Amatorismul guvernanților a creat un statut de inferioritate României

Este revoltătoare încercarea ministrului Sebastian Lăzăroiu de a transforma în subiect de propagandă anti-PSD subiectul extrem de serios al dreptului la muncă al românilor în Spania.  

Dl Sebastian Lăzăroiu omite cu bună știință faptul că, față de numai zece state care și-au deschis piața muncii în momentul aderării la UE, s-a produs o inversare în favoarea românilor, iar meritul revine PSD și Socialistilor Europeni. Ii amintesc d-lui Lăzăroiu că, spre exemplu, în urma demersurilor noastre, Grecia, Portugalia, Spania și Ungaria au decis deschiderea, începând cu 1 ianuarie 2009, a piețelor muncii pentru lucrătorii români. Guvernele celor patru ţări erau conduse de socialişti la acea dată.

Vreau să atrag atenţia asupra unei cauze de fond a eşecului guvernului Boc în relaţiile cu guvernul Spaniei: lipsa unei politici europene clare şi solide. După aderarea la UE, România nu a mai obţinut nimic pentru cetăţenii sai, chiar dacă lucrurile pe piaţa muncii au fost complicate de efectele crizei. Acest guvern nu a fost capabil să gestioneze nici crizele din Italia şi din Franţa, care îi privesc pe români, iar acest lucru s-a tradus prin amânarea integrării în Spaţiul Schengen.

Dialogul bilateral între România şi ţări precum Italia, Spania, Franţa, unde se află mari comunităţi româneşti, este superficial şi lipsit de efecte concrete. Românii din diaspora contează doar în măsura în care pot fi determinaţi să voteze cu actuala putere. În rest, problemele lor nu au găsit vreun ecou la actualii guvernanți.

Problema lipsei politicii europene a României s-a acutizat. Nu este vorba doar despre piaţa muncii. Nu vedem niciun interes al guvernului român pentru temele europene. Poziţia României este slăbită de incapacitatea guvernului de a defini politici europene coerente, care să apere şi să promoveze interesul naţional, să apere interesele cetăţenilor români. Din amatorism şi neputinţă, acest guvern a reuşit să creeze un statut de inferioritate ţării noastre la Bruxelles. Iar această problemă nu se rezolvă cu fanfaronadele Ministrului Propagandei, Sebastian Lăzăroiu.

Anunțuri

7 gânduri despre “Amatorismul guvernanților a creat un statut de inferioritate României

 1. completand cu ce am comentat la ”Revoltatoarea politica de exterminare a celor mai saraci dintre europeni”’,problema romaniei este ca nu mai are forta de munca in tara asa s-au pus niste interdictii din interior pentru exterior,daca mai pleaca 500mii de oameni nu 1 milion cu cred eu se rupe economia tarii si stiti ca raportul este 2 mil de oamenii productivi pentru 2,5 mil bugetari si 6 mil de pensionari(posibil ca statistic sa gresesc numerele dar ideea este aceeasi)deci cum ar fi un milion deoamni sa muncesca si sa produca pentru 8,5 mil????restul e gargara politica ,cativa romanii au pus interdictia altor romani din ratiuni de incompetenta,

 2. Din adresa Presedintelui Obama in fata Congresului la lansarea American Jobs Act:

  „…In fact, this larger notion that the only thing we can do to restore prosperity is just dismantle government, refund everybody’s money, and let everyone write their own rules, and tell everyone they’re on their own – that’s not who we are. That’s not the story of America.”

  De rumegat de toti politicienii de dreapta care vad in statul minimal o copie a Americii.

  http://www.nytimes.com/2011/09/09/us/politics/09text-obama-jobs-speech.html

 3. Deacord !
  Nu mă vreu însă abţine… cu ministerese ca fata lui tanti Petrutza, ne mai miră … ? Cu un gubern cu poame gen FUN-eriu, branConierul Igaş, Săracu Sebi pe post de … vuvuzea şi atât, etc, la bord, ne mai miră că ne tooot scremem să nu ne înecăm ? Nije dobro !
  Pedelichelele sunt nocivi, sunt B.U.B.A ! Aceste specimene n-au decât grija bunăstării lor PERSONALE, punct.

  p.s. interes pentru temele europene din partea gubernului bă-SECU-Nutzi- Muc cel Mic…. never ever ! Cum zisăi, grija lor e alta şi NU are de-a face cu soarta României, cu soarta boborului…

 4. Ponta: „Băsescu îi are pe toţi la mână, ori cu dosare, ori cu afaceri”
  ŞI Frunzăverde aşişderea, adaugă dumneamea !
  Deci ? Boborul e buba… ? Oaaareeee….
  Cât timp ÎNCĂ – din păcate – primează banul, impostura pe scena politichiei mioritice ŞI vocile furnicilor sunt sancţionate cu plângeri penale pe bază de copy-paste la scrierile-i de pe bloguri, forumuri… la ce naiba ne mai lamentăm …
  Aista e ” calitatea ” şi-atunci ne ” mirăm ” şi nu acceptăm evidenţa : aceea că NU vom debarca PEDELICHELELE, că NU vom reuşi să ne descotorisim de celebrul cuplu bă-SECU-fata lui tanti Petrutza, cât timp , ca par egzamplă, n-am văzut Harta Mafiilor PD completată de vreun lider al Opoziţiei şi încă sunt secretari executivi care nu se limitează la intonat ode baronilor PD, ba îi mai şi avertizează cu una, alta… cât timp nu cernem neghina.
  Unitate, unitate, dar chiar toleranţă la nesfârşit.. ? Să-nţelegem că e mai lesne să ne descotorisim de vocile incomode, critice, deşi de BUNĂ-CREDINŢĂ ?
  ŞI de-aceea e amărât bobor confuz, dezorientat, scârbit… ŞI de aceea… Pentru că vede, ştie, n-ar mai fi ştiind…
  Realitatea e sumbră…
  ” Mai rău ca acum nu a fost niciodată ”, ” nu se mai poate ”, ” ne-a ajuns cuţitul la os ”, ” Doamneee, în ghearele cui a ajuns ţărişoara ”…
  Şi-avem de înfruntat atâtea, Doamne, atâtea… CA SĂ SUPRAVIEŢUIM !
  Pedelichelele sunt nocivi, sunt B.U.B.A ! Aceste specimene n-au decât grija bunăstării lor PERSONALE, atât ! Cum zisăi, grija lor e alta şi NU are de-a face cu soarta României, cu soarta boborului.
  Avem nevoie de oameni credibili, curaţi, de a ne regăsii drumul. Acel drum pe care principiile, valorile, competenţa, să primeze!
  În opinia mea, unitatea NU presupune aşezatul la vălău cu porcii şi mă refer la acei guiţători care-şi dau mâna cu adversarii ! Cine va reuşi să reaşeze lucrurile pe făgaş de normalitate, acela va fi un lider credibil, urmat, votat, ales…
  Dar, nah, io-s neica-nimeni, ce ştiu eu. Inofensivă, la o adică, căci există metode de strivit…. furnici, dacă tot n-avem putinţa de-a ne descotorisii de panarame, n-aşe ? Sau… ?
  Ar fi regretabil ca rezultatele Alegerilor viitoare să confirme neatenţia, toleranţa la nesfârşit şi mai ales păguboasă a unor specimene prin peisaj … Şi-ar fi regretabil pentru că SE POATE ALTFEL, la naiba ! Chiar SE POATE !!
  Cheia NU constă DOAR în Unitate !! E nevoie ŞI de Forţă, Echilibru şi mai ales ÎNŢELEPCIUNE !!! Ca să putem folosi cheia pentru a deschide Uşa spre o lume mai bună, spre o Românie corectă, spre ALTCEVA, numai de întunericul propăvăduit de securistul de la Anvers şi gaşca-i din dotare SĂ NE DEPĂRTĂM.
  Ori pentru acestea, NU-s deajuns vorbele, fapte concrete SE IMPUN inclusiv în propria ogradă şi nu-i musai trâmbiţate, că dacă se vor fi simţind şi reale fiind, să-mi fie iartată nesimţirea de-a nu purta mănuşi de dantelă, io-s pălmaş… : se va întoarce poporul cu faţa la cine e-n stare S-O FACĂ şi-i va urma CU SIGURANŢĂ ! Dacă nu… vai steua noastră, PUNCT.

 5. Bastardul lui Goebbels uită să spună că PSD e vinovat de crahul bursier din 1929, de al doilea război mondial, de războaiele din Coreea şi Vietnam, de asasinarea lui Kennedy, de scandalul Watergate, de explozia navetei spaţiale Challenger, de Alzheimerul lui Reagan, de pata lui Gorbaciov şi, mai nou, de vandalizarea Londrei. Şi în spatele PSD e, nu-i aşa?, Ion Iliescu… Q.e.d.

 6. In cadrul programului de satiră „Les Guignols de l’Info” : „Tactic, trebuie evitat contactul direct cu românii, pentru ca au paduchi”.

  DIALOG CONCILIANT

  – Domnule franţuz de ce ne condamnaţi ?
  – Pe bune-ţi spun, m-am procopsit cu „laţi” !
  – Dar de la cine, cum şi unde i-ai luat ?
  – De la soţie făcându-mi datoaria de bărbat.
  – Poţi fii mai explicit ? E vorba de sindrom ?
  – Nu dragule, Anne-Marie are amant un rrom…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s