România ”europeană” – sărăcie și opulență

Este şocant ca – în acelaşi timp cu suita de veşti proaste pentru covârşitoarea majoritate a românilor, tot mai împovărați de sărăcie și de politicile anti-sociale ale unei guvernări de un cinism fără precedent – să afli că bogaţii acestei ţări fac cheltuieli extravagante, să vezi nunţi exorbitante transmise în direct la televizor, iar firmele care vând maşini de super-lux  au epuizat deja cotele alocate pentru acest an. Dacă ne uităm mai bine cine sunt profitorii crizei, vom vedea legăturile lor de afaceri cu statul, stat care nu mai vrea să plătească tratamentele bolnavilor de cancer şi de diabet, desfiinţează şcoli şi spitale, dar găseşte bani pentru terenuri de golf, săli de sport sau tele-gondole, plăteşte sume uriaşe pe autostrăzi virtuale şi pe parcuri în comune fără canalizare sau apă curentă.

Bogații României, care au câştigat contracte fabuloase din bani publici, refuză să fie solidari cu românii, îşi ascund averile în paradisuri fiscale, nu plătesc taxe şi impozite, nu creează locuri de muncă. Din păcate, cei mai avuți dintre români nu au înțeles și nu au urmat exemplul oferit de fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a renunțat la prima poziție în topul celor mai bogați oameni ai planetei pentru a-și consacra resursele ajutorării semenilor săi în nevoie.

Lansez un apel bogaților României să înceteze etalarea sfidătoare a averilor și să doneze din acestea în folosul cetățenilor, urmând exemplul celor mai bogați oameni ai lumii. În ultimii doi ani, zeci de miliardari s-au alăturat campaniei inițiate de Bill Gates și Warren Buffett pentru a-i determina pe bogații lumii să doneze, în timpul vieții, cel puțin jumătate din avere unor cauze sociale și umanitare. Este tipul de atitudine care face diferența între civilizație și junglă…

7 gânduri despre “România ”europeană” – sărăcie și opulență

 1. Apelurile la bogati nu strica, dar datoria stangii politice este sa lupte pentru inlocuirea actualului cadru democratic!

  Moto-ul se adreseaza lui Basescu, sistemului ticalosit si actualei clase politice:
  MOTO: “Noi suntem monstri, pentru voi/ C-avem un plan de vremuri noi!” Parafraza dupa Bacovia.
  Noi = partea cinstita si constienta a poporului roman, care gandeste (sau accepta sa gandeasca) cu propria minte!

  APEL

  DRAGI COMPATRIOTI ! Va rog sa priviti acest APEL ca pe un S.O.S., pe care il lanseaza catre voi, nu eu, ci fiintele ce va sunt apropiate si dragi! Cvasitotalitatea voastra va plangeti de nenorocirile care s-au abatut in ultimii 21 de ani, asupra voastra si a tarii! Pentru aceste nenorociri, fiecare dintre voi gasiti drept vinovat, partidul X sau Y, ori politicianul Z sau T, sau mogulul K sau P, etc.
  Va rog sa faceti efortul de a reflecta mai profund, pentru a reusi sa intelegeti ca la originea RAULUI Romaniei si al fiecaruia dintre noi, din ultimii 21 de ani, se afla actualul CADRU DEMOCRATIC, care a generat si intretine SISTEMUL TCALOSIT, ce emana asupra societatii romanesti TOXINA numita coruptie, care a invadat clasa politca, Justitia si Administratia Romaniei!
  A lupta impotriva coruptiei din politica, Justitie si Administratie, inseamna, finalmente, a lupta impotriva actualului CADRU DEMOCRATIC, care a generat si intretine SISTEMUL TICALOSIT! Aceasta lupta este cat se poate de simpla, si presupune doar SUSTINEREA inlocuirii actualului cadru democratic, cu cel pe care il prezint mai jos, si care a fost transmis atat presedintelui Basescu, cat si conducerilor partidelor parlamentare romanesti!
  Este evident pentru oricine (si verificat de adresarea mea!) ca politicienii, in frunte cu Basescu, nu au niciun interes sa renunte la un cadru democratic care permite minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc.!
  Interesati in inlocuirea acestui cadru democratic, septic si ruinator pentru Romania si pentru noi, TREBUIE sa fim noi cei “apasati”, pentru a crea o lume mai buna, pentru noi si copii nostri! Actualul cadru democratic asigura o lume mai buna DOAR pentru politicieni, pentru copii lor, si pentru mercenarii care ii sustin!
  Politicienii (si cei care ii sustin in mentinerea actualului cadru democratic /mercenarii lor/) care se vor “da lezati” de aprecierile mele la adresa lor, vor merita si vor primi scuzele mele, NUMAI DACA vor sustine VOCAL si HOTARAT inlocuirea actualului cadru democratic!
  Cunoasteti NOUL CADRU DEMOCRATIC prezentat mai jos, intelegeti-l (pentru nelamuriri intrebati la 0723966732), si sustinandu-l cu hotarare, vom infrange vointa (rea a) politicienilor!

  NOUL CADRU DEMOCRATIC, care poate inlatura RAUL din societatea romanesca!

  /// Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. “Imunizarea” tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Alegatorii vor avea, astfel, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM!
  Iar pentru ca politicienii sunt “imunizati” cu ajutorul SOLUTIEI ce se gaseste pe blogul “Dreptate pentru toti”, initiat in 27-04-2010, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
  Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le vor reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! ///

  PS. SOLUTIA ce “imunizeaza” (se gaseste in materialul: “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul “Dreptate pentru toti”) este un Juramant implicativ, al carui text se poate negocia intre cei de buna credinta, pana cand devine acceptabil tuturor celor ce doresc eliminarea din politica si Administratia romaneasca, a minciunii, hotiei, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Au “dreptul” sa se indoiasca de eficacitatea acestui Juramant, numai aceia care, cunoscandu-l, vor considera ca si-l pot incalca, dupa ce il vor depune in conditiile stabilite!

  PPS. Cei care intrati in posesia acestui APEL, si care ii constientizati MESAJUL, multiplicati-l si oferiti-l tuturor cunoscutilor vostri!
  Numai cand vom constitui o masa critica, cei ce intelegem unde se afla originea RAULUI din Romania, ii vom putea forta pe politicienii IRESPONSABILI si NESIMTITI, sa accepte inlocuirea actualului cadru democratic, cu acela care elimina minciuna, hotia, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., din clasa politica si societatea romaneasca!
  Bucuresti, 20-08-2011. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732.

  OBSERVATIE! Pe fila A4 a unui APEL anterior, pe care o raspandesc in Bucuresti, este urmatorul inscris:
  “Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, intre doar doua cadruri democratice!”
  Respectiva fila va “circula” prin Bucuresti, pana cand cel putin unul dintre “impricinati”, va dovedi ca mai are macar rusine, daca Onoarea le este straina, ca si Interesul National, si va iesi “pe sticla”, pentru a pune in dezbatere publica, NECESITATEA inlocuirii actualului cadru democratic, cu acela ce le-a fost prezentat in prima jumatate a lunii Mai-2011, si care este prezentat si mai sus!

 2. Nu prea cred ca bogatii stiu sa dea mult cu zambetul pe buze dar sunt convinsa ca saracii stiu sa primeasca ,,firmituri”cu ochii plini de multumire.Asta deoarece fiecare dintre aceste doua categorii au o unitate de masura a lor, mult diferita una de cealalta.

 3. Nu prin redistribuire voluntara a bogatiei se rezolva problema. E o iluzie, o utopie care ne-a dus si ne duce la sapa de lemn. Bogatia ilicita provine de la furtul din banii publici, cu complicitatea interesata a angajatilor statului. Acestia trebuie redusi drastic, la mai putin de jumatate, iar selectia trebuie facuta cu rigurozitate. 90% din cei din baza de recrutare a angajatilor la stat au gena hotiei si imposturii in sange. Justitia ar trebui sa sanctioneze aspru cazurile de furt care stau la baza majoritatii averilor ostentativ afisate. In realitate nu o face, pentru ca onorabili magistrati provin din acelasi neam de hoti. Solutia este o regionalizare autentica, cu reducerea atributiilor centrului, darea afara a cat mai multora din slujbasii paraziti, reducerea la sange a fondurilor in a caror distributie e implicat statul. In Finlanda se fura incomparabil mai putin, fiindca cetatenii nu lasa la mana reprezentantilor lor decat minimumul necesar pentru asigurarea catorva functii strict necesare ale statului. Tot restul este in maini private, bine gestionat, bine pazit de fiecare. Pe aceasta cale trebuie sa mergem si noi, daca vrem sa scapam de bogatia ilicita. Orice alta varianta inseamna doar vinderea unor iluzii pentru cei saraci cu duhul.

 4. Sigur că nu aceasta este singura soluţie sau soluţia panaceu, dar nici nu poate fi lăsată toată plata acestei crize în cârca clasei de mijloc. În acest sens, mă bucur că propunerea lui Warren Buffet a fost îmbrăţişată şi de unii dintre bogaţii Europei. Să sperăm că unda va mişca şi la noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s