Conventia Socialistilor Europeni

Conventia Partidului Socialistilor Europeni (PSE), ce a avut loc la Bruxelles, in aceste zile, a stat sub semnul retragerii presedintelui PSE, Poul Nyrup Rasmussen. Lider al social-democratilor danezi timp de un deceniu, prim-ministru intre 1993 si 2001, apoi europarlamentar, Rasmussen a fost, din 2004, presedintele Socialistilor Europeni si artizanul transformarii PSE dintr-o federatie anemica de partide nationale intr-o forta politica de sine statatoare, dinamica si unitara, capabila sa coaguleze energiile partidelor afiliate. Conventia a fost un prilej de a onora activitatea si personalitatea sa, dar si o impresionanta manifestare de solidaritate cu acest luptator tenace pentru afirmarea ideilor social-democrate, care are de infruntat, acum, o grea incercare pentru apararea propriei sanatati.

 

Consiliul PSE a adoptat declaratia de principii, care sintetizeaza directiile de actiune viitoare, si a fost desemnat presedintele intermar al partidului. Serghei Stanishv, liderul socialistilor bulgari si fost prim-ministru pana in 2009, va detine aceasta functie pana la Congresul PSE, care va avea loc – in urma deciziei Presedintiei PSE – la Bucuresti, in septembrie anul viitor. Cred ca este incurajator acest rol important preluat de reprezentantii stangii din Romania si Bulgaria in cadrul miscarii socialiste europene, mai ales in contextul ingrijorarilor tot mai pronuntate cu privire la derapajele anti-democratice ale regimurilor de dreapta din regiune. Fraudele grosolane la recentele alegeri legislative din Bulgaria sunt un semnal de alarma, asa cum s-a subliniat in aceste zile, pentru toate fortele democratice din Europa, in perspectiva alegerilor din Romania. Cramponarea de putere a dreptei populiste si corupte, precum si ineficienta si arbitrariul guvernarilor de la Sofia, Bucuresti si Budapesta au fost condamnate vehement la Bruxelles, in aceste zile. Asa cum s-a spus in cadrul Conventiei, repetarea in alegerile din Romania a precedentului bulgar va duce la perpetuarea axei autoritare Borisov-Basescu-Orban, care va distruge aceste democratii fragile din regiune.

 

Organizarea Congresului PSE la Bucuresti, in preambulul alegerilor din toamna viitoare, este, asadar, expresia solidaritatii Stangii europene cu batalia PSD nu numai pentru dreptatea si demnitatea celor multi si fara voce, ci si pentru apararea democratiei romanesti. Dupa cum spunea si viitorul – foarte probabil – lider al grupului europarlamentar socialist, Hannes Swoboda, din pacate, dupa decenii de lupta pentru democratie, iata ca fortele progresiste sunt nevoite sa-si intensifice eforturile in acest sens, pe un continent tot mai bantuit de spectrul autoritarismului de dreapta.

 

Conventia cuprinde, de asemenea, o serie de dezbateri pe teme sociale si economice, precum cea dedicata sanselor unei societati echitabile, la care a participat, ieri, presedintele PSD, Victor Ponta. Pe langa dezbaterile plenare, reuniunea a fost si un prilej de dialog intre reprezentantii partidelor din familia Socialistilor Europeni. Intre acestia, m-am bucurat sa-l revad si sa-l incurajez pe Giorgios Papandreou, unul din cei mai apreciati lideri socialisti, in urma mandatului extrem de greu pe care l-a avut in fruntea guvernului grec, dar si a puterii de a renunta la putere, atunci cand interesul tarii sale a cerut-o.

Manifestarile, ce se incheie azi, dupa ce au reunit cateva mii de militanti socialisti din intreaga Europa, sunt o prima etapa a ofensivei socialiste din 2012, un an decisiv pentru reevaluarea balantei politice a unui continent impins pe marginea prapastiei de guvernarile dreptei tributare marii finante. Pentru ca nu doar bugetele trebuie echilibrate, ci si societatile noastre, atat de afectate de injustitie sociala.

Reclame

9 gânduri despre “Conventia Socialistilor Europeni

 1. Doamna Corina Cretu!

  Ca lider al PSD, si ca apropiata a dlui Iliescu, aveti datoria sa prezentati cele de mai jos, atat Conducerii PSD (la care eu nu am acces), cat si dlui Iliescu!
  Pe fila fizica (copie Xerox) am completat cu pixul urmatoarele:

  –pe Pag.1. /Cat cred liderii PSD, ca isi mai pot “ascunde” iresponsabilitatea, nesimtirea, lasitatea si incapacitatea de intelegere, incercand sa evite ceea ce nu se poate evita, si anume, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite?
  Ce s-a intamplat cu Ratiunea lor, daca nu-i mai ajuta sa inteleaga ca Stanga (deci ei!) este beneficiara Noului Cadru Democratic???/

  –pe Pag.2. /OBS. Aceasta Scrisoare, ce i-a fost transmisa dlui Iliescu atat la biroul sau din Atena 11, cat si prin dnii Mircea Rizoiu si Claudiu Iordache, reprezinta, pentru domnia sa, “testul” vietii sale!
  Daca il va trece cu brio, posteritatea il va inscrie in Panteonul national, anulandu-i toate neimplinirile!

  Daca nu se va putea ridica deasupra iresponsabilitatii, nesimtirii si lasitatii ce ii caracterizeaza pe politicienii romani, va ramane un nume blestemat in Istoria Romaniei! Depinde doar de el!/

  Pag.1.
  –Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU,
  –Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

  Ce este PSD-ul???
  Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

  Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat! Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri! V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
  Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media! Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!
  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

  Pag.2.
  Domnule Ion ILIESCU

  Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011).
  Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

  Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

  Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!
  Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 2. Buna ziua,

  Nu am trecut de cateva luni pe siteul asta.(cu bebele mdeh… 🙂 nu e usor )
  Daca treceti prin Paris si agenda nu e prea incarcata sau daca va intalniti cu vreun grup de romani mi-ar faceplacere sa va cunosc.

  Dan Toader

 3. Există un așa-zis „autoritarism de dreapta?”. Nu înțeleg de ce Papandreou e un socialist foarte bun, pentru că măsurile luate au fost împotriva cetățenilor, ceea ce se petrece și noi (bine, cu elemente de manifestare diferite).
  Mulțumesc!

 4. Femeia Cu Afinii, Nou Concept Al Reformei Basiste

  A fost suficienta ridicarea capacului latrinei portocalii de catre cei de la Antena 3, pentru ca diluviul de excremente marca Basescu si gasca sa se reverse puturos peste plaiul mioritic, otravind cu mirosul pestilential al afacerilor oneroase ale acolitilor traianului numiti in diferete functii de gheseft prin Guvernul Romaniei, atmosfera damboviteana si asa poluata la greu de basinismele cotroceniste concretizate in actiunile la comanda ale gestapovistilor acestui regim, eufemistic si pompos denumiti procurori DNA.
  Consumarea evenimentului respectiv in cadrul emisiunii lui Mihai Gadea a scos in relief nu numai hidosenia nesatuilor de la carma tarii, care fura intr-o veselie, fara nicio retinere, tot ce le pica in mana, de la gainile din batatura statului, reprezentate de spatii aflate in gestiunea RAPPS, pana la milioanele de euroi cu care femeia Udrea isi achita datoriile la banci, ramanandu-i si de rochii valorand per bucata mai mult decat o limuzina de lux, ci si gradul de nesimtire deja scarnatica de care dau dovada “Toti oamenii presedintelui” in momentul in care sunt prinsi cu polonicul in butoiul cu mierea avutiei nationale.
  Desi lansarea notiunii de “afin” pe piata nepotismului basinist din Romania post-decembrista ii apartine prea-dreptului si neprihanitului nostru Prim Ministru, si-l numesc aici pe Boc, cu ocazia investirii nepoticii sale intr-o functie de consilier guvernamental, splendoarea semantica a acestui cuvant a fost reliefata de femeia Andreescu care pur si simplu ne-a lasat, ca popor fara rude, pe acest pamant, vaduvindu-ne de soti, sotii, copiii (fie ei si proveniti dintr-o casnicie anterioara) etc. prin incadrarea lor la categoria “afin”, cu alte cuvinte “pot sa-i favorizez cum vreau eu din banul si bunul public, deoarece nu-mi sunt rude, imi sunt afini”.
  Si pentru ca aceasta bataie de joc cu adresa la inteligenta romanului sa fie totala, vine si afinu’ de barbat-su, fost ofiter de Securitate, beneficiar la greu de favorurile afinei, si-l ameninta pe MIhai Gadea direct pe postul de televiziune.
  Halal natiune, hali-v-as portofele !
  Pai cum dracu sa nu rada strainii si cu curu’ de noi, la asemenea capodopere de obraznicie si tupeu pe paine?
  Basescu, intr-un moment de luciditate, chit ca lovit de mahmureala bahica, isi da totusi seama ca s-a mers prea departe, chiar si dupa standardele badaranismului si nesimtirii introduse de el in Romania, il cheama pe Boc si-i da ordin s-o dea pe borfeta afara de la Guvern, pe motive de moralitate.
  Pai, daca madama asta a fost imorala si deci sanctionabila din aceasta cauza, pe motiv ca a atribuit spre folosinta niste spatii apartinand RAPPS-uluii afinilor ei dragi, atunci actiunea prin care primarele general al capitalei, si-a atribuit ilegal, mai intai spre folosinta si apoi spre trecere in proprietate personala un ditai viloiu’, in buricul capitalei, pentru o suma modica, cat sa-si ia Udrea o rochie de colectie, ce incarcatura morala are cand ea pute a penal de la kilometri distanta?
  Pentru a se pune batista e tambal, pedeleu’ o scoate si pe femeia Udrea pe sticla sa ne abureasca cu dreptatea facuta prin concedierea femeii cu afinii, concomitent cu repararea obrazului pedeleu prin aceasta interventie ferma a Primului Ministru.
  Vax, albina si la fund ghiata!
  S-a intalnit hotu’ cu prostu’!
  Nu fratilor, sa ne spuna DNA-ul si ANI, cam ce a invartit femeia respectiva atata timp prin patrimoniul RAPPS, pe care acum, cand piata imobiliara este la pamant, Basescu si golanii lui il vor privatizat de urgenta, la preturi derizorii platite de clientela portocalie.
  Deoarece femeia cu afinii, ca si toti ceilalti mafioti ai basescului trebuie sa plateasca dupa cum le vine randul.

 5. Aici Sunt Banii Dvs.

  Ma uit la dezvaluirile de pe Antena 3 referitoare la dimensiunile furtului practicat de “toti oamenii presedintelui” in frunte cu piranda sub acoperire blonda, duduia Udrea, si ma trec fiorii. Si asta din doua motive. Primul ar fi ca, desi banuiam ca astia fura ca in draci, totusi dimensiunile si maniera de furt pe fata prezentate de reportajele Antenei 3 te fac sa crezi ca nu te afli intr-un stat european, ci undeva intr-o tara bananiera, unde sefu’ de trib are dreptul si obligatia de a dezvirgina produsele feminine ale statului cat si pe acela de a dispune de bunurile si avutia supusilor sai dupa cum vrea carliontu’ lui marca “afro”. Ei bine, desi la noi chiombu a renuntat la carliontul sub forma de suvita de ceva timp, comportamentul sau este acelasi cu al numitului sef de trib, mai putin virginile. La noi, chiombalau’ le ia dupa ce au fost lucrate cocoseste prin parcari si prin tiruri. Al doilea motiv pentru care mi se face pielea gainii si imi da senzatia unui film horror este mai mult o nedumerire. Cum dracu se face ca guvernul condus de Jeffrey Franks puternic abuzat sexual de grija pe care o are ca nu cumva pensionarii si salariatii bugetari din Romania sa beneficieze de drepturile lor legale, si care pe acest considerent i-au dat mana libera chiombalaului sa macelareasca pur si simplu veniturile romanilor, aducandu-i in pragul disperarii si la o despartitura de un branci de ocuparea de urgenta a locului de veci, ei bine, cum dracu acesti finantisti scortosi si plini de un aer de suficienta balegoasa nu au timp sa butoneze televizorul cand sunt in Romania, pentru a vedea jaful la drumul mare practicat de amanta chiombului pe ale carei maini au incaput atat banii din bugetul tarii, cat si cei din imprumuturile contractate de Romania atat la FMI cat si la alte institutii bancare.
  Oare, vazand ca un cos de gunoi cu care este dotat un parc satesc (!) a costat in jur de 3 milioane de lei, sau o banca aflata in dotarea aceluiasi parc a fost adjudecata pentru suma “modica” de doar 10 milioane de lei, FMI-ul sa nu aiba nicio grija in privinta directiei in care se duce imprumutul pe care ni l-a dat in speranta redresarii economice?
  Sau FMI-ul fura cot la cot cu duduia Udrea si gasca de termite basiste, motiv pentru care grija sa principala este indreptata doar catre nivelul pensiilor si salariilor romanilor?
  Ipac, am vazut ca Opozitia are acces la usa FMI-ului, oare liderii acesteia de ce nu aduc la cunostinta onor reprezentantilor FMI modalitatea in care salteaua prezidentiala fura cu nesmitire banu’ contribuabilului roman si-l risipeste pe cai verzi pe pereti, “investindu-l” in dotarea eschimosilor cu frigidere si aparate de aer conditionat ?
  Am inteles ca noi, ca puleti cu drept de vot, nu avem si dreptul de a fi consultati daramite de a ni se spune ce s-a facut si se face cu banii luati imprumut de Basescu cu de la sine putere de la FMI, dar pe FMI nu-l intereseaza acest lucru, atunci cand pompeaza transe din acest imprumut impovarator care va fi lasat mostenire de regimul basescu generatiilor viitoare, in posteriorul “blondei” de la turism si dezvoltare?
  Zau asa, domnilor Ponta si Antonescu, atunci cand va mai intalniti cu Jeffrey si cu gasca sa, dati-le va rog eu frumos si adresa la care sa poata vedea reportajele referitoare la “aici sunt banii Dvs.”, poate vazand piscinile fara apa si personal de intretinere, telegondolele atarnate in aer, ramase in pana de noi ce sunt, deasupra unor “piste” de schi dezolante in goliciunea lor in plin sezon hibernal, terenurile satesti de fotbal unde se intalnesc sa se zbenguie rezervele titularilor satului plecati la cules de capsuni in Andaluzia, rezerve aflate la varsta senectutii, ca doar atat a mai ramas in satele patriei capitalist-basiste, sau parcurile din centrul comunelor mioritice, in care gastele si mioarele localnicilor pasc din gazonul englezesc cumparat cu bani grei de primarele portocaliu al locului, isi vor da seama ca nu cheltuielile cu salariile si pensiile romanilor secatuiesc aceasta tara si o duc in pragul falimentuluii, ci jaful fara precedent practicat de termitele portocaliii, bine adapostite sub pulpana hlamidei imparatesti si magaiate pe cap de tatuca din deal de la Cotroceni.
  Macar atat puteti face pentru romani!

 6. Aliioooo, Militia !

  Dam din cap a neputina si privim tembelizati
  Cum suntem furati ca-n codru de o gasca de turbati.
  N-au nici mama, n-au nici tata, au doar staroste divin
  O jivina chiombalaie , javra pentru-al nostru chin.

  Sub aripa-i protectoare astia fura ca in codru
  Tara toata e condusa de-un betiv pe post de lotru.
  Ca sa fie treaba oabla si-a uns stoarfa ministresa
  De ajuns-a tigancusa, din borfet, mare metresa.

  Ca piranda lu’ cocosu o arde in adulter
  E bine stiut de lume, nu mai este un mister,
  Taina mare este insa ce face cu banii tarii
  Risipiti in patru vanturi si in valurile marii.

  Duduia din furaciune-si face contu’ cat Mont Blancu’
  In ast timp tot boboreanu’ dintr-o buba-si umple capu’
  De-a ajuns in ananghie mai rau ca in vremi de jale
  Cand sultanu’ numea voda ce fura totul din cale.

  Pana si fanariotii mai lasau de-o zeama-n oala
  Derbedeii lui chiombila au bagat poporu-n boala.
  De-or fura in ritmul asta inca-un an pana in toamna
  Ne-or lua pietrele din vatra , ne-or lasa fara izmana.

 7. La Multi Ani Romania, La Multi Ani Romane, Oriunde Te-ai Afla!

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
  Ţara mea de glorii, ţara mea de dor,
  Braţele nervoase, arma de tărie,
  La trecutu-ţi mare, mare viitor!
  Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
  Dacă fiii-ţi mîndri aste le nutresc;
  Căci rămîne stînca, deşi moare valul,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Vis de răzbunare negru ca mormîntul
  Spada ta de sînge duşman fumegînd,
  Şi deasupra idrei fluture cu vîntul
  Visul tău de glorii falnic triumfînd,
  Spună lumii large steaguri tricoloare,
  Spună ce-i poporul mare, românesc,
  Cînd s-aprinde sacru candida-i vîlvoare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Îngerul iubirii, îngerul de pace,
  Pe altarul Vestei tainic surîzînd,
  Ce pe Marte-n glorii să orbească-l face,
  Cînd cu lampa-i zboară lumea luminînd,
  El pe sînu-ţi vergin încă să coboare,
  Guste fericirea raiului ceresc,
  Tu îl strînge-n braţe, tu îi fă altare,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc.

  Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!
  Tînără mireasă, mamă cu amor!
  Fiii tăi trăiască numai în frăţie
  Ca a nopţii stele, ca a zilei zori,
  Viaţă în vecie, glorii, bucurie,
  Arme cu tărie, suflet românesc,
  Vis de vitejie, fală şi mîndrie,
  Dulce Românie, asta ţi-o doresc!

  Mihai Eminescu

  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
  Liniste si pace, multa armonie
  Ura sa dispara, vrajba sa se duca
  Si’nfratirea iarasi tihna sa-ti aduca!

  Nu vreau tiranie, nu mai vreau minciuna
  Vreau din nou ca lege, datina strabuna.
  Timp cand vrajmasia se topeste-n vant
  Disipata’n nouri, gonita de cant.

  Cant de Desteptare si cant de Unire
  Vers de’mpacaciune si de implinire.
  Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie,
  Zori de voie buna, seri fara manie !

  Sa fii iar condusa intelept si bine
  Fiii tai sa spere in ferice maine
  Jaful sa-nceteze, duca-se cu hotii
  In pamantul rece unde ne zac mortii.

  Gata c-umilinta, gata cu furatu’
  Pastorit de chiombu, zis si Necuratu’,
  Curma-ti suferinta din vrere-otravita
  Fii iar Romania, mandra si iubita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s