Ce vină au românii?

Devine deja plictisitor: cum un ministru din PDL nu îşi poate trece un proiect de lege prin Parlament altcumva decât prin „asumarea răspunderii”, de vină este opoziţia, şi în special PSD. Cel mai recent exemplu este supărarea doamnei Sulfina Barbu, alt ministru al Muncii care se comportă ca un ministru al Propagandei. Motivul supărării? Imposibilitatea de a adopta Legea Asistenţei Sociale înainte de termenul de aprobare tacită în Senat.

Doamna Sulfina Barbu este nedumerită: de ce nu votează PSD o capodoperă legală, de vreme ce, în mărinimia sa, PDL a acceptat şi câteva amendamente la lege? Motivul este mai simplu decât crede doamna Barbu: este un gest de responsabilitate faţă de românii care, dacă se aprobă această lege, vor fi şi mai săraci şi mai singuri în faţa crizei şi mai lipsiţi de speranţă.

Legea este fundamental greşită, pentru că pleacă de la un principiu fundamental viciat. În anul 2010, „The Economist” sintetiza lucrurile în felul ăsta: „Există două maniere de a favoriza reintrarea pe piaţa muncii a şomerilor. Una este să facem inconfortabilă sau precară viaţa celor care primesc ajutor de şomaj; cealaltă să facem viabilă şi atrăgătoare perspectiva unui loc de muncă.”

Actualul guvern, prin legea de care se dă de ceasul morţii doamna Barbu, pentru a fi adoptată, a făcut o alegere, pe care noi, ca partid social-democrat, nu o putem accepta: aceea de a face viaţa precară tuturor românilor care au nevoie de aceste ajutoare, de fapt, majorităţii covârşitoare a românilor. Este o alegere imorală, şi lipsită de orice urmă de bun-simţ şi umanitate.

Sub pretextul crizei şi al eventualelor abuzuri ale beneficiarilor, cheltuielile cu protecţia socială se reduc dramatic. Nu pentru buget, pentru că faţă de abuzurile actualei puteri, faţă de felul discreţionar şi iresponsabil în care se cheltuieşte banul public, reducerea cheltuielilor este nesemnificativă: până la 0,8% din PIB. Dramatică va fi situaţia beneficiarilor acestor prestaţii sociale. Nu penalizezi pe toată lumea, pentru că tu eşti incapabil să gestionezi sistemul şi să-i scoţi de la plată pe eventualii impostori. Cum am mai arătat, după cifrele ministerului, cei care abuzează sunt însă mult mai puţini decât spune propaganda oficială, şi nici nu sunt nişte genii ale fraudelor fiscale. E suficient să vrei să controlezi ce se întâmplă în sistem.

Nu am văzut şi nici nu cred că vom vedea prea curând o explicaţie pentru faptul că economia României nu este capabilă să genereze locuri de muncă. Asta în timp ce măsurile guvernului produc şomeri pe bandă rulantă. Pe care vrea să-i înfometeze, să le facă viaţa un iad, pentru a munci în ţara în care nu se găsesc locuri de muncă, pentru că acelaşi Guvern nu face nimic în acest sens.

Dacă cineva îşi imaginează că o astfel de Lege poate fi aprobată de nişte parlamentari responsabili doar pentru că „aşa ne cere FMI” înseamnă că nu are perceperea corectă a noţiunii de „responsabilitate”.  Cei din PDL înţeleg acest lucru, dar sunt prea laşi s-o spună public. Aşa că îşi boicotează guvernul, lipsind de la dezbaterea Legii şi de la vot, şi arată cu degetul spre alţii, care ar trebui să voteze legea lor, pe motiv de „interes naţional”.

Ei bine, nu şi-au găsit proştii! Dacă e o lege bună, s-o voteze ei! Şi beneficiarii fericiţi îi vor vota recunoscători, ca dovadă că trăiesc bine, şi vor mai sta încă patru ani la guvernare!

Aşa e când şi doamna Sulfina Barbu trăieşte în altă realitate, ca şi predecesorul ei. Dar ce vină au românii că ei sunt incompetenţi şi imorali?

20 de gânduri despre “Ce vină au românii?

 1. Eu aş întreba ce vină au românii dacă politicienii nu plătesc penal pentru că acceptă funcţii cu sarcini şi îndatoriri pentru care nu sunt pregătiţi să le ducă la bun sfârşit?

  Dacă o lege e proastă, politicienii spun „OUPS, nu a mers bine, asta e!” şi adaugă cumva complice… „Orice lege e perfectibilă…”. Cine sileşte însă un politician să ajungă pe un post pentru care nu este competent astfel încât să ia decizi proaste? Desigur, nimeni. Eu cred că atunci când îţi asumi răspunderea pentru un anumit post în stat trebuie să şi răspunzi (şi nu numai politic, dar chiar civil şi penal) pentru eventualele aberaţii pe care le faci în acel post.

 2. ce vina au romanii?Vina ca se multumesc sa vorbeasca pe la colturi ca asta nu e bine,aia nu e bine, fara insa a lua vreodata atitudine.Chiar si votul l-au dat in functie de galeata sau plasa ….

 3. 1. LA 4 :01 AM
  – Nuţico, schimbăseşti fusul orar (îi face cu ochiul ălălalt).
  – Poate vrei să zici oral, agramituitule.

  2. NUDURI PE PLAJĂ NOAPTEA
  – De ce se schimbă fusul numai noaptea, iubito ?
  – Să nu facă insolaţie…

  3.SEXAGENARII ÎN PAT
  – Păpădia moşului, ăştia dau timpu-napoi cu un ceas !
  – Nişte prăpădiţi ! Cu 22 de ani aş mai fi zis…

  4. SCEPTICI
  – Aflaşi că UE ne dă înapoi cu o oră ?
  – Parcă nu eram destul de-napoiaţi…

  5. ÎNTRE LIDERI SINDICALI
  – De ce-au ales schimbarea fusului taman duminica ?
  – Le ţâţâie fundurile de grevele spontane !

  6. DIALOG BOC – BĂSESCU
  – Şefu am dat fusu-napoi cu o oră.
  – Micuţule dă-l cu 7 ani, să nu mai repetăm greşelile trecutului…

  7. ULTIMA DORINŢĂ
  Astă noapte la fix 4 :00 am lui Jon* i s-a citit sentiţa de mierlire, după care a urmat scena cu ultima dorinţă a condamnatului :
  – Să se dea fusul înainte cu 3 ani !

  8. ÎN PAT LA 3 :00 AM
  – Băi Vasile, dacă ora 4 devine ora 3 atunci ora 3 ce devine ?
  – Lasă-mă să mă gândesc 60’…

  9. FUSUL DE OSIE
  – Doamna Boagiu, matali cum staţi cu fusul de osie?
  – Pe linia moartă trotilatule !
  – Pân’ ce loc din cei 11000 km de linie moartă ?
  – De luni eşti disponibilizat…Revizorule Tehnic de Trenuri !

  10. D-ALE CAIERULUI
  – Mere fusul lele Monica ?
  – Numa de-l frec între deştele stupite

 4. Hotu’ Cu Un Pacat, Pagubasu’ Cu O Mie

  Basescu a comis-o din nou. Marturisindu-se la camarada coloneleasa de Securitate sub acoperire, Rodica Culcer, in emisiune, pe postul public de televiziune, pe banii nostri carevasazica, ne-a facut in direct hoti si evazionisti, incepand cu coafeza tovarasei colonel si terminand cu tiganca ce vinde seminte pe National Arena. Nu a zis in schimb nimicuta despre baietii cu cotizatia la zi, platita la caseria partidului uratului, din negotul cu cereale plimbate cu vaporu’, pret de-o croaziera in limitele apelor teritoriale ale Romaniei sau de urmasii lui J.R. Ewing prinsi pana peste cap cu negotul cu produse petroliere in iubita noastra tarisoara.

  Chiombu, neavand ce face, iar se da la noi cu paru’,
  Acuzandu-si boborenii c-ar fura banii cu caru’.
  Coafeza si frizeru’, netaind bonul fiscal,
  Au bagat cu asta-n coma tot sistemul bugetar.

  Vidanjorii, gunoierii, mesteri mari in evaziune,
  S-au imbogatit din caca ingropand asta natiune.
  Si-uite-asa, cu mic cu mare, vinovata-i talpa tarii
  Ce adus-a mojicimea pana-n pragul disperarii.

  Angrosistul de cereale, sau J.R.-ul cu petrolul,
  Sunt netulburati, sarmanii, doara si-au adus obolul
  La fel sunt contrabandistii de alcool si de tigari
  Ei dand lui chiombila spaga sunt scutiti de alte dari.

  Numai ca de la o vreme s-au prins capii din uniune
  Si-l trateaza pe Basescu drept Nasu’ la evaziune
  Schengen, pas, euro idem, zis-u-ne-au toti barosanii
  Pana cand la inchisoare nu ne vom baga golanii.

  Care-n frunte cu un voda slut, zbanghiu si caz penal
  Transformat-au tara-ntreaga, intr-un mare carnaval.
  Ei umplandu-si teschereaua ce-acum da pe dinafara
  Noi, ajunsi la pielea goala si goniti din asta tara.

 5. Pingback: DUPĂ CN al PSD , octombrie 2011 – relatare… « Sfinxul

 6. Ce vina au romanii, ca politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI?
  Cine doreste „DOVADA” pentru afirmatia de mai sus, sa citeasca PPS-ul de mai jos, care a fost reluat in Scrisoarea pe care in 27-10-2011 am transmis-o conducerilor PSD, PNL, PC, UNPR, PDL si PP-DD, si care ca si pana acum nu va avea niciun efect asupra unor indivizi rupti abrutizati, rupti de realitatile si de nevoile tarii lor!

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat ..porcii! De ce?
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!

  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de Parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, presedintele executiv al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, au dovedit ca sunt mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 7. Dna Corina Cretu! Pentru ca dvs. si comentatorii de aici sa nu ramaneti „cu ochii in soare”, nestiind despre ce vorbesc, prezint mai jos „NOUL CADRU DEMOCRATIC”, care TREBUIR sa-l inlocuiasca pe cel actual:

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
  1. „Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.
  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul „Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele „SUNT DIN ALT FILM”!

  „Imunizarea” politicienilor se ralizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul „Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  „Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la „ospat” pe cei ce-au „flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732. (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie-aprilie 1986).

 8. Problematica prezentata in comentariile anterioare m-a determinat sa transmit Scrisoarea Nr.533/27-10-2011 (prezentata mai jos), dlui Victor Ponta, Presedintele PSD:

  Domnule Presedinte al PSD
  VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!

  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat!

  Fila cu acest PPS (fila nr.2) este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri!

  V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza. Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.

  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media!

  Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati in prim-planul scenei politice, si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!

  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajand Stanga politica, ar trebui sa fiti direct interesati!

 9. Dna Corina Cretu! Neavand de aproape 6 (sase) luni niciun semn de la politicienii romani, in legatura cu problematica noului cadru democratic, si dorind sa verific „buna credinta” a dlui Ion Iliescu, i-am adresat si domniei sale o Scrisoare, pe care am copiat-o pe pagina opusa celei a dlui Victor Ponta, si astfel acesta Scrisoare (dubla) va „circula” prin Bucuresti, pana cand cel putin unul din cele doua personaje, va face vorbire publica despre problematica inlocuirii actualului cadru democratic, si-si va preciza, fara echivoc, pozitia in aceasta chestiune!

  Domnule Ion Iliescu
  Scrisoarea adresata dlui Victor Ponta a fost transmisa si sefilor partidelor PNL, PC, UNPR, PDL si PP-DD. Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!
  Dle Iliescu!
  Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa se stie ca sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului ar incununa activitatea dvs. politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!
  Dle Iliescu!
  Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Astept cu mult interes ALEGEREA dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.
  Bucuresti, 29-10-2011

 10. „aceea de a face viaţa precară tuturor românilor care au nevoie de aceste ajutoare, de fapt, majorităţii covârşitoare a românilor”. Acest pasaj include in sine in intregime cauza mizeriei poporului nostru. Orice colectivitate umana din istorie includea si membri care ar fi avut nevoie de sprijin din partea semenilor lor. Niciunde insa si niciodata grupul acesta de asistati nu reprezenta decat o mica parte a colectivitatii respective. Oamenii trebuie sa se intretina singuri si sa traiasca la un nivel mai ridicat sau mai scazut in functie de performanta lor economica. La noi insa, milioane de oameni asteapta ca cineva din afara sa le asigure un standard de viata mai bun, prin redistribuirea unor resurse financiare generate de altii. Locuri de munca nu au cum sa se creeze, din moment ce guvernul aspira pur si simplu tot excedentul de capital depus in banci, pentru cheltuieli nesabuite. In acest fel pe de o parte se mentine foarte ridicata rata dobanzii la credite si nici nu mai raman resurse financiare disponibile pentru creditarea activitatilor economice. Simplu spus, excedentul de capital al p.o.p.u.l.a.t.i.e.i si al firmelor, depus in banci, nu se mai multiplica asa cum s-ar intampla in mod normal, prin creditare economiei, iar tara ramane tot mai in urma. Solutia, elementara, este reducerea celei mai mari parti a cheltuielilor guvernamentale. Un buget realist ar fi de fapt pe jumatate din bugetul actual. Circa un milion de oameni vor trebui sa-si schimbe radical modul de a-si castiga existenta. Terenuri nelucrate pe care acestia sa pratice o agricultura ce sa le asigure traiul zilnic avem din belsug, mult mai mult si mult mai fertil decat au tari intregi de unde importam fructele si legumele din piete. Efectul unei asemenea masuri ar fi de fapt alocarea de catre intreprinzatori, pentru crestere economica, a unei parti din resursele ce se fura si se risipesc acum. Numai cresterea economica astfel realizata va genera locuri de munca, nimic altceva. Oamenii care nu doresc sa-si schimbe stilul de viata ca sa supravietuiasca, vor dispare in mod natural.

 11. Dupa Ei Poptopul!

  Auzindu-l ieri pe Basescu, in asa-zisa conferinta de presa, monologand in cel mai curat limbaj comunist de lemn asupra succeselor inregistrate pe diferite ramuri economice ale Romaniei in vederea respectarii angajamentelor luate fata de FMI si a repunerii economiei nationale pe picioare, nu am putut sa-mi reprim un fior de teama insotit de o senzatie de greata, amintindu-mi de discursurile lui Ceausescu in care acesta, in conditiile in care poporul murea la propriu de frig si foame in casa pentru a plati aceluiasi FMI datoriile facute, ne vorbea despre productia record de otel pe cap de locuitor obtinuta de Romania anului 1989, iar media romaneasca innebunise pur si simplu de-a binelea prezentandu-ne in detaliu productii record de grau la hectar, in judetele de granita (daca faceai iun calcul al hectarelor raportate) ajungandu-se cu culesul recoltei in tarlalele vecinilor ucrainieni, unguri, sarbi sau bulgari, in timp ce painea se dadea pe cartela.
  Totusi la Ceausescu, chit ca situatia era trasa la indigo in ceea ce priveste privatiunile la care erau supusi romanii, rezultatele imprumuturilor respective erau palpabile si vizibile pentru multe, chiar foarte multe generatii de acum inainte, in timp ce sub chiombila se pot vedea usoare urme din aceste imprumuturi, facute fara aprobarea sau macar consultarea romanilor, in strasurile, posetele si toaletele de lux ale Udroaicei care dispune cum vrea sexul ei feminin de miliardele luate cu imprumut atat de la FMI cat si de la alte institutiii financiar-bancare.
  Cu alte cuvinte, daca dupa Ceausescu ne putem da astazi cu barcuta (chiar cu folos am putea spune) , pe Canalul Dunare-Marea Neagra (ca sa dau un singur exemplu), dupa Basescu & Cie, vom ramane cu des’tu-n gura, datori vanduti pe mai multe generatii si cu nostalgia ca “ce frumos si elegant se imbraca amanta prezidentiala”.
  Aroganta si suficienta mitocaneasca cu care si-a inceput ieri monologul chiombu’, anuntandu-ne ca ne face un hatar comunicandu-ne cat de cat cam ce s-a discutat cu reprezentantii FMI, cand obligatia guvernului (el, ca presedinte, nu are absolut nicio treaba cu FMI-ul)este sa dea socoteala contribuabililor romani pentru fiecare letcaie pe care acesta o cheltuieste sau o negociaza cu institutii financiar-bancare in numele Romaniei, denota nesimtoirea totala a chiombalaului care a ajuns sa trateze discretionar si conform bunului sau plac probleme de interes national, nedand doi bani pe opinia romanilor in aceasta privinta.
  Una peste alta, ce-am inghitit pana acum este doar mizilicul la masa pe care chiombu s-a pregatit sa ne-o serveasca in dorinta lui de a ne termina ca popor si natiune cat mai curand posibil, in conditiile in care meteorologii romani, ghidandu-se dupa cantitatea de lemne stransa de indienii din Nebraska, prognozeaza o iarna a dracului de grea in Romania cu facturi cat roata carului la energia termica, asta ca sa nu pomenim nimic de inghetarea pensiilor si a salariilor pe motive de “prudenta, prudenta si iar prudenta” simultan cu o noua explozie a preturilor de la alimente si pana la servicii.
  Scapa cine poate!

  Adjudecandu-si tara prin furt, in doua randuri,
  Basescu-i face-acuma un pardesiu de scanduri
  Si-o-ngroapa cu fanfara si lovituri de tun
  In datorii externe, dar in pamant strabun.

  De-ntrebi unde sunt banii cei multi din imprumut,
  Ramai cu intrebarea caci conversezi cu-n mut,
  Ce-avand Puterea-n mana, de tine nici nu-i pasa
  Mai mult, te-a dat pe lista la doamna cea cu coasa.

  Viloaie, giuvaieruri si conturi grase-n banci
  Si-au tras portocaliii, tu ai juma’ de canci.
  Razand ei isi fac veacul cu zaru’ pe Riviera
  Iar tie, ca rasplata, ti-au pus in drum bariera.

  Te minte-n fata chiombu si-si bate joc de tine
  Asa cum a facut-o cu “sa traiesti mai bine”
  In loc de-asa o viata si-asa trait mai bine
  Îţi vine să-ţi iei câmpii, abia te poţi abţine!

 12. Armata A Fost Cu Noi, Satana E Cu Popii!

  Semnele Apocalipsei se arata acum pe cer,
  Caci Prea Fericitu’ popa s-a-nhaitat cu Lucifer.
  Si-l invita in lacasu-i sa graiasca la mireni
  Despre sfinti si alte celea, sacre pentru boboreni.

  Neavand timp pentru rege, uns cu mir de Dumnezeu,
  Daniel cuminte-asculta spiciul unui derbedeu.
  Ba mai mult, el il accepta pe satana in loc sfant,
  Facand pietrele sa crape de rusine pe pamant.

  Nesimtitu’ de Satana, deghizat in sef de tara,
  De inaintasi vorbeste facand crucea de ocara.
  Mandru e Basescu-al nostru, orator fara prestanta
  Cand de la amvon el tine un discurs de circumstanta.

  Mai apoi sobor de preoti c-umilinta-l inconjoara
  Sa pozeze cu-Anticristu, poza buna de-o rascoala.
  Numai ca manat de furii, chiombu hahaie isteric,
  In momentu’ cand pozarul a dat startul pentru clic.

  Numai poza nu e asta cu un chiomb isterizat
  Ce cu-asa manifestare se cere exorcizat.
  Mult mai bine-ar face popii sa o puna de-o molifta
  Sa salveze carma tarii ce-i condusa de o lifta.

  Vezi poza pe Blogu u’ marcus

 13. Pingback: Are Geoana o agenda proprie…? « Motanul Incaltat

 14. Andrei Saguna, De La Sfant La Agent Electoral Portocaliu Sau De Ce Radea Basescu La Poza Cu Popii Romaniei

  1. Tocmai vazuse icoana de mai sus cu Sfantul Saguna imbracat in odajdii activist-propagandistice pedelisto-portocalii.
  2. Si-a adus aminte de cum a castigat al doilea mandat prin furt si jurand pe Biblie ca nu l-a lovit pe copil
  3. Si-a adus aminte de promisiunile facute la hoha in campaniile electorala si de teapa data romanilor dupa ce a fost reales
  4. Si-a adus aminte de cum i-a prostit pe romani cu Dosarul Flota, Mihaileanu, Spalare de bani si cel de fost colaborator al Securitatii.
  5. Si-a adus aminte de cum si-a dat demisia in cinci minute
  6. Si-a adus aminte cum i-a lucrat pe Petre Roman, Cosmin Gusa, Lavinia Sandru si in general pe toti care l-au ajutat in viata
  7. Si-a adus aminte de oile lui Flutur
  8. L-a sunat Elena Udrea si i-a spus ca la prima lor intalnire de alcov a fost fata mare
  9. L-a sunat Boc si i-a spus ca am iesit din criza
  10.L-a sunat fi-sa Ioana si i-a spus ca a reusit sa convinga media cu explicatiile privind vanzarile anterioare
  Intrucat motivele rasului sau isteric la poza de grup cu popii Romaniei pot fi foarte, dar foarte numeroase lista ramane deschisa pentru completarile facute de eventualii cititori.
  Cel mai aproape de adevar raspuns va fi premit cu o epigrama
  sa fiti iubiti
  marcus

 15. Pingback: Depozitul de deseuri radioactive era pazit doar de o cusca goala de caine… « Motanul Incaltat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s