Scrisoarea deschisa adresata directorului general al FMI pentru retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef pentru România

Doamnei Christine Madeleine Odette Lagarde,

Director General al Fondului Monetar Internaţional

Stimată doamnă Lagarde,

Mă adresez dumneavoastră cu solicitarea de a dispune retragerea domnului Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef în relaţia cu România, pentru fapte incompatibile cu statutul său de înalt funcţionar internaţional.

Este inadmisibil ca – în ţara căreia domnul Franks îi prescrie, şi îi impune, austeritate maximă, unde se moare de foame şi de frig la propriu, unde sunt oameni care protestează în ger, pentru că nu mai pot trăi cu salariile şi pensiile pe care le au, o ţară care nu mai poate oferi servicii decente de educaţie şi de sănătate, pe care la presiunea aceluiaşi domn Guvernul se pregăteşte să le privatizeze, spre disperarea a milioane de oameni – reprezentantul FMI să participe la petreceri fastuoase, alături de funcţionari ai statului român, în restaurante de lux, din staţiuni pe care puţini români şi le pot permite.

Nu poţi să apari alături de oameni precum şeful ANAF, Sorin Blejnar, acuzat de subordonaţii săi de grave acte de corupţie, care nu-şi poate justifica averea, şi care constituie obiectul cercetării procurorilor DNA, fără să compromiţi instituţia pentru care lucrezi.

Dl Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-şi exercita atribuţiile, pentru că, prin participarea la acea petrecere, organizată şi finanţată de oameni care aparţin partidului de la putere, PDL, nu mai este, în ochii opiniei publice, un observator neutru al evoluţiilor din România. Domnia sa este deja perceput drept un sprijinitor al puterii de la Bucureşti. Acum această percepţie a fost întărită de un episod care denotă aroganţă şi lipsă de sensibilitate faţă de cei afectaţi de consecinţele măsurilor impuse de FMI românilor şi României.

Avem încă naivitatea să credem că FMI este un partener onest al ţării noastre, un partener fără preferinţe politice şi fără idei preconcepute. Domnul Jeffrey Franks face tot ce poate pentru a ne convinge de contrariul. România este într-un moment extrem de delicat, în care neliniştea socială a crescut până aproape de limita exploziei. Nu cred că FMI îşi doreşte să fie detonatorul acestei explozii.

Cred că este momentul unui gest radical din partea dumneavoastră: numirea altui reprezentant al Fondului în relaţia cu România, capabil să fie neutru şi echidistant, dar mai ales să manifeste un minim de empatie cu românii atinşi de criză.

În speranţa că veţi înţelege demersul meu ca fiind unul firesc într-o democraţie, vă rog să primiţi expresia consideraţiei mele,

Corina Creţu,

Membru al Parlamentului European

18 gânduri despre “Scrisoarea deschisa adresata directorului general al FMI pentru retragerea lui Jeffrey Franks din funcţia de negociator-şef pentru România

 1. Buna Corina,

  Inspirat gest, felicitari. Cred ca in acelasi timp multora le-a sarit in ochi acest gest, cel putin dubios, in timp ce multi altii nici nu l-au observat in ciuda caracterului sau anacronic.

  Pana una alta, mai pe romaneste vorbind, tara arde si baba se piaptana.
  Arde in ciuda frigului…se piaptana in ciuda cheliei…o tara a contrastelor, un paradox in sine.

  Welcome to the Carpathian garden…

  O seara buna

 2. URMARITI IN DIRECT -VIDEO
  PROTESTUL
  CINEASTULUI ROBERT HORVATH DIN FATA SEDIULUI ONU NEW YORK
  IN APARAREA OFITERULUI ALEXANDRU GHEORGHE IN SOLIDARITATE CU PIATA UNIVERSITATII !
  http://devanewyork.blogspot.com/
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  Cititi :
  S.0.S
  UN GRUP SECURIST CEAUSIST INCEARCA SA IA PUTEREA .
  CLASA POLITICA TRADEAZA ROMANIA !

 3. Scrisoarea prezntata mai jos a fost transmisa partidelor politice cu urmatoarele Nr. de inregistrare:
  PDL, cu Nr.4/31-01-2012.
  PSD, cu Nr.35/31-01-2012.
  PNL, cu Nr.33/31-01-2012.
  PC, cu Nr.86/31-01-2012.
  UDMR, cu Nr.12/31-01-2012. (La UNPR, nu a fost cine sa inregistreze Scrisoarea!).

  Peste DOUA ZILE, voi sti, si voi face publice numele acelor partide care accepta ca reprezinta “mizeria Romaniei”, si deci nu-si vor preciza optiunea fata de cele 6(sase) “CERINTE IMPERATIVE…” ce le-a fost transmise cu prezenta Scrisoare!

  DOMNULE PRESEDINTE
  si Domnilor Lideri
  ai —————————————————————–

  Va transmit alaturat, spre analiza si deliberare, in regim de URGENTA FULGER, sau “ATOMICA”, “CERINTELE IMPERATIVE…” pe care le-am “cules” de la protestatarii “iernii romanesti”!
  As dori sa sper ca toate partidele politice, parlamentare sau nu, care vor primi aceasta Scrisoare, vor dovedi reponsabilitate si maturitate si, vor sustine aceste 6 (sase) “CERINTE…”, care, finalmente, vizeaza realizarea celui mai elementar lucru al DEMOCRATIEI, si anume, acceptarea VOTULUI SUVERAN al societatii romanesti!
  Daca prin acceptarea si sustinerea celor 6(sase) “CERINTE…”, se arata respectul clasei poltice fata poporul roman si fata de principiile democratice, sustinerea “CERINTEI….” Nr.6, respectiv, “Reformarea clasei politice”, este ESENTIALA pentru a depasi “mizeria” in care societatea romaneasca balteste de 22 de ani!
  Exprimandu-mi regretul pentru lipsa de responsabilitate pe care o vor dovedi partidele care nu accepta “CERINTELE…” alaturate, si in special COROLARUL acestora, care este “Reformarea clasei politice”, le informez ca optiunea lor va fi cunoscuta de poporul roman din relatia:
  (partidele) X+Y+…+Z=ACEEASI MIZERIE!!!

  Deci, partidele care nu ma vor contacta, sau nu-si vor EXPRIMA PUBLIC optiunea in maximum DOUA ZILE, vor face parte din relatia detestabila de mai sus, care va indica masura IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII lor! Iar electoratului roman ii va reveni sarcina separarii graului de neghina! Este vremea optiunilor responsabile si in regim de MAXIMA URGENTA!!! Caci citandu-l pe Ioan Buduca, va intreb:

  “Stiti voi, onestamente, ce o doare pe Romania, ori stiti voi, onestamente, doar ce va doare pe voi?”

  Bucuresti, 31-01-2012
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr.1986!

 4. CERINTELE IMPERATIVE

  ale protestatarilor “iernii romanesti”,
  transmise clasei politice, in numele societatii romanesti, care, prin Votul ei Suveran, ii conditioneaza existenta!

  1. Demisia presedintelui Traian Basescu.
  2. Demisia premierului Emil Boc.
  3. Alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare, in cel mult doua luni de zile, stabilite in consens de catre partidele parlamentare, noul Guvern “de serviciu” si presedintele interimar.
  4. Eliminarea votului de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si adoptarea votului politic, proportional pe lista de partid, cu prag electoral de 1 sau maximum 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati.
  5. Consensul clasei politice pentru eliminarea traseismului politic (consens ce se va regasi si in Constitutia modificata), prin pierderea mandatului de catre parlamentarul care paraseste partidul pe lista caruia a primit acel mandat!
  6. Reformarea clasei poltice prin functionarea ei intr-un alt “cadru democratic”, care nu va mai favoriza EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., si care se va obtine din cel actual, caruia i se aplica doua amendamente!

  MOTIVARI! (Rezumat)
  Motivarea generala are in vedere “decuplarea” clasei politice de la problemele societatii romanesti si ale Romaniei! 1. Presedimtele Romaniei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie, deoarece in cei 7 ani de mandat a dezbinat, n-a coagulat, n-a fost preocupat sa realizeze o agregare a responsabilitatilor la toate nivelurile, ci, dimpotriva, a promovat discordia in societate, invrajbind categoriile sociale intre ele, iar prin discreditarea Institutiilor Statului, a contribuit la disolutia acestora! A ignorat imensul capital de inteligenta si buna credinta al poporului roman, lipsind astfel societatea romaneasca de solutii eficiente in toate domeniile, inclusiv de cele ce puteau promova concordia si solidaritatea in societate! (A se vedea Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu)! Prin demisia lui URGENTA, dl Basescu, va dovedi curaj si demnitate, iar amanarea acesteia, pe modelul Mubarak, va fi dovada lasitatii lui si a sfidarii poporului roman!
  2.Demisia guvernului Boc, nu mai trebuie motivata!
  3.De ce alegerile anticipate sa se organizeze in doua luni si nu la toamna? Pentru ca noul Guvern, de “cursa lunga”, sa-si ia cat mai repede in primire dificila misiune de reorganizare a “dezorganizatei” si slabitei societati romanesti, de cei 22 de ani de conducere politica iresponsabila si haotica!
  Prin organizarea in doua luni a alegerile anticipate, se protejeza la maximum stabilitatea poltica si economica!
  Sustinerea presedintelui Basescu din 24-01-2012, cum ca demisiile amintite mai sus ar face Romania neguvernabila, sunt neavenite si manipulatoare! Caci odata cu demisia sa, dl Blaga devine Presedinte interimar, pana cand noul Presedinte ales va fi validat de Curtea Constitutionala! Guvernul Boc, demisionar, va functiona pana cand noul Guvern “de serviciu”, convenit de Presedintele interimar si partidele parlamentare, va primi votul de investitura al actualului Parlament! Guvernul “de serviciu”, impreuna cu partidele parlamentare, vor stabili data alegerilor anticipate, parlamentare si prezidentiale! Actualul Parlament isi va continua activitatea legislativa, atat pentru dezbaterea si valdarea unor “urgente” ale noului Guvern, acceptate de toate fortele politice, cat si pentru a definitiva legile necesare proceselor electorale, ce urmeaza a se desfasura!
  4. Aberatia numita vot uninominal, nu are ca cauta in politica! Locul acestui tip de vot sunt concursurile de Miss, de muzica usoara si alte concursuri, dar in niciun caz in politica!
  5.Este OBLIGATORIU ca cel ce a primit un mandat de parlamentar, pentru ca apartine partidului X, sa-si PIARDA mandatul atunci cand paraseste partidul X! Partidul va promova in postul vacant pe urmatorul de pe lista cu care s-a prezentat in alegeri!
  6.Reformarea clasei politice, clamata de toata lumea, nu se realizeaza prin “reforma interna” a partidelor politice, si nici prin interventia (in general bine venita) “Romaniei Curate”, patronata de SAR, ci prin functionarea clasei politice intr-un alt “cadru democratic”, care nu mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Un asemenea “cadru democratic” a fost prezentat presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, Scrisoare care ulterior a fost transmisa tuturor partidelor politice romanesti!
  Dovada ca functionam inca in actualul cadru democratic, care in ultimii 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, este NONRASPUNSUL, tuturor adresantilor de mai sus, care ar fi trebuit sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

  Bucuresti, 29-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 5. Pingback: Tratatul de la Bruxelles si declaratiile lui Basescu « Motanul Incaltat

 6. REŞIŢA – PROTESTELE CONTINUĂ !!!
  AUTORIZATE – CU PRELUNGIRE D-A NAIBII, NAH !!
  „Nu cedam! Nu cedăm!”, ca un apel la unitate, „Bucureşti, nu uita, Reşiţa-i de partea ta!“, „Jos Băsescu!“, „Jos Frunzăverde!“, „Jos Mafia portocalie!“.
  Cum credeţi că reacţionează vuvuzeaua lui Muc cel Mic de pe feuda căăşeană, numitul O Ţunea… deranjat de proteste, ofuscat de recentele dezvăluiri făcute la posturile TV, iaca :
  http://www.argument-cs.ro/content/octavian-%C5%A3unea-c%C4%83tre-ion-mocioalc%C4%83-%E2%80%9Ee-u%C5%9For-s%C4%83-stai-la-c%C4%83ldur%C4%83-%C3%AEn-birou%E2%80%9C#comment-3891
  Pentru că insistă, muherea-n izmene, i-am servit-o elegant, am fost chiar blândă şi NU merită milă acest papagal :
  by Sibilla – 01.02.2012 – 00:14
  1.În urmă cu două zile, la un post TV S-AU PREZENTAT IMAGINI, DOVEZI, LOCALNICII DIN RUGI ŞI-AU MANIFESTAT NEMULŢUMIRILE ÎNDREPTĂŢITE !!

  2. D-l prefect Ţunea este invitat să se adreseze Biroului Parlamentar ( G Enescu nr 8, Reşiţa ) al deputatului Ion Mocioalcă, preşedintele PSD CS dacă doreşte informaţii, Agenda de lucru, graficul deplasărilor în teritoriu, etc ! Vă ajutăm să scăpaţi de coşmaruri cu informaţii certe, nu aruncaţi afirmaţii de-a dura, aiuristice, d-le Ţunea !!
  Numai în ultimele zile, ÎNAINTE de-a pleca în capitală, deputatul Mocioalcă a avut câteva întâlniri, deplasări în judeţ, acestea se fac de altfel săptămânal, spre ştiinţa d-lui Prefect ( excepţie perioadele când d-l deputat Mocioalcă nu se află în ţară ).
  Absenţa informaţiei NU scuză, ca să-l cităm pe d-l Ţunea ” declaraţiilor tendenţioase şi fără temei“ – lucrăm cu materialul clientului… că dacă ne dă ocazia şi insistă…

  3.”E uşor să stai la căldură în birou şi să-ţi dai cu părerea despre cum ar trebui alţii să rezolve problemele, în condiţiile în care luările de cuvânt în Parlament sunt inexistente“ – citat din Ţunea
  – cum am spus, d-l deputat NU stă la birou, se va demonstra şi eventuale scuze deşi s-ar cuveni, sigur că nu vor fi, căci de unde nu-i, nici Doamne, Doamne…
  – pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor d-l deputat Mocioalcă figurează şi cu interpelări şi cu declaraţii politice care, chiar dacă sunt depuse în scris, EXISTĂ, spre deosebire de un tovarăş mai cunoscut cărăşenilor ca ” FALIMENT ” SAU… ” BUTOANE ”
  – alţii NU au rezolvat ca de ex : problemele încă EXISTENTE în localitatea Domaşnea, problemele nenumărate semnalate în presa centrală şi locală, apropo de Composesoratul Bucova, poluarea cu praf şi nisip industrial la Moldova Nouă,Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor în Caraş-Severin, evaziunea fiscală infracţiunile de contrabandă la graniţa româno-sârbă, etc etc etc
  Deputatul PSD Ion Mocioalcă le-a semnalat, alţii…. se învârt pe după cireşi, că la aceasta sunt experţi, la vorbit…. vorbe şi la promisiuni never ever onorate căci deaceea a ajuns judeţul în halul jalnic în care ESTE. Cine e la Putere ? Deputatul Mocioalcă ? Sătenii din Rugi, Bucova, deda meu din groapă ??

  4. Chiar NU vă este ruşine, d-le Ţunea !!
  Vă contraziceţi singur, de bună-voie, nesilit de nimeni !!
  Abia DUPĂ ce problemele au fost sesizate, semnalate de către d-l deputat I Mocioalcă, deci DUPĂ, catadicsiţi să spuneţi că ” E uşor să stai la căldură în birou şi să-ţi dai cu părerea despre cum ar trebui alţii să rezolve problemele ” ( materialul clientului !! ), va să zică ieşiţi din Birou de la căldură şi promiteţi că în sfârşit vă veţi deplasa în teren pt constatări, apoi înşiruiţi alte promisiuni, apropo de drumul distrus – de extratereştrii, bag seama, căci domniile dvs niz-naii… –
  D-l deputat I Mocioalcă a semnalat, prezentat REALITĂŢI, ghici ghicitoarea mea cine denaturează discuţia, cine se încurcă-n explicaţii ….
  D-l Ţunea preferă să asculte de la căldurica biroului nişte scandări ale unor ” minoritari ” ( citat din Ţunea ) în loc să fie la curent la zi cu problemele din judeţ, căci, şi subliniez, după cum se explică, PÂNĂ ACUM, căci abia DUPĂ ce aspectele au fost semnalate la TV şi-n presa locală şi centrală, nu părea deranjat de existenţa vreunei probleme… Greu cu învârtitul pe după cireşi, te-mpiedici în propriile ” argumente ”, d-le Ţunea !!

  5 Evoluţia ultimelor evenimente din Bucova, spre ştiinţa d-lui Prefect:

  http://www.infocs.ro/index.php/2012/01/21/exclusiv-foto-si-video-revolta
  http://www.dcnews.ro/2012/01/revolu%C8%9Bie-la-bucova-prim-vicepre%C8%99
  http://www.jurnalul.ro/special/rascoala-bucova-pdl-ghiorghioni-601105.htm
  http://www.opinii.biz/2012/01/bucova-ghoerghioni-huiduit.html

  6. D-l Ţunea a declarat la întrevederea penultimă cu o delegaţie a protestatarilor din Piaţa Prefecturii cum că îşi doreşte să-şi ducă mandatul până la capăt ” onorabil, cinstit ”… păi, d-le Ţunea, în modul în care procedaţi ca de ex acum… pe cine credeţi că păcăliţi, discreditaţi… vă puteţi privi în oglindă, sincer ?

  7. Cu toată sinceritatea, d-le Ţunea, v-aţi gândit la o eventuală Demisie de Onoare ? Vă întreb ca OM , demersul dvs fiind atât de JALNIC încât simt nevoia să vă trag de mânecuţe să reveniţi la REALITATEA cenuşie cu care se confruntă Caraş-Severinul şi pe care toţi cei care-o negaţi, numai bună-credinţă NU dovediţi !!
  ………………………………………………………………………………………..

  Cam aista le e ” putinţa ” portocaliilor, să schelăie !
  Cretin ăla de-i mai votează încă ! NU i-am votat never şi nici de mi-ar lua ceva minţile, nici din greşeală ori bătută n-aş vota asemenea PANARAME, hoţia, curvăsăraiul, mizeria, păcălicii, groparii ţărişoarei !!

 7. NU VA ATINGETI DE OFITERUL EROU !

  URMARITI IN DIRECT -VIDEO
  PROTESTUL
  CINEASTULUI ROBERT HORVATH DIN FATA SEDIULUI ONU NEW YORK
  IN APARAREA OFITERULUI ALEXANDRU GHEORGHE IN SOLIDARITATE CU PIATA UNIVERSITATII !
  http://devanewyork.blogspot.com/
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG
  Cititi :
  S.0.S
  UN GRUP SECURIST CEAUSIST INCEARCA SA IA PUTEREA .
  CLASA POLITICA TRADEAZA ROMANIA !

  • Sint ceausist si decretel si sint foarte mindru! Ceai sa faci Horvath? Nu exista pe toata planeta ofiteri care sa faca schimbari de regim cu puterea gindului si ar fi mai normal sa se stringa semnaturi pentru un referendum si sa auzim numai de bine.

 8. Uraaaa, Sunt Dator Doar 4 Mii Si Ceva De Euro!

  Dragii mei prieteni in sfarsit de ieri m-am linistit!
  In momentul in care d-l presedinte a iesit pe sticla si mi-a spus ca desi eu, personal, n-am facut absolut niciun imprumut, ci domnia sa, in numele meu si fara sa ma consulte, s-a imprumutat de la finantele internationale cu miliarde de euro pentru a avea ce toca Udrea & Cie, am de restituit numai patru mii si ceva de Euro mi s-a luat o piatra de pe inima. Si pentru ca bucuria sa fie totala, domnia sa m-a asigurat ca el (stiind ce face-ultima sa gaselnita in materiie de asigurari) nu va proceda ca Ceausescu sa se grabeasca cu plata imprumutului ci, ca popor vom plati haaaaat pana ne va veni rau, la imprumuturile contractate de el.
  Tot motiv de bucurie este si faptul ca desi la infipt coltii in cascaval, nici vorba de egalitate intre mine si d-na Udrea, spre exemplu, domnia sa avand liber la svaiter cat cuprinde, la plata imprumutului suntem egali, aceeasi suma revenindu-ne pe cap de locuitor.
  Singura problema pe care o am ar consta in faptul ca d-l presedinte nu ne-a comunicat daca la aceasta suma se adauga si dobanzile, pentru ca daca este asa, se modifica putin datele problemei. Dar, nu cu mult, daca fara dobanda il achit in 10 ani, cu dobanda voi scapa de el in vreo cincisprezece ani, ceea ce este din nou bine. De ce?
  Pentru ca daca la varsta mea adaug cinsprezece ani, doar printr-o minune il voi plati eu integral in aceasta viata, altfel il voi lasa prin testament fetelor mele sa-l achite, in loc de alta mostenire (spre exemplu un apartament de un milion de Euro in Baneasa dintr-un salariu de bugetar, fie el si de presedinte de tara).
  Nu stiu cum, dar de la o vreme, d-l presedinte numai vesti bune ne da. Spre exemolu asta cu faptul ca datorita masurilor luate de el, fara sa se consulte cu nimeni, acum suntem pe drumul cel bun, motiv pentru care nu ne va mai da 5% la salarii si pensii deoarece riscam sa stricam macadamu’.
  Mai aveam spre exemplu o grija mare ca nu cumva vazand amploarea nemultumirilor romanilor si faptul ca de atatea zile “noi d-aicea nu plecam, nu plecam acasa” d-l presedinte, realizand ca nu este dorit de mai mult de 90% dintre romani, isi va da in sfarsit demisia si ne va lasa sa respiram din nou. Ti-ai gasit!
  Domnul presedinte de la Cotroceni “nu pleaca, nu pleaca acasa” orice am face noi, deoarece numai dansul stie ce trebuie facut pentru ca noi sa traim bine peste vreo douazeci de ani de azi inainte.
  Si unde mai pui ca, pe acelasi model, nici Boc nu se da dus de la Victoria deoarece el este intr-un parteneriat foarte puternic cu d-l presedinte, care parteneriat nu-i permite sa lase tara in criza. Noi, romanii, trebuie sa intelegem ca, daca criza va dura una suta ani, tot atat vor sta si dumnealor in scaune fapt care ar trebui sa ne linisteasca pe veci.
  Una peste alta, ieri d-l presedinte m-a scapat de angoase si de griji atat de bine, incat dupa ce m-am linistit putin, am luat ultimii bani din casa si m-am facut manga, mi-am batut nevasta de au chemat vecinii politia, m-am batut si cu politistii de mi-au facut dosar penal, ce mai distractie de distractie. Cu politia sper sa scap doar cu amenda ca acum am bani, ce mama dracului, doar m-a scapat d-l presedinte de frustrarile date de ideea ca sunt dator.

 9. Franks replica:

  „Au existat critici în presă privind aşa-numita petrecere de săptămâna trecută. Daţi-mi voie să clarific: duminica trecută, după o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alături de staff şi colegi la o masă sponsorizată de Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională, la un restaurant cu mâncare tradiţională românească şi muzică tradiţională românească, pentru a înţelege mai bine cultura locală şi România…

  …Sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am conştiinţa curată. Le-aş cere celor care m-au acuzat să se întrebe dacă pot spune acelaşi lucru”

  Nu cred ca cineva i-a reprosat ca a mers sa manince mincare romaneasca si sa imerseze in cultura romana. As spune tocmai pentru ca este o persoana religioasa, ar fi trebuit sa aiba mai mult discernamint in a se afisa la petreceri ale unor functionari ai statului cu care FMI face afaceri. Spun discernamint in sensul unei modestii si a unei intelegeri ca petrecerile atunci cind oamenii sunt in strada si sufera, nu isi prea au loc. Iar tu, cel care impune suferinta, stai frumos departe de ochiul public. Poti sa te imersezi in cultura si cu discretie.

  Dar ce sa cerem totusi de la un personaj care se crede Primul Ministru, si care cere imperios in mod public:

  Contractele bilaterale pentru energie trebuie să înceteze imediat. Companiile de stat trebuie să devină atractive pentru investitori”

  Da, poate ca trebuie sa inceteze, dar cine esti tu sa comanzi in felul asta? De ce nu discuti cu Guvernul, cu amicul Basescu si mini-me Boc? Asa ii invata pe mormoni la biserica lor, sa sfideze public o intreaga administratie?

  http://www.mediafax.ro/economic/franks-contractele-bilaterale-pentru-energie-trebuie-sa-inceteze-imediat-companiile-de-stat-trebuie-sa-devina-atractive-pentru-investitori-9208037/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s