Pentru fermitate europeana fata de complicitatea guvernului Olandei cu extremismul xenofob

Azi am cerut, in sesiunea plenara de la Strasbourg, mai multa fermitate din partea Comisiei Europene fata de incurajarea de catre guvernul Olandei a intolerantei, xenofobiei si discriminarii cetatenilor din noile state membre din Europa Centrala si de Est.

Comisia Europeana, in calitate de gardian al tratatelor UE, are datoria de a solicita imperativ Olandei sa respecte Tratatul de la Lisabona, Carta Drepturilor Fundamentale a UE şi directivele privind libera circulaţie a lucrătorilor, tratamentul egal la angajare si protectia datelor cu caracter personal.

In interventia scrisa aferenta dezbaterii privind site-ul extremist, care incurajeaza cetatenii olandezi sa-i reclame pe est-europenii din cauza carora si-au pierdut locul de munca, am cerut Comisiei Europene sa actioneze ferm pentru stoparea unor asemenea atitudini anti-europene, care pot reprezenta un precedent grav, generand intoleranta si tensiuni intre cetatenii UE de nationalitati diferite. Nu doar acest site incurajat de guvernul olandez, ci politica Olandei in ansamblul sau ii discrimineaza pe cetatenii din noile state membre. Aceasta nu mai e o problema interna a Olandei, cata vreme este vorba de un gest fatis de ostilitate la adresa cetatenilor din zece tari ale Uniunii Europene.   

Acest site indreptat impotriva lucratorilor est-europeni e un simptom al orientarii anti-europene a Olandei, din care fac parte si refuzul obsesiv al aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen si eforturile ministrului olandez al azilului si imigratiei de a obtine suportul altor state pentru inasprirea legislatiei europene in materie de imigratie.

2 gânduri despre “Pentru fermitate europeana fata de complicitatea guvernului Olandei cu extremismul xenofob

  1. Apropo guvernul olandez a deschis un site pentru est-europeni sa se plinga de abuzuri in special din partea angajatorilor. Si daca vor fi vor fi cred anchtetate pe bune. Acum in sondaje lider este partidul socialist (stinga stingii) care are si el iritari pentru este-europeni.(concurenta nelioala bla -bla). Politica Schengen are un sprijin politic unanim. Ei chair cred ca ne ajuta impotriva coruptiei sa ne preseze.

    Olanda ramine un stat de drept in care legile inclusiv cele europene sunt respectate si in care ce-i ce nu-si pot permite primesc asistenta legala gratuita si in procesele contra autoritatilor. Nu exista nici un caz de abuz al autoritatilor impotriva unui roman. Nimeni nu deporteaza romi cum face Franta.

    Partidul lui Wilders imi face greata dar cel putin in Olanda un nebun nu a ajuns prim -ministru. La noi un nebun a ajuns presedinte si statul de drept ramine un vis. Si pe cand anchetarea pe bune a abuzurilor angajatorilor?

  2. Exista destule proteste si in Olanda impotriva PVV si faimosului site. Multi au zis ca daca PVV ajunge in guvern emigreaza. Ca si romanii olandezii nu suporta sa li se dea lectii din afara. Dar tolerarea opiniilor exotice este un tabu in Olanda. Ziarul de stinga Volskrant a publicat o reclama pentru site-ul PVV dar insotita de un articol care il desfinta.
    Sunt aberatii politice dar democratia in Olanda este solida si le va corecta in timp. In ce priveste Schengen dealurile din politica olandeza dureaza interminabil pina toate partile primesc ceva. Politica europena nu era pina acum subiect de politica interna. Acum este si de prin anii 2004 cu mult inainte de Wilders.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s