După ei, potopul!

Degringolada din PD-L anunţă, de pe acum, un răsunător eşec electoral. Dar cu toate aceste semnale, PD-L nu acceptă să moară demn şi se pretează la decizii politice antinaţionale. Totul, cu scopul de-a încasa nişte bani, chipurile pentru buget, dar, ca de obicei, clientela politică trebuie bine alimentată în prag de alegeri. Doar aşa se justifică valul de privatizări făcute la repezeală şi în detrimentul interesului naţional.

Recenta vânzare a celui mai mare zăcământ de cupru din România, la preț de chilipir, este elocventă pentru iresponsabilitatea acestor guvernanţi. Dar asta nu e totul, urmează o întreagă sarabandă de privatizări. Vânzarea pachetului minoritar deţinut la Petrom, privatizarea a 10% din Transgaz, pachete de acţiuni de la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica plus seria de licitaţii pentru bunurile deţinute de RAAPPS. Nu în ultimul rând, acordul statului român cu Chevron. Nu se cunosc datele contractului, acesta fiind clasificat. Referitor la această concesiune în vederea explorării şi exploatării gazelor de şist, am atras atenția Comisiei Europene asupra pericolului ecologic cauzat de exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

Se poate adăuga la întreaga listă şi mult mediatizata, deja, Roşia Montană. Toate aceste exemple dovedesc o politică pe termen scurt, lipsită de responsabilitate şi axată exclusiv pe obţinerea de fonduri, care nimeni nu ştie exact unde se vor scurge. Dar, fiindcă se anunţă un an electoral groaznic pentru PD-L, ne este îngăduit măcar să bănuim şi să facem o minimă corelare. Maşinăria PD-L este recidivistă în ceea ce priveşte practicile dubioase electorale. Cu atât mai mult, are nevoie anul acesta de combustibil.

Şi pentru că nu-i pasă decât de ameliorarea pagubelor sale electorale viitoare şi de menţinerea acestei guvernări anemice, PD-L a cedat şi-n faţa şantajului UDMR, prin înfiinţarea facultăţii de medicină, în limba maghiară, la Târgu-Mureş.

Concesii şi cedări – toate sfidând cetăţenii acestei ţări şi interesul naţional. Nu a existat dezbatere nici pe vânzarea bogăţiilor subsolului, puterea comportându-se ca şi cum ar fi fost în proprietatea sa privată, iar cedarea faţă de UDMR nu a ţinut cont de vocea Opoziţiei, suprapusă perfect, pe această temă, cu opinia publică. USL nu va sta cu mâinile în sân şi va depune o moţiune de cenzură împotriva hotărârii privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF Târgu Mureş.

Din păcate, dezastrul lăsat de guvernarea PD-L se anunţă enorm, principiul ”după noi, potopul” caracterizând ultimele clipe ale acestei puteri.

Reclame

6 gânduri despre “După ei, potopul!

 1. Total de acord, si felicitari pentru pozitie referitor la vinzarea grabita, in conditii dezavantajoase ale resurselor de cupru ale tarii. Ma tem ca acceptarea de catre guvern ca 200 milioane EUR pret de achizitie pentru resurse in valoare de 9 miliarde dolari, la pretul de azi (dar pretul va creste foarte mult in curind) este o decizie anti-nationala, facuta si cu sprijinul serviciilor noastre. Altfel nu iesea dl Ungureanu sa peroreze despre „febra economiei” romanesti cauzata de vinzarea Cupru Min. Nu e „febra”, e tradarea intereselor romanesti de catre actuala putere, si vinderea ultimelor bucati din Romania catre straini. Sa ne aducem aminte si de implicarea Sefului Statului in vinzarea aurului de la Rosia Montana. SI probabil si alte afaceri despre care vom auzi in viitor.

 2. SIMŢURI NESIMŢITE

  Ţiganca, tătarul şi evreul : tripleta
  nenorocirii blestematului popor ;
  îi văd pe fiecare cu capul sub topor.
  Ş-apoi cine va mai opri vendeta ?

  Sânge ca leac al umilinţelor trăite
  e tot ce-ar mai putea să stingă ura.
  Ce altceva să-ţi mai astupe gura ?
  Jigodii ordinare cu simţuri nesimţite !

 3. Un mare fiasco, asta a facut Ungureanu, dind dovada ca nu este in stare sa gestioneze un proces de asemenea magnitudine, cum este activitatea de relatii cu publicul ce o face orice Prim Ministru, prin declaratii publice.

  Iata un alt exemplu:

  „Ungureanu: Cupru Min este neprofitabilă şi izolată economic.”

  Oameni buni, nu te apuci tu, sef de guvern sa spui public despre o intreprindere de stat ca e intr-o stare jalnica, ca e izolata, si ca nu trebuie sa dai doi bani pe ele. Lasa-le alora care fac negocierea din partea statului putin spatiu de manevra in interesul tarii. Altfel, pui presiune pe propria echipa si dai avantaj celeilalte. Asta nu inseamna ca ascunzi ceva, dar pur si simplu nu te pronunti in chestii de ordin tehnic.

  Celelalte balbaieli din articol, despre cum ar fi pierdut statul daca nu privatiza, arata neincredere.

  In final, statul roman inca nu a pierdut. Eu cred ca este un succes al echipei de negociere romane, dar un succes tardiv si limitat de propriul PM, care a dezavantajat Romania.

  Rezervele de cupru sunt inca acolo, si sunt o bogatie a poporului roman. Cine le vrea, trebuie sa plateasca un pret bun si avantajos pentru Romania.

  http://www.adevarul.ro/financiar/Ungureanu-_Cupru_Min_este_neprofitabila_si_izolata_economic-redeventele_pe_care_le_va_incasa_statul_depind_de_planul_de_exploatare_0_676732641.html

 4. CEL MAI MARE PROST

  Un Preşedinte mare porc politic
  Păzit de MeReU – evreul analitic
  Urmaş al său la troc şi prostituţie
  Şi-ar da şoriciul pe altă constituţie,
  Uitând că toţi românii sunt în Post ;
  Băsescule ai fost, ieşti şi rămâi
  Drept CEL MAI MARE PROST !

 5. DIALOG PESTE VEACURI

  Băsescu : Bre nea Iuda cu vânzarea pe 30 arginţi ne-ai cam stricat preţurile. Pe bune, azi ce ai cere ?
  Iuda : Roşia Montana, evident, prin strănepotul MeReU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s