Scrisoare deschisă privind comasarea alegerilor din România, adresată colegilor din Parlamentul European

         Distinşi colegi,

         La adăpostul crizei economice se petrec tot mai multe încălcări ale regulilor democratice, atât la nivelul funcţionării Uniunii, cât şi la nivel naţional. Am spus, şi repet poziţia mea: nimic nu justifică ocolirea sau negarea principiilor după care funcţionează societăţile democratice.

         Vreau să atrag atenţia asupra intenţiei Guvernului României de a comasa alegerile locale cu acelea parlamentare, sub pretextul economiilor bugetare. Pentru mine, ca şi pentru cei mai mulţi cetăţeni ai României această intenţie reprezintă o gravă încălcare a Constituţiei, care spune clar în ce condiţii se poate prelungi mandatul unui ales, la nivel local, sau naţional. Guvernul nu a invocat niciuna dintre aceste condiţii, ştiind foarte bine că s-ar umple de ridicol. În schimb ne spune că democraţia nu merită o cheltuială de un euro pentru fiecare cetăţean, în ţara în care cu economiile invocate de guvern nu se poate construi mai mult de un kilometru de autostradă.

         Guvernul României ştie la fel de bine că încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia pentru Democraţie prin Drept, care sunt împotriva unor asemenea soluţii.

         Până acum, indiferent cine s-a aflat la conducerea României, ori de câte ori a existat necesitatea schimbării legislaţiei electorale, ea s-a făcut numai după obţinerea consensului tuturor partidelor din Parlament. Acum, schimbarea legislaţiei electorale şi comasarea alegerilor se face fără acest consens, cu un singur scop: crearea unui avantaj electoral pentru partidul aflat la putere şi pentru aliaţii lui. Mai mult, procedura de adoptare exclude un vot în Parlament, ceea ce ţine de practicile totalitarismului.

         Este un grav recul al statului de drept şi al democraţiei româneşti şi credem că este nevoie şi de o reacţie din partea Parlamentului European. A venit momentul să reamintim celor care guvernează că mai importantă decât gestionarea crizei este păstrarea şi consolidarea democraţiei.

         Vă mulţumesc pentru atenţie.          

Anunțuri

14 gânduri despre “Scrisoare deschisă privind comasarea alegerilor din România, adresată colegilor din Parlamentul European

 1. Dna Corina Cretu!
  Prezint mai jos Scrisoarea (ne-deschisa) adresata UDMR!

  Aceasta adresare este o usturatoare palma morala pe obrazul ingrosat de iresponsabilitate si nesimtire al politicienilor romani, in frunte cu Basescu, care nici dupa 7 luni, nu au ales, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

  Domnule Presedinte
  al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania
  Domnilor lideri din Conducerea Nationala
  a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania
  Inregistrat la UDMR cu Nr.350/08-12-2011
  Stimati domni! Ma adresez domniilor voastre, acum cand (in Romania) aproape toate au luat-o razna! Comasare de alegeri, sistem de vot irational, iresponsabilitate si nesimtire maxime, dovedite de partidele romanesti, carora m-am adresat cu 7 luni in urma!
  Ma indrept spre dvs., ca spre o oaza de ratiune, de responsabilitate si bun simt, de unde poate incepe sa se deruleze NORMALITATEA! Cu umilinta, va sugerez urmatoarele:
  1 . SUSTINETI, impreuna cu opozitia, revenirea la votul proportional pe lista de partid, cu prag de 3%, care este cel mai rational, cel mai drept, REPREZENTATIV si deci cel mai democratic, pentru ca asigura fiecarui segment social sau etnic, sa fie reprezentat cu acuratete farmaceutica!
  2 . NU comasarii alegerilor, deoarece fiecare dintre cele doua alegeri, are finalitate distincta, ceea ce reclama si un parcurs electoral distinct si separat!
  3 . Faceti cunoscut opiniei publice, faptul ca clasa politica romaneasca, in frunte cu presedintele Basescu, “a picat” examenul de responsabilitate si bun simt, deoarece nici dupa 7 luni de zile nu a ales, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite spre alegere!

  Faceti acest loby, intai pe langa partidele politice romanesti si pe langa colegii dvs. parlamentari, iar in final, daca nu exista sanse sa se ajunga la “Desteapta-te, romane ..”, atunci prezentati mass-media faptul, ca politicienii romani (si unii jurnalisti) prefera sa accepte ca sunt mai nesimtiti decat … porcii (vezi PPS alaturat), decat sa aleaga pentru cetatenii Romaniei (romani, maghiari, etc.), cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua supuse alegerii!

  Sper din tot sufletul, ca nu veti lua nefericitul exemplu al politicienilor romani, care prefera sa bage problema “sub pres”, decat s-o analizeze si s-o rezolve!
  Cu cele mai bune ganduri, Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732
  Bucuresti, 06-12-2011

 2. Cel mai URGENT lucru de care avem nevoie, si pe care il putem face, daca dorim, este inlocuirea actualului cadru democratic, care s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romaneasca, cu acela pe care l-am transmis intregii clase politice, in frunte cu Basescu, si pe care il prezint mai jos:

  ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

  Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

  1. “Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

  2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

  In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul “Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
  Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele “SUNT DIN ALT FILM”!

  “Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
  “Dreptate pentru toti”!

  Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

  Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la “ospat” pe cei ce-au “flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732.

  Textul Juramantului implicativ (J.i.), a carui forma se poate modifica, fara a-i diminua “taria”, pana devine acceptabil tuturor celor de buna credinta, si o mini-pledoarie pentru el:

  ///“ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! AMIN!”///

  MINI-pledoarie pentru Juramantul implicativ (J.i.).

  A. J.i. stimuleaza si orienteaza toate energiile natiunii (societatii) in sensul Binelui general;
  B. Pune stavila actiunilor contrare cinstei, adevarului si dreptatii, si stavileste lacomia umana!

  Existenta J. i. ii protejeaza pe oameni in doua moduri:
  1. Ii inhiba pe cei ce ar dori sa solicite, in afara legii, servicii care l-ar obiga, pe cel caruia i se solicita, sa-si incalce Juramantul!

  2. Cel caruia i se solicita un asemenea “serviciu”, poate refuza ABSOLUT pe ORICINE, motivand, justificat, ca nu-si poate INCALCA Juramantul !

  Existenta J.i. in viata societatii umane ii responsabilizeaza social pe toti cei ce detin sau aspira la functii publice!
  Dupa 3 sau 4 ani de existenta a J.i. in viata sociala, nu s-ar mai auzi de evaziuni fiscale, de returnari frauduloase de TVA, etc.
  Parafrazand un poet am putea spune:
  “Dar toate le-am trai usor/ Cu …Juramant!”

  Pentru cei ultrasceptici, care nu cred in “virtutile” J.i. prezentate mai sus, acesta tot ar oferi doua motive de satisfactie celor cinstiti, si anume:

  1. Ar induce ticalosilor si familiilor lor, care le-ar fi complici, o mizerabila stare sufleteasca (psihica), ce i-ar tortura atat in stare de veghe cat si in somn, prin cosmaruri!

  2. Cei cinstiti ar avea satisfactia ca ticalosii sunt stresati de o mizerabila stare sufleteasca (psihica), pe care le-ar putea-o accentua prin fredonarea urmatoarelor versuri:

  “Juramant ,Juramant/ Da-le jale si mormant/ Dupa cum le-a fost cuvantul/ Celor ce n-au nimic sfant/ Ce-si incalca Juramantul!”
  Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 3. Dna Corina Cretu! Sper, spre binele PSD, sa impartasiti obiectivul pe care mi l-am propus!

  Mi-am stabilit drept obiectiv major, salvarea sau demolarea PSD-ului! Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca daca liderii sai sunt oameni rationali, preocupati de promovarea Binelui in societate, atunci PSD-ul va fi receptiv, si, deci, salvat!
  Daca insa liderii sai, in frunte cu Ponta, Iliescu si Dragnea, carora m-am adresat (vezi si Scrisoarea de mai jos), prefera sa accepte, mai curand, ca sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa aleaga, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic dintre doar doua posibile, atunci PSD-ul se va auto-demola!

  Pe fila fizica (copie Xerox) a Scrisorii de mai jos, am completat cu pixul urmatoarele:

  –pe Pag.1. /Cat cred liderii PSD, ca isi mai pot “ascunde” iresponsabilitatea, nesimtirea, lasitatea si incapacitatea de intelegere, incercand sa evite ceea ce nu se poate evita, si anume, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite?
  Ce s-a intamplat cu Ratiunea lor, daca nu-i mai ajuta sa inteleaga ca Stanga (deci ei!) este beneficiara Noului Cadru Democratic???/

  –pe Pag.2. /OBS. Aceasta Scrisoare, ce i-a fost transmisa dlui Iliescu atat la biroul sau din Atena 11, cat si prin dnii Mircea Rizoiu si Claudiu Iordache, reprezinta, pentru domnia sa, “testul” vietii sale!
  Daca il va trece cu brio, posteritatea il va inscrie in Panteonul national, anulandu-i toate neimplinirile!
  Daca nu se va putea ridica deasupra iresponsabilitatii, nesimtirii si lasitatii ce caracterizeaza politicienii actuali, va ramane un nume blestemat in Istoria Romaniei! Depinde doar de el!/

  Pag.1.
  –Domnilor Presedinti ai PSD, Victor PONTA si Ion ILIESCU,
  –Domnule Secretar general al PSD, Liviu DRAGNEA,

  Ce este PSD-ul???
  Este el un partid RESPONSABIL, sau este o adunatura de MAFIOTI???

  Daca PSD nu are capacitatea si determinarea sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua prezentate, atunci el este, sigur, o adunatura de MAFIOTI, pe care nu-i intereseaza Romania si poporul roman!

  Domnule Presedinte al PSD, VICTOR PONTA

  Va invit sa reflectati asupra situatiei in care se afla clasa politica romaneasca, deci si PSD si implicit Dvs., acum cand dupa 5 (cinci) luni de zile, NIMENI din aceasta clasa politica, ce-l include si pe Basescu, n-a binevoit ca in acest rastimp, sa aleaga, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre cel actual si cel ce a fost prezentat clasei politice cu 5 (cinci) luni in urma!
  Aceasta INCREDIBILA situatie m-a determinat ca in finalul ultimei mele interventii pe aceasta tema, intitulata: “ADRESARE, CATRE fiii patrioti ai poporului roman”, sa am un PPS adecvat! Fila cu acest PPS este distribuita in locuri publice din Bucuresti, in mijloacele de transport de suprafata si in Metrou, iar PPS-ul este postat in comentarii la diferite publicatii si pe bloguri! V-am spus toate acestea pentru ca Dvs. sa stiti si sa actionati in cunostinta de cauza.
  Faptul ca problematica inlocuirii actualului cadru democratic are o raspandire atat de mare (vezi PPS-ul), face oricand posibila aparitia acesteia in dezbaterea publica.
  Data fiind aceasta situatie, este de datoria oricarui personaj politic, sa previna luarea sa prin surprindere, precizandu-si pozitia in aceasta chestiune, fara a fi “presat” de mass-media! Iar acest lucru este cu atat mai necesar pentru liderii politici aflati atat in prim-planul scenei politice, cat si al asteptarilor celor ce vor fi chemeti la vot in 2012!
  Pentru a nu fi prea tarziu, actionati energic, pentru a limita “pierderile”, atat pentru PSD cat si pentru Dvs.!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel. 0723966732 (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie – aprilie 1986).
  Bucuresti, 27-10-2011

  PS. Noul cadru democratic avantajeaza Stanga politica, deci si PSD-ul!

  Pag.2.
  Domnule Ion ILIESCU

  Scrisoarea adresata lui Victor Ponta (Nr.533/27-10-2011) a fost transmisa si sefilor partidelor PNL (Nr.849/27-10-2011), PC (Nr.1051/27-10-2011), UNPR (Nr.242/27-10-2011), PDL (Nr.86/31-10-2011) si PP-DD (Nr.93/28-10-2011).
  Mai mult, o transmit si filialelor de Sector ale acestor partide, pentru “a-i trage de maneca” pe cei de la Centru!

  Dle Iliescu! Aveti sanse egale, atat pentru “a trece” de partea poporului, cat si pentru a ramane alaturi de cei care prefera sa stie toti romanii ca ei sunt mai nesimtiti decat … porcii, decat sa ramana fara Sistemul politic Ticalosit!
  Dar trecerea dvs. de partea poporului, v-ar incununa activitatea politica de o viata, si ar arata care a fost sensul ei, amutind pe multi dintre detractorii dvs.!
  Ramanand alaturi de politicienii ticalosi, i-ati confirma pe detractorii dvs., care va reproseaza, absolut nejustificat (deocamdata), ca nu v-a interest niciodata Romania si poporul roman!

  Dle Iliescu! Puteti face un imens serviciu poporului roman si Romaniei, sustinand inlocuirea actualului cadru democratic, iar in cazul in care PSD, impotriva propriului interes, nu va urma aceeasi cale, va puteti desparti zgomotos, sustinand ca intre clasa politica si poporul roman, si intre PSD si Romania, alegeti sa fiti alaturi de poporul roman si de Romania!

  Aveti sansa unei duble lovituri la final de cariera: si de imagine, dar si de continut!
  Astept cu mult interes ALEGEREA pe care o veti face!
  Cu toata consideratia cuvenita,
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732.

  Prezint mai jos PPS-ul amintit in pagina anterioara:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///

 4. Războiul umorului

  MESAJUL DOMNULUI ŢIGĂNŞTAIN

  este cât se poate de oacheş : marele licurici a „hotărât” să mizeze tot pe portocaliu.
  Ceva defăimător se va finaliza joia viitoare (trei ceasuri rele) : victorie asupra corupţiei la vârful retezat.
  Eurohaosul se suprapune favorabil peste această decizie … SUAvă !!!

 5. Ce n-a priceput Jon* aseară la Bruxel.

  PUDELII DOAR MIMEAZĂ

  Jon*, la nunta câinilor numai căţaua şi dulăul contează, potăile mimează !!!

 6. Capuchihaia Lu’ Obama La Bucuresti Da Verde La Dictatura

  Manat de un elan tineresc caracteristic utecistilor epocii de aur, ambasadorul Unchiului Sam la Bucuresti (si nu la Mogadiscio, cum se pare ca a confuzat dumnealui locatia postului primit de la Casa Alba), intr-un efort sustinut si altruist indreptat catre sustinerea aberatiilor debitate de chiombu cu o saptamana inainte pe postul public de televiziune, ne-a spus cu subiect si predicat, ca la pleasca ce ne-a cazut in cap sub forma lu’ Morar ca sef la DNA, am face bine sa modificam dracului legile tarii, in sensul ca dom’ presedinte sa-l poata numi pe asta pe viata in pozitia respectiva ca buna treaba mai face el acolo.
  Excelenta Sa, d-l Gitenstein, confundand Romania cu Somalia, uita sau poate ca nu stie ca pe vremea cand dumnealui prindea cheagul economic necesar viitoarei sale cariere politice, vanzand hamburgeri liceenilor americani, noi, ca popor batut de soarta, traiam experienta unor numiri pe viata in functia de sef al statului a unuia care si-a terminat cariera politica cu spatele la un zid de cazarma la Targoviste.
  Tot Execelenta Sa, debordand de dragoste si de admiratie fata de chiombila isi baga picioarele pana la nivelul gatului in treburile interne ale Romaniei( mama, ce-i mai placea lu’ Nea Nicu’ treaba asta cu treburile interne si neamestecul in dansele!) si ne da indicatii pretioase pe care daca s-ar apuca sa le sustina prin Harlem l-ar bate afroamericanii cu oua si cu varza stricata pe motiv de atentat la democratie. La Bucuresti insa merge, ce mama dracului!
  Ce ne facem insa, vorba unui ilustru realizator de emisiuni tv, daca nepretuitu’, inegalabailu’ si neinlocuibilu’ Morar se imbolnaveste brusc de boala de deces sau dispare ca magaru’-n ceata din peisajul mioritic?
  Unde mai gasim noi asa un exepmlar de rasa care a pus coruptia cu botul pe labe si cu genunchii pe coji de nuci, la coltul de rusine inaugurat de Basescu Cel Tepos in biata Tara Romaneasca?
  Nu mai facem nimicuta ci asteptam sa ne manance gaia.
  Sincer sa fiu eu il credeam pe Obama, respectiv administratia pastorita de el, ceva mai destepti insa se pare ca habar nu au cu ce se mananca Romania de-si permit asemenea deraieri grosolane de la normalitatea convietuirii in conformitate cu normele democratiei ale carei gradian le place sa clameze ca ar fi.
  N-ar fi exclus ca in particular, daca l-ai intreba pe Obama care-i capitala Romaniei sa-ti spuna ca este Tananarive sau Lesotho. Baietii astia sunt convinsi ca suntem un popor de trogloditi dispusi sa inghitim aplaudand toate rahaturile pe care ni le vand ei impachetate gigea si cu eticheta de guma de mestecat.
  No, thank you, yankee, go home, please si haliti-le voi caci noua ne-au fost de ajuns vreo trei dictaturi la rand incepand cu cea regala si terminand cu cea comunista. Daca tineti neaparat vi-i dam voua si pe Baesescu si pe Morar si pe cine mai doriti voi din tara asta sa faceti bors sau rahat cu perje cu ei, dar la voi, nu la noi. Noi ne-am castigat dreptul sa zicem pas! la asemenea experiente.
  In aceeasi ordine de idei, sincer sa fiu nu stiu de ce a iesit Excelenta Sa cu o asemenea sustinere infecta la rampa, atata timp cat Basescu, fara nicio gluma sau intentie de intoxicare, se pregateste pe tiparul schimbarii izmenelor si in general efectelor in cadrul armatei ruse, sa faca rocada, cand va veni termenul, intre Morar si Kovesi, adica (sa nu existe dubii) Morar va trece sef la Parchet, iar baschetbalista aplecata de sale cat sa ajunga la turul pantalonilor prezidentiali pentru a aplica pupaturile de rigoare, noua sefa la DNA.
  Si daca le va iesi si la anu’ cu furtu’ alegerilor, Udrea va schimba cu Boc, iar ceilalti ministri intre ei si dupa inca doi ani, la prezidentiale tot Udrea va schimba cu Basescu care va deveni prim ministrul Romaniei.
  Sa mai indrazneasca cineva sa zica de rau de democratia basista!

 7. Boc e un personaj bizar. Azi in interviu la RRA pe de o parte dadea de pamint cu „anti-austeristii” Antonescu-Ponta, care ar vrea, in opinia sa, sa deschida fereastra, sa intre focul, si sa darime casa, si pe de cealalta, ii ruga sa se semneze pentru legea care ar schimba structura bi-camerala a Parlamentului in una uni-camerala, cu numar redus de parlamentari.

  Pentru ca dl. Boc e atit de aprig la minte, si atit de cuplat la pieptul PPE, i-as propune sa considere o varianta a acestei legi, in care numarul de parlamentari romani sa va mari/micsora in functie de plafonul curent al datoriei publice. Cred ca o va face pe doamna Merkel in final sa ofteze romantic, nemteste, dar romantic. Nu l-a cunoscut pe Boc la vreme.

 8. Pentru reducerea numărului de parlamentari nu este nevoie, de
  modificarea Constituţiei, ci de o lege pentru schimbarea cotei de
  reprezentare, Opoziţia înaintând deja un proiect de lege în acest
  sens.
  Consiliu European decisiv pentru zona euro?
  Acordul de la Consiliul European include multe necunoscute, pentru că lasă impresia că este mai mult o propunere de principii, decât una de măsuri concrete.
  Se remarcă existenţa unei fracturi între statele puternice ale UE.

  Important este să ştim care sunt avantajele poziţiilor pe care le susţinem.
  Declaraţiile lui Traian Băsescu indică fără echivoc faptul că actuala guvernare va împinge România în cadrul noului acord, chiar dacă suntem în afara zonei euro. Puterea vrea să facă acest lucru pentru a-şi valida o serie din propuneri, deși ele sunt dificil sau imposibil de aplicat în cazul României.
  Discuţia în plan european nu este doar despre deficite, ci şi despre relansarea economică. La noi, este doar despre tăieri.
  În toate celelalte tari guvernele au folosit principiul vaselor comunicante: au taiat, dar au luat si masuri de relansare economica. Nu au obturat toate canalele, limitandu-se la taieri si stand impasibili la rest. Noi stam in apa pana la gat, ne multumim ca inca nu ne-am inecat și ne uităm pasivi la orizont cum vine valul.
  Să avem în vedere că în România au murit în acest an 60.000 de mii de oameni ca urmare a degradării condiţiilor de viaţă şi reducerii accesului la servicii medicale.

  Revenind la deficite, este evident că statelor puternice din UE le-ar conveni impunerea la 3% din PIB, pentru că asta le-ar permite menţinerea avantajelor competitive faţă de restul ţărilor.
  Întrebarea care se pune este cât de realistă şi utilă este o astfel de impunere, pentru statele europene în plină dezvoltare?

  Dincolo de toate acestea, grav este că preşedintele şi Guvernul îşi asumă decizii pentru ani de zile în numele României, într-o discreţie aproape conspirativă, deşi vorbim de cedarea unor elemente de suveranitate !!!

 9. FANTEZIE NIPONĂ…ÎN TREI

  Dintr-o carte de specialitate despre jocurile dragostei am reţinut o fantezie aeriană niponă la pielea goală, straşnic scoasă din peniţă, cu sumara descriere : el – un împlinit peste tot, întins, cu faţa în sus, lovit de nerăbdare să-i cadă-n fericire o ea sprijinită cu ambele pulpe pe bara cilindrică a unui leagăn de circ pentru evoluţii la trapez, cele două corzi trecute peste 2 scripeţi fiind acţionate alternativ sus –jos în dorita cuplare sexuală, de la sol, de către codoaşă, graţie unui mini troliu. Această figură originală m-a condus imaginativ la cuplul Piedone – Udrea. O singură întrebare : cine o fi codoaşa în această curvăsărie politică ?

 10. 1. Test psihologic care măsoară inteligenţa verbală.

  După modelul : CAPSULĂ conţine unealta înţepătoare SULĂ,
  alegeţi din următoarele patru, cuvântul care conţine unealtă de spălat pe jos,
  folosit frecvent de Preşedintele Băsescu :
  armătură
  teuton
  democraţie
  cârpaci

  2 PERSPICACITATE

  Atât defunctul Kim JONg-il cât şi mortăciunea de preşedinte al României au acelaşi „titlu de nobleţe” popular atribuit : JON*.

  J – javră
  O – ordinară
  N – naţională

  (g-galben, literă pentru departajare cromatică)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s