Parlamentul European – schimbari la jumatatea mandatului

 

Liderul Socialistilor Europeni, Martin Schulz, va prelua, saptamana viitoare, conducerea Parlamentului European, la jumatatea actualului mandat. Reprezentantul Popularilor, Jerzy Buzek, va preda stafeta dupa doi ani si jumatate de la alegerile europarlamentare, conform algoritumului stabilit de cele doua mari partide europene. Fost membru al Solidaritatii poloneze, dl Buzek este primul reprezentant al blocului estic ales in fruntea unei institutii europene, marcand activitatea Parlamentului atat din aceasta perspectiva, cat si prin echilibrul si prestanta sa.

Tratatul de la Lisabona, ca suport juridic, si criza economica, drept provocare majora a acestei perioade, au determinat in acesti ultimi ani o consolidare a rolului Parlamentului European. Faptul a fost vizibil mai ales prin implicarea tot mai pronuntata in adoptarea unor decizii esentiale, precum cele privind noul buget european si intarirea guvernantei economice.

Transferul de prerogative, ce va avea loc saptamana viitoare in sesiunea plenara de la Strasbourg, este ilustrativ pentru cooperarea necesara functionarii unei institutii in cadrul careia nici un partid nu detine majoritatea. Alegerile ce vor avea loc vizeaza, de asemenea, si posturile de vicepresedinti si chestori.

Cred ca, dincolo de impactul politic al preluarii presedintiei Parlamentului European de catre un socialist, personalitatea si dinamismul lui Martin Schulz isi vor pune amprenta asupra activitatii singurei institutii europene alese direct de catre cetateni.

Va fi, totodata, un alt inceput si pentru Grupul Socialist, care, dupa aproape opt ani va avea un nou lider. La conducere aspira trei candidati – europarlamentari din Austria, Marea Britanie si Franta. Prin experienta sa ca vicepresedinte al Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European si prin solidaritatea si deschiderea fata de delegatia PSD, austriacul Hannes Swoboda este, in opinia mea, cel mai potrivit pentru presedintia Grupului.

Urmeaza o perioada foarte grea pentru UE, care are de trecut testele, nebanuite acum putina vreme, ale apararii democratiei si unitatii europene, in plan politic, care se adauga problemelor economice si sociale tot mai grave cu care se confrunta o Uniune dominata de guverne de dreapta ce s-au dovedit incapabile sa faca fata acestor provocari. Reprezentarea stangii la varful politicii continentale, in urmatorii doi ani si jumatate ai acestui mandat europarlamentar, ne obliga la o implicare mai ampla si energica in salvarea proiectului european.

14 gânduri despre “Parlamentul European – schimbari la jumatatea mandatului

 1. Politicienii de dreapta care au condus Europa in ultimii ani nu au reusit sa imprime schimbarea promisa, si nici sa ofere cetatenilor o viziune optimista, confirmind ca ei nu conduc pentru binele populatiei majoritare, ci al lor personal si ai corporatiilor care le platesc campaniile electorale. Este esecul lor in primul rind, din cauza impunerii unei matrici de gindire neo-conservatoare cu care au dominat „piata ideologica” a lumii occidentale, de la Reagan incoace. Mai rau e ca au distrus si speranta oamenilor in triumful democratiei, si au umbrit viitorul generatiilor viitoare. Trebuie sa plece, sper pasnic.

 2. PSD Caraș-Severin demască acțiunea de împărțire a fondurilor către primării
  PSD Caras-Severin aduce în atenție modul clientelar față de cum sunt împărțiți banii Consiliului Județean, primarii din arcul guvernamental fiind principalii beneficiari ai acestor fonduri.
  ” În continuare consilierii judeţeni ai PSD Caraş-Severin NU vor mai vota nicio hotărâre de Consiliu Judeţean până când nu vor primi explicaţii la întrebarea: De ce municipiului Reşiţa nu i s-a acordat niciun leu, iar primăriile PSD şi PNL au rămas fără banii necesari cofinanţării proiectelor europene aflate în derulare?”
  Pen că ayatollahul masonsky frunză”verde” împarte BANUL PUBLIC după bunul său plac, d-aia !
  Mafiile PD-L : mafia PD-L Caraş-Severino prin Donul Sorin-LACHE frunză”verde” se grijesc de seceta pozonarelor perso ŞI de colectarea banilor necesari puşculiţei PD-L, deci dau acolo de unde lovelele se întorc.
  – păcăliciul Sorin-LACHE, masonul LABĂ-TRISTĂ s-a văitat şi-a schelăit întreaga zi cum că boicotul consilierilor PSD CS , vezi lume, ” întunecimea sa ” îl ia drept nici mai mult, nici mai puţin decât o sfidare la adresa celor care cică l-ar fi votat tartor al CJCS – cretinul se zuită că S-A ALES, n-a fost ales, că i-au cam tremurat brăcinarii în acea perioadă…
  – Oţelu Roşu a primit 1 miliard de lei vechi, daaar, masonsky frunză”verde” nu i-a dat de grija cetăţenilor urbei în cauză, ci DE FRICĂ ! Ayatollahul frunză”verde” moare de frica lui Iancu Simion SIMI care se zvoneşte că dacă Frunză-l mai enervează nervos mult…. ei bine, va candida la şefia CJ CS şi i-o trage cum nu i-a tras-o nima-n lume lu nima-n pociacă, nah ! Ba îl şi pârăşte la tanti Nutzi şi la Emil că sub vraja aburilor bahici ar cam fi scos pe gură cam multe la adresa lor… Alte guri de prin târg, cică frunză”verde” ar evita şi să se afle la Trei-Coceni despre faptul că nu decartează la bibanii de la centru cât ar trebui din cât colectează prin stilul impus-smuls, auuuuu… Şi mai are tupeu s-o bârfească pe duduia Nutzişor, auuuu….
  D-apăi şezi dracu pe curu tău, băi, Sorine, ” frate ”, şi-aşa eşti de fo ceva ani ” FOSTU ”, geaba-ţi pupă labele ” fraţii ” alcoolici pe la bodega lui Borduz aciuiată-n inima Camerei de Comerţ, fraiere , că tot dijiaba, te rezolvă informativ şi pe tine , duduia, că dacă avu cu ce….. 😉
  http://sfinx777.wordpress.com/2012/01/11/ca-n-evul-mediu-judecata/

 3. Răscoala de la Bucova împotriva vechilului PDL-ist Ionesie Ghiorghioni – jefuirea, vandalizarea pădurilor, continuă !!! Frunză face pe niz-naiul !!!
  …curat murdar demersul penalilor , oamenii de Curte ai ayatollahului Sorin Frunzăverde…. să fie secetă mare la PD-L CS sau doar setea de bani şi putere a ” fraţilor ” penibili ?
  Din ciclul ” MAFIA LEMNULUI – AFACERI CU BUŞTENI ” – Composesoratul Bucova, Caraş-Severino – Drumul forestier din Padurea Bucova, blocat cu jeep-ul de smecherii locali, ciracii lui Gheorghioni. Dialogul vorbeste de la sine. La fel, si fundul unuia dintre cei care au blocat accesul reporterilor spre zona devastate.:
  http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm

 4. Traiane, Ciocu’ Mic, Te Faci Si Mai Rau De Caca!

  Rar mi-a fost dat sa vad o asemenea explozie de simpatie fata de un om si de solidaritate cu el ca in zilele acestea in care chiombu’, manat de la spate de Copitatu’ cu Coarne, s-a apucat sa se dea marlaneste la doctorul Arafat pe motiv ca nu face sluj in fata lui precum toata aceasta liota baloasa si scarboasa de portocalii care n-au alta treaba decat sa-l pupe in cur 24 de ore din 24. Ceva similar s-a mai petrecut cu ocazia unui eveniment asemanator cand romanii monarhisti sau republicani si-au dat mana si au scuipat impreuna catre javra ordinara ce indraznise sa maculeze cu imbecilitatile sale persoana Majestatii Sale, Regele Mihai.
  Este cu atat mai impresionanta aceasta manifestare de simpatie cu cat d-l doctor Arafat nu-i implicat in politica, nu a scos Romania din WW2 si nici nu a fost primul roman pe Luna, ci este un simplu medic, remarcabil ca profesionist, care a pus umarul serios si s-a dedicat pentru a face ceva bun in Romania postdecembrista, nicidecum pentru a distruge ce s-a realizat in perioada comunismului sau pentru a se imbogati nesimtit din banii statului cum fac slugile basescului cu el in frunte la momentul de fata.
  Si romanii au inteles si au apreciat acest gest si aceasta atitudine la justa ei valoare, dovedind inca o data daca mai era nevoie ca de cele mai multe ori dau dovada de discernamant colectiv in aprecierea unei situatii de criza.
  Penibila, abjecta de-a binelea a fost incercarea chiombului de a iesi din corzile in care s-a bagat singur precum bou’ cu oistea-n gard, in cadrul unei conferinte de presa in care a batut campii timp de trei sferturi de ora intr-o incercare standard securistica de manipulare a opiniei publice careia a incercat sa-i transmita ideea ca d-l doctor Arafat ar face parte dintr-o gasca de profitori care nu doresc reformarea sistemului deoarece nu ar mai avea ei de unde sa se infrupte din banul public, cand de fapt situatia este taman pe dos: prin noul sistem se are in vedere punerea la dispozitia golanilor portocalii ai basescului a fondurilor provenite din asigurarile de sanatate.
  Fumigena cu faptul ca d-l Arafat dezinformeaza boborenii in sensul ca le-ar induce ideea dezmembrarii SMURD-ului, nu tine de aici pana aproape, deoarece pentru cine a urmarit conflictul a fost clar faptul ca d-l Arafat nici macar nu a pomenit despre asa ceva, ci despre disparitia legislatiei astazi in vigoare pe care se bazeaza functionarea sistemului de urgenta din tara noastra, disparitie cu efecte imprevizibile asupra functionarii in conditii normale a sistemului.
  Insa cea mai mare magarie golanul de Basescu a comis-o in incercarea de a-i mai da un cap in gura d-lui doctor minimalizandu-i rolul in infintarea SMURD-ului in Romania, asta dupa ce in prealabil il decorase cu manuta lui pentru meritele din acest domeniu, spunandu-ne ca SMURD-ul a fost facut pe banii romanilor si nu de d-l Arafat. O judecata mai inepta nici ca ar fi putut emite ghiolbanu’ in incercarea disperata de a-si salva obrazul. Spun asta deoarece o logica elementara te obliga la concluzia ca nu a venit d-l Arafat de acasa cu banii pentru a pune pe picioare o entitate pusa in slujba unui popor (cu toate ca la inceput d-l Arafat chiar a pus bani din propriul buzunar pentru demararea proiectului) ci, in baza viziunii sale si a eforturilor sale de organizare si legalizare a unui astfel de serviciu, a folosit bani de la bugetul de stat.
  Dar esenta de colaborator al securitatii nu l-a parasit nici de data asta, delatorul Basescu incercand o minciuna ca pe vremea cand isi turna la C.I. colegii de facultate pe care avea el pica.
  Numai ca de data asta i s-a infundat, faptele si activitatea d-lui Arafat fiind prea bine cunoscute de romani pentru ca acestia sa puna botu’ la “notele lui informative”.
  Lasand la o parte insa acest razboi, Opozitia are de invatat enorm din acest incident. Ce ? Faptul ca romanii, pentru a iesi in strada si a-l da jos pe chiomb si gasca sa penala de manglitori fara frontiere, nu asteapta decat o scanteie sau omul potrivit care s-o conduca, deoarece este clar ca i-a ajuns cutitul la os. Sarcina Opozitiei este sa identifice aceasta persoana sau declansatorul unei astfel de initiative.
  Cu toate ca la cat de imbecil politic este Basescu n-ar fi de mirare sa n-o faca chiar el, exact cum a facut-o Ceausescu cand a convocat mitingul din capitala care s-a transformat in epitaful sau dictatorial.

 5. Pingback: Cel mai mare dusman de astazi al democratiei in Ungaria si, de asemenea, un dusman al Europei « Motanul Incaltat

 6. Marele Masturbator Si-o Va Face Cu Mana Lui

  Nici n-au trecut 24 de ore si exact cum anticipam in ultima mea postare lumea, la Targu Mures, a iesit spontan in strada, satula de mizeriile chiombului si hotarata sa apere dreptatea pe care acest golan o foloseste pe post de hartie igienica.
  In conditiile in care romanilor le-a ajuns cutitul la os si neasteptand alte impulsuri ies in strada pentru a incerca sa repare o nedreptate vizibila din spatiul cosmic, ar fi un deja vu daca aceste manifestari de solidaritate cu cauza d-lui doctor Arafat nu s-ar amplifica si, exact ca la Timisoara in decembrie ’89, nu s-ar transforma in altceva mult mai sanatos care sa ne scape de un regim tiranic cu tendinte vadit dictatoriale.
  In conditiile acestea am putea veni si noi la vorba lui Cristian Tudor Popescu din editorialul din ziarul Gandul, http://www.gandul.info/puterea-gandului/marele-masturbator-9143879, si am putea spune fara sa gresim ca Basescu “si-a facut-o cu mana lui”

  Fiind indragostit de sine si iubindu-se cu spor
  Chiombu a uitat de lege si-urineaza pe popor
  El neaga ca legea-i una si se-aplica tuturor
  Se viseaza in oglinda embrion de dictator.

  Tot ce-i bun in tara asta el distruge ca taifunu’
  Impunandu-si a lui vrere, actioneaza ca nebunu’.
  Hotareste el destine fiind atins de filoxera
  Este specialist in toate, Dumnezeu in stratosfera.

  Numai ca de la o vreme inteles-a boboreanu
  Cum ca voda are buba se comporta ca golanu’.
  Asteptam cu nerabdare o echipa de la SMURD,
  C-o camasa mai speciala sa ne scape de zalud.

  Si ca treaba sa fie oabla, avem un si cantecel pentru copilasii tarii pe melodia “Podul de Piatra” si urmatoarele versuri:

  Chiombu nebunu s-a cam stricat
  A venit Smurd-ul si ni l-a luat
  Vom vota altul mai sanatos
  Unul cu minte si mai frumos.

 7. Analiza Reuters care lauda Romania in comparatie cu Ungaria arata in primul rind rolul acestor „companii de stiri” in a dresa tarile-colonii. Nu sunt fan Orban sau Fidesz, dar vad cum „organizatiili” lui Uncle Sam musca atunci cind o colonie isi permite sa schimbe macazul. Apare de fapt cum Romania, adica romanii, platesc un pret al politicilor de austeritate implementate de Guvernul Boc – Basescu, pentru ca Romania sa beneficieze de un rating mai bun de la agentiile de rating (tot ale Licuriciului). Nu ca ar ploua cu investitori americani. Ci pentru ca sa se imprumute tara la dobinzi mai mici. OK, si care ar fi imprumuturile viitoare pe care tara le vrea, si in ce scop? Cred ca proiectele astea ar fi trebuit sa justifice stringerea curelei inainte de a impune masuri de austeritate de o duritate de neimaginat in Occident.

  Cum ungurii nu au mai vrut sa se incline la Imparat, cum a inceput jocul cu cine e mai „curat” in zona, adica Romania de data asta. Va mai aduceti aminte cum era tabla de sah in anii 90, cu Ungaria ce aparea ca lider la implementat capitalism internationalist?

  http://www.mediafax.ro/economic/analiza-reuters-spre-supararea-ungurilor-care-se-considera-superiori-vecinilor-romania-poate-da-lectii-9145629

 8. Ha, Ha, Ha Cu Morcovu’ Cat Paru’ Chiombu’ Isi Retrage Legea Ca Magaru’ Barbatia!

  In sfarsit a inteles dobitocu’ ce era pe cale sa faca, adicatelea ceea ce nu a reusit nici Opozitia si nici Sindicatele: sa-si dea singur foc la valiza, exact ca Ceausescu in decembrie ’89, cand a convocat un miting in care mai dadea boborenilor lipsiti de toate celea una suta lei la salariu. “Animalul politic” cand a vazut ce dandana a facut in imbecilitatea si preasuficienta lui dictatoriala si-a retras proiectul de lege (care numai constitutional nu era din punct de vedere al initiativei legislative), in speranta sa-i trimita acasa pe bucurestenii care se afla deja in mars spre Piata Universitatii.
  Uite cine ne conduce, stimati compatrioti, uite pe cine au votat manelistii, uite cine a furat ultimile alegeri prezidentiale si cine se pregateste sa le fure si mai abitir pe cele locale si pe cele parlamentare de anul acesta.
  Omu’, care cu un morcov in dos ce i-a indreptat coloana vertebrala mai ceva decat operatia de la Viena, vine si dupa tot halimaiul in care a incercat fara succes sa discrediteze o personalitate veritabila a vietii publice romanesti si sa impuna totodata o lege stramba de care sa beneficieze gasca sa de golani penali, de frica maselor iesite pentru dreptate in strada isi retrage proiectul.
  Omu’ care acum doua zile ne anunta cu emfaza ca el este cel chemat sa reformeze statul roman, cu sau fara voia cetatenilor sai, la prima adunare a mai mult de o mie de romani da inapoi si capituleaza mai ceva decat von Paulus la Stalingrad, dupa ce pentru o saptamana, in stilu-i caracteristic, a bulversat pana la saturatie societatea romaneasca cu samavolniciile si ifosele lui de mare dictator.
  Asta-i Basescu, frati romani, si daca pana acum s-ar fi gasit cine sa-i raspunda cu aceeasi moneda, astazi nu am fi fost in situatia dezastruoasa in care ne aflam.
  Dar niciodata nu-i tarziu!
  In orice caz pe langa concluzia ca este suficient sa faci bau cu mai mult de o mie de romani in fata la Cotroceni pentru ca lasul s-o ia la sanatoasa, se mai impune o concluzie.
  Si anume ca in spatele proiectului sau de lege stateau interese materiale extraordinare ale gastii sale de mafioti, care vazand ca nu le iese pasienta au dat-o dracului de lege si de reforma si nu au mai lasat-o in dezbatere publica cum ar fi fost normal pentru ca legea sa iasa cum trebuie.
  Daca Opozitia ar invata din aceasta experienta si ar mobiliza masele, de frica acestora, sunt convins ca s-ar duce dracului si proiectul cu comasarea alegerilor si ne-am duce la vot in conditii democratice.
  Bateti, fratilor, fierul cat este cald, avem de-a face c-o gaina lasa nu cu un om de stat responsabil si cu colana vertebrala.
  Pe el, ca se poate!

 9. Cică nu ies românii în stradă şi cică de ce nu ies….
  Iaca : la Reşiţa – feuda baronului Frunză”verde ”, am ieşit 10 OAMENI, au sosit 30 de jandarmi, ne-au promis AMENDĂ căci, am strigat ” Jos băsescu ! ”, ” Jos guvernul ! ”…
  Sibilla – singurul pesedist, doi liberali, poeti si scriitori,….. restul, la căldurică…. Opoziţia….. aşişderea, la căldurică !!!!! Toţi cei care am ieşit în stradă avem venituri ” astronomice ” de 500-600 Ron , deci nema resurse ! Ne arestează că n-avem din ce plăti amenzi ??? Ia atitudine cineva, ne apără cineva, ai cui suntem ??? Să ieşim repetat, ieşim !!!! Opoziţia, mă refer la aşa zis liederii care şed bine mersi la căldurică aşteptând ca DUPĂ ce câştigăm Alegerile şi ne sacrificăm noi, boborul, ei vin PE URMĂ să se aşeze pe scăunele !!!! Frumos !!!!
  Vă miraţi de ce nu ies românii…. păi ŞI de asta !!!!
  Cine mai iese în stradă de mâine, căci, bani de amenzi ciuciu, nu-i aşa ….
  Uite … ŞI de asta nu ies românii în stradă !!! Pentru că nu au pe NIMENI să-i apere !!!!!
  trist, trist, trist….. şi adevărat !!!

 10. Pingback: Uite legea, nu e legea… « Motanul Incaltat

 11. Asteptam liderii opozitiei, dar si pe cei care au ramas neatinsi de hipnoza sistemului actual, si care pot influenta pozitiv masele, sa iasa in strada alaturi de oameni!! Politica se face, nu la birou sau TV, ci in mijlocul multimii care te voteaza!! Acelasi lucru il asteptam si de la presa, de la prezentatorii emisiunilor asa-zise impotriva regimului!! Astazi vorbele nu mai tin nici de frig si nici de foame!!! Cuvantul potrivit ptr momentul de acum este: ACTIUNE ! …cu intelepciune:-)
  Cea mai mare dorinţă a mea e…. SĂ NU MAI AM DREPTATE !!! ŞI CU ASTA AM ÎNCHEIAT CĂ-S SÂRB ŞI N-AM STAT LA BĂUTE DE ANUL NOU, AM IEŞIT IN STRADĂ PT BĂIETELUL MEU, AM IESIT CUM IES DE FIECARE DATĂ ŞI CA DE FIECARE DATĂ M-AM SIMTIT TARE SINGURĂ !
  ALOOOOO… OPOZIŢIA, SE AUDEEEEEE…. IEŞIŢI DIN COTLOANE CĂCI ACUM E ROSTUL SĂ FIŢI ÎNTRE OAMENI !!!!

 12. BINECUVÂNTARE

  În chiloţi, după perdele,
  Jon* îşi face semnul crucii;
  Amărâtul pui de lele
  Jalnic ca toţi eunucii.

  Gloata-n poartă-i cere ţeasta:
  La ce bun că el n-o are,
  C-a trăit pe lumea asta
  Precum ultima putoare.

  Bagă legea, legea scoate,
  Cu mişcări de onanist.
  Gata, nici că se mai poate!
  Duh spurcat de anticrist.

  Cer demisia, din stradă
  Mii de voci ale UNIRII;
  Pân’ la proxima paradă
  Fără „Preşul” nesimţirii…

  Sunt copii la taţi în braţe,
  Să îl mustre pe Bau-baul,
  Şi femei cu prunci în maţe;
  Frica-i ia la brută maul.

  Nici un rrom nu e în gloată,
  Sunt plecaţi cu toţi la Roma.
  Desenând pe steag o pată,
  Şi-n Parisul unui Goma.

  Tineri şi bărbaţi în floare
  Feţe dârze – luminoase
  Îngrozesc cu-ameninţare
  Draperiile pufoase.

  O căciula aninată în toiag
  E porunca lui Moş Roată
  Receptată cu mult drag ;
  Semn de-„acum ori niciodată”.

  Poliţişti cu „fala”-n mână
  Fără puşti, făr-de gloanţe,
  Asta-i armia română ?
  Să păzească cotoroanţe ?

  Limba clopotului nopţii
  Linge bronzul a culcare.
  De pe cer Hristos şi copţii
  Le dă Binecuvântare…

  Însoţiţi de Eminescu
  Nou născut într-un gerar.
  ……………………………….
  Cât de javră eşti Băsescu !
  Biet subom şi căcă…lapsus.

  13.o1.2012 la 24:00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s