Justitia sociala – obiectiv al politicii externe a UE pentru democratizare

Anunțuri

3 gânduri despre “Justitia sociala – obiectiv al politicii externe a UE pentru democratizare

 1. Secretele Lui Traian

  Chiombu a reusit performanta de a baga toata societatea romaneasca, si nu numai, in chinurile descoperirii motivatiei, ratiunii, intelesurilor declaratiilor sale, mai mult decat ostile la adresa Federatiei Ruse si a Majestatii Sale, Regele Mihai. S-a ajuns pana acolo cu nebunia incat un pupinbasist, pe un post de televiziune, ca sa justifice aberatiile sale si-a inceput monologul recitativ cu asertiunea ca-i acorda basescului “prezumtia de patriotism” (sac!). Lasand la o parte faptul ca si georgienii i-au acordat lui Shaakashvili initial aceasta “prezumtie”, cand au vazut apoi in ce cacat i-a tarat “patriotismul” unui presedinte dement, care nu stia cum sa se ascunda la auzul rafalelor de arme rusesti trimise sa-i bage mintle in cap, au inceput sa se dea de ceasul mortii pentru a gasi o solutie de a drege busoicul, pornesc de la ideea ca numai de patriotism nu poate fi suspectat chiombu’.
  Si asta deoarece declaratiile sale nu numai ca nu au avut niciun efect benefic pentru poporul pe care-l conduce, ci dimpotriva, ele starnind un val de replici, la nivel national, dar mai ales international cu efecte viitoare din cele mai grave pentru situatia romanilor dependenti in proportie de 30% de gazele rusesti, ca sa nu mai socotim inghetarea oricaror relatii comerciale intre noi si Federatia Rusa. Cat despre modul in care rusul, adanc atins in sentimentele sale nationale, uzeaza de pozitia sa de lider mondial pentru a-si impune puncul de vedere atat in fata oficialior NATO cat si in fata celor din UE, vom vedea urmărind în continuare poziţia federaţiei ruse.
  Eu, unul, nu inteleg de ce atata vanzoleala pentru descifrarea “cabalei” antiruse si antimonarhice basesciene cat timp adevarul este langa noi si numai cine nu-l cunoaste pe chiombila poate cauta in declaratiile sale sensuri absconse sau judecati de valoare inaccesibile profanilor.
  Bull shit! Basila, manat de caracterul sau infect, se razbuna in felul acesta, de pe pozitia de sef de stat, atat pe Majestatea Sa, cat si pe liderii Federatiei Ruse, mai apasat pe Putin, daorita dispretului pe care atat Majestatea Sa, cat si tarul rus, l-au aratat fata de persoana sa de-a lungul timpului, dispret remarcat de toata lumea cu ceva glagorie.
  Basescu ii mai uraste pe cei doi si din alte motive. In timp ce atat Majestatea Sa cat si Putin, au dovedit lumii intregi ca sunt doua personalitati puternice si stimate, atat de prieteni cat si de adversari, prestatia sa mai mult decat lamentabila la sefia statului, unde a trecut de la extazul pozelor cu atuograf, a palincilor baute cu bacii ungureni carora le-a cersit voturile in campanie, a petrecerilor tiganesti, cu prima doamna pe post de piranda sefa, a bailor de multime care-l ovationau mai ceva decat pe Dobrin cand dadea goluri echipei Dinamo etc, la apostrofari ale politistilor materializate in sloganul “iesi afara, javra ordinara” si la ascuns dosul in spatele termopanelor antiglont de la Cotroceni de frica multimii nemultumite de asa o caricatura de sef de stat, ei bine, toate astea ii dau chiombului un teribil sentiment de inferioritate care-i determina acest comportament agresiv si visceral impotriva a doi oameni net superiori lui.
  Acest om care este in stare sa se razbune colectiv pe pensionari, politisti, profesori etc, acest om care a perfecţionat “arta” injunghierii pe la spate a tuturor celor care l-au ajutat in viata, acest om care (dupa declaratiile sale emfatice) nu uita si nu iarta nimic si care dovedeste acest lucru folosind institutiile statului doar in scopul rezolvarii vendetelor sale personale, ei bine acet golan ajuns accidental presedintele Romaniei, nu poate suferi pe de-o parte succesul altora, iar pe de alta parte “The Esec”-ul sau total cand, dupa doi ani de mandat va fi pur si simplu aruncat la cosul de gunoi al Istoriei, cu o halta initiala prin puscariile patriei.
  Asa ca, stimati compatrioti, nu-i mai acordati basescului “prezumtii de patriotism” sau si mai grav “de inteligenta” ci luasti-l in deplina nuditate a caraterului sau imund, meschin, razbunator, si mi-e lehamite sa-l mai descriu, asa ca pun salvatorul etc.

 2. Pentru ca drepturile pe care le clamati sa nu fie vorbe goale, este imperios necesar sa fie inlocuit actualul cadru democratic!

  APEL, catre romanii patrioti, pentru inlocuirea actualului cadru democratic!

  Dragi compatrioti! Toti cei care doriti, ca voi si pentru copii vostri, sa traiti intr-o lume mai buna, TREBUIE sa stiti ca acest lucru nu se poate intampla in actualul cadru democratic, care permite minciuna, lacomia, hotia, nesimtitea, iresponsabilitatea, etc., in viata publica si politica romaneasca. De aceea, ganditi si sustineti, cu toata forta fiintei voastre, noul cadru democratic, care elimina toate tarele umane mentionate mai sus!
  Sa analizam defectele “palpabile” ale actualului cadru democratic, care ar dispare din viata sociala odata cu inlocuirea lui:
  1. Alegerile sunt transformate in farse, deoarece votul este bezmetic, pentru ca alegatorului nu i se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! Aceasta situatie conduce la rezultate aberante, alegatorii fiind determinati, prin manipulare, sa voteze impotriva intereselor lor! Tot aceasta situatie antreneaza doua consecinte de neacceptat pentru cei rationali:
  A). Consuma resurse imense in campaniile electorale;
  B). Promisiunile electorale, si actiunile de captarea bunavointei electoratului, impovareaza insuportabil bugetele postelectorale (a se vedea cazul Greciei, dar nu numai).
  2. Actualul cadru democratic este un “sol” prielnic pentru minciuna, lacomie, hotie, nesimtire, iresponsabilitate, etc., deoarece nu contine niciun “insecticid” impotriva acestor “daunatori” sociali! Aceasta carenta a actualului cadru democratic exacerbeaza practicile de la punctul 1.

  In anul de gratie 2011, in Romania, exista un inlocuitor al actualului cadru democratic, care elimina deficientele acestuia! Caracteristica de farsa a alegerilor, este anulata de faptul ca alegatorilor li se ofera un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, ceea ce duce la un vot politic, conform cu interesele alegatorului! Daca la conducerea Romaniei s-ar afla politicieni onesti si patrioti, imediat ce ar afla de existenta acestui nou cadru democratic, ar si purcede la analizarea si la implementarea lui! De ce ar face-o? Pentru ca acest nou cadru democratic ESTE BENEFIC Romaniei!

  Dar la conducerea Romaniei …..

  Cer scuze anticipat celor ce vor fi socati de de limbajul pe care il voi folosi la adresa presedintelui Romaniei, dar ii asigur ca acest limbaj este indreptatit 1000% de Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, care ii solicita presedintelui sa-si asume o ALEGERE fara echivoc, intre cele doua cadruri democratice, pana la 01-07-2011! Ii aminteam ca in caz contrar , ignorarea acestei solicitari il descalfica TOTAL, si il timite, pentru mine, pe ultima treapta a societatii! Deci, CU VOIA SA, imi este permis orice limbaj!

  Dar la conducerea Romaniei se afla politicieni iresponsabili (pot exista si exceptii, necunoscute mie!), nesimtiti si hoti, in frunte cu Traian Basescu, care, in loc sa fie interesat de imbunatatirea cadrului democratic din Romania, se ocupa prosteste de inveninarea atmosferei sociale si de iritarea tampeasca a marelui nostru vecin, Rusia! El este primul intre vinovatii fata de Romania si poporul roman, pentru ca nu este interest de prezentul si viitorul Romaniei! Lui i se alatura, in nesimtire si iresponsabilitate, conducerile tuturor partidelor politice, care au vadit acelasi dezinteres fata de prezentul si viitorul Romaniei, ca si Traian Basescu! In 03-05-2011 ii prezentam presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270, NOUL CADRU DEMOCRATIC, cu solicitarea de a ALEGE, dintre cele doua, pe cel mai benefic pentru Romania! In prima parte a lunii Mai am transmis acea Scrisoare tuturor conducerilor partidelor politice, cu aceeasi solicitare, ca si lui Basescu.
  Toti au dovedit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!
  M-am adresat apoi catorva “mari” jurnalisti privati: Cristoiu, Tuca, Ciutacu, Tiberiu Lovin, pentru ca ei sa ceara public celor nesimtiti, sa reactioneze in conformitate cu legea, daca Interesul National le este strain!
  Si acesti jurnalisti au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!
  M-am adresat si unor Institutii media private, astfel: R.L., Ev.Zilei, Jurn.Nat., Realitatea TV, Antena 3, B1TV, 10TV, si OTV. La unison au vadit acelasi dezinteres, aceeasi nesimtire, aceeasi tacere!

  In data de 16-06-2011 m-am adresat, cu Scrisoarea Nr.13912, Televiziunii Romane, care trebuie sa sustina si sa promoveze Interesul National, si nu interesele hotilor, nesimtitilor si iresponsabililor politicieni romani, in frunte cu Traian Basescu, care, pentru a nu le fi afectate propriile interese, sau ale grupului lor, IGNORA solutiile care promoveaza Interesul National!
  Rog Conducerea TVR, sa nu admita in comprtamentul acestei Institutii publice, dezinteresul, nesimtirea si tacerea politcienilor, ale institutiilor media private indicate, sau ale “marilor” jurnalisti amintiti mai sus!
  Rog, de asemenea, pe toti cei care pot contribui la popularizarea si promovarea noului CADRU DEMOCRATIC, sa faca, pentru ei si copii lor, toate demersurile in acest sens!
  Toate materialele, ce trateaza noul cadru democratic, pot fi citite in comentarii postate la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, astfel:
  — Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, in comentariile postate in data de 08-05-2011
  – ADRESARE catre cei ce pot contribui…, in comentariile postate in data de 10-06-2011; aici se gaseste ( in finalul comentariului al doilea) NOUL CADRU DEMOCRATIC, ABSOLUT NECESAR ROMANIEI!
  – Scrisoarea catre TVR (Nr.13912/16-06-2011), in comentariul postat in 25-06-2011
  – Scrisoarea Nr.16812/27-06-2011, in comentariul postat in data de 02-07-2011

  PS. Precizez ca textul Juramantului implicativ, ce intervine in noul cadru democratic, se poate negocia intre cei de buna credinta, pana este acceptabil tuturor celor ce doresc eliminarea din societate a minciunii, lacomiei, hotiei, nesimtirii, iresponsabilitatii, etc.

 3. Si Ce-ati Vrea, Dom’le, Sa Le Platesc Eu Ratele?

  Sa mai zica cineva ca guvernul Basescu a stat degeaba şi nu a facut totul pentru iesirea cu succes a Romaniei din criza. Va mai amintiti, oameni buni, cum demara in tromba, acum aproape trei ani, acest guvern marsul sau triumfal spre nemurire cu programul “Prima Casa”, prin care sa li se asigure tinerilor conditii decente de trai in mult iubita patrie? Ei bine, nu numai ca acest proiect s-a dovedit un succes enorm, care a scos Romania din criza, in urma unei ametitoar cresteri economice de 0,00001%, dar el a trecut deja in faza sa superioara si anume “Primele Capele Mortuare”, proiect in care actualii tineri beneficiari ai programului “Prima Casa” isi vor permanentiza pe veci investitia facuta (dar imposibil de onorat, in actualele conditii), ocupand un binemeritat loc in spatiu in antecamera trecerii spre cele vesnice.
  Si clienti sunt potop in tara in care “reformele” lui chiombu actioneaza cu precizia bisturiului doctoruluii Guillotine, determinand tot mai multi tineri sa-si ia zilele, ba din motive de pierdere a unui examen de Bacalaureat, ba din incapacitate de plata a ratelor la banci, ba dupa pieredrea locului de munca, ba morti pur si simplu de foame etc.
  Asa ca, onor guvernantii nostri, la ordinele exprese ale chiombului, venit din nou in vizite de lucru si dat ordine la guvern, a decis ca o investitie mai rentabila decat in cea de construire a capelelor mortuare nu “se exista” la aceasta ora, drept pentru care s-a hotarat sa bage banii europeni in sefra domeniului pompelor funebre.
  Planul de investitii este mult mai vast si se preconizează sa genereze si noi locuri de munca ca ciocli, gropari, colivarese, bocitoare etc, pentru tinerii care, ca urmare a imbecilitatii minitrului educatiei, nu au putut sa treaca peste examenul de bacalaureat, el oferind celor interesati facilitati fiscale importante cum ar fi reducerea TVA pentru orice produs folosit in acest domeniu, incepand cu pretul colivei si al lumanarilor si terminand cu spaga data groparilor si taxa de slujba de ingropaciune.
  Si Ministeul Turismului, personal d-na Udrea, a contribuit cu idei la acest proiect in sensul ca pentru atragerea turistilor in Romania, The Land of Choice, vor fi reintroduse traditionale dricuri cu propulsie cabalina, conduse de proaspeti absolventi, dricuri care vor dispune, pe ultimul drum al decedatului, de corul traditionalelor bocitoare recrutate din aceeasi zona ca si vizitii.
  Prin aceasta gaselnita magistrala d-na Udrea spera sa rivalizeze in domeniul atractiei tursitice cu vestitele inmormantari din New Orleans, unde mortu’ este dus la groapa insotit de formatii ad-hoc de jazz (d-na Udrea se gandeste la o eventuala atragere a manelistor in acest proiect care la o adica s-o bage de jale si de inima albastra in timpul mesei de pomenire a decedatului- bineinteles cu impozitarea prestatiei respective).
  Tot acest megaproiect ii va fi dat in administrare si ducere la bun sfarsit fratelui dlui presedinte Basescu, Mircea Basescu, care si-a demonstrat public abilitatile in gestionarea caselor de veci pe care le ofera cu generozitatea-i recunoscuta de pe la botezuri tiganesti, preopinentilor si dusmanilor sai personali.
  Lasand gluma la o parte, oameni buni, deoarece umor, umor da-i negru rau de tot, ieri am vazut ceva care pur si simplu m-a socat. Credeam ca in materie de nesimtire portocaliii in frunte cu tata’ lor, chiombila, nu mai au ce arata, dar m-am convins ca m-am inselat si acesti mascarici sunt inepuizabili in materie de neam prostism si cinism.
  Bref, atitudinea unui deputat portocaliu, nu i-am retinut numele, fata de actul suicidal al unui tanar politist de frontiera care din cauza diminuarii salarului n-a mai putut sa-si achite ratele, riscand astfel sa fie dat afara din casa, m-a oripilat pur si simplu prin aroganta şi cinismul afisate cu o dezinvoltura de-a dreptul cretina.
  N-are rost, din motive de scarba insotita de o acuta senzatie de voma, sa reproduc discursul acestui nenorocit, insa ca incheiere tot voi cita din replica acestuia la intrebarile incomode ale reporterului; “si ce-ati vrea, dom’le, sa le platesc eu ratele?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s