Oferta PDL: prea puţin pentru un oraş atât de mare

       Degringolada din PDL continuă. Revenirea primarului de la sectorul 4, Popescu-Piedone, la PC şi candidatura lui din partea USL au dat peste cap o construcţie care, credeau cei din PDL, era învingătoare în alegerile de la Capitală. Acum, după plecarea primarului de la 4 şi eşecul unei construcţii cu UNPR, PDL s-a văzut în faţa unei probleme practic de nerezolvat. Este mult prea târziu pentru a nominaliza drept candidaţi oameni precum Cristian Preda sau Monica Macovei, care, chiar dacă ar fi acceptat, nu au nici notorietatea, nici carisma necesară unui candidat. În plus, niciunul nu are experienţa pentru a candida. Drept pentru care candidatura lui Silviu Prigoană a apărut de-a dreptul salvatoare, providenţială chiar!

         Din păcate, şi de data asta, PDL dă dovadă de tupeu şi de cinism şi, în ultimă instanţă, de dispreţ faţă de bucureşteni. Pentru că, după nominalizarea sa, Silviu Prigoană şi-a anunţat priorităţile: siguranţa cetăţeanului, câinii vagabonzi şi parcările. Suntem în faţa unui exerciţiu de demagogie. Dl Prigoană a uitat cine este la guvernare? Nu miniştrii de interne ai PDL au operat cele mai aberante reduceri de personal şi de buget din istoria instituţiei, de nu mai vezi picior de poliţist pe stradă? Violenţa a crescut, la fel şi infracţionalitatea. Acelaşi guvern PDL a obligat administraţiile locale să reducă schemele de personal ale poliţiilor locale. Cum va face, practic, dl Prigoană să crească siguranţa cetăţeanului?

         Cinică este şi pomenirea problemei câinilor fără stăpân. Consilierii PDL din Consiliul General sunt cei care, pentru a-i face viaţa grea lui Sorin Oprescu, au redus bugetul Direcţiei care se ocupă de problema câinilor fără stăpân, iar prefecţii numiţi de PDL l-au împiedicat să demareze lucrările la diferite adăposturi din jurul Bucureştilor. PDL se comportă precum pompierul piroman, care dă foc pentru ca apoi să salveze ce mai poate fi salvat, în aplauzele mulţimii, care, nu-i aşa, îi iubeşte pe pompieri. Dar nu tot guvernul a redus şi numărul pompierilor şi fondurile alocate lor?

         Şi în cazul parcărilor, PDL a pus piedici proiectelor Primăriei Generale, pentru a-i face rău lui Sorin Oprescu. Dar n-am înţeles de ce sectorul cel mai defavorizat de lipsa parcărilor este sectorul 6, condus de opt ani de domnul Poteraş. Nu cumva pentru că, de fapt, nu le pasă de problema asta, pentru că bani au avut?

          Cred că, indiferent ce ar zice unii şi alţii, ultimii patru ani au fost cei mai buni pentru Bucureşti. Sorin Oprescu a reuşit să deblocheze proiecte care trenau de ani de zile şi să le finalizeze. A iniţiat altele noi, nu doar în infrastructură. A făcut foarte multe pentru viaţa culturală a oraşului, a iniţiat o serie de acţiuni care se adresează direct cetăţenilor. A pus accent pe problemele sociale. Chiar a fost aproape de oameni, pentru că are această calitate, de a intra uşor în dialog cu toţi, indiferent de provenienţa lor socială.

         Cred că merită sprijinul USL, iar o majoritate USL în Consiliul General ar permite accelerarea proiectelor indispensabile bucureştenilor. Care nu se reduc la câinii vagabonzi, la parcări sau la lipsa poliţiştilor pe străzi. Să nu uităm responsabilităţile în domeniul sănătăţii publice, unde Primăria Generală are multe spitale în gestionare, în cel al educaţiei, culturii și ecologiei. Cred că bucureştenii vor un trai decent şi asta înseamnă mult mai mult decât ce ne-a propus şi ne propune PDL.  

10 gânduri despre “Oferta PDL: prea puţin pentru un oraş atât de mare

 1. In numele securitatii, guvernele de dreapta din UE limiteaza libertatile democratice, inclusiv libertatea de exprimare. Guvernul UK a introdus deja o lege care permite monitorizarea emailurilor si a activitatii pe internet ale cetatenilor lor:

  The government will be able to monitor the calls, emails, texts and website visits of everyone in the UK under new legislation set to be announced soon.

  Internet firms will be required to give intelligence agency GCHQ access to communications on demand, in real time.

  Inca o lege spre o societate globala totalitara, fascistoida.

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-17576745

 2. Dupa Ei Potopu’!

  Sobolanii lui chiombila vazand cum se-neaca arca
  Intr-un glas si in unire vor acum sa schimbe barca.
  Dupa ce-au dat cu jula, rontaind totul din cale,
  Vor din nou sa navigheze pe mari noi si-alte vapoare.

  Cu bagaje si osanza, insa parc-atinsi de-amoc,
  Stau la rand sa se inscrie, de-or avea putin noroc,
  Pasageri pe alte nave, pline cu incarcatura,
  Ei sa roada-n continuare si sa dea din nou din gura.

  Sar pe capete din arca dand cu tifla spre comanda
  Unde capitanul singur a ramas s-o ia in barba.
  Parasit de toti, de toate, capitanu’ chiomb de nava
  A lovit din plin ghetarul si-acum plange pe epava.

  Sobolanii-s insa ageri si privesc spre viitor
  Ei schimband carmaciu’-n graba parasesc puntea de zor
  Sar in apa fara veste sau colace de salvare
  Spre niciunde ei inoata fiind cuprinsi de disperare.

  Capitanu, ramas singur, isi mai toarna o stacana
  Si vazand si blonda-n apa, bea cu gand la curtezana,
  Dupa care isi ia sapca si-un purcoi de goglogani
  Si o taie cu-o salupa, fiind salvat de-americani.

 3. Sunt de acord că nimic nu mai poate opri dezastrul PDL (ceea ce îmi oferă o satisfacţie aparte). Dar baletul unuia ca domnul Popescu-Piedone îmi lasă un gust amar în raport cu gălăgia (justificată) produsă de USL de câte ori Uniunea a fost victima.

  Că aşa se face politică, pot să înţeleg (fără să fiu de acord). Dar comportamentul va lăsa urme…

  Petruţ – Dâmboviţa

 4. Arde-i Prigoana Cu Pliciu Fermecat, Da-le Una Si Peste Mufa!

  Silviu:- Adriana, in afara de faptul ca am redus numarul zilelor de corectie cu pliciul, te-am si reprogramat doar pentru luni si miercuri, intre orele 20.00-21.30. In rest i-am trecut in agenda pe colegii de partid.

  Sincer sa fiu nu ma asteptam ca sa inceapa acum mascarada la pedeleu, ci dupa alegerile locale cand, devine pe zi ce trece din ce in ce mai evident ca, in ciuda tuturor eforturilor si fraudei masive pregatite de ei, pedelistii vor lua bataita de bataita, cu frunghia uda, la poponetu’ gol.
  Iata insa ca baietii si fetitele portocaliii nu mai au rabdare si au incins o parauiala de toata frumusetea cu strigaturi si fluieraturi, mai ceva ca pe vremea cand Ion Diaconescu isi alerga Prim Ministru’ pus de el, cu demisia in mana, pe holurile de la Palatul Victoria.
  Lucrurile au evoluat mult din punct de vedere al arsenalului folostit astazi de combatantii basescului, in sensul ca Prigoana, recunoscut de campion absolut la trasu’ cu pliciu, in loc sa-i alerge cu demisia, s-a apucat sa-i pliciuasaca pe neprietenii lui portocaliii in frunte cu Cristian Preda, cerandu-le capu’ dupa ce-i va fragezi el bine cu pliciu recuperat de pe fundul Bahmutencei.
  Jale mare in sandramaua cotrocenist-modroganista, unde jagardeaua blonda de pe panoplia cu trofee sexuale prezidentiale a incurcat tare de tot borcanele, confundand fondu’ de ten cu borcanele politichiei de partid, motiv pentru care-si baga picioarele ei epilate la Paris si prezentate pe la televiziunile romanesti pupinmbasiste drept a opta minune a lumii, isi baga deci picioarele in ea de intelegere cu tradatorii lui Izmana, motiv care-l supara crunt pe generalul diribau Ontanu care o facu albie de porci si declara ca nu va fi iertata.
  Daca peste tot ghiveciu’ asta turnam si dezertarile care mai de care mai iuti din pedeleu cu destinatie posibila USL, avem tabloul aproape complet al furtunii pe care o culege astazi chiombu in politica romaneasca, dupa ce la inceputul primului mandat prezidential a sadit vant cat a cuprins.
  Nu pot insa sa nu mai adaug o tusa de nuanta portocalie-cacanie la acest tablou apocaliptic amintind de iesirea paranoico-tuperist-isterica a curvetului de Anastase cu adresa la d-l Victor Ponta si solicitarea acestuia de a inlocui vulpea hoata pusa paznic la cotetul gainilior. Dom’le, astia dupa ce ca sunt prosti de prosti, nu au nici macar exercitiul unui discurs politic cat de cat credibil la suprafata, la ei tiradele incep si se termina in minciuni sfruntate debitate cu senitatea imbecilului care nu realizeaza ce scoate pe gura.
  Nu acelasi lucru putem spune si despre unguru’ de la Mediu, ministru Borbely, care prins cu rata-n gura in cazul privatizarilor de la cupru si la gazele de sist, incearca sa o dea cotita si sa se derobeze de responsabilitatile ce-i revin ca ministru, aruncand pisica moarta pe alta strada a guvernului din care cu onor face parte si care cu dezonoare, marsavie si meschinaria mercantila a interesului strict personal si-a permis, fara aprobarea nimanui, sa-si bata joc de bogatiile acestui neam, vanzandu-le pe doi bani gauriti unor neica nimeni din Canada.
  Domnul Borbely, prins in corzi de jurnalisti cu glagorie la Antena 3, a dat-o din gard in gard, sustinand ca el a semnat dar nu stie clauzele secrete, ca a dat aprobari de mediu, dar doar pentru prosectiune nu si pentru exploatarea zacamintelor in cauza si cate si mai cate goange cu care sa ne abureasca pe noi, iar el sa iasa curatel din clinciul respectiv. Numai ca stratagema i-a dat gres si oricine l-a urmarit cu atentie a putut sa-si dea seama ca-i varat pana in gat in butoiul cu rahat al acestor privatizari bazate pe tradarea interesului national.
  In asteparea seriei cu no.2 din aceasta telenovela portocalie in care Jose Armando da divort de sor-sa pentru a se insura cu unchi-su’cu care avea deja un copil de cand facea armata la marina, imi fac un castron mare de floricele si le urez in “gand intarata-i drace ca si mie-mi place”. Plata scadentei a inceput in ritmul pliciului folosit de Prigoana in sufrageria din Modrogan.

 5. Am citit astazi comentariile domnului Ungureanu despre pozitia domnului Ponta vis-a-vis de contractul cu firma canadiana. Dl. Ungureanu ocoleste anumite parti controversate din aceasta intelegere:

  1. Aceasta firma canadiana este nou infiintata, special pentru operatiunea din Romania. Firma NU are experienta in domeniul mineritului. Nu are portofoliu. Intrebarile ce decurg de aici sunt de bun simt.

  2. Firma apare ca nu are banii necesari inca pentru investitia propusa. Acum cauta investitori:

  „In line with normal practice in the international mining industry, we are engaging with a broad range of investors from around the world to finance the mine’s rejuvenation and expansion”

  O fi o practica „normala” sa nu ai toti banii si sa ii cauti pe la altii pentru o investitie, dar asta arata ca firma si institutia financiara din spate nu dispun de. Un specialist roman considera ca firma are nevoie de 92 milioane dolari pentru inceput, ceea ce nu ar trebui sa fie o problema pentru o banca solida de investitii.

  3. In comunicatul firmei se fac tot felul de referiri vagi la cit de mult e preocupata firma de mediul aferent, si ca vor face investitii pentru infrastructura si alte „beneficii sociale”.

  We intend to raise the mine’s production significantly. This will result in many more job opportunities and improved work conditions at the mine. Local communities will also benefit from enhanced infrastructure and other economic and social benefits.

  Promit in final sa elaboreze ce inseamna asta. Oare nu ar fi fost poate important sa se cunoasca de la inceput, macar citeva puncte concrete? Adica, ce anume vor face pentru infrastructura? Care vor fi beneficiile sociale si economice, in afara de crearea de locuri de munca? Cite locuri de munca, aproximativ, vor crea, si care va fi salariul mediu pentru mineri? Nu de alta, dar daca salariile vor fi mici, minerii vor prefera probabil sa plece in Australia la minerit…

  http://www.financialpost.com/markets/news/BayFront+Roman+Copper+Comment+Their+Acquisition+Cupru/6386668/story.html

 6. Cu cit dl Ungureanu vorbeste mai mult public, cu atit lasa in urma mai multe semne de intrebare:

  1. Unul se refera la datoriile Cupru Min, care ar fi avut datorii de 16,5 milioane EUR la sfirsitul lui 2010. Cred ca se poate prezenta cifra reala a datoriilor in acest moment. Nivelul datoriei nu pare a fi insurmontabil pentru stat, deci, de unde graba cu aceasta privatizare?

  2. Dl Ungureanu a facut o referire peiorativa la cei care spun sa „nu ne vindem tara”. Domnul Ungureanu poate nu e informat ca si canadienii au grija de resursele lor, si ca nu dau prea usor permise de exploatare strainilor. Nu sunt prea multe exploatari straine majore de resurse in Canada, in afara de cea a Shell, si citeva de marime mult mai mica in nord. Oricum, canadienii pornesc de la cu totul si cu totul alte fundamente, decit cele romanesti, asa ca ar fi trebuit sa punem in cumpana cind facem afirmatii lejere, pro sau contra.

  Parerea mea este ca trebuie sa fim foarte atenti in actualele conditii economice, cind suntem usor de constrins (asa cum s-a pozitionat aceasta putere fata de FMI si probabil interese corporatiste straine). Vom afla probabil dupa alegeri, asta daca vor fi alegeri corecte. Sau le privatizeaza dl Ungureanu si pe astea (scuze, nu mi-am retinut „ciupitura”).

  http://www.mediafax.ro/economic/ungureanu-criticile-legate-de-cupru-min-se-aseamana-cu-sloganul-din-anii-90-nu-ne-vindem-tara-9473270

 7. Saracan Di Borbely Baci, E Prins In Ata Dilemei!
  Filed under: Intarata-i Drace — Marcus @ 12:47 Modifică

  Cu alte cuvinte, domnia sa pe de-o parte dovedit de media ca a mers bara-bara cu 07 la marsavia comisa la cupru si nu numai, incercand sa traga de un capat de ata dilemei, live la Antena 3, a spus cu subiect si predicat ca nu-si va da acordul pe proiecte de privatizare controversate (eufemism) din punct de vedere al riscurilor la care este supus mediul. Auzind atare declaratie nu mult i-a luat lu’ 07 ca sa-l parasca lu’ chiombila, care chiombila tusti! cu DNA-ul pe el si pe casa distinsei sale soacre, chit ca mai an incolo tot DNA-ul ne anunta ca in dosarul respectiv, care aproape ca nici nu exista, onor d-l Borbely era mai curat decat Alba Ca Zapada inainte de a o saruta printul. Motiv pentru care d-l Borbely va trage din nou de ata dilemei si-si va elibera gura pentru a-si da toate acordurile necesare cerute de cardasdia chiombu-07-interese straine.
  Dar nu pot incheia fara sa va reamintesc unora sau sa va spun altora in ce consta ata dilemei:
  Aceasta este o sfoara obisnuita introdusa prin gura unui personaj si scoasa pe partea dorsala. Aceasta operatiune incheiata, de partea care intra in gura se leaga un rahat, iar de partea care intra in fund se leaga un falus. Fucntie de preferintele subiectului de rezolvare a dilemei acesta este liber sa traga de ata.

 8. Pingback: Dezintegrarea. Efectul Frunzaverde « Motanul Incaltat

 9. Unde Esti, Tu, Mona Musca ?

  Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand imi aduc aminte de anii 90, ani in care baietii ajunsi la Putere, indiferent de ce parte a baricadei se aflau, se inghesuiau efectiv calcandu-se in picioare care sa “privatizeze” mai mult si mai cu spor zestrea inestimabila realizata de romani sub biciul comunismului, ma apuca pur si simplu amocu’. Flota, industria grea, industria usoara, industria prelucratoare, sistemul de irigatie in agriucultura, parcurile auto din agricultura practic tot ce se putea pradui fara a se da vreo socoteala. s-a praduit intr-o veselie, ciocoii de azi care joaca table pe Coasta de Azur nefiind altceva decat un produs vespsasianic al acestei nebunii autodistructive nationale. Ne putem da seama cat de mare si valoroasa a fost aceasta zestre, daca acestor derbedei le-au trebuit 20 de ani sa ditruga doar pentru a-si insusi ei o parte care nu justifica nici pe departe jaful national practicat, ceea ce romanii realizasera in 50 de ani de comunism. Anii respectivi au permis acest dezastru datorita vidului de legislatie ce exista la momentul trecerii de la sistemul socialist la cel asa-zis capitalist, a lipsei unor institutii de control si verificare specializate in astfel de operatii, fostele organe si institutii ca MIlitia, Procuratura erau deja compromise in ochii cetatenilor, deci in niciun caz nu puteau sa-si indeplineasca atributiunile legale in conditii normale etc.
  In acest paradis anarhic din punct de vedere legislativ baietii destepti fluturand stindardul stigmatizatrii pe viata si catalogarii lor drept comunisti a celor care mai indrazneau timid sa strige “nu ne vindem tara”, au purces la un jaf sistematic si total al avutiei nationale a tarii. Ca un mic exemplu, nu au avut osmanlaii atata prosperitate economica ca in perioada respectiva, cand prelucrau fierul “vechi” provenit din Romania, parte din el si de la nou infiintatul combinat de prelucrare a sa de la Calarasi, de pe vremnea cand Tarile Romane, intrate sub regim fanariot, erau obligate sa aprovizioneze Inalta Poarta incepand cu virgina destinata Haremului si terminand cu muntii de monede de aur ca plata a tributului, haraciului etc.
  In conditiile astea era normal ca avutia mostenita sa se topeasca in cele patru zari, usoare urme din ea regasindu-se in conturile doldora si in “afacerile” de succes ale baietilor destepti.
  Se pare insa ca la momentul actual a a mai scapat ceva nedevalizat: marea finanta si instrumentele oculte ale globalizarii cu anasana au mai gasit in Romania cateceva de furat si smenuit si nu ceva de valoarea unei fabricute de chilotei de dama, ci nici mai mult, nici mai putin decat bogatiile subsolului acestei tari si productia ei energetica.
  A venit randul ca dupa petrol, sa plece si orice forma de gaz natural, zacamant aurifer, argintifer sau cuprifer pe drumul burdusirii conturilor unor straini si ale unor romani tradatori de tara si neam. Plecare de doliu pentru marea majoritate a romanilor, avand in vedere conditiile mai mult decat ridicole de instrainare a lor pe preturi de doi bani, prezentata insa drept realizari epocale de catre cel mai mare lobist pentru strainatate in viata, chiombu’ impartat si noua sa mana dreapta agentu’ 07, seful guvernului roman.
  Am vorbit la inceput despre anii nouazeci pentru ca totusi fata de acea perioada, cand romanu’ putea fi dus cu acadeaua in sensul ca jaful respectiv era musai a fi facut drept conditie impusa pentru intrarea Romaniei in UE si in NATO, acum dupa douazeci de ani de capitalism de talharie, ne-am desteptat si nu mai punem botu la goangele lu’ chiombila sau la discursul tipic comunist a lui 07.
  Nu, golanilor si borfasilor, nu aveti niciun drept, dar absolut niciun drept sa faceti ceea ce v-ati apucat deja sa comiteti, zacamintele naturale ale acestei tari nu au fost, nu sunt si nu vor fi la discretia voastra in neamul vostru de Paturici nenorociti pusi pe capatuiala fara rusine din buzunarele si bogatiile romanilor.
  Desi ma consider ceva mai destept in aceasta privinta un lucru nu inteleg totusi: de ce Opozitia nu bombardeaza Parchetul General cu plangeri penale in care sa se arate negru pe alb situatia pe care o vede toata tara cum cei doi derbedei cu putere autoasumata discretionara de decizie in aceasta tara, Basescu si sluga sa Ungureanu, s-au apucat in dispretul total al legislatiei in vigoare, sa instraineze bogatiile naturale si productia energetica a tarii?
  Daca un fost Prim Ministru al Romaniei a putut fi tarat in mocirla unor procese fabricate ca urmare a unei plangeri penale facuta de o anumita Musca suparata pe termopanele acestuia, oare instrainarea prin furt a miliarde de Euro, proveniti din exploatari miniere date pe 200 de milioane de Euro, nu poate face obiectul unei astfel de plangeri, urmata de o cercetare amanuntita a furtului respectiv? Chiar nu se mai gaseste nimeni in tara asta, o Mona Musca sau macar un Trantor din Parlamentul Romaniei, care sa sesizeze Parchetul?
  Sincer sa fiu, ma indoiesc, eu zic ca sunt destui, si bine calificati care o pot face, atunci de ce nu o fac?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s