Beneficiile schimbării

Felul în care se manifestă politic PDL arată încă o dată cât de necesară era schimbarea de guvern. Cu un Traian Băsescu făcând terapie prin shopping putem vedea imensa criză de leadership a acestui partid. Cu atât mai mult cu cât șeful statului a lipsit de la congresul PDL. A fost un prilej pentru tentative stângace din partea lui Mihai Răzvan Ungureanu de a se ipostazia într-o căpetenie războinică. Dar MRU este departe de a fi un apaş al străzilor sau un pirat de mare. În ceea ce priveşte restul companiei – Boc, Udrea etc. – aceştia ilustrează falimentul unui cezarism în care servilismul este condiţia de bază a promovării. Fiecare culege ceea ce seamănă, aşa şi PDL.

Însă, aşa cum nu s-au dovedit apţi pentru putere, nici ipostaza opoziţiei nu-i găseşte prea pregătiţi pe unii dintre pdl-işti. A veni să spui acum că majorarea salariilor şi a pensiilor e meritul PDL e de-a dreptul ridicol. De parcă nu tot PDL a operat tăieri drastice, necreând nicio alternativă economică în toată această perioadă. De fapt, se dă oamenilor ce li s-a luat, iar dacă PDL-ul doreşte să se laude cu această amputare ca fiind suprema performanţă a guvernării sale n-are decât. Atât au putut, atât au făcut. Totul arată a bilanţ al neputinţei executive. 

Cu atât mai mare şi satisfacţia românilor că s-a scăpat de puterea portocalie. În felul acesta s-a limitat şi frauda electorală în care PDL dădea dovadă de maxim “profesionalism”. Un alt câştig, deloc neînsemnat, este realizarea unei majorităţi fără UDMR. A venit timpul, după douăzeci şi doi de ani, ca UDMR să înţeleagă că ei nu există doar pentru a guverna România profitând de dezbinarea românească.

Fără a cădea în naţionalisme, repede taxabile de supraveghetori de serviciu, cred că e cazul sa strângem rândurile ca naţie, aşa cum o fac toate ţările puternice din Vest, şi asta nu doar la nivel politic, ci şi economic, printr-o nouă strategie de consolidare a resurselor autohtone.

În continuare, rămâne de văzut în ce măsură preşedintele Traian Băsescu nu va reprezenta o piedică în calea realizării programului de guvernare a USL. Sper ca alegerile din toamnă vor consfinţi o majoritate confortabilă, astfel încât posibilele diversiuni prezidenţiale să fie neutralizate.

Anunțuri

2 gânduri despre “Beneficiile schimbării

 1. Aveti dreptate, pdl-istii nu sant in stare sa-si recunoasca imensele greseli pe care le-au facut la guvernare, nu stiu sa piarda, sant disperati, au reactii disperate si asta constituie un mare pericol pt. societatea romaneasca. Presedintele simte si vede ce se intampla cu pdl, incearca sa ia distanta de ei si nu prea stie cum : ba prin markrturi impartind portocale si bere ziaristilor, ba prin glumite hahaite pe unde se nimereste.Si nu cred ca se va limita doar la atat, ne putem astepta la reactii si initiative f. rele din partea presedintelui . Daca ar avea macar un pic de demnitate, ar trebui sa demisioneze. Dar de la basescu ne asteptam la f.multe, mai putin la gesturi decente.

 2. Dan Voiculescu pe post de rabin

  EUR şansă.

  – D.V., toată viaţa am insistat, fără succes, să împuşc leul, ca tot rromul. Ce mă sfătuiţi ?
  – Formaţi o asociaţie originală, în Africa, împreună cu toţi ungurii şi evreii din România,
  organizând puternice ferme de înmulţire şi dresaj al leilor depreciaţi. Bateţi monedă proprie găurită cu diametrul găurii egal cu cel al monedei, având efigiile lui Traian Băsescu şi MRU pe o parte şi alta, denumită EUR (evreu, ungur, rrom), prin monetăria BNR, destinată în excusivitate numismaţilor.
  – D.V., aş vrea să te mai…
  – Gata, a trecut timpul acordat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s