9 gânduri despre “Pentru stoparea represaliilor sangeroase in Siria

  1. Pingback: Un articol care m-a pus pe ganduri… « Motanul Incaltat

  2. Unde Sunteti, Voi, Consilierii Mei?

    A-nceput de mult sa cada cate-un consiler mai copt
    Numai chiombu stalp ramane, nu se lasa dus nici mort.
    Isi schimba sfatuitorii-n tihna, ca hartia la weceu,
    Doar pe Leana, drag-o tine, buna, drept de panaceu.

    De la Plesu la Saftoii, prin baci Peter si Turcan,
    In vata i-a-nfipt cu acu’, insectar intr-un borcan
    Dupa ce le-a zis de mama, prin birou i-a fugarit
    Pana cand cu o scrumiera in devla i-a nimerit.

    Cuminti stau azi consilierii si au frica de tiran
    Caci de nu vor avea soarta hotarata de Traian,
    Vor pleca din deal caCutu’, cu codita-ntre picioare
    Hamaind s-auda lumea:- Nu mai da, tata, ca doare!

    In ast timp chiombil-al nostru, vesnic tanar si ferice
    Si-a tras consilera juna, marf-a-ntaia cum s-ar zice
    Si-a pus-o sa-i duca vorba la teveuri si popor
    Pana cand, satul de dansa, o va flitui de zor.

  3. REŞIŢA – PROTESTELE CONTINUĂ !! 18.02.2012 Piaţa Prefecturii: „Frunzăverde, nu uita, Caraş nu-i moşia ta!“
    Protestatarii – speră că se vor organiza „anticipate“, pentru a scăpa de „ciuma portocalie“, drept pentru care au strigat din nou: „Jos Băsescu!“, „Anticipate!“ şi „Jos guvernul securist!“. Pentru că, totuşi, protestele se desfăşoară la Reşiţa şi nu la Bucureşti, oamenii nu l-au uitat pe „cel mai iubit fiu al judeţului“, Sorin Frunzăverde, căruia i-au urat „de bine“ şi i-au amintit câteva lucruri esenţiale: „Frunzăverde, nu uita, Caraş nu-i moşia ta!“, „Frunzăverde, te-ai uscat, Caraşul te vrea plecat!“, şi „Frunzăverde, nici nu ştii, cât de mic începi să fii!“. De răspuns nu le-a răspuns însă nimeni, nici măcar atunci când au strigat la unison „Ieşi afară, javră ordinară!“. Mâine o vor lua de la început, cu forţe proaspete, dar mai ales cu speranţe. http://www.argument-cs.ro/content/pia%C5%A3a-prefecturii-%E2%80%9Efrunz%C4%83verde-nu-uita-cara%C5%9F-nu-i-mo%C5%9Fia-ta%E2%80%9C

  4. “SOMNUL RATIUNII”, la Romani!
    Domeniile in care “somnul ratiunii” se evidentiaza pregnant sunt: politc, mass-media si “microbismul” politic! Politica ofera o paleta larga de manifestari a simptomelor “somnului ratiunii”. Ce altceva ii impiedica pe politicieni, in general, si pe politicienii Opozitiei in special, sa constate si sa denunte OROAREA, numita vot Uninominal, care nu are nicio tangenta cu politica, si care a fost insinuat, in politica, de demagogii si sarlatanii politici?! Acest vot (Uninominal) este caracteristic concursurilor de Miss si de muzica usoara, de tipul Eurovizion, Mamaia, etc. Cat timp trebuie sa mai suporte alegatorii rationali asemenea aberatii?
    Dlor USL-isti! Treziti-va din “somnul ratiunii”, si aratati alegatorilor, scarbiti de diversiunea Uninominalului, ca SUSTINETI votul politic, care este cel proportional pe lista de partid, cu prag electoral de maximum de 3%!
    Si daca tot incepeti sa renuntati la “somnul ratiunii”, aduceti in fata judecatii ei inlocuirea actualului cadru democratic, cu acela ce v-a fost propus prin Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, adresata presedintelui Basescu, si care a fost transmisa tuturor partidelor politice! Atat Scrisoarea, cat si cadrul democratic pe care il propune, pot fi citite pe blogul (site-ul) “Dreptate pentru toti”!
    Niciun partid, mai vechi sau mai nou (PDL, PSD, PNL, PC, UNPR, UDMR, PRM, etc., sau PPDD), nu trebuie sa mai MINTA electoratul, ca este interest de o schimbare in Bine in societate, daca nu sustine inlocuirea actualului cadru democratic, care, in ultimii 22 de ani, s-a dovedit SEPTIC si RUINATOR pentru societatea romanesca! Cei ce nu vor sustine aceasta inlocuire, nu vor mai putea pacali pe nimeni, caci toti vor intelege ca unicul lor “ideal” este ..Ciolanul!
    Si daca tot ne aflam la momentul trezirii din “somnul ratiunii”, va rog stimati politicieni, jurnalisti, analisti, etc., care acceptati “trezirea”, sa-i “taxati” pe prostii (sau ticalosii) care spun ca alegerile anticipate NU SE POT declansa DECAT prin parcurgerea unor proceduri care dureaza circa 60 de zile!
    Prin consensul clasei politice si maine se poate stabili data alegerilor anticipate, daca poporul suveran si ratiunea pura le considera nu doar dezirabile, ci chiar necesare! Constitutia nu a fost “intocmita” pentru a fi OPUSA vointei poporului, exprimata prin consensul clasei politce!
    Daca in Parlamentul Romaniei exista forte politice care se opun vointei populare si Interesului National, si in consecinta se opun alegerilor anticipate, DOAR atunci este obligatorie parcurgerea etapelor prevazute de Art.89(1) din Constitutie!
    De ce a prevazut legiuitorul parcurgerea acestor etape? Pentru ca disputa, “a fi sau a nu fi” alegeri anticipate, sa nu se transeze cu “parul”!
    Toti politicienii, jurnalistii, analistii, etc., care, si de aici inainte, vor aborda chestiunea alegerilor anticipate in cheia tembela, si unica, a prevederilor Art.89(1), fara sa tina seama de posibilitatea consensului clasei politice, vor dovedi ca au ratiunea cufundata in somn adanc, ceea ce le va aduce dispretul semenilor!
    O alta categorie cufundata in “somnul ratiunii” este cea a “microbistilor” politici! Acestia dovedesc ca nu sunt dispusi la analize de niciun fel, ei fiind “caini pana la moarte” ai personajului X, sau ai partidului Y!
    Acesti “microbisti” se gasesc in mass-media (poate nu dezinteresat!) atat ca jurnalisti si analisti, cat si ca postaci (comentatori)!
    “Somnul ratiunii, naste monstri!”
    Romani! Treziti-va, din “somnul ratiunii”!
    Bucuresti, 19-02-2012. Ing. pens. D. Rizoaica, Fost detinut politic 1958-1963 si febr-apr 1986.

  5. Pingback: UN INFRACTOR INTERNAŢIONAL. AZI, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. DE CE A RĂMAS ROMÂNIA SINGURUL STAT EURO-ATLANTIC CARE NU-I CERE DEMISIA TIRANULUI AL-ASSAD « Welcome to Roxania

  6. Daca Nu-i Basescu, Este CURS sau IRSOP !

    Nu stiu cine plateste institutele de sondare pe diferite teme ale populatiei, insa stiu ca inselatorie mai mare ca asta, vorba unui personaj din Vacanta Mare “nu se ezicsta”. Lasand la o parte exit -poll-urile, de la ultimele doua exercitii “democratice” la parlamentare, dar mai ales la prezidentiale cand Geoana s-a apucat sa danseze cadrilul victoriei ca numai dupa cateva ore s-o puna de Marsul Funebru, sondajele obisnuite nu sunt altceva decat o incercare de-a dreptul idioata de manipulare a opiniei publice iin sensul dorit de cel care le-a comandat. Pentru ca daca ele ar fi reale si facute “by the book”, atunci pentru noi, ca popor, ar fi grav ,dar grav de tot eventual reparabil doar cu perfuzii in cap.
    De ce spun asta?
    Deoarece, dupa ce in institutele de medicina legala din lume a fost introdusa ca metoda de identificare a cetateniei decedatului, metoda romaneasca generata de austeritatea guvernului de “dreapta” Basescu, constand in existenta sau lipsa panzei de paianjen la curul decedatului ca urmare a mortii de inanitie, sondajele spun ca un procent foarte mare de romani din cei predispusi la o astfel de trecere in nefiinta se declara a fi de dreapta.
    Acum faptul ca daca-i intrebi pe portocaliii care-i doctrina lor poti fi sigur ca habar n-au si ca daca chiombu le da ordin ca de maine partidul sa se rebrenduiasca in partid comunist putem fi siguri ca de a doua zi propagandistii pupincuristi vor fi la post erxplicandu-ne de ce Romania are nevoie ca de aer de un nou partid comunist, nu mai este o surpriza pentru nimeni. Sincer, nu de la ei am eu asteptari in ceea ce priveste chestia asta cu doctrinele explicata pe intelesul tuturor.
    Nu, eu incerc sa inteleg, cum e posibil ca intr-o societate in care bogatanii sunt in peste 90% dintre cazuri facuti de tranzitia furtului la greu din bugetul si economia tarii, in care nu putem vorbi de o clasa de mijloc, sau macar de-o patura acolo de mijloc, talpa tarii, pauperizata de masurile luate de chiombu pana sub limita unui bun simt elementar, a fost brusc lovita de amoc si se declara cu puternice convingeri doctrinare de dreapta. Si aici vorbesc de dreapta autentica reprezentata de liberali, nu de dreapta manelizata a lu’ Basescu si a clanului sau de mafioti.Asta ar fi doar unul din multele exemple prin care se incearca indobitocirea electoratului prin asa-zise sondaje ale opiniei publice.
    Nu ne ajunge Basescu si scenariile lui securistico-holiudiene ori de cate ori i se scoala lui muschii s-o mai puna de f’o cucubata cotrocenista menita sa dea cu fum si praf in ochii nostri, mai vin si alde curs, murs, irsop, mirsop etc. cu abureli mai ceva ca la baia turceasca.

  7. Biblia Dupa Basescu- Geneza De La Basarabi – Facerea Lumii- Cartea I
    Filed under: D’ale politichiei mioritice — Marcus @ 11:29 Modifică

    Dumnezeu l-a creat pe Adam apoi, dintr-o coasta a sa, a creat-o pe Eva si a spus:
    -Uite, Adame, asta este Eva, alegeti nevasta!
    Si Adam a ales-o pe Eva sa-i fie tovarasa si la bine si la rau.
    Dracu, invidios pe lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, l-a imbatat bine si l-a trimis la Cotroceni. Aici chiombu l-a chemat pe Cel Ungurean, l-a numit Prim Ministru, i-a pus o lista in mana cu ajutorul lui Boc si i-a spus:
    – Uite, Cel Ungurene, asta este Guvernul, alege-ti ministri! Si Cel Ungurean, intr-un elan de independenta totala fata de dictatura Uratului, si-a ales purtatorul de cuvant sa-i fie tovaras si la bine si la rau.
    In ultimele zile doua lucruri m-au racait in media noastra, chiar la cea de Opozitie si in luarile de pozitie ale unor politicieni apartinand USL.
    In primul rand mi s-a intors stomacul pe dos cand am vazut cu cata daruire si obstinatie, jurnalisti creditati drept cat de cat bine pregatiti profesional si cu glagorie pe ei se dau de ceasul mortii sa induca in tartacutele romanilor ca Securistul Basescu ar putea semana macar la unghii si la cacat cu Putinul k.g.b-ist. Din pacate pentru noi, chit ca amandoi au avut si probabil mai au grade in Servicii, alaturarea lor nici macar in gluma nu poate fi facuta, pornind de la personalitatile lor total diferite si terminand cu meleragurile pe care cei doi isi exercita mandatele pe care le au in momentul de fata.
    In timp ce Putin, inca de la numirea lui ca succesor de catre Eltin, a inspirat atat rusilor, cat si Occidentului respect si teama, readucand Mama Rusia la nivelul de Mare Putere, mascariciul nostru in afara de pozele pe post de mainmuta facute cu un anumit tip de electorat, care a ajuns acum sa-l scuipe si sa-l strige pe numele sau adevarat de “javra ordinara”, n-a reusit niciun cacat in acesti sapte ani de mandat, dand Romania inapoi cu foarte, dar foarte multi ani, scotand populatia la mezat si indatorand-o pe, haaat, f’o doua generatii de acum incolo,. izgonind tineretul la munca in strainatate si cate si mai cate, toate nefacubile, dar comise de neispravit decis ca “dupa el potopu’”.
    Ori incercarea asta maladiva a presei de a-l compara pe becisnicul Basescu cu “pacificatoru’” Ceceniei (printre altele) este de tot rasul. Persoana mai caricaturizata, pamfletizata, satirizata si mai nou contestata in draci, in aer liber, la minus 20 de grade Celsius n-a avut Romania niciodata in istoria sa. Ori, tocmai aceasta caricatura, a ajuns sa fie asemuita cu Putin. Haideti , domnilor, fiti seriosi ca numai meserie si/sau audienta nu faceti cu asemenea “SiFi-uri” basite!
    Al doilea subiect care nu-mi da pace consta tot in incapatanarea, de data asta dovedita de unii membri ai Opozitiei, care inca incearca sa vada in Cel Ungurean, un tip independent, prins fara voia lui in chingile peledeului. Prizonierul pedeleului, my ass ! Omu’ este al basescului 150%, numit de acesta ca sa castige timp in vederea blatuirii Marelului Jaf de la localele si parlamentarele viitoare, prin inducerea in mintile romanilor ideea ca, vezi Doamne, dupa ce guvernul Basescu 5, prin sluga Boc, s-a sacrificat politic pentru binele si bunastarea poporenilor, vine acum guvernul Basescu 6 si, prin Cel Ungurean, baga din nou in carti Romania ca stat iesit din criza datorita masurilor de o clarviziune de-a dreptul divina luate de chiombila la ceas de mahmureala bahica matinala.
    Cand l-am auzit pe Nica, altfel un greu al PSD, cum il caina pe saracu Cel Ungurean, spunand despre el ca este prizonierul pedeleului, cand el de fapt este omul cu trup si suflet al basescului, recte al pedeleului, mi-asm adus din nou aminte de discursul lui Ponta prin care acesta ii oferea sprijin Cel Ungureanului.
    Pai, dargi pesedisti, grei si de frunte, mai iesiti voi pe sticla cu astfel de mesaje, ca mintenas o sa va vad depasiti in sondaje de Danut Elodia Oteve, cu toate eforturile pe care le-ati facut pana acum in alianta cu PNL. Puteti sa ma credeti, pe cuvant, Cel Ungurean nu este neam prizonierul pedeleului, ci este mana dreapta de rezerva a basescului cu care a inlocuit serviciile bocului dupa folosirea privatei cotroceniste pentru a face treaba mare.

Lasă un comentariu