Poziția României privind viitorul european al Serbiei – un act gratuit, rezultat al unei politici externe instinctive și incoerente

         Poziţia României de condiţionare a consensului privitor la acordarea statului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană Serbiei este un act gratuit şi „lipsit de spirit european”, cum pe bună-dreptate ne-a reproşat ministrul suedez de externe, Carl Bilt.

         Este firească dorinţa României de a vedea că românii din afara graniţelor se bucură de cele mai bune standarde referitoare la drepturile şi libertăţile lor, care să le permită păstrarea identităţii etnice.  Dar nu cu un gest care seamănă a şantaj se rezolvă aceste probleme.

          Ştim că Serbia are încă probleme cu drepturile acordate minorităţilor. Nu era cazul, însă, ca România să se folosească de problema vlahilor, pentru a lovi indirect în Olanda, cum afirmă ministrul Mediului, domnul Laszlo Borbely. Nu schimbăm cu nimic deciziile Olandei privitoare la Schengen şi nici nu facem un bine vlahilor din Serbia. Dar mai ales nu facem bine poziţiei României în UE.

           Cum bine se ştie, există Procesul de Stabilizare şi Asociere, care se constituie în cadru al politicii UE privitoare la ţările din Balcanii de Vest. România, ca ţară membră a UE, participă la procesul de monitorizare a progreselor ţărilor vizate de PSA, şi poate rezolva problemele reproşate Serbiei în cadrul lui. Nu e nevoie să facem gesturi extreme şi, în schimb, să acceptăm fără crâcnire decizii în sânul UE, care ne afectează de o manieră durabilă dezvoltarea economică şi socială, cum este cazul Tratatului de Stabilitate Financiară.

         Este de mirare că nu adoptăm astfel de poziţii şi în cazul în care România este direct vizată de acţiunile guvernului de la Budapesta, care tocmai a creat în România un partid extremist şi iredentist, patronat de Laszlo Tokes, cum nu facem nimic pentru a schimba situaţia românilor din Harghita şi Covasna, discriminaţi pe criterii etnice, în condiţiile în care minoritatea maghiară este la guvernare de atâta vreme.

        Avem o politică externă care se dovedeşte inadecvată statutului ţării noastre. Dacă vrem să fim recunoscuţi drept a şaptea putere din UE, atunci trebuie să dovedim responsabilitate, să fim deschişi la dialog şi cooperare, nu să procedăm instinctiv și incoerent.

Anunțuri

17 gânduri despre “Poziția României privind viitorul european al Serbiei – un act gratuit, rezultat al unei politici externe instinctive și incoerente

 1. Indiferent de culoarea politica a celor ce guverneaza ,politica externa a Romaniei este una care sa serveasca intereselor acestei Natiuni (europene).Din pacate ,asa cum se-ntampla si-n alte domenii (vezi doar strategia resurselor interne )de prea mult timp liderii politici ce detin puterea actioneaza ca o armata de ocupatie ,urmarind doar interesele proprii,sau doar personale in dauna si inpotriva fisei postului si al mandatului pe care l-au primit …asa cum l-au primit …

 2. Doamna Cretu, in Timoc sunt romani care au drepturile un pic cam terfelite. Cand noi vroiam sa intram in UE cei de la Bruxelles ne faceau praf pentru politicile noastre fata de unguri si tigani. Astazi, aceleasi drepturi sunt reclamate de tara noastra fata de comportamentul sarbilor fata de romani, dar UE vad ca are standarde duble in privinta noastra.

 3. Sunt eu idiot peste noapte ca să bag în seamă prostia Schengen? Cine vrea „euro” dacă Marea Britanie, Danemarca, Norvegia n-au vrut de la bun început, iar Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania şi Italia plâng acuma de ciudă că au acceptat din cretinism? Noi? Chiar atât de fraieri suntem?
  Politica externă a României? Demult nu mai avem aşa ceva.

 4. Protestele din Reşiţa au avut culoare locală, dar şi europeană

  Manifestaţiile din centrul civic al Reşiţei, devenite deja tradiţionale, după 45 de zile de proteste, au căpătat astăzi o nuanţă diferită, întrucât grupului de aproximativ 40 de cetăţeni, care a protestat neîntrerupt împotriva Puterii, li s-au alăturat sindicaliştii de la filialele judeţene BNS şi Cartel Alfa.
  Astfel, în piaţa din faţa Consiliului Judeţean şi a Prefecturii, au fost prezenţi aproximativ 4 – 500 de manifestanţi, în fruntea cărora s-au aflat liderii Nicolae Drăgan, de la BNS, împreună cu Marian Apostol şi Maria Zvarici, de la Cartel Alfa.
  Liderul filialei BNS Caraş-Severin, Nicolae Drăgan, a vorbit despre temerea sindicaliştilor că UCM Reşiţa se află în faţa unui colaps, orchestrat de grupuri de interese, colaps care ar putea conduce la concedieri masive, în vreme ce clasa politică locală asistă la dezintegrarea uzinei reşiţene fără să reacţioneze. Nicolae Drăgan l-a acuzat pe managerul general al UCM Reşiţa, Dan Obădău, că nu acţionează în intersul uzinei şi al salariaţilor şi este vândut mogulului energiei Bogdan Buzăianu. „Pentru mine directorul Dan Obădău, începând de astăzi nu mai există. Am avut mare încredere în el, dar a dovedit că este vândut unor interese străine de cele ale reşiţenilor!”, a repetat Nicolae Drăgan, de mai multe ori la megafon, în faţa sindicaliştilor. Nicolae Drăgan a declarat jurnaliştilor prezenţi la manifestaţie că ieri, marţi 28 februarie, a avut discuţii ce păreau constructive cu Dan Obădău, care s-a declarat alături de protestul sindicaliştilor, pentru ca astăzi să îşi schimbe poziţia cu 180 de grade. Mai mult, Obădău a influenţat Sindicatul „Reşiţa – 1771” din UCMR, care nu a ieşit la proteste, dovedind că este un sindicat marionetă, aflat la dispoziţia conducerii uzinei.
  Liderul Filialei Cartela Alfa Caraş-Severin, Marian Apostol, a subliniat că protestul sindicaliştilor reşiţeni este adresat şi Puterii din România, care intenţionează să semneze Tratatul Fiscal al UE, tratat care nu va aduce decât mai multă sărăcie românilor. În paralel cu protestul sindicaliştilor s-a desfăşurat şi protestul nucleului dur al reşiţenilor, care cer demisia Lui Traian Băsescu, a Guvernului şi a autorităţilor judeţene, în frunte cu Sorin Fruzăverde.
  Sindicaliştii au plecat din centrul civic în jurul orei 16, în piaţă rămânând cei aproximativ 40 de protestatari, care cer demisia Puterii şi organizarea de alegeri anticipate. Manifestaţiile s-au încheiat în jurul orei 17.
  http://www.argument-cs.ro/content/%E2%80%9E%C3%AEncep%C3%A2nd-de-ast%C4%83zi-dan-ob%C4%83d%C4%83u-nu-mai-exist%C4%83%E2%80%9D

  SINDICALIŞTILOR LI SE INTERZICE SĂ IASĂ ÎN STRADĂ!

  O parte a sindicatelor din Caraş-Severin se află în această după-amiază în faţa Prefecturii, manifestând împotriva actualilor guvernanţi şi şefi ai administraţiei judeţene, vinovaţi în opinia protestatarilor de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă şi de multe altele.
  Liderii CNS Cartel Alfa, BNS şi FEN sunt în centrul Reşiţei alături de aproape o mie de oameni care scandează împotriva guvernului şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde. Nu au fost menajaţi nici deputaţii şi senatorii de Caraş-Severin, răspunzători în ochii protestatarilor de situaţia în care au ajuns UCMR-ul, CSR-ul şi ceilalţi mari angajatori din judeţ. Potrivit celor din Piaţa 1 Decembrie 1918, nu toate sindicatele partipă la mişcarea de protest deoarece anumitor lideri sindicali li s-a sugerat pe un ton ameninţător că ar fi mai bine să stea acasă.
  “Ce facem cu Reşiţa? Pentru noi în momentul de faţă cel mai important este UCMR-ul. De astăzi sunt foarte dezamăgit de acest om care a preluat frâiele UCMR-ului. Din acest moment, Dan Obădău nu mai există pentru mine”, a declarat Nicolae Drăgan, preşedintele BNS Caraş-Severin. Liderul sindical este supărat foc pe actualul director al UCMR, deoarece este convins că acesta a împiedicat ieşirea în stradă şi a altor sindicate. “Am fost la el, m-am întâlnit pentru a stabili o revendicare, şi anume, să monitorizăm toţi parlamentarii de Caraş-Severin, pentru ca aceştia să iasă în Parlament şi să întrebe dacă Reşiţa, ca uzină, mai este considerată societate de interes naţional din punct de vedere strategic pentru sistemul hidroenergic sau nu. Dar iată, anumite sindicate din UCM au fost oprite să iasă la această mişcare”, a mai spus Drăgan.
  http://expressdebanat.ro/sindicalistilor-li-se-interzice-sa-iasa-in-strada

  Reșițenii – au protestat și astăzi în număr mare în Centrul Civic

  Aproape 500 de reșițeni ai ieșit din nou în stradă. Protestatarilor de zi cu zi, li s-au alăturat astăzi sindicaliștii.
  Este pentru a 45 zi de când la Reșița au început mitingurile, iar ediția de azi a fost una specială mai ales prin numărul mare al participanților precum și al lozincilor strigate.
  Dacă vă amintiți, în urmă cu câteva zile a apărut un anunț care spune că ,, În data de 29 februarie, între orele 14 – 15,30, în Reşiţa va avea loc mitingul de protest organizat de CNS Cartel Alfa şi BNS! La această acţiune chemăm toţi cetăţenii interesaţi să-şi transmită dezacordul cu privire la modul în care este tratată criza în România, şi faţă de instrumentele dictatorilale folosite de actualii guvernanţi în relaţia cu cetăţenii!” . Comunicatul era semnat liderii principalelor centrale sindicale din județ, Marian Apostol pentru CNS Cartel ALFA CS și Nicolae Drăgan pentru BNS.
  Numai că, numărul reșițenilor nemulțumiți nu a trecut de vreo 500. Este adevărat, de vreo 10 ori mai mulți decât în celelalte zile de protest, dar puțini având în vedere că aproape nimeni din Reșița nu este mulțumit de nivelul lui de viață. Alături de Apostol și Drăgan au fost prezenți și alți lideri precum Iancu Muhu sau Mariana Zvarici, dar aceștia, mai ales Muhu, a strălucit prin neimplicare. Ar fi fost culmea să comenteze ceva din moment ce acum vreo două săptămâni, într-o conferință de presă, spune cât de bine o duc siderurgiștii, că le-a crescut salariu, că primesc prime peste prime, li se plătesc jumătate din costurile vacanțelor de vară, că nimeni nu a fost disponibilizat și nici nu va fi pe viitor.
  Asta la CSR, fiindcă la UCMR, altfel stau lucrurile. Nicolae Drăgan l-a făcut cu ou și cu oțet pe actualul director Dan Obădău pe care îl acuză public că nu a făcut nimic în toți anii cât a fost în conducerea uzinei sub o formă sau alta. Drăgana sărit și la gâtul familie Chebuțiu, dar mai elegant, în schimb, a atacat dur Sindicatul din UCMR care nu a făcut nimic de s-a ajuns în această situație. Mai exact, se pare că la UCMR vor urma disponibilizări masive.
  Cei 450- 500 de oameni strânşi din nou în stradă, au suportat cu stoicism vântul rece şi tăios ce bate continuu în Piața 1 Decembrie. Cu toate că termometrul de pe Primărie arăta 6 grade cu plus, curentul ce trage de pe Valea Domanului îți îngheață măduva în oase. Și țineți cont că unii oameni sunt acolo, zi de zi, de peste o lună și jumătate.
  Sloganurile scandate au fost, multe dintre ele aceleaşi pe care cei ce au trecut prin Piață le știu deja: „La Palatul Cotroceni, cântă cucuveaua, Băsescu şi ai lui şi-au găsit beleaua“, „Demisia! Demisia!“, „Frunzăverde şi ai lui să se ducă dracului!“ București, nu uita- Reșița-i de partea ta, Frunzăverde te-ai uscat- acum pleacă din Banat” și cel mai nou: ,, Pân’ la Mărţişor, fără dictator! ”.
  http://www.infocs.ro/index.php/2012/02/29/re%C8%99i%C8%9Benii-au-protestat-%C8%99i-astazi-in-numar-mare-in-centrul-civic/comment-page-1/#comment-115178

  Album foto : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150637523247070.414576.717762069&type=3

 5. Valea Timocului contrar unor pareri nu face deloc parte din niciun Banat, ofer spre lectura Rezolutia 1632 (2008), a APCE, din 2 oct. 2008:…
  (Art.)20. Adunarea incurajeaza asadar membrii minoritatilor româna si valaha din estul Serbiei sa-si uneasca eforturile si sa depaseasca neintelegerile lor interne in interesul lor insisi si pentru pastrarea trasaturilor specifice care constituie identitatile lor. Autoritatile sârbe sunt raspunzatoare in acest caz sa nu impiedice, ci dimpotriva sa sustina initiativele in acest sens…

  APCE: A fost adoptata rezolutia 1632 care obliga statul sarb sa acorde drepturi romanilor din Timoc

  Strasbourg, Franta / Romanian Global News
  joi, 02 octombrie 2008

  Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a adoptat Rezolutia 1632 privind „Situatia minoritatilor nationale din Voivodina si a minoritatilor etnice romane din Serbia”. Rezolutia care priveste soarta uneia dintre cele mai importante comunitati romanesti din jurul frontierelor- comunitatea romaneasca din Timoc, a fost adoptata ieri 1 octombrie, transmite Romanian Global News.Textul Rezolutiei este extrem de important pentru romanii din Timoc, chiar daca forma sa putea fi si mai clara decat atat. Ca urmare a sprijinului acordat parlamentarilor sarbi, de catre cei greci, ciprioti si rusi, dar si a tradarii a patru parlamentari din Romania care nu au fost prezenti la dezbatere, rezolutia nu a fost adoptata in forma propusa.Romanian Global News va reveni facand publice numele parlamentarilor romani care au tradat interesele romanesti si anunta de pe acum ca va porni o campanie publica pentru retragerea sprijinului parlamentar de catre partidele ai caror membri sunt cei patru si neincluderea lor pe liste pentru alegerile parlamentare din noiembrie.Textul Rezolutiei a suferit mici modificari fata de forma initiala propusa, insa el ramane extrem de clar. Rezolutia arata in mod clar ca: Invita autoritatile competente ale Republicii Serbia sa ia masurile necesare pentru a le inlesni valahilor/românilor care locuiesc in estul Serbiei (pe vaile Timocului, Moravei si Dunarii) accesul la invatamânt, la presa si la administratie publica in limba lor materna si sa le ofere acestora mijloacele de a-si tine servicii religioase in aceasta limba(23.16);sa identifice si sa aplice solutii tehnice care sa le permita persoanele din estul Serbiei sa receptioneze emisiunile in limba româna difuzate in Voievodina(23.17).

  Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice române din Serbia Rezolutia 1632 (2008)(1)

  1. Adunarea parlamentara ia nota ca societatile europene de astazi sunt in esenta lor multiculturale si multietnice.
  2. Adunarea apara cu tarie diversitatea culturala, a carei importanta este subliniata in multiple instrumente ale Consiliului Europei si in mod particular in Conventia-cadru pentru protectia minoritatilor nationale (STCE nr. 157) si in Carta europeana a limbilor regionale sau minoritare (STCE nr. 148).
  3. Diversitatea nu trebuie perceputa ca o amenintare, ci ca o sursa de imbogatire. Ea trebuie respectata si aparata ca o componenta de baza a oricarei societati democratice. Or, respectarea principiilor in materie de drepturi ale omului, preeminenta dreptului si democratia constituie cea mai buna garantie a respectarii diversitatii.
  4. Serbia, ca si orice regiune din Balcani, este una din tarile cele mai multiculturale ale Europei. Ea trebuie sa releve provocarile inerente oricarei societati multiculturale, veghind la promovarea unei viziuni asupra societatii bazate pe respectarea diversitatii, combatând totodata orice forma de intoleranta si de discriminare.
  5. Aceasta regiune, inclusiv Serbia, ramâne marcata de tensiuni interetnice. Astazi se mai inregistreaza in Serbia incidente cu caracter etnic variabile ca nivel si intensitate.
  6. Adunarea subliniaza ca dialogul intercultural si respectarea diversitatii culturilor constituie garantii ale pacii si ale stabilitati pe termen lung in regiune.
  7. In timp ce incidentele cu caracter etnic sunt in prezent putin numeroase in provincia sârba Voievodina, provincie caracterizata printr-un amestec etnic dintre cele mai pronuntate in tara, trebuie constatat ca in anul 2004 – perioada marcata de incidente interetnice numeroase si
  alarmante – autoritatile au reactionat cu prea multa multa intârziere.
  8. Adunarea indeamna cu insistenta autoritatile sârbe sa reactioneze intotdeauna cu multa promptitudine si hotarâre impotriva oricarei violente interetnice.
  9. Adunarea se felicita constatând adoptarea unui numar de initiative laudabile, intre care si “pachetul” legislativ din anul 2002 si noua Constitutie sârba din 2006, in favoarea drepturilor minoritatilor nationale si incurajeaza autoritatile sa-si continue eforturile in acest sens.
  10. In aceasta privinta Adunarea constata cu multa satisfactie ca dupa ultimele alegeri a fost restabilita functia de ministru pentru drepturile omului si drepturile minoritatilor si ca reprezentantii minoritatilor fac parte din guvernul de coalitie ocupând functii ministeriale. 11. Aceste eforturi vor trebui conjugate de catre autoritatile statului, institutiile religioase precum si mass-media printr-o politica a comunicarii, in vederea promovarii spiritului de toleranta, a dialogului intercultural si a combaterii discriminarii.
  12. Adunarea se felicita sa constate ca un proiect de lege privind combaterea discriminarii a fost pregatit si prezentat spre comentare Comisiei de la Venetia. Adoptarea rapida si aplicarea acestei legi sunt deosebit de importante pentru a preveni discriminarile ulterioare indreptate impotriva minoritatilor nationale.
  13. Adunarea considera ca mediatorul poate si trebuie sa joace un rol important in acest sens. Ea se felicita asadar in legatura cu indelung asteptata desemnare, la 29 iunie 2007, a unui mediator al Republici Serbia.
  14. Intre altele, autoritatile trebuie sa-si continue eforturile in vederea sporirii increderii minoritatilor fata de reprezentantii autoritatilor si pentru a combate prejudecatile fata de minoritati, prejudecati care pot sa persiste in sânul fortelor de ordine si a puterii judecatoresti. Adunarea se felicita in legatura cu existenta unui program privind cresterea reprezentarii membrilor minoritatilor in rândul fortelor de ordine si a puterii judecatoresti, si in special privind punerea in aplicare a unei forte de politie multietnice in sudul Serbiei. Ea incurajeaza autoritatile sa extinda si sa aplice aceasta initiativa in alte regiuni si mai cu seama in Voievodina.
  15. Adunarea este totusi ingrijorata sa constate mari lacune in ceea ce priveste punerea in aplicare a drepturilor minoritatilor. Autoritatilor nationale, regionale si locale le revine raspunderea unei depline si complete puneri in aplicare a prevederilor legale pertinente.
  16. Anumite prevederi legale sunt defectuoase de mai multi ani, ceea ce impiedica o exploatare cât mai buna posibil, in beneficiul membrilor minoritatilor, a potentialului oferit de cadrul legislativ dezvoltat in anul 2002.
  17. Adunarea considera ca aceste lacune ale legislatiei pun la indoiala credibilitatea si vointa politica a autoritatilor in materie de drepturi ale minoritatilor si nu sunt prielnice consolidarii increderii membrilor minoritatilor nationale in autoritati.
  18. Mai mult, Adunarea este ingrijorata sa constate divergentele de la o regiune la alta in ceea ce priveste punerea in aplicare si accesul efectiv al membrilor minoritatilor la drepturile lor. Adunarea constata in special ca membrii minoritatilor nationale din estul Serbiei sunt intr-o situatie categoric mai putin favorabila decât cei din Voievodina.
  19. Cât despre chestiunea identitatii minoritatilor, si in special având in vedere dezbaterile din jurul minoritatilor româna si valaha, Adunarea aminteste principiul enuntat in articolul 3 al Conventiei-cadru pentru protectia minoritatilor nationale si reafirma ca orice incercare privind impunerea unei identitati unei persoane, sau unui grup de persoane, este inadmisibila.

  20. Adunarea incurajeaza asadar membrii minoritatilor româna si valaha din estul Serbiei sa-si uneasca eforturile si sa depaseasca neintelegerile lor interne in interesul lor insisi si pentru pastrarea trasaturilor specifice care constituie identitatile lor. Autoritatile sârbe sunt raspunzatoare in acest caz sa nu impiedice, ci dimpotriva sa sustina initiativele in acest sens.
  21. Adunarea este constienta de ingrijorarile exprimate de Comisia pentru Democratiei prin Drept (Comisia de la Venetia) in legatura cu Legea din anul 2006 privind Bisericile si organizatiile religioase din Republica Serbia si se asociaza recomandarii acesteia prin care cere o definire mai exacta a statutului dreptului canonic si a hotarârilor instantelor bisericesti. Pe de alta parte, Adunarea roaga insistent autoritatile sârbe sa coopereze deopotriva cu Biserica Ortodoxa Sârba si cu Biserica Ortodoxa Româna pentru gasirea unei solutii practice de natura sa faca efectiva libertatea religiei in partea de rasarit a tarii, asa cum este deja in cazul Voievodinei.

  22. In sfârsit, constienta de faptul ca cooperarea dintre statul de resedinta si statul inrudit, prin intermediul acordurilor bilaterale, prezinta un interes real in scopul garantarii stabilitatii in Europa, Adunarea cheama autoritatile sârbe sa-si intensifice relatiile de buna vecinatate cu statele inrudite (România, Ungaria, Croatia si «fosta republica iugoslava a Macedoniei») aplicând integral acordurile bilaterale semnate de acestea.

  23. Prin urmare, Adunarea invita autoritatile competente ale Republicii Serbia :

  23.1. sa acorde o atentie sporita plângerilor privind violenta interetnica si sa reactioneze cu promptitudine, hotarâre si eficienta la acestea, mai cu seama prin anchete ale politiei si printr-o urmarire penala eficienta;
  23.2. sa vegheze asupra punerii efective in aplicare a legislatiei in materie de drepturi ale minoritatilor si in special a legilor adoptate in anul 2002;
  23.3. sa aloce cât de repede posibil fonduri pentru promovarea sociala, economica, culturala si pentru dezvoltarea generala a minoritatilor nationale, alocare prevazuta de articolul 20 din legea-cadru din anul 2002 privind protectia drepturilor si libertatilor minoritatilor nationale;
  23.4. sa adopte neintârziat o lege privind combaterea discriminarii, tinând cont de remarcile formulate de Comisia de la Venetia;
  23.5. sa adopte in regim prioritar textele legislative privind alegerea si finantarea Consiliilor nationale pentru minoritatile nationale, tinând cont de comentariile expertilor Consiliului Europei pe marginea proiectului de lege privind alegerile;
  23.6. sa defineasca cu mai multa precizie competentele si obligatiile Consiliilor nationale pentru minoritatile nationale, dotându-le cu fondurile necesare realizarii misiunilor lor;
  23.7. sa introduca un mecanism de control din partea Consiliilor nationale pentru minoritati a actelor executivului in materie de drepturi ale minoritatilor;
  23.8. sa convoace reuniuni mai numeroase si cu o mai mare regularitate ale Consiliului national pentru minoritatile nationale;
  23.9. sa prevada desemnarea unui mediator adjunct insarcinat cu problemele ce tin de drepturile minoritatilor;
  23.10. recunoscând progresele marcate de dispozitiile noii Constitutii in aceasta privinta, sa consolideze in continuare stabilitatea bugetelor provinciilor autonome;
  23.11. sa ia masuri pozitive in favoarea persoanelor apartinând tuturor minoritatilor si sa vegheze asupra eradicarii oricarei discriminari impotriva membrilor lor;
  23.12. sa-si intensifice eforturile pentru dezvoltarea initiativelor privind promovarea spiritului de toleranta si a dialogului intercultural;

  23.13. sa accelereze initiativele privind pregatirea unor cadre didactice calificate sa predea limbile minoritare si sa predea in aceste limbi;
  23.14. sa continue sa dezvolte scolile bilingve si scolile in limba materna;
  23.15. sa suprime diferentele regionale existente in ceea ce priveste garantarea efectiva a drepturilor minoritatilor (in special privind folosirea limbilor minoritare in administratie, invatamântul in limbile minoritare, libertatea religiei etc.) punând integral in aplicare, si pe intreg teritoriul, legislatia in vigoare in acest domeniu;
  23.16. sa ia masurile necesare pentru a le inlesni valahilor/românilor care locuiesc in estul Serbiei (pe vaile Timocului, Moravei si Dunarii) accesul la invatamânt, la presa si la administratie publica in limba lor materna si sa le ofere acestora mijloacele de a-si sa tina servicii religioase in aceasta limba;
  23.17. sa identifice si sa aplice solutii tehnice care sa le permita persoanele din estul Serbiei sa receptioneze emisiunile in limba româna difuzate in Voievodina;
  23.18. sa prevada exceptiile de la procedurile de privatizare in domeniul presei in favoarea presei in limbile minoritare in scopul de a asigura viabilitatea acesteia;

  24. Adunarea cheama de asemenea Serbia si statele inrudite vizate sa convoace cât mai repede posibil Comisiile interguvernamentale mixte prevazute de acordurile bilaterale privind cooperarea in domeniul protectiei minoritatilor nationale incheiate de acestea.
  25. Adunarea invita Comisia sa pentru respectarea obligatiilor si angajamentelor statelor membre ale Consiliului Europei (Comisia de monitorizare) sa ia in consideratie indeaproape propunerile cuprinse
  in aceasta rezolutie in cadrul dialogului sau cu autoritatile sârbe.

  Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei
  ________________________________________

  Situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice române din Serbia
  Recomandarea 1845 (2008)(2)

  1. Adunarea parlamentara, referindu-se la Rezolutia sa 1632 (2008) privind situatia minoritatilor nationale din Voievodina si a minoritatii etnice române din Serbia, invita Comitetul de Ministri sa tina cont, in cadrul monitorizarii sale regulate, de recomandarile pe care li le-a adresat autoritatilor sârbe in
  respectiva rezolutie si sa tina cont de acestea in cadrul urmatorului sau ciclu de monitorizare in virtutea Conventiei-cadru pentru protectia minoritatilor nationale.
  2. Adunarea le recomanda de asemenea Comitetului de Ministri si autoritatilor sârbe sa prevada lansarea unor noi programe de asistenta cu tinta fixa in vederea sprijinirii elaborarii unor planuri de actiune concrete privind promovarea spiritului de toleranta si a dialogului intercultural si in special privind sporirea increderii minoritatilor in institutiile statului si pentru combaterea prejudecatilor indreptate impotriva minoritatilor care pot sa mai persiste in sânul fortelor de ordine si al puterii judecatoresti.

  1) Dezbătută de către Adunarea Parlamentară la 1 octombrie 2008 (cea de-a 33-a şedinţă) (a se vedea DOC. 11528, Raportul Comisiei Juridice şi Drepturi ale Omului, raportor dl Herrmann). Text adoptat de Adunare la 1 octombrie 2008. A se vedea Recomandarea 1845 (2008).
  2) Dezbătută de către Adunarea Parlamentară la 1 octombrie 2008 (cea de-a 33-a şedinţă) (a se vedea DOC. 11528, Raportul Comisiei Juridice şi Drepturi ale Omului, raportor dl Herrmann). Text adoptat de Adunare la 1 octombrie 2008.

  http://www.rgnpress.ro/Politic/APCE-A-fost-adoptata-rezolutia-1632-care-obliga-statul-sarb-sa-acorde-drepturi-romanilor-din-Timoc.html

  2 – ara de origine a românilor timoceni este România? Nu, ţara de origine a românilor timoceni nu este România (paradoxal, aici îi dăm, parţial, dreptate domnului Miletic Mihailovic), pentru că, în cea mai mare parte, românii timoceni sunt autohtoni, ţara lor făcând parte din aria etnogenezei româneşti. Aşadar, ei nu sunt veniţi de aiurea, ci aparţin locurilor natale de un mileniu şi jumătate, de când izvoarele istorice îi atestă pe vechii români (străromâni), cei care au contribuit la formarea majorităţii popoarelor din Balcani, inclusiv la etnogeneza sârbilor. Aceştia din urmă au ajuns pe Valea Timocului foarte târziu, după 1833, când, din cauza intereselor Rusiei, această zonă a fost anexată de Serbia. ( Miletic Mihailovic )

  3 – Limba vlahă este diferită de limba română? Nu, este una şi aceeaşi limbă. Poporul român s-a format pe un spaţiu imens, cuprinzând romanitatea orientală, cuprinsă între Marea Adriatică şi Marea Neagră, pe ambele maluri ale Dunării. Limba vorbită în acest spaţiu a fost limba română. Şi astăzi mai există zone în care se vorbeşte limba română, de exemplu, Valea Timocului, teritoriu care aparţine statului sârb. Prin urmare, limba română este una şi aceeaşi cu limba vorbită de românii timoceni, aşadar nu există o limbă vlahă.

  Mai trebuie subliniat un fapt: cuvintele „vlah”, „valah”, „vlas”, „voloh” etc fac parte din patrimoniul istoric şi cultural românesc!!! „Este democraţie! Nu îi obligă să fie români cu forţa, chiar dacă dovezile şi bunul simţ spun asta! Dacă nu sunt români sau nu recunosc apartenenţa la filonul românesc nu pot lua oficial numele de valah, vlah, vlas, voloh. Pot să-şi spună negotineni, petrovaţeni etc. Valahii, vlahii, vlasii sunt români şi românii sunt cei ai căror strămoşi au fost numiţi de străini valahi, vlahi, vlasi, volohi, olahi . Dacă nu afirmă oficial că noua limbă standardizată este un nume al unui grai românesc, nu pot folosi oficial numele de limbă valahă, vlahă etc pentru o limbă care ar fi altceva decât o limbă românească sau un grai al limbii române ( Prof. Valentin Băluţoiu
  Colegiul Naţional „Carol I”, Craiova )
  http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/ISTORIE/O%20limba%20care%20nu%20exista%20si%20un%20atac%20la%20adresa%20statului%20national%20roman%20de%20Valentin%20Balutoiu.htm

  TOTUŞI…. : VLAHII DIN VALEA TIMOCULUI, NU ACCEPTĂ, NU DORESC SĂ FIE NUMIŢI ROMÂNI ! EI SPUN CĂ SUNT… VLAHI…

  4 – KOSOVO JE SRBIJA !!! KOSOVO JE SRCE SRBIJE !!!
  CINE SPUNE ALTFEL, E IGNORANT, NEINFORMAT, DE REA-CREDINŢĂ, HABAR NU ARE CUM AU AJUNS ALBANEZII ACOLO, SE PREFACE A NU ŞTII DESPRE EPURAREA ETNICĂ PE ETAPE DAR DELIBERATĂ ( !!! )…. MĂ OPRESC ACI, DEOCAMDATĂ, CĂ MĂ NERVAI NERVOS…

  5 -Uniunea Europeana va purta responsabilitatea unei eventuale instalari de baze militare ruse in Serbia, daca va refuza sa acorde acestei tari statutul de candidat la aderare, a avertizat vicepremierul sarb Ivica Dacic …. –

  6 – Dacă nu mă înşeală memoria, tot în acest spaţiu scrisăi :
  ” unde a fost Europa când am avut nevoie de ea … ”…
  – ei bine, ROMÂNUL ADRIAN PĂUNESCU a spus lucrurilor pe nume :
  ” era o datorie a marilor state occidentale sa revigoreze NU sa puna la competitie imediata o tara care venea dintr-o mare suferinta, dintr-o pedeapsa cumplita si nemeritata, ei bine, suntem tot singuri si tot ce se face pentru noi se face pe bani, se face pe dobanzi, cred ca domnii acestia de la FMI… care-i asigura preşedintelui nişte interese bancare, se poarta cu noi ca si cand am fi singuri pe pamant, ca si cand noi nu avem un popor pe care-l reprezentam… În momentele acestea trebuie respectată România însăşi ! ”
  ” Nu se cuvine aşa, nu se cuvine să pedepseşti un popor… noi am plătit scump deschiderea către occident… Nu putem pedepsii un popor la nesfârşit ! ( … )… ”

  7 – că nu mă vreu abţine şi recunosc : curvăsăraiul UE vis a vis de România, Srbija şi alţii… e politichie ipocrită , în cur îi doare şi nici acolo de ceilalţi, adică alde România, Srbija, DOAR dacă aduc vreun FOLOS… rechinilor, dinozaurilor care fac legea în UE şi care e pt unii mumă pt alţii ” măşcioane ”, ciumă.. Pt Germany, par egzamplă , şi noi şi sârbii şi alţii am fost suntem şi vom fi nişte gândaci de bucătărie !!!

 6. 8 – Mesajul Sf’ântului Nicolae Velimirovici – către Europa de astăzi:
  “Europa a început să se îndepărteze de Hristos şi să se întoarcă către lumea aceasta, dinspre duh înspre materie”
  “după legea veşnică a firii”… “oricine îi spune celui care lucrează răul că rău va petrece, poate fi proroc”.
  “ Şcoala să fie cu credinţă, politica cu cinste, oastea cu dragoste de ţară, statul cu binecuvântarea lui Dumnezeu”
  “Sfânta Scriptură este fără de greşeală. Ea este rânduiala Cosmosului, lăsată de Dumnezeu. În Sfânta Scriptură se lămureşte rostul fiecărui om şi fiecărui neam […] Toată ştiinţa europeană nu e în stare să înlocuiască nici măcar o poruncă a Domnului”
  “Iată, fraţilor, pricina tuturor suferinţelor pe care Dumnezeu le îngăduie în lume. Să facă pe om mai căutat şi mai preţuit decât aurul”
  “Cei blânzi vor moşteni pământul pentru care se luptă şi îşi varsă sângele cei îngâmfaţi, cei lacomi şi cei mânioşi. […] Nicicând de la zidirea lumii, nimeni n-a luptat împotriva unui popor binecredincios fără să lupte împotriva lui Dumnezeu. […] Dacă ar fi ştiut Europenii botezaţi aceasta, nu ar mai fi avut loc ultimele războaie mondiale”
  “Ne-am plecat capul şi ne-am închinat cu uşurinţă idolilor Europeni”
  “Popoarele eretice din vremea noastră L-au aşezat pe Domnul Hristos pe ultimul loc la masa acestei lumi, ca pe ultimul milog, iar la locurile de cinste i-au aşezat pe oamenii lor mari: politicienii, cărturarii, filosofii, romancierii, oameni de ştiinţă, bancherii, chiar şi pe exploratori şi pe sportivi”
  “Dacă mă întrebaţi ce e de făcut ca să ne mântuim, vă voi răspunde să cunoaşteţi adevărul, şi adevărul vă va slobozi de toate relele. Hristos este adevărul şi mărturisitorul adevărului ceresc cel veşnic”
  “Fie ca popoarele Creştine să îngenuncheze la picioarele lui Hristos cel batjocorit de ele şi să-i înapoieze stăpânirea, cinstea, slava şi cinstirea care i se cuvin numai Lui. Aşa să faceţi şi voi, fraţilor ortodocşi, dacă vreţi să scăpaţi de un al treilea război mondial, mai cumplit decât cele două de până acum”
  ” Fraţii mei, calea cea sfântă a Domnului nici nu e neumblată, nici nepietruită, nici nemarcată, ca să ne putem plânge că nu o vedem sau nu o cunoaştem. Pe această cale au trecut sfinţii apostoli, sfinţii mucenici şi mărturisitori, sfinţii împăraţi Creştini şi patriarhi, sfinţii pustnici şi sihaştri, şi alte mii şi mii, milioane şi milioane. […] Pe calea aceasta sfântă, Dumnezeu blagosloveşte norodul Său sfânt. Amin”
  Sf. Nicolae Velimirovici, Prin fereastra temniţei, Predania, Bucureşti, 2007

  9 – “Noi, libertatea ne-am trăit-o atunci când voi trăiaţi în frig şi în întuneric. Dacă vom mai avea parte din nou de ea, vom considera că e un dar de la Dumnezeu. Ştiţi care e diferenţa dintre noi, sârbii, şi voi, românii? Voi nu aţi decis niciodată singuri. Noi, întotdeauna. Voi trebuie să respiraţi aşa cum vă cere UE. Cred că, până la urmă, Serbia şi Macedonia vor fi primite în Uniunea Europeană. Nu văd alt deznodământ”, încheie, optimist, Slobodan Vuicici.

  10 – * Istoria totdeauna a fost nedreapta cu cei care au faurit-o. Asa si cu Slobodan Milosevici. Deocamdata el este considerat un erou al poporului sarb doar in taina si nedeclarat oficial ,dar dupa cum cunosc eu acest popor in lunga si mareata-i istorie nicodata nu si-au negat eroii. Vine vreamea aceea in care se va vedea ca Slobodan a avut dreptate si ca interese ascunse, straine de micul si viteazul popor sarb,au determinat si provocat razboiul mai mult interconfesional din Bosnia-Hertegovina si razboiul pentru integritatea Serbiei si pastrarea leaganului istoric al sarbilor, Kosovo la patria mama, Serbia. Puterile mondiale cunosc dictonul latin “Divide & impera” si asta s-a dorit cu Jugoslavia. Si ce s-a obtinut? Nimic. Poate doar mentinerea “Butoiului cu pulbere al Europei” amorsat. Sarbi nu uita si nu iarta! Asa am invatat eu Istoria de la istoricii de demult…
  Si chiar daca nu vorbim aceeasi limba avem o istorie comuna si traditii etno si de viata comune.Prin sec VIII-X pe aici a fost”tot o apa si-un pamant”.Sa nu uitam aceste adevaruri!
  “tot o apa si-un pamant” adica multi valahi si destui slavi,apoi au sosit alogenii cu pretentii de stapani.Si de aici se despart lucrurile.De la coada lui”Aghiuta” din istoria popoarelor… *
  Profesorul Ion Borgovan

 7. Cum bine se ştie, există Procesul de Stabilizare şi Asociere, care se constituie în cadru al politicii UE privitoare la ţările din Balcanii de Vest. România, ca ţară membră a UE, participă la procesul de monitorizare a progreselor ţărilor vizate de PSA, şi poate rezolva problemele reproşate Serbiei în cadrul lui. Nu e nevoie să facem gesturi extreme şi, în schimb, să acceptăm fără crâcnire decizii în sânul UE, care ne afectează de o manieră durabilă dezvoltarea economică şi socială, cum este cazul Tratatului de Stabilitate Financiară. – Corina Cretu

  si, ajunsaram la punctele 6 si 7 pe care le scrisai mai sus !!

 8. “Indiferent de orice asemănare, acestea sunt două minorităţi naţionale autohtone. Românii consideră România patria lor. Vlahii consideră Serbia patria lor. Noi nu avem obiecţii, nicio bază să apelăm la România, nici România nu are nicio bază să facă vreo cerere în numele nostru’, a declarat Dragojevic, citat de postul sârb B92.
  Ţara vecină, a continuat Dragojevic, a cerut ca vlahii să fie şterşi ca o opţiune înainte de ultimul recensământ al populaţiei, cu alte cuvinte, pentru a-i lega pe toţi membrii comunităţii vlahe să se declare fie români, fie “vlahi-români”. Cu toate acestea,”vlahii NU au fost gata să accepte aşa ceva”,
  spune Dragojevic.

 9. “Noi, libertatea ne-am trăit-o atunci când voi trăiaţi în frig şi în întuneric. Dacă vom mai avea parte din nou de ea, vom considera că e un dar de la Dumnezeu. Ştiţi care e diferenţa dintre noi, sârbii, şi voi, românii? Voi nu aţi decis niciodată singuri. Noi, întotdeauna. Voi trebuie să respiraţi aşa cum vă cere UE. Cred că, până la urmă, Serbia şi Macedonia vor fi primite în Uniunea Europeană. Nu văd alt deznodământ”, încheie, optimist, Slobodan Vuicici.
  În ce priveşte Kosovo…. ei bine, sârbii au RĂBDARE, oricât trebuie, dar de renunţat la inima Srbijei, apăi să NU creadă nima-n lume aista, s-ar chema că nu-i cunosc pe sârbi de … SÂRBI
  stimă,

 10. Miniştrii de Externe din Suedia şi Germania critică atitudinea României faţă de Serbia
  Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, a criticat poziţia României referitoare la acordarea statutului de candidat Serbiei, subliniind că Bucureştiului „îi lipseşte spiritul european”, în timp ce şeful diplomaţiei germane consideră că Bucureştiul a adus teme de politică internă la nivel european.
  Conform site-ului Euractiv, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a acuzat România că a introdus „aspecte din politica internă” într-o dezbatere care vizează Uniunea Europeană în sens larg.

  La rândul său, şeful diplomaţiei suedeze, Carl Bildt, a declarat că României „îi lipseşte spiritul european”.

  „Sunt convins că recomandarea de acordare a statutului de candidat Serbiei va fi confirmată de şefii de stat şi de guvern în cursul Consiliului European de joi”, a declarat comisarul UE pentru Extindere, Ştefan Fule.
  http://www.mediafax.ro/politic/ministrii-de-externe-din-suedia-si-germania-critica-atitudinea-romaniei-fata-de-serbia-9356840/

 11. BOMBA BOMBELOR : MELESCANU A CONDUS ECHIPA CARE LA
  UCIS PE MARIN CEAUSECU SI A FURAT CONTURILE DICTATORULUI.
  Ca urmare a denuntului meu pentru recuperarea banilor Ceausescu atentia
  anchetatorilor si-a indreptat atentia catre moartea ” prin sinucidere ” a fratelui
  acestuia. Fost sef al Agentiei Economice a Romaniei de la Viena, Marin Ceausescu a fost gasit fara suflare in ziua de 28 decembrie 1989. Marin era unul dintre demnitarii fostului regim care controlau spionajul tarii noastre in Europa de Vest. Data fiind relatia sa de rudenie cu dictatorul, dar si gratie pozitiei pe care a ocupat-o la Viena timp de 16 ani, informatiile pe care le detinea Marin Ceausescu referitoare la situatia presupuselor conturi secrete ale cuplului dictatorial s-ar fi putut dovedi cruciale.
  El era filat zi si noapre de agentura austriaca si olandeza responsabila pentru
  spionajul romanesc in cadrul NATO.
  IN ARHIVELE OLANDEZE SA GASIT ULTIMA CONVORBIRE TELEFONICA A LUI MARIN CEAUSESCU CU MINUTE INAINTE DE MOARTE. A FOST O CONVORBIRE INTRE EL SI THEODOR MELESCANU CARE FACEA PARTE DIN GRUPUL DE SPIONAJ DELA VIENA.
  Fotografii ale cadavrului si ca acesta nu prezenta semnele tipice ale unei morti prin spanzurare. Concluzia sa este fara echivoc: Marin Ceausescu nu s-a sinucis ci a fost ucis de membrii DEA din Viena.
  Pe 28 decembrie 1989, acesta a fost gasit fara suflare de catre Melescanu care a anuntat personalul ambasadei, dupa ce aparent s-ar fi spanzurat de o grinda. Cer oficial autoritatilor romane deshumarea cadavrului si punerea lui Thedor Melescanu directorul SIE sub ancheta.
  va urma pe
  http://devanewyork.blogspot.com/

 12. Chiombule, Jos Labele-ti Scarnavite De Pe Antena 3! Jos Basescu!

  Libertatea este unul dintre cele mai de pret bunuri de care ne bucuram de pe pozitiile noastre bipede inzestrate cu organul gandirii si cel al comunicarii. Luandu-ni-se libertatea putem fi redusi in cel mai fericit caz la ipostaza locatarilor unei gradini zooologice, dependenti de ingrjitorii lor pentru toate cele necesare supravietuirii in captivitate.
  Ori, pe drumul sau de instaurare a dictaturii pe ruinele statului de drept care s-a numit Romania, chiombu’ si gasca sa de golani penali sunt pe cale sa faca si acest ultim pas, care sa consacre pe deplin victoria intunericului ratiunii asupra libertatii de exprimare a locuitorilor acestor meleaguri de granita europeana.
  Caci de la inchiderea, la inceput pentru crearea precedentului, timp de zece minute a singurului post de televiziune din tara care mai emite in conformitate cu realitatea traita in iadul basist, negudurandu-se precum Grivei pe langa Putere, ci dezvaluind cu curaj toate magariile comise de clica mafiota care a acaparat toate fraiele puterii in tara si care zi de zi se opune tacticilor de neutralizare a libertatilor cetatenesti emanate din deal de la Cotroceni si puse in practica si sustinute de pupinbasistii de serviciu, pana la inchiderea totala a sa, nu mai este decat o scurta etapa de indeplinit.
  Si aceasta etapa va fi fost parcursa la momentul in care CNA-ul, acest instrument dictatorial de cenzura basista, va capata puteri depline de decizie prin cooptarea a inca doi membri, reprezentanti si slugi docile ale actualei puteri pe calea desfiintarii usoarelor urme de libera exprimare ramase neatinse de virusul choimbalao-mafiot care a infestat media si socialul romanesc.
  Odata inchis si acest ultim bastion de lupta impotriva dictaturii vom reveni la telejurnalele ceausiste de o ora in care pupatorii de dos basist gen Pora, Patapievici, Ecrivan, Plesu etc ne vor incanta cu giumbuslucurile si tumbele lor executate intru satisfacerea ego-ului basist in speranta capatarii in final de spectacol a mult ravnitei banane.
  Ba, mai mult, din acel moment se va da liber la investitii in domeniul constructiilor de lagare de concentrare pe model nazist, sau de baraci marca gulag sovieto-siberian, in care eventualii contestatari ai tatucului sa fie trimisi pentru odihna si reeducare.
  Ca astia nici bani de canale nu au, i-au furat si p-aia!
  Asa ca, dragi compatrioti, este cazul sa nu stam cu mainile incrucisate si sa privim ca acum saptezeci de ani la parada tancurilor sovietice care ne-au adus “bunastarea” celor cincizeci de ani de comunism si sa asteptam venirea americanilor sa ne elibereze, ci sa iesim in strada si sa luptam pentru drepturile si libertatile noastre cetatenesti castigate cu pretul sangelui varsat intr-un decembrie de foc de niste tineri inocenti care nu au realizat pe mainile cui va ajunge destinul romanilor.
  Nu va fie frica, romani, va asigur eu ca la cat fura si la cat au furat acesti nenorociti de portocaliii care ne lasa sa murim de cancer cu legea si dreptatea in mana, in timp ce cu banii platiti de noi pentru medicamente dumnealor isi fac viloaie de neamuri proaste si sustin campanii electorale, nici macar bani de gloante nu mai au, sau daca au nu se indura sa-i cheltuie, gandind la o lege pe model chinezesc prin care li se vor imputa gloantele folosite in reprimarea revoltei populare familiilor eventualelor victime.
  Haideti in strada sa grabim primavara libertatii noastre!
  Jos Basescu!

 13. Pingback: 1 Martie … « Gabriela Savitsky

 14. Sunt absolut de acord cu faptul ca Romania trebuie sa sprijine Serbia in ceea ce priveste parcursul european al acesteia. Dar nu putem ramane insensibili la incalcarea grava a Drepturilor Omului in Serbia, si nu numai! In Serbia traieste o minoritate romaneasca, discriminata de autoritatile de la Belgrad! Nu cred ca e placut sa te trezesti dimineata cu un glonte care iti sparge fereastra: astfel de lucruri, inimaginabile intr-o UE democratica, cu totul opuse valorilor UE, se intampla, din pacate, in zilele noastre in Serbia! Daca luptam impotriva fascismului olandez, impotriva fascismului islamic, atunci de ce sa nu luptam si impotriva fascismului sarbesc, generat de-alungul anilor, de un nationalism exacerbat? Or, tocmai asta si vreau sa spun: acestui nationalism sarb trebuie sa i se opuna europenismul si respectarea Drepturilor Omului. Eu cred ca numai asa poate fi invins acest nationalism cu aspecte diabolice, care face numai rau Serbiei.

 15. DOSAR CRIMINAL MELESCANU. BASESCU A NUMIT UN CRIMINAL SEF SIE. MARIN CEAUSESCU A FOST UCIS DE D.E.A VIENA.
  UP DATE

  Am luat contact cu un fost agent american :
  La un moment dat, Marin Ceausescu i-a sugerat fratelui ca ar fi bine sa vanda sisteme de armament moderne sovietice unor parti interesate ca Statele Unite .
  Legatura intre agentura americana a fost facuta de un membru DEA numit
  Theodor Melescanu. Acesta fuseses contactat de americani la New York.
  Tratativele au continuat si au fost terminate cu success pentru livrarea a 7 sau 8 tipuri de rachete tactice aer-sol si sol-aer, pe care Nicolae Ceausescu le-a cumparat dela Moammer Gaddafi si care ne-au fost livrate pe coasta de Est in schimbul a catorva zeci de milioane de dolari depusi de C.I.A. intr-un cont cifrat la o banca elvetiana.
  Marin Ceausescu, ajuns consiler la Ambasada RSR din Austria, s-a intalnit insecret cu seful nostru de statie C.I.A. din Viena in vara anului 1987.
  Guvernul american a incercat sa salveze viata lui Marin Ceausescu, dar echipa operativa C.I.A. a sosit la ambasada romana din Viena in momentul in care echipa Dea condusa de T. Melescanu care il spanzurase pe Marin Ceausescu in subsolul ambasadei tocmai parase cladirea…
  Marin Ceausescu a fost gasit spanzurat la data de 28 decembrie 1989, in subsolul Reprezentant ei Economice a Romaniei la Viena. Mai mult ca sigur a fost ajutat sa-si puna gatul in lat. Marin Ceausescu administra fonduri obtinute din comertul cu armament, dar nu numai. Activitat ile sale din Austria includeau primirea si depunerea banilor in institutii financiare austriece, care ori erau rulati in conturi bancare aici, ori erau transferat i si depozitati in conturi din Liechtenstein sau Elvetia. Marin Ceausescu a avut legatura cu CRESCENT, iar acest lucru era evidentiat de vizitele sale frecvente la Eisestadt, unde se aflau CRESCENT.
  Aici aveau intalnirile lui Marin Ceausescu cu doi actuali politicieni romani : Dan Voiculescu si T. Melescanu
  Va urma.
  tp://devanewyork.blogspot.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s