Revenirea la normalitate în politică

Nu m-am aşteptat ca reacţia la discursul de ieri al lui Victor Ponta, prilejuit de dezbaterile din Parlament dedicate investirii noului guvern să fie atât de dură. Dacă cineva crede că a fost un discurs de capitulare a PSD sau a lui Victor Ponta în faţa „farmecelor” noului guvern şi ale noului premier nu ştie ce spune.

Discursul a fost doar o invitaţie la normalitate în politică. Noi am acuzat puterea că nu vrea să dialogheze, pentru că asta este realitatea, dar este absurd să-l acuzi pe cel care le spune adversarilor politici care sunt condiţiile revenirii la dialog. Nu mi se pare normal. Ce vrem să facem: doar să mimăm interesul pentru dialog?

Cred că s-a mers prea departe în radicalitatea poziţiilor, şi într-o parte, şi în alta. USL va prelua, nu peste mult timp, responsabilitatea guvernării. Va trebui să dialogheze cu societatea, care nu este compusă doar din membrii şi simpatizanţii ei. Vom face precum actuala putere, care este surdă la vocea corpului social?

Trebuie să revenim la un ton calm, la o atitudine civilizată. Modelul Băsescu de a face politică este un fiasco. Ar fi o prostie să-l imităm. Acum noi fixăm regulile jocului şi ele trebuie să fie de nivel european. Putem spune ce avem de spus şi pe alt ton, cu alte cuvinte. Lumea ne va înţelege, nu mă îndoiesc. Pentru că poziţiile rămân aceleaşi: plecarea lui Băsescu din funcţia de Preşedinte al României, organizarea de alegeri anticipate, dacă se poate, dacă nu, atunci alegeri corecte, fără fraude şi fără pomeni electorale, schimbarea priorităţilor guvernării, readucerea cetăţeanului în centrul politicilor publice, buna guvernare.

Sigur că numirea unui şef de serviciu secret drept premier este încă o palmă dată de Traian Băsescu românilor, un act sfidător. Sigur că domnul Ungureanu putea declina elegant această „onoare”. Dar nu putem ignora faptul că este premierul României. Şi că, dacă vrem să schimbăm ceva, va trebui s-o facem, până când vom guverna noi, cu el la Palatul Victoria.

În fond, noi am prezentat ieri condiţiile noastre pentru dialog. Nu ştiu care ar fi fost tonul adecvat pe care ar fi trebuit să-l adopte Victor Ponta. Dar n-ar trebui să ne intereseze mai întâi conţinutul?  

Eu cred că a fost primul discurs care îl reprezintă pe Victor Ponta, viitorul premier al României. Şi ne-a prezentat un om responsabil, democrat, calm, care nu isterizează lumea, nu naşte noi fracturi în societate. Cred că ar trebui aplaudat, nu fluierat pentru asta.

29 de gânduri despre “Revenirea la normalitate în politică

 1. Nu cred ca trebuie PONTA aplaudat.

  CRIN trebuie aplaudat ca il mai tin nervii dupa experimentul Geoana sa o ia de la inceput cu PONTA acum.

  In conditiile astea nu mai voteaza nimeni USL>

  Cu Basescu – mai rau ca Ceausescu se poate dialoga , dansa cadril, fii european si civilizat ????

  Preda , Berceanu , Videanu , OLTEANU – cu broasca in gat – sunt alti parteneri de ” dialog ” ???

  Udrea , Anastase , Sulfina Barbu sau Boagiu , tupeul si proasta crestere intergalactica trebuiesc umplute de flori si complimente ??? ( De cate ori a sters pe jos in paralement Anastase cu Nastase ).??
  Astora trebuie sa le vorbesti pe tiganseste sa inteleaga ceva .

  Partidul lui Iliescu merita o soarta mai buna.

  Cu asa conducatori in viitor nu m-ar mira sa nu mai intre in parlament.

  Am pronit de la 85 % presedinte , 66 % la parlament si v-a dus Basescu de nas sa faceti guvern cu ei .. sa va umileasca in ultimul hal.

  Tot mai vreti alta colaborare cu PDL ???

  Atunci va doresc succes….

  Vise placute .

 2. Corect, foarte bine spus. Opozitia trebuie sa arate ca stie sa dialogheze cu oricine. Asta neinsemnind schimbarea programului politic, sau compromisuri cu actuala putere.

 3. Victor Ponta a demonstrat ca se poate face si un alt fel de politica ; numai ca scena politica romaneasca nu este obisnuita cu discursuri de acest gen . Liderul USL a dat o lectie de normalitate , invitand politicienii la dezbateri civilizate in parlament. Prin discursul sau , Ponta a castigat si un anumit segment al electoratului care este impotriva lui Basescu , dar , doreste o atitudine civilizata din partea opozitiei si care refuza discursurile populiste si demagogice .

 4. Multe mesaje venite de la virf, si care sunt preluate prin diverse surse media, sunt pure manipulari, daca nu minciuni. De exemplu, apare o stire ca in Romania sunt mult mai multe locuri de munca vacante, ceea ce induce ideea ca in urma „reformelor”, economia se relanseaza. Cel neavizat trece repede de numarul infim de joburi „noi” (7.380, cu 1200 mai mult decit saptamina preedenta). Asa cum se trece cu vederea ca nimeni nu verifica daca aceste joburi sunt inr-adevar disponibile si reale, stiind faptul ca multe agentii de plasament „arunca” joburi care nu (mai) exista.

  De fapt, asta este o manipulare clasica in capitalism. Orice guvern prins in menghina crizei, cauta supape de evacuare, de data asta psihologice. Probabil, asta a fost si reasonul pentru care a fost numit seful SIE ca PM, in consultare cu „partenerii” externi, care, stiind saracia din Romania, se tem de explozii sociale.

  Realitatea este ca Romania nu are cum sa „livreze” mai multa bunastare, atita timp cit urmeaza tipul de ideologie neo-liberala, preluata din mers de Basescu & Co, care ar vrea sa conduca tara ca o corporatie. Ori, tarile nu pot fi conduse ca o corporatie.

  http://www.mediafax.ro/social/numarul-locurilor-de-munca-vacante-in-crestere-in-ce-domenii-iti-poti-gasi-un-job-9224039/

 5. Deja sunt niste ani de cand ne tot pierdem in detalii, ne imbatam cu apa rece si ne emotionam in fata victoriilor de etapa. Mai mult sau mai putin importante
  Si sunt tot ani (mult prea multi ! ) de cand Basescu si gasca lui nu se jeneaza sa faca ce si cand si cum vor, fara sa se impiedice in micile victorii de etapa
  Frumos discurs. Coerent, decent, european, matur …. s.am.d. Fireasca impartire in taberele pro si contra (cu sau fara interes/e) deja s-a intamplat si continua sa se propage on line cat si in mass-media.
  Asa. Si ?
  GUVERNUL A TRECUT ! EI CONTINUA SA ISI FACA DE CAP. Sa demonstreze ca li se rupe si nu le pasa: iertat imi fie limbajul insa asta e realitatea
  De ce mi-ar pasa de UN DISCURS la acest moment ? Si despre ce prim pas spre nu stiu unde putem vorbi cata vreme s-a schimbat dar nu s-a modificat nimic ?
  Ca tot suntem in anul Caragiale

 6. Opinia unei ” neavenite ” care-şi doreşte din tot sufletul O ALTFEL DE POLITICĂ pe foarte bune, că de doar VORBE… :
  Sibilla
  februarie 11, 2012 la 12:26 am
  D-le AN,
  Ba-i exact aşa !!

  Referitor la discursul d-lui Ponta… putea fi … ” evitat ”.
  Deranjul mare – şi pe bună dreptate ( !! ) – e nu prezenţa d-lui Ponta şi nici discursul său, ci… prezenţa ÎMPREUNĂ cu tacsu socru, ” Albanezu ”, mai cunoscut ca RĂSPOPITUL MITOMAN care nu se impune să-ţ ţie de brăcinari mai ales în momente CHEIE !!
  Şarpele ăla de răspopit căruia dumneamea nu-i va spune ” domn ” vreodată, nefiind ( !!! ), s-a mai impus trăgând pesedeaua de-a dura, deşi ŞI ATUNCI Politicienii s-au împotrivit păcălicilor toleraţi în ogradă… De-aci tevatura, punct. ( că-i pe foarte bună dreptate !! )
  Şi… apropo de revenirea la NORMALITATE, libertatea opiniilor, etc etc etc… hai să dovedim că PSD NU e PD-L şi că la noi sunt ,NU tolerate, ci neconsiderate neavenite părerile celorlalţi şi mai ales nesancţionate… altfel, nu vorbim decât … VORBE când fluturăm Mesajul ” o altfel de politică ”, nu-i aşe, CĂ-I AŞE, d-le AN
  Aista trebuia s-o spun iar cei care mă cunosc ştiu că NU am nevoie şi e prost inspirat cel care simte elanul să ” analizeze ” ceea ce susţin cu responsabilitate ŞI seriozitate .
  Ufff…. am tot spus, e drept, uneori cu năduf, deseori cu doar amărăciune, pe acilea, că taaaare-mi doresc să NU mai am dreptate.
  Se simte mai mult decât dorul de AN în fruntea PSD, la naiba, că aci îi e locul!!!
  Ponta NU e trădător, NU EL E !! NU îmi displace Procurorul, nici ode nu-i intonez căci ÎNCĂ n-a tras suficient cât să le inspire vreunora, altul E păpuşar la ora asta şi cu toată sinceritatea, NICI răspopitul de data aista NU E !
  Ponta face gafe, dar de trădat NU şi nădăjduiesc să nu se schimbe… căci ar fi păcat şi nu va putea scăpa de mânia celor ce cu mare greutate i-au acordat dramul de încredere şi-l chiar sprijină ( !! ) spre deosebire de oportuniştii ” alături ”, unii chiar nume sonore de prin teritoriu şi care la prima schimbare de macaz se vor dezice de el senini…
  Cât despre MRU… cu tot aerul lui ţâfnos, să mă ierte Tatăl , cu toată pregătirea şi experienţa lui, DIJIABA, până la urmă, dacă e plastilină-n mâna altor păpuşari, mai direct, tăt o muhere-n izmene şi izmănitul ăista, punctum.
  Comentariul tău e în așteptare.
  Sibilla
  februarie 11, 2012 la 12:31 am
  p.s. Mogulache voicu-l-ESC-u cu ce se mai PRE-OCUPĂ… ca par egzamplă ?…
  Dar preaDRĂCITUL de se dă numai Patriarh deşi NU e… ?
  De bă-SECU nu-mi e doru să-ntreb nimica nimicuţa, că-l cată Moartea după cum profeţesc unii AMIN !
  Comentariul tău e în așteptare.

 7. D-na Cretu,
  Parerea mea este ca trebuie sa incetati, in USL, cu certurile absurde care nu fac altceva decat sa-i tulbure si mai tare pe oameni! Si asa oamenii sunt tulburati cu toate evenimentele recente: MRU, Guvern, Basescu, Piata Universitatii. Asta mai trebuia: certuri si disensiuni in USL ca nu stiu ce se intampla pe la Buzau si nu mai stiu ce. Si pe mine m-au tulburat lucrurile astea.

  Uitati-va ce spune Crin Antonescu:
  Antonescu: Eu am fost cel tras de mânecă din cauza asocierii cu Iliescu, nu invers

  Apoi chiar in PSD, reactiile la discursul D-lui Ponta au fost contradictorii:
  Cum s-a auzit discursul lui Ponta printre pesedişti. Nicuşor Constantinescu: “Este o mare gafă şi o deziluzie”
  Liviu Dragnea: Discursul lui Ponta, o greşeală care trebuie asumată, dar nu repetată
  Apoi si liberalii, dupa cat se pare, au fost luati prin surprindere de acest discurs al D-lui Ponta. De unde ar putea reiesi ca e o lipsa de comunicare in interiorul USL. Parerea mea e ca nu-i in regula ce s-a intamplat. Si, sincer vorbind, m-a dezamagit reactia brutala a D-lui Antonescu. Ar trebui sa discutati cu Dl. Antonescu si sa-i spuneti ca nu a fost deloc Ok ce a declarat :

  „“Nu ne potrivim stilistic cu suflul nou al discursului lui Ponta (…) Nu m-am simţit reprezentat de discursul său din Parlament ”, a declarat Crin Antonescu, la finalul celor două şedinţe.” (subl.mea)

  Foarte nediplomatic pentru cineva care doreste sa ajunga Presedintele Romaniei!

 8. Pe 8 februarie 2012 (deunazi) spuneati in articolul ”Deficitul de democratie”:
  ”Nominalizarea viitorului premier încalcă legislația care interzice angajaţilor serviciilor de informaţii să facă politică”.
  Dupa doua zile pledati pentru ”Revenirea la normalitate în politică” (e titlul ales de dvs.). Asadar in 48 de ore vi se par normale in politica deficitul de democratie si incalcarea legislatiei.
  Pai daca ”nominalizarea viitorului premier încalcă legislația care interzice angajaţilor serviciilor de informaţii să facă politică” (cum spuneati deunazi) cum se face ca Ponta l-a legitimat adresandu-i-se respectuos si umil de nenumarate ori ”…va rog domnule prim-ministru desemnat” (ba chiar de cateva ori fara adaugirea desemnat), de nenumarate ori ”aveti sprijinul nostru domnule prim-ministru”

 9. În România, unde tonul contează mai mult decât conţinutul, cu cât vorbeşti pe un ton mai calm cu atât ascultă mai puţini. Li se pare că nu-ţi pasă. Şi populiştii ştiu bine asta. E marele lor atu.

 10. Stimata doamna, va apreciez activitatea dumneavoastra din PE, dar de data asta gresiti profund. Sau faceti alte jocuri si ar fi pacat ca sperantele a milioane de amarati de mai bine sa se duca DRACULUI, pentru europenismul unor tovarasi care se vor a fi de salon.Daca doar atata a fost opzitia PSD, spuneti-o deschis si lasati PNL sa duca singur stindardul.
  Sincer , daca Ponta continua asa, , PDL o sa mai stea cinci ani la Putere, iar Base a sa conduca in continuare fara probleme.
  Pacat de Proiectul initial al USL, pacat de Romania.

 11. Pe blogul Victor Ciutacu, recomandat noua de Dl Nastase, citesc:

  “Nemulţumiţii şi propagandiştii, marş!

  De când a sărit Ponta de pe şine, mi s-a umplut iat blogul de isterici, tâmpiţi şi propaganişti. De această dată, şi-au dat mâinile, arc peste timp, ai pedeleului şi ai pesedeului. În definitiv, nevoia unui FSN cu două aripi, care să se contrazică ideatic în timp ce trag la aceeaşi căruţă, pare perenă. Motiv pentru care o să-i rog politicos pe cei care insistă să propage mesajul propaganistic cu “nu mai loviţi în USL, că-i faceţi jocul lui Băsescu” să încerce să priceapă, dacă-i duce capul, că:

  1. nu suntem partenerii media ai USL, nu ne-au câştigat Ponta şi Antonescu la belciuge, ca să ne tragă revoltaţii anonimi de sub plăpumi de urechi
  2. nu avem TOŢI contracte de consultanţă cu vreunul dintre cele două partide
  3. nu TOŢI îşi doresc să acceadă la funcţii guvernamentale/prezidenţiale
  4. ne ocupăm cu emisiunile tv (pentru asta suntem plătiţi), nu cu propaganda
  5. nu halim poveştile cu adevăratul discurs european, inventate în sprijinul unuia care acum două săptâmani nu-i scotea pe ceilalţi din nazişti, hoţi, bandiţi şi-i anunţa la televizor care-i ordinea arestărilor

  Nu iau lecţii de antibăsism de la nimeni, nu dau probe de competenţă sau conştiinţă. Personajul sinistru trebuie să dispară de pe scena politică. Dar, pentru asta, nu-s dispus să cauţionez ticăloşi şi ticăloşii. Cui nu-i place e liber să nu mai intre aici şi să folosească telecomanda. E plină de butoane cu televiziuni de ştiri.”

  RASPUNSUL meu, care inca nu e aprobat de VC (si nu cred ca va fi):

  Stimate maestre, nu prea tii la tavaleala. Nu e frumos sa-i faci ticalosi in bloc pe cei care au alte pareri. Daca vrei sa ai pe blog doar pe cei care te aproba, nu te mai enerva, nu jigni, ci doar da “Delete”. Eu voi continua sa privesc ce post TV vreau, sa trimit mesaje cui vreau si sa am parerile mele. Pentru ca nici tu nu m-ai “castigat la belciuge”!.
  Caragiale spunea cam asa: “Franta are falitii sai, Anglia are falitii sai, de ce sa nu avem si noi falitii nostri?”
  Parafrazand, “Basescu are pupincuristii lui, de ce sa nu am si eu pupincuristii mei?”
  Nu vreau decat sa citesti acesti mesaj. Si daca nu apare pe blog inseamna ca l-ai citit. Iti multumesc!

 12. Ca in orice relatie, in alianta noastra e bine ca divergentele de opinii sa fie vizibile ca sa se poata negocia un modus vivendi. Altfel, ele se coc si explodeaza cand nu te astepti. O membra PNL.

 13. Noul Guvern nu a spus un lucru: ca este in stare sa ajute pe toti cei blocati si inzapeziti, fara alimente, apa, sau electricitate. E rolul statului si al autoritatilor locale si ei ar trebui sa dea un mesaj clar, transparent ca pot controla situatia.

  Mesajul lui Ungureanu ca militarii dau zapada si localnicii stau la cald nu ajuta. E o generalizare proasta, si un mesaj nesimtit tipic basescian. A pornit-o prost Ungureanu.

 14. De Potop Si-nzapezire Boboreanu-i Vinovat!

  Nici n-a apucat sa se instaleze comod in fotoliul de premier tovarasul utecist-spion Ungureanu si s-a si produs cu o baseasca cu care a spart la dantura gura targului, certandu-i pe romanii lenesi si betivi, care stau in casa la tuici, distractie si sex in timp ce sarmana armata si sarmanii jandarmi dau la lopata sa-i scape de troiene. Lasand la o parte faptul ca boboreanu’ plateste la greu printre altele si pentru situatii de dezapezire, bani cu care au ajuns miliardari d’alde Tantareni si Prigoana, tot romanu’ de buna credinta a vazut la televizor imagini terifiante cu oameni care si-au sapat precum cartitele drum pentru a scapa din infernul alb “DINSRE CASA SPRE EXTERIOR” si nu invers cum a vazut tovarasul utecist de la inaltimea de zbor a elicopterului. Si asta dupa mai multe zile cand onor autoritatile, in loc sa asiste si sa salveze populatia, a benchetuit cu ocazia investirii noului guvern de gradinita, chipurile nestiind de la ANM situatia catastrofala din unele regiuni ale tarii. Noroc c-au schimbat-o dracu pe Udrea ca ne-am fi trezit cu ea in mijlocul sinistratilor impartind adultilor costume de baie si palarii de soare, iar copiiilor tari spilhozeni si ciocolata prin geamul limuzinei.

  Imitandu-l pe chiombila, mentor, baci si creator
  Nou prea-unsul Ungureanu dadu tare in popor
  Precum voda la diluviu cand tipa la sinstrati
  Ciracul vine din urma si-i considera ratati.

  Pe motiv de lopatare in troiene si nameti
  Cetatenii sunt de vina, iar ostenii natafleti.
  Primii fiindca stau in case, ultimii pentru lopeti
  Date ca sa faca partii prin nametii abundenti.

  Numai ca tot boboreanu amator de stiri teve
  A vazut cum carmuirea patru zile a mers neve
  Si-a lasat ca sinistratii sa sape precum guzganii,
  Banii de dezapezire fiind papati de toti golanii.

  Daca-n Occident piscina se poarta ca moft de masa
  Romanasu, de la Domnul, primi derdelus pe casa.
  Gratis, fara investitii, noi avem partii de schi
  Ce pornesc din varf de casa, bucurii pentru copii.

 15. Pingback: Whitney Houston… « Motanul Incaltat

 16. CE-I DE FACUT?
  Aceasta intrebare trebuie sa se afle pe buzele tuturor celor pe care ii intereseaza Romania! Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ne preocupe, si nu grija de a-l apara pe sarlatanul Basescu, care stie sa-i prosteasca pe cei mai multi, facandu-i sa creada ca este interesat de Romania! Un Presedinte care nu ALEGE, pentru “romani” si Romania, nici dupa 9 (noua) luni de zile, cea mai benefica situatie dintre doar doua posibile, care i-au fost prezentate cu Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, nu poate fi “banuit” de buna credinta! Scrisoarea poate fi citita de catre oricine pe blogul “Dreptate pentru toti”!
  Dar Basescu nu reprezinta exceptia, ci regula comportamentului actualilor politicieni! Tocmai din acest motiv, protestatarii “iernii romanesti” detesta intreaga clasa politica! Acest lucru nu-i impiedica sa ceara Alegeri anticipate! Si asta pentru simplul fapt, ca cei din Opozitie, vor fi cel putin pentru un timp, mai “curati” decat “manjitii” care s-au aflat pana acum la Putere! Chiar daca acum “rotirea” la Putere este strict necesara, ea nu are nicio relevanta pentru reformarea clasei politice! Reformarea nu se poate realiza prin aparitia unor noi partide politice, de tipul PPDD, Noua Republica, etc., ci DOAR prin schimbarea Cadrului Democratic in care exista si functioneaza clasa politica!
  De ce trebuie schimbat actualul cadru democratic? Pentru ca in cei 22 de ani s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romaneasca, deoarece a permis EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., in comportamentul si actiunile celor ce au detinut functii publice, prin alegeri sau numiri!
  Cei care spera prosteste ca un individ (basistii), sau o alianta (USL), poate schimba, durabil, in Bine situatia din Romania, sunt ori rupti de realitati, ori refuza sa-si foloseasca Ratiunea! O asemenea schimbare in Bine, poate fi realizata DOAR de un Nou Cadru Democratic, care nu va mai permite EXISTENTA minciunii, lacomiei, hotiei, tradarii Interesului National, iresponsabilitatii, nesimtirii, etc., in comportamentul si actiunile celor ce detin functii publice, prin alegeri sau numiri!
  Numai oamenii care nu-si folosesc Ratiunea pot lua in deradere Juramntul implicativ (J.i.), pe care se “sprijina” Noul Cadru Democratic! De ce? Pentru ca oamenii rationali, ar verifica mai intai daca ei si-ar putea sau nu incalca acest Juramant, si numai in cazul ca si l-ar putea incalca, ar exprima rezerve fata de el! A respinge acest Juramant, fara sa-i verifici forta de actiune asupra propriei tale persoane sau familii, in cazul in care ti-l asumi, indica o grava lacuna de gandire! Deci, la intrebarea: “CE-I DE FACUT?”, raspunsul este: “CUNOASTETI, SUSTINETI, PROMOVATI si IMPLEMENTATI, Noul Cadru Democratic!” Daca nu actionam astfel, nu avem dreptul sa ne plangem de actuala stare de lucruri! 12-02-212. D. Rizoaica.
  (vezi Noul Cadru Democratic pe blogul „Dreptate pentru toti”)

 17. MIZERIA CARE NE AGRESEAZA!

  In varful mizeriei care agreseaza Romania se afla demagogul si sarlatanul politic Basescu! Urmeaza o ciurda de politicieni care ii sunt indatorati pentru parvenirea lor, care se continua cu o turma de jurnalisti si analisti, intre care trebuie neaparat amintiti evenimistii, beunutevistii, dousdoistii, etc. La etc. trebuie amintit neaparat Horica Limbaul (Horia Alexandrescu), a carui limba se orienteaza “magistral” catre detinatorii Puterii, care, la pierderea acesteia, vor deveni tintele suturilor lui Horica Limbaul! Horica stie doar doua: ori cu limba, ori cu sutul! Tot la etc., trebuie sa-l amintesc si pe “Nasul” (Radu Moraru) care nu mai e la B1, dar care face eforturi sa-si nu-si iasa “din limba”! Pacat ca un baiat asa tanar ca el, nu intelege cat este de penibil sa fii atat de “lipit” de fundul cuiva! Trecand la evenimisti, aici nu vor fi amintiti decat cei mai “habotnici”, intre care se evidentiaza Mircea Marian, Mircea Mihaies, Mircea Cartarescu (care da semne ca s-a saturat de dosul lui Base), Silviu Sergiu, Nicoleta Savin, Florian Bichir, Dan Andronic, Ion Cristoiu (ultimii patru si beunutevisti!), etc., etc. Beunutevistul pur si dur, este Robert Turcescu, caruia i se alatura alti pupinbasisti de la Ev.Zilei, de la 22, de la Adevarul, sau de aiurea, precum Cozmin Gusa, Horica Limbaul, etc. Un pupincurist de mare calibru este Grigore Cartianu, redactor sef la Adevarul! Alti pupincurisi pur sange sunt Dan Cristian Turturica, Dan Tapalaga, Cristian Campeanu, Andreea Pora, si chiar Andrei Cornea!
  Toata aceasta sleahta formata din politicieni, jurnalisti, analisti, etc., au creat si intretin, pentru cei saraci cu duhul, MITUL salvatorului Base! Tehnica a fost urmatoarea: S-au cautat niste specimene umane, detestate, pe drept sau pe nedrept, de cea mai mare parte a populatiei, intre care Vantu, Voiculescu, Patriciu, etc., care au fost numiti moguli rai, iar impotriva lor s-a pozitionat sarlatanul Basescu, pentru a beneficia de sprijinul celor ce-i detesta pe “mogulii rai”! In acest fel sarlatanul Basescu si-a asigurat un sprijin majoritar din partea celor saraci cu duhul, fara sa faca ceva util pentru ei sau pentru tara! Intrebarea care se naste imediat este: cati dintre jurnalistii si analistii care il prezinta pe Base, drept salvator, sunt atat de idioti incat chiar cred aceasta bazaconie? De ce a-l considera pe Base, NU salvator, ci doar de buna credinta, este o imensa eroare? Pentru ca NU POATE SA FIE un Presedinte de buna credinta, acela care NICI dupa 9 (noua) luni nu ALEGE, pentru “romani” si Romania, cea mai benefica situatie dintre doar doua posibile!!! Acest lucru ii solicita Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, ce i-a fost adresata la Cotroceni, si care poate fi citita pe blogul “Dreptate pentru toti”!
  De ce Basescu sarlatan? Pentru ca semana ingrozitor de mult cu un sarlatan dintr-o poveste, relatata de un desen animat vazut in 1985. Iata povestea:

  ///Intr-un sat (care poate fi Romania!), un sarlatan a simtit ca poate profita de prostia acelor locuitori. In fiecare seara se urca pe dealul de langa sat si producea niste zgomote infioratoare, ce ingrozeau locuitorii, iar a doua zi le spunea acestora ca pe deal exista un monstru (care ar putea fi “mogulii rai”!), care ii va manca pana la unul, daca nu il recunosc pe el stapan absolut, caci doar el ii poate veni de hac acelui monstru! Dupa indelungi targuieli batranii satului se invoiesc sa-l recunoasca pe sarlatan drept stapan absolut, iar acesta se urca pe deal, incepe sa produca acele urlete infioratoare, mimeaza o lupta si in final, din varful unei stanci arata locuitorilor “pielea” monstrului pe care l-a si jupuit, dupa care o arunca in paraul ce curgea pe la baza stancii! Toata lumea era fericita ca a scapat de monstrul infricosator, sarlatanul devenea stapan absolut peste toata suflarea satului, dar…niste tineri mai neincrezatori pornesc pe cursul paraului pentru a vedea cu ochii lor pielea “monstrului”! N-au mers prea mult, caci la o cotitura au gasit agatata in niste crengi “pielea” cautata! Surpriza a fost totala cand au vazut ca “pielea” aratata de sarlatan era de fapt o “manopera” a acestuia realizata din nenumarate petice! Cu “pielea” in bat tinerii se intorc in sat si il alunga cu pietre pe ”salvatorul” sarlatan!/// Sper ca si “finalul” lui Basescu sa semene cu al sarlatanului din poveste!

 18. Deşi am observat şi la unii dintre voi aceeaşi dezamăgire stârnită în mass-media de discursul lui Victor Ponta, vă asigur că nu înseamnă nici sfârşitul atitudinii combative şi nici vreo fisură în USL. Oamenii au nevoie şi de soluţii, responsabilitate politică, echilibru, nu doar de declaraţii picante. Nu este nici pe departe o renunţare la luptă, dar nici nu ne considerăm învingători, chiar dacă ultimele sondaje arată USL la 59%. Bătălia politică va continua.

 19. Vad ca acel comentariu al meu în care îmi exprimam nemulțumirea despre discursul domnului Ponta, nu l.a ţi publicat. Poate acesta :România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor.
  “Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit.
  Este lipsă de respect (deci mai sunt şi nesimţiţi românii în opinia MRU) faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă” a spus Mihai Răzvan Ungureanu în vizita sa de lucru din zonele sinistrate.

  “Îmi pare rău că a spus asta. Aveam mare încredere în el şi îmi pare rău că a putut să spună aşa ceva pentru că acestea nu sunt probleme pe care le poate rezolva omul, românul cu lopata. Probabil că nu ştie, nu a fost informat că probleme de genul asta se rezolvă numai cu utilaje şi numai cu forţe angrenate,” răspunde de la Bucureşti Gigi Becali pentru ca, după ce a ajuns la faţa locului să spună: “Îi dau dreptate domnului Ungureanu, eu mă aşteptam să vină 2000-3000 de oameni şi ei stau în bloc. Au ieşit 30-40. Eu am făcut aseară un apel şi nu au ieşit. Nu mă deranjează, dar sunt dezamăgit. Am chemat oamenii de la Bucureşti, am vorbit cu cei de la penitenciar să dea drumul la deţinuţi să facem treabă. Sunt pregătit de treabă dar sunt dezamăgit, ce mă nene nici măcar nu e frig afară, eu am venit la tine în judeţ şi tu nu ieşiţi. Sunt leneşi”.

  Dacă în privinţa lu Gigi Becali nu pot avea nici o pretenţie, ţinând seama de nivelul său redus de cultură, IQ-ul sub norme, un boschetar ajuns mare bogătan, un fel de Dinu Păturică, la afirmaţiile Măriei Sale, Prim ministrul României mă simt revoltat. Doar înscăunat, fostul secretar UTC, membru în CC al UTC, în loc să destituie pe prefecţii care nu şi-au făcut treaba, el ceartă şi insultă tot pe cei amărâţi. Oare câţi din cei care stau la bloc mai au capacitatea fizică de a face faţă la această acţiune de deszăpezire? Eu am ieșit în faţa blocului şi după cinci metri, la o zăpadă destul de mică, am căzut. Am intrat în casă şi bolesc de câteva zile. Şi pe scara mea de bloc sunt unul dintre cei mai tineri. De fapt din 32 de apartamente din blocul meu sunt cel mai tânăr. Alţi mai tineri au apartamentele închise şi sunt plecaţi la muncă cu săptămânile su cu anii. Eu unul m-am simţit insultat. Ruşine Răzvan Traian Ungureanu!

  “Este o declaraţie nepotrivită. Oamenii așteptau altceva de la premier, dacă tot s-a deranjat să vină de la Bucureşti până la ei. Așteptau solidaritate, nu ceartă.” Această declaraţie a domnului Ponta nu pare decât o dojană blândă, rostită între prieteni. Oare prietenia de şpriţ şi alt soiul de relaţii de prietenie îl îndeamnă pe domnul Ponta la acest ton prietenesc. Atunci cred că am avut dreptate cu tot ce am spus în articolul “Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund!”. Departe de mine gândul că trebuie să răspundă pe un ton impertinent. Mai bine tăcea (mă refer la discursul din parlament). Această duplicitate îmi pare a avea ţintă o nouă trădare a românilor.

  O prietenă, bloger şi ea, la articolul amintit anterior a făcut o remarcă caustică: “Un mesaj civilizat dezamăgește” Eu cu doamna respectivă avem păreri diametral opuse despre politică, dar putem purta un dialog civilizat.

  “Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu denotă lipsa de experienţă. Un demnitar nu poate face astfel de declaraţii. Nu ştie ce înseamnă viaţa. Oamenii de acolo se confruntă cu probleme serioase” a spus domnul Ion Iliescu. Eu mă întreb dacă Mihai Răzvan Ungureanu era potrivit pentru acest post. Totodată eu nu le pun pe seama lipsei sale de experienţă , aceste declaraţii ci pe seama lipsei de bun simţ, dar şi pe ceea ce a învăţat de la tăticuţul Băsescu :” Da-i în măsa de proşti. Sau…. de golani.“

  O nedumerire în privinţa ajutorării sinistraţilor. Numai Ciobanul are mijloace financiare? Oare numai PDL poate organiza colectarea de ajutoare pentru sinistraţi? (Poate lor le-au mai rămas pantofi de la coana Leana) . PSD şi PNL are oameni bogaţi. De ce tac mâlc până şi aleşi opoziției din judeţele sinistrate. Cum mă simt trădat de domnul Victor Ponta, aşa mă gândesc, oare nu s-a făcut o coaliţie transpartinică pentru a rămâne PDL la guvernare? E de ajuns ca doi trei lideri importanţi să fie de acord şi atunci ……….ne-am dus dracu. Mai vine şi ACTA, mai vin şi inundaţiile din primăvară……

  À propos, domnule Ungureanu, vă rog să certaţi de pe acum cetăţenii care nu au învăţat să înoate, ca să scape din inundaţiile ce se anunţă în primăvară. Poate faceţi nişte cursuri de înot în sălile coanei Leana.
  http://popateapa.wordpress.com/2012/02/13/romania-este-tara-oamenilor-puturosi-in-opinia-primului-ministru-ponta-si-iliescu-il-dojenesc-usor/

 20. Pingback: România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor. « Popateapa's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s