Revocarea ministrului Baconschi este un gest disperat

Decizia premierului Emil Boc de revocare din funcţie a Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, este un gest făcut în disperare de cauză.

Premierul Boc a crezut că, dacă o să cadă capul unui Moţoc din guvernul său, lumea va uita cât de prost guvernează. Nu uită. Cum nu uită că avea motive la fel de solide, chiar mai grave, pentru a-l demite: politizarea fără precedent a Ministerului de Externe, numirea în posturi importante a unor oameni lipsiţi de profesionalism, eşecul în cazul aderării la Spaţiul Schengen, lipsa unei politici europene.

Noi am cerut şi cerem în continuare demisia guvernului Boc şi organizarea alegerilor anticipate în următoarele două luni. Indiferent ce cred cei de la putere, acest lucru nu este doar posibil, ci necesar si urgent. Nu cu demiterea lui Baconschi se va potoli febra socială. Nu cu discursuri inepte despre o iluzorie stabilitate macroeconomică, care pentru cei care demonstrează în stradă nu înseamnă nimic, de vreme ce viaţa lor este tot mai rea.

Alegerile anticipate sunt singura soluţie politică acceptabilă pentru depăşirea actualei crize.

16 gânduri despre “Revocarea ministrului Baconschi este un gest disperat

 1. Pingback: Baconschi, demis! « Motanul Incaltat

 2. MANIFEST ce se ofera protstatarilor!

  MOTTO: “Nu esti infrant atunci cand sangeri / Si nici cand ochii-n lacrimi ti-s, Adevaratele infrangeri / Sunt renuntarile la vis!” (de poet roman interbelic)

  MANIFEST (Versiunea din 23-01-2012)
  pentru protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

  Dragi confrati!
  Dupa 10 zile de exprimari haotice, convenabile celor de la Putere, care pot manipula spunand: Protestul celor din Piata este indreptat impotriva intregii clase politice si nu doar a celor de la Putere, iar revendicarile lor sunt de o diversitate infinita, fara a coagula o directie principal! Noi TREBUIE sa aratam ca stim ce vrem si ca avem inteligenta si vointa de a ne concentra pe esential! Iar esentialul si prioritatea absoluta, a noastra a tuturor, (exceptandu-i pe cei infiltrate de Putere), TREBUIE sa fie DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERILE anticipate!
  Nu este important cine le castiga, ci este important ca ele sa ofere legitimitate castigatorilor, in interesul stabilitatii interne!

  Dragi confrati! Stabilindu-ne TINTA de care NU noi, si nici mafia unui partid sau altul, ci Tara are NEVOIE, va chem sa-i dam prioritate acestei TINTE, la concurenta cu problemele fiecaruia dintre noi! Manifestatia din Piata Universitatii trebuie sa fie una a unor oameni inteligenti si patrioti, care accepta primatul intereselor Tarii, asupra intereselor proprii!

  Deci, oricine ne-ar intreba de ce ne aflam in strada, sa raspundem, fara ezitare, ca am venit in strada pentru a cere DEMISIILE lui Boc si Basescu si ALEGERI anticipate! Dupa acest prim raspuns, fiecare isi poate prezenta propriile revendicari! De ce trebuie sa procedam astfel? Pentru ca Puterea sa nu mai poata manipula, spunand ca in Piata nu exista o cerinta comuna, ci o multitudine de cerinte!
  CERINTA COMUNA a Pietii este, si trebuie sa fie, ALEGERI in maxim doua, sau trei luni, si DEMISIILE lui Boc si Basescu!

  Deci, chiar de azi, 23-01-2012, hai sa nu mai facem jocul Puterii, si sa exprimam mai intai CERINTA COMUNA a tuturor, si abia apoi revendicarile personale!
  Sa aratam manipulatorilor Puterii (politicieni, jurnalisti, analisti, etc.), ca noi stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, dar schimbarea la Ciolan este absolut necesara, pentru a elimina o perioada de HAOS social de 9 (noua) luni, si benefica pentru noi si Tara, deoarece “noii veniti” vor fi, cel putin o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care s-au aflat pana acum la Ciolan!

  DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile! NICIUN RASPUNS, dupa 8 (opt) luni de zile!!! [Textul Scrisorii 11270/…, poate fi citit in COMENTARIUL MEU (la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)]

  Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne creeze dubii, celor ce sustinem NECESITATEA inlocuirii actualei Puteri, ci sa ne determine sa cerem, fara incetare, liderilor Opozitiei sa se debaraseze de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum!
  Aceasta cerere nu trebuie sa supere pe nimeni! Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

  “Ce este PSD-ul, dlor lideri???
  Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

  Intrebarea concreta a fost adresata PSD-ului, dar situatia este identica pentru orice Partid!

  Sper ca cel putin acum, politicienii Opozitiei sa arate ca se pot smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltesc de 22 de ani! Ne puteti face aceasta dovada dlor, contactandu-l pe subsemnatul, care vi s-a adresat!

  Este nefiresc SA NE CERETI VOTUL si sa continuati SA NE SFIDATI cu IRESPONSABILTATEA si NESIMTIREA voastra!

  Inca din luna Octombrie 2011, am adresat tuturor partidelor urmatorul PPS:
  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce??? Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Dar presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.

  Nici chiar dupa un asemenea PPS, nu a existat NICIO REACTIE!
  De aceea nu trebuie sa incetam sa cerem politicienilor sa se “spele” de mazga IRESPONSABILTATII si NESIMTIRII, care le-a acoperit inima si mintea!

  Bucuresti, 21-01-2012. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-aprilie 1986!

  PS. Inca odata, sa fim o singura voce, si sa avem o CERINTA COMUNA: DEMISII si ALEGERI anticipate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  OBS. Cei ce doresc sa cunoasca actiunea mea, pentru o schimbare reala si benefica in interesul tarii, pot gasi o parte a ei, in COMENTARIILE MELE (la aricolul “De ce nu iese afara?”, din 22-01-2012 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)!

  Dragi confrati! Politicienii mafioti si mercenarii lor pupinbasisti (jurnalisti, analisti, etc.) incearca sa-i descurajeze pe cei nestiutori, spunand ca procedura pentru declansarea Alegerilor anticipate este greoaie si cere mult timp!
  O asemenea afirmatie reprezinta un FALS si exprima o NERUSINARE! De ce?

  Pentru ca, daca exista consensul clasei politice, si MAINE se poate stabili data Alegerilor anticipate, deoarece nu exista prevederi interne, internationale sau “extraterestre”, care sa se opuna vointei clasei politice! Singurul obstacol in calea consensului clasei politice, este dementa politicienilor mafioti, care nu vor sa renunte la “conectarile” lor multiple la Bugetul Tarii, dementa, pe care mercenarii pupinbasisti (jurnalisti, analisti, etc.) o prezinta populatiei deghizata in “imposibilitate constitutionala”!!!

  Inca odata, FALS si NERUSINARE! Sa raspunda cei ce se opun Alegerilor in doua sau trei luni, daca pentru societatea noastra si pentru Romania, sunt preferabile Alegerile ACUM sau peste 7 sau 9 luni??

 3. Pingback: Un mare spirit… « Motanul Incaltat

 4. ” Societatea civilă trebuie să mărească presiunea asupra partidelor, pentru a face o mai bună selecţie a celor pe care îi propun să le reprezinte, ca primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri, parlamentari. Se pot imagina noi criterii de selecţie. Dar nu avem dreptul să acredităm ideea că în România nu există alternativă la PDL. Există ! Dar ea trebuie să se comporte ca atare şi să fie mai convingătoare. ” – Ion Iliescu
  SĂ FIE MAI CONVINGĂTOARE, DA ! SĂ IESE-N FAŢĂ CU OAMENI CREDIBILI, CU CEI CARE SE COMPORTĂ ALTFEL DECÂT PEDELICHELELE, CU… CĂCI EXISTĂ !!
  La fel cum există ŞI cei care sunt pe bune Opoziţia, din păcate şi cei doar o-poziţia şi de aceia ne vom fi scuturând curând, oare, căci cazul ESTE …
  La fel, există NU doar făcături fabricate de un LACHE ca Mărieş, mai există încă şi OAMENI, revoluţionari :
  A noua zi de proteste la Reșița, reșițenii au spus și luni ,,prezent”
  http://www.infocs.ro/index.php/2012/01/23/a-noua-zi-de-proteste-la-re%C8%99i%C8%9Ba-re%C8%99i%C8%9Benii-au-spus-%C8%99i-luni-prezent%E2%80%9D/#more-30426
  La fel există şi cei ce NU au clin mânecă nici pe departe cu Mafiile PD-L, cei ce nu se tem de baronii locali de genul Frunză”verde”, cei care nu se-mpiedică-n mituri, că dacă unii nu s-au abţinut şi-au dat iama-n afaceri cu masonul chiar dacă indirect, prin interpuşi, NU înseamnă că toţi !
  Cu riscul că vor fi si in zilele următoare toate tunurile pe furnica Sibilla – mă doare-n bască, de alfel !! – nu vreau să mă prefac a nu observa turbarea masonului Frunză”verde” căruia firesc să nu-i convină că se scandează ŞI ” JOS Frunzăverde !! ” pe lângă alte scandări antiguvernamentale şi antiprezidenţiale ! UNORA – să se simtă DOAR cei in cauză – li s-a spus limpede : ” faceţi ce trebuie ”, in traducere ” răriţi rândurile celor ce protestează în Centrul Civic al Reşiţei prin orice mijloace, altfeeel….
  Masonul libidinos mai dovedeşte încă o dată că e doar un BOU jalnic, penibil !! Nu-l fac eu, tine cu tot dinadinsul să se ştie. ESTE !
  Atât ştie/POATE : ameninţă, şantajează, plăteşte… Frunză”verde” = un NEPUTINCIOS, un MIT, atât şi NIMIC mai mult, punct.

  p.s. EXISTĂ alternativă la PD-l !! EXISTĂ USL !!! TREBUIE DOAR SĂ IEŞIM ÎN FAŢĂ CU… ALTERNATIVA, CU CEI CARE CONVING, CU CEI CARE NU SUNT CA EI, CĂCI EXISTĂ ! LA FEL CUM EXISTĂ ÎNCĂ SPERANŢĂ…
  DUMNEAMEA VA LUPTA CU TOATĂ FIINŢA CA CEI CARE DOAR MIMEAZĂ OPOZIŢIA DAR S-AU STRĂDUIT SĂ-I COPIEZE APUCĂTURILE masonului frunză”verde” ori impertinentei Nutzi Udrinela , SĂ NE SCUTEASCĂ DE PREZENŢĂ PRIN PEISAJ! SUNT DE ÎNLOCUIT ŞI EXISTĂ CU CINE !
  ŞI de-aceea am încredere în USL, pentru că ştiu că-i va rări şi-i va sancţiona pe netrebnici. Pentru că am mare încredere în AN, ca de exemplu şi-s încă alte EXEMPLE, de Oameni CAPABILI ! Pentru că ceva-mi spune că Procurorul ŞTIE ce face şi nu face rău !!!

 5. Şi Teodor Baconschi
  este un guguştuc.

  AUTENTICĂ

  La puţin timp după ce o platformă mobilă a
  pregătit statuia lui Cuza din Iaşi pentru festivităţile
  de astăzi, un „duh înaripat”(al lui Băsescu ?!) a poposit
  pe capul acesteia pentru a se uşura.

  ® Întotdeauna se va găsi un „guguştuc” gata să găinăţeze
  cea mai impunătoare statuie.

 6. Am Si Eu O Intrebare

  Avand in vedere ca nu este prevazut nicaieri, daca parlamentarii Opozitiei isi dau in bloc demisia, iar pedeleu in nesimtirea lui nu recurge la anticipate ci numai in colegiile ramase vacante, ce-i opreste pe cei din Opozitie sa mearga cu protestul mediatizat international puternic pana la capat si sa nu participe la alegeri? Ce va face pedeleu, va umple arlamentul doar cu portocalii si unguri? Cata legitimitate ar avea un astfel de Parlament in cadrul Uniunii Europene, sau chiar fata de romani?
  In opinia mea asta este solutia: demisia in bloc si in caz ca se refuza anticipatele, neparticiparea tot in bloc la alegeri a PSD, PNL si PC.

  La Multi Ani Romania, Unire fratilor, alipiti-va protestatarilor sa-i alungam e anticristi in frunte cu Belzebuth-ul chiomb.

 7. Lasind la o parte episodul cu declaratia sa despre „mahala”, Baconschi nu s-a aratat niciodata sclipitor ca ministru de externe. Un diplomat cu experienta nu s-ar fi lasat niciodata antrenat in declaratii absolutiste, ci ar fi gasit cuvintele potrivite sa isi exprime altfel opiniile, in mod nuantat. Indiferent cit de complesit emotional ai fi inca dupa mineriadele din 1990, asa cum afirma Baconschi? E suspect oarecum sa fi inca influentat in acet grad in activitatea ta, indiferent ca esti ministru sau artist, de un eveniment care a avut loc acum 15 ani.

 8. „CINE E DE ACORD CU CEI DIN PIAŢA UNIVERSITĂŢII
  SĂ AFIŞEZE LA FEREASTRA LOCUINŢEI MĂCAR…
  O CÂRPĂ ALBĂ,
  este mesajul transmis de românii aflaţi acum în Piaţa Victoriei.

  PS : Baconschi tu afişează doliu !

 9. Din ce in ce mai mult se va discuta si in America si in alte parti de „economic fairness” (echitate/dreptate economica). Scandalul despre taxele care trebuie sa le plateasca candidatului republican, multi-milionarul Mitt Romney, a readus pe tapet problema unei inegalitati profunde in sistemul socio-economic american, dar analogii cu Romania neo-conservatoare a lui Basescu se pot face oricind.

  Veniturile din investitii in SUA sunt taxate la rate minimale (10-15%), pe cind veniturile cistigate din munca (joburi) sint taxate la rate ridicate (35%). Acelasi concept a zburatacit din America in toate coloniile sale. Bogatii trebuie sa traiasca in puf, si sa contribuie cit mai putin la buget, iar saracii trebuie sa contribuie cel mai mult. S-a creat astfel un sistem de caste cu drepturi si obligatii separate. Cei 99%, majoritatea ar trebui sa hotarasca daca acest sistem de caste este bun pentru ei. Realitatea spune ca nu este.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-16696347

 10. Domnul Baconski reprezintă, de departe, un faliment diplomatic. Însă modalitatea primitivă de demitere a sa, care afectează şi imaginea noastră ca ţară, arată încă odată limitele profesionalismului etalat de această guvernare. Totuşi, acest cabinet îl are în continuare pe ministrul Igaş. Ce sfidare mai mare poate fi la adresa oamenilor care au învăţat carte în această ţară ?
  Probabil vor urma şi unele măsuri disperat populiste, care accentuează şi mai mult neputinţa acestui guvern.

  @Marcus
  Să sperăm că nu va fi nevoie să se ajungă la situaţii extreme. Până la urmă, democraţia ar trebui urmată în procedurile ei. Votul rămâne, totuşi, esenţa procesului democratic.

 11. @Doamna Corina: nici eu nu-mi doresc asa ceva, insa la o asemenea nesimtire, sincer sa fiu, nu ma duce capul, in afara de glont si o astfel de masura extrema, la altceva care sa ne scoata din mocirla in care ne-a bagat Basescu.

  Poporu’ Striga “Jos Basescu”, Iar Basescu “Jos Iliescu” !

  Marturisesc faptul ca in 57 de ani de viata si cu kilometraj facut pe aproape intreg mapamondul am mai vazut tampiti si nebuni de legat, dar un asemenea campion absolut, cum se dovedeste pe zi ce trece din ce in ce mai rau a fi Basescu, nu mi-a fost dat sa vad. Ma asteptam la orice justificare imbecila propusa de “jucatoru’ lu’ peste prajit” de la Cotroceni pentru ceea ce se intampla in aceste zile, dar gaselnita asta cu Iliescu imbarligata cu Voronin este de cascadorii rasului, daca nu tinem cont ca trebuie tratata foarte serios in registrul patologic iar cel care a comis-o trebuie internat de urgenta la spitalul de nebuni.
  Hai, ca el e nebun si deja delireaza se poate intelege, eu sustin chestia asta cu nebunia lui de foarte multa vreme, dar chiar nu se gaseste niciun consilier cu putina coloana si ceva sange pe teava, care sa-i spuna ca vremea unor astfel de discursuri a apus de mult timp si ca la asa ceva mai pune botu’ doar alde Mihaies cand nu-si ia nici ala medicatia si viseaza ca Revolutia a facut-o el si cu ma-sa.
  Cat de ravasit trebuie sa fii de frica si de disperare pentru a produce asemenea teorii ale conspiratiei si cam cat de mult trebuie sa fii complexat de personalitatea cuiva pentru a-i atribui acestuia toate relele care ti se intampla tie. Cu cateva zile mai la vale am scris un pamflet in care chiombu’ il tinea responsabil pe Iliescu si pentru viscolul de afara, nu-mi imaginam insa ca acest lucru se poate intampla si in realitate. Mi-a demonstrat insa Basescu faptul ca se poate.
  Cert este un lucru, in boala lui de cap, care-l chinuie rau da’ rau de tot in tigva, Basescu este rupt total de realitate, elucubratiile sale tinand de multa vreme de zona schizo-paranoica si de necesitatea dotarii emitentului cu camasa de forta si a aplicarii, ca metoda terapeutica, a vestitelor dusuri scotiene. Dar la spital, nu la Cotroceni.
  Totusi, tot raul spre bine!
  Nebunia lui s-ar putea sa-l salveze cand va fi judecat pentru talhariile la care s-a dedat cat a avut puterea in mana si, pe metoda Bercea Mondialu’, avocatii lui sa prezinte dovezi medicale cum ca clientul lor suferea de schizofrenie cand devaliza fara rusine flota sau tot fara rusine isi atribuia ilegal locuinte pe care apoi le cumpara pe doi bani gauriti.

  Chinuit de o himera, precum Hamlet de-al sau tata,
  Chiombu-i dus de tot cu capu’ si o face iara lata.
  In viziunile-i de boala este bantuit de draci
  Ce-s condusi de nenea Ilici identificat ca baci.

  Ba, mai mult, in ast scenariu el vede si-o cardasie
  Intre Ponta, Crin , Voronin azi formand tovarasie
  Cu tel unic sa-i ia tronu’, sa-l alunge pe pustiu
  Unde intarcat-a dracu iapa , marfa pentru capugiu.

  Traienele, da-i cu hapuri, ia-ti pastila, fa un dus
  Caci ai creierul, saracul, neted, bun de derdelus.
  Cu asemenea scenarii desuete , chiar hazlii
  Ai putea face cariera, claun pe la sindrofii.

 12. CA O MIZDĂ

  plângea ieri la Cotroceni Traian Băsescu, privit cu milă de mis Cocoşata.
  Intervenţia cu românii de azi va fi schelălăitul unui pudel după gardul de la Cotroceni, manifestat de Javra Ordinară Naţională înspăimântată de prezenţa la Bucureşti a Misiunii FMI care ar putea face evaluarea şi în funcţie de muţenia lui Jon* timp de 13 zile.
  Pudelul va lătra după ce se va pronunţa CCR pe fărădelegea comasării, convinsă de …economisirea fictivă a celor 20 milioane € susţinută în scris de retardatul umil.
  Românii vor fi şi astăzi, în a 13-a zi, prezenţi în Piaţa Universităţii, susţinuţi de Soare cu o furtună solară fără precedent în ultimii 7 ani (!!!)
  La geam am afişat „Flamura Albă”, prinsă la exterior cu două ventuze, aşa cum au cerut manifestanţii. Şi natura s-a conformat, etalând spontan uriaşul şi splendidul ei alb imaculat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s