Deficitul de democraţie

          Audierea miniştrilor din propusul cabinet Mihai-Răzvan Ungureanu ne arată până unde merge deficitul de democraţie din România. Totul pleacă de la pretenţia lui Traian Băsescu de a fi preşedinte-jucător. Este sursa primă a deficitului de democraţie, de mai bine de şapte ani încoace.

         Nominalizarea viitorului premier încalcă legislația care interzice angajaţilor serviciilor de informaţii să facă politică. Formarea unui guvern este altceva decât politică? Selecţia miniştrilor nu a fost la îndemâna premierului desemnat. I s-a dat mutarea în plic. Iar modul în care s-au desfăşurat audierile miniştrilor propuşi în comisiile de specialitate ale Parlamentului a fost o parodie. Acest guvern, chiar dacă trece de votul de învestitură, este doar o prelungire a agoniei unei guvernări eşuate, care a făcut mult rău românilor.

         Decizia USL de a nu participa la lucrările Parlamentului are logica ei: forţarea alegerilor anticipate. Cred că tot mai mulţi români sunt convinşi de ilegitimitatea democratică a acestei guvernări. Tot mai mulţi văd în alegerile anticipate singura ieşire democratică din criza politică în care ne aflăm. Coaliţia la putere a încetat să mai funcţioneze. Fiecare se gândeşte cum să-şi salveze pielea. Dacă vor reuşi să-şi voteze guvernul este pentru că încearcă să câştige timp, sperând că vor putea face nişte „cadouri electorale”, pentru a limita proporţiile eşecului în alegeri.

         Dar acest nou guvern nu are nici capacitatea, nici mijloacele necesare pentru a schimba lucrurile în bine. Emil Boc a retras din prima linie oamenii foarte expuşi, pentru a-i salva, sperând că-i va putea folosi în campaniile electorale ce vin. Nu cred că „performanţele” lor vor fi uitate atât de uşor.

        Această putere a abordat lucrurile conflictual şi a ajuns să se confrunte cu întreaga societate, pentru că este nedemocratică, în gândire şi în practică. E nevoie, acum, de alegeri și de o schimbare, pentru că, mai ales în momente dificile de criză, guvernarea trebuie să fie consensuală, să negocieze măsurile pe care le va lua și să asocieze partenerii sociali la structurarea deciziilor care au impact asupra vieţii cetăţenilor, indiferent de domeniul vizat. Numai aşa putem rezolva problema deficitului de democraţie.  

11 gânduri despre “Deficitul de democraţie

 1. DEMONTAREA unei minciuni!

  Aproape dintotdeauna, dar cu precadere in ultimul timp, suntem “bombardati” cu o mare MINCIUNA basista! Si anume ca ALEGERILE ANTICIPATE parlamenare nu pot avea loc decat dupa parcurgerea unor greoaie si de durata proceduri Constitutionale! Cu alte cuvinte, Constitutia NE INTERZICE sa recurgem la alegeri anticipate, atunci cand poporul le considera nu doar DEZIRABILE, ci chiar IMPERIOS NECESARE! Asta este o IMENSA MINCIUNA!
  Oare Constitutiile sunt “intocmite” pentru a fi cotrapuse VOINTEI poporului? Daca Constitutiile nu servesc VOINTA poporului, atunci ce VOINTE servesc? Servesc cumva VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica? Dar nu doar VOINTA unor grupuri de interese din clasa politica, ci chiar VOINTA intregii clase politice este SUPUSA vointei poporului! Caci orice clasa politica este “legitimata” prin VOINTA poporului ei! Rezulta ca nicio clasa politica, niciun grup de interese al acesteia, si niciun politician, nu trebuie sa aiba NESIMTIREA de a cotrapune prevederile Constitutionale VOINTEI poporului, pe care trebuie sa il SERVEASCA! Deci, Constitutia este in slujba poporului, si nu invers! Daca asa stau lucrurile, SI ASA STAU, niciodata un politician, jurnalist sau analist, nu trebuie sa invoce prevederi Constitutionale pentru a le contrapune VOINTEI clasei politice, si cu atat mai putin VOINTEI poporului! Politicienii care incearca asemenea manipulari, sunt sarlatani politici, cu tendinte dictatoriale, sau idioti cu intelegere limitata, iar jurnalistii si analistii care le canta in struna, sunt niste mercenari ordinari!
  In aceste conditii, cand am putea avea ALEGERI anticipate parlamentare? ORICAND, cu conditia sa existe timpul fizic pentru a fi facute toate pregatirile necesare (partidele sa-si prezinte listele de candidati, sa se tipareasca buletinele de vot, etc.).
  Prevederile Art.89(1) din Constitutie se refera la situatia de “disputa” din cadrul partidelor parlamentare! Cand unele doresc alegeri anticipate, iar altele nu, pentru ca disputa sa nu fie transata cu “bata”, se propune parcurgerea unor pasi, pentru ca disputa sa fie transata pasnic!
  Cand, insa, toti actorii politici ajung la concluzia ca ALEGERILE anticipate servesc cel mai bine interesele societatii romanesti, nu mai este nevoie de guverne care sa cada, sau de un “termen de 60 de zile de la prima solicitare si numai dupa respingerea a cel putin a doua solicitari de investitura”, ci DOAR de ACORDUL tuturor partidelor politice parlamentare, de care Presedintele ia nota, si “Dupa consultarea presedintilor celor doua Camere si a liderilor grupurilor parlamentare, Presedintele Romaniei dizolva Parlamentul”, daca este un Presedinte RESPONSABIL!
  D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr. 1986. Bucuresti, 07-02-2012

 2. Scrisoarea prezentata mai jos a fost transmisa partidelor politice cu urmatoarele Nr. de inregistrare:
  PDL, cu Nr.4/31-01-2012; PSD, cu Nr.35/31-01-2012; PNL, cu Nr.33/31-01-2012.
  PC, cu Nr.86/31-01-2012; UDMR, cu Nr.12/31-01-2012. (La UNPR, nu a fost cine sa inregistreze Scrisoarea!).

  Peste DOUA ZILE, voi sti, si voi face publice numele acelor partide care accepta ca reprezinta /mizeria Romaniei/, si deci nu-si vor preciza optiunea fata de cele 6(sase) /CERINTE IMPERATIVE…/ ce le-a fost transmise cu prezenta Scrisoare!

  DOMNULE PRESEDINTE
  si Domnilor Lideri
  ai parttidului (X; Y;…,Z)

  Va transmit alaturat, spre analiza si deliberare, in regim de URGENTA FULGER, (sau /ATOMICA/!), /CERINTELE IMPERATIVE… pe care le-am /cules/ de la protestatarii /iernii romanesti/!
  As dori sa sper ca toate partidele politice, parlamentare sau nu, care vor primi aceasta Scrisoare, vor dovedi reponsabilitate si maturitate si, vor sustine aceste 6 (sase) /CERINTE…/, care, finalmente, vizeaza realizarea celui mai elementar lucru al DEMOCRATIEI, si anume, acceptarea VOTULUI SUVERAN al societatii romanesti!
  Daca prin acceptarea si sustinerea celor 6(sase) /CERINTE…/, se arata respectul clasei poltice fata poporul roman si fata de principiile democratice, sustinerea /CERINTEI…./ Nr.6, respectiv, /Reformarea clasei politice/, este ESENTIALA pentru a depasi /mizeria/ in care societatea romaneasca balteste de 22 de ani!
  Exprimandu-mi regretul pentru lipsa de responsabilitate pe care o vor dovedi partidele care nu accepta /CERINTELE…/ alaturate, si in special COROLARUL acestora, care este /Reformarea clasei politice/, le informez ca optiunea lor va fi cunoscuta de poporul roman din relatia:
  (partidele); X+Y+…+Z = ACEEASI MIZERIE!!!

  Deci, partidele care nu ma vor contacta, sau nu-si vor EXPRIMA PUBLIC optiunea in maximum DOUA ZILE, vor face parte din relatia detestabila de mai sus, care va indica masura IRESPONSABILITATII si NESIMTIRII lor! Iar electoratului roman ii va reveni sarcina separarii graului de neghina! Este vremea optiunilor responsabile si in regim de MAXIMA URGENTA!!! Caci citandu-l pe Ioan Buduca, va intreb:

  /Stiti voi, onestamente, ce o doare pe Romania, ori stiti voi, onestamente, doar ce va doare pe voi?/

  Bucuresti, 31-01-2012
  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr.1986!

 3. CERINTELE IMPERATIVE

  ale protestatarilor “iernii romanesti”,
  transmise clasei politice, in numele societatii romanesti, care, prin Votul ei Suveran, ii conditioneaza existenta!

  1. Demisia presedintelui Traian Basescu.
  2. Demisia premierului Emil Boc.
  3. Alegeri anticipate, prezidentiale si parlamentare, in cel mult doua luni de zile, stabilite in consens de catre partidele parlamentare, noul Guvern “de serviciu” si presedintele interimar.
  4. Eliminarea votului de tip Miss sau Eurovizion, numit Uninominal, si adoptarea votului politic, proportional pe lista de partid, cu prag electoral de 1 sau maximum 3%, pentru ca cvasitotalitatea alegatorilor sa se simta reprezentati.
  5. Consensul clasei politice pentru eliminarea traseismului politic (consens ce se va regasi si in Constitutia modificata), prin pierderea mandatului de catre parlamentarul care paraseste partidul pe lista caruia a primit acel mandat!
  6. Reformarea clasei poltice prin functionarea ei intr-un alt “cadru democratic”, care nu va mai favoriza EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., si care se va obtine din cel actual, caruia i se aplica doua amendamente!

  MOTIVARI! (Rezumat)
  Motivarea generala are in vedere “decuplarea” clasei politice de la problemele societatii romanesti si ale Romaniei!
  1. Presedimtele Romaniei trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceasta situatie, deoarece in cei 7 ani de mandat a dezbinat, n-a coagulat, n-a fost preocupat sa realizeze o agregare a responsabilitatilor la toate nivelurile, ci, dimpotriva, a promovat discordia in societate, invrajbind categoriile sociale intre ele, iar prin discreditarea Institutiilor Statului, a contribuit la disolutia acestora! A ignorat imensul capital de inteligenta si buna credinta al poporului roman, lipsind astfel societatea romaneasca de solutii eficiente in toate domeniile, inclusiv de cele ce puteau promova concordia si solidaritatea in societate! (A se vedea Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu)! Prin demisia lui URGENTA, dl Basescu, va dovedi curaj si demnitate, iar amanarea acesteia, pe modelul Mubarak, va fi dovada lasitatii lui si a sfidarii poporului roman!
  2.Demisia guvernului Boc, nu mai trebuie motivata!
  3.De ce alegerile anticipate sa se organizeze in doua luni si nu la toamna? Pentru ca noul Guvern, de “cursa lunga”, sa-si ia cat mai repede in primire dificila misiune de reorganizare a “dezorganizatei” si slabitei societati romanesti, de cei 22 de ani de conducere politica iresponsabila si haotica! Prin organizarea in doua luni a alegerile anticipate, se protejeza la maximum stabilitatea poltica si economica!
  4. Aberatia numita vot uninominal, nu are ca cauta in politica! Locul acestui tip de vot sunt concursurile de Miss, de muzica usoara si alte concursuri, dar in niciun caz in politica!
  5.Este OBLIGATORIU ca cel ce a primit un mandat de parlamentar, pentru ca apartine partidului X, sa-si PIARDA mandatul atunci cand paraseste partidul X! Partidul va promova in postul vacant pe urmatorul de pe lista cu care s-a prezentat in alegeri!
  6.Reformarea clasei politice, clamata de toata lumea, nu se realizeaza prin “reforma interna” a partidelor politice, si nici prin interventia (in general bine venita) “Romaniei Curate”, patronata de SAR, ci prin functionarea clasei politice intr-un alt “cadru democratic”, care nu mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc. Un asemenea “cadru democratic” a fost prezentat presedintelui Basescu, cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, Scrisoare care ulterior a fost transmisa tuturor partidelor politice romanesti!
  Dovada ca functionam inca in actualul cadru democratic, care in ultimii 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca, este NONRASPUNSUL, tuturor adresantilor de mai sus, care ar fi trebuit sa ALEAGA, pentru Romania si poporul roman, cel mai benefic cadru democratic dintre cele doua!

  Bucuresti, 29-01-2012 Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732. Fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986.

 4. Pingback: Amalgam « Motanul Incaltat

 5. NU ŞOMAJULUI POLITIC

  Helenei Urdea i s-a oferit, şi acceptat cu entuziasm, un post de “pitagogu” pe lângă UM 13-14 a SIE, numai plantoanele 3-4, pentru a-i învăţa pe elevi sexul din toate poziţiile de tragere.
  Ancăi Boiangiu care suferă de şoldită i s-a dat în primire magazia de prezervative şi anticoncepţionale de pe lângă Staul în Cur Major.
  Orele de sex oral, sex în plex şi statistică derutantă se vor ţine la Cameră de către mis Cocoşata, iar după eliberarea ei din funcţie programul se va derula la derută.
  Restul disponibilizaţilor din guvernul demisionar formează echipe de servire cu îngheţata Băsescu în trenurile zăpezilor, câte unul pe fiecare regională de căi ferate.
  Noul guvern al « ginitorilor MeReU » urmăreşte şi raportează zilnic despre cei trecuţi în nefiinţă politică.

 6. Ipak, Jos Basescu!

  Sincer sa fiu, eu, in toata panarama asta de ultima ora cu schimbatu’ scutecelor cacate de la Victoria cu pemarsi de la SIE, am cateva certitudini, dar am si unele nedumeriri.
  La capitolul certitudini sunt sigur de sigur ca chiombila a reusit sa-si bata din nou joc de toata suflarea romaneasca si in loc sa-si dea demisia, a dat fazanilor de boboreni o bularca de-i zice guvern in care a pus un utecist de fala si baza al anilor optzeci sa conduca si sa indrume un detasament de soimi ai patriei din aceeasi perioada, odrasle de fosti activisti pcr, acum capitalisti pedeleu, un cabinet de care rade si cu curu pana si seful de trib M’boutu care-si tine sedintele de guvern intr-un banan mai rasarit din batatura colibei.
  Ca sa fac vorbe despre acest guvern de gradinita speciala pentru oligofreni nu are rost, cert este ca tovarasu’ utecist Ungureanu isi poate etala nestingherit cunostintele in materie de marxism-leninism in fata viitoarelor cadre de partid, care astazi mai vin inca la serviciu in spilohozen si fac caca la olita (asta cand nimeresec sa-si dea jos bretelele de la pantalonasi).
  Avand in vedere ca asta-i singura certiudine transmisa de guvernul Basescu-Ungureanu o sa-mi permit sa-mi incredintez tastaturii oarece nedumeriri legate de evenimentul respectiv.
  Una tine de faptul ca zilele acestea i-am auzit pe toti cuvantatorii cu adresa la Ungureanu laudandu-l pe acesta de ce baiat frumos, ‘teligent si devreme acasa este el care este, intelectual fin, de marca, specialist in istoria iudaismului, vorbitor de limbi straine etc. Eu, din toate astea, l-am auzit o singura data vorbind in engleza si mi-a placut. Ma rog, o fi cum zic cuvantatorii, dar daca este asa de destept, atunci de ce dracu accepta aceasta mascarada in care il baga Basescu ca inlocuitor de sluga preaplecata la stapan cu mintea dusa cu sorcova? Oare sa fie atat de important sa zici ca ai fost Prim Ministru al unei tari, indiferent de costuri stiind ca atat boborenii cat si strainatatea stiu ca Nasu’ te-a pus pe post de gluga de coceni sa faci figuratie in pozele de guvern, cand de fapt tara o conduce, si o conduce prost de tot, el de la Cotroceni.
  Mie numai dovada de inteligenta si de intelctualism rasat nu mi se pare aceasta atitudine dar, ma rog, ce stiu eu?
  Si o a doua nedumerire care ma roade este modul cum iar au pus botu’ si media si Opozitia la alba-neagra cu discutarea noilor ministri, uitand ca de fapt agenda zilei ar trebui, ca in armata comunista, sa aiba in fiecare zi AMR-ul pana la anticipate si suspendarea chiombalaului.
  Pentru ca nu caricatura asta de guvern este subiectul de discutie in locurile in care cei mai viteji dintre romani inca ingheata bocna de frig strigand cat ii tine gura “Jos Basescu !”, ci chiar “Jos Basescu!”
  Asa ca tunurile pe el fratilor, jos cu el, sa scoatem si ultima suflare din el, trebuie atacat din toate pozitiile si lasate dracului alte teme impuse de chiombalau, ca nu-s decat praf in ochii privitorului!
  Jos Basescu!

 7. Se pare ca FMI isi ajusteaza programele pe care le impune statelor dupa gradul lor de bogatie. State sarace precum Romania sunt obligate sa implementeze masuri dictate de FMI, mult mai aspre decit cele cerute de FMI altora state mai bogate. Dintr-un editorial Reuters:

  „Irlandei i s-a cerut să reducă salariile angajaţilor publici cu 10% şi numărul angaţilor cu 8.000 de persoane, în timp ce Portugalia scăpat cu tăieri ale salariilor de 5% şi restrângerea personalului prin plecări naturale.”

  Intrebarea este: de ce au acceptat guvernantii nostri ca poporul roman sa sufere atit de mult, cind nu era necesar? De ce nu au negocviat cu FMI masuri mai blinde? Basescu tot spune ca a fost necesar, insa realitatea este ca nu era nevoie de o asemenea severitate: 25% reducere a salariilor si dat afara peste 100000 oameni din sectorul de stat.

  http://www.mediafax.ro/economic/analisti-reuters-abordarea-dura-a-fmi-poate-fi-dezastruoasa-in-romania-9221604/

 8. Discursul Presedintelui Ponta a fost un discurs responsabil, echilibrat care urmareste binele poporului roman.
  Doar oamenii afectati de aceste masuri au nevoie de o salvare urgenta, de masuri economice concrete, cat mai rapid.
  Acum vom vedea cum vor raspunde acesti ministri si mai ales acest PM.
  Eu ma indoiesc ca vor face ceva bun pentru Romania, programul FMI va fi pus in opera dar nu cu semnaturile “greilor” din umbra. Discursul lasa usa deschisa pentru grupurile minoritatilor si chiar unei factiuni UDMR, usa deschisa anticipatelor. Opinia mea este ca a fost un discurs strategic.

 9. VICTOR PONTA A FACUT AGENDA PUBLICA – AVANTAJ USL!

  Discursul rostit de Victor Ponta in Parlament, la investitura guvernului, este- in afara calitatii sale de mesaj valoros si echilibrat, lucru extrem de rar in aceasta perioada- un eveniment.

  Am asistat la o prestatie publica a tanarului Victor Ponta care se ridica la nivelul celei a unui om de stat (in mod evident, Victor Ponta este cel mai bun discipol al magisterului Adrian Nastase; felicitari pentru amandoi).

  Prin discursul lui Victor Ponta, USL castiga un avantaj pe care trebuie sa il conserve: pentru prima oara, dupa multa vreme, resuseste sa “faca agenda” publica, eclipsand atat ceea ce ar fi trebuit sa fie evenimentul central (investirea guvernului) cat si mesajele lui Basescu, la Cotroceni.

  USL trebuie sa foloseasca din plin acest avantaj extraordinar si sa-l cultive.

  S-a discutat indelung, insistent, si pe acest blog, faptul ca este obligatoriu ca USL “sa faca agenda publica”- nepermitandu-le, astfel, lui Traian Basescu si PDL sa preia initiativa si sa dirijeze atentia in directia dorita de acestia- sau sa distraga atentia de la ceva.
  Foarte pragmatic: sa-i impiedice pe Traian Basescu si PDL sa “formeze” preocuparile publice, sa dirijeze dezbaterile publice.
  Pentru a ajunge in acea situatie, USL trebuia sa creeze evenimente care sa capteze atentia prioritar fata de actiunile basesciano-pedeliste.

  Este cunoscuta importanta imaginii de forta- cel care face agenda publica are o astfel de imagine.
  In pofida politicii anti-romanesti, criminale, a contestarii publice, prin simplul fapt ca impunea discutiile publice- mai clar, facea agenda publica- Basescu si PDL au avut, constant, o imagine de forta.

  Captarea atentiei publice in spatiul romanesc (in care exista o psihologie colectiva aparte, tradusa SI prin nevoia de personificare a oricarei actiuini) se poate face doar prin prestatii individuale. In cazul USL, acest lucru se poate obtine prin actiuni suprinzatoare ale liderilor Uniunii.

  Discursul lui Victor Ponta este o astfel de actiune surpinzatoare, prin care USL face agenda publica si, astfel, dobandeste o imagine de forta.
  Repet: este un avantaj extraordinar care trebuie conservat si cultivat.

  P.S.
  Observ, cu neplacuta surprindere ca, parca neintelegand imensul avantaj dobandit astazi, de USL, prin discursul lui Victor Ponta (anume ca a facut agenda publica) unor personaje publice din Uniune “le-a luat-o temperamentul inaintea ratiunii”. Ca sa nu existe discutii: astfel de personaje s-au manifestat nervos atat in PNL cat si in PSD (si pe blog).

  Este adevarat ca, dupa cateva ore, reactiile s-au domolit. Probabil, vor fi- si se va fi- inteles ca un astfel de eveniment, creat de Victor Ponta, este in favoarea USL.

  Este la fel de adevarat ca au existat si personaje care au inteles imediat valoarea discursului lui Victor Ponta si valoarea evenimentului astfel creat.

  Doresc USL sa conserve avantajul creat prin discursul lui Victor Ponta..

 10. Ce N-a Stiut d-l Ponta Cand A Vorbit In Parlament (Jos Basescu!)

  Tinand ieri in Parlament controversatul sau discurs, de pe pozitiile unui lider al triumviratului format de Opozitia romana, triumvirat al carui prim si cel mai arzator obiectiv este sa scape tara de ciuma portocalie in frunte cu cauza aparitiei si proliferari ei in Romania, respectiv chiombu de-i place sa se creada presedintele ei, eu cred ca d-l Ponta in naivitatea sa adolescentina l-a confundat pe utecistul de frunte Razvan Ungureanu cu un Prim Ministru de-adevaratelea al acestei tari si nu cu sluga prea-umila si plecata a anticristului care s-a erijat printre multe altele si in functia de premier al plaiurilor mioritice. Tinand cont de deferenta prin care-i promitea basescului tot sprijinul PSD in sustinerea necesara guvernarii, eu mai cred ca d-l Ponta, furat de asemanarea facuta de cineva intre domnia sa si ilustrul diplomat roman N. Titulescu, aflandu-se probabil sub influenta a ceva prafuri sau etnobotanice, la momentul discursului, se visa la tribuna Ligii Natiunilor, de unde pleda pentru cauza Eritreei. Altfel nu-mi explic cum este posibil ca, stiind ca mai mult de 90% dintre romani sunt cu degetele pe tragaci si cu tinta, Basescu plus clanul sau de mafioti, in vizorul lunetei asteptand doar sa se potoleasca putin vantul pentru a declansa tirul, sa se apuce printr-un discurs impaciuitor si de inalta tinuta oratorica, total nemeritata de destinatar, sa dezamorseze aceasta stare exploziva trimitand din inconstienta in derizoriu si inutil tenacitatea eroica de-a dreptul cu care o mana de romani rezista pe baricade impotriva vicisitudinilor unei ierni extrem de vitrege, cerand zilnic demisia basescului si nicidecum inlocuirea palariei Mariei.
  Desigur, in conditii de normalitate si cu o Putere rationala si responsabila, capabila de dialog si de acceptarea unor idei, care puse in practica sa duca la prosperitatea neamului, atat discursul d-lui Ponta cat si maniera in care acesta l-a tinut ar fi fost de nota zece cu felicitari. Dar, adresat golanului de Basescu (sa fie clar, nu Ungureanu a primit asigurarile de sprijin PSD, ci Basescu) acest discurs nu numai ca a fost golit de continutul sau valoros dar pur si simplu a dat apa la moara nesimtitilor din pedeleu, care dupa suturile luate in ultima vreme cam de pe la toata suflarea romaneasca, l-au primit exact ca pe o gura de apa vie.
  Daca la aceasta adaugam si greva parlamentara declarata de Opozitie tocmai in sustinerea ideii de “Jos Basescu” putem sa ne dam seama de dimensiunile catastrofei produsa de aceasta interventie nefericita a liderului PSD in Parlamentul tarii.
  Atat au asteptat golanii portocaliii si puinbasistii din media pentru a declansa o adevarata ofensiva pe tema scindariii USL, dupa toate eforturile cu care ea a fost realizata pentru satisfacerea sperantelor a milioane de romani.
  PSD-ul a mai facut gafe majore in relatia cu Nosferatu incepand cu acceptarea guvernariii in sensul refacerii FSN-ului si terminand cu vizita lui Geoana la Vantu in ajunul votului pentru prezidentiale. Sa fie aceasta noua manifestare o dovada a existentei unui blestem, a unui masochism care la un moment dat nu mai poate fi tinut sub control, a unor intelegeri preacurvesti intre conducerea PSD si chiombu’, a manevrelor oculte facute de Aliodor, vrajitorii care reusesc sa ia mintile liderilor PSD exact la momentul oportun sau pur si simplu o lipsa totala de viziune si intuitie politica dovedite de acesti lideri ai celui mai puternic partid din Romania?
  Eu pot fi e deplin de acord cu acele voci care, satule de mizeria adusa de chiombu la nivel de politica de stat si manifestata prin mahalagisme, golanisme si satrisme perorate atat de chiombila cat si de slugile sale din La Famiglia, vor musai o schimbare a discursului politic si chiar cred ca este necesara o astfel de schimbare, dar nu in conditiile actuale, cand portocaliii si-au ales pana la un punct ca model de actiune si comportament pe cel al camasilor brune naziste care stabileau dreptatea cu otanjeli cu bata si cu injuratura de mama. Nu poti sa dai dovada de domnie cu asemenea progenituri carpato-danubiene ale unor jivine fasciste aruncate in cosul de gunoi al istoriei.
  Din fire sunt optimist, motiv pentru care sunt inclinat sa trec la capitolul eroare de intelegere a momentului, gafa facuta de d-l Ponta si in calitatea mea de alegator, deci intr-o oarecare masura decident asupra locurilor ce vor fi ocuate in viitoare legislatura de alesii neamului, sa-i acord d-lui Ponta circumstante atenuante in sensul ca domnia sa a crezut ca ne aflam intr-o tara civilizata, in care discursul sau s-ar fi potrivit ca o manusa. Cu speranta ca d-l Ponta nu va recidiva, inchei aici, asigurandu-l pe d-l Ponta ca nici vorba de civilizatie intr-o tara aflata la cheremul unui derbedeu si a clanului sau mafiot asa ca regulile care se aplica in vederea facerii KO a unor astfel de adversari rupti parca din strazile interbelice ale Germaniei lui Hitler, sunt ca nu exista nicio regula, orice mijloc si/sau metoda fiind acceptate ca bune si morale.
  Sa speram ca reactia alegatorilor si prezenta la carma trimviratului a mult mai experimentatului domn Crin Antonescu il vor aduce pe d-l Ponta la momentul realitatii romanesti.

 11. Uniune Europeana va oferi 30 de euro pentru fiecare turist pe care un Roman prin intermediul blogul,site ,cunostinta lui sau prin alte forma va putea sa aduca in Romania avand in vedere ca aceasta informatie este utila pentru cititorilor dvs sub permisiune dvs doresc sa lasa acest link in asa fel incat sa se poate stie despre acest lucrul deoarece proiectul poate fi implementat in doar 20 de zile Insa daca nu va exista o presiune media asupra cei care trebui sa -l implenteze va dura o vremea pana cand Romani vor putea sa obtine astfel de venituri pe langa salariul http://www.consultanta-evenimente.com/bani-ue-virati-direct-catre-romanii-si-nu-pt-guvernul-si-politicienilor.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s