Franţa, la stânga

Ieri, Francois Hollande şi-a anunţat guvernul, primul din istoria Franţei în care numărul femeilor este egal cu numărul bărbaţilor. Este un guvern extrem de solid, care are în punctele cheie nume cunoscute, cu experienţă în guvernare, în afaceri europene, în economie şi în finanţe. O a doua observaţie: există un echilibru între diversele curente de gândire din partid, pentru că PSF este un partid mare, o federaţie de orientări de stânga şi de centru stânga.

Laurent Fabius, fost premier, este ministru de Externe, Pierre Moscovici a fost numit ministrul Economiei și Finanțelor, Michel Sapin, un apropiat al lui Hollande, a primit portofoliul Muncii. Sarcina definirii strategiei de  reindustrializare a Franţei i-a fost încredinţată lui Arnaud Montebourg,  membru al aripii de stânga a Partidului Socialist. Deosebit de apreciat pentru seriozitatea şi soliditatea sa intelectuală, Jean-Marc Ayrault fusese numit prim ministru marţi.

Sarcina noului guvern nu este deloc simplă. Franţa are şi ea probleme, şi nu puţine. Ca peste tot în Europa, criza a fost tratată inadecvat, cu „austeritate”, şi acum peste obligaţia de a reduce deficitele bugetare şi datoriile publice, stânga franceză trebuie să dovedească un lucru mult mai important: că ştie să facă economia să revină la creştere. Nu va fi uşor, dimpotrivă.

Franţa şi-a asumat, împreună cu Germania, un soi de directorat în sânul UE. Sarkozy se raliase fără comentarii poziţiei dure a Germaniei în materie de austeritate financiară. Hollande trebuie să o convingă pe Angela Merkel că Europa are nevoie de o altă abordare, care, plecând de la nişte principii, cum ar fi asanarea finanţelor publice, să permită relansarea economică şi corectarea disparităţilor sociale.

Într-un fel, misiunea sa nu va fi foarte dificilă: cancelarul german începe să se convingă că trebuie să facă şi ea o schimbare de abordare. Stânga câştigă puternic teren şi în Germania, aşa că nu are de ales. Un prim semn al schimbării de direcţie este acela că Germania ar fi de acord cu schimbarea calendarului reformelor din Grecia, în sensul măririi termenelor pentru atingerea unor obiective impuse de creditori, pentru a reduce tensiunile sociale.

Urmează alegerile parlamentare franceze din iunie, alegeri care trebuie să dea socialiştilor o majoritate solidă în Parlament, necesară implementării programului de guvernare. Campania va fi dură, iar electoratul Frontului Naţional poate oferi mari surprize. Important este ca PSF să ofere soluţii pentru temerile care i-au făcut pe mulţi francezi să voteze cu Marine Le Pen la recentele alegeri prezidenţiale.

Pentru noi acest guvern francez oferă o mare oportunitate pentru relansarea relaţiilor româno-franceze. Şi nu doar pentru că acum la Bucureşti este un premier social-democrat, Victor Ponta, ci şi pentru că la Paris există o nouă echipă la cârma statului, cu alte valori, care poate aborda dintr-o nouă perspectivă dosarele sensibile, de la problema integrării romilor până la cooperarea economică şi cea politică în sânul UE.

Anunțuri

13 gânduri despre “Franţa, la stânga

 1. Sa Le Fie Tarana Usoara si Memoria De Ras!

  In general disparitia unui ziar din peisajul media al unui stat de drept ar trebui sa insemne un moment trist pentru o societate iubitoare de democratie. Sunt toate indiciile si informatiile cu caracter semioficial ca, la putin timp dupa caderea puterii portocalii-basiste de la putere, canalele guvernamentale ale scurgerii bugetului de stat catre anumite zone bugetofage din Romania s-au inchis brusc, asa ca distinsii jurnalisti pupinbasisti de la cele doua cotidiene centrale care faceau apologia regimului basescu, cu o nota distincta asupra personalitatii mesianice a distinsului nostru derbedeu national, respectiv Evenimentul Zilei si Romania Libera, sunt pusi in situatia ca, dupa ce au mancat cu tiripliciul tone de dejectii puturoase, ani la rand, brusc sa-si puna bocceluta in spinare si s-o puna de-o somereala pana si-or gasi alte cururi de pupat. Ca numai meserie nu au facut ei in acesti ani de prostitutie jurnalistica.
  De aceea nu pot fi trist ca cele doua varfuri mediatice de lance basita s-au rupt in platosa noului guvern USL si au fost directionate catre centrul de achizitie al Programului Rabla. Dar nici vesel nu sunt, pur si simplu imi este indiferent, duca-se pe pustii!
  E adevarat ca ma amuz copios cand vad ca cei mai bataiosi dintre acesti soldatei de plumb, cu spumele crizei epileptice la gura, negasind parti libere sa muste credibil din guvernul Ponta, se invartoseaza, vere, pe subiectul “Mang plagiatoru” si dupa ce acestuia i s-a cantat Vesnica Pomenire, iar rudele si cunoscutii i-au mancat pomana si coliva, parasind familia indurerata cu milenara zisa stramoseasca de “Dumnezeu Sa-l Ierte!” Lucru pe care Dumnezeu, in marinimia lui, probabil ca l-a si facut, nefiind informat de Servicii ca in Romania, anumiti pupinbasisti mai tin (in lipsa de altceva) subiectul in actualitate si lovesc (zic ei) cu el in Ponta.
  Totusi nu pot sa nu remarc faptul ca in timp ce guvernul taia in nesimtire pensii si salarii, omorand la propriu romani, pentru mentinerea cu bani grei pe piata media a unor “”oficioase” mascate in ziare independente, gasea resursele financiare necesare, chit ca in public se plangea ca o spalatoreasa ca nu sunt bani.
  Incet, incet incepem sa aflam si noi de ce nu erau bani, dar mai ales pe ce se duceau ei.
  O mana de ajutor la satisfacerea acestei curiozitati legitime a noastre ne mai da si UE care, prin instrumentele sale de verificare a modului in care sunt cheltuite fondurile europene, ne anunta ca in calitate de contribuabili avem de returnat doua milioane de Euro, bani cheltuiti aiurea de ibovnica nationala Nutzy, pentru organizarea galei de box, in care eroul mediatizat din greu nu a fost supercampionul Bute, ci matracuca cu lipici la presedinte. Noroc ca a fluierat-o publicul copios ca altfel cine stie ce dracu ne mai era dat sa auzim la capitolul “Elogii si Omagii”.
  Faptul ca Guvernul Ponta a pasit cu dreptul si ca derbedeii portocalii, rama si-n rahatul membrilor acestuia doar, doar or gasi viemisori intestinali pe care sa-i arate Boc romanilor ca dovada a putreziciunii sale, este confirmat si de reorientarea si intoarcerea de drum, e drept facuta cu timiditate si viteza redusa de catre “Mama San-ul” bordelului mediatic portocaliu, vestitul deontolog gagestean, tatal biologic al puiului nascut viu, nimeni altul decat “maistru” Cristoiu Ion.
  Ieri dupa-amiaza labeunuteve, avand ca invitat un ilustru portocaliu, caruia i-am uitat numele, Ganditoru’ din Gagesti s-a produs cu o proba de un periaj si o lingusire greu de suportat chiar si de un simpatizant al noului guvern, la adresa acestuia, gasindu-i personal lui Ponta calitati pe care nici acesta nu cred ca stie ca le are. Ce mai , daca este sa-l luam de barometru pe piticul peltic, cei care vrem USL la putere nu mai avem de ce sa ne temem, Cristoiu a intors din nou armele.
  Inchei cu gandul la Romania Libera si Evenimentul Zilei carora, daca zvonistica pe surse se adevereste, le urez Sa Le Fie Tarana Usoara! Ca asa este cretineste! Si daca nu s-o adeveri, eu tot asta le urez!

 2. CONEXIUNEA MONICA MACOVEI- TRAIAN BASESCU- MARE CRIMINALITATE TRANSFRONTALIERA ORGANIZATA

  ( TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT; continuare)

  Relatia Monica Macovei – Traian Basescu (conex, si Traian Basescu- Viktor Bout) in materie de mare criminalitate organizata (trafic armament- tigari) este idelungata si complexa.
  Pe scurt, aceasta relatie cuprinde- printre altele:
  acoperirea juridica asigurata de Monica Macovei, in operatiuni de mare criminalitate desfasurate de anumite firme (si de catre indivizi implicati in marea criminalitate);
  implicarea Monicai Macovei in exercitarea de presiuni pentru exonerarea de raspundere a celor implicati in marea criminalitate organizata (atat presiuni ale “societatii civile”, via APADOR CH cat si, incapand cu 2005, in calitate de ministru al Justitiei, pozitie in care a colaborat direct cu Traian Basescu in incercarea de a sterge urmelor unor infractiuni de mare criminalitate organizata- cu precadere legate de traficul armament- tigari).

  Urmeaza, prezentate pe scurt, cateva “puncte” ale colaborarii Monicai Macovei- cu implicarea directa a lui Traian Basescu- in operatiuni de mare criminalitate organizata.

  1. Tigareta II.
  Operatiune tipica de mare criminalitate organizata, constand in trafic tigari- armament desfasurat pe Otopeni miliar (16/17 aprilie 1998) prin asocierea infractionala a “varfurilor” Traian Basescu (care a asigurat securitatea operatiunii la Bucuresti) si Viktor Bout (traficant de arme, vechi colaborator cu Traian Basescu) care a asigurat transportul efectiv al armamentului catre zone de conflict.
  Din incarcatura de tigari, echivalentul a 25% ajuns la firma GIPP a generalului Dumitru (Mitica) Iliescu- avand sediul, in epoca, in strada Turbinei nr. 23 (cartier Floreasca).

  GIPP se afla un relatii privind traficul si comercializarea ilicita de marfuri (inclusiv tigari) cu firma Business Woman, a carei avocata era Monica Macovei.
  Asociati in firma Business Woman erau Jamal Al Atm si generalul Nicolae Florica (fost sef al Garzii Financiare).

  Monica Macovei s-a ocupat de acoperirea juridica a actiunilor de mare criminalitate organizata desfasurata (SI!) de aceste firme (Business Wiman si GIPP)- sau implicand colaborarea lor in astfel de operatiuni ori a actionarilor si “colateralilor”.

  Multe dintre actiunile de acoperire a infractiunilor de catre Monica Macovei se leaga de personaje implicate in Tigareta II- si de colaboratori ai acestora intru infractiuni ulterioare, legate de trafic de armament, tigari- armament.

  2. Acoperire juridica a marii criminalitati organizate de catre Monica Macovei:
  a. Monica Macovei a fost implicata in acoperirea juridica a traficului de armament si tigari desfasurat de fratii Gadban- aflati in legatura cu Frontul National de eliberare a Palestinei. Tigarile erau introduse in Romania cu colaborarea infractionala a lui Gheorghe Florica. De contrafacerea juridica a actelor si a operatiunilor se ocupa Monica Macovei.
  Operatiunile de mare infractionalitate transfrontaliera desfasurate de fratii Gadban, cu implicarea lui Gheorghe Florica- si beneficiind de asistenta Monicai Macovei- au fost protejate si de Virgil Magureanu si colaboratorii sai (Business Woman era o firma acoperita a SRI): Traian Basescu asigura protectia desfasurarii traficului de armament,.

  b. Monica Macovei a fost implicata in acoperirea juridica a traficului de armament- tigari desfasurat prin “agentul” Khalil Kassan (in beneficial Frontului National de Eliberare a Palestinei si organizatiei Al Fatah) cu implicarea generalului Gheorghe Florica si cu sprijinul lui Alexandru Bunea- un apropiat si om de legatura al lui Traian Basescu, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor (cand TB era ministru).

  c. In decembrie 1999, cu sprijinul direct al lui Traian Basescu- minsitru al Transporturilor, in epoca- fostul ofiter al servicilor armatei, Cornel Purcarea ,punea bazele unui amplu trafic de armament si substante explozive prin firma ROMAGRO CEREAL SRL- asociat principal fiind Bilal Wehbe. In afacere a participat si cel care, la sfarsitul anilor 1990 si in prima parte a anilor 2000, a fost unul dintre principalii furnizori de arme (prin operatiuni de criminalitate organizata transfrontaliera) ai miscarii Hezbollah si ai UNITA- numele lui este Bakri Imad Abdul Reda (un apropiat al lui Cornel Purcarea).

  In aprilie 1998, Cornel Purcarea si Bilal Wehbe au fost implicati in “Tigareta II”, in stransa relatie cu Jamal Al Atm, asociat cu generalul Gheorghe Florica in firma Business Woman- avand-o ca avocat pe Monica Macovei.

  Dupa izbucnirea scandalului Tigareta II, in 1998, Jamal Al Atm a “fugit” (a se citi, a fost scos) din Romania si, pe de alta parte, prin protectia lui Traian Basescu si a serviciilor au fost tinuti “departe de justitie” unii dintre cei implicate in traficul transfrontalier tigari- armament. Este vorba, in primul rand, de Cornel Purcarea si Bilal Wehbe.
  Generalul Gheorghe Florica, implicat in mari operatiuni de criminalitate transfrontaliera prin mai multe firme (nu doar Business Woman dar si, de exemplu, prin SC Romolt Imex SRL) care au operat, in mare parte, contrabanda tigari- armament atat pe Otopeni militar cat si in porturile romanesti, a fost un “capat de fir” care, odata derulat, ar fi putut duce la cei implicati la nivel inalt in astfel de operatiuni.
  Din ratiuni a caror detaliere este inutila, anchetele s-au desfasurat nu doar incet, dar si conducand catre drumuri infundate.

  Unicul care “nu a putut fi facut scapat total” a fost, totusi, Gheorghe Florica. Arestat initial in mai 1999, a fost eliberat dupa aproximativ doua luni, in urma unor puternice presiuni politice. Cei cu memorie buna isi vor fi amintind comunicatul ridicol prin care Parchetul militar “isi recunostea vina” – ceea ce, ulterior, l-a ajutat pe Gheorghe Florica sa castige niste bani de la statul roman, pe motiv ca ar fi fost arestat fara temei!

  In timpul guvernarii Adrian Nastase – in 2003, mai exact- Gheorghe Florica a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, in urma cercetarii implicarii sale in diferite cauze, traficul cu tigari (tigari = “precursor” armament) avand cea mai mare greutate. Unul dintre dosare chiar viza contrabanda de proportii cu tigari prin portul Constanta si aeroportul militar Otopeni.

  Monica Macovei s-a implicat activ in sustinerea si disculparea lui Gheroghe Florica (lucru de asteptat, intrucat ea insasi era implicata in marea criminalitate organizata transfrontaliera) – initial (mai exact, pana la sfarsitul anului 2004) in calitatea sa de “varf” al APADOR CH.

  Incercarile Monicai Macovei de a folosi societatea civila, la inalt nivel, pentru acoperirea marii criminalitati transfrontaliere o descalifica uman si professional si o recomanda ca fiind o adepta a infractionalitatii.

  Odata cu instalarea Monicai Macovei in functia de ministru al Justitiei, cu sprijinul direct, nemijlocit al lui Traian Basescu (chestiune fireasca intrucat erau vechi colaboratori in materie de mare criminalitate organizata) soarta lui Gheorghe Florica s-a schimbat radical.
  Cu Gheorghe Florica s-a intamplat un fapt unic in Romania.
  In ianuarie 2005, imediat dupa instalarea Manicai Macovei in functia de ministru al Justitiei, autoritatile romane au incheiat “un acord” cu Gheorghe Florica, angajandu-se sa-i plateasca 19.794 euro (10000 euro daune, considerand ca “9794 euro acopereau cheltuielile de judecata”) pentru “arestarea ilegala din 1999”.
  Gheorghe Florica renunta astfel, la procesul intentat statului roman la CEDO- iar CEDO radia, de rolul sau, dosarul deschis impotriva Romaniei.

  Tot atunci, Monica Macovei a sprijinit repunerea generalului Dan Voinea in functie, la sectia Parchetelor Militare, pentru a avea siguranta ca nici unul dintre cei care desfasurasera operatiuni de mare criminalitate transfrontaliera (tigari- armament) – in care era ea insasi implicata puternic- nu va fi anchetat, judecat, condamnat.
  (Pentru a preveni orice intrebare fara sens, de tipul “de ce l-a repus pe Dan Voinea in functie cata vreme in timpul fostului sau mandat fusese retinut Gheorghe Florica timp de doua luni?” precizez anticipat: pentru ca Dan Voinea avea vulnerabilitati si raspundea la toate comenzile).

  IMPORTANT:
  In zilele urmatoare voi aborda, separat si in detaliu, relatia (privind implicarea in marea criminalitate) intre Monica Macovei si firma GIPP- apartinand, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu- la sediul careia (in epoca, in strada Turbinei nr. 21, cartierul Floreasca) au fost aduse si descarcate, in noaptea 16/17 aprilie 1998, cele 750 baxuri cu tigari, “constatate lipsa” in Operatiunea “Tigareta II”.
  Voi revela si relatia care se stabileste intre GIPP- Monica Macovei- Traian Basescu- trafic de armament- Viktor Bout.

 3. Rusinica La Obrajori, Codruta!

  Scenarista lu’ chiombila la regii televizate
  Cu justitie pe sticla si cu arestari trucate,
  Codruta, baschetbalista, cand isi dete doctoratu’,
  A gasit ca-i cool metoda si i-a tras cu palgiatu’.

  Incepand din 89 savanti, doctori curg pe banda
  Cu un pol si c-o cinzeaca si-au luat titlu de bravada.
  Internetul sa traiasca, sursa-ntaia pentru hoti
  Pe care de-i scuturi bine ii poti dovedi de tonti.

  Rahova e-n sarbatoare, puscariasii rad de crapa,
  Caci numind marea jurista, chiombu’ n-o cata la mapa
  Si punand lupul la stana oile sa le pazeasca
  A ramas doar cu magarul, DNA-u’ sa ciobaneasca.

  Traim epoca ciudata, sefii sunt analfabeti,
  Dar cu atestat la mana, chit ca sunt niste inepti.
  Iar valorile din tara, premianti cu coronita,
  Iobagesc ca diaspora, punand mosii pe olita.

 4. RUSINE ! RUSINE ! RUSINE !

  Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, duminică, că România ar putea aloca 500.000 de dolari pentru finanţarea forţelor afgane de securitate in loc sa fie alocata dotarii trupelor romanesti din Afganistan care au bocanci gauriti….conform relatarilor presei internationale !
  NEW YORK TIMES
  Soldatii romani au bocancii rupti….întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
  ” Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …”

 5. Ambasadorul SUA la Bucureşti despre achiziţionarea de F-16 noi sau vechi de către România
  El a subliniat că cererea iniţială ca SUA să ia în considerare vânzarea de avioane României a venit din partea Guvernului român şi că avioanele recondiţionate pot fi o soluţie.

  “Există avioane recondiţionate care au 95% din capacităţile avioanelor noi. Chiar au zburat în zona interzisă zborului din Libia. Am vorbit recent cu unul dintre reprezentanţii conducerii companiei Lockheed Martin, care mi-a spus că a fost pilot timp de 20 de ani şi în niciuna dintre operaţiunile NATO nu a pilotat un avion nou. Aşadar problema nu este dacă avioanele sunt noi sau vechi. Este important să se înceapă pregătirea piloţilor şi obţinerea avioanelor pentru a putea fi folosite. Altfel, dacă se face pregătirea piloţilor, dar nu au ce pilota, programele de pregătire vor fi inutile”, a explicat ambasadorul american.

  O URIASA MINCIUNA GHITENSTEIN !
  S.O.S !
  UN ANUNT IMPORTANT
  AVIOANELE IN CAUZA NU SUNT ALE ARMATEI SUA CI A NATIONAL GUARD
  PROST INTRETINUTE SI PILOTI DE MANA ZECEA . TOT STOCUL A FOST TRIMES LA
  FIER VECHI CU EXCEPTIA CELOR DE VANZARE FRAIERILOR ROMANI.
  AMERICANII…..TRBUIE SA DEA BANI CA SA LE IA CINEVA
  PREGATESC IN CALITATE DE CETATEAN SUA UN PROTEST PRESEDINTELUI OBAMA! SPER SA FIE CONTRASEMNAT SI DE ALTII.

 6. Exista o poveste care circula despre faptul ca oricine vine la putere in Romania trebuie sa ia „aprobare” de la tot felul centre de putere, care sunt fie state, fie grupuri de interese si lobby. Poate ca e doar o teorie a conspiratiei.

  Iata ce declara noul ministru de externe, dl Marga, din partea USL:

  „Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari la efortul NATO de finanţare a forţelor afgane”.

  Nu poti sa nu te intrebi: in timp ce Franta considera retragerea trupelor sale din Afganistan, Romania va suplimenta platile pentru aceasta operatiune militara? Romania, acest stat afectat de saracie, inca mai subventioneaza un razboial al SUA?

  Poate cineva sa spuna public ce avantaje a avut Romania cu participarea sa cu trupe in Irak si Afganistan? Au fost semnate ceva contracte cu firme romanesti? Au luat ele vreo licenta de exploatare? Le-a oferit cineva sa produca ceva in tarile astea? Am profitat si noi cumva, ca doar la asta te astepti cind semnezi la o astfel de participare.

  As vrea sa ma insel, insa ma tem ca suntem martorii unei alte farse pe spinarea acestui popor umilit, si daca ar fi asa, ne ramine fie o revolutie fie retragerea pe la manastiri.

  http://www.mediafax.ro/politic/marga-romania-ar-putea-aloca-500-000-de-dolari-la-efortul-nato-de-finantare-a-fortelor-afgane-9652933/

 7. Monicuta, Ia Cu Zeama De Varza Fata, Boc Era Cu Dictatura, Nu Ponta !

  Monica Macovei:
  “Nu mai am nicio incredere in ministrii acestui Guvern, am teama ca ne duce spre dictatura.”

  Ioana d’Arc de Dambovita, alcoolista de Monica,
  Mahmura dupa betie si in gand sa bea palinca,
  A uitat ca prin motiune guvernul a fost schimbat
  Si ca Base si-a lui clica cu mult zgomot au picat.

  Vrand pe Boc sa-l ia-n tarbaca si sa-l scuture putin
  Ea-i striga in gura mare, atacandu-l la regim
  Cum c-ar fi o dictatura sora buna cu-aroganta
  Deci e cazul sa cam plece ca sa nu ii tragem clanta.

  Ocupata fiind cu sticla, cu toiu si cu cinzeaca,
  Macovei incurca fapte, confundand capra cu vaca,
  Drept urmare face gafe cand vorbeste de guvern
  Si scoate o dictatura ca Houdini din joben.

  Am avut noroc cu caru, cand chiombu o vru afara,
  De-o facea vreo consiliera ar fi ras intreaga tara
  Vazandu-l pe presedinte certand-o pe Monicuta,
  Care-n setea ei nebuna iarasi i-a furat sticluta.

  Daca declaratia domniei sale este redata fidel s-ar cam intelege ca ministrii acestui guvern ne duce spre dictatura. Ce face dom’le bautura din om!

 8. O SCRISOARE DESCHISA PRIMULUI MINISTRU PONTA ! VA FAC RESPONSABIL DE MOARTEA SOLDATILOR ROMANI IN AFGANISTAN ! RUSINE !
  Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru

  Domnule Ponta
  Am aflat de vizita dumneavoastra in Afganistan !
  Ma numesc Robert Horvath cineast…..si cetatean roman.
  Am aflat prin Info Mondo de moartea unui militar in Afganistan. Al catelea ?
  Sunt nu numai indurerat ci indignat la culme.
  Va luati o mare raspundere morala si va asigur de acum penala.

  Să nu uităm că armata noastră a fost şi este, în proporţie de 99,9% pregătită să lupte pe teritoriul naţional, în anumite condiţii, nicidecum în condiţia numită Afganistan.
  Mulţi au murit nu atât din cauza actelor teroriste respective ci pentru că nu era pregătit autovehiculul, să zicem, pentru exploziile respective… Când ştii că trimiţi nişte oameni cu echipament precar şi mai şi mor dintre ei, trebuie săraspunzi penal

  Cine va raspunde pentru tinerii trimisi la moarte ? Dumneata domnule Pomta

  Aliatii nostrii îşi pregătesc foarte bine trupele pentru acţiuni în asemenea zone, asigurând protecţia fiecărui om de-al lor. Noi ne batem joc de el. Nu avem nici macar demnitatea de a pretinde acest lucru.
  Soldatii romani au bocancii rupti….întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
  Iata ce spune un document al armatei SUA:
  ” Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …”
  Trezestete domnule ministru…..sau trimite-ti fiul sa lupte in Afganistan!!!!

  Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International New York – Tokyo

 9. Traiane, Ia-ti Batista, Nu Mai Strica Fasolea Cu “Dansii”!

  Autointitulatu’ “Sefu’ la statu’ roman”, “Sefu’ la Politica Externa a tarii” si in general, pana la caderea guvernului Basescu-Ungureanu, “Sefu’ la cam tot ce misca in tara de la poale de Carpati”, nimeni altul decat chiombu’ ot Basarabi, nu pierde absolut niciun prilej de a-si umili tara si supusii in ultimul hal, ori de cate ori calatoreste pe meleaguri straine si nu numai. Frustrat pana la Dumnezeu si o palma mai sus si traind in minte cu handicapul faptului ca pe taram romanesc, respectiv in multimi romanesti nu mai poate face pe maimutica cu pozaru’ si cu autografu’ si nici bai terapeutice de popularitate si intretinere a unui ego bolnav de bolnav, fara riscul de a fi alungat cu oua si varza stricata sau, si mai rau, de a si-o lua in chelie, chiombila a dat ordin sepepistilor si spionilor lui Melescanu, ca din an in Pasti, cand mai prinde cate un summit sa-i faca rost de asistenta cu care sa se traga in poze.
  Si Serviciile s-au achitat cu brio, lucru pe care l-am remarcat cu totii, cu ocazia summitului NATO de la Chicago, unde ele au reusit sa adune o mana de diasporeni carora le-au incredintat sarcina de a-i ridica mingea la fileu uratului, prin comiterea de intrebari convenabile, cat si aceea ca la un semn al mult iubitului anticomunist si antisecurist sa se buluceasca vreo doi trei copii cu care chiombu sa se traga in poze la momentul ales de el.
  Si momentul acela in care Basescu, chinuit visceral de prezenta d-lui Marga alaturi de el, pe post de Ministru de Externe, s-a gandit sa-i traga o perversa grobiana a la Targu Jiu si in timp ce d-l ministru raspundea unor intrebari, el, pentru a-si arata dispretul suveran fata de vorbitor, a initiat sedinta foto care a dat adevarata dimensiune a marlanismului de care poate da dovada acest golan al politicii dambovitene de talcioc.
  Acest acefal , din lipsa de cap si a dotarile sinapso-neurale aferente acestuia, nu realizeaza ca procedand asa nu l-a umilit pe ministrul nostru de externe, ci s-a umilit pe sine si o data cu aceasta neamul si natiunea pe care le reprezinta ca presedinte de tara.
  Norocu’ nostru consta in faptul ca intalnirea respectiva nu a fost interesanta decat pentru jurnalistii romani, deci tot pentru productia media interna, care deja este suprasaturata de aceste iesiri grobian-marlanesti ale imbecilului, motiv pentru care efectele gestului sau au ajuns sa fie aproape ignorate.
  Sau, daca sunt bagate in seama, ele fac deliciul pumnului de manelisti “anticomunisti” aciuati prin strainataturi, care la asemenea gesturi au raspuns hlizindu-se ca idiotii, considerandu-le o gluma reusita.
  Aceasta noua iesire a chiombului dovedeste insa altceva. Chiombu, izolat total pe plan intern, incapabil sa mai faca un pas afara fara riscul de a fi scuipat de romani, isi gaseste un colt de refugiu si de satisfactie pervers-maladiva in iesirile peste granitele tarii unde chit ca, spre exemplu, este planificat ultimul sa dea mana si sa faca poza cu Obama, datorita protocolului mai este inca bagat in seama. Acesta este motivul pentru care se agata ca inecatul de un pai de a nu pierde privilegiul vizitelor la Consiliul Europei, unde efectiv nu are ce cauta.
  Eu insa zic, ca unui condamnat la moarte (ceea ce poate fi considerat chiombu, dupa suturiea de la Cotroceni) nu i se poate refuza o ultima dorinta, asa ca pentru aceste sase luni cate i-au mai ramas de bantuit romanii, Guvernul si Parlamentul Romaniei ii pot lasa jucaria preferata in sensul de a se poza in continuare cu mai marii Europei care oricum nu-l baga in seama.

 10. O VESTE ABSOLUT SENZATIONALA. BASESCU A APARUT DIN NOU IN FATA PROCURORILOR AMERICANI. SE REDESCHIDE PROCESUL BOUT SAU SE PREGATESTE PROCESUL BASESCU ? Coespondenta speciala Nipon PESS – Europe KIYOKO HORVATH

  SCAUNUL ELECTRIC SE APROPIE DE FUNDUL PRESEDINTELUI ROMANIEI
  TRAIAN BASESCU !

  Cel mai mare traficant de arme din istorie parea ca-si va sfarsi zilele intr-o inchisoare americane. Avocatii lui Victor Bout cer redeschiderea procesului.
  Ei demonstrand cu documente credibile faptul ca ucrainianul a transportat
  arme romanesti in jurul lumii. Procesul lui Bout de la NY sa axat pe incercarea
  traficantului de a trimite rachete sol -aer teroristilor columbieni FARC.
  Avocatii au prezentat documente noi demonstrand ca aceste rachete au fost romanesti …..Ei urmand sa demonstreze faptul ca Basescu a aprobat si semnat pentru acest transfer.
  Zilele trecute Presedintale Romaniei Traian Basescu a aparut din nou in fata reprezentantilor ministerului Justitiei SUA. Alaturi de el a aparut Valentin Vasilescu fostul director adjunct al aeroportului Otopeni Valentin Vasilecu. Ei au trebuit sa raspunda la acelasi chestionar de 33 de intrebari.
  Iata una din declaratiile absolut uluitoare a comandantului roman.
  ‘Vasilescu testifaes that in 1998, the Romanian authorities made up a fake cigarettes-smuggling case against him. In fact, there were no cigarettes on board Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for Air Sofia which were unloaded at the Bucharest-Otopeni Airport. Overnight standing at its military apron was necessary for the Romanian secret services to load Romanian-made anti- aircraft missiles for destination to under UN embargo.
  Connections of Bout and other gun-runners to the Romanian military intelligence ……. Vasilescu testifies ,,,,,Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in cigarette smuggling on the Bucharest airport and in the free trade zone of Agigea, in the Constanta Sea Port (new and old), to make money for support of the military training of Islamic organizations.
  Vasilescu mentions a business link for Bout with the Romanian ( government in the period from 1996-1999 )
  In the DEA’s charges against Bout, which accuse him of supplying romanian weapons to the Colombian FARC .
  Vasilescu a predat autoritatilor americane o caseta inregistrata in secret in care Basescu recunoaste ca sunt arme pe bordul avioanelor. El precizeaza ca toate operatiunile au fost cordonate de actualul presedinte al Romaniei in calitate de ministru al transporturilor. Inchei aici. In cazul in care nu apar presiuni sau interese politice de moment zilele in libertate a lui Traian Basescu par numarate.

  VAURMA INTERVIUL CU VICTOR BOUT „AM TRANSPORTAT ARMELE LUI BASESCU ” Urmariti Robert Horvath Deva BLOG

 11. La Puscarie, Roberta, La Puscarie !

  Ieri, curvetu’ de Anastase, pusa pe mahalageala,
  Si-a tras fustele in crestet si dadu cu mucii-n oala.
  Crezandu-se foarte desteapta si experta-n strategie
  Pe post de mare oracol ne-anunta crunta urgie.

  Mincinoasa noastra hoata, tupeista fara jena,
  Lua ca tinta pensionarii si lansa o fumigena.
  Vrand zazanie sa bage intre ei si ast guvern
  Ea le spuse ca la iarna vor trai ca in infern.

  Tot din pensii ciopartite caci banutii cuveniti
  Nu ajung in visterie unde-i lipsa de arginti.
  Prin urmare sa nu creada tot ce Ponta le promite
  Sa voteze pedeleu, fiindca prim ministru-i minte.

  Numai ca minciuna crasa demontata fu pe loc,
  De-o distinsa demnitara ce ne invita in bloc
  Sa-ntrebam de provenienta banilor de biciclete
  Mita data de Roberta la votanti ajunsi schelete.

 12. MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3)

  Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false.

  Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

  Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles).

  In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Traian Basescu in aceasta operatiune de mare criminalitate transfontaliera organizata.

  Iata datele din documetele falsificate de Monica Macovei pentru a mistifica realitatea in Operatiunea Tigareta II (mai exact, pentru a acoperi o operatiune de mare criminalitate tranformtaliera organizata, in care au fost implicati Traian Basescu- avand autoritatea ministrului Transporturilor, in epoca- si traficantul de armament Viktor Bout- vechi colaborator, in materie, al lui Traian Basescu):

  “Transportul de tigari, cu aeronava ucraineana de tip IL-76, UR-UCA, zborul SFB-1651/2 din 16/17.04.1998.
  In „Cargo Manifest” (falsificat) erau mentionate:
  operatorul (Air Sofia),
  nr. zborului (SFB-1652),
  data (16.04.1998),
  nr. crt. al facturilor pentru marfa incarcata (3034; 3036; 3037),
  cantitatile (cate 1000 de baxuri pe fiecare factura),
  natura marfii (Cigarettes),
  greutatea/1000 baxuri (15.400 kg) si greutatea totala (46.200 kg).
  „Cargo Manifest” (intocmit in fals de Monica Macovei) era insotit de trei documente detaliate pentru fiecare factura. In fiecare dintre acestea este trecut vanzatorul (Papastratos SA – Piraeus Greece), cumparatorul (Business Woman Improes SRL – Bucharest Romania), aeroportul de incarcare (Athens), aeroportul de destinatie (Otopeni – Bucharest), cantitatea (1000 baxuri), denumirea marfii (Cigarettes „Assos International”), greutate (15.400 kg).

  Cateva lamuriri:
  In mod corect, Cargo manifest este completat, obligatoriu, pe calculator, deoarece el este transmis companiilor aeriene si altor beneficiari de informatii, prin sistemul international de telecomunicatii aeronautice dedicat (S.I.T.A.). Persoana care-l intocmeste trebuie sa fie autorizata in operatiuni de handling si raspunde pentru modul in care s-a realizat centrajul avionului.

  FALSUL INTOCMIT DE MONICA MACOVEI:
  Cargo manifest pentru zborul Air Sofia (prin care au ajuns pe Otopeni militar, in noaptea 16/17 aprilie 1998, tigarile destinate trocului tigari- armament) este completat de mana.
  Se mentioneaza, in mod fals, ca avionul ar fi decolat de la Atena cu destinatia Bucuresti – ceea ce este fals, intrucat a decolat de la Sofia cu destinatia Bucuresti Otopeni.

  Pentru intocmirea falsului in acte, Monica Macovei a folosit si un formular tipizat, apartinind companiei de transport aerian de stat Olympic Airways, pe care l-a completat de mana, incercand sa lase impresia ca ar fi fost completat de un angajat al firmei de handling Interservice S.A. de pe aeroportul din Atena.

  In mod evident falsul a fost intocmit de Monica Macovei in graba- si fara teama de consecinte- intrucat nu si-a dat osteneala nici macar sa se documenteze in legatura cu detaliile esentiale pentru un astfel de document.
  Astfel, Monica Macovei a comis greseli flagrante. Dau un exemplu: codificarea I.A.T.A. pentru aeroportul Atena este compusa din 3 litere si nu din 4. Pentru a nu mai discuta de modul cel putin ciudat in care apar numerotate containerele de marfa : 3034, 3036, 3037.

  Pe marginea de sus a Cargo manifest cu sigla Olympic Airways, completat de mina de Monica Macovei (pentru a mistifica realitatea in cazul operatiunii Tigareta II) apare scris ATTN : MR.ANDREI ( pentru a fi foarteclar: in atentia dl. Dan Andrei-directorul AACR).
  Monica Macovei, prin acest fals intocmit cu propria sa mana, a vrut sa simuleze ca documentul ar fost trimis de omologul lui Dan Andrei, directorul AAC din Grecia.

  Nu trebuie sa fie cineva expert grafolog – trebuie doar sa fi vazut, cu o ocazie, un text scris de mana (atat “de rand” cat si de tipar) de Monica Macovei pentru a realiza ca ea a falsificat acel Cargo.

  Dincolo de faptul ca Olympic Airways are propriul serviciu de handling si nu „imprumuta” formulare pentru Interservice- si ca nici Interservice nu recunoaste ca acel Cargo manifest ar fi completat de angajatii sai:

  Prin intermediul cui a intrat Monica Macovei in posesia formularului (in alb) tipizat, apartinand companiei OLYMPIC AIRWAYS – mai exact de la biroul companiei din Aeroportul International Bucuresti Otopeni?

  (Va urma)

 13. Sper ca schimbarea la nivelul preşedinţiei franceze sa-şi arate roadele în curând. Summit-ul informal al UE, care are loc astăzi la Bruxelles, va dezbate controversa austeritate versus creştere economică. Tot mai multe ţări înclină spre o îndatorare comună, la aceeaşi dobândă, demers susţinut şi de Franţa. Pe lângă ţările europene aflate în mare dificultate din cauza crizei, atât FMI, cât şi America prin vocea lui Obama, converg spre stimulare economică. Poziţia pro austeritate a Germaniei pare să rămână una singulară în acest context…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s