Cobai sub Vreme

Un ministru cu nume predestinat pentru misiunea exterminatoare ce revine guvernului din care face parte ca respnsabil pentru Comunicatii, dl Vreme, a sintetizat azi esenta programului de guvernare al PD-L: „Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie din ce în ce mai puţine”.

Mai clar n-o putea spune decat premierul Boc, cand a vorbit de incurajarea iesirii din sistem a pensionarilor-cobai ai reformei Botis-Lazaroiu. Probabil n-au fost deloc intamplatoare locul si momentul declaratiei. Cand un ministru lanseaza aceasta chemare tinerei generatii, tocmai in prima zi de scoala, ce pretentii sa mai avem de la elevii-cobai ai proiectului Funeriu?

In conditiile in care dl Vreme nu este altceva decat o portavoce fidela a unui guvern cu un program anti-social ostentativ asumat si clar afirmat, ma intreb cat se vor mai lasa romanii dusi de nas cu povesti cu Alba ca Zapada, in timp ce guvernul tarii lor lucreaza nestingherit impotriva propriilor cetateni…

Pentru a nu abdica de la orice urma de decenta in societatea romaneasca, cer demiterea imediata a d-lui Vreme. Fie si numai pentru ca acest simbol al balbei si cinismului guvernamental sa poata reflecta la iesirea din sistem dintr-o alta perspectiva.

Anunțuri

5 gânduri despre “Cobai sub Vreme

 1. Cobai am fost, si vom fi, pana cand poporul roman ii va obliga pe politicieni sa accepte inlocuirea actualului actualului cadru democratic, cu cel ce le-a fost prezentat!

  Scrisoarea de mai jos a fost inmanata, pana acum, urmatorilor:
  Deputati: Aura Vasile, Valentin Iliescu, C.P. Tariceanu, Nicu Banicioiu (i-am dat si pentru Ponta), Cezar Preda, Valeriu Zgonea, Paul Dobre, Emil Radu Moldovan, Roberta Anastase, Mircea Toader, Mihai Voicu, Raluca Turcan, Victor Socaciu, Relu Fenechiu, Daniel Oajdea, Dan Nica, Marian Saniuta.
  Senatori: Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Petru Filip, Cristian Radulescu, Gabriel Berca, Sergiu Nicolaescu, Raymond Luca, Teodor Melescanu, Olguta Vasilescu, Sorina Placinta, Ioan Ghise, Verestoy Attila, Radu F. Alexandru, Georgica Severin si Mircea Banias.
  Altor personalitati si institutii media, partide, etc., precum:
  Presedintelui Emil Constantinescu, Presedintelui executiv al IICCMER, Ioan Stanomir, Mihai Tatulici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Victor Ciutacu, postului TV Antena 3, Realitatea TV, B1 TV, 10 TV, OTV, TVR (cu Nr.14189/09-09-2011), R.L., Jurnalul National, Curentul, Adevarul, Ev. Zilei, PSD (Nr.462/09-09-2011), PNL, PC, UNPR. (distribuirea ei va continua).

  ////Pe ce lista doriti sa va aflati, domnilor primitori ai acestei scrisori? Pe cea a oamenilor de Onoare, demni de stima si respectul semenilor, sau pe cea a IRESPONSABILILOR si NESIMTITILOR?
  1. Alegerea viitorilor consilieri si parlamentari trebuie sa fie politica, adica pe lista de partid, in sistem proportional, si nu prin vot de tip Miss sau Eurovizion, cand se alege cel mai simpatic, mai “bitiit”, mai,..,mai, .. care nu reprezinta pe nimeni!
  2. Primitorii acestei scrisori, vor fi inscrisi pe o lista, pentru a se sti care dintre ei prefera ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, deci indivizi demni doar de dispretul tuturor, in cazul in care nu promoveaza, in dezbaterea publica, NOUL CADRU DEMOCRATIC!
  SCRISOARE EXPLICATIVA
  Reusita actiunii mele de inlocuire a actualului cadru democratic, cu cel propus, va avea asupra clasei politice romanesti efectele cumulate ale unui cutremur de gradul 8, urmat de un tsunami distrugator, care vor disloca toate gunoaiele din politica si din viata publica romaneasca!
  Toti cei care sunt persoane publice (politicieni, jurnalisti, parlamentari, etc.), si care vor intra in posesia acestei scrisori, insotita de doua APEL-uri, scrise pe file A4, si care nu vor face vorbire publica despre faptul ca Romania dispune de un proiect de nou cadru democratic, gata sa-l inlocuiasca oricand pe cel actual, care s-a dovedit septic si ruinator pentru societatea romanesca, vor dovedi, ca si “primii politicieni ai tarii”, ca sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI!
  Caci cel ce ia cunostinta de faptul ca noul cadru democratic poate elimina din politica si Administratia romanesca minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., si nu actioneaza in niciun fel pentru promovarea acestuia in dezbaterea publica, este un individ fara Onoare si NEDEMN de stima si respectul semenilor!
  Aceasta actiune a mea, dedicata inlocuirii actualului cadru democratic cu cel prezentat in APEL-ul scris in 20-08-2011, are potential de “epocalitate”! De ce? Pentru ca schimbarea ce s-ar produce in societatea romaneasca, prin inlocuirea actualului cadru democratic, ar fi una de dimensiuni “epocale”, cum nu a mai trait poporul roman!
  Odata cu aceasta inlocuire, s-ar incheia si epoca votului bezmetic, manipulat si fraudat, care, in ultimii 21 de ani, a transformat alegerile in farse electorale, si s-ar inaugura epoca votului comunitar, in care alegatorii vor vota natural, adica in conformitate cu interesele lor!
  In cele doua APEL-uri, scrise in datele de 02-07-2011 si 20-08-2011, este prezentata si NEDEMNA preferinta a “primilor politicieni ai tarii”! Astfel, Basescu, Ponta, Crin, Daniel Constantin, Cristian Diaconescu, Marian Sarbu si Gabriel Oprea, au preferat ca toti romanii sa stie ca ei sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, decat sa aleaga, pentru Romania, pe cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite!
  O asemenea NEDEMNA prefernta trebuie adusa la cunostinta poporului roman, pana cand unul dintre “impricinati” va iesi “pe sticla”, si adresandu-se poporului roman, ii va aduce la cunostinta ca exista un proiect de un nou cadru democratic, care, inlocuindu-l pe cel actual, ar elimina din politica si Administratia romaneasca minciuna, hotia, tradarea Interesului National, iresponsabilitatea, nesimtirea,etc.!
  Cei tentati sa puna la indoiala o asemenea posibilitate, trebuie sa-si raspunda mai intai lor, si neaparat PUBLIC si poporului roman, daca ei si-ar putea incalca Juramantul implicativ, pe care si l-ar asuma in prezenta fiintelor ce le sunt dragi si apropiate (copii, nepoti, etc.). Juramantul implicativ se gaseste in materialul de pe blogul “Dreptate pentru toti”.
  Potentialul de “epocalitate” al actiunii mele va exista si daca aceasta va fi ignorata! Cum se va manifesta acesta? Intr-o asemenea situatie se va transmite viitorimii ca atat cei aflati la conducerea Romaniei, cat si cei ce aspirau la aceeasi conducere, la inceput de deceniul doi din Mileniul III, au acceptat ca sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, si ca nu rezolvarea problemelor Romaniei ii interesa pe ei, ci pastrarea sau accederea la CIOLANUL puterii!
  Sa nu se amageasca nimeni cu presupunerea (prosteasca), ca autorul acestei scrisori si al NOULUI CADRU DEMOCRATIC, este un ciudat ce nu trebuie luat in seama, pentru ca va trebui sa explice de ce considera el ciudata dorinta, si POSIBILITATEA REALA, de a elimina din societate minciuna, hotia, tradarea, iresponsabilitatea, nesimtirea, etc., precum si caracterul de farsa al alegerilor in care se voteaza bezmetic, manipulat si fraudat!?
  Cele doua APEL-uri pot fi citite (si copiate de) pe blogul “Dreptate pentru toti”, in comentariile postate in datele de 30-07-2011 si 23-08-2011.
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Bucuresti, 03-09-2011. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  PS. APEL-ul scris in 02-07-2011, reprezinta reactia mea la lipsa de reactie a presedintelui Traian Basescu, care nu a raspuns Scrisorilor Nr.11270/03-05-2011 si Nr.16812/27-06-2011. Acest APEL a fost transmis, odata cu scrisoarea “ultimatum”, atat conducerilor partidelor politice PSD, PNL, PC si UNPR, cat si Conducerii TVR, cu scrisoarea Nr.14070/28-07-2011.////

 2. Da, Doamne, Sa N-am Dreptate!

  Stiu ca nu da gigea sa ma autocitez dar, pe cuvantul meu, daca vizita chiombului in USA nu este un deja-vu mai mult decat umilitor atat pentru chiombu cat si, dar mai ales, pentru poporul pe care fraudulos il conduce de pe pozitia de sef de stat. In urma episodului cu tratamentul aplicat de Sarkozy mascariciului nostru national scriam: “Nu stiu de ce, dar imaginile in care chiombu’ tragea pur si simplu de Sarkozy pentru a fi bagat in seama, iar acesta din urma isi turase motoarele in marsarier mai ceva decat armata franceza, urmarita in WW2 de blindatele hitleriste si inghesuita pe plajele Manecii, mi-a trezit in minte o analogie cu imaginea unei prostituate, consumata in abuz de alcool si sex, lipsita de nurii tineretii, care a ajuns sa traga de clienti cu promisiunea ca-i va plati ea, doar, doar o mai baga-o cineva in seama.”
  Basescu vizibil dejectat in latrina tarilor nefrecventabile de catre lumea buna a planetei si intr-o acuta criza de adulatie manelista in tara, infricosat pana la maronizarea izmenelor de ideea de a da din nou ochii cu “baile de multime” in care sa se produca de pe pozitia “maimuticii cu pozarul”, are musai nevoie de o lovitura de imagine cu care crede el ca mai poate repara oarece din dezastrul care infesteaza aerul de la Cotroceni in materie de popularitate prezidentiala.
  In aceste conditii, sfatuit probabil de raspopitul cu jacuzzi si palat de la RAPPPS, libidinosul de Baconschi, s-a hotarat sa intre pe usa din dos in resedinta de lucru a liderului american, cu ocazia semnarii unor documente comune, in speranta ca ii va merge metoda “la plesneala” si Obama, in drumul sau spre Biroul Oval, se va impiedica de el pe culoarele de la White House si volens-nolens va “arde” o poza cu maimutoiu, poza cu care acesta sa vina si sa le spuna romanilor :” vedeti, ba prostovanilor, cu cine imi fac eu veacu’?” Napa este ca, desi chiombu s-a autoinvitat in State, deocamdata Obama n-a dat doi bani pe vizita Nosferatului de Basarabi si a pus-o de-o plimbare prin Ohio.
  Sincer sa fiu, si va rog sa ma credeti ca o spun cu mana pe inima, m-as bucura dn tot sufletul ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, chiombu sa se bucure in SUA de atentia pe care o merita orice sef de stat normal la bibilica si sa nu mai fie tratat precum leprosul acestui grup select de sef de state unde democratia este la ea acasa. M-am saturat, ca cetatean roman, sa fiu luat la misto de niste loaze de francezi care au tinut ca tampitii un compatriot de-al meu la mititica in ciuda tuturor evidentelor ca era nevinovat si sa fiu asimilat totodata cetateanului tigan Popescu care si-a dat obstescul sfarsit sub drapelul de lupta al Legiunii Straine, fara ca guvernul meu sa aiba drept la replica.
  In tinerete, in timp ce serveam ca ofiter pe navele flotei comerciale romane, in orice port din lume faceam escala din extremitatile Africii si pana in SUA, atunci cand ziceam ca sunt roman mi se raspundea :” Ah, da, roman, Nastase, Nadia, Hagi, Ceausescu !”. Trebuia sa duc munca de lamurire cu interolucutorul pentru a-i explica faptul ca “Ceausescu, no good”, insa rareori reuseam sa-mi impun punctul de vedere. Astazi, datorita politicii externe (oare o mai pot numi asa?) tembele dusa de imbecilul de basescu asistat de acest macho refuzat la export dar cu pretentii de fu.ac national tomnatec, Baconschi, am ajuns sa-mi fie rusine sa afirm faptul ca sunt roman si sa asist neputincios la modul in care televiziunile unor tari cu state grele in materie de democratie si stat de drept fac misto de misto de natia romana, faca ca diplomatia romana ca purtator de stindard al acestei natiuni sa ia vreo contramasura.
  Ori in aceste conditii chiar daca Obama ar pune covorul rosu si i-ar acorda cea mai inalta distinctie americana chiombalaului, prea mare lucru nu s-ar mai putea repara la imaginea la care a adus-o acesta in mai bine de sase ani de mandat, dar ar insemna totusi un gest de bunavointa din partea celui mai puternic om al planetei care ar mai indulci putin amarul umilintei pe care romanii de bun simt o indura sub chiombu-voda.
  Tare mi-e teama insa ca si aceasta noua cacealma basita va esua lamentabil, Obama il va ignora pur si simplu pe cioclul si asasinul democratiei in Romania, iar noi ca popor vom mai lua o palma sanatoasa si umilitoare de la lumea civilizata.
  Da, Doamne, sa n-am dreptate!

 3. Am vazut la televizor declaratia lui Vreme, care a vrut sa-l parafrazeze pe Grigore Moisil, autorul celebrului text: „În curând, lumea se va împărţi în două categorii, persoane în vârstă şi persoane care vor şti să utilizeze calculatorul”.
  Putem sa radem eventual de gafa ministrului, dar tragismul societatii romanesti ramane vizibil. O societate autodeclarata ca imbatranita prematur, din cauza faptului ca fiecare zi de activitate a milioane de oameni fost considerata, de respectivii, drept o corvoada si o opresiune de nesuportat. De la indivizi care asteptau iesirea la pensie precum venirea lui Mesia, nu se poate cere practic nimic, deceniile petrecute in asa zisa Romanie socialista le-au taiat orice initiativa, orice aspiratie, orice dorinta de progres, competitie sau de efort. Faptul ca ai nostri sunt asa de ramoliti si arata asa de penibil este consecinta lipsei de educatie si antrenament pentru munca, educatie ce trebuia inceputa din frageda copilarie. Un om normal are pofta de munca si la 70 de ani. Romanii se declara terminati la 45 si ar vrea sa traga pe dreapta. N-au insa nicio sansa in acest sens.

 4. Pingback: Europarlamentarul PSD, Corina Cretu cere demisia ministrului Comunicatiilor « Supravietuitor's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s