Am reclamat Ucraina la Comisia Europeană

Am sesizat, azi, Comisia Europeană cu privire la incidentele de la frontierea româno-ucraineană, prin care autoritățile din Ucraina au încercat să împiedice intrarea în această țară a unor cetățeni români ce doreau să participe la sfințirea unei biserici dintr-o zonă cu populație majoritar românească. In interpelarea adresată Comisiei, am criticat nerespectarea de către autorităților ucrainene a standardelor internaționale în materie de drepturi ale minorităților naționale. In consecinta, am solicitat Comisiei Europene să condiționeze, într-o manieră fermă, aprofundarea parteneriatului UE-Ucraina de aplicarea Convenției-cadru cu privire la respectarea drepturilor minorităților naționale, semnată și ratificată de Ucraina.

Autoritățile ucrainene au încălcat dreptul la liberă circulație al cetățenilor români ce au dorit să participe la slujba de sfințire a bisericii ortodoxe din satul Camâșovca. Doar intervenția Consulatului României laOdessa a făcut posibilă trecerea frontierei de către circa 130 de reprezentanți ai societății civile și presei. Doi jurnaliști, însă, nu au primit dreptul de acces, sub pretextul unei interdicții emise în anul 1999, perioadă în care au relatat despre încălcările drepturilor românilor din Ucraina.  

Cred ca trebuie sa solicitam, in mod mult mai hotarat, un tratament pentru minoritatea română din Ucraina similar celui pe care îl au ucrainenii în România. Deznaționalizarea, șicanarea reprezentanților românilor, descurajarea formelor asociative și a presei în limba română, nerespectarea dreptului la educație și servicii religioase în limba maternă sunt realități specifice altor epoci si altor zone, nu Europei secolului 21. Dacă Ucraina dorește să fie respectată, trebuie să-și respecte toți cetățenii în mod egal, indiferent de naționalitate, nu să continue abuzurile tipic staliniste.

Voi continua să sesizez forurile europene cu privire la abuzurile comise împotriva românilor din afara granițelor țării. Există, de asemenea, probleme grave în Ungaria și Serbia și este datoria noastră, inclusiv a autorităților deocamdată încremenite de la București, să acționăm pentru apărarea identității și drepturilor românilor supuși discriminărilor și deznaționalizării. În acest context, lansez un apel către diplomația română să fie mai activă în apărarea drepturilor cetățenilor români și ale conaționalilor noștri din afara granițelor.

16 gânduri despre “Am reclamat Ucraina la Comisia Europeană

 1. Revolutionarii lu’ peste au primit ce-au meritat!

  Bre, sincer sa fiu, ma rad de ma pis pe mine cand vad patimile revolutionarilor romani in aceste zile, revolutionari care au fost petec pe izmana la curu basescului, atat la prezidentiale, cat mai ales acum, cand abuziv fac trotuaru’ in fata la Cotrceni, pe prioada nedeterminata si cu avizele necesare, cu scopul de a impiedica orice alta categorie sociala sa-si arate nemultumirea fata de chiombila, chiar acasa la el, sau sa nu care cumva Doamne Feri!, sa se mai gaseasca unii care sa-l strige pe nume, “javra ordinara”, si sa-si intaresca strigaturile prin gestul de a-si arunca caschetele pe aleile cotroceniste.
  Ei, bine, cand vad acesti contestatari vehementi ai D-lui Iliescu, revolutionari care nici pana acum nu este clar ce faceau cu televizoarele color luate din sediiile PCR, in carca, la momentul decembrie ’89, si care beneficiaza la greu de legi date pe vremea contestatului, dar mai ales cand vad sustinerea lor totala fata de derbedeul care in primele zile ale pseudokineghetikos-ul din perioada respectiva, pompos intitulat “revolutie”, a stat ascuns intr-un birou conspirativ al Securitatii Romane, din cladirea Navlomarului, sa vada cum cade la zar treaba cu “jos Ceausescu”, nu pot decat sa ma tavalesc de ras pe jos la tratamentul pe care li-l aplica chiombu cu mana cu care se sterge la cur (aici l-am numit pe boc).
  Acesti tipi, pe care daca ii iei bine la scuturat, ramai cu un procent mai mic decat cresterea economica a bocului, in ceea ce priveste contributia lor reala la inlocuirea plumbuitului de la Targoviste, si-au luat-o si si-o iau in bot de, vai mama lor, pe modelul “Petre esti cel mai tare” sau “Lavinia, mergi la produs pe centura politicii romanesti”, de la individul care “no mama, no papa”, atunci cand vine vorba de interesul lui personal.
  Pe cine dracu cred ei ca impresioneaza pozand in Lenin clonat in Che Guevara si amenintand in dreapta si-n stanga cu puterea lor revolutionara, numai bunica din groapa s-ar putea sa inteleaga.
  Cert este ca le-a tras-o chiombu de nu s-au vazut drept multumire pentru obedienta cu care l-au sters la cur, i-au pupat varful imineilor in campanie, si-i apara cu pretul vietii lor reduta cotrocenista.
  Hai la lupta cea mare, bre, revolutionarii lu’ peste prajit, da’ da Doamne sa nu dam peste basescu deoarece asta ne ia si zaharul din ceai.

 2. Viata Bate Bancu’

  Un banc vechi, de-o seama cu linia ferata transiberiana, are ca subiect si poanta faptul ca, mecanicii de pe locomotivele trenurilor care circulau pe aceasta linie magistrala, aveau prostul obicei sa opreasca trenul, spre totalul disconfort si nedumerire a pasagerrilor, in plin camp inghetat siberian, unde schimbau locomotiva pe votca.
  Asta se intampla in bancurile rusesti acum mai bine de o suta si ceva de ani. La noi, insa, in tara in care basescu este imparat si in care nu mai exista nicio forma de teama, ca de respect nici nu poate fi vorba, fata de lege sau de institutiile unui stat aflat in plin proces de disolutie, iata ca bancul iese din imaginar, si se materializeaza sub forma unui marfar incarcat, printre altele, cu munitie si armament, franat si oprit de catre mecanicul locomotivei exact unde “a vrut” muschii lui, pentru a putea sa-si vanda motorina de praduiala in cantitate de 70 l amicilor amatori de chilipiruri. Si pentru ca scenariul sa capete si iz mioritic, in ast timp, “jandarii” care trebuiau sa pazeasca pretioasa incarcatura, au pus-o de-un tintar si o vizionare teve, asa ca hotii de fier vechi au putut opera in voie, drept pentru care, de tampiti, au dat cu zula si au carat ca prostii patru lazi continand oarece focoase, total inutilizabile pentru ei, motiv pentru care s-au si debarasat de ele, aruncandu-le intr-o fantana.
  Dar in tara al carei presedinte este specialist in disparitii abracadabrante de flota comerciala, nu asta-i de mirare, ci faptul ca in loc de motorina furata, mecanicul nu a vandut trenul cu tot cu “jandari”.
  Si asta nu e totul!
  Ca sa fim cat mai convingatori in fata europenilor si sa inlaturam o data pentru totdeauna anatema pusa pe Justitia romana, iata ca procurorii Codrutei o comit, by the book, si o scot mai alba decat la Nufaru’ pe curveta de Anastase, care in vazul unei lumi intregi a furat ca-n codru, falsificand la buna vedere si fara niciun fel de jena sau culoare rosie in obraji, rezultatul unui vot pentru o lege organica.
  Cat de mult i-o fi impresionat pe occidentali, NUP-ul dat de procurorii Inaltimii Sale Kovesi in acest caz, nu am de unde sa stiu, stiu insa ca pe judecatorii si pe procurorii care-i instrumentau procesele lui Stalin, daca ar mai fi trait astazi, i-ar fi bagat in pamant de invidie fata de profesionalismul oamenilor legii din Romania basista.
  Aceasta spalare nerusinata a matrapazlacurilor savarsite de curvet de la inalta tribuna a Parlamentului Romaniei nu a venit singura ci, pentru a-i intari valoarea, a fost insotita de stirea ca dupa un an si patru luni de stat la zdup, fara niciun mandat sau temei legal, senatorul Catalin Voicu a fost pus in sfarsit in libertate.
  Mai curat, murdar de atat nici ca se poate, coane Traienica!
  Pai tu cu astia, vrei coane Basescule, sa facem frumos la Bruxelles si sa-i convingem ca suntem buni de Schengen?
  Fii, bre, serios si tine aproape de Somalia ca de UE ai reusit, prin magariile pe care le-ai comis zi de zi, mai bine de aproape sase ani de zile, sa convingi ca n-avem fata.
  Eu iti recomand sa montezi dracului cat mai repede scutul ala antiracheta ca daca ajunge la americani vestea despre modul in care dispar focoasele in Romania, te-ai lins pe bot si de gaselnita asta. Ca doar n-or fi americanii asa de tampiti, incat sa-si permita sa li se schimbe focoasele de la rachete pe tuica de prune sau si mai rau pe palinka sau tescovina.

 3. CIA STING OPERATION IN ROMANIA !
  REUTERS

  Serviciul american a subtilizat un urias numar de documente la Uzina de cercetari nucleare Pitesti.
  CIA STING OPERATION IN ROMANIA !
  REUTERS
  ARTICOL COMPLET
  http://devanewyork.blogspot.com/2011/07/cia-sting-operation-in-romania.html
  @ Roxana Iordache
  Cred ca acest caz ar trebui sa intre in atentia dumneavoastra.
  Ultima mea corespondenta trimisa catre Nipon Press de la Bucuresti poarta titlul.
  CIA ATAC FRONTAL LA BASESCU.
  The Central Investigation Agency (CIA) which deals with numerous operations all over the world; from international controversies to killing of political leaders, destabilizing of self-governing authorities to drug dealings and even stocks of illegitimate dealings. Operations are not just to get to the criminals; it is that deceptive maneuver where the ’sting’ belongs
  One of succesful sting operation is PITESTI ROMANIA………

  Parlamentul Romaniei
  Domnule Mircea Geoana
  Regimul Basescu poate fi doar o amintire in cateva saptamani. Desvaluirile mele se bazeaza pe documente capturate de trupele americane odate cu invazia Irakului. 1- Ele reliefeaza doua faze importante. Transferul tehnologiei nucleare si a rachetelor de transport a bombei atomice amostenite de la Ceausescu catre Sadam,
  Majoritatea documentelor si a cotractelor poarta si semnatura lui Traian Basescu ministrul transporturilor in aceasta perioada.
  Transferul de tehnologie nucleara este documentata de documentele disparute la Uzina de cercetari nucleare Pitesti.
  Dupa terminarea razboiului 1000 de specialisti sau deplasat in Irak si nu au gasit
  nimic. La jumate de an au inceput sa apara documente in limba araba despre actiunile guvernantilor romani, servicilor speciate si a mafiei din industri militara.

  O parte din conspiratie este desvaluita de sefului inspectorilor ONU Scott Ritter.
  Iata ce spune inspectorul sef despre actiune CIA purtand numele cod Tea Cup:
  “I carried out under Tea Cup was aimed at disrupting efforts to obtain ballistic-missile technology and production capabilities from Aerofina, a Romanian military-industrial company. Intercepted conversations between the Iraqi team, headed by Dr. Hamid, and his Romanian intermediary ( Basescu ) pointedly referred to the oil-for-food program as a means of facilitating the transfer of goods from Romania”
  Saptamana trcuta am facut o depozitie sub juramant in fata diferitelor comisii a Senatului si a Camerei reprezentantilor interesate in acest caz.

  ADMINISTRATIA OBAMA FACE TOATE EFORTURILE DE A FACE LUMINA IN ACEASTA URIASA CONSPIRATIE.
  Sunt gata sa apar in fata Parlamentului Roman pentru a prezenta exact aceleasi documente. Sugerez invitarea lui Scott Ritter pentru clarifica amestecul guvernantilor romani in aceasta actiune criminala.
  Va rog transmite rugamintea mea colegilor dumneavoastra parlamentari. Considerati aceste randuri ca un memoriu oficial.
  Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie specializat in terorism si arme de distrugere in masa

  Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film Internationa
  New York Tokyo

  http://devanewyork.blogspot.com/
  Datele de contact personal:
  http://www.devagallery.com/

 4. Cum Se Spune Porc Pe Ungureste

  Ieri, in cursul unei emisiuni la Antena 3, la care printre altii a fost invitat si consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs, am invatat de la acesta cum se zice porc in limba maghiara. De aproape sase ani, aproape zilnic, postez despre basescu si pedele, in speranta ca ai mei compatrioti, care citesc cele scrise de mine, vor fi de acord cu faptul ca chiombu este extraordinar de nociv pentru neamul romanesc, otravind totul in jurul sau, aducand numai dezbinare si rau acestui popor si ca trebuie “eradicat” precum au fost ciuma sau holera.
  Ieri m-am convins, inca o data, de faptul ca nocivitatea sa este mai contagioasa decat orice alta maladie cu transimtere directa, prin aerul inspirat in aceeasi incapere cu uratu’, atunci cand l-am auzit pe distinsul consilier prezidential Eckstein, cam cum vede el problema cu japca practicata de curvetu’ Anastase, in Parlamentul Romaniei. Sincer sa fiu, desi nu-i inghit pe “politicienii” maghiari din Romania cu un vagon de lamai, de-a lungul timpului au reusit sa ma convinga, ca fata de mamelucii romani (cu cateva mici exceptii) care se vor considerati la randul lor politicieni, au o alta statura si tinuta parlamentara, chit ca aceasta seriozitate si consecventa dovedite de ei sunt indreptate in principal spre dezmembrarea teritoriala a Romaniei.
  Ei bine, ieri m-am convins, ca este suficient ca ei sa stea in preajma basescului pentru a se alege praful si pulberea de aceasta imagine si a-si arata adevarata fata, aceea de a se considera deasupra legii, doar pe motivul ca la botez s-au cacat in scaldatoare, fapt care la maturitate i-a ajutat, prostind electoratul din tara noastra in sensul de a le acorda votul pentru a accede in Parlament.
  Odata catarati in fotoliile parlamentare, acesti neica nimeni trag deodata egal intre ei si Dumnezeire, fapt care le confera o aura de “mai presus de lege”, motiv pentru care se sterg exact la cur cu legile tarii incepand cu Constitutia si fac ce “vrea” muschii lor in tarlaua care eufemistic inca mai poarta numele de Romania.
  Exact ca tatucul lor, chiomb si urat ca sapte magari, traiesc cu impresia ca legile sunt facute pentru amarastenii care au ajuns, pentru a nu muri de foame, sa fure obuze in loc de fier vechi, ei traind intr-o sfera in care, lasand la o parte legile pamantene, dar pana si porunca “nu fura” trebuie inteleasa in sensul ca “fura, bai, cat poti, ca nu-i bai, Decalogul îi pentru pulime, tu esti ales!”.
  Altfel nu-mi explic de ce, intrebat fiind de Mircea Badea cum considera el furtul ordinar practicat de curvetu’ Anastase in Parlament, ditai consilierul prezidential a raspuns, ca ala n-a fost furt, ci o “abatere” de la Regulament si ca pana la urma, ce ne mai batem capu’ ca: “asta este!”
  Pai, mai Peter, mai asta este si a fost si cand Basescu de sase ani de zile calca cu nesimtire in picioare toate legile si institutiile statului de drept, asta este si a fost si atunci cand UDMR-ul face tot posibilul sa destrame statul national unitar Romania, in ciuda tuturor tratatelor de pace incheiate, a existentei unei Europe unite si fara granite, asta este si a fost si cand “politicienii” ajunsi la Putere au crezut ca unicul scop al acestui deziderat al lor consta in a devaliza fara pic de rusine sau teama banul public si a se imbogati ei nesimtit de mult, asta este si a fost si cand sistemul valoric din Romania a fost rabatat la 180 de grade, mai precis cu curu-n sus, asta este si a fost si cand ati distrus invatamntul si sistemul medical din Romania, asta a fost este si va fi, mai ales, cand veti reusi sa dati si inestimabilele rezerve de aur ale tarii de la Rosia Montana, unor venetici, la moment de profunda criza economica in care cotatia aurului bate toate recordurile de pana acum, asta este si va fi….
  Nu cred ca acum mai este posibila inlocuirea actualei Puteri printr-o uriasa revolta populara, cred insa ca daca noua Putere rezultata in urma votului de anul viitor la parlamentare nu va lua ca prima masura pedepsirea exemplara a acestor nenorociti, conform legilor tarii si functie de gravitatea faptelor lor, pe langa care sistemul comunist, cu toate rele sale, pare doar o joaca de copii, apai atunci musai de iesit in strada si de maturat intreaga asa-zisa clasa politica ce-si face cu nerusinare mendrele intr-un stat secatuit si ajuns la sapa de lemn din toate punctele de vedere.
  Ah, sa nu uit, porc in ungureste se spune Eckstein!

 5. VĂ IMPLOR SĂ MEDIATIZAŢI !!!
  NU MĂ LĂSAŢI SINGURĂ ÎN LUPTA ACEASTA ! VICTIMELE SUNT COPII, COPII INSTITUŢIONALIZAŢI !!

  * Cine a văzut ceva şi n a orbit? Cine ştie cu adevărat un lucru şi mai poate să l spună? Cine a întîlnit adevărul, un adevăr oarecare, şi n a fost strivit de el? * – Constantin Noica
  ” Adevărul e stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. ” – Eminescu
  ÎNCĂ O DOVADĂ, RECENTĂ :
  Copiii din Centrul de Plasament “Speranţa” Reşiţa, victime sigure pentru pedofili

  Fetele instituţionalizate sunt victimele unui pedofil
  ” Ocrotitorii ” copiilor instituţionalizaţi din Caraş-Severino, feuda porno păstorită de Sorin-LACHE Frunzăverde

  http://sfinx777.wordpress.com/2011/07/21/%E2%80%9D-ocrotitorii-%E2%80%9D-copiilor-institutionalizati-din-caras-severino-feuda-porno-pastorita-de-sorin-lache-frunzaverde/

 6. Off topic
  VERSURI HEPATICE

  Ieri, Jon*- tâmpitul, piromanul
  se da pe unde, grandomanul,
  cu un „rapaort”, şi vorbe fără rost;
  avea cravată roşie, ca orice prost.

  Ejaculând pe micul Boc, dementul
  scuipă, şi-apoi îşi linse parlamentul.
  A îndrugat vrute-nevrute cam un ceas
  uitând că tot poporul e în… parastas.

 7. Minte-ne, Traiane, Ca O Faci Fumos!

  Domnul si-a creat faptura din saliva si din huma
  Dracu’ l-a creat pe chiombu’ din sperjur si din minciuna
  Mitoman cu condicuta el nu pierde vreun prilej
  Sa ne toarne gogonate hahaite din gatlej.

  Comentand Raportul UE, ce confirma-un nou esec,
  El vorbeste de succesuri si ia presa la refec.
  Isi slaveste guvernantii, prezentati ca mari eroi
  Cand in fond ei sunt, saracii, doua vaci si cativa boi.

  Incapabili sa porneasca motoru’ economiei
  Taie-ntr-una la venituri doar asa, de-a bascaliei.
  Pe Ani ne-o da virgina, fata mare si cu dota,
  Chit ca Adi zis Minune a… lucrat-o pe sub fota.

  Procurorii lui Codruta, deneistii lui Morar,
  Ridicati sunt azi in slava si-asezati pe piedestal,
  Asta-n timp ce Anastase, prinsa-n fapt cand a furat,
  Spălata-i acu, la ordin, cu un NUP plin de rahat.

  In viziunea lui chiombila toate-s bune si frumoase
  Procurorii lui Codruta nasi ii sunt lui Anastase.
  Ce daca europenii tot ne monitorizează?
  Doar le scriem noi Raportul, ş-asta-i ceea ce conteaza!

 8. Mengele De Basarabi

  Romania-i transformata in lagar de concentrare
  Udrea vrea sa investeasca in constructia de cuptoare.
  Panglici noi ea vrea sa taie cand vor dudui furnale
  Arzand lesuri, la gramada, ca-n solutiile finale.

  Inspirat fiind de Mengel’, chiombu face experienţe,
  Si lasa bolnavi de cancer fara de medicamente,
  Vrand sa vada cat rezista, suferinzi de diabet,
  Le-a taiat chiar insulina ce o luau ca tratament.

  Mor pe capete romanii, mai ceva ca la Dachau
  De cand chiombu a dat ordin, Boc s-o faca pe bau-bau,
  Si sa sperie bolnavii inchizandu-le spitale,
  Iar mai nou sa nu dea banii pe servicii medicale.

  Douazeci de ani in urma, intr-o zi, chiar de Craciun,
  L-am executat pe Ceasca sustinand c-a fost nebun.
  Si prin genocid ucis-a zeci de mii de buni romani
  Cu-ale sale fapte rele deranjandu-i pe strabuni.

  Verdictu’ de-atunci se pare a fost stramb si fara cap
  Ce ne facem ins-acuma, cu ast soi de handicap?
  Chit ca de va fi vreodata chiombu judecat la greu
  Pan-atunci, romani puhoaie, vor pleca la Dumnezeu.

 9. Minciunele Gogonate, De la Chiombu Adunate!

  La cat ne minte chimobila, la pachet cu alde Boc,
  Bocna este Marea Neagra, n-o dezgheti decat cu foc.
  Turistii atrasi de frunza au venit cu saniuta
  Si fac sporturi hibernale, sa se bucure Lenuta.

  Din Constanta la Odesa, din Batumi pan’ la Varna,
  Pod de gheata este marea, cum sunt raurile iarna.
  Si desi afara-i soare si caldura ca-n cuptor
  La nivelul Marii Negre, avem iarna in decor.

  Fenomenul e rarissim, in lume chiar unicat
  Bulucindu-se turistii, plajele le-au invadat
  Ca sa vada asa minune au venit din toata lumea
  Banii scosi de coana Leana, gatat-au cu recesiunea.

  Chiombu insa, si cu Bocu, sluga sa, valet de casa,
  Sunt cam abatuti saracii si un gand ii tot apasa.
  Nu stiu cum si cat sa minta ca sa-nghete si Oceanu,
  Si c-o “flota” de reni trasa sa le ia la fraieri banu’.

 10. UN POPOR DE « ESCU »

  « escu » din limba chineză se traduce « rupt în fund », de unde concluzia că preşedinţii României (Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu – toţi escu) au militat, şi ultimul chiar a reuşit să facă din român un « românescu ».
  Bazoane vulcanizate direct pe fesele poporului, ar fi unica soluţie de geniu prin care Băsescu învinge veşnicia…sărăciei mioritice !

 11. Doamna Cretu,
  Felicitari pentru aceasta luare de atitudine!

  „Voi continua să sesizez forurile europene cu privire la abuzurile comise împotriva românilor din afara granițelor țării. Există, de asemenea, probleme grave în Ungaria și Serbia și este datoria noastră, inclusiv a autorităților deocamdată încremenite de la București, să acționăm pentru apărarea identității și drepturilor românilor supuși discriminărilor și deznaționalizării.”
  Cu atat mai rau cu cat exista astfel de probleme grave in Ungaria, tara membra a UE, care ar trebui sa respecte cu atat mai mult Drepturile Fundamentale ale Omului si valorile europene. Abuzurile de orice fel ar fi, dar mai ales cele pe criterii etnice si cele cu iz totalitar, sunt inadmisibile!

  Un sincer bravo!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s