Pericolul pdl-ist persistă

Ajuns în opoziţie, PD-L încearcă cu acelaşi tupeu cu care a şi guvernat să acuze, doar de dragul de-a face puţină gălăgie electorală. Dar îi lipseşte credibilitatea  – nu poţi să fii convingător după ce mai ieri guvernai catastrofal. Acuzaţii precum cele lansate de Elena Udrea – “lăcustele USL au dat năvală peste instituţiile statului” – dovedesc lipsă de imaginaţie şi sunt o încercare ridicolă de-a face cât mai repede uitată imaginea clientelismului pdl-ist.

După ce ai creat un partid-stat, nu poţi veni să cauţi „lăcustele” altora. Mai ales că propriile “lăcuste” îşi văd de treabă, iar acumulările clientelei portocalii din toţi aceşti ani sunt folosite din plin pentru bătălia electorală.  

USL a dovedit, deocamdată, faptul că echipa sa de guvernare inspiră profesionalism şi experienţă, in contrast cu aerul amatorist de dinainte. Dar PD-L e nevoit să scoată capul doar prin oamenii compromişi, singurii care au rămas in partid, oamenii de calitate preferând să plece sau să facă un pas înapoi. Acum, pdl-iştii s-au trezit că nu le miroase bine uninominalul, după ce l-au impus cu cerbicie la vremea lui, din dorinţa lui Traian Băsescu de-a se răzbuna pe Parlament.

În cazul preşedintelui, e definitoriu acest lucru, iar în viitor natura sa conflictuală, pusă acum la naftalină de teama suspendării, îşi va mai face simţită prezenţa, chiar dacă acum are un premier puternic – primul premier pe care Traian Băsescu nu-şi mai poate permite să-l trateze ca pe un aghiotant. Însă ieşirile faţă de Andrei Marga, de la Chicago, ne-au readus aminte de stilul tipic băsescian. Iar cu cât se vor apropia alegerile, în special cele parlamentare, Traian Băsescu va arata că rămâne aceeaşi natură conflictuală până la capăt.

Asta face rău şi României, rău pe care susţinătorii fanatici ai preşedintelui nu-l sesizează, vorbind doar de răul pe care l-ar produce suspendarea acestuia. Mereu se vorbeşte de nesiguranţa politică pe care ar genera-o un asemenea demers, uitându-se acţiunea coroziva a preşedintelui din toţi aceşti ani, în care temeliile principalelor instituţii democratice au fost puternic săpate de către acesta.

Anunțuri

8 gânduri despre “Pericolul pdl-ist persistă

 1. Basescule, Tu Ce Faci Pentru Salariul De Presedinte?

  In aceste zile in care Budapesta a ajuns sa se amestece direct, fara fereala sau oarece timiditate in, vorba lu’ nea Nicu Ciuruitu’, “trebile noastre interne”, cel mai cel dintre romani, leul leilor savanei africane, animalul politic fara egal, eroul national care l-a numit las pe Majestatea Sa pentru actul de la 23 August 1944 etc. face ceea ce a facut de cand a venit la Cotroceni cu prerogativa sa constitutitionala cea mai insemnata, care-i da puteri executive in ceea ce priveste politica externa, si anume tace ca cacatu-n iarba si-i lasa pe sogori sa zburde intr-o veselie pe plaiul mioritic.
  Asta ca sa nu punem la socoteala ca sogorii cei mai revansarzi si sovini din tara si-au chemat antrenorul de la Budapesta si vor s-o puna de-o intinare a respectivului plai prin igropaciunea cenusei provenita de la un starv nazist antiroman si antisemit, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si-a adus o contributie prolifica la functionarea in plin a furnalelor lagarelor de concentrare naziste.
  De-a lungul acestor doua mandate ale lui Uciga-l Toaca ne-a fost dat, ca popor, sa asistam neputinciosi la modul in care presedintele nostru, al tuturor romanilor, se lasa calcat in picioare de fel si fel de sefi de state de prin aceasta lume, fara sa aiba replica, fie ca insultele si umilintele veneau de la presedintele ucrainean, fie de la cel francez sau de la cururile aratate domniei sale de distinsii participanti la diferite summit-uri, la care Romania era reprezentata de prezenta lui nebinevenita, ca sa zic asa.
  In ceea ce-i priveste pe honvezi si tupeul lor fara limite, Basescu, dupa ce pe taram romanesc, avandu-l la dreapta sa pe preapopitul in ale spionajului Laszlo Tokes, a acceptat sa asculte discursuri despre autonomia Transilvaniei tinute de cetateni romani de etnie maghiara, in limba maghiara, apeland la traducator ca sa inteleaga ce vor ungurii romani, dupa ce a dat UDMR-ului si laptele de la tzatzele mamicilor romane, doar pentru a ramane el si derbedeii sai la putere, acum primeste senin bataita la poponet de la ungurimea budapestana care tine musai sa-si ingroape hoitul fascist cu onoruri militare in pamant romanesc.
  Pai, ia sa fi vazut noi daca ar fi avut de-a face cu vreo politiciana indigena, cum ar fi triumis-o el pe centura capitalei la produs, sau cu vreo ziarista tot de p’acilea din Romania, cu cat curaj i-ar fi zis el tiganca “imputita”, sau chiar cu “imaturul” Ponta sau cu “ala cu paru’ mare cu nume de floare” cum i-ar fi pus el cu botu’ pe labe de nu s-ar fi vazut.
  Asa insa, javra ordinara si-a bagat coada intre picioare si accepta cu serenitate postura de pres in fata politicienilor din tara vecina si neprietena.
  Si-apai, de ce s-ar amesteca el in politica externa, daca nu-i iese si lui de-un parandarat sau de vreo vizita terminata cu palinca si poze de grup?
  Mai ales ca acum este bagat pana peste cap in elaborarea viitoarei strategii de pastrare a tronului amenintat de o eventuala noua suspendare.
  Asta este presedintele votat de patru milioane de romani cu dragoste de manea si seminte de floare soarelui, rupti in cur de saracie si cu paianjeni de foame la acelasi cur, dar politic declarati de dreapta.
  Daca la prezenta acestei otrepe tradatoare de neam in fruntea tarii adaugam si atitudinea evreimii internationale, care tace suspect de “tare” vizavi de intentia ungurimii de la Budapesta de a reabilita un calau nazist, ne putem face o imagine cat de cat clara a nivelului la care este situata Romania la ora actuala in lumea civilizata si asupra faptului ca practic tara noastra, sub conducerea nemijlocita si dicretionara a chiombului, a renuntat la a mai face plotica externa.
  Si atunci de ce-l mai platim pe presedinte?

 2. Asa Ceva E De Decesu’ Mintii !

  Auzit-ati dragi, romani, de-un oras Campia Turzii,
  Unde bubuind prostia-n targ a trezit din somn si surzii?
  El intra azi in legenda c-o poveste realitate
  Avand ca subiect primar atins de fatalitate.

  Fiind propus de pedeleu pentru postul de primar
  El pleca din targ cu-alai si-mbarcat in car mortuar.
  Numai ca portocaliii neavand alt candidat
  Vor prostimea sa voteze un ilustru’ decedat.

  Treaba-i ca si aranjata si de-o fi sa fie ales,
  Cel ce-acum e-nregistrat drept bolnav grav de deces
  Locul lui la primarie, va fi luat dupa cutuma,
  De secundul candidat ce-o iesi votat de turma.

 3. Cit de duplicitara a fost politica PDL fata de tara in ultimii 8 ani. Concesiile si aranjamentele de culise intre PDL si UDMR au condus la slabiciunea tarii in fata intereselor maghiare de segregare etnica si separeatism teritorial. Sa ne aducem aminte de vizita lui Basescu la PCM. Un tradator de neam acest Basescu! Si-a vindut romanii pentru voturile maghiarilor secesionisti…

  E greu pentru USL azi sa aiba o atitudine ferma cu Basescu presedinte. De aia si asistam la un joc penibil cu Kover. De cind s-a mai pomenit Presedintele Parlamentului unei tari sa fie Presedinte (de Onoare?, a cui Onoare?) al unui partid din alta tara? S-a fofilat ca turist in Romania si face campanie electorala pentru interese unguresti. Cum naiba suntem atit de naivi si permisivi?

  Pe cind vom avea curajul si verticalitatea sa interzicem partidele etnice? Pe cind vom fi fermi ca toate partidele sa respecte Constitutia tarii, care este suverana si unitara, adica, indivizibila? Nici un Tribunal romanesc nu ar trebui sa aprobe un partid a carui platforma este segregarea etnica si autonomia teritoriala. Si daca l-a aprobat, si sunt probe ca Statutul a fost modificat, ar trebui sa fie scos in afara legii.

 4. MONICA MACOVEI – PARTE ACTIVA A “RETELEI CATALIN VOICU” – IMPLICATA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA

  (RELATIA TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 5)

  „Este o premiera ca s-a descoperit acest caz, altfel, eu cred ca astfel de lucruri se intampla de mult timp” afirma Monica Macovei in 9 aprilie 2010, referindu-se la “reteaua Catalin Voicu”.
  Nu doar “o intamplare”- ar trebui adaugat- dar si o “defectiune” a retelei, motiv pentru care trebuiau “opriti sa vorbeasca’, prin orice mijloace, toti cei care ar putea-o face.

  Monica Macovei omitea insa sa spuna ca afirmatia era facuta cu spaima, caci se referea si la sine, ca parte a generic numitei “retele Catalin Voicu”.
  Ca sa fie foarte clar:
  Monica Macovei este parte a (generic) numitei “retele Catalin Voicu” inca de la (foarte) inceputurile anilor 1990 cand, efectiv “peste noapte” si fara sa aiba vreun merit deosebit, ajungea, fara concurs, la propunerea procurorului-sef al Capitalei, Viorel Spanu, in pozitia de sef al Biroului de Supraveghere Cercetari Penale, Audiente si Relatii cu Presa din cadrul Procuraturii Municipiului Bucuresti- “sarind”, cel putin ciudat, treptele, din pozitia sa anterioara de procuror la Procuratura sector 1 Bucuresti.

  Pentru “meritul” de a fi “omis” rezolvarea cazurilor de mare infractionalitate aflate in directa legatura cu (generic) “reteaua Catalin Voicu”, Monica Macovei avea sa fie promovata, cu DEROGARE DE LA LEGE, in 1993, pe postul de procuror la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie. Pentru a ocupa acest post, conform legii, era nevoie de cel putin 15 ani vechime (conditie pe care Monica Macovei nu o indeplinea in acel moment- ea intrand in Procuratura in 1 septembrie 1982, dupa absolvirea Facultatii de Drept).
  Interesant este ca pentru promovarea Monicai Macovei- in pofida legii!- la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, procurorul general din epoca, Vasile Manea Dragulin avea sa intocmeasca o cerere care nu doar ca a fost aprobata, dar Petre Ninosu (ministrul Justitiei) avea sa si dispuna, derogatoriu, reducerea cu o treime a vechimii necesare pentru accederea in numita functie pentru Monica Macovei.

  Rolul Monicai Macovei la Parchetul General de pe langa Curtea Suprema de Justitie trebuia sa fie acelasi ca si in pozitia ocupata anterior: sa previna si/sau sa “omita” rezolvarea dosarelor de mare criminalitate in care erau implicati- sau care puteau duce la- membrii sau colaboratorii (generic) “retelei Catalin Voicu”.

  In 5 decembrie 2011, efectiv ingrozita de declaratia lui Victor Ponta anume ca, daca va castiga alegerile, va baga puterea de atunci la inchisoare pentru faradelegile comise, Monica Macovei simtea nevoia psihanalitica de a se referi din nou la “reteaua Voicu” mentionand ca este o „retea mafiota” de influentare a justitiei – adica una de judecatori si procurori corupti, pentru ca “altfel un politician nu poate trimite oameni in inchisoare”. Monica Macovei afirma ca acea retea mafiota din justitie inca mai exista.

  Ceea ce omitea sa spuna Monica Macovei este ca acea retea mafiota din procuratura si justitie era bine ancorata in “realitatea lucrurilor” cu sprijinul sau direct- si ca ea insasi era parte a ei. Desigur, acum ca om politic care – asa cum singura marturisea procedand la omisiunea elocventa – “putea trimite oameni la inchisoare”.

  Cum s-a constituit „reteaua” (a carei parte este Monica Macovei- alaturi de altii):
  A. Initiator al retelei (ale carei inceputuri se regasesc in decembrie 1989- ianuarie 1990) este generalul Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu). In decembrie 1989 era marior de TAB-uri. In 26 decembrie 1989 a constituit o grupare militara, cu un „nucleu” de patru ofiteri MapN avand ca scop „declarat” protectia fizica a membrilor marcanti ai „noului val” politic din Romania acelui moment. (Mitica Iliescu avea sa fie seful SPP in perioada 1992-1996). Printre cei „recrutati” in decembrie 1989 ase numara si locotenentul major Gabriel Naghi (cel ce avea sa fie sef SPP in perioada 2000-2005).

  Amanunt esential in context: Inainte de 1989, Dumitru Iliescu (Mitica Iliescu)- ofiter MApN- a fost, o perioada, secretar UTC la Comitetul Politic Superior al Armatei.

  B. Catalin Voicu: in decembrie 1989 era capitan la Statul Major General al MApN. A fost „distribuit” de Mitica Iliescu (initiator al nucleului structurii de protectie a „noului val” de demnitari ai Romaniei- structura care avea sa ajunga, dupa cateva etape, in 26 iulie 1991, SPP) pe langa procurorul general al Romaniei. Sarcina sa (primita de la capul, vizibil, retelei- Mitica Iliescu) a fost de a-si consolida relatiile cu procurori si judecatori – profitand de pozitiile ocupate- si de a crea o retea, la acel nivel, prin care sa fie acoperite viitoarele operatiuni de criminalitate organizata. Reteaua trebuia extinsa cu noi membri (din zona mentionata) dispusi sa coopereze. Pe de alta parte, trebuiau eliminati din structuri oamenii incomozi sau necooperanti.

  Cum a ajuns „parte a retelei” Monica Macovei:
  Tatal Monicai Macovei- Vasile Gherghescu – a fost colonel si instructor la Sectia Militara si Probleme de Justitie- sector MAI- a CC al PCR, unde l-a cunoscut foarte bine pe Mitica Iliescu.

  Promovarile nejustificate (una dintre ele, cu derogarea de la lege) ale Monicai Macovei dupa decembrie 1989 au la baza “recomandarea” lui Catalin Voicu (avand influenta data fiind pozitia sa la Procuratura General;a)- care, la randul sau, fusese informat asupra numelui Monicai Macovei de catre Mitica Iliescu (in urma garantiilor date de vechea sa relatie cu tatal Monicai Macovei).

  Monica Macovei a devenit, astfel, cu buna stiinta, parte a (generic) “retelei Voicu” care a protejat marea criminalitate organizata in Romania (si traficul tigari- armament).

  Sincopa Cochinescu:

  In 27 august 1996 Nicolae Cochinescu ajungea procuror general al Parchetului General de pe lângă Curtea Supremă de Justitie.
  A fost o „sincopa de influenta” a ‚retei Voicu” (Nicolae Cochinescu nefiind parte a acesteia si nesupunandu-i-se).
  In urma unui control al activitatii procuroarei Monica Macovei s-a scos la iveala faptul ca aceasta avea nesolutionate aproape 200 de dosare- dintre care, multe, referitoare la marea criminalitate organizata (este inutil de mentionat faptul ca aveau legatura cu „reteaua Voicu”, unele conducand chiar periculos de aproape, la traficul de armament- deci la Traian Basescu si la relatia cu Viktor Bout). In urma acestei constatari, Monica Macovei a trebuit sa paraseasca procuratura (in 1997 a devenit avocat- sustinand interesele marii criminalitati organizate, asa cum am aratat, punctual, in textele postate anterior).

  (Un comentariu: o parere larg impartasita este ca Nicolae Cochinescu a aflat de implicarea Monicai Macovei in marea criminalitate organizata- pe care o acoperea in calitatea sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie- dar a ezitat sa afirme public acest lucru pentru a nu intina imaginea institutiei.
  Opinie personala: a gresit).

  In august 1997, „reteaua” a reactionat impotriva lui Cochinescu si, prin intermediul lui Valeriu Stoica (parte a „retelei”, ca si Monica Macovei)- mai exact in urma unui raport intocmit de acesta in calitate de ministru al Justitiei – Nicolae Cochinescu a fost eliberat din functie. In locul sau a fost numit Sorin Moisescu- acesta neridicand probleme din perspectiva ‚retelei” (nici a lui Traian Basescu, ministru al Transporturilor, in epoca – „cap de pod” si parte activa a traficului de armament, in colaborare cu Viktor Bout).

  Anul 1997- activitatea retelei continua (beneficiind si de protectia lui Traian Basescu):

  In 5 februarie 1997, Dumitru (Mitica) Iliescu este trecut in rezerva cu gradul de general de divizie (avea sa fie reactivat- dar asta tine de o alta parte a dezvaluirilor).
  In locul sau avea sa fie numit, sef la SPP, Nicu Anghel (la randul sau, parte a „retelei”).

  Mitica Iliescu, impreuna cu fostul adjunct al SPP, Gheorghe Aradavoaice, avea sa infiinteze, in 1997, Grupul International de Protectie si Paza (GIPP) cu fonduri furnizate de Adrian Costea (personaj care a declansat un celebru scandal, anchetat de o comisie rogatorie; GIPP a ajuns in atentia acestei comisii).
  GIPP a fost implicat in operatiuni de mare criminalitate organizata (de exemplu, in Tigareta II- am detaliat in postari precedente).

  Monica Macovei- avocat in epoca (oficial, avocat al uneia dintre formele implicate, in mod dovedit, in operatiuni de criminalitate transfriontaliera, trafic tigari- armament) s-a ocupat de mistificarea documentelor si stergerea urmelor acestor operatiuni, colaborand foarte strans cu GIPP.

  (va urma)

 5. În afara temei articolului, dar am citit acum ştirea: felicitări şi mult succes! Va fi mult de lucru, dar sunt convinsă că soarta grupului e pe mâini bune!
  Pentru cine nu a aflat încă, Corina Crețu a fost aleasă vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, urmând a fi responsabila acestui grup pentru politicile sociale și egalitatea de gen.

 6. Cine Dracu-i Costica Canacheu?

  Din toata pleiada de papagali produsa de incubatorul pedelist, sfertodoctul Canacheu s-a facut remarcat, in perioada de dictatura portocalie de trista amintire, prin aceea ca atat din punct de vedere al aspectului fizic cat si al asa-zisului spici politic, individul este un “remake” extraordinar de bine realizat al personajelor create de nemuritorul Nenea Iancu cu un secol in urma.
  De la mustata “a la belle epoque”, care-i troneaza pe fata precum un poponet de bebeu pus pentru prima data pe olita de noapte, la frizura data cu briatina si pieptanata peste cap a la “Gicu Fante de Obor”, totul la acest personaj caragialesc aminteste de nemuritorii Dandanache, Catavencu, Pristanda si nu in ultimul rand Cetateanul Turmentat, dovedind ca opera genialului dramaturg roman este mai actuala decat era la momentul aparitiei sale in panteonul liteturii romane.
  Si pentru ca tabloul sa fie complet si spusele semianalfabetului sunt parca rupte din fulminantul discurs cu “Tradare, tardare dar s-o stim si noi !”.
  Si ca sa nu fiu acuzat ca fac vorbe doar pentru a genera curent, iata ce declara trogloditul mai deunazi, daca nu chiar ieri:

  “Canacheu: Ponta se descalifica sustinand candidati care-si bate mama

  Prim-vicepresedintele PDL Bucuresti, Costica Canacheu, a sustinut, marti, intr-o conferinta de presa, ca premierul Victor Ponta se descalifica sustinand in campanie candidati care au probleme cu legea, care isi bat mama sau care sunt evazionisti.
  Mai sunt trei zile de campanie (…) PSD, PNL si PC vor sa impuna in spatiul public frica si intimidarea ca model comportamental pentru noi toti (…). Din punctul meu de vedere, din pacate, Guvernul Romaniei nu mai are premier. Pentru ca felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza si care are sechestru pe avere (…), felul in care premierul Ponta s-a asociat cu un cetatean roman care candideaza in Mehedinti si care are un proces intentat de mama lui pentru violenta fizica.
  Ce tip de valori ne propune premierul Ponta? Valori inacceptabile, de aceea pentru mine domnul Ponta nu mai este premier. Nu mai poate fi premier! Nicaieri, la Bucuresti, la Budapesta, la Praga sau la Paris.(…) Era posibil, decat la Bucuresti in 2012 sa avem un Guvern asociat cu asemenea candidati? Un premier care sa fie pe mash-uri kilometrice cu asemenea candidati ? Nu era posibil. Sanctiunea societatii ar fi venit ca o ghilotina imediat si Ponta trebuie sa demisioneze. Este descalificant felul in care a abordat aceasta campanie si felul in care a abordat guvernarea in aceste 30 de zile”, a mai adaugat deputatul PDL.”
  Sursa: Ziare.com

  Lasand la o parte faptul ca aceste asa zise invinuiri vin de la un papagal apartinand unei adunaturi politice al carei lider suprem, ca nu fac referiri si la alti impricinati, in rastimp de acesti ani de doua mandate prezidentiale s-a inhaitat legal, prin alianta, cu floarea tuciurie a vietii interlope din Romania, fara a fi pusa macar in discutie cumetria dintre seful statului si seful tiganimii interlope “mondiale”, care nu numai ca si-a batut tot fameleonu’ ori de cate ori i s-a suit pe chelie, dar a purces chiar si la injunghierea acestuia, acuzele aduse premierului Ponta, mai ales in partea de “rechizitoriu” in care i se reproseaza modul in care “a abordat guvernarea in aceste 30 de zile” este de tot rasul si dovedeste lipsa totala de imaginatie a slugilor basiste in lupta electorala.
  In viziunea costicului canachean, d-l Ponta ar trebui sa-si dea demisia pentru modul in care a guvernat tara timp de o luna de zile, acelasi costic nespunandu-ne in ce a constat defectul major al acestui tip de guvernare prin care USL-ul incearca disperat sa repare cat de cat la buzunare pe romanii loviti groaznic in bugete de masurile criminale luate de guvernarea basista, lasand la latitudinea cititorului sa se desfasoare in planul imaginatiei si sa gaseasca motivele acestei cereri nastrusnice de demisie.
  As putea dezvolta mult mai mult nazdarveniile canacheului, insa ma opresc aici, in speranta ca m-am facut inteles si cu mentiuunea ca astfel de declaratii se inscriu in cele din categoria “ministru Culturii i-a scuipat pe ziaristi”.
  Sa fiu sincer, cred ca dupa ce aceasta tumoare maligna portocalie va fi extirpata din organismul politic dambovitean, voi regreta absenta unor asemenea surse nesecate de “hai, sa ne radem de ei!”.
  Dar lasa sa fiu eu cel pagubit prin disparitia in decor a unor astfel de oligofreni cu pretentii de politicieni.

 7. @Karakas
  Aţi observat foarte bine. Cel responsabil de
  politica externă, ori tace mâlc, ori se întâlneşte în mare taină cu premierul Orban. Toate acţiunile extremiste ungare din ultima perioadă îşi au cauza şi-n
  complicitatea cu puterea pdl-istă din ultimii ani.

  @Monica
  Mulţumesc mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s