Eşecul domnului Lăzăroiu

       Citeam azi un interviu foarte agresiv, acordat de Sebastian Lăzăroiu celor de la Ziare.com. Trec peste mârlănia la adresa mea: „USL riscă să câştige la Cotroceni chiar şi cu Corina Creţu”. Singurul meu comentariu este că sigur PDL nu va câştiga cu Sebastian Lăzăroiu candidat pentru Cotroceni. Eu pot oricand dovedi ca mi-am facut corect datoria in ultimii 20 de ani, si ca ziarist, si la Cotroceni, si in Senatul Romaniei si, in ultimii sase ani, in Parlamentul European.

     Mă deranjează agresivitatea care răzbate din interviu şi invectivele la adresa noastră, a celor din opoziţie, injuriile, etichetările. Discursul său public s-a degradat constant, a devenit din ce în ce mai lipsit de consistenţă, şi a eşuat în extremism. Domnul Lăzăroiu este un extremist de dreapta. Ceea ce este trist, şi periculos, în acelaşi timp. Pentru că se erijează într-un soi de ideolog al aproape născutei „Albă ca Zăpada”, care se apropie, ca mod de abordare a problemelor şi ca discurs public de extrema dreaptă interbelică.

      Această involuţie este regretabilă, mai ales pentru un om pe care l-am cunoscut altfel, şi alături de care, pentru o vreme, am avut o traiectorie profesională comună. Cred că-şi trăieşte extrem de greu eşecul, pentru că eşec a fost mandatul său de Ministru al Muncii. Ştiu că am fost critică la adresa sa, când era ministru. Şi pe bună dreptate. A folosit funcţia nu pentru a rezolva problemele oamenilor, nu puţine, acum, în plină criză, ci pentru a face propagandă unei viziuni despre societate care nu are nimic comun nici măcar cu dreapta occidentală, ca să nu mai vorbim de modelul social european.

       Acum crede că poate reveni în prim-plan atacând permanent USL şi pe liderii ei. Din păcate a ales calea cea mai facilă, care îl va scoate din politică, pentru că nu construieşti nimic pe un demers permanent agresiv, de permanentă confruntare. Când te războieşti cu toţi, şi la stânga, şi la dreapta, fără să ai nimic în spate, sfârşeşti în ridicol. Şi deja poziţia sa publică este ridicolă, pentru că repetă la nesfârşit aceleaşi clişee cu Albă ca Zăpada şi aceleaşi atacuri la adresa lui Ponta şi Antonescu.

       Acum, citindu-l pe Sebastia Lăzăroiu, avem şi mai clar motivul pentru care România este atât de prost guvernată de Băsescu şi de Boc: ei încearcă să-şi ascundă incompetenţa şi incapacitatea de a genera un proiect pentru România în spatele unui zid de vorbe fără sens, în ultimă instanţă, care trec fără să lase urme în mintea omului obişnuit. Pe agenda căruia sigur nu se află nici Albă ca Zăpada, nici luptele interne din PDL, nici mizeria morală a celor care formează UNPR. Pe agendă se află fix ceea ce n-a reuşit să facă, printre alţi guvernanţi portocalii, nici domnul Sebastia Lăzăroiu: locuri de muncă, salarii şi pensii decente, servicii publice de calitate, infrastructuri, combaterea corupţie, siguranţa persoanei şi a bunurilor. Adică, mă repet, bună guvernare.

      Nu se întreabă domnul Sebastian Lăzăroiu de ce a eşuat şi la Cotroceni, şi la Ministerul Muncii? Aş citi cu plăcere această confesiune. Chiar şi uşor ipocrită de ar fi, tot ar însemna ceva…

Anunțuri

11 gânduri despre “Eşecul domnului Lăzăroiu

 1. Am Pus-o De Mamaliga Si In Sport!

  Isteria cu Huidu a luat fata la orice insemna stire de interes national si, in afara de faptul ca ne-a terorizat trei zile la rand, a facut sa treaca neobservat aproape si ustaratorul esec al gimnastilor si gimnatestelor noastre, care s-au intors de la campionatele mondiale cu, vorba unui iliustru pesedist constantean, canci medalii de orice culoare, ba mai mult, mai aveau putin si ieseau din marginea de jos a clasamentului. Si asta in timp ce madam Leana o arde intr-o veselie cu bani cheltuiti pe construirea de piscine nefunctionale si de stadioane de fotbal la tara pentru octogenari, deoarece tineretul este plecat in pribegie, gonit de chiombu sa munceasca prin strainataturi ca acasa, din nou, canci munca.
  Pe vremea lu’ Ciuruitu’ muream dracu de foame, de frig de lipsa de medicamente, dar muream mandri ca aveam sportivi care duceau faima tarii pana, hat, la Poli.
  Acum murim si mai abitir si de foame si de frig, ba capitalismu’ lu’ chiombu ne-a pricopsit si cu somaj si cu amenintarea zilnica la adresa pensiilor, care ba ingheata, ba se impoziteaza, ba nu se mai dau deloc, dar cel mai tare murim de oftica si de rusine deoarece la toate capitolele care dau identitate, fala si notorietate unei natiuni incepand cu nivelul de trai si terminand cu reprezentarea sportiva in lume la nivel de performanta, am ajuns paria Europei in materie de social si ciuca batailor in competitiile sportive de anvergura.
  Stau si ma intreb: oare a mai ramas ceva neatins sau neintinat de morbul distrugerii practicat cu un sadism greu de descris si de inteles de chiombu’ si de gasca sa de derbedei in aceasta tara batuta de soarta? Si asta deoarece, ori de cate ori incerc sa rasuflu cat de cat usurat si sa-mi zic ca au terminat si nu mai au ce distruge sau fura, hop, apare cate o chestie noua si-mi demonstreaza ca la acest capitol aceste creaturi sinistre dau pe dinafara de atata inventivitate. Pana si dupa ce dadeau turcii tot mai gasea pisica ceva de care sa se tina cu ghearele cand o invarteai prin casa, cand vom scapa de astia vom intelege ce inseamna notiunea de “multime vida” sau “zero absolut” in materie de orice in aceasta tara.
  Asta in cazul ca vom scapa vreodata de ei!

  De cand Leana biciclista a pus mana pe buget,
  Si din el facu piscine fara apa nici de-un des’t,
  Sau stadioane pe-aratura in sate depopulate
  A murit sportu’ in tara, performanta ca la carte.

  Mandri eram altadata cand fetitele de aur
  Veneau din strainataturi cununate toate-n laur
  S’urcand steagul Romaniei pe cel mai inalt catarg
  Faceau lumea sa asculte cantecul de tara drag.

  Nu-i destul ca lui Basescu ii intorc toti dosu-n nas
  Mai facuram si din sporturi ” rusinica la obraz”
  Daca astazi Romania vrei in topuri s-o gasesti
  Trebuie sa intorci lista si precis o nimeresti.

  Suntem ultimii in lume si la sport ca si cu viata
  Unde chiombu cu-a sa gasca ne-au adus in jos cu fata,
  Si dosindu-ne-n prostie au facut din noi leprosi
  Fugariti prin Europa si cu forta-n-tara-ntorsi.

  Hagi cel de altadata sau Nastase rege-n tenis
  Fac azi clipuri pentru Leana multumiti cu un bacsis
  Nadia-i acompaniaza, creditand-o pe Lenuta,
  Cand in parcuri de distractii fac poze cu masinuta.

  Dam banii la clientela, pe reclame si pe voturi
  Iar in sport, cu nonsalanta, ocupam din urma locuri
  Campionii de-altadata adulati de-ntreg popor
  Astazi sunt marionete, bieti pioni in fals decor.

 2. Eu as vrea sa stiu care au fost succesele sale de cind e Guru (mai bine zis Gurist) PDL. Nu personale, alea care au ajutat Romania sa prospere si romanii sa traiasca mai bine. In rest, are stofa de Ministru al Propagandei Verzulii.

 3. Lazaroiu a dovedit ca nu are stofa de om politic. „Alba ca zapada” – sa fim seriosi! Ce-i aiureala asta?
  Pe de alta parte a facut declaratii prostesti din functia de consilier prezidential, cum ca UDMR ar fi o formatiune politica tolerata, UDMR facand parte din aceeasi coalitie cu PDL, declaratie care l-a suparat pe Marko Bela. L-a criticat de nenumarate ori pe Boc, spunand ca trebuie sa plece din functia de premier. Este adevarat ca si Cristian Preda a spus asa, numai ca dansul e europarlamentar! A ajuns ministru al Muncii, sustinut de Elena Udrea. Boc o avea in vedere, pentru aceasta functie, pe Sulfina Barbu. Alegerea unui outsider a starnit nemultumiri in partid. Apropo de aceasta numire a lui Sebastian Lazaroiu, in functia de ministru al Muncii, cred ca merita (re)citit ce a spus Cristian Tudor Popescu:
  http://www.gandul.info/news/cristian-tudor-popescu-ce-o-sa-faca-domnul-lazaroiu-acolo-o-sa-furnizeze-niste-sondaje-placute-probabil-in-loc-de-locuri-de-munca-si-salarii-8311911

  De altfel era previzibil si acest esec la Ministerul Muncii: un om fara experienta in domeniu nu avea, practic, ce cauta acolo.
  Elena Udrea declarase ca:
  “Au fost luate în discuţie nume din interiorul partidului şi din afara partidului. S-a decis să fie domnul Lăzăroiu şi cred că e o bună variantă care arată deschiderea partidului de a aduce specialişti în guvern, nu neapărat un membru de partid”, a precizat ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, la Realitatea Tv, imediat după anunţul oficial al nominalizării lui Lăzăroiu, descriindu-l pe fostul consilier prezidenţial drept o persoană “echilibrată”: “E o persoană foarte echilibrată şi are argumente. Fiind sociolog are atâtea cercetări şi studii sunt convinsă că are argumentele să fie convingător în negocieri”.
  http://www.gandul.info/politica/sebastian-lazaroiu-este-noul-ministru-al-muncii-cum-s-a-dat-lupta-in-partid-si-ce-asteapta-pedelistii-8310640
  De unde pana unde era Lazaroiu un specialist in chestiunile aferente acestui minister?
  Sulfina Barbu, cel putin, a mai condus un minister. Si inca a avut rezultate pozitive, contribuind la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. De remarcat si acum: ajunsa in aceasta functie s-a gandit imediat la indexarea pensiilor, ceea ce nu-i putin lucru pentru ca PDL se afla intr-o situatie dificila iar Ministerul Muncii e un minister cheie. Daca nu incearca sa realizeze ceva pentru oameni, situatia partidului, in perspectiva viitoarelor alegeri, s-ar putea sa ajunga una deosebit de critica.

 4. Cred ca Lazaroiu, de la bun inceput, nu prea avea sanse… Mai ales ca nu era membru de partid (cred ca nici acum nu e membru PDL, ma insel…?). Nu e nici parlamentar, nici europarlamentar… In asemenea conditii e greu ca sa te mentii. Pe de alta parte nici ideolog nu s-a dovedit a fi. De altfel si acest culoar e ocupat de oameni de partid. Eu cred ca nici Monica Macovei, care nu este afiliata politic, nu s-ar fi putut mentine daca nu ar fi europarlamentar. Uitati-va la ce tensiuni sunt in PDL: Cezar Preda chiar a zis ca Sever Voinescu, Cristian Preda si Monica Macovei ar trebui sa se ia de manuta, sa plece si sa-si faca alt partid! Uitati-va si la ce spune Cristian Preda: „Din păcate, nu e singurul pedelist care gândește așa.”
  http://cristianpreda.ro/2011/10/19/interviu-la-rfi/
  Fara sa fi membru PDL, fara sa fi parlamentar sau europarlamentar PDL, in asemenea conditii deci, e foarte usor sa suferi un esec in acest partid, chiar si fara sa faci greselile pe care le-a facut Lazaroiu. Si daca vorbim de esecuri, putem sa vorbim si despre altii, care l-au sustinut pe Basescu si PDL, si care, intr-un final apoteotic, nu s-au prea ales cu cine stie ce, ba dimpotriva: fostii prieteni nu le mai raspundeau la telefon! 😆
  Este clar ca in PDL asistam la o lupta interna intre gruparea pro-Basescu si gruparea pro-Blaga. Iar viitorul acestui partid este incert: s-ar putea intampla ca in urma unei viitoare infrangeri a partidului in alegeri, acest partid sa se scindeze, iar gruparea pro-Basescu sa treaca in Miscarea Populara, inregistrata de Ioana Basescu. Cred ca sunt multi din PDL care nu sunt de acord cu actuala politica a partidului ( si cred ca se intampla lucrul acesta si pentru faptul ca PD a fost, initial, un partid centru-stanga), chiar daca nu o critica in mod deschis, cum ar dori Dl. Victor Ponta. Dar chiar si asa, tensiunea interna e la cote mari si se face simtita destul de mult.

 5. Isteria cu Huidu a luat fata la orice insemna stire de interes national si, in afara de faptul ca ne-a terorizat trei zile la rand, a facut sa treaca neobservat aproape si ustaratorul esec al gimnastilor si gimnatestelor noastre, care s-au intors de la campionatele mondiale cu, vorba unui iliustru pesedist constantean, canci medalii de orice culoare, ba mai mult, mai aveau putin si ieseau din marginea de jos a clasamentului. Si asta in timp ce madam Leana o arde intr-o veselie cu bani cheltuiti pe construirea de piscine nefunctionale si de stadioane de fotbal la tara pentru octogenari, deoarece tineretul este plecat in pribegie, gonit de chiombu sa munceasca prin strainataturi ca acasa, din nou, canci munca.
  Pe vremea lu’ Ciuruitu’ muream dracu de foame, de frig de lipsa de medicamente, dar muream mandri ca aveam sportivi care duceau faima tarii pana, hat, la Poli.
  Acum murim si mai abitir si de foame si de frig, ba capitalismu’ lu’ chiombu ne-a pricopsit si cu somaj si cu amenintarea zilnica la adresa pensiilor, care ba ingheata, ba se impoziteaza, ba nu se mai dau deloc, dar cel mai tare murim de oftica si de rusine deoarece la toate capitolele care dau identitate, fala si notorietate unei natiuni incepand cu nivelul de trai si terminand cu reprezentarea sportiva in lume la nivel de performanta, am ajuns paria Europei in materie de social si ciuca batailor in competitiile sportive de anvergura.
  Stau si ma intreb: oare a mai ramas ceva neatins sau neintinat de morbul distrugerii practicat cu un sadism greu de descris si de inteles de chiombu’ si de gasca sa de derbedei in aceasta tara batuta de soarta? Si asta deoarece, ori de cate ori incerc sa rasuflu cat de cat usurat si sa-mi zic ca au terminat si nu mai au ce distruge sau fura, hop, apare cate o chestie noua si-mi demonstreaza ca la acest capitol aceste creaturi sinistre dau pe dinafara de atata inventivitate. Pana si dupa ce dadeau turcii tot mai gasea pisica ceva de care sa se tina cu ghearele cand o invarteai prin casa, cand vom scapa de astia vom intelege ce inseamna notiunea de “multime vida” sau “zero absolut” in materie de orice in aceasta tara.
  Asta in cazul ca vom scapa vreodata de ei!

  +1

 6. Fi-mi-ar Greata Sa Vomit !

  Cam asta senzatie am avut cand am vazut cum s-au invartosat pupinbasistii din media sa comenteze, incepand de la titlu si terminand cu concluzii de-a dreptul aberante si hilare, prima faza a procesului intentat de chiombila lui “sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu !”, faza in care onor Justitia romana total aservita mascariciului de la Cotroceni (cu ce dracu ii are si pe astia la mana-mai ales ca ei se dau inamovabili, Putere in stat si deci neutri-numai el stie!) i-a dat acestuia dreptate obligandu-l pe Patriciu la jelanii si tarana in cap publice si plata a 0,5 lei.
  N-am de gand sa le explic eu aici dobitocilor portocalii, triumfatori la acest moment, ca in speta respectiva nu s-a judecat autenticitatea casetei respective, in care El Lider Maximo pocnea cu voluptate maxima un pusti in plina figura, in vazul lumii intregi si in timpul campaniei electorale si nici daca zbanghiu’ a jurat sau nu stramb pe Biblie, ci daca spusele patriciului i-au adus un prejudiciu de imagine. Cert este ca deocamdata, pana nu apare motivarea deciziei judecatoresti atacabila cu recurs, nu putem sti ce dracu a fost in capul judecatorilor care au dat aceasta sentinta de rasul curcilor aviar gripate unguresti.
  Interesant in tot acest circ este modul in care pupinbasistii incearca sa dea sentintei respective un caracter de succes basist universal in lupta cu fortele raului, inducand totodata in capatanile martafoilor care inca mai dau doi bani pe chiombila ideea ca “vezi dom’le, iubitul nostru presedinte a fost victima unui trucaj ordinar, pus la cale de rai, el n-a lovit copilul, pana si Justitia i-a dat in final dreptate”.
  Nimic mai fals, numai ca daca te iei doar dupa titlurile aparute astazi in presa portocalie si dai in balbaiala avand tendinta sa pleci la “lupta cea mare” pentru a-l razbuna pe sarmanul chiomb, victima a mogulilor uneltitori si complotisti.
  Nu are rost sa ma intind prea mult, deoarece lamaile sunt scumpe si antivomitativele nu sunt subventionate. Un singur lucru trebuie totusi remarcat, Basescu este de-a dreptul disperat daca se foloseste, prin presa de W.C.-eu cotrocenist, de asemenea subterfugii pentru a imbarliga mintile manelistilor si peluzarilor care inca mai cred ca el este Mesia.

 7. DECRIPTARE FACILĂ

  Sărmanul domnul (Lăză)roiu
  Predestinat să facă numai roiu’,
  Prenumele-i ascunde o băşi*ă
  De care „lumea rea” nu e străină.

  Notă : literele 3,4,5,7,9 şi 8 din
  sebastian.

 8. PHC
  (Partidul lu’ hydro chel)

  Reformarea din temelie a pdl pentru ultimul asalt din 2011 a vizat în primul rând firma, pentru care prin similitudine s-a recurs la numele acelei păsări care stă pironită în văzduh, bătând din aripi contra vântului cu o viteză egală şi contrară sensului acestuia.
  „Hydro/chel/idon negra” este denumirea ştiinţifică a păsării căreia bănăţenii îi spun „fuce vânt”. De remarcat primele două diviziuni „hydro” şi „chel” care trimit automat la inconfundabilul Traian Băsescu cel care fuce de 7 ani tereştri uraganul propriei crize mioritice. Pentru ca acum, Europei dezbinate să-i impute de ce pute propia-i treabă mare…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s