Tony Blair la Bucureşti

         Mi-a făcut o deosebită plăcere reîntâlnirea cu Tony Blair, o personalitate a politicii europene şi a mişcării progresiste la nivel global. Este un om care se implică în rezolvarea unor probleme spinoase ale lumii de azi. Reamintesc participarea sa la reuniunea extraordinara a Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European, cu tema “Palestina – reconstrucţie şi dezvoltare”, din 2010, unde a participat în calitatea sa de trimis special al Cvartetului pentru Pace în Orientul Mijlociu. Are carismă şi poate fi extrem de tenace şi convingător.

         Vizita sa la bucureşti este un eveniment politic important. Ştiu că puterea şi presa aservită ei vor face tot ce pot pentru a minimaliza această vizită. Numai că vizita este un gest de încurajare a opoziţiei reunite în USL şi de susţinere a lui Victor Ponta în efortul său de a afirma în România o stângă modernă, europeană.

         Poate nu ar fi lipsit de interes să amintesc ce a însemnat venirea lui Tony Blair în fruntea Partidului Laburist. Partidul era slăbit, după domnia Doamnei de Fier, demoralizat, şi, în lipsa unui proiect care să ţină cont de realităţile Marii Britanii de după aproape doisprezece ani de thatcherism, demoralizat. Tony Blair i-a dat o nouă direcţie, l-a motivat, şi a reuşit să readucă dimensiunea socială în centrul politicilor publice britanice. Ceea ce nu este puţin lucru.

         Sigur, nu se pot face paralele între situaţia Marii Britanii din ultimii ani ai dominaţiei Partidului Conservator şi România sub Traian Băsescu şi PDL. Dar sunt multe probleme comune, iar experienţa laburiştilor britanici ne poate fi de folos în abordarea schimbării actualei stări de lucruri.

            Într-o lume deschisă, liderii USL trebuie să intre permanent cu liderii celor mai importante ţări. Să fim bine înţeleşi: un lider nu trebuie să fie neapărat un preşedinte sau un prim ministru. Un lider poate fi şi cel care deschide noi orizonturi, prin felul în care gândeşte. Tony Blair rămâne un lider global, tocmai pentru că are capacitatea de a produce idei care influenţează mersul lumii.      Victor Ponta a înţeles acest lucru, şi în ultimii ani a avut o serie de întâlniri importante, cu Gerhardt Schroeder Ed Milliband, Zapatero sau cancelarul Austriei ,Werner Feymann), toţi lideri socialişti importanţi, alături de socialiştii europeni: Martin Schulz, preşedintele PE, şi Hannes Swoboda.   În 2012, Victor Ponta a fost în vizită în SUA, s-a întâlnit cu Francois Hollande, liderul PSF, şi candidat la preşedinţia Franţei. Şi vă reamintesc de includerea sa pe lista “Young Global Leaders”, de către Forumul Economic Mondial. Reamintesc şi de întâlnirea sa cu un lider important pe piaţa ideilor, e vorba despre Joseph Stiglitz, un economist extrem de influent.

         USL, în ansamblul său, şi PSD, ca parte a mişcării europene de centru stânga, fac eforturi consistente pentru a scoate România din izolarea în care a adus-o actuala guvernare. În lumea de azi nu poţi construi nimic durabil, dacă nu accepţi să acţionezi după reguli, şi dacă nu respecţi un sistem de valori larg recunoscut.

         E bine să medităm la spusele lui Tony Blair. O privire din afară poate fi mai sensibilă şi, chiar dacă este critică, acest lucru nu are de ce ne face rău. Ştim cu toţii că avem o mulţime de slăbiciuni. Este bine să ştim şi cum receptează alţii aceste slăbiciuni, dar şi cum văd ei avantajele ţării noastre.

         Nu pot fi ipocrită: nu de puţine ori m-am simţit nedreptăţită de opiniile exprimate de alţi despre noi, românii. Chiar şi atunci când era evident că greşisem, şi meritam să fim criticaţi. Dar am înţeles un lucru: cea mai bună formă de a răspunde vocilor critice este să schimbi lucrurile, acolo unde este de schimbat. Pentru că nu toţi cei care ne critică o fac cu bună-credinţă.

         Aderarea la Schengen, deşi nu pare a avea vreo legătură cu vizita lui Tony Blair, este un exemplu de eşec românesc plecat de la lipsa dialogului cu partenerii noştri din UE, de la proasta guvernare şi de la izolarea României în UE. Nu este vorba doar de corupţia guvernanţilor şi a instituţiilor statului. Este vorba şi despre politici greşite, despre lipsa de viziune, despre un soi de naţionalism prost înţeles, care a ajuns ultimul refugiu pentru unii dintre politicienii puterii.

         USL trebuie să-şi continue ofensiva externă, să genereze cât mai multe evenimente precum cel de azi. Nu este vorba de imagine, ci de construirea unui nou profil de ţară. Unul care să vorbească despre responsabilitate, despre un proiect de viitor, despre o viziune în legătură cu viitorul Europei. România are multe de oferit Europei. Trebuie s-o facă inteligent şi convingător. Şi există toate condiţiile pentru asta. Totul e să vrei. PSD, USL, liderii lor, vor şi pot. Au dovedit asta, o vor dovedi şi în continuare.

13 gânduri despre “Tony Blair la Bucureşti

 1. Sunt suparat pe Tony Blair.Si din cauza lui s-a pornit razboiul in Iraq si nu s-au gasit arme de distrugere in masa.Am pierdut cativa soldati din cauza lui…si din cauza lui.Au murit milioane de oameni nevinovati si nimeni nu plateste pentru acele crime.
  Asa pot sa apara noi teroristi…

 2. „MASA CRITICĂ” ABSENTĂ LA SEUL

  Nerenunţând la spaţiul vital vor prin superficie
  Să smulgă Corful grecilor prin altă farmacie,
  Nemţii halind bucată cu bucată, pe o sută de ani;
  Blestemul hoţilor de glod : şnapani de la şnapani.

  Un imbecil de Preşedinte mioritic şi-a dat arama
  Pe faţă şi în fapt, canadienilor, şi în curând marama
  De aur, Porţile de Fier ; un milion hectare roditoare
  Din care parte şi la huni, le-a dat zbanghia bocitoare.

  Prea Sfinte Gheorghe, scoate-ţi sabia de foc din teacă,
  Şi dă-le drepturi la românii din Ardeal, măcar oleacă.
  Nu îi lasa, ca-n alte dăţi, să-şi facă lege cu jungherul ;
  Sau spulberă-l la-ntoarcerea de la Seul pe Dom’ Oierul.
  …………………………………………………………..

 3. Dom’le Ponta, Trezeste-te, Omule, Ce Dracu Faci?

  Ma numar printre putinii care m-am ferit de dragul USL-ului sa-l injur pe d-l Ponta pentru discursul din Parlamentul Romaniei, in care-i oferea ajutor lui 07 ca Prim Ministru. Apoi iarasi am tacut chit ca d-l Ponta continua (pe modelul Geoana in 2008, ale carui actiuni, pe langa fatul ca au adus prejudicii grave de imagine PSD-ului prin inhaitarea la guvernare cu derbedeii basescului, au condus in final si la pierderea prezidentialelor) sa-l considere pe 07 o victima supusa la fel si fel de presiuni si umilinte din partea golanilor numiti de chiombila in actualul simulacru de guvern. Am pus totul pe o perceptie oarecum deformata a d-lui Ponta asupra prezentei lui 07 la carma tarii, mai pe romaneste drept o ratacire de moment. Iata insa ca d-l Ponta recidiveaza ori de cate ori are prilejul si a ajuns sa-l caineze pur si simplu pe numitul 07 pentru zilele fripte pe care i le fac portocaliii din guvern. Zile fripte, pe dracu’! Totul nu-i decat un joc de imagine menit sa puna oarece distanta intre 07 si deja maculatii pana in varful unghiilor de la picioare membri pedeleu. Motiv pentru care, ca simpatizant si votant constant PSD, voi incerca cu umilele mele puteri sa-i explic in poropozitii simple, pe intelesul tuturor, gen “Ana are mere”, d-lui Ponta, cine este si ce vrea 07 de la poporu’ roman:
  1. 07 este un carierist si un arivist notoriu care fara momentul decembrie 89, astazi ar fi fost un membru marcant al CEPEX-ului comunist.
  2. 07 este omul basescului, nicidecum victima acestuia si este mai periculos decat boc deoarece simuleaza o oarecare independenta fata de decizia ferma de la Cotroceni.
  3. 07 a fost numit de chiombila pentru ca fraudarea viitoarelor alegeri sa nu fie atat de sonora in plan internatioonal ca in cazul in care l-ar fi folosit pe boc la jaful respectiv.
  4. 07 este pregatit de chiomb pentru o eventuala castigare a prezidentialelor, moment in care chiombu’ i-ar deveni Premier
  5. 07 va fi numit Prim Ministru chiar si in situatia in care USL-ul va castiga alegerile parlamentare.
  6. 07 este nociv pentru USL chiar si numai pentru faptul ca nu-i altceva decat o alta marioneta a chiombalaului.
  7. 07 nu are nevoie de d-l Ponta pe post de agent electoral, el are platiti din ban public numerosi pupinbasisti pentru aceasta activitate, motiv pentru care d-l Ponta ar fi cazul sa-si cate de treaba pentru care a foost investit in functia de lider de partid de opozitie.
  8. 07 are la indemana demisia ca forma de protest in situatia in care se simte santajat sau umilit de membrii actualului cabinet sau de oricine aiurea, propaganda facuta de d-l Ponta pe aceasta tema fiind total neavenita.
  9. 07 nu are niciun gand sa se foloseasca de acest apanaj (demisia) deci lui 07 practic i se rupe-n pai’spe de cainarile d-lui Ponta, actuala situatie pliindu-se ca o manusa sau o pufoaica portocalie inscriptionata PEDELEU.
  Eu atat am avut de zis!

 4. bă-SECU & co ne-au batjocorit şi scuipat repetat !!! VOI, ceilalţi, scăpaţi de bă_SECU & co…. SCUIPÂNDU-NE ŞI VOI !!! SACRIFICÂNDU-NE PE NOI, ROMÂNII…. APROPO, AI CUI ????!!!!!!
  Are dreptate George, politica e o mare curvă şi e DOAR pt curve…. NU pt OAMENI !!!

  daca se schimba denumirea … adica Mafiile PDL se vor numi altcumva, se cheama ca Mafiile n-ar mai exista ???!!!

  ‎Victor Ponta , Crin Antonescu :

  Dorim să aflăm ce se mai aude cu mult trâmbiţatele Mafii ale PDL…. Să ne lumineze onor liderii USL de la Centru : cum rămâne şi ce se ” alege ” cu Mafiile PDL CS ???? Dorim răspunsuri concrete de la TOŢI liderii USL !
  DATORAŢI celor mulţi, militanţilor, CELOR CARE AM DENUNŢAT TICĂLOŞIILE MAFIILOR PDL CS , nişte răspunsuri, DINCOLO de jocurile voastre politice !
  PONTA, ANTONESCU !!!! PE NOI…. CINE NE APĂRĂ ACUM, VĂ PASĂ OARE ?????????????

  ŞI NOI NE DORIM SCHIMBARE, DORIM SĂ SCĂPĂM DE MÂRLANUL ALCOOLIC SECURIST DE LA ANVERS ŞI CLICA SA !!! DAR OARE SĂ NU SE POATĂ ALTFEL DECÂT ÎNHĂITÂNDU-NE CU….. FRUNZĂVERDE ??? VAI DE STEAUA NOASTRĂ !!!
  Frunzăverde nu e inteligent pe cât e de DIABOLIC !!!
  În ultimele sondaje ( comandate de către PDL CS ) stă f prost!!! ŞI STĂ PROST PT CĂ NELEGIUIRILE LA CARE S-A DEDAT ŞI SE DEDĂ ÎNCĂ EL ŞI CLICA LUI DE PENALI.
  CHIAR VĂ DOARE-N CUR DE CEI MULŢI, NUMAI CIOLANUL, PUTEREA, FUNCŢIILE, TITLURILE… LA AISTEA VĂ STĂ MINTEA,
  Frunzăverde A TRECUT LA USL CA SĂ-ŞI SCAPE PIELEA ŞI ŞTIŢI TOŢI ASTA !!! SE TEME SĂ N-AJUNGĂ LA DNA PITEŞTI CARE NU-I DNA TIMIŞ SĂ SE ALINTE…

  SĂ NU VĂ IERTE DUMNEZEU PE NICIUNUL DIN CEI CARE ÎNCERCAŢI SĂ-L ” ALBIŢI ” ACUM ŞI-I INTONAŢI ODE ACESTUI NEMERNIC , PUNCT.

 5. Pingback: Enigma Frunzaverde… « Motanul Incaltat

 6. Sobolanii Cu Sobolanii Si Viii Cu Viii !

  Au trecut ani buni de cand la o masa de carciuma, mai precis la defunctul Golden Blitz, intre doua gatlejuri de troasca si pe un servetel de hartie (probabil pe model Yalta), chiombu’ cu inca vreo doi derbedei de-ai sai legitimau o adunatura de golani, suti, stoarfe, betivi etc. pe care ii reuneau intr-un asa-zis partid prezidential cu care sa rupa gura targului.
  Gura targului n-au rupt-o, insa in toti acesti ani au reusit sa ne rupa noua pantalonii in cur si copiiilor nostri bucatica de mancare de la gura, vanzand tara pe parcele, devalizand pana la utimul leut bugetul tarii, atentand la siguranta nationala prin renuntarea si instarinarea pentru o suma modica a bogatiilor minerale ale tarii, pe care in loc sa le prelucram in tara si sa le exportam ca produs finit, in conditiile unor cotari excelente pe bursa, le dam la basculanta, vagon si nava pana cand ajung tocmai in indepartata China unde chinezu’ isi pune la punct sistemul energetic beneficiind de materie prima luata moca din Romania etc.
  Aceasta adunatura de lichele, reunita intr-un partid fara program si doctrina, oricand gata de virat de la dreapta la stanga si invers, functie de ce-a visat chiombila peste noapte, se pare insa ca si-a trait traiul si si-a mancat malaiul, Titanicul lui Basescu a dat-o la greu cu prova de ghetar si se scufunda cu viteza in w.c.ul restaurantului in care a fost conceput, determinand ca in orice scufundare de nava sobolanii sa paraseasca corabia si sa caute de ape sigure. Ori, in conditiile actuale, apele sigure sunt la USL, deci calare pe USL pentru a-si pastra privilegiile din timpul cat au furat sub steagul pedeleu, cat si pentru a nu fi trasi la raspundere pentru jaful practicat fara pic de rusine atatia ani.
  Este adevarat ca pentru extirparea acestui cancer portocaliu orice metoda este buna, mai este adevarata si apartenenta politicii la lantul universal al lupanarelor, insa parca mi-as dori o igienizare totala a viitoarei clase politice care are datoria de a ne scoate din marasmul politic, economic, socioal si moral in care ne-a scufundat Basescu si golanii sai in aceasta perioada. Hai sa zicem ca peste faza cu Frunzaverde am putea sari, intr-adevar pestele-i mare si practic i-a dat basescului o lovitura de nici cu o tona de ghiata nu-i trece durerea dintre picioare, insa cu asta basta! USL trebuie musai sa-si inchida portile pentru astfel de traseisti care incearca scaparea prin vechea stratagema damboviteana de a schimba tricoul in timpul jocului, anuntand totodata ca fostii portocaliii vor fi adusi in fata justitiei pentru a raspunde pentru dezastrul in care au adus tara, nicidecum nu vor fi cooptati in noua structura de putere constituita dupa alegeri pentru a-si putea vedea linistiti de treaba.
  Cand ii aud pe asa-zisii politicieni ca se impauneaza cu stratageme de-astea de doi lei, practic niste tradari ordinare, mintindu-se si mintindu-ne ca asta inseamna sa faci politica de clasa, mi se intoarce stomacul pe dos de scarba.
  Ne-am saturat domnilor de toate magariile pe care le-ati practicat mai bine de douazeci de ani mimand cu suficienta si aroganta gaunoasa actul politic pe care practic l-ati golit de incarcatura axiologica tipica acestuia si l-ati transformat intr-un troc de iarmaroc dambovitean.
  Este cazul ca in sfarsit sa va apucati de treaba pentru care cetateanul va trimite in Parlamentul tarii.

 7. Pingback: Amalgam « Motanul Incaltat

 8. TRIST, DAR , DIN PĂCATE, ADEVĂRAT !!!!
  OPOZIŢIA ŞI-A RECUNOSCUT PE FAŢĂ POSTURA DE O-POZIŢIE ….. AVEŢI SĂ VEDEŢI CONSECINŢELE CÂT DE CURÂND….
  APROPO…. DACĂ PT FRUNZESKY ” SE FACE O EXCEPŢIE ” DE LA INTERDICŢIA TRASEISMULUI POLITIC, CA SĂ CITĂM DIN ONOR LIDERII USL…. PT FURNICA SIBILLA, SE POA FACE O EXCEPŢIE, ORI E DECAPITATĂ CĂ LATRĂ PREA MULT ŞI STRICĂ PLOILE GUZGANILOR??? MĂCAR FURNICA, AŞA NEBUNĂ CUM E ETICHETATĂ, MĂCAR E NĂROADĂ CONSTANTĂ ! N-AM VOTAT NICIODATĂ ALTFEL DECÂT : PSD, ILIESCU, NĂSTASE ŞI, DA, PONTA…. SPRE DEOSEBIRE DE ALŢII…. ÎN CARE VĂ ÎNCREDEŢI, PĂCĂLICII CĂRORA LE TOLERAŢI TOATE NIMINICIILE !!!!!

  1 )
  Despre ce dracu de sondaje vorbeşte Chiriac ????!!!!! aaaa…. despre sondajele comandate de USL CS care-l dau pe Frunzesky mare câştigător, despre ce-i toarnă Iudele în urechi, despre cum îl spală şi-l albeşte Antena pe masonsky penal Frunzesky, ” Fratele ” frunzesky….
  Ciuvică NU minte !!!!! Inclusiv in sondajele comandate de către PDL Frunzăverde stă mai prost ca niciodată !!!! Frunzăverde PIERDEA ALEGERILE DACĂ NU SE ÎNHĂITA CU VELA, PUNCT .
  Ce e în umbra acestor DEZINFORMĂRI şi cine a distribuit dezinformările astea …. aci e CHEIA mârşăveniei care se petrece !!!!!
  FRUNZĂVERDE A DECLARAT ASTĂZI LA REŞIŢA ÎN CONFERINŢĂ DE PRESĂ , CLAR, LIMPEDE, CU SUBIECT ŞI PREDICAT ” STĂTEAM BINE ÎN SONDAJELE USL ( !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ) !!!!! ŞI NU MINTE FRUNZĂVERDE, CĂCI ÎN SONDAJELE COMANDATE DE CĂTRE PDL, STĂTEA FOARTE PROST, DAR IUDELE, SATANELE…..
  URA, URA, URA, BRAVOOOOOOOO !!!!
  TIRI BĂSESCU, TIRI FRUNZESKY, TOT UN BUBOI PURULENT, ACELAŞI DAMF PENAL ŞI SCÂRBOS ! ASTA E SCHIMBAREA FLUTURATĂ DE TANTI OPOZIŢIA ????!!!!! ASTAAAAA….. ???? NE E GRAŢĂ…. SINCER.

  8 martie 2012 ÎNAINTE de a deveni ” liberal ”, iată cum stătea Frunzăverde în sondaje ( rezumat ) :
  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Judetean, cu care dintre urmǎtoarele partide aţi vota?
  USL – 38 %
  PDL – 16 %
  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei, cu care dintre urmǎtoarele partide aţi vota?
  USL – 38%
  PP – 14%
  PDL – 13 %
  Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean , pe cine aţi vota dintre urmǎtorii candidati?
  Frunzăverde – 41 % ( comparativ cu un posibil candidat al USL ) şi 39 % ( comparativ cu un alt candidat al USL ) NICIDECUM 68 % !!! şi era in continuă SCĂDERE !!! – situatie pe judeţ, pe Mun. Reşiţa Frunzăverde obţinea DOAR 29 % !!!!
  Încredere în Frunzăverde = 13 % !!!!
  CINE MINTE, CINE DEZINFORMEAZĂ VOIT, DELIBERAT ŞI DE CE ??????
  MARCEL VELA ( PNL) ERA MULT PESTE FRUNZĂVERDE DAR NU A DORIT NICIO CLIPĂ SĂ CANDIDEZE !!!!

  2 )
  Domnul Frunzăverde nu are culoare politică! Domnia sa e de culoare frunzăverde, ceea ce înseamnă că e de ce culoare binevoiește. Asemenea Uniunii Sovietice, care se învecina cu cine dorea, domnul Frunzăverde se colorează la fel. Spre deosebire de domnul Sorin, județul Caraș-Severin e doar frunzăverde, indiferent de anotimp, istorie, cataclisme, alianțe. Carașul-Severin nu și-ar mai găsi nici locul pe hartă dacă nu ar exista degetul dlui SV. Domnia sa este, în județ, cele două limbi (de aur!) ale ceasului ce arată ora exactă în pământ, ape și aer. În acest sens, Frunzăverde a hotărât și cine conduce PSD-ul în Caraș, în ciuda unei vizite a Doamnei Andronescu acolo. Ca să nu spunem cum se face frunzăverde și galbenul de la PNL-ul cel județean! Or, dacă toate acestea sunt mai limpezi decât Bârzava locală, vom putea conchide, în deplină logică a faptelor, că Dl Frunzăverde va controla și noul PDL județean! Cu o singură excepție: dacă noua organizație PDL Caraș-Severin va fi alcătuită din pedeliști din alte județe strămutați, cu microbuze școlare, tocmai în acest sens. Așadar, Sorin Frunzăverde nu a plecat din PDL-ul din Caraș, nu poate pleca, în ciuda declarațiilor sale. Necazul, pentru PDL, în momentul de față, însă nu vine de la Sorinul fugar. Nu! Toate acestea se petrec în timp ce dl Boc, de pildă, nu este, în județul său, nici măcar șef de catedră.
  http://marceltolcea.blogspot.com/2012/03/frunzaverde-nu-poate-parasi-pdl-ul-din.html

  3 )

  EXCLUSIV Ponta despre transferul lui Frunzăverde: “În Caraş Severin, dintr-un judeţ portocaliu, l-am făcut integral USL”
  NICIO PROBLEMĂ ….. NU MAI SPUNE, CHIAR AŞA …. !!!! DECI NOI NU CONTĂM !!!!
  bravoooooooo !!!!!!!! DAR MAFIILE PDL CS….. UNDE AU DISPĂRUT ?????
  VAI DE STEAUA TA POPOR ROMÂN ….
  http://www.pressalert.ro/2012/03/exclusiv-ponta-despre-transferul-lui-frunzaverde-in-caras-severin-dintr-un-judet-portocaliu-l-am-facut-integral-usl/

  4 )
  IMI VINE SĂ URLU ŞI…. URLU ÎN PUSTIU !!!!!!
  MAI BINE-MI TAI DEJTELE DECÂT SĂ-L VOTEZ PE AYATOLLAHUL FRUNZĂVERDE, PTIIII….
  ” Albanezul ”, răspopitul mitoman Ilie Sârbu, ce rol are p-acilea ???? Nici nu mai vreau să ştiu nici eu, nici alţii… ne simţim ai nimănui şi NIMENI nu aude !!!!
  Un Ayatollah portocaliu pentru un PCR roş – galben
  Călăreşte judeţul Caraş Severin după pofta inimii. Nimic nu mişcă fără voia sa de ani de zile. De la şefi de vamă până la prefect, cu restul de deconcentrate incluse. Trebuia să-şi onoreze porecla. Ayatollahul. Care a tăiat prin orice mijloace orice fel de opoziţie serioasă împotriva sa. A făcut exact invers decât spunea când se ducea la Bucureşti. Unde a ştiut să-şi joace bine cartea de nemulţumit şi opozant din interior, maximizându-şi beneficiile de pe urma izolării sale de către gruparea Udrea – Boc. Asta deşi metodele folosite au fost aceleaşi – sprijin pentru colegi de partid implicaţi direct în contrabanda, cum ar fi celebrul Omer Radovancovici de la Pojejena, sau numirile pe sistemul pupat mâna stăpânului, luat postul secolului.

  Aidoma fugarului deputat Boldea, Ayatollah-ul s-a plâns că nu mai poţi trăi în ţara asta că se ascultă telefoanele. Interesantă a fost remarca legată de înregistrările ambientale. Căci, nu-i aşa, ar fi stânjenitor să stai pe malul Dunării şi să înjuri cu o slugă poliţist, de exemplu, că nu poţi să-l pui să controleze DGA-ul ca să ai blatul asigurat pentru liniştea unor reţele de crimă organizată. Sau să scape doi supuşi ai Ayatollah-ului vreo vorbă despre directivele legate de vreun şmen penal şi să fie unidirecţionalul pornit.

  Nu dezertarea lui Sorin Frunzăverde şochează, căci el tocmai părăseşte o putere care de ani de zile rezistă datorită trădătorilor, ci voluptatea cu care l-a primit opoziţia anti-portocalie. Peste noapte i s-au şters toate păcatele, l-au redescoperit ca mare om politic cu demnitate şi i s-a dat şi un nou caftan. Vicepreşedinte la nivel naţional al PNL. Şi poate cel mai important – confirmarea că va rămâne Ayatollah în Caraş Severin. Fostul procuror Victor Ponta, acum lider PSD, îl plasa pe Frunzăverde pe harta mafiilor PD-L ca reprezentând mafia vămilor (vezi foto). Pentru că l-a părăsit pe “dirigintele” Băsescu, Frunzăverde este acum un câştig pentru Ponta deoarece a colorat judeţul din portocaliu în uselistul roş – galben. Dar mafia vămilor nu a dispărut peste noapte, odată cu schimbarea bărcii.

  Închiderea ochilor opoziţiei “vigilente” la toate matrapazlâcurile de până acum ale slugilor preacredincioase ale Ayatollah-ului – de la mafia pădurilor până la cea a vămilor – nu rezolvă problema electorală a acesteia. Pentru că deschide ochii mult mai multor alegători din întreaga ţară decât votanţii supuşi ai Ayatollah-ului asupra faptului că USL, ca şi PD-L, e tot un fel de PCR. Partidul Caşcavalului Român.

  http://www.pressalert.ro/2012/03/un-ayatollah-portocaliu-pentru-un-pcr-ros-galben/

  P.S. 20 de liberali cărăşeni vor demisiona, pesediştii autentici vomită….
  trădare, trădare şi habar n-aveau….
  VORBEŞTE CAREVA DESPRE PIERDERILE ÎNREGISTRATE DE PSD CS? NU. DE CE NU ? PEN CĂ E DE PREFERAT MINCIUNA, TEATRUL, MASCARADA. PESEDEAUA E AUT DIN PEISAJUL CĂRĂŞEAN ŞI ASTA NU DE AZI DE IERI !
  ŞTIŢI CEVA …. FRUNZĂVERDE O RESPECTĂ MAI DEGRABĂ PE NEICA-NIMENI SIBILLA DECÂT PĂPUŞELELE DIN PEISAJ CARE-I FAC DE ANI DE ZILE SLUŞ PE LA UŞĂ ŞI SE ÎNCHINĂ ” GRADELOR ”, ASTA CHIAR E DE …. RÂSU-PLÂNSU… !!!!!
  SĂ FIE LIMPEDE : nimeni din cei trădaţi NU e şi NU poate fi suspectat ca fiind pro-bă-SECU&clica !!!! ( SPRE DEOSEBIRE DE UNII DE-AI ” NOŞTRII ” CARE-AU TOT COTIT-O… CÂND CU BĂSE, CÂND CU PROSTĂNACUL, CÂND CU PONTA, CÂND CU FRUNZĂ…. ADICĂTELEA EXACT CAMELEONII, MASONII, MAMELUCII, PANGLICARII, IUDELE !!! )
  ELECTORATUL NU E PROST PE CÂT SE CREDE IAR DUMNEZEU NU VA IERTA TICĂLOŞIA NICIUNUI PĂCĂLICI AJUNS LA VÂRF PE CRITERII CE ŢIN DE CANTITATEA LOVELELOR, DAR, VAI, CALITATE NEXAM !

  p.p.s. urmează Blaga, după Frunzesky… unde e Schimbarea, în ce mama naibii constă, de ce naiba vă jucaţi de-a politicienii şi trâmbiţaţi ” jocuri politice ”, mai nou auzim şi despre nush ce sacrificii legate de sanchi siguranţă naţională ( că-l plagiaţi pe mârlanul alcoolic şi încă fals, penibil ) şi de ce folosiţi poporul român ca masă de manevră în putorile voastre de jocuri murdare şi mârşave….
  LOCUL LUI FRUNZĂVERDE E ÎNTR-O CELULĂ ANI BUNI DUPĂ GRATII ŞI ASTA ŞTIM CEI CARE NU MINŢIM ŞI NU NE FURĂM CĂCIULA ! CĂ-N ACEIAŞI CELULĂ E ŞI LOCUL BLEJNARULUI ŞI-A MARINELULUI, ALTĂ POVASTĂ…. AM AJUNS SĂ NE ACOPERIM CU GUNOAIELE PEDELEULUI OGRADA ???? SE PARE CĂ DA….
  ASTA NU E SCHIMBARE, CI…. PERPETUAREA TICĂLOŞIEI ŞI-A BATJOCORIRII CELOR MULŢI ŞI CHIAR AI NIMĂNUI
  VREAU RĂSPUNS ŞI ATÂTA URLU PÂNĂ ÎL PRIMESC DE UNDEVA : CUM DRACU ÎŞI POATE ÎNCHIPUII PONTA ŞI CRIN CĂ VREUN SOCIAL-DEMOCRAT AUTENTIC L-AR PUTEA VOTA PE FRUNZĂ ??? CĂ S-AR PUTEA ARANJA SĂ IASĂ LA NUMĂR CUM SE VREA, E ALTĂ POVASTĂ…. DAR NU VĂ MAI MINŢIŢI ŞI NU NE MAI SCUIPAŢI, PUNCT.

 9. Domnul Frunzăverde nu are culoare politică! Domnia sa e de culoare frunzăverde, ceea ce înseamnă că e de ce culoare binevoiește. Asemenea Uniunii Sovietice, care se învecina cu cine dorea, domnul Frunzăverde se colorează la fel. Spre deosebire de domnul Sorin, județul Caraș-Severin e doar frunzăverde, indiferent de anotimp, istorie, cataclisme, alianțe. Carașul-Severin nu și-ar mai găsi nici locul pe hartă dacă nu ar exista degetul dlui SV. Domnia sa este, în județ, cele două limbi (de aur!) ale ceasului ce arată ora exactă în pământ, ape și aer. În acest sens, Frunzăverde a hotărât și cine conduce PSD-ul în Caraș, în ciuda unei vizite a Doamnei Andronescu acolo. Ca să nu spunem cum se face frunzăverde și galbenul de la PNL-ul cel județean! Or, dacă toate acestea sunt mai limpezi decât Bârzava locală, vom putea conchide, în deplină logică a faptelor, că Dl Frunzăverde va controla și noul PDL județean! Cu o singură excepție: dacă noua organizație PDL Caraș-Severin va fi alcătuită din pedeliști din alte județe strămutați, cu microbuze școlare, tocmai în acest sens. Așadar, Sorin Frunzăverde nu a plecat din PDL-ul din Caraș, nu poate pleca, în ciuda declarațiilor sale. Necazul, pentru PDL, în momentul de față, însă nu vine de la Sorinul fugar. Nu! Toate acestea se petrec în timp ce dl Boc, de pildă, nu este, în județul său, nici măcar șef de catedră.
  http://marceltolcea.blogspot.com/2012/03/frunzaverde-nu-poate-parasi-pdl-ul-din.html

 10. In Post, Un Gand De Bine Pentru Dom’ Presedinte De Tara Si Partid

  Trecut-a ceva timp de cand, un derbedeu sui si boland
  Dupa ce cu dracu semna pact, isi vandu sufletu-n pacat,
  Si cu-mprumut sau prin vanzare, mai nou uzand si de tadare
  Ne scoase tara marfa-n piata, indatorandu-ne pe viata.

  Bucata cu bucata dadu glia, s-acum e graba mare-n Romania,
  Sa dam ce-a mai ramas in sol, in urma sa ramana doar parjol.
  Pe verestie sau pe doi pitaci, ne e vanduta tara-n draci,
  Ce ne-au lasat strabunii mostenire e-nstrainat de zor de carmuire.

  O sleahta de golani si suti, cu japca si minciuna azi avuti,
  In frunte cu un staroste dement, ne puse neamu’ amanet,
  Si in oborul marilor finante ca niste vite suntem trasi de ate
  Vanduti per capita, la ordin de straini, suntem tratati ca babuini.

  Blestem pe capul tau chiombila, sa nu ai parte de vreo mila,
  Sa crapi talhar, intins pe cruce, la groapa n-aiba cine a te duce,
  Fara mormant sa fii lasat in veci, ca masa viermilor reci,
  De hrana fiarelor in crang, sa-ti fie dat cadavrul had.

  Si ca Herostrate in antichitate, damnat sa-ti fie numele in carte,
  Istoria in dreptu-ti sa aiba o lacuna, neconsemnand prezenta ta nebuna.
  Poate-n ast’ fel gasi-vom alinare, pentru domnia-ti marcata de-alienare,
  Incet in timp noi vom uita de toate si vom reface tara in pace si dreptate.

 11. H.J.NICHOSON FOSTUL SEF CIA BUCURESTI : BASESCU, MELESCANU, UNGUREANU SUNT SPIONI RUSI !
  SENZATIONAL SI TERMINAL….. ECHIPA DE SPIONI RUSI DE LA BUCURESTI

  In prejma lui 89……… eram singurul cetatean Japonez din tara lui Ceausescu, Comanici si bineinetes Dracula. Japonezii vroiau sa-si extinda influenta special
  economica in rasaritul Europei. Tinand. seama ca Germania se indrepta spre Polonia , Ceoslovacia si Ungaria am reusit sa indrept privirea Japonezilor spre Romania. Sa creiat un fel de plan Marshal.
  Prietenul Dragos Munteanu ambasador mi-a aranjat o vizita la Bucuresti prin Bujor Sion asistentul presedintelui.
  La intalnirea cu Presedintele Iliescu au participat Ciurel primarul capitalei, Neagu Udroiu se Agerpres, si jumate din guvern. Totul a mers bine pana cand am propus pe langa cumparare studioului Buftea de catre Sony. desciderea de studiouri particulare de televiziune……..Acestea ar fi spart monopolul FSN .
  Ca urmare mi sa spart casa si topoarele au distrus mobilierul casei. M-am refugiat la Ambasada SUA. Cel care a condus ancheta fost Harold James Nicholson seful statiei CIA de la Bucuresti.
  Am dormit doua zile in casa lui si m-am inprietanit.
  Nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca a fost arestat ca spion al rusilor …..si dirijor al orchestrei de spioni de la Bucuresti. El a scapat de scaunul electric dind o larga lista de spioni rusi autoritatilor americane.
  Am reusit sa-i iau o serie de interviuri la Federal Correctional Institution at Sheridan, Oregon. Interviul va apare serializat in diferite reviste americane si franceze. Lista spionilor si simpatizantilor rusi cuprine o larga arie a clasei politice. Ea cuprine cuprine trei categorii. Spioni activi ca Mircea Geoana. Tismaneanu sau cei care pot fi oricand reactivati …Iliescu ,Roman ,Magureanu. O larga categorie este cea a santajabililor pentru legaturi din trecut. In aceasta lista extrem de numeroasa se gaseste binenteles Traian Basescu…..agent dublu la Anvers.
  In decursul zilei de ieri am luat contactul cu Ambasada Romaniei in SUA si cu consulul de la New York cerand sa fiu pus in contact cu un reprezentan al sevicilor romanesti sa discut aceasta exploziva problema. Nu am primit nici-un raspuns……
  Raspunsul a venit dela americani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s