Discursul premierului: Ruptura totala de popor si realitate

Dupa patru zile in care mii de romani, in zeci de orase ale tarii, i-au cerut demisia, premierul Boc n-a stiut altceva sa faca decat sa arunce, in obrazul unei societati ajunse la exasperare, o retorica gaunoasa, in cel mai pur stil ceausist din decembrie 89. Iesirea publica a sefului PD-L tradeaza dispretul acestui regim cinic fata de cei pe care i-a mintit, i-a furat, i-a luat drept prosti, iar acum incearca sa-i priveze de ultimul drept care le-a mai ramas: acela de a-si striga disperarea in strada.

E absolut ticaloasa insistenta asupra violentelor provocate de guvernanti pentru a compromite protestele de masa. Incidentele extreme nu pot fi considerate reprezentative in raport cu demonstratiile pasnice, civilizate, dar hotarate ale miilor de romani exasperati de incompetenta, coruptia si batjocura unui regim care-si traieste ultimele clipe.

Rupt de realitate pana la capat, asemenea profilului tipic al despotului, Emil Boc propune, acum, dialog opozitiei si ONG-urilor. E, probabil, ultima ironie jignitoare pe care aceasta putere aroganta si obtuza o arunca in obrazul unei tari aduse la exasperare. De ani de zile cer opozitia, sindicatele, societatea civila dialog cu puterea. Acum, cand tensiunea a rabufnit, singurul dialog al regimului PD-L mai poate fi cu miile de romani din strada. Sa mearga sa dea raportul poporului, asa cum suna una din nenumaratele promisiuni demagogice pe care s-au catarat la putere.

Demiterea premierului Boc si a celor ce-l tin in brate nu mai e suficienta! Acest regim trebuie nu doar sa cada, ci si sa dea socoteala pentru distrugerea vietii cetatenilor si atentat impotriva democratiei!

Reclame

3 gânduri despre “Discursul premierului: Ruptura totala de popor si realitate

 1. NU CONTRA CI PENTRU

  Băsescu Traian : Când veţi fi 1.000.000 de „spontani” îmi dau demisia. Roberta, numără-i.
  Roberta Anastase : Sunt fix 999.999, Şefu. I-am „înumărat” de două ori.
  Băsescu Traian : Bănuiam. Băi „viermilor”, de unde aţi scos voi 95 % contra mea.
  Poporul : Nu suntem contra ! Suntem pentru…”Ieşi afară Javră Ordinară !”

 2. Ghicitoare : Era aşa de urât, fiind mai de
  tolerat când se strâmba.

  UNA PE ZI

  ®1. Ai goarnă, gură ce-ţi mai trebuie.
  ®2. Cu goarna, nu cu şoapta, se dă deşteptarea.
  ®3. Politica se face cu trombonul nu cu goarna.
  ®4. Fără gornist şi stegar nici o luptă n-are har.
  ®5. Goarna adună satu’, nu-mpăratu’.
  ®6. Orice adunare spontană are-n spate o goarnă.
  ®7. Goarna şi cornul îşi fac cu ochiul.

 3. Exact , dupa Constitutia din 89 nici ceausescu nu trebuia sa fuga , nici guvernul sa cada ; toti politrucii sunt rupti de realitate , ce hidos ii da acum boc cu Constitutia !
  Bini subliniat , de ce cauta dialogul pe care l-a refuzat constant, sa mearga sa dialogheze cu manifestantii , ori nu o fi si prim ministrul lor , asa cum nici basescu nu e presedintele lor ???
  Personal nu l-am considerat NICIODATA pe basescu si presedintele meu , ci numai al celor pacaliti de hahaitul lui griotesc si de glumele de cartier pe care le debita .
  Unui individ care fura telefonul unei jurnaliste , da dovada de rasism – tiganca imuputita , ar trebui sa i se faca dosar penal instantaneu , mai ales in conditiile responsabilitatii functiei detinute . De ce oare in loc sa fie pedepse duble pentru politruci , atfel incat poporul privind sa vada responsabilitatea lor , noi le-am dat imunitate ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s