O improvizatie guvernamentala pentru salvarea PD-L

Nu cred ca stridentul covor rosu pe care „societatea civila de buna calitate” il intinde acum viitorului cabinet poate estompa impresia de sfidare si improvizatie transmisa unei societati a carei nemultumire a depasit cota suportabilitatii.

Luat prin surprindere de rabufnirea populatiei, seful statului a aruncat peste bord ce putea arunca, apoi a incercat sa treaca la contraatac. Optiunea sa tradeaza, insa, criza de solutii in care se afla. Regimul PD-L se intemeiaza pe o clientela politica incompetenta, iar schimbarea de guvern este hartia de turnesol a crizei de specialisti a actualei puteri. O dovedeste din plin componenta cabinetului ce va fi propus investiturii Parlamentului. Momentul extrem de dificil pe care-l traverseaza societatea romaneasca cere mult mai mult decat o improvizatie guvernamentala in care premierul va fi silit sa navigheze intre poftele feudalilor pedelisti si lipsa de experienta a celor scosi la inaintare in disperarea de a mai salva ceva din imaginea catastrofala a PD-L.

Tentativele acestui partid de a se regrupa electoral sunt ridicole mai ales dacă le privim prin prisma obiectivelor himerice asumate chiar de premierul demisionar. Să vii sa spui, dupa ce te retragi invins dintr-o guvernare in care nu ţi-ai dovedit nicio competenta, doar ai taiat venituri, ca te pregatesti de marea performanta electorala, adica un scor de 30%, presupune o grava alterare a simtului realitatii.

Unei tari care a trecut de la lehamite la disperare, unei societati care isi cere tot mai vocal dreptul la un orizont decent, i s-a oferit, asadar, nu o viziune pentru depasirea crizei, ci o improvizatie cu pretentii de raspuns in forta la provocarile momentului. Decontul electoral va fi pe masura.

Reclame

6 gânduri despre “O improvizatie guvernamentala pentru salvarea PD-L

 1. Am avut rabdarea sa caut date despre noii „ministri”. Este evident ca ei nu sunt decat niste marionete care vor fi manuite tot de cei vechi. Basescu e total golit de inspiratie, daca vine cu trucuri demult fumate…

 2. pentru linistea mea ar putea usl sa genereze un cabinet alternativ cu oameni noi si nepatati, frumos asezati pe niste scaunele teoretice, asa, ca la anuntarea fiecarui nou/vechi ministru pdl sa poata usl a spune tuturor ce alternativa excelenta ar fi avut pentru fiecare pozitie in parte…

 3. Jos Basescu

  Au plecat toti imbecilii ex-ministri din guvern
  Fiind inlocuiti cu loaze, junii buni pentru refren.
  Chiombu brusc, in aparare, sa-si salvetze pielicica,
  Ne farda putin guvernul, dar e-aceeasi Maricica.

  Noutatea-i premierul si spion si securist
  Manuit de chiombu-n umbra, chipurile reformist.
  Uns la hoha ca pulimea sa renunte-a cere sange
  Noul premier promite ca de lefuri nu se-atinge.

  E mai lax, are misiune din deal de la Cotroceni,
  Sa ne dea din nou porumbul nu doar ca furaj, coceni.
  Sa mancam un pic mai bine, un indemn de a vota,
  Camarila lui chiombila si pe toata sleahta sa.

  Socoteala e simpluta, a scos hotii de la carma,
  Si numit-a acolitii, juniori cu spirit de turma.
  Sa ia ochii la multime cu rocade de doi bani
  Si schimbari de suprafata tot cu niste golani.

  Ce nu priceput-a chiombu sau nu vrea sa inteleaga
  E motivul pentru care romanimea-ngheata-n strada
  Ea nu vrea de amageala inca una suta lei
  Ci doreste “Jos Basescu” si-a sa gasca de misei.

 4. Din pacate exista doua cai paralele pe care merg opozitia politica si societatea civila de buna calitate pe care o amintiti aici, altfel nu vad rostul covorului rosu. Cum atrage opozitia societatea civila de partea ei?

 5. DEMONTAREA unei minciuni!

  Aproape dintotdeauna, dar cu precadere in ultimul timp, suntem “bombardati” cu o mare MINCIUNA basista! Si anume ca ALEGERILE ANTICIPATE parlamenare nu pot avea loc decat dupa parcurgerea unor greoaie si de durata proceduri Constitutionale! Cu alte cuvinte, Constitutia NE INTERZICE sa recurgem la alegeri anticipate, atunci cand poporul le considera nu doar DEZIRABILE, ci chiar IMPERIOS NECESARE! Asta este o IMENSA MINCIUNA!
  Oare Constitutiile sunt “intocmite” pentru a fi cotrapuse VOINTEI poporului? Daca Constitutiile nu servesc VOINTA poporului, atunci ce VOINTE servesc? Servesc cumva VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica? Dar nu doar VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica, ci chiar VOINTA intregii clase politice este SUPUSA vointei poporului! Caci orice clasa politica este “legitimata” prin VOINTA poporului ei! Rezulta ca nicio clasa politica, niciun grup de interese al acesteia, si niciun politician, nu trebuie sa aiba NESIMTIREA de a cotrapune prevederile Constitutionale VOINTEI poporului, pe care trebuie sa il SERVEASCA! Deci, Constitutia este in slujba poporului, si nu invers! Daca asa stau lucrurile, SI ASA STAU, niciodata un politician, jurnalist sau analist, nu trebuie sa invoce prevederi Constitutionale pentru a le contrapune VOINTEI clasei politice, si cu atat mai putin VOINTEI poporului! Politicienii care incearca asemenea manipulari, sunt sarlatani politici, cu tendinte dictatoriale, sau idioti cu intelegere limitata, iar jurnalistii si analistii care le canta in struna, sunt niste mercenari ordinari!
  In aceste conditii, cand am putea avea ALEGERI anticipate parlamentare? ORICAND, cu conditia sa existe timpul fizic pentru a fi facute toate pregatirile necesare (partidele sa-si prezinte listele de candidati, sa se tipareasca buletinele de vot, etc.).
  Prevederile Art.89(1) din Constitutie se refera la situatia de “disputa” din cadrul partidelor parlamentare! Cand unele doresc alegeri anticipate, iar altele nu, pentru ca disputa sa nu fie transata cu “bata”, se propune parcurgerea unor pasi, pentru ca disputa sa fie transata pasnic!
  Cand, insa, toti actorii politici ajung la concluzia ca ALEGERILE anticipate servesc cel mai bine interesele societatii romanesti, nu mai este nevoie de guverne care sa cada, sau de un “termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin a doua solicitari de investitura”, ci DOAR de ACORDUL tuturor partidelor politice parlamentare, de care Presedintele ia nota, si “Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei dizolva Parlamentul”, daca este un Presedinte RESPONSABIL!
  D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr. 1986. Bucuresti, 07-02-2012

 6. As posta si eu dar nu sunt de acord cu voi, de aceea cred ca ma chinui degeaba sa va combat, nu-mi va fi postat comentariul; daca imi apare acest pos, promit sa va combat, asa cum inteleg eu situatia, ca om simplu; sper sa apara si acela.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s