Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!

Am sesizat Comisia Europeana cu privire la noile acuzatii ale ministrului francez de Interne la adresa romanilor. Este revoltatoare perseverenta ministrului Claude Guéant de a-i transforma pe strainii care traiesc in Franta in tapi ispasitori ai esecurilor regimului Sarkozy. In special romanii au devenit tinta preferata a acestui politician cu evidente obsesii xenofobe. In aceste conditii, am cerut Comisiei sa ia pozitie fata de politicile discriminatorii ale guvernului francez.

Sub presiunea Frontului National, Dreapta franceza, aflata in degringolada electorala, duce o campanie xenofoba tot mai intensa, care a degenerat inclusiv in abuzuri politienesti si judiciare impotriva imigrantilor, in special a romilor. Mi se par revoltatoare lipsa de argumente si generalizarile incorecte ale ministrului francez de Interne, pentru care intotdeauna strainii, in special comunitatea romaneasca, sunt cei vinovati. Pentru Claude Guéant, imigrantii comorieni sunt responsabili pentru violentele din Marsilia, est-europenii pentru spargerile din Strasbourg si, bineinteles, romanii pentru delincventa din Paris, chiar daca admite ca acestia reprezinta doar o zecime din autorii infractiunilor comise in capitala Frantei.

Am solicitat Comisiei Europene sa se implice pentru stoparea degradarii climatului democratic in Uniunea Europeana. Infractionalitatea trebuie combatuta cu toate mijloacele legale, inclusiv prin intarirea cooperarii intre guverne impotriva retelelor transnationale. Insa, exploatarea politicianista a problemei sigurantei si stigmatizarea unei intregi comunitati pentru greseli individuale nu sunt solutii, ci doar expresii ale unui grav derapaj populist-extremist. Disperarea electorala a guvernului francez – prins intre victoria Stangii la alegerile partiale pentru Senat si sondajele defavorabile reinnoirii mandatului presedintelui Sarkozy – nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor, intr-o Uniune Europeana construita pe principiile solidaritatii si respectarii drepturilor cetatenilor.

Anunțuri

Un gând despre “Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!

  1. Ar fi de vazut si de cercetat daca Frontul National ar avea ideea de a incerca o lovitura de stat, dupa ce vor fi invinsi in alegeri. Si daca nu cumva exista un curent printre deputatii UMP de a intra in alianta cu extrema dreapta, pentru a-si salva locurile in legislativul din 2012…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s