O cale spre nicăieri

  
         Abia m-am întors din Statele Unite, de la întâlnirea parlamentarilor europeni cu cei americani. Ceea ce am găsit la Bruxelles nu mă face prea optimistă. Văd că toată lumea este foarte ocupată să salveze „Europa”. Toată lumea scrie planuri de salvare. Deşi, după cum evoluează lucrurile, s-ar putea să ne trezim în situaţia copilului cu prea multe moaşe, care rămâne cu buricul nelegat.
         După cancelarul Merkel şi preşedintele Sarkozy, şi domnul Van Rompuy (pentru cine nu ştie, „preşedinte” al Uniunii) are un plan. Radical! Pe scurt, el ar fi propus mai mult control intruziv asupra politicilor naţionale bugetare de către UE, respectiv Comisia Europeană, precum şi pedepsirea celor care calcă alături cu ridicarea dreptului de vot în consiliile europene. Ţărilor precum Grecia, Portugalia, Irlanda şi altele, care au beneficiat de „planuri de salvare”,  li se pot impune planuri de austeritate direct de la Bruxelles. Văd că Brejnev are mulţi admiratori în sânul UE, care duc şi mai departe conceptul lui de „suveranitate limitată”.
        Cred că deja se supra-reacţionează la problemele economice ale Uniunii, care sunt reale, dar care nu se limitează doar la datoriile suverane ale statelor. Dorinţa de a impune cu orice preţ o disciplină bugetară distruge creşterea economică. Şi, place sau nu, fără creştere economică putem imagina orice măsuri punitive posibile, criza se va accentua, nu se va rezolva.
         Dacă aceste măsuri nu sunt însoţite de altele, de stimulare a creşterii, de creştere a ocupării forţei de muncă, de creare a noi locuri de muncă, de reducere a decalajelor de dezvoltare dintre ţările membre, de consolidare a modelului social european, degeaba facem planuri de salvare. Aceste din urmă măsuri nu le vedem în planurile de salvare. Şi ar fi cazul să ne gândim şi la ele. Altfel, apucăm pe o cale care duce spre nicăieri.  

22 de gânduri despre “O cale spre nicăieri

 1. Dna Corina Cretu!
  Europa ca si Romania are nevoie de o cale spre RESPONSABILITATE!
  Regret sa constat ca nimeni (nici dvs.) nu este interesat de o asemenea cale!
  Toti prefera caile ce duc spre nicaieri! Daca mai exista oameni care nu si-au pierdut uzul Ratiunii, atunci sa analizeze si sa delibereze asupra Noului Cadru Democratic, care reprezinta calea spre RESPONSABILITATE a societatii umane!

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

  1. “Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul “Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele “SUNT DIN ALT FILM”!

  “Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  “Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la “ospat” pe cei ce-au “flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  Textul Juramantului implicativ (J.i.), a carui forma se poate modifica, fara a-i diminua “taria”, pana devine acceptabil tuturor celor de buna credinta, si o mini-pledoarie pentru el:

  ///“ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! AMIN!”///

  MINI-pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

  A. J.i. stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general;
  B. Pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si stavileste lacomia umana!

  Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
  1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite, in afara legii, servicii care l-ar obiga, pe cel caruia i se solicita, sa-si incalce Juramantul!

  2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

  Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin sau aspira la functii publice!
  Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc.
  Parafrazand un poet am putea spune:
  “Dar toate le-am trai usor/ Cu …Juramant!”

  Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot ar oferi doua motive de satisfactie celor cinstiti, si anume:

  1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!

  2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:

  “Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”
  Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 2. Dna Corina Cretu!

  Mi-am stabilit drept obiectiv major, salvarea sau demolarea PSD-ului! Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca daca liderii sai sunt oameni rationali, preocupati de promovarea Binelui in societate, atunci PSD-ul va fi receptiv, si, deci, salvat!
  Daca insa liderii sai, in frunte cu Ponta, Iliescu si Dragnea, carora m-am adresat (vezi si Scrisoarea de mai jos), prefera sa accepte, mai curand, ca sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa aleaga, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic dintre doar doua posibile, atunci PSD-ul se va auto-demola!

  Pe fila fizica (copie Xerox) a Scrisorii de mai jos, am completat cu pixul urmatoarele:

  –pe Pag.1. /Cat cred liderii PSD, ca isi mai pot “ascunde” iresponsabilitatea, nesimtirea, lasitatea si incapacitatea de intelegere, incercand sa evite ceea ce nu se poate evita, si anume, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite?
  Ce s-a intamplat cu Ratiunea lor, daca nu-i mai ajuta sa inteleaga ca Stanga (deci ei!) este beneficiara Noului Cadru Democratic???/

  –pe Pag.2. /OBS. Aceasta Scrisoare, ce i-a fost transmisa dlui Iliescu atat la biroul sau din Atena 11, cat si prin dnii Mircea Rizoiu si Claudiu Iordache, reprezinta, pentru domnia sa, “testul” vietii sale!
  Daca il va trece cu brio, posteritatea il va inscrie in Panteonul national, anulandu-i toate neimplinirile!
  Daca nu se va putea ridica deasupra iresponsabilitatii, nesimtirii si lasitatii ce caracterizeaza politicienii actuali, va ramane un nume blestemat in Istoria Romaniei! Depinde doar de el!/

  Pag.1.
  –Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU,
  –Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

  Ce este PSD-ul???
  Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

  Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat! Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri! V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
  Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media! Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!
  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

  Pag.2.
  Domnule Ion ILIESCU

  Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011).
  Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

  Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

  Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!
  Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 3. Ca intotdeauna, tema abordata este de importanta maxima pentru viitorul Europei, deci si pentru viitorul nostru. Nu putem insa ignora directia in care vor evolua lucrurile. Din cate se poate vedea deja de multa vreme, suveranitatile nationale vor cadea treptat, treptat in desuetitudine. E mult mai bine pentru toti sa apartina unei Uniuni puternice economic, politic, militar, etc. Alternativa cu mascaricii nationali e jalnica, exista destule exemple. E prea bine cunoscut faptul ca aparatul de stat, sectorul public, bugetarii de fapt, sunt principala frana in calea cresterii economice. Orice resursa luata din economie si consumata de stat semnifica, mai devreme sau mai tarziu, o pierdere doar pentru cei care creaza valoare, orice interventie statala distorsioneaza toate pietele, dezavantajeaza pe cei competitivi, franeaza progresul. E de neacceptat ca guvernele sa se indatoreze pe spinarea populatiei lor, doar pentru ca un numar de cetateni (bugetarii) sa fie scutiti de efortul, lupta competitionala si munca necesare pentru ocuparea oricarei pozitii in societate. Acest grup social (bugetarii), sunt de fapt inamicul principal al societatii moderne, reducerea numarului si a influentei lor este conditia cea mai importanta pentru progres.

 4. @ Corina Creţi

  Doamnă deputat,
  Există, din ce în ce mai închegat, zvonul că actuala criză a euro este provocată suplimentar de americani care doresc un curs mai favorabil euro/dolar. Aţi aflat ceva mai concret în urma vizitei din SUA?

  ‘Nu sunt partizan al teoriilor complotului, dar uneori este greu să te debarasezi de impresia că anumite agenţii de evaluare şi anumiţi gestionari de fonduri americani lucrează împotriva zonei euro’, a declarat, pentru Handelsblatt, Rainer Brüderle, fost ministru al economiei şi unul dintre greii FDP

 5. Vai, Tie, Mosule!

  Dup-o noapte de betie cu uischianu’ cat cuprinde
  Dimineata-n mahmureala se trezi dom’ presedinte,
  Si dupa ce rase un Chivas, doar asa ca sa se dreaga
  Isi aduse brusc aminte ca ar mai avea o treaba.

  Cu un ochi catre intrare si cu altul pe-un dosar
  Dadu ordin secretarei sa i-l cheme pe Morar.
  N-apuca sa isi mai umple cu licoare o carafa
  Ca in camera patrunse procuror model Caifa.

  Indoit umil de sale, cu privirea in podea
  Morar prezenta onorul si se puse-a astepta.
  – Ce e asta, mai Morare, asta numesti tu dosar,
  Cu care sa-l tin pe Mosu’ sub control si indrumar?

  -Cum sa-l santajez pe asta cu asa dosar peltea
  Din care sa nu reiasa ca Mosu’ e-un hot sadea,
  Ce se teme si de umbra-i pentru faptele comise,
  Evidente-n stenograme si in media descrise?

  – Mi-ai adus la schimb o foaie cu CV de Mos Craciun
  Care-aduce lumii daruri fiind stiut de Mosu’ Bun.
  Vreau sa-i fabricati dosaru’ si sa spuneti c-a furat
  Darurile din desaga-i si s-a pus pe ingrasat.

  Renilor le-a luat nutretul si pe vodca l-a schimbat
  Lasand atelaju’-n pana cu “motoru’ ” nemancat.
  Nu mai vreau un Mos idilic, fara pata sau prihana
  Ci-l vreau vinovat de multe, controlabil prin dojana.

  Sa il am acum la mana mi=l doresc pe Mos Craciun
  Ca sa stie tot puletu’ cine-n tara e stapan.
  Tot ce misca azi in glie numai mie mi-e supus
  D-aia ai grasa simbrie, tot mai stai si nu te-ai dus?

 6. Construcţia aceasta a pornit din start cu de-andăratelea.
  Lipseşte liantul, credinţa comună, „adezivul”. Sunt prea multe orgolii, prea multe năzuinţe de a domina (Merkozy sau Sarkome), o puzderie de etnii şi prea puţin de oferit. Ce ne oferă Uniunea europeană? Securitate? Mă îndoiesc. Dezvoltare economică? Nouă, nu, doar statelor industrializate. Care a fost preţul integrării? Îl ştim cu toţii, doar că nu-l spunem public: înstrăinarea rezervelor, distrugerea agriculturii, ruinarea industriei. Restul au făcut guvernele de imbecili şi de trădători care ne administrează din 2007 încoace: distrugerea statului, subminarea lui şi a subsistemelor lui. Ne paşte o criză alimentară cumplită, va urma criza apei şi a combustibililor convenţionali. Şi Europa, în timpul ăsta, se luptă să-şi salveze bancherii care finanţează establishmentul. Nu ştiu dacă să râd sau să plâng.

 7. @gabriela
  Tocmai pentru a nu mai depinde de guvernele de tradatori si de imbecili care ne administreaza e mai bine sa facem parte integranta dintr-un imperiu, cu mult mai civilizat decat noi. Singura criza care ne paste, cu milioanele de hectare nelucrate de la noi, e criza de lene. Nu trebuie sa razi sau sa plangi. Fii mai bine serioasa.

 8. MARŞ(UL) JON*

  Şi-a plecat Emil la coasă,
  Un buget dictat să iasă ;
  Mulţumind pe dictator,
  Indignându-l pe popor.
  Refren : Hu la la, hu la la

  Hai în stradă fără vicii
  Să serbăm cu artificii,
  Să luăm ţara-napoi,
  Că ne-am săturat de boi.
  Refren : tot acela

  Jos Isuse de pe cruce ;
  Numai Tu ne poţi conduce
  Hai cu noi în Parlament
  Să rămânem permanent.
  Refren : fără.

 9. Cred ca trebuie discutat mai mult si obtinut acordul national pentru o astfel de uniune fiscala europeana. Statele mici si mai putin dezvoltate au mult mai mult de pierdut decit statele dezvoltate din UE daca accepta acest principiu rigid aplicat “la pachet” oricarui stat membru UE. Ar fi de fapt o condamnare la inegalitate perpetua intre statele UE.

  Este inca o dovada ca regimurile de dreapta, care conduc azi UE, nu au solutii pentru dezvoltarea durabila. Cetatenilor, statelor, li se tot promite lumina la capatul tunelului (un labirint subteran), daca iau medicamentul “rau la gust”, dar mi-e teama ca luminarea se va stinge inainte de a ajunge la suprafata.

 10. Romania ar trebui sa fie mult mai atenta si mai rezervata in a semna un asemenea acord. Ar trebui sa existe si optiunea de a nu participa, sau de a semna mai tirziu, atunci cind interesele tarii sunt satisfacute. Nu cred ca toate statele UE trebuie sa accepte o decizie franco-germana.

 11. Dna Corina Cretu!
  Iresponsabilitatea, nesimtirea si lasitatea politicienilor romani, m-a determinat sa ma adresez UDMR, cu Scrisoarea de mai jos, care reprezinta „o palma” pentru politicienii romani!
  Maine voi merge sa o inregistrez la UDMR!
  Daca Robert Negoita, caruia i-am inmanat un exemplar al Scrisorii, ma va suna si-mi va cere sa n-o inregistrez, voi mai astepta cateva zile!

  Domnule Presedinte
  al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania
  Domnilor lideri din Conducerea Nationala
  a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania

  Stimati domni! Ma adresez domniilor voastre, acum cand aproape toate au luat-o razna! Comasare de alegeri, sistem de vot irational, iresponsabilitate si nesimtire maxime, dovedite de partidele romanesti, carora m-am adresat cu 7 luni in urma!
  Ma indrept spre dvs., ca spre o oaza de ratiune, de responsabilitate si bun simt, de unde poate incepe sa se deruleze NORMALITATEA! Cu umilinta, va sugerez urmatoarele:
  1 . SUSTINETI, impreuna cu opozitia, revenirea la votul proportional pe lista de partid, cu prag de 3%, care este cel mai rational, cel mai drept, REPREZENTATIV si deci cel mai democratic, pentru ca asigura fiecarui segment social sau etnic, sa fie reprezentat cu acuratete farmaceutica!
  2 . NU comasarii alegerilor, deoarece fiecare dintre cele doua alegeri, are finalitate distincta, ceea ce reclama si un parcurs electoral distinct si separat!
  3 . Faceti cunoscut opiniei publice, faptul ca clasa politica romaneasca, in frunte cu presedintele Basescu, “a picat” examenul de responsabilitate si bun simt, deoarece nici dupa 7 luni de zile nu a ales, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite spre alegere!
  Faceti acest loby, intai pe langa partidele politice romanesti si pe langa colegii dvs. parlamentari, iar in final, daca nu exista sanse sa se ajunga la “Desteapta-te, romane ..”, atunci prezentati mass-media faptul, ca politicienii romani (si unii jurnalisti) prefera sa accepte ca sunt mai nesimtiti decat … porcii (vezi PPS alaturat), decat sa aleaga pentru cetatenii Romaniei (romani, maghiari, etc.), cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua supuse alegerii!
  Sper din tot sufletul, ca nu veti lua nefericitul exemplu al politicienilor romani, care prefera sa bage problema “sub pres”, decat s-o analizeze si s-o rezolve!
  Cu cele mai bune ganduri, Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732
  Bucuresti, 06-12-2011

 12. Doamna Cretu, intr-un fel mi se pare normal. Mai intii, principalele tari europene au iesit din prima criza nu atit prin austeritate, cit prin programe investitionale, iar o consecinta destul de surprinzatoare este aceea ca ele s-au trezit datoare unui sistem bancar pe care l-au salvat cu destule costuri. Este chemata, invocata acum o a doua criza, care pare targetata ( scuze pentru barbarism) pe Europa. Posibil ca tarile mari sa fi ajuns la concluzia ca nu vor putea face inca un al doilea mare efort, iar daca tinta este batrinul continent atunci chiar ca este necesara o anumita prudenta. Apoi, dintre tarile pe care le-ati nominat mai sus, Grecia si Irlanda au avut, in opinia mea, comportamente suparatoare dupa ce s-au infruptat pe saturate din banii europeni. Sigur ca, intre puteri europene foarte mari, „presedintele” Europei face o figura ridicola, dar asta este. Romania poate incerca, avind statutul prezent de contributor net, sa ridice vocea mai mult. In fond si la urma urmei, cine da bani la UE? Germania, Franta,…, si noi (!). Masurile pe care le enuntati dumneavoastra sunt salutare si presupun, destule dintre ele, o idee directoare comuna: vinzarea produselor europene, Obtinerea unei parti mai importante din piata globala.

 13. @rizoaicad.arges:

  Sunteti optimist daca credeti ca ticalosii mai au bruma de constiinta care sa tresara dupa asemenea juramant.

  Cat priveste ceea ce numiti noul cadru democratic, inca n-am inteles exact ce propuneti.

  @Cetateanul intrigat:

  E ingrijorator ca democratia bazata pe consens e inlocuita in UE cu deciziile tandemului Merkozy, obligatorii pentru toate celelalte 25 de state membre. Una e sa cedezi suveranitate, ramanand egal in drepturi si obligatii cu ceilalti membri si alta e ca unii sa fie mai egali decat altii.

  @Bibliotecaru

  Nu pot sa confirm nimic in acest sens. Sa nu uitam, totusi, ca America nu se simte prea bine nici ea. Referitor la agentiile de rating, e clar ca nu mai sunt doar instrumente economice, ci si actori politici, care influenteaza destinele a milioane de cetateni. La nivelul Partidului Socialistilor Europeni pregatim o campanie pentru limitarea impactului si controlul activitatii lor. Avand in vedere precedentul taxei pentru tranzactii financiare, idee preluata deocamdata la nivel discursiv si de reprezentantii Comisiei Europene, e posibil sa reusim sa influentam lucrurile.

  @Gabriela Savitski

  Sunt de acord ca aceasta constructie europeana are multe insuficiente, multe dintre ele developate acum de criza, dar totusi ramane singura optiune politica menita a asigura stabilitatea.

  @Cato Cenzorul:

  Cred ca Gabriela are dreptate in privinta locului in cadrul imperiului. Nu suntem oare in stare sa fim mai mult decat o periferie buna doar ca piata de desfacere, furnizoare de brate ieftine?

  @karakas
  Ai dreptate, din pacate si noi trebuie sa platim ponoasele altora, practic am intrat in Europa sa devenim solidari la plata crizei, nu sa beneficiem in sfarsit de un progres. E frustrant si dureros.

  @dl nimeni

  Este adevarat ca tarile care au clacat, gen Grecia, Irlanda au dovedit si multa inconstienta. Din pacate acum la final, nimeni nu mai sta sa-i deosebeasca pe cei cuminti, de cei rai, toata lumea e pedepsita.

  Ma bucura preocuparea voastra pentru aceasta tema, dovada comentariile atat de interesante. O seara buna tuturor!

 14. Pingback: Iata trei articole… « Motanul Incaltat

 15. 1. – Iubitule, ce ai reţinut azi din „raportul popular” pe sticlă de la 18:00 pm al celui care fix acum 2 ani „ ne-a ciuruit” ?
  – Două cestiuni : …sunt câteva state care plăteşte…; …soluţii imediate este…
  – „Şcoala românească fabrică tâmpiţi” a spus cândva, pe bune, Şeful Statului.

  2. – Tăticule, pot începe cu Eminenţă scrisoarea de mulţumire către d-l Boc ?
  – „Emilenţă” este corect. Poţi, desigur.

 16. CU CE S-O DUCE JON* ÎN MÂNĂ LA BRUXEL

  „Să vedem întâi cum se explică naşterea Afroditei. Spune Hesiod că Uranos (cerul) după ce a născut pe toţi zeii _ adică se săvârşise creaţiunea _ şi-a tăiat mădulrul bărbătesc şi l-a aruncat în mare. Plutind aşa pe mare, mădularul tăiat s-a tot apropia de mal ; în jurul lui se adunase spumă, şi din spuma fructificată de mădular s-a născut o femeie care în urmă a ieşit din valurile mării. Era Afrodita. De-aceea se numeşte născută din spume.” Elementele literaturii populare, pag.151, de George Coşbuc.
  Sigur, prin extrapolare, Eba provine din mădularul amputat al lui Jon*care fiind mai tot timpul pe mare a recurs la această modalitate mitologică pentru a procrea. Maria soţia sa a primit-o pe Eba odată cu blugii, carpetele, ţigările şi alte daruri împărăteşti. Una la mână.
  Şi performanţele conducătorului _ scuzabil, deh ! n-are vână _ au fost aproape nule. Cu ce s-o duce Jon* în mână diseară la Bruxel numai Nuţica ştie, şi Emilenţa Sa Boc !?

  PS : Problema nu este cum şi cât să ne îndatorăm. Poporul nu vrea datorii. Hai să probăm prin referendum…

 17. Dna Cretu, dna Savitsky: daca privim nitel spre alte tari din periferia uniunii, vom gasi unele, destule, in stare mai buna ca a noastra. Dovada ca depinde si de modul in care fiecare tara isi promoveaza interesele. In cazul nostru, cred ca lucrurile stau si mai rau, pare ca noi nici nu avem definite interesele tarii.

 18. De La “Codoiu’” Elenei Ceausescu La “The Esec-ul” Basescului

  Intelepciunea populara ne-a transmis prin istoria noastra milenara sa avem grija si sa ne ferim de “drumul lung si de omul prost”. Tragedia acestui neam consta in faptul ca desi la teorie suntem tari, dovada astfel de povete transmise din generatie in generatie la practica insa, dupa ce luam o tuica moca in bot, o sticla de un kil de ulei langa unul de faina la o punga inscriptionata pedeleu, ne deplasam pe ritmuri de Guta si Salam si votam intr-o veselie Basescu, pricopsindu-ne dintr-o data si cu drumul lung si cu omul prost, cu alte cuvinte chiombu’ pentru zece ani.
  Ei bine, toata aceasta telenovela argentiniana, pe care o traim deja de mai bine de sase ani condusi din dezastru in dezastru economic, politic si social de jucatoru’ lu’ peste prajit, nu dovedeste altceva decat faptul ca suntem blestemati sa inghitim si sa acceptam pe nerasuflate toate gogomaniile emanate sulfuros de la Cotroceni, luandu-le drept litera de lege si conformandu-ne “invataturilor” basiste indiferent de domeniul abordat de chiombalau atunci cand se erijeaza public in Alfa si Omega acestui neam.
  In viata mi-a fost urat de anumite lucruri, dar cel mai urat mi-a fost, imi este si imi va fi de prostul care, ajuns intr-o pozitie din care nu-l poti da ca pe televizor pe “mute”, incearca sa se dea destept abordand subiecte care-i depasesc cu mult puterea de intelegere sau nivelul IQ-ului si incercand sa convinga auditoriul de infailibilitatea asertiunilor sale.
  Sfertodoctului de Basescu i-a intrat pe bune in cap faptul ca intelege si nu numai ca intelege, dar ca are el personal, solutii pentru mecanismele economico-financiare care au generat actuala criza si, in megalomania lui, incearca sa ne prosteasca spunandu-ne cum ii va sanctiona el la nivel european pe partenerii din Uniune, care se afla deja in zona “euro”.
  Imbecilul asta care a transformat legile tarii, in frunte cu Constitutia, intr-un maldar de hartie igienica, are tupeul sa vorbeasca despre tratate internationale si revizuirea acestora la sugestia sa.
  El, care cu gurita lui recunoaste ca ii trebuie peste cinci ani de zile pentru a termina de citit o carte, vine si se da specialist in finante si in masuri economice anticriza, masuri care constau de altfel in taieri drastice din veniturile boborenilor si din concedieri masive si cu asta basta.
  Incercand sa-l copieze pe Ceausescu, in navala de indicatii date in toate domeniile de activitate, Basescu se umple de ridicol si asta deoarece la cat rahat a mancat incercand sa convinga romanu’ cu clarviziunea sa mesianica nu i-a iesit nimica-nimicuta, dimpotriva ne-a afundat si mai rau in mocirla fara perspectiva de iesire, cel putin in regimul lui.
  Macar in urma “indicatiilor” lui Ceausescu, care avea vocatie de constructor, ne-am ales cu lucrari faraonice ce vor dainui ani si ani de zile si pe care le folosim, chit ca-l injuram pe initiator, pe cand in urma lui, manat doar de instinctul distrugerii si al demolarii, doar praf si pulbere vom culege, avand nevoie de ani buni de zile de refacere a tot ce a stricat imbecilul tiranocrat in anii astia de mandate consecutive.
  Pentru ca aici nu mai este vorba doar de dorinta sa maladiva de a-si instaura dictatura, ci de faptul ca in cretinismul sau asta distruge tot ce mai poate fi distrus in tara.
  Ma opresc insa aici si astept cu sufletul la gura sa vad cum ii va pune el la punct pe Sarkozy si Merkel si cum va scoate el tara din rahat cu noile transe de imprumuturi de la FMI.

 19. Sunt tot mai mari sansele sa le-o faca americanii si europenilor dupa o reteta foarte asemanatoare cu cea prin care le-au tras rusilor presul de sub picioare folosindu-l pe Gorbaciov. Coana Europa paca sa-si fi saltat prea devreme poalele!

 20. „Văd că Brejnev are mulţi admiratori în sânul UE, care duc şi mai departe conceptul lui de „suveranitate limitată”.”

  Si ar mai fi o caraceristica ce aminteste de Brejnev si de epoca si conceptele sale: stagnarea!!
  Olli Rehn a evidentiat acest aspect : stagnarea cresterii economice in Europa si probabilitatea mare a unei stagnari prelungite!!
  Insa eu sunt tare curios cum ar putea reusi in mod practic Planul franco-german. As dori sa vad, de exemplu, cum, in mod practic, Franta isi va reduce datoria publica de la 82,3% din PIB la sub 60% din PIB, iar deficitul bugetar de la 7,1% la sub 3% din PIB.
  Nu de alta, dar imi aduc aminte de un lucru intamplat mai demult, in Franta, cand pretul painii a crescut cu 50%… Si a urmat o Revolutie de a maturat, eradicat tot Vechiul Regim…
  In ceea ce priveste romanul el are o alta filozofie: „Doamne fereste de mai rau!”… Noi suntem asa: mai impaciuitori…

  • „O cale spre nicaieri”… Insa vad ca nimeni nu se ingrozeste spre ce ar putea sa duca o asemenea „cale”…
   Si ma gandesc la Franta… Ca ar putea sa-si faca loc o logica foarte simpla: scade pretul painii, deci e bine. Creste pretul painii, deci e rau – concluzia: trebuie eradicat Regimul!!

   Noi, spre comparatie, dupa cum am spus, avem o alta filozofie, avem resemnarea noastra mioritica… E altceva…
   Dar Franta…

 21. Lumea se indreapta spre o noua ordine mondiala , este nevoie de o noua paradigma , pregatindu-se o noua conceptie despre lume si viata . Este nevoie de o regandire a lucrurilor si principiilor ce stau la baza umanitatii . Dar pentru ca societatea umana sa accepte asemenea schimbari , de aceasta data filozofii au fost ignorati ,renuntandu-se la serviciile lor, si cum era normal intr-o societate construita pe un pragmatism exacerbat s-a apelat la finantisti pentru a pregati cadrul necesar, netezind si facilitand drumul celor care conduc aceasta lume spre o noua ordine mondiala .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s