Interpelare către Comisia Europeană privind site-ul anti-imigraţie al extremei drepte flamande

Am sesizat, ieri, Comisia Europeana in legatura cu lansarea de catre extrema dreapta flamanda a unui site discriminatoriu la adresa imigrantilor. Este un gest care cred ca exprima esecul eforturilor de pana acum de contracarare a ofensivei extremiste in Uniunea Europeana.

Site-ul partidului Vlaams Belang, inspirat de cel lansat de extremistii olandezi, extinde si in Belgia practica denuntarii imigrantilor, sub pretextul combaterii prezentei ilegale si a criminalitatii. Este un semnal de alarma sever ca institutiile europene si fortele politice democratice sunt neputincioase in a apara valorile ce stau la temelia Uniunii Europene in fata atacurilor extremei drepte.

Aceasta initiativa, care incalca dreptul la libera circulație și cel la nediscriminare, contravine Rezoluţiei Parlamentului European, din 15 martie 2012, referitoare la site-urile de internet discriminatorii și reacțiile guvernelor. In acest document, forul europarlamentar a condamnat site-ul creat de Partidul Libertatii din Olanda, considerandu-l contrar valorilor fundamentale europene, precum demnitatea umană, libertatea, egalitatea, statul de drept și respectarea drepturilor omului. Rezolutia atrage atentia asupra faptului ca astfel de initiative „riscă să distrugă însăși temelia Uniunii, formată din pluralism, nediscriminare, toleranță, dreptate, solidaritate și libera circulație”.

Sper ca guvernul belgian va reactiona mult mai prompt si mai ferm decat cel olandez, care depinde de sustinerea parlamentara a extremistilor xenofobi. De asemenea, am solicitat Comisiei Europene sa depuna toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea Directivei 2004/38/CE privind dreptul la liberă circulație și ședere pe teritoriul statelor membre pentru cetățenii Uniunii și membrii familiilor acestora, precum si a Deciziei-cadru privind rasismul și xenofobia.

Site-ul extremei drepte flamande a fost calificat de Centrul pentru egalitatea de sanse si lupta impotriva rasismului ca o manifestare comparabila cu cele ale nazistilor, in anii 30 ai secolului trecut.

11 gânduri despre “Interpelare către Comisia Europeană privind site-ul anti-imigraţie al extremei drepte flamande

 1. Cred ca in momentele astea de sarbatoare pentru romanii ortodocsi, trebuie sa ne reamintim ca, daca ar fi intre noi azi, Iisus ar condamna acest sistem capitalist bazat pe lacomie, si acumularea de bunuri materiale ajunsa scop primordial pentru individ si pentru societate in general. Din pacate, biserica romaneasca ortodoxa, in loc sa se pronunte public si constant in aceasta privinta, prefera sa se puna la dispozitia puterii zilei.

  As vrea sa reamintesc aici un pasaj din Biblie, care spune un lucru constant despre socitatile materialiste. Iata povestea tinarului bogat care vorbeste cu Iisus, in Matei 19:16-22

  …Isus i-a răspuns: „Dacă vrei să fii desăvârșit, du-te, vinde-ți averea, dă săracilor tot ce ai obținut prin vânzarea ei și astfel vei avea bogății în ceruri. Apoi vino și urmează-Mă!”i>

  Deci, sfaturi bune pentru bogatii care-si tin dolareii la ciorap, si pentru toti cei care-si vind sufletul capitalismului arivist.

 2. INTREBARE PENTRU ROMANIA …… DECE DAN VOICULESCU CARE A DAT ” LOVITURA SECOLULULI ” FURAND BANII SI CONTURILE LUI CEAUSESCU ESTE LIBER?

  Asa ceva nu se poate intampla nici unde pe acest glob. Miliarde de dolari
  apartinand romanilor intra in buzunarul cuiva si nimeni nu incearca sa le recupereze. Recuperarea banilor Ceausescu ar putea sa fie un factor important
  in iesirea din crica economica . Banii lui Ceausescu care pot intra in visteria statului echivalent cu averea mogului reprezinta 6 miliarde dolari. In timp ce
  pensionarii mor de foame si nu sunt bani de medicamente ,din banii furati acest
  securist pentru eternitate si-a construit un palat de nabab in localitatea Corbeanca.
  Pentru ca frica a intrat in oase si fiecare asteapta ca celalat sa faca ceva, m-am
  hotarat sa deschid o actiune de recuperare in calitate de cetatean american.
  Profit de faptul ca o parte din intreprinderile lui D.V. sunt americane sau cu capital
  mixt. Deci intra in atentia sistemului juridic american.
  Am adresat un denunt Ministerului de Justitie american.
  Deasemenea am remis FBI -Dosarul Criminal Dan Voiculescu. Voi reveni mereu
  si mereu pe aceasta tema pana cand acest cancer al democratiei va fi dupa gratii si banii furati de Ceausescu vor intra in posesia poporului roman.

  BANI DEPUSI IN SUA !
  DAN VOICULESCU CANCERUL DEMOCRATIEI ROMANESTI TREBUE ARESTAT IN REGIM DE URGENTA !!!

 3. ARMATA SECRETA BASESCU ! DE LA CEAUSESCU LA BASESCU PRIN UNGUREANU ! DAN VOICULESCU SPONSOR AL DEPARTAMENTULUI ARAB DIN SIE !

  DEPARTAMENTUL ARAB AL SERVICIILOR ROMANESTI.
  CA SI PE VREMEA LUI
  CEAUSESCU OPERATIILE SPECIALE SUNT PLATITE DE CRESCENT- AZI GRIVCO. OPERATIUNEA COMUNA BASESCU- VOICULESCU IN ATENTIA SERVICIULUI AMERICAN SI ISRAELIAN.
  ADEVARATUL SEF AL SIE ESTE
  Mahmud Farzat, seful serviciilor secrete Siriene din Europa de Est, nimeni altul decat socrul teroristului Omar Hayssam, se ocupa de comertul de tractoare din Romania si deruleaza exporturi si importuri prin firme a lui Dan Voiculescu.

  ARMATA SECRETA ARABA BASESCU !!!
  ( DE LA CEAUSESCU LA BASESCU PRIN UNGUREANU )
  imediat dupa Razboiul Arabo-Izraelian din 1973, Ceausescu apus bazele unor acorduri secrete si a unei FRATII REVOLUTIONARE cu
O.E.P., Miscarile BASS Arabe, cu Revolutionarii Libieni ai lui Gadafi
si cu cei Iranieni, in baza carora “pescadoarele romanesti”
transportau zi si noapte zeci de mii de tone de armamament, inclusiv
asamblarea unor baze de rachete cu raza medie de actiune in Egipt,
Irak si Iran, de de fabricatie sovietica si germana!! Tot in baza acestor acorduri secrete de asistenta militara mutuala, Romania a preluat in pregatire de lupta peste 80.000 de tineri recruti palestininei, libieni, irakieni, sirieni, libieni, etc….O parte din ei s-au intors ca ofiteri si luptatori in tarile lor de
origine sau au primit misiuni de lupta terorista aiurea in Occident
sau pe mapamond Din pacate, Romania a asimilat peste 38.000 de astfel de luptator
arabi, ofiteri de informatii si absolventi de facultati din Romania,
majoritatea preluind cetatenia romana prin casatorie cu romance sau
unguroaice din Romania. Si acum tineti-va bine: peste 3000 dintre
acesti luptatori si ofiteri arabi mai detin grade si funtii medii sau 
mari in Serviciile de Informatii ale Romaniei.

  CITITI : http://devanewyork.blogspot.com/2012/04/daca-treci-prin-casa-mortii-o-carte.html

  DACA TRECI PRIN CASA MORTII ! O CARTE SEZATIONALA DESPRE ROBERT HORVATH APARE IN SUA ! NEW YORK TIMES : ” UN DOCUMENT ISTORIC CARE SE CITESTE CA O CARTE DE AVENTURI ” !

 4. DOCUMENTUL CARE PUNE STREANGUL DE GATUL MOGULULUI VOICULESCU !
  La Viena se afla si fratele lui Nicolae Ceausescu, Marin, seful Reprezentantei Economice a Romaniei in Austria (prin care se derulau afaceri uriase), care a fost gasit spanzurat, in 28 decembrie 1989, la trei zile dupa impuscarea dictatorilor, in pivnita casei. Versiunea oficiala, in lipsa de alte probe, a fost sinuciderea, insa nimeni nu a acceptat aceasta versiune.

  O stire a agentiei austriece APA, preluata de Rompres la 6 ianuarie 1990, anunta: “Marin Ceausescu, fostul sef al Reprezentantei Comerciale a Romaniei in Austria, fratele ex-dictatorului, a fost vazut, cateva ore inainte de a se sinucide, in localitatea Eisenstadt, din Burgenland, unde se gaseste sediul firmei CRESCENT COMMERCIAL MARITIME in compania directorului Dan Voiculescu. Firma care platea imediat pentru produse se ocupa de importurile unor marfuri de lux occidentale, care erau trimise cu camioane particulare spre Romania, a relevat un om de afaceri din Eisenstadt“.

 5. Pingback: Mergi la cer… « Motanul Incaltat

 6. Atentiune, Olanda, Comanda La Basescu!

  “Ambasadorul agreat al Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, declară într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX că aşteaptă o programare la Preşedinţie, dar precizează că, între timp, poate să-şi facă munca, să vadă oamenii pe care este nevoie să-i vadă şi să fie, practic, activ profesional.
  Matthijs van Bonzel precizează că a venit în România la sfârşitul anului trecut. El nu şi-a prezentat însă scrisorile de acreditare la Preşedinţie.
  “Este corect, nu mi-am prezentat încă scrisorile. Aştept încă o programare”, a spus el.
  Întrebat cine este de învinovăţit pentru că, la peste patru luni de la sosirea la Bucureşti, încă aşteaptă această întâlnire, diplomatul spune: “Este prerogativa oricărui şef de stat să primească ambasadori. Deci, asta este situaţia şi eu aştept invitaţia sa”.
  Pe de altă parte, ambasadorul spune că poate să-şi facă munca şi să fie practic activ profesional.
  “Pot să-mi fac munca, pot să văd mulţi oameni pe care este nevoie să-i văd pentru a-mi face o impresie bună despre ţară, pentru a stabili o cooperare, pentru a promova interesele economice. Deci, din punct de vedere practic, pot să fiu activ profesional”, a spus el.
  Potrivit unor surse diplomatice, Matthijs van Bonzel se află în România, la post, din data de 2 decembrie 2011. El a fost primit la MAE, dar nu şi la Preşedinţie.
  Partidul Laburist din Olanda, aflat în opoziţie, a cerut, luni, Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice cred că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind Schengen.

  Conform regulilor de drept diplomatic, după sosirea la post se organizează primirea noului ambasador de către conducerea Ministerului Afacerilor Externe din statul acreditar în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.”
  SURSA: ZIARUL ADEVARAUL

  Mai pe la inceputurile emisiunii Sinteza Zilei, pe postul Antena 3, cand Valentin Stan era aproape nelipsit din cadrul acestui talk show, atunci cand il auzeam descriindu-l pe Basescu si faptele comise de acesta drept unicate nu numai pe Pamant , ci in intregul Univers, imi radeam in barba si-mi ziceam: -”io-te dom’le ce exagereaza si asta, da’ bine-i face!”
  In timp insa, nebunia Basescului a devenit atat de evidenta pentru toata lumea, incat desuete mi se par caracterizarile lui Stan din perioada respectiva. Multe si nefacute a comis caricatura asta embrionica de dictator fara portofoliu, in acesti ani de cand am ajuns ca popor la vrerile unui dement, insa asta cu ambasadorul Olandei pe care Basescu refuza sa-l primeasca pentru a-i fi prezentate scrisorile de acreditare, pe motiv ca-i suparat el pe olandezi deoarece acestia se opun, pe buna dreptate, sa fim primiti in spatiul Schenghen, parca le intrece pe toate. Sfidand toate legile, cutumele si uzantele diplomatice, prin acest refuz imbecil, Basescu nu face altceva decat sa mai confirme o data, daca mai era cazul, faptul ca-i atins rau de tot la mansarda, consumul exagerat de licoare scotiana spunandu-si la greu cuvantul, prin dereglarea fara putina de depanare a cutiei sale craniene dimpreuna cu ce-a mai ramas din continutul ei. El crede ca-i ca pe vremea cand era comandant si ca sa-si satisfaca ego-ul bolnav de aroganta isi pemitea sa sechestreze in portul Banias din Siria, loading master-ul de la terminalul petrolier unde operase cu nava, pe motiv ca acesta, in timpul incarcarii navei, nu-i aratase destula deferenta in relatiile incarcator-comandant de nava.
  Norocul nostru in toata afacerea consta in faptul ca, daca o parte dintre noi, atinsi la bibilica de sindromul Basescu, l-au votat si a doua oara, Europa si in general lumea civilizata l-a citit ce-i poate, sau mai bine zis ce nu-i poate bibilica si nu da doi bani pe secatura respectiva.
  Ghinionul nostru insa consta in faptul ca relatia Basescu restu’ lumii nu este una bilaterala si personala, ci ea antreneaza destinul unui popor intreg, care atata timp cat l carma tarii se afla nebunu’, va fi tratat asa cum este, adica cu spatele, in cadrul Europei Unite.

  Plin de dor de razbunare si cu mult artag in bot
  Chiombu vrea s-arate lumii cum ca-l doare drept in cot
  Si-n gradina la Palatu-i unde el e domn in tara
  E ca-n curte la ospiciu cu nebuni lasati pe-afara.

  Agatat deci de o lustra Base tipa :-NU semnez
  Si-am sa-l tin in veci la usa pe trimisul olandez,
  Ba, mai mult, romanii-au ordin de acum sa boicoteze
  Sa nu cumpere din piata floricele olandeze.

  Beatrix sa-nvete minte ce-nseamna-un presedinte,
  Nu regina desueta ca pe vremuri, mai ‘nainte.
  Am sa-i tin ambasadorul pe post de liftier la scara
  Pan-or zice “da” la Schenghen, chit ca suntem de ocara.

  La asa o nefacuta lumea-i muta de uimire
  Europa-i interzisa de asemenea jignire.
  Dup-o prima clipa insa, brusc ea rade si cu curu
  Cand il vede pe chiombila erijat in voda duru’.

 7. Sesam Inchide-te !

  Ce Halima, ce Fratii Grimm, ce Praslea cel Voinic si Merele de Aur, vino neamule si te cruceste, minunandu-te la povestile de succes ale portocaliiilor lui Voda Cinzeaca Gatlej de Aur !
  Incepand cu apartamentul lu’ fixa de un milion de euroi si terminand cu viloiul lui Blejnar cu curtea pavata cu marmura adusa taman din Italia (asta ca sa nu pomenim nimic de viloiu’ lu’ Hoara, care si-a tras drum de apa pana la scara casei -transformata in debarcader-, trecand prin buricul localitatii) totul la aceste personaje tine de minuni dumnezeiesti si de realizari mai tari decat vrajile facute de Duhul Lampii lui Aladin sau Sesam-ul lui Ali Baba.
  Tu, ca muritor de rand, eventual functionar la stat sau pensionar, cu un venit lunar de rad si membrii triburilor somaleze de tine, stai ca prostu’ la poarta noua si te intrebi cum un seaman de-al tau, tot angajat la stat, cu un salariu nu cu mult mai mare ca al tau, a reusit intr-un termen record sa acumuleze averi care-l fac sa paleasca de invidie si pe Califul din Bagdad? Si cum de pe acest individ nu-l intreaba nimeni prin ce operatiuni aritmetice nemaiintalnite pana acum a reusit ca dintr-o economie de sa zicem 380 de mii de Euro sa plateasca un ditai viloiu’ cu o valoare estimata de 2 milioane de Euro, achitand pentru el doar 500 de mii de Euro si ramanand si in cont cu ceva mai mult de o suta de mii de Euro?
  Ca doar ne-a lasat Monica Macovei mostenire cu limba de moarte oarece institutii ca ANI, care sa se ocupe exact de astfel de minuni de poveste, asta ca sa nu punem la socoteala si DNA-ul lui Morar, atat de laudat de ambasadorul Unchiului Sam la Bucuresti.
  Revenind la personajul Blejnar, acesta dupa ce ne-a tinut cu sufletul la gura pe toata durata mascaradei basiste cu raidurile DNA-ului prin vamile romanesti, momente in care ne intrebam cu totii ce este Seful ANAF, regele sau regina regatuilui spagilor date cu polonicul la granitele tarii, in aceste conditii reusind sa iasa bazma curata, cu toate ca mita din vami putea pana si prin ecranele televizoarelor de-ti lua nasul din loc, in sfarsit a fost demis intr-o alta incercare disperata a basescului si a lui 07, de a mai castiga ceva teren electoral pe ultima suta si de a face agenda zilei in media mioritica.
  Numai ca tot circul mediatic din cursul zilei de ieri, pe langa burlescul de-a dreptul hidos provocat de schimbul de replici dintre Blejnar si Guvern, nu a mai avut efectul de altadata, ci s-a lasat cu o profunda scarba indusa romanilor de astfel de manevre rocambolesti cu iz de eprubeta securistica de Cotroceni.
  Tragic, in toata panarama asta damboviteana, este faptul ca in loc sa realizeze faptul ca ar trebui sa impacheteze agoniseala, sa faca o rugaciune profunda de a nu fi dat imediat pe mana Justitiei si sa-si dea demisia intru primenirea mocirlei cotroceniste, chiombu si gasca sa de derbedei se tin cu dintii adanc infipti in dosul scaunelor ocupate samavolnic, tragand tunuri de final care mai de care mai rasunator si vizibil in batjocorirea IQ-urilor boborenilor care deja nu mai suporta aceasta umilinta zilnica la care sunt supusi.
  Inchei aici cu convingerea ca daca cineva inzestrat cu ceva talent scriitoricesc va avea initiativa de a aduna toate aceste povesti de “succesuri” ale termitelor portocaliii intr-o culegere gen “O mie si una de nopti”, va da lovitura si va inscrie Romania si povestile ei in Marea Familie a Povestilor Nemuritoare.

 8. Pingback: Un apropiat al Iuliei Timoşenko cere permis de sejur în Lituania - Stiri de ultima ora | blogseu.com | Stiri de ultima ora | blogseu.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s