Agonia PD-L

Apariţiile mediatice din ultimele zile ale preşedintelui României sunt doar nişte impulsuri cu scop electoral transmise în neant. Ecoul mult aşteptat nu va mai veni. Este, însa, singura sa solutie, având în vedere că PD-L e redus la tăcere de propria incompetenţă, dar şi de subordonarea timorată faţă de Traian Băsescu. Seful statului este a ramas singurul care, în disperarea de cauza a actualei puteri, mai poate încerca diversiuni, cacealmale şi alte manevre politicianiste.

PDL îşi arată acum din plin carenţele de structură democratică. Atât timp cât Traian Băsescu s-a urcat pe un val de demagogie şi populism, gogoaşa PDL-istă s-a umflat artificial. Toţi au tăcut supuşi presedintelui, mulţumind pentru “pleaşca” primită. Acum, au ajuns la agonie, dar nici nu se pot revolta contra stapanului, pentru că, fără el, ei nu există politic.

Un partid dependent exclusiv de liderul său trăieşte bine merci atât timp cât şi liderul este sus. Acum se culeg roadele acestei organizări artificiale de sus in jos. Pe lângă lipsa competenţei, PDL este mut ca o lebădă, iar Traian Băsescu, scufundat în sondaje, încearcă să reaprindă focul cu tot felul de petarde şi fumigene.

Din acest spectru a fost şi cacealmaua propunerii pentru postul de premier, adresata Opozitiei. Lansată special pentru că ştia că USL nu intră în improvizaţii ieftine şi nesigure, alături de el, preşedintele a crezut că-şi poate face un atu din refuzul matur al lui Victor Ponta. Nemaivorbind şi de faptul că propunerea sa contrazice declaraţiile anterioare, în care această variantă era exclusă de către şeful statului chiar daca USL ar fi obtinut peste 50%.

Tipul acesta de manevre nu vor ajuta PDL deloc, acest partid fiind terminat de inhibiţiiile politice create tocmai de liderul său. Eventual, doar o epocă post-Băsescu ar putea duce la reconstrucţia sa pe cu totul alte baze, de partid cu adevărat democratic. Momentan, PD-L trăieşte legat la aparate si se apropie de sfârşitul politic. Din păcate, poate prea târziu pentru români, avand in vedere ca aceste guvernari portocalii nu lasă nimic bun în urma lor. Singura sansa pentru PD-L e ca plecarea de la putere sa insemne si ruperea cordonului ombilical de Cotroceni, astfel incat să se poata dezvolta ca un organism de sine stătător.

Reclame

5 gânduri despre “Agonia PD-L

 1. Da Halatu’, Halatu’ Cat Costa?

  Bolnavii rau de tot la cap, mai precis nebunii, cand sunt in criza umbla din spital in spital sa-si gaseasca de leac. Nubunu’ nostru din capul statului, la apogeul crizelor, umbla din televiziune in televiziune si daca pana acum mai stranea o lacrima de compasiune si intelegere de la fanaticii pupinbasisti, de la o vreme insa ,singurul care de voie de nevoie se mai lasa convins, constient fiind de elucubratiile basescului, este nanoganditoru’ gagestean, peltic si santajabil de la beunuteve, Cristoiu Ion, care joaca tanganica cum ii canta chiombu. Pana si la televiziunea nationala, de cand tovarasa capitan de securitate Rodica Culcer, nu-l mai intervieveaza pe Anticrist se mai gaseste cate-o fatuca de sa-i puna intrebari stanjenitoare.
  Atunci cand nu este in criza, nebunu sta cuminte la Cotroceni, afara poate sa fie cataclismu’ cataclismelor, inundatia inundatiilor, el nu iese nici mort in public ci, retras in biblioteca, citeste si invata Noile Coduri Penal si Civil, pentru a le putea promulga in cunostinta de cauza.
  Cand insa il apuca pandaliile e de rau. Il ia necuratu’ de mana si-l duce tipa-tipa pe carare pe la toate televiziunile si radiourile supuse maroseniei sale, unde omu’ se apuca si da recital de cucubate in prima auditie care mai de care de rasul curcilor aviar gripate (sac!).
  Nu-i merge din prima labeunuteve da fuguta la tevereu unde, iar se descarca sulfuros-fasait in speranta ca mutand nasu’ compatriotilor din loc, astia nauciti de miros nu mai sunt atenti la marea tradare nationala pe care aceasta javra ordinara o pune la cale in complicitate cu FMI si in general finanta mondiala pentru a privatiza chipurile, in realitate a da pe nimicuta, ce a mai ramas din zestrea la care un popor intreg a muncit pe ruptelea cu mic cu mare, in regimul comunist, mai manati de la spate, mai din convingere, supusi la fel si fel de privatiuni si umiliri de Ceausescu, zestre ale carei usoare dar extrem de valoroase urme vor umfla de acum incolo conturile si asa nesimtit de grase ale capitalului strain caruia aceasta tara i-a fost data de pomana si intru imbogatirea unor mizerabili ca Basescu si gasca sa de derbedei penali.
  Iata ce ni se pregateste in spatele acestor aparitii de tot cacatul ale lui chiombila pe post de ceata artificiala si atac cu gaze lacrimogene pe la televiziunile romanilor mai private, mai de stat:
  Calendarul listarilor pe bursa a pachetelor de actiuni ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei. Date limita – aprilie, iunie, octombrie, decembrie:
  • OMV Petrom- Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 9,84% pana la finele anului 2012
  • Transelectrica – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012
  • Transgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii aprilie 2012;
  • Romgaz – Oferta Publica Secundara de vanzare de actiuni pentru un pachet de 15% pana la finele lunii iunie 2012;
  • Nuclearelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% in cursul anului 2012
  • Hidroelectrica- Oferta Publica Primara (IPO) in vederea majorarii de capital cu 10% pana la sfarsitul lunii octombrie 2012.
  Calendarul vanzarii pachetelor majoritare ale societatilor din portofoliul Ministerului Economiei:
  • Oltchim S.A: vanzarea actiunilor publice catre un investitor strategic in prima parte a anului 2012
  • CUPRU MIN: privatizare itegrala in prima parte a anului 2012
  • Electrica Serv: privatizare majoritara a tuturor companiilor regionale in curs de infiintare pana la finele anului 2012
  • Electrica Furnizare: privatizare majoritara pana la finele lunii octombrie 2012
  • Electrocentrale Bucuresti: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Oltenia: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  • Complexul Energetic Hunedoara: privatizare majoritara pana la finele anului 2012
  Din lista respectiva se poate vedea ca nebunu’ nu da doi bani pe unitati strategice ale Romaniei, hotarat sa instraineze tot ce misca cu folos in aceasta tara, actiune pe care romanii o vor resimiti in blidurile goale pe care le vor avea de decor pe mese de trei ori pe zi.
  Ceea ce este rau in toata afacerea consta in faptul ca nici nu poate fi oprita aceasta actiune vadita de tradare si vindere a tarii en-detail finantei mondiale pe preturi de nimic, “fortati” fiind de imprumuturile fara cap facute la FMI si alte institutiii financiar bancare, imprumutruri duse pe apa sambetei, din care romanii s-au ales cu telegondolele si piscinele Udresei.
  Cam asta ne-a pregatit nebunu in goana lui din televiziune in televiziune pentru a afla :”da’ halatu’, halatu’ cat costa?”

 2. Buna ziua,
  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache.Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei.Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.
  dumitru_gabriela31@yahoo.com

 3. Votul uninominal naşte monştri, iar asta s-a văzut şi-n actuala legislatură. Nu putem umple Parlamentul Naţional cu vedete, cu oameni cu bani, care şi-au cumpărat notorietatea şi acum vor să-şi cumpere şi locul de politician. Dictatura mediatică, precum şi cea a banului, trebuie să înceteze. Locul politicienilor de carieră, a specialiştilor, este sabotat de aceste prezenţe pitoreşti, care ocupă de pomană locul unor potenţiali oameni folositori. E suficient să ne gândim la iniţiative gen Prigoană, legalizarea prostituţiei, ca să ne dăm seama care este aportul acestor vedete, ce folosesc şi instituţia supremă a democraţiei pentru ieşiri la rampă, soldate apoi cu turul televiziunilor. În felul acesta se continuă cercul vicios al falselor dezbateri, a subiectelor artificiale şi a circului ieftin. De calitatea, decenţa şi seriozitatea aleşilor depinde şi viaţa românilor. Trebuie să fim conştienţi de acest lucru, altfel vom culege în continuare, ceea ce am semănat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s