La ce ne-am înhămat, Doamne?

         Nu cred că acordul pe care l-au semnat liderii unei largi majoritati a statelor membre ale UE rezolvă problemele economiilor europene, în primul rând problema datoriei suverane. Repet poziţia mea: fără creştere economică, niciuna dintre problemele economice care însoţesc criza nu va fi rezolvată. Iar acordul de azi dă o gravă lovitură creşterii economice.

         Nu înţeleg obsesia Germaniei pentru aşa-zisa disciplină bugetară. Ea beneficiază acum de o conjunctură favorabilă, care poate să dispară peste noapte. Deja se observă o încetinire a schimburilor comerciale la nivel global, chiar dacă valoarea exporturilor germane a depăşit de curând pragul de 1000 de miliarde de euro. Dar are datoria publică mai mare decât Spania, şi a încălcat cu voioşie criteriile de convergenţă. Dacă se întoarce roata şi motorul exportului german se gripează, ce se alege de disciplina fiscală a Germaniei? Se va adânci în recesiune, cu deficitul structural de 0,5% din PIB? La datoriile pe care le are, lucrurile vor fi dure pentru toată lumea.

         România, cu un servilism inconştient, a acceptat un acord constrângător, doar pentru că aşa Traian Băsescu apare ca un geniu al economiei şi ca un vizionar. Rezultatul? Pur şi simplu ne-am pus dezvoltarea între paranteze.

        Deficitul structural impus de Germania tuturor membrilor înseamnă că ne putem împrumuta pentru dezvoltare cu maxim 0,5% din PIB, dincolo de ce se încasează la buget, pentru că până la maximum 3% deficit sunt sumele destinate plăţii datoriilor, dobânzi şi rate la împrumuturi.

         Mai mult, cum avem deficite ale bugetelor de pensii, de sănătate, de şomaj, limitarea deficitului bugetului consolidat la 0,5% din PIB va duce extrem de rapid la creşterea costurilor sănătăţii şi la scăderea dramatică a salariilor bugetarilor şi a pensiilor. Nu mai vorbesc despre banii destinaţi co-finanţării proiectelor cu bani europeni.

         România nu câştigă nimic de pe urma unei decizii care ne consolidează statutul de ţară sub-dezvoltată, de periferie a Occidentului dezvoltat. Este o iluzie că nenorocirea ţărilor dezvoltate ale UE ne oferă oportunitatea de a reduce decalajelor de dezvoltare, cum crede Traian Băsescu. Care se bucura de nenorocirea altora, gest impardonabil. Cum să reducem decalajele de dezvoltare, dacă nu avem ce investi în acest scop?

         Cred că graba cu care guvernul şi Traian Băsescu vor să modifice Constituţia, pentru a introduce aceste prevederi, este ne-justificată, şi trebuie respinsă ferm. Avem nevoie de o dezbatere publică serioasă, şi, la nevoie, trebuie să milităm ca la Referendum modificarea Constituţiei să fie respinsă. Dacă vrem să mai avem un viitor. Nu dramatizez cu nimic. UE are o evoluţie care ne afectează grav interesele. Iar noi stăm şi aplaudăm prăbuşirea noastră…

38 de gânduri despre “La ce ne-am înhămat, Doamne?

 1. Toate ar fi trebuit sa inceapa cu boicotul parlamentar inca de toamna lui 2010,si Basescu nu ar mai fi avut posibilitatea sa faca ce crede el sau cum crede el ca-i bine pentru …ei probabil si nici nu ar mai fi sleit de resurse pana la limita existentei o populatie care si asa nu avea prea multe agonisite .Iata de ce eu am spus atunci ca este o conjuratie a partidelor politice ,a asa zisilor reprezentanti in parlament ,ce ar fi trebuit sa aibe ca principal obiectiv apararea intereselor alegatorilor si nu in exclusivitate pe ale lor …Cred ca toate partidele se fac vinovate ,fara exceptie iar unele chiar mai mult decat altele prin cautionarea actualei puteri pe diferite perioade de timp doar in speranta unui castig iluzoriu …Sincer ,sunt dezolat ca in loc de actiuni ferme si directe ,continuam sa ne vaitam ca astia fac si dreg ,sa ne plangem de starea in care „ne-au adus „,dar pana si in evidentele politiei ,jandarmeriei si a nu stiu caror servicii se vor fi ocupand de asta ,suntem doar cateva zeci ,ca nici nu ne mai legitimeaza cand ne intalnim …am ajuns sa ne salutam pe strada si poate in ritmul asta sa ne si imprietenim intri propasirea unei harjoane de-a soarecele si pisica ,noi latrand ca apucatii,ca tot nu ne asculta nimeni ,iar ei castigand si ei o leafa si poate ,chiar un grad …:

 2. Situatia nu va putea fi redresata, in 3 luni vor reveni la momentul de ieri . Basescu isi cumpere protectia prin vanzarea activelor poporului roman catre speculatorii de profesie. Mai ingrijorator este faptul ca semneaza si angajeaza Romania in exercitii sinucigase fara ca Parlamentul sa fie consultat . Opozitia , joc de glezne , cum ne-am obisnuit deja .

 3. Cred ca ati simtit perfect, pare ca entuziasmul basescian este legat de oportunitatea ivita pentru a cere modificarea constitutiei. Merita sa ne intrebam, incepind a deveni de notorietate statutul de marioneta americana – si care este interesul americanilor pentru o reconfigurare europeana in directia aratata de summit. Problemele sunt numeroase, le vem vedea.

 4. PA-RAM-PAM-PAM

  V-am spus de Jon* că este cam
  Pa-ram-pam-pam.
  El nu se trage din Adam
  Pa-ram-pam-pam,
  Ci din ţigani, ca şi madam
  Pa-ram-pam-pam.
  Cântând la Bruxel primi blam
  Pa-ram-pam-pam,
  Fiind bătaie de salam
  Pa-ram-pam-pam.
  Români, mai bine ne c..cam
  Pa-ram-pam- pam
  Atunci când vai, vai, îl votam
  Pa-ram-pam-pam.

 5. A, am uitat sa mai amintesc ca in interviul cu Boc la RRA, a zis ceva ca trebuie sa fim ca nemtii, sa muncim , sa muncim, si iar sa muncim, daca vrem sa traim ca nemtii. Eu cred ca romanii trebuie sa munceasca, dar nu e nevoie sa devenim toti nemti, pentru ca nu avem cum. Si pina la urma e o alta logoree tipic comunistoida, acest efort propagandistic de a ne pune lantul la git alaturi de popularii din UE, adica PPE. Daca astia vor sa se sinucida politic, e treaba lor, dar popoarele europene trebuie sa spuna nu dictatului german, care le condamna la subdezvoltare.

  Un weekend bun!

 6. Pingback: Sarkozy refuza sa-i stranga mana lui Cameron… « Motanul Incaltat

 7. Pingback: Ce se va întâmpla în Rusia? « Popateapa's Blog

 8. Noul acord propus tarilor UE reflecta faptul ca aproape toate guvernele aflate la putere in Uniune sunt de dreapta. Este un pact pentru austeritate, nu pentru crestere. Si un prilej pentru actuala putere de la Bucuresti de a acoperi rezultatele proastei guvernari sub umbrela europeana: ”asa ne-a cerut Europa, altfel ramaneam pe dinafara”. Din pacate, nici de aceasta data nu a existat minima consultare a tuturor partidelor parlamentare inainte de asumarea unui angajament important si pe termen lung. Si, tot din pacate, orice discutie nuantata pe subiect risca sa fie compromisa de politizari si clisee pentru a bloca o discutie rationala. Oricat as incerca sa raman euro-optimista, nu pot sa nu remarc ca niciuna din masurile anti-criza nu a rezolvat vreuna din cauzele declinului, ci a ameliorat pe termen scurt simptomele. Ma tem ca summit-ul din aceasta saptamana nu a facut altceva decat sa dopeze din nou pietele, pentru a le anestezia o vreme.

 9. Din piete profita numai detinatorii informatiilor din interiorul troicii si regizorii din culise, speculatiile vor sufoca in cele din urma toata economia tarilor membre (inca) , momentul adevarului si implozia unui proiect utopic , radioactiv. Ma tem insa ca , sunt inca destui de putini cei care realizeaza ce anume a semnat ieri la Bruxelles, Traian Basescu.
  Cineva trebuie sa aiba curajul de a spune adevarul pina in cel mai mic detaliu. Probabil, acelasi numar de oameni informati sunt siderati de efectul pe care acordul dat de Basescu in schimbul protectiei , contine in fapt vanzarea la pret de dumping a suverantitatii Romaniei .( “Dati-mi controlul asupra finantelor unei tari si mi-e indiferent cine face legile! .”)

 10. Pingback: Domnule Ion Iliescu, mă bucur că îmi daţi dreptate. « Popateapa's Blog

 11. Pingback: Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală! « Popateapa's Blog

 12. Emotionati de demostratiile opozitiei la Moscova, uitam sa dezbatem si sa intelegem ce se intimpla in partea noastra de lume, draga noastra zona „trans-atlantica”. Putini inteleg ca simburele conflictului ce ia forma, este intre SUA si Germania, mai exact modul diferit in careliderii acestor tari vad problema interactiunii intre „pietele libere” si actiunea guvernamentala.

  America crede ca orice guvern ar trebui sa fie preocupat de a asigura un tip de stabilitate care sa multumeasca investitorii, si in care sectorul financiar-bancar trebuie iertat de toate pacatele pina cind se produce aceasta dorita stabilitate. Germania, pe de cealalta parte, insista prin vocea lui Merkel ca institutiile financiar bancare trebuie controlate, ele nefiind demne de incredere, si ca acum e momentul ca bancherii sa plateasca pentru toate relele produse de ei.

  O alta subtilitate ce reiese din evolutia complexa a evenimentelor, este ca Franta este o alta perdanta, chiar daca Sarkozy joaca rolul unui partener cu drepturi egale. O UE in care Germania poate sa isi convinga partenerii ca solutiile sale sunt universal aplicabile, este o lovitura atit pentru Franta, cit si pentru restul Europei.

  Cu siguranta fiecare din noi are o anumita parere despre aceste evenimente ce se deruleaza cu repeziciune. Dar ce ma intriga pe mine este absenta alternativei, sau reducerii acesteia la tacere. Stinga europeana nu este reprezentata nici de liberalismul „imoral” american, care insista pe pragmatism si pe rolul dominator al pietelor in fata unor guverne care trebuie sa le fie vasale cu exlusivitate si sa ierte „greselile” bancherilor, dara fara sa ajute pe cei 99% afectati, nici de solutia „morala” a Germaniei, prin pedepsirea acelor segmente „smechere” ale pietii, recte sectorul financiar bancar, dar cuplate cu impunerea unor masuri severe de austeritate pentru 99%..

 13. Asa este are dreptate Corina Cretu, apropo ultimul mesaj l-ati scris dupa ce Barack Obama a fost ales, va invit d-na Cretu pe blog sa mai comentati.
  Nu rezolva problemele dar se poate evita cazul Greciei de-aia au pus restrictii, in ceea ce priveste cresterea economoca, asta deja este o alta poveste depinde cum guvernul incurajeaza sa atraga investitori straini trebuie sa avem un lobby, Basescu descurajeaza vezi ce limbaj diplomatic folseste la adresa premierului olandez.

 14. N-o sa avem niciodata dezvoltare economica, ci doar datorii mereu mai mari, de pe urma oricaror imprumuturi facute de statul roman. Cresterea va proveni numai din investitiile realizate de investitori privati, indiferent ca sunt straini sau romani. Statul trebuie doar sa le creeze conditiile de multiplicare a capitalului, de restul se vor ocupa ei, pentru ca la asta se pricep mai bine. Lucrul care ne priveste insa pe toti cei care contribuim la buget, este ca nu cumva acest stat sa cheltuie in mod iresponsabil chiar mai mult decat preamultul pe care i-l punem in mod atat de naiv si generos la dispozitie. Lucrul care ma preocupa in calitate de roman si de om care nu e indiferent la evolutia societatii din care face parte, este impiedicarea cat mai energica si eficienta a cresterii numerice a grupurilor sociale dependente de stat. Pentru asta trebuie luate masuri care sa determine pe fiecare sa-si gospodareasca optim resursele de care dispune, adica timp, capacitate de munca, sanatate, bani. E normal si drept ca o persoana care nu exceleaza in acest domeniu, care si-a batut joc de scoala, de educatie, de munca, de sanatate, sa ocupe o pozitie inferioara in societate. La fel e normal ca o intreprindere economica neperformata sa moara, lasand locul altora mai competitive. Retardul socio-economic al Romaniei este cauzat in primul rand de sustinerea din banii publici a unor intreprinderi economice ineficiente si de intretinerea din bani publici a unor oameni ineficienti. Risipa aceasta criminala de resurse, aruncarea timp de decenii a orzului pe gaste, ne-a adus unde suntem acum. Orice masura pentru stoparea cheltuielilor nesabuite ale statului, cheltuieli facute intotdeauna fara acordul contribuabililor, este o masura binevenita. Tot ce inseamna sector public trebuie adus exact la nivelul banilor de care dispunem, nici macar un singur leu in plus. Ca sa ai o gospodarie sanatoasa trebuie sa termini cu bautul pe datorie si sa treci la munca adevarata, no pain no gain, asta-i reteta elementara. Reteta asta nu e de dreapta sau de stanga, e doar reteta dictata de bunul simt.

 15. Cui Ii Este Frica De Bau-Bau ?!

  Lui Elvis Saftoiu.
  Si am aflat acest lucru in timpul emisiunii Sinteza Zilei, emisiune in care marele analist politic Elvis Saftoiu a dat o explicatie plina de trairi personale extrem de intense referitoare la motoarele care duc barca dictaturii personale ale lui chiombila pe valurile Dambovitei bucurestene.
  Astfel, intrebat fiind despre caderea de-a dreptul deplorabila a chiombului in sondajele de opinie la capitolul incredere, acesta, parca atins cu fierul rosu sau brusc lovit de o viziune apocalitica, si-a bulbucat ochii in cap, de i-au sarit peste rama ochelarilor, mai ceva ca lui Tom in fillmele cu Jerry, cand acesta din urma il altoieste cu vreo tigaie in cap, sau decat Andreei Pora cand traieste la rece un orgasm demential pomenind numele uratului si, cu vocea gatuita de teroare, ne-a anuntat ca nu crede ca in tara asta ar avea cineva curajul sa-l infrunte pe zbanghiu, nici macar in incercarea de a-l privi in ochi.
  Acum, faptul ca Basescu foloseste la greu metodele Securitatii in materie de santaj in relatiile atat cu adversarii politici cat si cu apropiatii pentru a-si consolida pozitia de presedinte autocrat cu veleitati dictatoriale nu mai este un secret pentru nimeni, dar sa-l creditezi pe acesta cu puteri supranaturale cu care isi subjuga psihic adversarii sau personalul din subordine mi se pare totusi de Bram Stoker.
  Nu pot sa-mi dau seama ce le face chiombalau’ subordonatilor in “Castelul din Cotroceni”, inspirat probabil de Dracula, de acestia chiar si dupa atata timp de cand au incetat colaborarea cu uratu’ mai pot avea astfel de reactii doar la pomenirea numelui sau legat de metodele de impunere a dictaturii in Romania.
  Este foarte posibil ca acesta, imbracat in cearceaf, sa-i alerge noapte pe culoarele Castelului, dandu-se drept Vlad Tepes si amenintandu-i ca le suge sangele daca nu-l asculta sau cine stie ce alte metode horror foloseste Traienel, cert este insa ca efectul este garantat. Fostii lui subordonati se maronesc la poponet cand pomenesc de colaborarea lor cu Nosferatu’.
  Si noi ne mai miram ca-i merge, cum ii merge in Romania. Pai daca pe cei care-l sustin ii trateaza asa, va dati seama cam cum se simt cei care se stiu, pe motiv de dosare, la mana securistului?
  Mucles, mo, ciocu’ mic si capu’ la fund, cam asta-i atitudinea de noncombat fata de el manifestata de alesii poporului care se stiu cu musca ciorditului din banu’ public pe caciula.
  Totusi pentru Elvis eu, personal, am o veste buna. Spre exemplu, la un tet a tet suficient de apropiat cu fostul meu coleg, eu m-as risca in a-i expedia o flegma in plina figura, iar daca respectivul tet a tet mi-ar permite-o fara riscul interventiei sepepistilor i-as baga si un cap in gura. Si ca mine sunt milioane in Romania.
  Asa ca, draga domnule Elvis, pune talica mana si plateste un terapeut sa te scape de imaginea Necuratului si sa-ti gasesti astfel linistea si lasa-te de judecati din astea prin care il inzestrezi pe bagabont cu puteri supranaturale.
  Cat de fioros este am vazut cu totii, atunci cand, suspendat fiind, s-a imbatat ca porcu’ si speriat de moarte s-a dus sa cerseasca consiliere, sprijin si adapost la usa ambasadorului american din acea perioada la Bucuresti.

 16. Excelent editorial si excelenta pozitie. Si mie mi se pare ca masurile Merkozy sunt pompieristice si nu rezolva problema. Nu inteleg de ce atata graba cu modificarea Constitutiei sau cu votarea unei legi conf. Art.148. . In primul rand, s-au discutat si agreat niste principii, in baza carora se va elabora un acord inter-guvernamental in Martie. Pana la elaborarea mentionatului acord, nu este nici o graba. Festina lente. TB a incalcat inca odata Constitutia, pronuntandu-se si semnand (?) fara a avea competenta sau macar un mandat. Eu cred ca USL ( Ponta ) s-a grabit sa-si exprime aprobarea fata de masurile de la Bruxelles, legitimand, intr-un fel, actiunile numitului TB. Cred ca situatia merita intai si intai o analiza economica a consecintelor masurilor asupra economiei romanesti, diferita fata de economia Germaniei si a Frantei. Ce mai trebuie clarificata este relatia Romaniei cu FMI, daca va trebui sa transfere fonduri, sub orice forma, catre FMI. Daca da, de unde ?
  Ni se pregateste ceva rau si TB ne vinde pe toti si angajeaza viitorul tarii, pentru a ramane la putere si nu a intra in puscarie. Comedia de la Bruxelles a fost pregatita si TB a fost unul din cabotinii alesi sa joace in comedie. Sa ne amintim ca TB acum vreo luna de zile batea deja campii cu uniunea europeana si cedarea de suveranitate ( l-a luat gura pe dinainte ). A urmat netam-nesam vizita in Germania, unde a fost primit de doamna Merkel. Si, in fine, intalnirea de la Bruxelles, unde rolul lui TB a fost de spargator de greva, sa arate ca o tara non-euro accepta cu recunostiinta cedarea de suveranitate, spre deosebire de rebela Ungarie, care a zis ca se mai gandeste si de alte tari non-euro. Prevad ca nu toate tarile care au zis cu jumatate de gura da, urmand ca verdictul sa-l dea parlamentele respective, vor semna in final pactul fiscal. Mai adaug ca nu cred ca TB a luat pozitia de drepti pe care a luat-o fara binecuvantarea marelui licurici ( oare ce interese o fi avand acesta ? )
  Romania va ajunge sluga la doi stapani, UE ( birocratia de la Bruxelles ) si FMI.

 17. Seful Erste din Romania:

  Măsurile care au fost luate de Guvernul României sunt aproape de neimaginat în Europa de Vest. Îşi poate cineva imagina ca în Germania şi Franţa guvernul să spună: «Trebuie să reducem salariile din sectorul public cu 25%?» Şi în acelaşi timp să majoreze singura taxă care loveşte pe toată lumea, TVA? Iar asta s-a întâmplat fără o singură zi de grevă. A fost o măsură destul de brutală. Dar nu este una din diferenţele dintre Est şi Vest faptul că Estul este o regiune unde oamenii au învăţat să trăiască cu brutalitatea şi pot face faţă unei crize substanţial mai bine decât cei din Vest?”

  Declaratia este sincera, si relevanta pentru ce caracterizeaza Romania si estul Europei: salbaticia, brutalitatea, in speta a Guvernului fata de proprii cetateni. As adauga si al gloatei, ignoranta fata de binele comun, al societatii in ansamblu. Asta ne separa de Europa spre care tindem.

  http://www.mediafax.ro/economic/directorul-erste-masurile-de-austeritate-luate-de-guvernul-roman-au-fost-brutale-de-neimaginat-in-vest-9052561

 18. SE IMPUNE UN REMEMBER :

  Tot românul ştie că politichia-i mare curvă, dar, să transformi România-n bordel… e PREA MULT !
  Celor ce nu au priceput ignore-ul lui MILE, le sugerez să ia aminte… Sârbul, a demonstrat că e un român înţelept din ziua în care i-a dat Laşului IGNORE. Prea mulţi, n-au priceput şi-acum, realizează că de i-am fi dat cu toţii, şi mai ales * politicienii *, de n-am fi lălăit-o atâta amar de ani, n-am fi ajuns nişte trişti în ţara noastră, ţară confiscată de limbrici. Să mă scutească toţi * deontologii * cu flecăreala lor destinată a le gâdila orgoliile, nicidecum de grija Destinului României. Cui a folosit * deontologia * ? României lor ?
  Există o singură ţară care se scutură scârbită de prea multele lepre ce-i apasă grumajii! Depinde ŞI de noi, cei mulţi, încotro şi, cu cine… Acelora, cei ce urmează, să le cerem din start * FĂRĂ COCOTE *! Căci, Har Domnului, are România intelectuali, minţi sclipitoare a căror voce a tot fost acoperită de cei ce se pretind intelectuali dar practică * prostituţia *.
  Lasul s-a ascuns. A fugit de pedeapsa dar si-a facut si pofta ….a aparut la TV
  Din 1993 imi frec coatele si talpile in meseria asta. Am scris in general subiecte despre evenimente deosebite si despre infractori mai mult sau mai putin importanti. Am invatat astfel exact cum procedeaza gainarii ce fac escrocii sau cum opereaza marii infractori. Toti au un punct comun insa…lasitatea. In fata pedepsei devin lasi. Incearca sa fuga de responsabilitate si nu sunt de acord cu pedepsele primite pentru faptele lor. Unii fug din tara sa scape de condamnare altii se ascund in tara si mai sunt si cei ce se imbolnavesc brusc si se interneaza. Sunt deja scarbit de acest gen de oameni. Daca as face ceva pentru care sa fiu condamnat as suna direct la usa penitenciarului si as intra cu capul plecat pe drumul spre celula. Eh dar poate o sa intelegeti acum de ce ma incearca scarba cand vad ca pana si unul ca EL face la fel ca toti condamnatii. A facut lucruri rusinoase : talharie; insulta si a ignorat autoritatile spunand ca poate sa faca ce vrea. A ranit un om si o breasla. A fost judecat de institutii civile. A avut parte de enorm de multi aparatori care au scuipat si au sarit cu injuraturi in directia celor care se intrebau daca e normal gestul LUI. Apoi a fost condamnat si face recurs. Din alta instanta a primit si o pedeapsa si atunci ne-a demonstrat cat de mult seamana cu micii sau marii infractori. A facut o smecherie. A vrut sa ne rada in nas si ca sa ne demonstreze ca face in tara asta ce are chef si pentru a evita efectele pedepsei a fugit ca un las.S-a ascuns cu o zi mai devreme in locul in care se simte aparat de Romania locul dupa care este atat de ahtiat…e firesc un palat o fortareata. Nu pentru ca ii era frica de pedeapsa ca doar LUI nu ii e frica de nimeni nici de Politie nici de Parchet ci pentru ca balea dupa niste aparitii pe tv in care sa se vada clar ca din nou el e shafu’.La fel baleste si bulldog-ul meu cand vrea un os sau sa guste din cate o pisica. Si eu -care nu am nici o legatura cu politica pentru ca nu ma incurc cu curve- si oamenii din Romania care au fost dezgustati de comportamentul penal si totodata penibil al LUI ce sa facem. Sa acceptam ca ne duce de nas cum vrea muschiuletul lui dezvoltat de la spanac sau sa il dam in urmarire generala si sa il aducem in fata noastra pentru a ii arata ca il ignoram. Sa ii spunem: halou gadjiule mancatz-ash prova aia mica a lu matale nu vrei sa ne lash sa te boicotam si noi un pic? Macar asa am intra in filmul lui. Eu m-as astepta insa sa il vad cum hahaie la vederea lacrimilor sincere ale unei fete care nu mai poate duce raul care i l-a produs EL. Poate cu ocazia aia as spune intr-un mediu privat tot ce imi vine la gura sa zic despre EL. Si zau am cunoscut tipi mai periculosi decat EL. Ei m-au invatat tot ce i-as spune dar si inca ceva …adevaratii ”duri” au onoare numai alora mici de doi lei vechi le lipseste. Cine este EL nu va spun pentru ca am decis sa respect pedeapsa ce ii este aplicata si il IGNOR.
  MILE
  *******
  Târziu, NU prea târziu, totuşi, românii au înţeles ÎNŢELESUL, pericolul * băgări-n seamă * al Laşului căruia demult i s-ar fi cuvenit IGNORE :
  * Trăim cu frenezie o flecăreală continuă, mulţumiţi că avem ce bârfi, fără să ne pese că ţara în care locuim ar putea fi părăsită de istorie. * – Paler
  Ei bine, cocotele cele mai scârboase, sunt cei care fac opoziţie în cadrul puterii, sperând să-şi menţină statutul de „intelectual” sau „deontolog”, păstrându-şi oareşce avantaje… Arareori, zic şi ei, una, alta, şi-atunci numai dacă sunt direct atinşi , de balele Laşului. În rest, continuă să se prostitueze intelectual, cocote.
  Mai e la mare * căutare * şi câte o hoaşcă cocotă, gen Volodea Tismăneanu, care, nu numai că nu merită citit, şi-aşa toate spusele sale le leagă de nume mari şi le zăpăceşte încât să dea el bine, folosindu-se cu neruşinare de spusele altora, oportunistul, ci, acest limbric, nu are dreptul să-şi dea cu vreo părere. Dar, ca să tacă, de şi-ar fi văzut de altele , ar presupune să fi fost un spirit superior, ceea ce limbricul a demonstrat de bună voie şi nesilit de nimeni, că NU e. Acest guguştiuc are tupeul şi impertinenţa să vorbească despre nobleţea sufletului, el, care şi-a vndut sufletul, un milog.
  “Una din marile mele perplexitati dupa ‘89 este cum e practicata libertatea de opinie in functie de sacul cu bani.Eu sunt acum mai strain in tara mea, Romania, decat inainte de ‘89. O spun cu amaraciunea unui om care in vara asta va implini 80 de ani si care nu stie daca va mai prinde alegeri in Romania si care isi da seama la sfarsitul vietii sale ca a fost un imbecil.Am crezut in parodia careia i-am zis Revolutie.Nu ma iau prea in serios, nu imi dau prea multa importanta pentru ca stiu in ce tara traiesc.Adevarul este ca am fost naiv.Am luat in serios si democratia si idea de libertate, am luat in serios inclusiv idea ca e bine sa te implici in politica. E bine sa nu fi indiferent. Pe vremea aceia eram foarte categoric cand ii condamnam pe intelectualii care teoretizau apolitismul.Azi cred ca erau ei mai inteligenti”(Sinteza lui Octavian Paler-Antena 3)
  Bastarzii, laşii, se folosesc de limbrici, de cocote. Ca să mintă. Pe el, bobor. Atât că : NU MAI ŢINE ! Şi-asta o spun mai ales ce-i care s-au lăsat prostiţi de hăhăiala Laşului.
  Acu, între noi fie vorba, cică a lăsat-o mai moale cu hăhăiala, taoru-ncornorat. Din cauză că-i sughite-n ceafa bostanului pleşuv, ţiitoarea impertinentă pe care a * ginit-o * toată suflarea mioritică de… şmenară. Japiţa , nimfomană-ntr-ale căpătuitului din şpăgi şi luat banu public cu arcanul, e talanga de la guşa boului laş.
  Tot românul ştie că politichia-i mare curvă, dar, să transformi România-n bordel… e PREA MULT !
  Ne vrem ţara înapoi. De la cei ce au transformat-o-n bordel şi-o vom lua ! Aceasta nu a priceput şi a dispreţuit Laşul :
  * Cine a văzut speranţa, nu o mai uită. O caută sub toate cerurile şi printre toţi oamenii. Şi visează că într-o zi o va întâlni din nou, nu ştie unde, poate între ai săi.* – Paler
  Să-i ferească Tatăl pe Laş şi cocotele-i cu care s-a-nconjurat de curajul celor mulţi ce nu mai au nimic de pierdut însă cu siguranţă de câştigat :
  * Curajul este, aş zice, o frică în care s-a pus ordine; ceea ce te ajută să te agăţi de partea de frică unde pierderile sunt mai mici.*
  Iar curajul românilor nu izvorăşte din foame cât din :
  * Pericolul, pentru noi, e o democraţie din ce în ce mai putredă şi mai aproape de circ. O “democraţie” în care “suveranitatea poporului” să fie mai mult decât o glumă proastă; să fie un bâlci luat în serios. * – de-aci să ia aminte mai ales Opoziţia, dacă tot e să scandăm Schimbarea, căci vrem Schimbare, nu * schimbare *! Ne-am săturat de circ, de păcălici, de bufoni, de piese de teatru ieftin, de impostori. Vrem altceva. Şi-acel altceva cu siguranţă se poate şi presupune Ignore Laşului şi cocotelor!
  Sibilla
  P.S. Nu voi accepta niciodată traseismul politic , cu alte cuvinte ceea ce ni se oferă deseori, aceea că ne lovim de-acelaşi * la vremuri noi, tot noi.. * şi NU voi accepta ca fiind intelectual acel oportunist care se prostituează, devenind scrib sub simbrie, o cocotă. Aceia şi-au pierdut calitatea de intelectual în momentul în care au ales să facă jocul celor ce NU le pasă că Romnia ar putea fi părăsită de Istorie! RESPECT se cuvine celor care sunt INTELECTUALI, aceia preţuiesc Istoria şi NICIODATĂ nu şi-ar pune sufletul la mezat, chiar dacă s-ar muta pe steaua lor în cea mai lucie sărăcie. Aceştia din urmă se vor bucura de faimă, respect, preţuire, sunt cei * care RĂMÂN şi după ce pleacă *. PUNCT.

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/08/29/tot-romanul-stie-ca-politichia-i-mare-curva-dar-sa-transformi-romania-n-bordel-e-prea-mult/

  • Pentru Sibila care a scris in data de 13-1202011 la ora 3:07!

   Este trist ca nici cei mai „luminati” romani, n-au inteles, nici dupa 22 de ani, ca la originea RAULui abatut asupra Romaniei, nu sunt politicienii X sau Y, partidele T sa Z, si nici „mogulii” incriminati de sarlatanul Basescu!
   La originea acestui RAU se afla actualul cadru democratic, care nu are „oprelisti” impotriva MINCIUNII, LACOMIEI, HOTIEI, TRADARII INTERESULUI NATIONAL, IRESPONSABILITATII, NESIMTIRII, ETC., pentru cei ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri!

   Treziti-va compatrioti, si judecati cu limpezime atat realitatile actuale, cat si totalitatea evenimentelor ultimilor 22 de ani!
   Singura sansa pentru Romania este inlocuirea actualului cadru democratic, cu acela prezentat mai jos!
   Deci, Romania nu are nevoie de schimbarea indivizilor sau partidelor la „butoanele Puterii”, ci de iesirea din mocirla in care balteste de 22 de ani!

   ///NOUL CADRU DEMOCRATIC

   Romania are nevoie de un noua democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:

   1. “Imunizarea” tuturor celor aflati in functii publice, prin alegeri sau numiri, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de tradare, de iresponsabilitate, etc.

   2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! Acesta este votul COMUNITAR, care ofera ofera alegatorului un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot, si pe care concetatenii nostri de etnie maghiara il practica de 21 de ani!

   In acest fel s-ar pune capat votului BEZMETIC, de tipul “Eu cu cine votez”?, iar campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
   Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate, curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele “SUNT DIN ALT FILM”!

   “Imunizarea” politicienilor se realizeaza cu ajutorul Juramantului implicativ, ce se gaseste in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, aflat pe blogul
   “Dreptate pentru toti”!

   Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinatia dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o farsa si o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile!///

   Cei ce nu accepta inlocuirea actualului cadru democratic distructiv, cu cadrul democratic propus mai sus, inseamna ca prefera perpetuarea mizerabilelor rocade politice de dupa 1989, in care actuala Alianta (USL), ca si similarele ei anterioare (coventia din 1996 si DA din 2004), nu are darul de a oferi o schimbare in Bine si societatii romanesti! Vom obtine ca si in cazurile anterioare, satisfactia de a-i inlatura de la Putere pe cei ce si-au “facut plinul”, asezanu-i la “ospat” pe cei ce-au “flamanzit” in Opozitie, dupa care se va repeta ciclul (cu tot circul aferent), asa cum se intampla de 21 de ani! Pentru societatea romaneasca, schimbarea in Bine nu se produce odata cu schimbarea “domnilor”, ci doar atunci cand asupra “domnilor” se va produce o SCHIMBARE! O asemenea SCHIMBARE este posibila si astazi, insa TICALOSIA politicienilor se afla la o asemenea cota, incat nu pot accepta SOLUTIA care ar putea aduce o schimbare in Bine pentru Romania! Deocamdata politicienii romani sunt interesati doar de “rocade”, si nu de o “SCHIMBARE” interioara a lor, in interesul societatii romanesti! Ne aflam inca la momentul cand alegatorii isi spun: “Pleac-ai nostri, vin ai nostri/ Noi ramanem tot ca prostii!” Sau, cu versurile unui cantec: “Aia, hoti, astia hoti/ Mama lor la toooti!” D.Rizoaica. Tel.0723966732. (Fost detinut politic in perioadele 1958-1963 si februarie-aprilie 1986).

   PS. Noul cadrul democratic, si alte materiale esentiale pentru momentul politic actual pot fi citite pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu, in comentariile mele la articolul lui „Sub dublu dictat”, din 10-12-2011.

 19. Sa Va Fie Rusine, Romani!

  In loc sa iesiti in strada si sa-i multumiti partidului, personal tovarasilor Basescu si Boc si tovarasei Elena Udrea pentru modul in care v-au taiat veniturile scapandu-va astfel de un faliment mai mult ca sigur si pentru modul cum va papa fara rusine banii, voi indrazniti sa va plangeti ca nu aveti ca manca, ba unii dintre voi mai aveti tupeul sa faceti cereri de eutanasiere.
  Numai cine nu are urechi sau nu a vrut sa inteleaga poate continua sa creada, dupa magistrala expunere a tovarasului Boc in Parlamentul Romaniei, cu ocazia dezbetrilor legate de buget, ca Romania s-ar afla pe o cale gresita, atata timp cat masurile dictate de tovarasul Basescu si luate de tovarasul Boc au dus la salvarea noastra de la o moarte mai mult ca sigura.
  Si asta nu este totul. Dupa ce tovarasul Basescu a imprumutat purcoaie de bani de la FMI si alte banci europene si mondiale pentru a acoperi gaurile din buzunarele sucurasalelor bancilor straine din Romania, sa te tii acuma, cand tot cu de la sine putere a hotarat sa umble la pusculita BNR pentru a sustine nivelul de trai al locuitorilor din zona Euro, asta dupa ce aceeasi locuitori ne-au batjocorit in fel si chip tinandu-ne de paria Europei.
  Acum banii vostri sunt buni chit ca iar va vinde Basescu pe mai multe generatii fara ca macar sa va intrebe ce si cum. L-ati votat, va arata el voua cine-i tatuca si ce poate tatuca.
  Iesiti romani in strada si multumiti-i lu’ Boc si lu’ Basescu ca dupa ce din popor v-au facut populatie acum v-au transformat in marfa buna de pus in taraba si scos la mezat pentru a salva cururile parfumate ale europenilor cu staif care pana nu demult va repatriau cu “bou-vagoane aero”.
  Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt antieuropean si zic eu ca inteleg destul de bine cam ce se intampla acum in jurul nostru. Dar de la asta si pana la modul in care chiombu intelege sa-si bata din nou joc de institutille statului de drept si de poporul roman este o cale foarte lunga. Si unde mai pui ca magarii astia asteapta si multumiri si recunostinta vesnica pentru modul in care ne trateaza.
  Asa ca, daca pentru a-i da jos de la putere n-ai sange-n tine, popor roman, sa iesi cu mic cu mare in strada si sa pui capat ascestui regim mafiot-dictatorial, atunci fa-o pentru a le multumi cu lacrimi in ochi ca te-au adus la sapa de lemn.

 20. Cred ca opinia directorului general al grupului austriac Erste, exprimata cu privire la situatia din Romania si politica guvernului, este elocventa si nu mai are nevoie de niciun comentariu:

  „Măsurile care au fost luate de Guvernul României sunt aproape de neimaginat în Europa de Vest. Îşi poate cineva imagina ca în Germania şi Franţa guvernul să spună: «Trebuie să reducem salariile din sectorul public cu 25%?» Şi în acelaşi timp să majoreze singura taxă care loveşte pe toată lumea, TVA? Iar asta s-a întâmplat fără o singură zi de grevă. A fost o măsură destul de brutală. Dar nu este una din diferenţele dintre Est şi Vest faptul că Estul este o regiune unde oamenii au învăţat să trăiască cu brutalitatea şi pot face faţă unei crize substanţial mai bine decât cei din Vest?”

 21. Scrisă şi publicată azi 13.12.2011
  de Iluminatu.
  Păstraţi-o !
  Traducerea în limbile UE mă preocupă.

  AVOCATUL DIAVOLULUI

  Legat de coarne, tras cumplit de coadă,
  târşind copitele prin glodul cu păcate,
  e dus spre judecată Necuratul, să-l vadă
  muritorii mai din faţă, dar şi cei din spate.

  Din partea apărării ca avocat e Moartea,
  sobră şi zveltă, nelipstă din orişice final;
  ingrată ipostază, Satanei să-i ţi partea,
  ca să-l convingi pe Jude cât mai original.

  Cu probe ce rezistă la Biblie şi Cruce
  cum fu trimis la Dacul oricare păcătos,
  de preteni, de muierea, cea cu ţâţa dulce,
  de zâmbitori în faţă şi târfe pre-din-dos.

  Ce aveţi voi cu Talpa lipsită de veştminte
  care nu pridideşte pe plac la toţi să facă,
  servind, la rând, că are sau că nu are minte ?
  Doamne te-ndură-ţi cer… de Neagra Vacă !

 22. usl-ul trebuie sa faca urgent ceva radical pt.romani si romania,ma tem ca asteptarea pana la alegeri va aduce tara si romanii in prapastie fara sanse de iesire!

 23. Si Abuzati Sexual Si Cu Banii Luati !

  Daca cineva ar avea curiozitatea sa contabilizeze toate gafele impardonabile pentru un sef de stat facute de Basescu, in aceasta calitate, ca urmare a prerogativelor constitutionale de “facator” de politica externa a Romaniei, ori s-ar ingrozi pur si simplu de modul in care a reusit derbedeul sa puna pe butuci realtiile internationale ale Romaniei dimpreuna cu traditia si recunoasterea la fel de internationala de care se bucura tara noastra in acest domeniu pana la momentul uzurparii tronului de catre el, ori ar scrie la Cartea Recordurilor pentru a consemna tembelismele golanului la capitolul recorduri.
  Chestia asta, de-si zice presedintele Romaniei sau cum ii place lui sa se alinte “seful statului”, in materie de politica externa, porneste de la principiul ca daca in tara nu este sanctionat asa cum ar trebui atunci cand, de exemplu, trimite o persoana care l-a ajutat cu trup si suflet sa devina presedinte, “sa-si etaleze calitatile pe centura politica a tarii”, poate sa faca acelasi lucru si in politica externa inlocuind ringul de dans al diplomatiei si al tratativelor care au facut din diplomatie o adevarata arta cu maidanul din spatele casei natale de la Basarabi, unde batea el poarca cu flacaii din comuna, flacai pe care atunci cand il deranjau ii scuipa si ii injura de mama cum ii venea la gura, primind la randul sau acelasi tratament de la ei.
  Lasand la o parte modul de-a dreptul hilar in care macelareste dezinvolt limba marelui Will atunci cand se incapataneaza sa transmita mesaje politice partenerilor sau adversarilor din politica mare, de salon diplomatic, in aceasta limba, continutul acestor mesaje nu depaseste modul de gandire si de exprimare al tzatzei Leana (nicio trimitere la Elena Udrea, cu toate ca…) de la coltul mahalalei de cartier la momentul in care, suparata fiind pe vecina ca s-a trezit mai devreme si a ocupat sarma cu rufe, isi pune fustele in cap si se balacareste cu aceasta ca la usa cortului.
  Daca la inceputurile domniei sale mai erau trogloditi care sareau in sus de bucurie la replici de-a dretul inepte din punct de vedere al codului diplomatic de adresare si-l ridicau in slavi pentru modul in care l-a pus pe rus la respect (nu conta ca rusul in replica a scumpit gazele si se uita cu fundul la el si implicit la noi, fapt care ne ataca dur la buzunare), mai nou golanul a ajuns sa se ia si de liderii politici ai unei tari partenere de Uniune intr-un mod in care pur si simplu nu ne face onoare ca natiune.
  Pentru faptul ca nu ai fost tu in stare sa indeplinesti niste criterii de aderare impuse de Uniune, sa te tii suparat pe Olanda, care-ti reproseaza ca pe langa aceasta mai ai de asteptat la usa Schengen-ului si pe motiv de tendinte de autoritorism si dezertare de la principiile democratiei, si in supararea si setea ta viscerala de razbunare sa acuzi public Olanda ca ar fi capitala europeana a prostitutiei, consumului legalizat de droguri, homosexualitatii, contrabandei etc mi se pare de-a dreptul lipsit de orice logica elementara, aceasta atitudine trimitandu-te de catre Olanda in pozitia stand-by sine die, probabil pana la calendele grecesti.
  Si aceste acuze le-ai adus uitand ca prostituatele din Romania au ajuns subiect de galceava in Franta si in Spania, pe motiv de “concurenta neloaiala”, sau de faptul ca fii-ta EBA in campania electorala tipa ca din gura de sarpe ca vrea droguri legalizate in Romania si ca va milita pentru acest deziderat al ei, sau de faptul ca inainte de a deveni presedinte estimai imbecil, in dorinta de a le lua voturile, ca in Romania 25 de cetateni din 100 o ard pe la spate, motiv pentru care homosexualitatea nu mai trebuie sa fie incriminata. Cat despre contrabanda ce sa mai vorbim atata timp cat tu si frac-tu Mircea va laudati in gura mare ca erati nasii contrabandei cu “zgarci” din marina comerciala romana si ca peste voi poate sa dea cutremurul deoarece blocul in care locuiti voi are amortizoare din materialul supraeleastic traficat la greu de voi si nu se va prabusi.
  Ei, ce te faceai Traienele, daca olandezul iti raspundea la golaneala cu golaneala si te baga la coltul de rusine?
  In loc sa gasesti caile normale ale diplomatiei cu care orice stat civilizat isi regleaza diferendele sau problemele care apar inevitabil in dinamica relatiilor diplomatice tu ai imprumutat discursul hitlerist cu care idolul tau ameninta democratiile occidentale in faza premergatoare WW2 si zici ca ai rupt gura targului cu cat de destept ai fost, esti si vei fi.
  Esti pe dracu, ai reusit sa-i impresionezi doar pe Pora si e Mircea Marean, in rest canci, Traienele !
  Pune dracului mana si repara ce-ai stricat ca dupa ce-or sa ne ia astia economiile din pusculita BNR pe care tu, in inconstienta si megalomania ta tiranocrata, te-ai angajat fara sa te consulti cu niminica sa le versi la teschereua comuna pentru a face fata dificultatilor prin care trece Euro, or sa ne dea afara ca pe o masea stricata din UE si vom ramane, vorba romanului, si abuzati sexual si cu banii luati!

 24. Cred ca social-democratia se poate relansa in Europa pe baza unei renasteri a umanismului. Dreapta a adus civilizatia intr-un con de umbra, marsind pe individualism, lacomie, ego-centrism, inegalitate, si despotism. Suntem in pragul distrugerii Europei si a unui posibil razboi.

  La sfirsit de an, sa reflectam fiecare. Poate ca e nevoie sa construim o societate bazata pe ceea ce este frumos si luminos in noi: bonomie, gentilete, noblete sufleteasca, armonie cu mediul inconjurator, egalitate, comuniune, spirit creator, respect fata de diversitate, si grija fata de viitorul copiilor nostri. Daca uitam de valorile umaniste vom ramine captivi pe lung timp in temnita intunecata a Imperiului.

 25. doamna cretu,
  am inteles ca ieri curtea constitutionala a declarat constitutionala legea asistentei sociale!ce se intampla acum?mai exista in noua lege asistentul personal al persoanei cu handicap grav?nimeni nu mai zice nimic de aceasta lege.

 26. Stimata doamna Cretu,
  Astazi s-a petrecut un eveniment foarte important – in opinia mea – si anume afirmarea in tribunal a nevinovatiei dlui Nastase. Permiteti sa ma alatur si eu felicitarilor dumneavoastra.
  Doamna Cretu, s-a intimplat sa discut astazi un pic de politica ( de cafenea, desigur) cu o draga prietena si faceam un mic inventar al sanselor opozitiei la primariile capitalei. Cum dumneavoastra sunteti – daca nu ma insel – printre liderii din prezent ai pesedistilor bucuresteni, m-as bucura sa citesc consideratii ale dumneavoastra asupra pregatirii alegerilor locale in Bucuresti.

 27. Pingback: Ultima pensie « Popateapa's Blog

 28. Sa Ne Traiesti, Traiane !

  Dintre sute de catarge, portdrapel al Romaniei
  Cate oare vandu’ chiombu intr-o culme a hotiei?
  Cate oare pe oceane azi plutesc rebotezate
  Dupa ce voda nebunul le-a considerat casate?

  Dintre sute de catarge puse gaj si amanet
  Cate i-a lasat lui tac-su mostenire-n testament?
  Cine i-a lasat lui nave sa le dea la fufe dota
  Sa ne joace alba-neagra c-uite flota nu e flota?

  Pentru sute de catarge date-aiurea prin straini
  Da-va oare socoteala Nas de clan si ai sai fini?
  Vom trai noi ziua-n care derbedeul de chiombila
  Dupa gratii va sta-n zeghe insotit de camarila?

  Fiind in prag de sarbatoare, cu Craciun batand in geam,
  Le urez acestor monstri blestemati sa fie-n neam
  N-aiba parte de grasimea si de seu facut din jaf
  Din averi astfel croite sa se aleaga doar cu praf.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s