Precizări pentru un partid în derivă

         Am urmărit azi cu neplăcere intervenţiile publice ale premierului Emil Boc şi ale altor lideri ai PDL, care, în loc să dea răspunsuri revendicărilor legitime ale cetăţenilor care îşi manifestă nemulţumirile în stradă, inventează, ca în vremuri pe care le credeam uitate, „duşmani ai poporului”.

         Da, PSD a propus o audiere publică în Parlamentul European, destinată dezbaterii situaţiei politice, economice şi sociale din România. Este o procedură DEMOCRATICĂ, legală şi legitimă, şi astfel de audieri au avut drept subiect toate ţările membre. Nicio clipă nu s-a pus problema blocării fondurilor europene ca urmare a acestei audieri. Spusele domnului Emil Boc sunt o minciună pură şi simplă, un exemplu de laşitate politică.

         Ne-profesionalismul, indolenţa şi proasta administrare a treburilor ţării, toate încarnate de PDL, au dus, recent, la încetarea plăţilor din fonduri europene. Nici până acum guvernul condus de Emil Boc nu a dat o explicaţie coerentă acestui grav incident, şi nimeni nu şi-a sumat răspunderea pentru această gravă atingere adusă interesului naţional. În schimb, PSD este demonizat pentru că a propus această procedură, care serveşte interesul naţional.

           Nu este în logica interesului naţional dorinţa noastră de a acea o democraţie stabilă şi funcţională? Nu este în logica interesului naţional dorinţa noastră de a vedea că guvernul şi preşedintele României respectă prevederile politice ale Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană? Nu este în logica interesului naţional ca România să devină cu adevărat un stat funcţional, care să ofere cetăţenilor ei o viaţă demnă? Nu este în logica interesului naţional să folosim instrumentele democratice ale Uniunii pentru a schimba în bine societatea şi politica autohtone? Eu cred că da!

         Cred că PDL a intrat în panică, pentru că această audiere va scoate la iveală modul abuziv şi iresponsabil în care guvernează, dispreţul lor faţă de lege şi de Constituţie, ne-respectarea criteriilor politice ale aderării, încălcările drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, clientelismul şi ridicarea corupţiei la rangul de putere în stat. Toate acestea ne fac să alăturăm numele lui Traian Băsescu de cel al lui Viktor Orban şi să considerăm că situaţia României este practic identică aceleia din Ungaria. Avem suficiente argumente pentru a ne susţine poziţia şi afirmaţiile.

      PSD este un partid responsabil, şi a dovedit acest lucru în anii în care s-a aflat la guvernare. Este un partid cu profunde convingeri europene, care crede sincer că nicio discuţie nu poate fi interzisă, sub niciun pretext, că are datoria de a face toate demersurile interne şi externe în deplină transparenţă. Nu am discutat în spatele uşilor închise, aşa cum au făcut nu mai departe de sâmbătă seara, la Cotroceni, complet în afara Constituţiei, Traian Băsescu, Emil Boc, alţi lideri ai PDL cu secretarul general al Partidului Popular European. Am spus deschis ce avem de spus, şi vom face acest lucru, indiferent de ceea ce cred PDL şi liderii lui.

         Aroganţa şi tupeul nu sunt cele mai bune instrumente de guvernare. În ciuda nemulţumirii sociale în creştere, în ciuda demonstraţiilor care nu încetează de opt zile, PDL şi Guvernul Boc ne răspund tuturor cu aroganţă şi cu un tupeu greu de suportat. Este momentul să revină la realitate: au făcut din România o ţară problemă pentru UE, care se alătură Ungariei. Nu spusele noastre au făcut apropierea, ci faptele lor. Bruxellesul are suficiente probleme şi fără proasta guvernare şi comportamentul totalitar al guvernanţilor de la Bucureşti. Şi îşi va face auzită vocea cu fermitate şi determinare, indiferent de câţi duşmani ai poporului inventează guvernarea de la Bucureşti.

         PSD va spune deschis ce are de spus la audierea publică din Parlamentul European şi speră că PDL şi Emil Boc vor înţelege ceva din ceea ce li se întâmplă acum. Dacă vor să servească interesul naţional. Dar avem serioase îndoieli că ştiu ceva despre interesul naţional şi despre cum se promovează el.  

Reclame

12 gânduri despre “Precizări pentru un partid în derivă

 1. VĂLELEU !

  Mai acuşi, la 17:17, psd a fost muşcat de jos, în direct, de către turbatul Emil Boc, drept pentru care un echipaj SMURD se-ndreaptă spre victimă pentru a-i face cuvenitele antirabice.

 2. Am remarcat si eu isteria si minciunile gogonate de la reprezentantii puterii, semn de mare disperare. Hai, mai minti, mai incerci ceva urit, dar Macovei a atins culmea nesimtirii si minciunii. Cum adica, daca se discuta si trece o motiune despre Romania in PE, ea ar fi „impotriva Romaniei”? Ea poate ar fi impotriva PDL, a regimului nesimtit pe care cu cinste il reprezinta: niste mincinosi si caractere de doi bani! Stie ea de ce, daca vin schimbari, e in pom…

  http://www.ziare.com/monica-macovei/europarlamentar/monica-macovei-usl-ne-duce-inapoi-inainte-de-89-vrea-sa-ne-scoata-din-ue-1146297

 3. De azi 21-01-2012 impart manifestul de mai jos, prtestatarilor din Piata Universitatii!

  MANIFEST
  pentru protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

  Dragi confrati!

  Dupa 8 zile de exprimari haotice, convenabile celor de la Putere, caci pot manipula spunand:

  Protestul celor din Piata este indreptat impotriva intregii clase politice si nu doar a celor de la Putere, iar revendicarile lor sunt de o diversitate infinita, fara a coagula o directie principala;

  Noi TREBUIE sa aratam ca stim ce vrem si ca avem inteligenta si vointa de a ne concentra pe ceea ce este esential!
  Iar esentialul si prioritatea absoluta, a noastra a tuturor, (exceptandu-i pe cei infiltrati de actuala Putere), TREBUIE sa fie DEMISIILE lui Boc si Basescu, precum si ALEGERILE anticipate!

  Nu este important cine le va castiga, ci este important ca ele sa ofere legitimitate castigatorilor!

  Dragi confrati! Stabilindu-ne tinta de care tara are nevoie, si nu mafia unui partid sau altul, va chem sa RENUNTAM la cererile personale, pana cand atingem tinta de care Romania are nevoie, caci unui guvern ilegitim si pe picior de plecare, nu-i poti solicita revendicari!

  Manifestatia din Piata Universitatii trebuie sa fie una a unor oameni inteligenti si patrioti!
  Asemenea oameni pot intelege un imperativ ca acela de a nu urla in pustiu, si de a solicita ceea ce este important pentru Romania in acest moment, deci pentru noi toti, si anume DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERILE anticipate, care vor da institutii legitime, carora, ulterior, fiecare le va putea solicita ceea ce astazi striga, pentru el, in Piata!

  Cei ce nu sunt capabili de un asemenea “sacrificiu” pe Altarul Patriei, sunt ori mercenari ai Puterii, care vor sa discrediteze “fenomenul” Piata Universitatii, manipulandu-i pe cei saraci cu duhul, ori, evident, chiar cei saraci cu duhul!

  Iar acestia din urma (saracii cu duhul) pierd mai mult daca vin in Piata si nu se pot abtine sa-si strige pasurile personale, decat daca ar sta acasa, iar cei ce inteleg, ar obtine, si pentru ei, institutiile legitime carora, ulterior, le-ar putea prezenta cererile lor actuale!

  Deci, chiar de azi, 21-01-2012, hai sa nu mai avem alte cereri sau aprecieri care sa poata fi considerate haotice sau ambiguie!

  Sa aratam manipulatorilor, ca stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, dar schimbarea la Ciolan este benefica, deoarece “noii veniti” vor fi, cel putin o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care s-au aflat pana acum la Ciolan!

  DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile!
  Niciun raspuns dupa 8 (opt) luni de zile!!!

  Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne creeze dubii, celor ce sustinem NECESITATEA inlocuirii actualei Puteri, ci sa ne determine sa cerem, fara intrerupere, liderilor Opozitiei sa se “spele” de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum!
  Aceasta solicitare nu trebuie sa supere pe nimeni!
  Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

  “Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

  Sper ca cel putin acum, sa dovediti ca va puteti smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltiti de 22 de ani! Nu se poate SA NE CERETI VOTUL, si sa continuati sa NE SFIDATI cu IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA voastra!

  Adesarea concreta am facut-o PSD-ului, dar situatia este absolut identica pentru toate partidele politice romanesti!

  Inca din luna Octombrie 2011, adresandu-ma tuturor partidelor le-am prezentat urmatorul PPS:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.
  Nici chiar dupa un asemenea PPS, nu a existat NICIO REACTIE!
  De aceea nu trebuie sa incetam sa cerem politicienilor sa se “spele” de mazga IRESPONSABILTATII si NESIMTIRII, care le-a acoperit inima si mintea!

  Bucuresti, 21-01-2012. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-aprilie 1986!

  PS. Inca odata, sa fim o singura voce, si sa avem o singura revendicare: DEMISII si ALEGERI anticipate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  OBS. Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, se poate citi in comentariul meu la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu

 4. ANCA CHILIPIRGIOAICA

  În lumea plantelor, două, CHILI şi PIRUL au locuri aparte, prima în gastronomie şi a doua în terapia naturistă.
  Doamna Anca Boagiu le-a aşezat alături într-un mod inteligent – CHILIPIRUL, dând un recital de chilipirgioaică fără egal când cu 42000 € (preţul unei garsoniere în Crângaşi) a achiziţionat o vilă în Snagov Sat evaluată la 550000 €.
  Nea Nicolaiciuc, e că Anca te are la capitolul valoare ? Ce bine ţi-a înţeles fata chestea aia eminamente cheferistă, cum că : „Unui lucru fără cale dându-i cale, alte lucruri fără cale-i vor urma !”

  Nu e nici un chilipir
  Să îţi dea cu hai sictir
  Ceferiştii daţi afară
  De la gară !

 5. Romani, Bateti Fierul Cat E Cald, Jos Basescu , Jos Dictatura!

  Cu mai bine de sase ani de zile in urma, cand am scris in ziarul Trcololorul primul articol referitor la dosarul de securitate al basescului, nici prin ca nu mi-a trecut ca voi ajunge in perioada urmatoare sa tin practic un letopiset al nefacubilelor facute de monstru’ de la Cotroceni, acest lucru datorandu-se pe de-o parte faptului ca, personal cunoscand caracterul abject al acestei lichele am prevazut ca intr-o buna zi vom ajunge unde am ajuns astazi, iar pe de alta parte datorita exploziei, cu precedent doar in “iepoca de aur” si prin Coreea de Nord, de puincurism desantat cu adresa posteriorul basescului si cu autori care mai de care mai cunoscuti care si-au dat mana pentru reinstaurarea dictaturii in Romania si readucerea in constinta publica a cultului personalitatii intr-o modalitate de-a dreptul grotesca si generatoare de voma.
  Ei bine, la momentul acela, in afara de regretatul Octavian Paller, care le zicea pe bune (Dumnezeu Sa-l Odihneasca!), si alte cateva, foarte putine voci, care se vroiau critice, dar care se dovedeau in final tolerant-alintatoare, de genul “a baut la volan, isi inseala nevasta, nu respecta Constitutia, a devalizat Flota, si-a tras apartament ilegal in Mihaileanu etc dar e de-al nostru si e simpatic si in plus ati vazut cum a condamnat comunismu?”, toata suflarea romaneasca se inhamase la cotiga magarului de la Cotroceni, sa-l ajute sa-si bata joc fara numar de noi si de statul de drept.
  Scriind in general la modul pamflet desre ispravile dictatorului de vodevil, l-am poreclit in primele mele ziceri despre ‘mnealui “asimetricu”, inspiratia de unde mi-a venit aceasta porecla nemainecesitand in oinia mea explicatii. Doamne, cati scuipati, cate insulte, cate ziceri despre familie cate “nu ti-e rusine, ba, sa te iei de defectele fizice ale unui om” cate, dar ce mai cate …. nu mi-am luat pe tema asta, zi de zi, prin toate chestiile on line, pe care imi postam cronica basita a evenimentelor. Ba mai mult, dua ce mi-am spus in direct, telefonic parerea pe postul de Televiziune Realitatea Tv cu privire la oportunitate suspendarii anticristului, mi s-a inrosit telefoonul de cate amenintari si mascari la adresa mea si a familiei mele a fost nevoit sa gazduiasca.
  Cu timpul, incet, incet lumea a inceput sa-mi dea dreptate si sa schimbe usor de drum, motiv pentru care, intr-o zi cand m-a suparat prea tare, am lasat fineturile la o parte si am inceput sa-i zic pe nume, neaos, romaneste “chiombu’”. Tot mi-am luat portioa de injuraturi, dar mult diluate fata de inceputuri.
  Imi cer scuze pentru aceasta introducere cat o zi de post dar era necesara, cred eu, avand in vedere faptul ca urmeaza un comentariu referitor la continutul zicerilor sustinut de pancarte, benere, afise etc cu care romanii care protesteaza zilnic in Piata Universitatii, dar si in alte orase ale tarii il ‘dezmiarda” pe chiomb si pe sleahta lui de derbedei penali.
  Boborenii, in istoria noastra postdecembrista, si-au mai contestat conducatorii, insa o asemena avalansa si explozie de inventivitate in materie de epitete, comparatii, bogatie lingvistica de dictionar de peiorative, sudalme si alte cele cu trimitere la mama sau pe lumea ailalta nu am vazut pana acum la protestatarii romani. Ca sa nu mai vorbesc de grafica gen caricatura care insoteste mesajele strigate si vorbite de oamenii din strada cu adresa la iubitul sau conducator si amanta sa.
  Unele dintre ele, de-a dreptul geniale dovedind cam ce pot viermii si ciumpalacii satui de dictatura si pusi pe terminarea ei cu orice pret.
  Acum este drept ca javra ordinara s-a baricadat dupa perdelele de la Cotroceni, bine pazit de hoardele de jandarmi care, culmea si-au primit anumite “drepturi pecuniare” restante si substantiale tocmai in aceste zile cand sunt chemati sa bata la romani ca la fasole, loc de unde isi permite sa-i sfideze pe romanii aflati in strada, in timp ce el, total anticonstitutional, aranjeaza sindrofii de partid democratliberal in ditamai palatul rezidential care se presupune ca ar reprezenta pe toti romanii si nu ca ar fi sediul pedeleu. Dar asta e, omu isi permite si o face, in loc sa iasa cu o declaratie, un cuvant, o zicere ceva acolo referitoare la zavera din tara si modul ei de rezolvare. Prefera sa-l lase pe Boc sa dea socoteala, ups era sa zic “doar in fata Marii Adunari Nationale” in loc de Parlament.
  In conditiile astea, cand aceasta muhaia nesimtita ne arata cu varf si indesat ca nu da doi bani pe vointa romanilor, si in conditiile favorabile create deja de demonstratiile din toata tara, dar mai ales de Piata Universitatii, atat Opozitia cat si Societatea Civila, Sindicatele si in general toate fortele progresiste din tara si de afara (bravo, Diaspora !) tebuie sa-si dea urgent mana, si dupa sapte ani
  de dezbinare si ura “propavaduite cu evlavie comunisto-securistica” de la Cotroceni,
  s-o puna urgent de-o debarcare cu incarcerare a chiombului si de ingroparea la cosul de gunoi al istoriei a acestui regim cu tendinte totalitar-fasciste.

 6. File din BIBLIE
  CAP. 19
  Pieirea Sadomei
  ……………………
  30. Apoi a ieşit Lot din Ţoar şi s-a aşezat în munte, împreună cu cele două fete ale sale, căci se temea să locuiască în Ţoar, şi a locuit într-o peşteră, împreună cu cele două fete ale sale.
  31, Atunci a zis fata cea mai mare către cea mai mică : „Tatăl nostru e bătrân şi nu-i nimeni în ţinutul acesta, care să intre la noi, cum e obiceiul pământului.
  32. Haidem dar să îmbătăm pe tatăl nostru cu vin şi să ne culcăm cu el şi să ne ridicăm urmaşi dintr-însul !”
  33. Şi au îmbătat pe tatăl lor cu vin în noaptea aceea ; şi în noaptea aceea, intrând fata cea mai în vârstă, a dormit cu tatăl ei şi acesta n-a simţit când s-a culcat şi când s-a sculat ea.
  34. Iar a doua zi a zis cea mai în vârstă către cea mai tânără : „Iată, eu am dormit astă-noapte cu tatăl meu ; să-l îmbătăm cu vin şi în noaptea aceasta şi să intri şi tu să dormi cu el ca să ne ridicăm urmaşi din tatăl nostru !”
  35. Şi l-au îmbătat cu vin şi în noaptea aceasta şi a intrat şi cea mai mică şi a dormit cu el ; şi el n-a simţit când s-a culcat ea, nici când s-a sculat ea.
  36. Şi au rămas amândouă fetele lui Lot grele de la tatăl lor.
  37. Şi a născut cea mai mare un fiu, şi i-a pus numele Moab, zicând :”Este din tatăl meu”. Acesta e tatăl Moabiţilor, care sunt şi astăzi.
  38. Şi a născut şi cea mai mică un fiu şi i-a pus numele Ben-Ammi, zicând :”Acesta-i fiul neamului meu”. Acesta e tatăl Amoniţilor, care sunt şi astăzi.
  ……………………………………………………………………………………………
  Le va fi dat românilor să repete acest precedent Biblic ?
  Poate ! România va împărtăşi soarta Sodomei… dacă mai stăm la televizor.
  Traian Băsescu a jurat strâmb pe Biblie, şi asta nu se iartă ! Ce-i acum în stradă e începutul sfârşitului pentru el şi acoliţii lui.

 7. Basescu, Basta, Alegeri Anticipate Si Suspendare !

  Cand vad mutrele spasite ale lui Boc, Cotoi, Udrea etc mutre care sunt generatoare de un sonor ce ne spune pe posturile teveurilor cat de dispusi sunt portocaliii pentru dialog si cum inteleg ei problemele protestatarilor, fiind totodata gata sa sara in ajutorul acestora, dupa ce mai bine de trei ani au deversat tone de dejectii in capul romanilor si, plini de suficienta, aroganta si preaplin existential grefate pe un model de imbecilitate rar de intalnit la nivel de guvernare a unei tari, au ignorat total faptul ca in aceasta tara traiescc si alti cetateni in afara de ei, pur si simplu ma ia cu frisoane si cu durere fizica resimtind totodata o acuta senzatie de voma.
  Acesti cretini inca nu realizeaza ce se intampla in strada, faptul ca romanii s-au trezit din starea cataleptica ce i-a tinut pana acum muti si surzi la toate atacurile date de golanii basescului la democratie si la statul de drept, si intr-un mod de-a dreptul jalnic, precum o curva refuzata pe trotuar pe motiv ca dupa ce ca este batrana mai este si beata, trag de trecatori pe strada pentru a intra in dialog cu ei doar, doar or mai castiga ceva timp ca sa-si puna la punct marsaviile cu fraudarea la greu a alegerilor viitoare.
  De regula sunt o persoana iertatoare, dusmanii pe care i-am avut in viata i-am tratat cu indiferenta si dezgust, singura persoana fata de care am incercat un sentiment de ura, timp de aproape o viata de om fiind Ceausescu. Asta pana cand am realizat ca pe acest pamant pot fi canalii si misei mai mari decat ciuruitu’. Cel putin Ceausescu era produsul si reprezentantul unui sistem si al unei doctrine, care dadeau o anumita legitimitate actiunilor sale, Basescuu si golanii lui insa, dupa ce ajutati si de o frauda masiva au primit si voturile unei anumite parti a populatiei, si-au dat arama pe fata cu sacii in caruta fiind si, pe langa faptul ca talharesc la greu, fara nicio jena banul public, prin legile aberante pe care le-au trecut fie prin asumare de raspundere fie prin furt grosolan la vot in Parlament vizeaza extinctia acestui popor pe modelul Solutiei Finale aplicata de nazisti evreilor in lagarele hitleriste de concentrare.
  Jalnice sunt si incercarile de aburire a romanilor cu bau-bau-l stabilitatii politice, care deranjata fiind de actiunile protestatarilor vizand declansarea de anticipate, ar duce, vezi Doamne, la retragerea investitorilor de pe piata romaneasca si la pierderea de bani europeni. Asta ca si cum investitorii stau la coada la granitele Romaniei si asteapta cu sufletul la gura sa vada cum evolueaza situatia din tara pentru a ne umple de bani.
  In aceasta idee, in loc sa iasa Basescu la rampa, in pozitia lui de presedinte al tarii, cu ziceri prin care sa incerce dezamorsarea acestei stari de lucruri, portocaliii il scot pe Stolojan de la naftalina si-l pun sa ne vanda minciunele.
  Fata de toata aceasta situatie este mai mult decat evident ca vremea dialogului a trecut de mult de tot, chiar din momentul in care canaliile portocaliii confiscand prin frauda si abuz Puterea au refuzat romanilor aceasta forma democratica de existenta a statului de drept, motiv pentru care Opozitia trebuie intr-un mod transant si radical sa ceara in Parlament plecarea acestor talhari de la carma tarii si organizarea urgenta de alegeri anticipate.

 8. Hop Si Stolojan Cu Calu’ Lui !

  Cat de idioti sunt portocaliii, ne-au demonstrat-o din nou cu ocazia scoaterii lui Stolojan din cavou si afisarii lui pe posturile tv cu un mesaj care sa-i bage pe protestatari in groaza si rusine pentru faptele lor si sa se duca acasa. Singura reactie pe care a starnit-o aceasta mumie ambulanta este urmatoarea:

  vezi poza pe blogu lu’ marcus

  Tutankamon: Auzi, bai Ramses, tu stiai ca Stolojan inca mai traieste?

 9. Cu niste indivizi care joaca permanent la intimidare nu trebuie sa mai aratati nicio slabiciune. Indiferent de consecinte, nu mai trebuie dat inapoi nici macar un pas!

 10. Dincolo de gafele unei puteri aflate în degringoladă, sfidarea preşedintelui Băsescu persistă. Faptul că nu catadicseşte să răspundă în vreun fel protestatarilor denotă aceeaşi aroganţă care a generat iritarea populară. Deşi la nivel demagogic, PDL a mimat iniţiativa dialogului civic, capul puterii nu dă nici măcar semnalul minim pentru dialogul social.
  Chiar dacă-i irită pe mulţi asemănarea cu Viktor Orban, această tăcere arogantă e din arsenalul liderului autoritar. Să nu uităm că Traian Băsescu n-a apucat să facă chiar tot ce a făcut Orban şi din cauza că nu are majoritatea acestuia, nu pentru că ar fi tine mortis la democraţie.

 11. Da, Basescu are o problema acum cu proiectul sau de modificare a Constitutiei, dupa ce Orban a fost luat la intrebari.

  Referitor la propunerea din ce in ce mai discutata despre Guvern de tehnocrati: aud multe voci in media, dar si de pe strada, de la manifestantii din diverse orase ale tarii (ultimul l-am auzit de la Cimpulung Muscel) ca nici un partid nu ar mai trebui sa formeze guvernul, si ca e nevoie de un guvern de tehnocrati. Cred ca oamenii nu realizeaza ce inseamna guvern de tehnocrati. “Specialisti” , tehnocratii, sunt si ei formati la o scoala de gindire, care tot dintr-o ideologie se trage. Mai ales specialistii in economie, cei mai multi au primit burse sau sunt platiti sa profeseze de catre marile corporatii. Si evident ca predica din dogma neo-conservatoare: piete-libere, bogati liberi (la taxe), nu va atingeti de buzunoarele noastre, bogatia nu se imparte,saracii sunt de vina ca sunt saraci, aleluia!

  Guvernul de tehnocrati nu este decit un pansament de imagine, care sa suplineasca nevoia unui Guvern De Uniune Nationala. Un fel de a pacali populatia ca exista „specialisti” care nu sunt politici. Desi, majoritatea lor sunt cuplati la scoli de gindire politica.

  Cred ca opozitia trebuie sa trimita un mesaj clar populatiei, ca ei au un program economic diferit fata de cel al puteri, care aduce mai multa bunastare si protectie pentru cei saraci si nevoiasi. Altfel, lumea chiar crede ca o schimbare nu va aduce nimic bun…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s