Autorităţi acoperite de neputinţă

După ce mii de concetăţeni au rămas înzăpeziţi, iată că au parte şi de nişte autorităţi îngheţate şi îngropate în propria neputinţă. Tot ce a putut arăta actuala putere în faţa acestor intemperii au fost atitudinea contemplativă a domnului Igaş, care prevedea dezastrul şezând cu mâinile în sân, apoi declaraţia inoportună a noului premier. În rest, totul a fost lăsat la voia naturii.

Colac peste pupăză, presedintele Băsescu s-a gândit în acest week-end să profite de stratul mare de zăpadă pentru a se da cu snowmobil-ul. În ultima clipă şi-a dat seama de gafa făcută şi s-a întors pentru a mai comite una, şi anume de a convoca opoziţia la discuţii filozofice privind tratatul economic european.

Asta înseamnă putere ruptă de orice realitate. Suntem în plin cod portocaliu, avem şi atenţionare de cod roşu, România este complet nepregătită pentru a face faţă situaţiei, iar preşedintele pune Europa la cale.

În rest, lupta cu troienele s-a dus doar prin răstirile noului ministru de interne, care, pe un ton de caporal, a ţinut să creeze senzaţia de control, facand inutil pe durul. De fapt, politicienii PDL au adoptat de la şeful lor suprem atitudinea arogantă şi agresivă faţă de cetăţeni, devenind sfidători chiar şi in situaţii critice din punct de vedere umanitar.  

Ca şi în cazul inundaţiilor, unde an de an se văd efectele lipsei îndiguirilor si defrisarilor ilegale, la fel şi aceste zăpezi ne aduc la ceasul bilanţului negativ. Tăierea  pădurilor, lipsa infrastructurii, proasta administrare – toate sunt constatate acum tocmai de către cei care ar fi trebuit să întreprindă ceva.

Dar PDL are agenda sa proprie, indiferentă la nevoile cetăţenilor. La fel cum aceştia au fost ignoraţi în protestele lor sociale, tot aşa s-a întâmplat şi acum, când sinistraţii au fost aspru mustruluiti ca lenevesc la caldura.

Doar cu agresivitate, ca mască a lipsei de competenţă, şi cu cosmetizări ale aparatului guvernamental nu poate fi păcălită la nesfârşit o ţară întreagă. Schimbarea figurilor compromise nu se face doar cu păpuşi, a căror singură calitate este aceea de a fi noi…

7 gânduri despre “Autorităţi acoperite de neputinţă

 1. Pingback: Romania 13 februarie 2012 – Basescu Traian primul furnizor de energie electrica al Romaniei – “Nu exista niciun pericol sa se intrerupa furnizarea de energie electrica pentru cetateni” – Mai exista ceva in rezervele de stat?

 2. Te Doare Flocii !

  Motto
  Din “putza” gandirii toderene:“Din 80 de oameni sau 64, câţi au murit, unul singur a murit în maşină, restul au băut şi au adormit acolo”

  vezi poza la mine pe blog

  Basescu:- C-un uischianu’ si-un lichior io trec iarna mai usor!

  Un foarte bun amic de-al meu, prins si el in febra bloggeritului are pe blogul sau o categorie pe care plin de intelepciune milenar-poporeana a intitulat-o “Te doare flocii”. Expresia aceasta mostenita din tata in fiu de romani dovedeste ca romanul, in inteligenta sa nativa, ori de cate ori de-a lungul veacurilor intalnea oarece nefacute, brusc era apucat de o durere insuportabila in regiunea parului pubian, mai precis il apuca durerea de floci.
  Ca si pe inaintasii mei si pe mine m-a apucat ieri, cand l-am auzit pe d-l sef de trib pedelist in Parlamentul Romaniei, numitul Toader, categorisind pe cei decedati recent datorita intemperiilor din acest februarie negru, drept betivi, homelesi, buni in viziunea domniei sale fie de a fi stransi in lagare de concentrare ca pe vremea lui Hitler, fie sa crape in strada de frig deoarece statul fascist al lui Basescu n-are bani nici macar pentru lagare de concentrare, daramite sa le asigure un adapost cat de cat civilizat in conditii de vitregie climaterica. Ca s-a dovedit ca din zecile de morti din aceste zile marea majoritate au decedat datorita faptului ca fie au fost prinsi de nameti in case, masini etc., fie salvarea nu a putut sa le acorde primul ajutor din cauza drumurilor impracticabile asta este cu totul altceva, d-l Toader a tinut sa ne asigure ca nu avem de ce ne face griji deoarece, in definitiv n-au murit decat niste betivi pentru care nu se merita sa-ti bati capul.
  Sincer sa fiu la prima auditie a acestei asertiuni am avut oarece emotii date de o stare de speranta in sensul ca m-am gandit ca printre betivii decedati s-ar afla si primul betiv al tarii, insa imediat mi-am adus aminte ca in aceste zile in care tara a fost supusa unor incercari cumplite lasate cu morti si cu sinistrati, betivul nostru de la Cotroceni, impreuna cu prima doamna se dadeau cu saniuta motorizata la Predeal, feriti de orice fel de neplacere care le-ar fi putut deranja sejurul, asigurati fiind ca la carma tarii l-au lasat pe cel ungurean care se da rau la populatia lenesa si betiva ce nu vrea sa-si dea singura zapada de pe trotuare. Deci n-am avut noroc de-un doliu national cu afet si lovituri de tun plus tricolor in berna, asa ca tot la suspendare am ramas cu speranta.
  Ba, mai mult, ca sa mi se strice ziua si mai tare prin acutizarea durerii de floci, pe seara a iesit si betivanu’ pe sticla sa ne spuna ca nu este cazul sa ne facem griji, este electricitate pentru toata lumea, iar defetistul care a incercat sa traga un fals semnal de alarma in aceasta privinta a fost demis.
  Daca acest lucru ar fi fost real nici in floci nu m-ar fi durut, numai ca ulterior am aflat in cadrul unei alte emisiuni teveu, demonstrat cu desene si cifre, ca de fapt defetistu’ a avut dreptate si ca in timp ce vecinii nostri bulgari si sarbi au sistat pe moment exportul de energie electrica din cauza conditiilor meteo, atat protejatii d-lui presedinte de la ALRO in consum, cat si baietii destepti au exportat in draci energie electrica in aceasta perioada, dubland volumul exportului si lasand lacurile de acumulare la nivel “rosu” pe cadranele indicatoarelor de pericol. De ce au facut asta? Simplu, la export pretul enegiei electrice este de trei ori mai mare decat cel cu care au cumparat-o din tara. Asta da afacerea, n-asa?
  Si atunci, dragii mei concetateni, cum dracu sa nu te doara pana si flocii atunci cand vezi ceea ce vezi ca se intampla in biata noastra tarisoara ajunsa pe mana unor golani, caricaturi nereusite de nazisti damboviteni dar cu aere de pedigri pur arian?

 3. Pingback: Ninsori, troiene si… viitoare inundatii « Motanul Incaltat

 4. Sinedru în timp ce vizionează telejurnalul bufneşte :
  – Meri cur !
  – Corect se spune mercur sau hidrargir, îl corectează ăl mic dintr-a VIII-a.
  – No hai, că doară nu-şi schimbă numele Băsescu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s