Nu ai cum fi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale când dovedeşti dispreţ faţă de oameni!

Am citit cu indignare interviul acordat de Sebastian Lăzăroiu, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, acordat ieri portalului HotNews. Dl Lăzăroiu dovedeşte, din răspunsurile date întrebărilor, că nu stăpâneşte problematica ministerului pe care îl conduce si că nu are nici cea mai mică urmă de respect faţă de cei a căror soartă depinde de deciziile sale.

Pentru dl Sebastian Lăzăroiu lucrurile sunt simple: tot ce se întâmplă rău în România are drept sursă existenţa USL. Sunt probleme cu termocentralele pentru că oraşele au primari de la PSD şi PNL. Sunt probleme cu salariile şi pensiile, aşadar PSD şi PNL sunt vinovate pentru că au guvernat bine, au făcut economia să crească şi le-au mărit. Nu le-a trecut prin minte că România va fi guvernată de nişte amatori, precum cei din guvernul Boc, care o vor duce în pragul falimentului.

Dl Sebastian Lăzăroiu urăşte democraţia şi nu înţelege rostul opoziţiei politice. El nu ştie decât de datoria pe care o are faţă de stăpânul care l-a făcut ministru. Adversarii stăpânului sunt duşmanii lui şi se foloseşte de funcţia publică şi de resursele statului pentru a lupta cu ei, în numele stăpânului. Dacă Guvernul Boc are nevoie de un minister al Propagandei, să-l înfiinţeze, să-l numească pe domnul Lăzăroiu în fruntea lui şi aşa ştim că-şi câştigă banii pentru ceea ce face, nu pentru ceea ce nu face. In calitate de ministru al Muncii, dl Lăzăroiu este total inutil românilor şi este cazul să-şi dea demisia sau să fie demis, lucru pe care l-am si cerut public.

Nu am auzit de la dl Sebastian Lăzăroiu un cuvânt despre creşterea dramatică a accidentelor de muncă, cu mulţi morţi şi răniţi, despre condiţiile de muncă deplorabile din mediul public şi privat, despre creşterea incidenţei bolilor profesionale şi a celor sociale. Scandaloasă este şi susţinerea poziţiei consilierului său personal, Mirel Axinte (absolvent de facultate cu profil social!), al cărui demers publicistic a scandalizat opinia publică. Asta dovedeşte totala sa lipsă de empatie pentru oameni. Nu ai cum fi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale când, prin ceea ce faci şi gândeşti, dovedeşti un imens dispreţ faţă de oameni!

Reclame

7 gânduri despre “Nu ai cum fi ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale când dovedeşti dispreţ faţă de oameni!

 1. Pingback: Pe teme economice « Motanul Incaltat

 2. SCRISOARE EPOCALA

  Caracteristica de “epocala” nu este nici gratuita, si nici nu se datoreaza “grandomaniei” autorului! Nici total “nevinovata” nu este! “Vinovatia” ei consta in faptul ca a dorit sa declanseze un “declic” in cugetele curate si animate de buna credinta, pentru ca acestea sa reflecteze cu mai multa aplecare asupra continutului acestei scrisori! Este epocala atat in cazul in care este luata in serios de catre adresanti (presedinte, sefi de partide si de institutii media, jurnalisti, parlamentari,etc.), cat si in cazul in care va fi ignorata de aceeasi! Daca este luata in serios, si este promovat noul cadru democratic, pe care il prezinta, atunci societatea romaneasca va cunoaste o schimbare epocala, cum nu s-a mai produs in istoria poporului roman, iar daca va fi ignorata, va fi epocala prin faptul ca va transmite viitorimii starea de iresponsabilitate si de nesimtire, ce a caracterizat pe aceia care conduceau destinele Romaniei, la inceputul deceniului doi, din Mileniul al III-lea (presedinte, sefi de partide si de institutii media, jurnalisti, parlamentari,etc.). Se poate indoi cineva ca schimbarea in societatea noastra va fi epocala, atunci cand politicienii si cei ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri, nu vor mai putea minti, fura, trada Interesul National, nu vor mai fi iresponsabili, nesimtiti, etc.? Cand alegerile nu vor mai fi penibile farse electorale, iar alegatorii nu vor mai vota bezmetic, si impotriva propriilor interese, cum se intampla de 21 de ani, ci vor vota in cunostinta de cauza in conformitate cu interesele lor, nemaifiind pioni de manevra la dispozitia ticalosilor? Cei tentati sa puna la indoiala o asemenea posibilitate, trebuie sa-si raspunda mai intai lor, si neaparat PUBLIC, si poporului roman, daca ei si-ar putea incalca Juramantul implicativ, pe care si l-ar asuma in prezenta fiintelor ce le sunt dragi si apropiate (copii, nepoti, etc.).
  Vremurile pe care le traim sunt CUMPLITE, daca cei ce conduc destinele Romaniei, ca si cei ce se pregatesc sa preia conducerea acestor destine (Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu, Gabriel Oprea) prefera ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua care exista! Iar faptul ca acest lucru este cunoscut de Institutii Media, de jurnalisti, de parlamentari, etc., si continua sa ramana NECUNOSCUT opiniei publice, indica, fara dubii, nivelul de iresponsabilitate si de nesimtire ce caracterizeaza clasa politica, mass-media, si in general, elita conducatoare a Romaniei anului 2011!
  Acestei “scrisori epocale” ii anexez doua APEL-uri (adresate compatriotilor), fata de care s-a manifestat iresponsabilitatea si nesimtirea celor care NU ar fi trebuit sa prezinte asemenea tare! Cele doua APEL-uri au fost scrise in datele de 02-07-2011 si 20-08-2011.
  APEL-ul din 02-07-2011 a fost transmis odata cu scrisoarea “ultimatum” conducerilor partidelor parlamentare PSD, PNL, PC si UNPR, precum si conducerii TVR.
  Acest APEL a constituit reactia mea, la lipsa de reactie a presedintelui Traian Basescu, care nu a raspuns nici scrisorii Nr.11270/03-05-2011, si nici scrisorii “ultimatum”, Nr. 16812/27-06-2011.
  Este momentul (intarziat) ca starea de iresponsabilitate si nesimtire, ce caracterizeaza elita conducatoare a Romaniei anului 2011, incepand cu presedintele si incheind cu ultimul trepadus, sa inceteze!
  Dezmatul iresponsabilitatii si nesimtirii elitei conducatoare a Romaniei din ultimii 21 de ani, a fost platit enorm de scump de poporul roman si de Romania!
  Sa nu se amageasca nimeni cu presupunerea (prosteasca), ca autorul acestei scrisori si al noului cadru democratic, este un ciudat ce nu trebuie luat in seama, pentru ca va trebui sa explice de ce considera el ciudata dorinta, si POSIBILITATEA REALA, de a elimina din societate minciuna, hotia, iresponsabilitatea, tradarea, nesimtirea, etc., precum si caracterul de farsa al alegerilor, in care se practica votul bezmetic, manipulat si fraudat!
  Inca odata, caracterul de “epocala” al acestei scrisori este asigurat, indiferent cum va fi ea primita de adresanti! Caci in cazul ignorarii ei, nu va fi putin lucru sa se stie, peste timp, ca atat cei aflati la conducerea Romaniei, cat si cei ce aspirau sa acceada la conducere, au preferat, ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua care existau!
  Cele doua APEL-uri pot fi citite (si copiate de) pe blogul “Dreptate pentru toti”, in comentariile postate in datele de 30-07-2011, si repectiv 23-08-2011.
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Bucuresti, 30-08-2011 Ing.pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723066732.

 3. Moto-ul se adreseaza lui Basescu, sistemului ticalosit si actualei clase politice:
  MOTO: “Noi suntem monstri, pentru voi/ C-avem un plan de vremuri noi!” Parafraza dupa Bacovia.
  Noi = partea cinstita si constienta a poporului roman, care gandeste (sau accepta sa gandeasca) cu propria minte!

  APEL

  DRAGI COMPATRIOTI ! Va rog sa priviti acest APEL ca pe un S.O.S., pe care il lanseaza catre voi, nu eu, ci fiintele ce va sunt apropiate si dragi! Cvasitotalitatea voastra va plangeti de nenorocirile care s-au abatut in ultimii 21 de ani, asupra voastra si a tarii! Pentru aceste nenorociri, fiecare dintre voi gasiti drept vinovat, partidul X sau Y, ori politicianul Z sau T, sau mogulul K sau P, etc.
  Va rog sa faceti efortul de a reflecta mai profund, pentru a reusi sa intelegeti ca la originea RAULUI Romaniei si al fiecaruia dintre noi, din ultimii 21 de ani, se afla actualul CADRU DEMOCRATIC, care a generat si intretine SISTEMUL TCALOSIT, ce emana asupra societatii romanesti TOXINA numita coruptie, care a invadat clasa politca, Justitia si Administratia Romaniei!
  A lupta impotriva coruptiei din politica, Justitie si Administratie, inseamna, finalmente, a lupta impotriva actualului CADRU DEMOCRATIC, care a generat si intretine SISTEMUL TICALOSIT! Aceasta lupta este cat se poate de simpla, si presupune doar SUSTINEREA inlocuirii actualului cadru democratic, cu cel pe care il prezint mai jos, si care a fost transmis atat presedintelui Basescu, cat si conducerilor partidelor parlamentare romanesti!
  Este evident pentru oricine (si verificat de adresarea mea!) ca politicienii, in frunte cu Basescu, nu au niciun interes sa renunte la un cadru democratic care permite minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc.!
  Interesati in inlocuirea acestui cadru democratic, septic si ruinator pentru Romania si pentru noi, TREBUIE sa fim noi cei “apasati”, pentru a crea o lume mai buna, pentru noi si copii nostri! Actualul cadru democratic asigura o lume mai buna DOAR pentru politicieni, pentru copii lor, si pentru mercenarii care ii sustin!
  Politicienii (si cei care ii sustin in mentinerea actualului cadru democratic /mercenarii lor/) care se vor “da lezati” de aprecierile mele la adresa lor, vor merita si vor primi scuzele mele, NUMAI DACA vor sustine VOCAL si HOTARAT inlocuirea actualului cadru democratic!
  Cunoasteti NOUL CADRU DEMOCRATIC prezentat mai jos, intelegeti-l (pentru nelamuriri intrebati la 0723966732), si sustinandu-l cu hotarare, vom infrange vointa (rea a) politicienilor!

  NOUL CADRU DEMOCRATIC, care poate inlatura RAUL din societatea romanesca!

  /// Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. “Imunizarea” tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea, astfel, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste pe blogul “Dreptate pentru toti”, initiat in 27-04-2010, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le vor reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! ///

  PS. SOLUTIA ce “imunizeaza” (se gaseste in materialul: “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul “Dreptate pentru toti”) este un Juramant implicativ, al carui text se poate negocia intre cei de buna credinta, pana cand devine acceptabil tuturor celor ce doresc eliminarea din politica si Administratia romaneasca, a minciunii, hotiei, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Au “dreptul” sa se indoiasca de eficacitatea acestui Juramant, numai aceia care, cunoscandu-l, vor considera ca si-l pot incalca, dupa ce il vor depune in conditiile stabilite!

  PPS. Cei care intrati in posesia acestui APEL, si care ii constientizati MESAJUL, multiplicati-l si oferiti-l tuturor cunoscutilor vostri!
  Numai cand vom constitui o masa critica, cei ce intelegem unde se afla originea RAULUI din Romania, ii vom putea forta pe politicienii IRESPONSABILI si NESIMTITI, sa accepte inlocuirea actualului cadru democratic, cu acela care elimina minciuna, hotia, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., din clasa politica si societatea romaneasca!
  Bucuresti, 20-08-2011. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732.

  OBSERVATIE! Pe fila A4 a unui APEL anterior, pe care o raspandesc in Bucuresti, este urmatorul inscris:
  “Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, intre doar doua cadruri democratice!”
  Respectiva fila va “circula” prin Bucuresti, pana cand cel putin unul dintre “impricinati”, va dovedi ca mai are macar rusine, daca Onoarea le este straina, ca si Interesul National, si va iesi “pe sticla”, pentru a pune in dezbatere publica, NECESITATEA inlocuirii actualului cadru democratic, cu acela ce le-a fost prezentat in prima jumatate a lunii Mai-2011, si care este prezentat si mai sus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s