Un vot de avertisment privind bomba Kosovo

În Parlamentul European, săptămâna trecută, au fost votate rezoluții non-legislative – așadar, cu valoare de opinie a Parlamentului European – referitoare la procesul de integrare europeană a Serbiei, Muntenegrului, Turciei și Kosovo. Dintre documentele votate, a atras atenția presei noastre cea privind Kosovo, în special pentru că 17 eurodeputați români am votat în favoarea rezoluției asupra căreia căzuseră de acord toate grupurile politice europarlamentare. 

Spun că am votat în favoarea rezoluției și nu a recunoașterii independenței Kosovo, așa cum eronat s-a susținut, pentru că votul și textul vizat nu au legătură cu recunoașterea statalității Kosovo. Rezoluția salută progresele făcute de Kosovo în procesul de integrare europeană, critică dur numeroasele eșecuri și face doar referire la problema recunoașterii independenței kosovare.

Pentru a evita orice fel de interpretări, redau integral acest paragraf: Parlamentul European ” ia act de faptul că declarația de independență a Kosovo a fost recunoscută de 88 de țări, inclusiv de 22 de state membre ale UE; ar saluta recunoașterea acestei declarații de către celelalte 5 state membre ale UE; ar saluta, de asemenea, participarea mai activă a acestor state la procesul de mediere între Serbia și Kosovo, reafirmă importanța asumării de către UE a unui angajament în ceea ce privește Kosovo și consideră că acest angajament este esențial pentru menținerea stabilității și securității în vecinătatea imediată a UE; consideră regretabilă presiunea diplomatică exercitată de Serbia pentru a împiedica anumite țări să recunoască Kosovo”.

De la ”ar saluta” până la a cere este o mare diferență, care explică și votul multora dintre cei care ne-am exprimat în favoarea acestei rezoluții referitoare, repet, la situația din Kosovo, în ansamblul său și în raport cu procesul de integrare europeană. Așadar, prin această rezoluție, Parlamentul European nu cere recunoașterea independenței Kosovo. ”Ar saluta” un asemenea gest, dar nu se pune problema la modul imperativ. Mai mult de atât nu se poate obține într-un for în care dețin o majoritate confortabilă reprezentanții celor 22 de țări ale Uniunii Europene care au recunoscut statul kosovar. Din păcate, pentru a se sublinia în special contradicția dintre votul ”pro” al Elenei Băsescu și poziția ”anti” a șefului statului unii jurnaliști au recurs la formulări exagerate, de tipul ”17 eurodeputaţi români au votat o rezoluţie care cere României recunoaşterea independenţei Kosovo”. După cum se poate observa clar în textul rezoluției nici pomeneală de o asemenea solicitare.

Cred, însă, că discuția pe acest subiect este pe de o parte utilă, pentru că rezoluția adoptată este mult mai complexă și cu puternice accente critice privind situația din Kosovo. Pe de altă parte, este o discuție necesară în ceea ce ne privește, pentru că România a reușit performanța unică de a fi ostilă atât Serbiei, căreia a încercat să-i blocheze în ultimul moment acordarea statutului de țară candidată la UE, cât și Kosovo. În locul unui rol de mediere, la care ne-ar fi îndreptățit relațiile din trecut cu Serbia și calitatea de membru al UE, diplomația românească – mai corect spus: lipsa de diplomație predispune la izolare în dosul ușilor trântite, în contrast vehement cu interesul național și contextul extern.

Nici eu nu sunt de acord cu independența Kosovo, dar a nu recunoaște un fapt nu înseamnă că acesta nu există. Iar lucrurile evoluează în jurul nostru, dovadă fiind mai ales dialogul Belgrad – Pristina și cooperarea în cadrul mecanismelor de colaborare regionale, fapte considerate de unii drept o recunoaștere de facto de către partea sârbă a autorității kosovare. Firește că, în acest an electoral, nimeni de la Belgrad nu merge mai departe în această direcție. Pentru o imagine mai precisă, redau din rezoluție: Parlamentul European ”subliniază importanța dialogului cu guvernul de la Belgrad, desfășurat în urma încheierii acordului dintre Serbia și Kosovo la Adunarea Generală a ONU din septembrie 2010 și facilitat de UE, pentru cooperarea regională și pentru perspectiva europeană a ambelor țări; salută faptul că până acum au avut loc nouă runde, care au dus la încheierea mai multor acorduri preliminare, printre care cel încheiat la 2 decembrie 2011, referitor la gestionarea integrată a punctelor de trecere din nordul țării, care introduce un sistem de control unic, comun și integrat, și solicită implementarea acestuia cu bună credință”.

Există probleme majore pe care anii însângerați de război au arătat că numai dialogul le poate rezolva, cum sunt statutul și garantarea drepturilor minorității sârbe din nordul Kosovo, problema persoanelor dispărute în cursul conflictului sau protejarea mănăstirilor medievale sârbe. Rezoluția cere explicit stoparea construcțiilor ilegale din jurul monumentelor sârbe din patrimoniul cultural și religios, unele desemnate patrimoniu cultural mondial de către UNESCO.  

Parlamentul European critică, de asemenea, disfuncționalitățile instituționale din Kosovo, neregulile electorale, lipsa reformelor, expansiunea crimei organizate, corupția, negarantarea drepturilor fundamentale ale minorității sârbe, discriminarea femeilor etc. Se face referire explicită de șase ori la criminalitatea organizată din Kosovo. Un exemplu elocvent: Parlamentul European ”solicită eforturi pentru reintroducerea statului de drept în această zonă, prin intensificarea luptei împotriva criminalității organizate și a structurilor infracționale care utilizează această zonă ca pe o zonă sigură, în afara controlului oricărei autorități”. Paradisul mafiot din Kosovo afectează tot mai grav Uniunea Europeană. Este numai una din numeroasele provocări care cer o preocupare mult mai serioasă și mai atentă decât o ridicare nepăsătoare din umeri: ”Kosovo nu există”.

Din păcate, Kosovo există. Și mai grav, Kosovo este o bombă periculoasă care atârnă de piciorul Europei – o bombă etnică, religioasă, infracțională și socială. Rezoluția europarlamentară este un avertisment asupra necesității și a unor modalități de a dezamorsa această bombă.

În concluzie, nu sunt de acord cu independența Kosovo și am votat rezoluția Parlamentului European pentru că este despre situația din Kosovo, nu despre recunoașterea independenței sale. Cei interesați pot găsi aici textul integral al rezoluției, în limba română.

14 gânduri despre “Un vot de avertisment privind bomba Kosovo

 1. off topic
  Frunzăverde: Momentul în care m-am hotărât să plec din PDL a fost când mi-am dat seama că nu mai are nici o şansă
  MENŢIN CEEA CE AM SPUS TOT TIMPUL : IPOCRITUL CHIAR ŞI-A GĂSIT FRAIERII !!!!
  NU îmbâcsirea USL-ului cu jigodiile pedelichele e soluţia !!! Ori altă soluţie, USL nici n-a căutat, nici n-a găsit. D-acilea se vede ” calitatea ” prea multor PĂCĂLICI încă toleraţi prin peisaj !
  O PARTE din români poate că n-au ieşit în stradă dat fiind cât sunt de previzibili şi prea-vizibile : mârşavii şi mârşăveniile !!
  Şi mai scutiţi-mă cu Frunzăverde al vostru, că-i ocupat tare. Să v-o tragă !!
  p.s. staţi liniştiţi , s-au asigurat şi Victor Ponta şi Crin Antonescu să NU ajungă la danga-langa Congres voci incomode, bloggeri consideraţi ostili, culmea ACUM şi de către onor O-poziţia carele face opoziţie doar mârlanului alcoolicbă-SECU de la Anvers, ca şi când la doar eliminarea marinarului se reduce Schimbarea mult trâmbiţată !
  Şi-apoi :
  ” primăvara ies regii la război ” nicidecum PĂCĂLICII, că acu chiar m-apucă aşe o pornire de-mi vine s-apuc pe păduri doinind a…., grupare paramilitară, că dacă e rezbel, apăi să fie, mămicuţa ei de agonie-n care ne tăăăt tăvălesc horror prea mulţi PĂCĂLICI de pe miriştea mioritică!!
  Să ne ţinem pliscul mic pe motiv că e Frunzesky FOLOSITOR, gândesc ” analiştii ”. ÎNSEAMNĂ CĂ NU-L CUNOAŞTEŢI PE DIABOLICUL Frunzăverde !
  NOI…. NOI NU CONTĂM….. 😦

 2. Pingback: UPDATE !! ” Liberalul ” Frunzăverde s-a trezit din ” adormire ”. Ipocritul şi-a găsit fraierii.. « Sfinxul

 3. Plin De Demnitate D-l Borbely A Taiat Ata Dilemei!

  Dom’le, daca in politica damboviteana exista un singur lucru facut bine, apai ala este facut ca la carte de unguri. Astia stiu sa-si dea demisia si nu numai ca stiu dar chiar o fac. Romanii nostri cu aere de politicieni, nu si-ar da demisia nici picati cu ceara, chit ca sunt compromisi pana in varful unghiilor de la picioare, chit ca sunt alergati cu demisia in mana pe holurile guvernului de catre seful de partid, chit ca au promis cu gurita lor ca si-o vor da in cinci minute, chit ca li se retrage sprijinul parlamentar dat de partidul din care provin, chit ca sunt prinsi ca ultimii borfasi cu rata in gura, asa-zisul polician roman nu si-ar da demisia pentru nimic in lume. Singura exceptie notabila, care intareste regula de altfel, este umilul Boc, care a demisionast ca i-a dat ordin chiombu, altfel nema si asta, cu toate ca mai bine de 2 ani a condus un guvern cu cifra subunitara in sondaje ca incredere a populatiei in guvern.
  Unguru, frate, in schimb e de onoare si-si da demisia ori de cate ori demnitatea sa este in joc, deoarece dupa cum ne-a explicat d-l Borbely, nu-i asa, cuvantul demnitar vine de la cuvantul demnitate.
  Toate bune si frumoase, numai ca d-l Borbely a inteles ca legaturile demnitatii cu comportamentul demnitarului tine doar de capacitatea sa de a-si da demisia nu si de alte considerente. Adica dai dovada de foarte multa demnitate daca faci parte dintr-un partid care sustine un guvern samavolnic condus discretionar de un presedinte care nu are nicio prerogativa in acest sens si ale carui actiuni sunt indreptate pe de-o parte impotriva bunastarii materiale si spirituale ale boborenilor cu drept de vot, iar pe de alta parte in vederea devalizarii in folos personal a banului public, iar mai nou a spolierii prin tradare ordinara si fara pic de discernamant a bogatiilor subsolului romanesc si a capacitatilor energetice ale tarii.
  In aceasta situatie demnitarul roman sau ungur inchide ochii si uita ca respectivul cuvant vine de la demnitate, ci considera ca-i un drept natural si de ce nu divin care i se cuvine lui asa ca-i mai votat decat altii.
  Poate daca d-l Borbely si-ar fi dat demisia cand a vazut hotia lui 07 si nevrand sa fie parte la un asemenea jaf s-ar fi retras public din guvern, l-as fi crezut ca-i vorba de demnitate, asa insa eu cred ca d-l Borbely, santajat fiind pe de-o parte de DNA cu un dosarel fabricat pe motiv ca nu-si va da avizul pentru privatizari care ar aduce prejudicii mediului, iar pe de alta parte aflat sub presiunea media care l-a cam scuturat un pic in legatura cu privatizarea Cuprumin, dar mai ales cu avizele date Chevron pentru exploatarea gazelor de sist, a preferat sa rupa asta diilemei si s-o arunce cat colo, in felul acesta scapand si de “ancheta” DNA si de intrebarile din ce in ce mai incomode puse de o media ostila derbedeilor de la putere.
  Este cazul, cred, sa precizez din nou ce este ata dilemei pentru eventualii cititori neavizati:
  Aceasta este o sfoara obisnuita introdusa prin gura unui personaj si scoasa pe partea dorsala. Aceasta operatiune incheiata, de partea care intra in gura se leaga un cacat, iar de partea care intra in cur se leaga un falus. Functie de preferintele subiectului de rezolvare a dilemei acesta este liber sa traga de ata.
  Ori in aceasta situatie da mult mai elegant la publicul cu drept de vot o demisie in care este invocata demnitatea, decat o sfoara cu capetele terminate intr-un cacat si un falus pe care trebuie fie sa-l iei in gura, fie sa-l accepti in partea dorsala.

 4. off topic dar important……Basescu si Voiculescu in aceiasi celula .

  DAN VOICULESCU : ROBERT HORVATH M-A DENUNTAT LA INTERPOL !
  DAN VOICULESCU ACUZAT DE CRIMA SI DE FURTUL BANILOR CEAUSESCU !
  Cititi pe blogul personal al acestuia :
  „Când devii persoană publică iti asumi – si nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de intâlniri, acuzatii si lupte ”exotice”. Zilele trecute, de pildă, am descoperit cum un simpatic critic al acestui blog, domnul Robert Horvath, luptă zelos împotriva mea cu… Interpolul pentru că nu i-au apărut niste comentarii…. Cam in aceeasi maniera, Traian Băsescu vorbea, in campania din 2009, despre cum vreau eu să mă înfrupt din sarea României, împilând pe cale de consecintă poporul. ”
  ROBERT HORVATH IN DREPT DE REPLICA :
  Aveti dreptate. Banii furati de Ceausescu vor fi redati poporului roman. Va invanuesc de crima si de furtul secolulului.
  Concluzie :
  Inspectorii Interpolululi dupa ce au studiat „sinuciderea ” lui Marin Ceausescu la Viena au sosit in cursul zilei
  de ieri la Bucuresti !!!

 5. SCRISĂI PE BLOG LA NĂSTASE… LUAŢI LA RUMEGAT :

  ” TURBOceleritate ”… )) – păi dară, dar NUMAI în cazul unora !!!!
  bă-SECU şi NU numai au căutat morţiş să-l ţie pe Adrian Năstase pe tuşă cu orice preţ, folosindu-se de orice mijloace !!!
  Mi-e silă şi scârbă şi mă plictiseşte securistul de la Anvers cu dosarele politice fabricate la ordinul lui de mârlan alcoolic .
  Dacă are ” sânge-n instalaţie ” acest bă-SECU Traian, să îl pună pe tavă pe ayatollahul Frunzăverde care, again and again scapă DUBIOS de uşor printre dejtele Justiţiei, care tanti justiţie e unealta Cotroceniului, deci…. ceva NU se leagă, ceva pute, şi cineva trebuie să găsească o cheiţă, ce înţelegere e între bă-SECU şi Frunzăverde, apropo de : ANUMITE DOSARE despre care serviciile cunosc atât de multe iar Justiţia tace suspect când vine vb de Frunzăverde !!

  1 – Iacob Chişărău a fost trimis în judecată împreună cu Marian Mihăilă, preşedintele senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa
  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimeterea în judecată a persoanelor inculpate în dosarul cu şpagă pentru fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae-Cătălin Şerban.
  Împreună cu acesta au mai fost trimişi în judecată: Iacob Chişărău, consilier judeţean PDL şi director general al Moldomin Moldova Nouă, pentru infracţiunile de complicitate la cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, Adrian Dan Rus, reprezentantul în România al companiei MINECO, cea care îşi adjudecase licitaţia de la Moldomin, pentru aceleaşi infracţiuni, Ioan-Marian Mihăilă, preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu, din Reşiţa, şi Mihaela Ramona Şerban, soţia judecătorului, ambii pentru infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara este trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
  http://www.argument-cs.ro/content/iacob-chi%C5%9F%C4%83r%C4%83u-a-fost-trimis-%C3%AEn-judecat%C4%83-%C3%AEmpreun%C4%83-cu-marian-mih%C4%83il%C4%83-pre%C5%9Fedintele-senatului-u

  2 – via George Serban
  Participantilor la CLUBUL BLOGGERILOR LIBERALI
  – 6 aprilie 2012 –

  Stimati colegi liberali, inteleg ca ati luat decizia de a purta, astazi, un dialog cu dl. Sorin Frunzaverde, alaturi de colegul nostru liberalul Marcel Vela.
  Citind postarea lui Vasi Baescu, inteleg intentia de a-i cere dlui. Sorin Frunzaverde sa raspunda la cateva intrebari, pentru a clarifica lucruri nespuse, la emisiunea de aseara, de la Sinteza zilei.
  In opinia mea, aseara, la Sinteza zilei, dl. Sorin Frunzaverde nu a spus nimic. Ba chiar, am avut impresia ca intrebarile puse de dl. Mihai Gadea, un talentat activist de partid, ar fi fost pregatite, dinainte, de interlocutorul sau. Nu ar fi o metoda de lucru noua in Partidul Democrat.
  Cu atat mai mult, initiativa voastra mi se pare interesanta.
  Ceea ce as dori sa va sugerez, stiind ca sunteti un fel de “nucleu dur” al liberalilor, membri sau nemembri ai PNL, in sensul onoarei si al demnitatii, ar fi sa clarificati urmatoarele aspecte.
  1. Faptul ca dl. Frunzaverde “NU CREDE IN ECONOMIA DE PIATA LIBERALA, GENERATOARE DE CRIZA” este unul dintre motivele dorintei de a se alatura PNL, pentru a conolida dreapta, alaturi de Crin Antonescu? (videoclipul alaturat);
  2. Credinta dlui. Frunzaverde ca “GUVERNUL BOC A TREBUIT SA REPARE GRESELILE GUVERNARII LIBERALE CONDUSE DE TARICEANU” (asa cum a declarat asear la Antena 3) l-a determinat sa se alature PNL?
  3. Dorinta dlui. Frunzaverde de … “A TRECE MOTIUNEA DE CENZURA ASTFEL INCAT SA SE FORMEZE UN GUVERN PNL-PDL” (asa cum a declarat in emisiunea de la Antena 3) exprima dorinta dumnealui de a se rupe USL, inainte de alegerile parlamentare?
  4. Convingerea dlui. Frunzaverde (videoclipul alaturat) potrivit careia “ODATA VENITA LA PUTERE, USL VA SPULBERA LEGISLATIA SI REALIZARILE GUVERNULUI BOC, PENTRU CARE MERITA FELICITAT”, este un motiv pentru care doreste sa se alature PNL si USL, sau spera sa se rupa USL pentru a nu … distruge “realizarile” guvernului Boc?
  5. Si, in sfarsit, declaratia dlui. Frunzaverde, de la Conventia PD, potrivit careia principiul sfant dupa care se calauzeste (videoclipul alaturat) este “LOIALI PANA LA CAPAT” se refera la PD sau la PNL, se refera la domnia sa, ori la dl. Silviu Prigoana?
  Si i-as mai adresa o intrebare dlui. Sorin Frunzaverde. Daca stie cumva care este intelesul cuvantului “CABOTIN”. Pana acum, eu il asociam cu Basescu.

  Va multumesc, stimati colegi!
  EVIDENT, IPOCRITUL NU S-A PREZENTAT AŞA CUM A PROMIS LA CLUBUL BLOGGERILOR LIBERALI !!
  A CIRCULAT UN ZVON CĂ AR FI LA O INTÂLNIRE CU VP…. ÎNSĂ, VP ERA PREZENT LA CEX AL … PSD… DECI ???!!!!!!!

  3 – cel puţin interesant de vioi şi vocal Frunză de vreo… ceva săptămâni….
  SĂ-L ” STĂPÂNIŢI ” SĂNĂTOŞI, TOVARĂŞI. DAR EL VĂ CĂLĂREŞTE DECI …. EL VĂ STĂPÂNEŞTE !
  .p.s. aud chiar acum la Antene schimbul de alinturi între SF şi Norica Nicolai… penibili şi hazlii dacă n-ar fi de plâns….

  4 – mă gândesc să mă plimb după SF, că dacă tot am rămas singurul nărod care mai crede-n social-democraţie, care-a crezut cu toată fiinţa în construcţia şi scopul construcţiei USL devenită peste noapte USELEPEDELE ( !!!! )… mă plimb după el, că cică nu-i traseism, ie dăştepţi, ie fiare politice, ie cei mai cei care sunt cum Frunzăverde, pfoai….. să te ţii ode şi imnuri la Antene, să te ţii aplauze, să te ţii… să…. să nu te tot duci dracului de pe miriştea stăpânită de Antihrişti !!

  REVIN IUDEMEREII…. )))) – zice hăl de face legea-n USELEPEDELE, ayatollahul Frunzăverde , BRAVO, BRAVO, URA, URA….
  Cum nu vii, tu, Ţepeş, Doamne….
  vorba Baciului LEO, doini-m-aş şi N-AM cui….

 6. Sigur, Kosovo e un subiect important pentru UE.

  Imi permit insa sa va atrag atentia la ceea ce se stie in UE, dar nimanui nu ii pasa..suficient. Copiii abandonati ai Romaniei inca traiesc in conditii disperate. Iar prioritatea acestui Guvern e cum sa faca sa vinda mai repede resursele tarii. Si sa para si transparent, ca sa se bifeze la Bruxelles si pe Bay Street. Nici o autoritate insa nu pare interesata de viitorul tarii: copiii.

  http://www.cotidianul.ro/situatia-dramatica-a-minorilor-abandonati-178708/

 7. Pingback: Parerea mea… « Motanul Incaltat

 8. D-na Cretu, dumneavoastra spuneti asa:

  „Din păcate, Kosovo există. Și mai grav, Kosovo este o bombă periculoasă care atârnă de piciorul Europei – o bombă etnică, religioasă, infracțională și socială. Rezoluția europarlamentară este un avertisment asupra necesității și a unor modalități de a dezamorsa această bombă.”

  Va rog sa-mi permiteti sa va intreb: care ar fi modalitatile concrete pentru dezamorsarea acestei bombe numita Kosovo? Dumneavoastra spuneti:

  „Parlamentul European ”solicită eforturi pentru reintroducerea statului de drept în această zonă, prin intensificarea luptei împotriva criminalității organizate și a structurilor infracționale care utilizează această zonă ca pe o zonă sigură, în afara controlului oricărei autorități”. Paradisul mafiot din Kosovo afectează tot mai grav Uniunea Europeană. Este numai una din numeroasele provocări care cer o preocupare mult mai serioasă și mai atentă decât o ridicare nepăsătoare din umeri: ”Kosovo nu există”.”

  Cui solicita aceste eforturi? Cred ca solicitarea ar trebui adresata chiar catre Kosovo. Daca s-a declarat independent, atunci chiar Kosovo ar trebui sa ia astfel de masuri… Kosovo nu e in UE… Se vorbeste de faptul ca zona aceasta se afla in afara controlului oricarei autoritati . Daca lucrurile stau asa, atunci ma intreb ce fel de stat e acest Kosovo, care si-a declarat independenta. Uitati-va, va rog, la definitia cuvantului stat :
  http://dexonline.ro/definitie/stat
  Observati ca Parlamentul European nici nu vorbeste despre un stat, ci despre o zona. Deci avem de a face cu o zona ce si-a declarat independenta. Dar, pe de alta parte, ar saluta recunoasterea independentei Kosovo . Si atunci recunoasterea independentei unei zone, in afara controlului oricarei autoritati, rezolva oare problema dezamorsarii bombei Kosovo, la care faceati referire? Pentru ca recunoasterea independentei Kosovo inseamna recunoasterea independentei unei zone aflate in afara controlului oricarei autoritati! . Nicidecum nu inseamna solutionarea problemelor de acolo. Ele nici nu se pot solutiona, daca nu exista acolo, in Kosovo, nicio autoritate capabila sa le solutioneze.
  Pe cale de consecinta: daca Kosovo ar fi ramas integrata in Serbia, ar fi existat o autoritate capabila sa solutioneze problemele – Statul Sarb , autoritatile de la Belgrad. Pe cand asa cum stau lucrurile acum, Kosovo nici macar stat nu este si nu e de mirare ca a ajuns o bomba, asa cum ati precizat. Dar cand Bush jr. le-a zis kosovarilor ca sunt independenti, si cand Kosovo si-a declarat independenta, tot Vestul, ca o turma, s-a grabit sa recunoasca aceasta independenta si acest asa zis stat.

  Si au legat, in inconstienta lor, o bomba de piciorul Europei…

 9. Abia „uns” vicepreşedinte la PNL, Sorin Frunzăverde anunţă colaborarea cu PDL ( via Jurnalul National )
  http://www.jurnalul.ro/politica/frunzaverde-colaborare-pdl-609396.htm#
  DOAR ÎNCEPUTUL….
  Parafrazând un bun precin…. dedicaţie specialno ” cuplului floral ” dă miru lumii şi de plânsu ţărişoarei Crin-Frunzăverde, cel din urmă mai cunoscut prin zonă ca fiind TzuicăMan Să-l struneşti din când în gând, bey, Petală, că-i mai sugativă decât bă-SECU :P:P

  Cum mai citai zilele trecute…. politica e cea mai mare curvă şi-i numai pentru curve…
  sau, ” datemi un politico onesto e vi portero una prostituta vergine… ! ”
  Nu mă plac rea, dar nici de proastă să nu mă syspecteze prea mulţi, că lovesc!

 10. @celor cu mari ” dileme ”,
  Furnicile atomice nu fac compromisuri, sunt ne-bune pt lumea ” bună ” a păcălicilor, dar constante, ceea ce pe păcălici nu-i putem suspecta.
  În altă ordine de idei, cei cu mari ” dileme ” pot întreba liderii loco de absolut TOATE coloraturile penajului cum ” mă descurc ” dat fiind ghemul lor încurcat, încrengătura firelor lor de cipi-ripi. NEVER EVER nu-l voi vota, adula, pe ayatollahul Frunzăverde, cel care-a distrus judeţul Caraş-Severin iar ode să-i închine cine se-nchină pupându-i inelul hăla caraghios, niet dumneamea. Duo : să mă pună pe făraş pesedeaua din pricină de multele ce le tot zisăi, făcui … şi va demonstra că prima victimă colaterală a recent mariajului floral Petală-Frunzăverde e… aceiaşi Sibilla ” măcelărită ” de pedelicheaua de pe feuda alcoolicului recent vicele ” liberal ” SF. Se vor lămuri românaşii dacă sunt au ba asemănări între ogrăzi… om videa, nu-i aşe 😉
  PĂCĂLICII de-şi spun politicieni, NU ne-au învins, au înfrânt însă… şi-au înfrânt mai ales speranţa românilor în Schimbarea DOAR trâmbiţată. A meritat au ba să se prostitueze pentru o jalnică Frunză USCATĂ… ?
  În ceea ce ne priveşte pe cei care ne-am ridicat DEMN împotriva imposturii, falsităţii, laşităţii, ticăloşiei lumii ” bune ” a păcălicilor deghizaţi în politicieni, să nu ne poarte grija hăi cu mari ” dileme ”, becouse, noi am fost, suntem şi rămânem constanţi, ne-buni pt lumea ” bună ”, dar Luptători. Acum furnica luptătoare spune doar : ja nisam luser

  şi … stăm un pic, ne hodinim pe mal privind râul, căci într-o zi vom vedea plutind ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s