La moartea unui om demn

Nu a plecat dintre noi, dureros de brusc, doar un mare si indragit actor, daruit vocatiei sale pana in ultima clipa a vietii. Ne-a fost rapit si un om demn, vertical pe scena vietii, care, pana la cea din urma aparitie a sa, s-a straduit sa ne invete un adevar atat de simplu incat riscam adesea sa-l uitam: nu poate fi iubit cineva care nu iubeste pe nimeni. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Emil Hossu si sa-i tina amintirea vie in sufletele noastre, ale tuturor celor care-l vom iubi mereu pentru rolurile pe care a inteles sa si le asume pana la capat, ca actor si ca om!

Anunțuri

3 gânduri despre “La moartea unui om demn

 1. Actorul Emil Hossu a decedat pe 25 Ianuarie in jurul orelor 19:10 la Teatrul Nottara in momentul în care ar fi trebuit să se urce pe scenă. Cu o jumatate de ora mai devreme i s-a făcut rău.
  Hossu a fost unul dintre cei care a participat la mitingul impotriva lui Traian Băsescu și s-a adresat demonstrantilor de pe scenă, fiind primit cu aplauze

 2. Dumnezeu sa-l odihnesca!

  Acum, pentru cei vii!
  Acest APEL este distribuit in Piata Universitatii, iar azi 25-01-2012 l-am transmis si televiziunilor Antena 3 si Romania TV, atat fizic copiat pe fila A4, cat si pe Email si site!

  APEL
  catre protestatarii din Piata Universitatii, 2012!

  Dragi confrati!
  Dupa 11 zile de exprimari haotice, ce pot fi manipulate usor de regimul Basescu-Boc, TREBUIE ca VOCEA Pietei Universitatii, sa fie clara si fara echivoc! Trebuie sa fie limpede pentru TOATA LUMEA, ca chiar daca oamenii au o parere proasta fata de TOTI politicienii, ei fac o delimitare clara intre partidele coalitiei de guvernare (PDL, UDMR, UNPR si Minoritati) – ale caror conduceri “sufera” de “dementa Puterii”, si refuza, poporului, dreptul de a-si exercita vointa politica – si partidele de opozitie, oricare ar fi ele (USL, PRM, PNG, PPDD, etc.), care cer ca poporul roman, sa HOTARASCA, prin ALEGERI anticipate, cine sa conduca Romania!
  VOCEA Pietei Universitatii CERE “ultimativ” coalitiei de guvernare, ca pana in 26-01-2012, sa se “lecuiasca” de “dementa Puterii”, si sa accepte ALEGERI anticipate in DOUA, sau maximum TREI luni de zile! Daca partidele coalitiei de guvernare nu accepta CEREREA noastra, din 27-01-2012 Piata Universitatii nu va mai fi apolitica, ci Pro-Opozitie si Anti-Putere! Nu vom face campanie electorala, favorizand un partid sau o alianta, ci vom avea sloganuri Pro-Opozitie! Sloganurile Anti-Putere vor viza entitatile politice componente (PDL, UDMR, UNPR, etc.)
  Domnilor MANIPULATORI basisti, politicieni, jurnalisti, analisti, etc.!
  Daca nu aveti rusine, aratati-ne ca aveti, totusi, minte! Iar mintea TREBUIE sa va ajute sa intelegeti ca in 1990, numarul celor din Piata, care era mult mai mare decat al celor de azi, reprezenta o foarte mica minoritate sociala (“Dovada”, rezultatul alegerilor din 20-05-1990). Acum numarul celor din Piata, mult mai mic decat atunci, reprezinta a majoritate sociala! Daca va intrebati de ce apare aceasta “inversiune”, raspunsul este urmatorul: 1. Atunci, “cosul” cu sperante era plin ochi! Acum, toate sperantele au fost spulberate! 2. Atunci, oamenii aveau incredere in politicienii pe care urmau sa-i voteze! Acum, dupa 22 de ani, nu mai exista nici “urme” din increderea de atunci! 3. Nici iarna nu e ca primavara! Acum este Ianuarie, atunci era Aprilie! (Primele doua motive sunt hotaratoare pentru “inversiunea” existenta). ALEGERILE anticipate, vor confirma adevarul acestei “inversiunii”! Si inca ceva. Cita minte si cita buna credinta, se gasesc in capetele basistilor care PREFERA ca ALEGERILE sa aiba loc la capatul unei perioade de 7 sau 9 luni de HAOS social, de contestatii, de dezordini si de activitate sociala marcata de spectrul alegerilor, DECAT ca acestea sa se incheie in maximum trei luni de zile, dupa care sa avem Parlament legitim si Guvern reponsabil??? Sa nu spuna nimeni ca nu se poate, caci nu exista prevederi interne, internationale sau”extraterestre”, care sa se opuna vointei clasei politice, cu exceptia “dementei Puterii”!
  ACUM optiunea poporului roman se face intre o Putere abuziva si sfidatoare, dupa chipul si asemanarea “dirijorului” ei, si o Opozitie, care este mai apropiata de sufletul poporului!
  Chiar daca stim ca toti politicienii sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, schimbarea la Ciolan este absolut necesara, atat pentru a evita o perioada de 7 sau 9 luni de HAOS social, cat si pentru ca este benefica pentru noi si Tara, deoarece “noii veniti”, vor fi, cel putin pentru o vreme, mai “curati” decat “manjitii”, care au fost pana acum la Ciolan!
  DOVADA de necontestat ca toti politicienii actuali sunt IRESPONSABILI si NESIMTITI, este Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si transmisa, ulterior, tuturor partidelor politice, si care le cerea sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cea mai benefica situatie dintre doua posibile! NICIUN RASPUNS, dupa 8 (opt) luni de zile!!! [(Textul Scrisorii 11270/…, poate fi citit in COMENTARIUL MEU (la articolul “Cutremurul din 2012”, din 30-12-2011 de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu)]
  Aceasta trista situatie nu trebuie sa ne influenteze OPTIUNEA ferma de inlocuire a actualei Puteri, cu partidele din Opozitie, ci doar sa ne motiveze sa cerem, fara incetare, liderilor Opozitiei sa se debaraseze de IRESPONSABILITATEA si NESIMTIREA dovedite pana acum! Aceasta cerere nu trebuie sa supere pe nimeni! Reiau aici o intrebare adresata dlor PONTA si DRAGNEA:

  “Ce este PSD-ul, dlor lideri??? Este un PARTID RESPONSABIL, sau este o ADUNATURA de MAFIOTI???”

  Intrebarea concreta a fost adresata PSD-ului, dar situatia este identica pentru orice Partid!

  Sper ca cel putin acum, politicienii Opozitiei sa arate ca se pot smulge din mlastina IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII in care baltesc de 22 de ani! Ne pot face aceasta dovada, contactandu-l pe subsemnatul, care li s-a adresat!

  Este nefiresc SA NE CERETI VOTUL si sa continuati SA NE SFIDATI cu IRESPONSABILTATEA si NESIMTIREA voastra! Va asiguram ca avem “solutia” care sa va “spele” inima si mintea, de “mazga” IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII, care le-au acoperit!

  Unele “ingrediente” ale “solutiei” amintite, se gasesc in COMENTARIILE MELE ( la articolul “De ce nu iese afara?”, din 22-01-2012, de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu).
  Bucuresti, 21-01-2012 D.Rizoaica, Fost detinut politic in 1958-1963 si febr.-aprilie 1986.

  PS. Sa nu uitam!!! Din 27-01-2012, daca Puterea nu accepta ALEGERI anticipate in max. trei luni, Piata Universitatii va “face” politica” Opozitiei, si nu a unei forte politice anume!

 3. Astazi ma voi duce in Piata Universitatii si ca sa il onorez pe regretatul nostru Emil Hossu, Dumnezeu sa-l odihneasca! dar este doar unul din cele 10 motive pentru care voi fi si astazi acolo, indiferent de vremea de afara – restul de 9 motive, incepand cu demnitate si respect le puteti gasi pe blogul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s