Cămaşa neagră a Albei ca Zăpada

 
Se pare că tertipurile pre-electorale ale PDL nu au limite. Astfel, aflăm că vestita “Albă ca Zăpada”, ajunsă Noua Republică, se va constitui în 2012 în partid politic. O formaţiune politică în devenire, care aduce prin rezonanţa îndemnurilor sale cu vechi mişcări politice de extremă dreapta, de tristă amintire. Cu titluri de program politic precum “Manualul de luptă” ori „Crezul”, această mişcare poate da fiori celor care n-au uitat istoria nu foarte îndepărtată.
În platforma grupării e turnat un ghiveci ideologic, ilustrând principalele ramificaţii ale dreptei: neoconservatorism, liberalism, creştin-democraţie şi, bineînţeles, naţionalism. Inflexiunile naţionalist-creştine sunt menite a capta voturile electoratului sensibil la acest tip de retorică. Numai albă nu este, aşadar, creatura pe care o plimbă de mânuţă prin mass-media Sebastian Lăzăroiu, care, probabil, era prea ocupat cu moşirea ideologică a acestui proiect, pentru a mai avea grijă de pensionari şi de problemele de la ministerul la care s-a aflat in trecere.
Este evident ca PDL, strans cu usa, incearcă să pescuiască voturi cu orice preţ, iar pentru aceasta sunt create surogate de mişcări politice si vor fi momiţi toţi factorii electorali cu potenţial populist – mediatic, în aşa fel încât frauda să fie completă – atât la nivel ideologic, prin populism şi  demagogie, cât şi prin acţionarea resurselor financiare ale clientelei politice.
Chiar şi in aceste conditii, dincolo de evidenţa manevrelor populiste dirijate de la Cotroceni, o mişcare de tipul Noua Republică reprezintă un semnal de alarmă. În ciuda aparenţelor democratice, există o tendintă radicală de dreapta care se înscrie în curentul mişcărilor extremiste care străbat Europa.  Fundalul crizei economice a însemnat, dintotdeauna, climatul propice pentru populismul extremist. E posibil ca undele acestui curent să devină, cu timpul, de şoc, având în vedere vulnerabilitatea socială provocată de austeritatea bezmetică a acestei guvernări.
Dar PDL este capabil de atata cinism şi impostură, ca, după ce a înfometat si jefuit o tara intreaga, să impingă demagogia populistă pe noi culmi, propunând “schimbarea la faţă a României”.
Anunțuri

19 gânduri despre “Cămaşa neagră a Albei ca Zăpada

 1. Doamna Corina Cretu! Pentru ca Alba ca Zapada sa-si „pastreze” vesmantul curat, USL-ul trebuie sa promoveze in forta inlocuirea actualului cadru democratic, cu acela pe care l-am prezentat intregii clase politice, in frunte cu Basescu!

  Urgenta si Necesitatea Nr.1, a Romaniei, este inlocuirea actualului cadru democratic, care s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru Romania, cu acela ce a fost transmis intregii clase politice, in frunte (si incepand) cu presedintele Basescu!
  Partidele nu sunt mai breze unele decat altele!
  Coruptia nu este stavilita de coduri etice, ci de oprelisti de ordin psihic, prevazute in cadrul democratic in care functioneaza cei alesi sau numiti!
  Prezint mai jos atat noul cadru democratic, cat si o mini-pledoarie pentru J.i. ce intervine in ecuatie!

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

  1. „Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul „Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele „SUNT DIN ALT FILM”!

  „Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul „Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  „Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la „ospat” pe cei ce-au „flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  Textul Juramantului implicativ (J.i.), a carui forma se poate modifica, fara a-i diminua “taria”, pana devine acceptabil tuturor celor de buna credinta, si o mini-pledoarie pentru el:

  ///“ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! AMIN!”///

  MINI-pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

  A. J.i. stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general;
  B. Pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si stavileste lacomia umana!

  Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
  1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite, in afara legii, servicii care l-ar obiga, pe cel caruia i se solicita, sa-si incalce Juramantul!

  2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

  Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin sau aspira la functii publice!
  Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc.
  Parafrazand un poet am putea spune:
  “Dar toate le-am trai usor/ Cu …Juramant!”

  Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot ar oferi doua motive de satisfactie celor cinstiti, si anume:

  1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!

  2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:

  “Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”
  Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 2. Sau cămaşa albă a Negrei ca Tăciunele… 😀

  Oricum ar fi această propagandă a modificărilor de nume şi, eventual, de doctrine politice… oamenii deja au diferite etichete. Mă îndoiesc că oamenii vor vota astfel de formaţiuni pentru că nu au oameni în teritoriu.

 3. Doamna Corina Cretu!
  Ca lider al PSD, si ca apropiata a dlui Iliescu, aveti datoria sa prezentati cele de mai jos, atat Conducerii PSD (la care eu nu am acces), cat si dlui Iliescu!
  Pe fila fizica (copie Xerox) am completat cu pixul urmatoarele:

  –pe Pag.1. /Cat cred liderii PSD, ca isi mai pot “ascunde” iresponsabilitatea, nesimtirea, lasitatea si incapacitatea de intelegere, incercand sa evite ceea ce nu se poate evita, si anume, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite?
  Ce s-a intamplat cu Ratiunea lor, daca nu-i mai ajuta sa inteleaga ca Stanga (deci ei!) este beneficiara Noului Cadru Democratic???/

  –pe Pag.2. /OBS. Aceasta Scrisoare, ce i-a fost transmisa dlui Iliescu atat la biroul sau din Atena 11, cat si prin dnii Mircea Rizoiu si Claudiu Iordache, reprezinta, pentru domnia sa, “testul” vietii sale!
  Daca il va trece cu brio, posteritatea il va inscrie in Panteonul national, anulandu-i toate neimplinirile!
  Daca nu se va putea ridica deasupra iresponsabilitatii, nesimtirii si lasitatii ce caracterizeaza politicienii actuali, va ramane un nume blestemat in Istoria Romaniei! Depinde doar de el!/

  Pag.1.
  –Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU,
  –Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

  Ce este PSD-ul???
  Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

  Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat! Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri! V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
  Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media! Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!
  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

  Pag.2.
  Domnule Ion ILIESCU

  Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011).
  Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

  Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

  Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!
  Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 4. @Corina Cretu
  Daca lucrurile stau intr-adevar asa:

  „În platforma grupării e turnat un ghiveci ideologic, ilustrând principalele ramificaţii ale dreptei: neoconservatorism, liberalism, creştin-democraţie şi, bineînţeles, naţionalism. „

  impresia mea este ca pe partea dreapta a esicherului politic e o degrigolada evidenta. Un talmes-balmes de ideologii politice introduse intr-o supa picanta: Noua Republica! 😆
  „“Manualul de luptă” ori „Crezul”” ma duc cu gandul la…camasa verde…
  Iar in teritoriu: ca de aia, dom’ne, nu putem face noi prea multe, ca nu ne lasa Boc, nu ne lasa Basescu!! 😆

  Asa vrea Basescu? Talmes-balmesul asta? Daca e asa… atunci inseamna ca eu nu-l inteleg…
  Dupa parerea mea, constituirea unei formatiuni de centru-dreapta moderne, democratice si serioase inseamna sa te axezi pe o singura ideologie si sa incerci s-o dezvolti si s-o promovezi in societate. Spre exemplu: te axezi pe liberalism si promovezi liberalismul. Sau te axezi pe crestin-democratie si promovezi crestin-democratia. Faci, spre exemplu, un partid crestin-democrat modern, si pentru asta trebuie sa citesti si sa aprofundezi curentul ideologic respectiv. Dar nu se poate ciorba asta compusa din tot felul de ingrediente, inclusiv nedemocratice, care nu face altceva decat sa mentina confuzia in societate. Sar in ochi, ca buboiul in frunte, ingredientele nedemocratice, de extrema dreapta!

  Sigur, aveti dreptate, e ingrijorator… Insa, dupa parerea mea, cu un asemenea tip de abordare, PDL nu are cum sa castige alegerile (daca asta si-a propus cu adevarat…). Este o abordare haotica, neclara ce dovedeste ca, in ceea ce priveste dreapta politica, nu s-au definit, cristalizat, nicidecum maturizat valori solide care sa stea la baza crearii unei formatiuni politice serioase. Pe cand asa ceea ce „iese” nu e altceva decat o struto-camila „de dreapta”. Cu un corn in frunte: extremismul!

 5. O Tempora! O mores!

  Altadata-n vremea asta, cand s-apropia Ignatu’,
  Romanasu-si facea planu’ cu slanina si carnatu’.
  Incantat, visa la bute si stacanele cu vin
  Udatura la friptura, in miros de rozmarin.

  Si tot ce misca in casa, de la plozi la al batran,
  Punea mana pe o pana sa-i scrie lui Mos Craciun,
  Care ce si cum s-aduca pentru ca au fost cuminti
  Jucarii pentru pustime, lu-al batran trei tuici fierbinti.

  Se spargea si porcusoru cu economii, o droaie,
  Cat s-ajunga de migdale, la aluatul din copaie.
  Iar cand Mosu’ facea halta coborand tiptil pe cos
  Bradu-l astepta cuminte, loc de tihna din stramosi.

  De cand insa cu chiombila si-al sau clan de mafioti,
  Romanasu-si face planul cum sa scape dintre morti.
  Nu tu porc, nu udatura, sau macar urme de vin
  Jale multa si durere, viata aspra si mult chin.

  Mos Craciun, Europeanu’, ne-ocoleste an de an
  Nedorind sa aiba-a face cu asa voda golan.
  Vine-n schimb, de prin Siberii, Mos Gerila renascut,
  Cu facturi in loc de daruri sa ne bage in mormant.

  Nu mai vrem acum cadouri, cand n-avem ce pune-n oala,
  Sau macar de-o aspirina sa aline-a noastra boala.
  Suntem lefteri, rupti in tururi si indatorati pe viata
  Chiombu-n schimb traieste bine, hahaindu-ne in fata.

  Noi la schimb avem pe Udrea, Flutur si pe Anastase
  Care fura fara numar iar noua ne dau la oase.
  Nesimtiti fara fontiere sau frica de Dumnezeu
  Derbedeii lui Basescu se viseaza-n Elizeu.

  Numai ca va veni clipa cand in loc de Rai visat
  Pentru toate relele facute chiombu’ va fi judecat.
  Si trimis unde-i e locu’, cu zabrele la ferestre,
  Astepand pachet la termen si la vorbitor de veste.

  Anul asta tot e bine, mai avem de-o alinare,
  De cand cu anuntu-n in presa confirmand o suspendare,
  Chiar de va fi masa goala si-un Craciun nefericit
  Macar chiombu’ da in boala, iar i-au pus-o de jelit.

 6. Pingback: “Adio, tovarăşi! Ponta e o marionetă, Iliescu – o piază rea” « Motanul Incaltat

 7. Off-topic, dar in final legat de minciunelele puterii:

  Basescu ne asigura ca Romania e pe culmile securitatii, de cind vin americanii cu cele 24 interceptoare anti-racheta. Acelasi personaj, dublat de mini-me-Boc, mangaie Rusia pe cap de cite ori poate, declarind ca interceptoarele sunt defensive si ca nu prezinta pericol pentru Rusia. Si tot roman-l crede, ca, deh, e..Basescu I. Dar mai mult decit politician, Basescu e circar, om de show.

  Rusia a cerut garantii scrise de la SUA ca rachete (din Romania) nu vor fi folosite in scop ofensiv. Iar americanii au refuzat:

  Russia believes that that system could be used against its intercontinental ballistic missiles and has demanded assurance in writing that this would not be the case. The United States has said it will not agree to any restrictions on its missile-defense efforts.

  Asta scrie in New York TImes, si eu am obiceiul sa cred ce se scrie in ziarul asta.

  Romania nu e pe culmea securitatii, ci a insecuritatii. Pentru ca rachetele rusesti vor avea ca tinta Romania.Si alea-s mult mai bune ca cele iraniene, tehnica veche ruseasca.

  “I have set the task to the armed forces to develop measures for disabling missile-defense data and control systems,” Mr. Medvedev said.

  He said new Russian strategic ballistic missiles “will be equipped with advanced missile defense penetration systems and new highly effective warheads” and he reiterated Russia’s warning that it would deploy tactical missiles to the western territory of Kaliningrad, which borders Poland.

  http://www.nytimes.com/2011/11/24/world/europe/russia-elevates-warning-about-us-missile-defense-shield-plan.html?ref=global-home

 8. Mircea Geoana – sublima arta de a linge unde ai scuipat

  portretul unui cameleon politic perfect, pe măsura adevăratului său maestru, Traian Băsescu.
  Să spunem, în final, doar atît: cînd acuzațiile de bolșevism la adresa PSD și sintagma ”Adio, tovarăși” vin de la fiul unui fost general de securitate, el însuși suspectat de a fi ofițer acoperit al fostei securități, înseamnă mult… (Bogdan Tiberiu Iacob)
  http://www.inpolitics.ro/mircea-geoana-sublima-arta-de-a-linge-unde-ai-scuipat-art65492.aspx

 9. Geoana? Brrrrr si Cah, O Mizerie!

  Desi mi-am impus sa nu mai scriu despre Geoana, trecandu-l in acest fel la capitolulul Istorie Neagra, modul in care acesta a inteles sa-si paraseasca fostii camarazi din partid, partidul, dar mai ales scaunul de presedinte al Senatului Romaniei m-au determinat sa-mi inving scarba produsa de acest personaj lamentabil si sa-i dedic acest epitaf politic.
  Si fac asta mai mult in speranta ca poate, cei ce se hotaresc sa faca politica in aceasta tara vor inteleage ca aceasta activitate este intreprinsa de oameni cu sira spinarii, verticali care stiu la o adica sa se retraga, atunci cand circumstantele le sunt ostile, cu fruntea sus, pe usa din fata dovedindu-si lor si alegatorilor ca exercitiul demisiei a fost inventat tocmai pentru igienizarea la un anumit moment a esicherului politic. La noi, incepand cu d-l “imi voi da demisia in cinci minute” si terminand cu manifestarea de toata jena si greata a lui Geoana de ieri din Parlament, demisia, ca forma directa de a face politica constructiva, a disparut din vocabularul majoritatii alesilor neamului, motiv pentru care o ducem asa bine ca natiune.
  Revenind insa la Geoana, cu toate ca aceasta revenire imi readuce senzatia de voma, pot spune ca refuzul lui de ieri de a-si deslipi dosul de jiltul presedintelui Senatului, mi-a adus in minte niste imagini filmate cu mai bine de douazeci de ani in urma, in care un criminal odios in serie, Ramaru pre numele lui blestemat, afland sentinta condamnarii sale la moarte, s-a impotrivit cu toata fiinta sa sa fie scos din sala de judecata, crezand ca in felul acesta poate eventual invinge inexorabilul, fiind nevoie de un pluton de militieni, la vremea aceea, pentru a-l lua de pe scaunul pe care statuse pana atunci.
  La Geoana au lipsit militienii, insa a fost nevoie de un batalion de senatori pentru a-l face sa inteleaga sa: “go home, Mircea Geoana!”.
  Un amic de-al meu scria descria foarte plastic intr-o postare de-a sa: http://numarareainversa.wordpress.com/2011/11/22/lombelico-del-mondo/ , impresia pe care o are probabil numitul Geoana despre propria sa persoana. Subscriu la ideea amicului meu cu un mic amendament, in loc de “buricul pamantului”, in cazul lui Mircea Geoana, putem folosi fara niciun risc de a fi acuzati de limbaj licentios zicerea neaoasa cu “lidicul principesei” sau cu paduchele iesit la promenada pe fruntea purtatorului.
  Auzindu-i discursul tinut imediat dupa ce a fost exlus din partidul care i-a dat atatea micutului Mirciulica, discurs rupt parca bucatica cu bucatica din retorica chiombalaie antiiliescu si anti PSD, si intregit pentru a fi recitat de distinsul nostru pesedist cazut in dizgratie, n-am mai avut nicio indoiala ca omul i-a facut Basescului cu varf si indesat jocurile in PSD, de pe pozitia de cartita suspusa. Vorba unui alt ilustru politician roman imediat postdecembrist cu aceasta retorica “s-a demascat” pur si simplu (de parca ar mai fi fost nevoie) drept conducatorul coloaniei a cincea basiste infiltrata in PSD. Josnic si lipsit de orice urma de bun simt sau macar cei sapte ani de acasa.
  Insa climaxul comporatamental al acestui personaj lipsit de inventia numita coloana vertebrala, ne-a fost oferit de susnumitul in cadrul sedintei de Senat in care, rand pe rand, liderii grupurilor parlamentare incercau sa-l convinga ca este beat, motiv de dus acasa la culcare, moment in care el isi infingea coltii in holsuruburile fotoliului de sub cur si refuza cu obstinatie evacuarea. Din pacate, iar a fost nevoie de un maghiar ca si la Revolutie, d-l Frunda, pentru a-l determina pe catar sa inteleaga ca “gata, pauza s-a terminat, capu’ la fund!”.
  Ar mai fi multe de comentat, comportamentul lui Geoana putand foarte bine sa umple un dosar cu fise de observatie intr-un spital de psihiatrie, insa ma opresc aici din scarba profunda fata de subiect si cu speranta ca alesii nostri au inteles totusi ca o demisie data la timpul ei, pe langa fatul ca indreata o situatie de facto nedorita, poate fi totodata luata drept baza de relansare a unei cariere politice.
  Ceea ce la Geoana nu mai este cazul!

 10. Scandal în PDL diaspora: 6 organizații au demisionat în bloc de rușine că sunt pedeliști
  ”După puci am primit extraordinar de multe telefoane din toată diaspora, în care foștii colegi, și vorbesc de persoane importante în partid și străinătate, au spus clar că nu suntem numai noi ci și alții care vor să își dea demisiile. Din Italia, Spania, Franta, Germania. Îmi era rușine să spun că fac parte din PDL.”, a declarat Ștefan Stănășel.

  “Fie vorba între noi, Partidul Deomocrat Liberal în Italia nu mai există și o să demonstrez treaba asta cât de curand. Sunt două organizații. S-au certat Badea cu Brânză și au făcut două organizații. Eu făceam parte din amândouă, tot cu gândul că se vor uni. Însă nu se mai poate acest lucru. Și-au dat demisia și din aripa Brânză și din aripa Badea. PDL Italia, nu numai că nu mai are un lider, nu mai are un Birou permanent la nivel național”, a mai precizat acesta.
  http://www.dcnews.ro/2011/11/scandal-in-pdl-diaspora-6-organiza%C8%9Bii-au-demisionat-in-bloc-de-ru%C8%99ine-ca-sunt-pedeli%C8%99ti/#comment-14849

 11. DOMNULE TRAIAN BĂSESCU

  Neevitata ta înlăturare
  Se vede doar prin suspendare
  Pentru-a dribla, lucid, o lapidare
  Mai greu de ocolit la drumul mare.

  Consultă orişice crestomaţie
  Şi-ai să pricepi că e democraţie.
  Vulcanul fierbe, gata să erupă,
  Căţeii tăi nu sunt copii de trupă.

  Când s-a pornit să curgă lava
  Nu scapă nici dulăii, nici otava.
  Ciracii tăi trimişi în Ţara Sfântă
  Să ude Zidul care nu se zvântă

  Nu au acces la mila lui Isus ;
  Eşti jos TB, oricât ai fi de sus.
  Te du la schit ca unii criminali
  Om de nimic, banal printre banali.

  În Postul Mare de Crăciun,
  Bătând mii de mătănii, fă-te bun.
  Ca să cunoşti mila săracilor,
  Scapă din hora neagr-a dracilor…

 12. Pingback: USL ataca la CCR Legea asistentei sociale pentru ca Ponta sau Crin au inceput sa ramana in pana de idei si de strategii. Sper ca pe viitor sa isi revina ambii si sa prezinte solutii adevarate « Rinder Razvan Catalin

 13. Pingback: Statul (social) roman, o uriasa schema Ponzi « Rinder Razvan Catalin

 14. Asa Ie Tatuca-Udated

  Agentia de presa Erevan News isi informeaza cititorii ca in cursul zilei de ieri, fiica cea mica a d-lui presedinte Basescu Traian, EBA, a lensinat in timp ce citea in Parlamentul European urmatorul discurs intocmit dupa indicatiile Comisiei Nationale intrunita pentru a-i rezolva problemele de citire:

  “Pozitia Romaniei In Zona Marii Negre Si Strategia Acesteia In Privinta Tiganilor

  Romania se afla in Europa. Romania este in Uniunea Europeana. Capitala Romaniei este la Bucuresti. Tatuca este sefu lu’ Romania. Romania se invecineaza cu Marea Neagra. Pe mare plutesc nave militare rusesti. Romania nu este un lac rusesc. Noi vrem pace si tractoare si nu arme nucleare. Tatuca iubeste Elena Udrea. Elena Udrea, nu. Iarna nu-i ca vara. In Romania sunt tigani imputiti. Tatuca se imbata cu ei. Tatuca se bate pe burta cu ei. Tatuca le ia salbele de la gat. Tatuca le ia si voturile. Tatuca le boteaza copiii prin fratele Mircica. Apoi tatuca ii baga la parnaie. Tatuca ii intreaba: la ce v-a folosit?. Tatuca se hahaie la tigani. Tatuca le da cu tifla. Tatuca nu le da salbele inapoi. Tatuca nu le da nici voturile inapoi. Asa ie tatuca!
  Jos Iliescu!
  Jos Comunismu’!
  Traiasca Tatuca si Elena Udrea!”

  Dusa de urgenta la spital si supusa unor investigatii serioase medicii au constatat ca lesinul a avut drept cauza surmenajul intelectual cauzat de citirea celor cateva propozitii din discurs. Mergand pe acest fir s-a ajuns la concluzia ca aceasta boala este de natura ereditara, pe linie paterna, nici tatuca nesuportand un exercitiu de citire condensata, modalitatea prin care tatuca nu lesina cand citeste mai mult de o pagina constand in faptul ca acesta are o minte foarte odihnita, calitatea data de citirea unui roman de Cartarescu in intervalul de timp de doua mandate prezidentiale.
  Plecand de la aceasta constatare medicii au prelevat probe de ADN de la EBA, urmand sa le compare cu cele luate de la tatuca in speranta ca savantii vor descoperi in sfarsit gena imbecilitatii caracterizata prin fobie fata de instructia intelectuala prin lectura de orice fel, descoperire care ar putea duce la eradicarea prostiei in lume.
  Pentru recuperare grabnica, in afara de tratamentul medicamentos recomandat, medicii i-au prescris multa, multa odihna intelectuala intr-un mediu propice si “prietenos” fata de EBA, cum ar fi clubul Bamboo, sau orice alt asezamant de odihna de acest gen de pe Coasta de Azur pana pe malurile Dambovitei.

  A consemnat pentru dvs.
  Varujan Arachelian

 15. UN BOU ÎN DEBBOUZE

  – Ce zici de ţiganul asta ?
  – E cum scie pe firma sa (literle 4, 5 şi 6 din nume Debbouze)…

  „Umoristul francez de origine ţigăneasco – marocana Jamel DebBOUze i-a ironizat pe romanii din Franta, in cadrul unei emisiuni radiofonice, el propunand ca nationala „cocosului galic” sa aiba un capitan roman care sa cerseasca mingea.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s