O victorie care ne obligă!

 Rezultatele sondajelor la ieșirea de la urne confirmă speranțele cu care i-au investit românii pe reprezentanții USL, în întreaga țară. Uniunea Social-Liberală a obținut cel mai bun scor al unei alianțe politice din istoria democrației post-revoluționare. Rezultatele categorice din București, unde USL a reușit o victorie fără precedent, și din cele mai multe localități ale țării, inclusiv victoria de la Craiova și, sperăm, de la Cluj – reprezintă decontul unei guvernări catastrofale și confirmarea încrederii cu care cetățenii i-au creditat pe reprezentanții USL. Este momentul preluării unei responsabilități foarte mari față de comunitățile locale, în primul rând pe aceea de a lucra exclusiv în folosul cetățenilor.

Doresc să-i felicit pe toți colegii noștri care au demonstrat că USL poate să învingă democratic pe baza soluțiilor propuse și să le doresc mult succes în mandatul, deloc ușor, ce le-a fost încredințat!

M-aş bucura foarte mult să aflu că Lia Olguţa Vasilescu a câştigat la Craiova. Pentru că anul acesta au fost puţine femei candidat. Victoria ei ar fi deci una cu putere de exemplu. Sper, de asemenea, că scorul final de la Cluj va marca definitiv despărțirea de una din cele mai lamentabile perioade din istoria noastră politică. Prăbuşirea PDL este o lecţie pe care cetăţenii o dau clasei politice româneşti. Ei nu mai acceptă aroganţa, tupeul, ignorarea vocii lor, a nevoilor şi aşteptărilor lor. De data asta, cetăţenii şi-au luat în serios responsabilităţile şi au venit în număr mare la vot. Românii au înţeles nevoia de austeritate în criză, dar n-au acceptat să suporte în întregime costurile ei, iar cei din PDL şi clientela sa politică şi economică să se îmbogăţească şi să jefuiască banii publici.

USL are o mare povară pe umeri, aceea de a guverna astfel încât să nu-i dezamăgească pe aceia care şi-au pus speranţa în schimbare. Vremurile nu sunt deloc uşoare, dar sper sincer că toţi cei aleşi sub sigla USL îşi vor face exemplar datoria. Să ne bucurăm acum. De mâine, încep lucrurile serioase.

11 gânduri despre “O victorie care ne obligă!

 1. Asta a fost un vot anti-Basescu, pentru ca el conducea de fapt PDL. USL trebuie sa invete din lectia asta, anume ca nu pot conduce anacronic (un om dicteaza, ceilalti executa), cu aroganta si dispret, si fara sa aiba permanent ca ghid interesul romanilor.

  Felicitari si succes in continuare!

 2. MONICA MACOVEI, IMPLICATA IM MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA (RETEAUA CATALIN VOICU- DUMITRU ILIESCU) – INSTANTANEE (continuare)

  Monica Macovei a acoperit (initial, din postul de procuror, plasata fiind pe posturi importante in Parchet- ulterior, din cel al ministru al Justitiei) si “ocupaţia” lui Cătălin Voicu de a percepe taxe de proces pentru diverşi interlopi şi oameni de afaceri. Interesele Monicai Macovei erau strans legate de cele ale clanului avandu-l ca exponent de frunte pe generalul Dumitru (Mitica) Iliescu, implicat in operatiuni de mare criminalitate organizata.

  In octombrie 2005, Monica Macovei i-a furnizat lui Catalin Voicu date privind rezultatele anchetei desfasurate in urma retinerii unor angajati ai Inspectoratului Politiei de Frontieră Giurgiu (Dumitru Safta si Ion Marius Stefan), de catre DNA, pentru luare de mita. Scopul dezvaluirilor era transmiterea lor (de Catalin Voicu) catre Emil Gabriel Vucă (fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu) – membru al retelei de criminalitate organizata bazata (deja) pe tripleta Monica Macovei – Dumitru (Mitica) Iliescu- Catalin Voicu. Emil Gabriel Vucă a fost atentionat, astfel, de Catalin Voicu asupra faptului că mentionatii angajati ai Inspectoratului Politiei de Frontiera Giurgiu au dat declaraţii din care rezulta implicarea sa în acte de corupţie. Totodată, in urma informatiilor furnizate de Monica Macovei, i-a fost atrasa atenţia ca procurorii DNA actionau in sensul obţinerii de autorizaţii pentru interceptarea convorbirilor sale telefonice si ale procurorilor Radu Radulescu si Aurelian Filip, suspectati de implicarea in acte de coruptie.

  Monica Macovei, cu influenta functiei de ministru al Justitiei, a sprijinit actiuni de mare infrantionalitate in care a fost implicat Calatin Voicu, precum falsificarea unor acte in vederea musamalizarii unor fraude de zeci de milioane de euro.
  Astfel, in perioada 2005-2006, Catalin Voicu a sprijinit SC TECH SAFETY SA Targu Jiu (apartinand unui apropiat al sau – omul de afaceri Radu Dan Floarea ) sa introduca in stocurile SC ELECTRICA SA importante cantitati de echipamente contrafacute, supraevaluate si de o calitate sub standarde specifice, prin falsificarea documentelor de provenienta. Prin eliberarea dispozitiilor de achizitie a echipamentelor mentionate si constituirea de stocuri fictive s-a creat un prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Ulterior, prin interventiile Monicai Macovei- in epoca, ministru al Justitiei – cercetarile penale au fost deturnate pe aspecte colaterale, astfel incat nici administratorii SC TECH SAFETY SA, nici conducerea din perioada respectivă a SC ELECTRICA SA sa nu fie inclusi in investigatii.

  Un alt “segment” din criminalitatea organizata de care este strans legata, ca interese, tripleta Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu este cel al fratilor Camataru.
  Una dintre cele mai relevante situatii de gen a aparut in 2006.
  Pe de o parte ca veriga a grupului de interese (legat de criminalitatea organizata) reprezentat de Dumitru (Mitica) Iliescu si Catalin Voicu si, pe de alta parte, urmand a-si folosi influenta si protectia prin pozitia de ministru al Justitiei, Monica Macovei s-a implicat in stabilirea relatiilor de afaceri intre Elena Udrea ca “punte” intre afacerile holdingului “NIRO si un grup de interese de la Palatul Cotroceni (unde se afla “locul de munca” oficial al lui Traian Basescu). Multi dintre directorii “NIRO” au fost identificati ca fosti ofiteri de Securitate ori de Militie- activand in serviciile secrete (si) dupa 1990.
  Nicolae Dumitru, patronul grupului de firme “NIRO” era finul fratilor Camataru.
  In iunie 2006, cand Monica Macovei era ministru al Justitiei, Elena Udrea si Dorin Cocos au infiintat firma “New Global Investments” SRL impreuna cu Nicolae Dumitru, patronul societatii “NIRO ‘95 Impex” SA. Societatea cu care s-a asociat Elena Udrea este firma-matca in jurul careia s-a dezvoltat grupul de firme “NIRO”. Nicolae Dumitru a angajat mai multi fosti ofiteri din Securitate si Militie pentru a-si dezvolta si proteja afacerile, acestia fiind atent selectionati (si “verificati” ca raspunzand prompt la “sugestiile” retelei) de tripleta Monica Macovei (ministru al Justitiei)- Dumitru (Mitica) Iliescu- Catalin Voicu (care activa in cadrul Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor). .

  Ceea ce nu s-a spus vreodata este ca persoana care a dorit cu interesata ardoare, pentru Cătălin Voicu, functia de ministru de Interne, dupa alegerile din 2008, a fost Monica Macovei (desigur, alaturi de Dumitru Iliescu- dar acest fapt este cunoscut).
  Pentru cei care nu cunosc relatia lor stransa, inca de la inceputurile anilor 1990 (cand, la recomandarea celui care avea sa devina generalul Dumitru Iliescu, Monica Macovei a fost “recrutata” de Catalin Voicu in inaltele cercuri ale Procuraturii cu scopul de a musamaliza dosarele de mare criminalitate organizata) acest lucru poate parea inexplicabil. Pentru cei care au citit dezvaluirile precedente, lucrurile sunt clare.
  Implicarea ex- procurorului Monica Macovei si a lui Dumitru Iliescu se justifică prin legătura lor directă atât cu Voicu (partener de afaceri de mare criminalitate organizata cu Dumitru Iliescu- acoperite in acte, si nu numai, de Monica Macovei) cât şi cu comisarul şef Ionel Georgescu (propus la conducerea DGIPI.- la “pachet” cu Catalin Voicu, pentru acesta dorindu-se postul de ministru de Interne). Monica Macovei si Dumitru Iliescu au fost implicati si in oculta promovare a poliţistului de la Rutieră, Ionel Georgescu, care a deţinut o poziţie importantă în DNA (în cadrul poliţiei judiciare) şi care era sortit (fara vreun merit profesional) de tripleta Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu pentru sefia DGIPI.

  MONICA MACOVEI- INTRE MAREA CRIMINALITATE SI OBTINEREA DE BANI VIA DESPAGIBIRI RUSINOASE PENTRU CRIMINALI ORDINARI

  Monica Macovei nu s-a “limitat” la implicarea in marea criminalitate organizata. A fost platita cu sume imense pentru a fi avocata unor criminali in sensul comun al termenului.
  Un fapt abominabil relativ recent readuce sub lumina reflectoarelor relatiile stranse dintre Monica Macovei si aceasta lume de joasa extractie.
  Nu cu multa vreme in urma, prin mass media se difuza stirea ca un oarecare Benone Cobzaru si-a injunghiat concubina la Iasi.
  Intre Monica Macovei- fost procuror, fost ministru al Justitiei, actual europarlamentar- si criminalul Belmondo Cobzaru exista o veche si profitabila legatura pentru doamna in cauza. Monica Macovei a castigat peste 13.000 de euro de pe urma acestui criminal.
  Cu adevarat abject este faptul ca aceasta suma i-a fost platita Monicai Macovei- in urma diligentelor depuse- din buzunarul crontribuabililor romani.
  Iata istoria, pe scurt:
  Se petrecea in Mangalia. In 4 iulie 1997, interlopul Benone Cobzaru a fortat usa apartamentului concubinei sale (din acea perioada)- care parasise domiciliul temandu-se de el. A avut loc o altercatie intre Cobzaru si rudele femeii (cu violente reciproce) iar cel care intrase prin efractie in apartamentul concubinei ajunge la Politie.
  Incidentul se soldeaza cu 6 luni de detentie.

  Ulterior, Cobzaru avea sa sustina (neoficial, se pare ca ideea i-a apartinut Monicai Macovei) ca a fost batut de politisti- ceea ce nu s-a demonstrate, realmente.
  Monica Macovei avea sa-l reprezinte pe Benone Cobzaru in actiunea acestuia la CEDO impotriva statului roman.
  In 2007, statul roman a fost condamnat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa-i achite interlopului Benone Cobzaru (actualul recidivist) despagubiri totale de 22.271 de euro. În forma sa oficiala, sentinta instantei internationale se intitulează: „Cazul Cobzaru c. României – Discriminare rasiala. Remarci rasiale si documente oficiale.“
  Pronuntată la Strasbourg pe 26 iulie 2007, a rămas definitivă pe 26 octombrie 2007. Conform dispozitivului sentintei, „La originea cauzei se află cererea nr. 48254/99 introdusă la Curte împotriva Romaniei in temeiul Art. 34 din Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale de un cetatean roman, dl. Belmondo Cobzaru , la 11 mai 1999“.
  Se mentionează ca „Reclamantul a fost reprezentat succesiv de d-na Monica Macovei, avocat practicant in Bucureşti, de Comitetul Român Helsinki, o asociatie cu sediul in Bucureşti, de Centrul European pentru Drepturile Romilor, o asociatie cu sediul în Budapesta -Ungaria“.
  Plangerea fusese depusa pe vremea cand, plecata nu demult de pe postul de procuror în Parchetul General, Monica Macovei incerca sa-si albeasca imaginea pozand in mare activista in cadrul societatii civile (APADOR-CH)- rol pe care l-a jucat fara talent.

  Reveind la cazul Cobzaru si la decizia CEDO:
  In decizia finala, la paragraful „B- “Costuri si cheltuieli de judecată“se mentionează: „Reclamantul a mai solicitat alti 14.271 euro drept costuri si cheltuieli judiciare suportate atat la nivel intern cat si pe durata procedurii la Curte de catre reprezentantii sai, ce urmează a se plati direct acestora dupa cum urmează (…) „reclamantul a mai prezentat un contract de asistenta juridica incheiat cu avocatul său, d-na Macovei, conform caruia aceasta ar fi urmat sa fie platita cu anumite onorarii pe oră, pe baza unor liste de ore efectiv lucrate (…) 116 ore în total, si onorariul pe ora pentru orice tip de activitate: 5 euro pe ora pentru adrese simple si alte activitati de secretariat, 20 euro pe ora cheltuieli de deplasare suportate in mod necesar, 45 euro pe ora pentru intruniri, interviuri si declaratii scrise si 120 euro pe ora pentru cercetari ale jurisprudentei si legislatiei, studii ale documentelor de la dosarul cauzei, redactarea observatiilor cu privire la admisibilitate si fond şi justa satisfactie. (…)Onorariile totale solicitate de avocat se ridică la 13.366 euro”.
  Bref: Monica Macovei a primit 13.366 euro, onorariul pentru “reperarea onoarei” interlopului Belmondi Cobzaru – onorariu suportat de contribuabilii romani.

  Cat de onorabil este Belmondo Cobzaru – pentru a carui reprezentare noi toti am fost obligati sa o platim pe “onorabila” Monica Macovei cu 13.366 euro- s-a vazut recent, cand acesta a recidicat, injunghiind o femeie.

  (va urma)

 3. Hai La Groapa Cu Furnici !

  Daca ar fi ca la intrecerea electorala de ieri sa se aplice pedeleului regulile stabilite de marchizul de Queensberry in ceea ce priveste desfasurarea unui meci de box, atunci acesta dupa ce i-a fost administrata de electoratul roman, si implicit de USL, o tocanita care l-a scos practic din ecuatia vreunei eventuale viitoare constructii politice in care el sa conteze si l-a trimis la podea, atunci ar trebui chemati brancardierii si dus de urgenta la reanimare, deoarece din pozitia in care este acum nu-l mai scoala nici macar nurii Elenei ot Plescoi cu toata Viagra din lume.
  Si asta deoarece a da in cineva deja cazut la podea este lipsit de fair play si oarecum inutil. Insa acest lucru este valabil pentru un adversar normal care si-a disputat cinstit sansele intr-o lupta dreapta, fara intentii de masluiri ale rezultatului, fara arbitri mituiti, fara adaos de plumb in manusile de box etc. La pedeleu nu este cazul si mie unul, cel putin, pozitia de KO in care a ajuns aceasta adunatura de debedei nu-mi trezeste vreun sentiment de compasiune crestnieasca ci, pentru tot raul facut de acesti nenorociti poporului roman, i-as trage o flegma insotita de un urinat pe el cu un bonus de cateva suturi in coaste, dupa care nu l-as duce la spital ci direct la puscarie.
  Pentru ca asta trebuie sa se intample acum, dupa ce alegatorii l-au executat politic, institutiiile statului, Justitia romana trebuie musai sa-si faca datoria cu toata celeritatea posibila, iar aceste bestii trebuie sa plateasca cu varf si indesat pentru toate umilintele administrate romanilor si pentru pauperizarea imunda la care au fost supusi toti romanii, altii decat pupatorii de fund basesc.
  Este foarte posibil ca in ritmul acesta, la parlamentarele din toamna acesti trogloditi sa conteze doar ca Istorie in devenirea parlamentara a statului de drept in Romania sau chiar daca vor mai intra cativa pedelisti in structura viitorului parlament, prezenta acestora sa conteze exact cat conteaza prezenta portarului de la intrarea in Casa Poporului.
  Tot visul de aur al chiombului cu un partid mamut, total obedient lui, cu o opozitie de opereta slaba si divizata care sa nu conteze nici cat o ceapa degerata in marsul lui triumfal de instaurare a dictaturii in tara s-a dus dracului, locul acestuia fiind luat de temerea datatoare de culoare maronie in turul izmenelor prezidentiale de a nu fi suspendat si cazat cu tot fastul necesar in loc izolat la Rahova.
  Si in general de ceea ce ti-e frica nu scapi, asa ca mult a fost putin a mai ramas.
  Oricum, pana una alta, USL-ul a sters pe jos cu golanii chiombului, acestia au pierdut cam tot ceea ce se putea pierde nume ca Flutur, Solomon, Livache si multe altele care pana mai ieri pareau atinse de harul invincibilitatii si de mitul inamovibilitatii, astazi sunt istorie si-si pregatesc probabil bocceluta pentru iesirea din peisajul politic.

 4. Ha, Ha, Ha Cu Gandul La Udrea, Traienel A Incurcat Jubileele !

  “Preşedintele Traian Băsescu a comis o gafă la întâlnirea cu Prinţul Charles al Marii Britanii. Politicos, şeful statului l-a felicitat pe prinţul Charles pentru jubileul de diamant al mariajului reginei Elisabeta a doua.

  Traian Băsescu a greşit însă evenimentele din familia regală a Marii Britanii. A fost salvat de translator, care a corectat greşeala din traducere. Regina a sărbătorit zilele trecute jubileul de diamant de la încoronare.“

  Sursa:

  http://www.antena3.ro/life-show/fun/vezi-ce-gafa-a-comis-basescu-la-intalnirea-cu-printul-charles-170899.html

  Mascariciu’ sef la politica externa a Romaniei a dat din nou rau, dar rau de tot cu mucii-n fasole si ne-a facut de ras la nivel international prin gafa comisa cu privire la evenimentul care a marcat 60 de ani de la incoronarea reginei Elisabeta a doua. In conditiile acestea nu este de mirare de ce am ajuns sa fim izolati mai ceva decat intr-un lazaret de leprosi, iar el personal, bagat in seama doar in conditii strict impuse de buna cuviinta dictate de protocolul international.
  As fi scris mai mult la asa o gafa “spumoasa”, insa de-a lungul timpului i-am dedicat trogloditului atatea pagini incat pana si a-i pomeni numele imi intoarece stomacul pe dos de sila.
  Sa speram ca nu mai avem mult de suportat cu el in tronul cotrocenist si ca Dumnezeu isi va intoarce din nou fata spre noi, dupa ce ne-a lasat la cheremul lui Uciga-l Toaca atata amar de vreme.

 5. Îmi uraţi au ba ” Dobrodosli ! ”, să nu mai pierdem timpul, iată-mă, SUNT şi-s tot eu!
  Decartez tăt :
  Cea mai solicitantă campanie electorală, cele mai epuizante săptămâni, după o perioadă ( peste doi ani, ca să vezi !! ) în care multora le-am părut ” veşnicul nemulţumit ”… sunt nedormită, obosită, daaaar, jur c-a meritat !
  Pe scurt : în Caraş-Severino, PSD a făcut o figură frumoasă , sigur, întotdeauna există loc de mai bine…
  a. – pe liste separate

  Naidas- Lescovita – VICTORIE PSD !!
  Oravita – VICTORIE PSD !!
  Berliste – VICTORIE PSD !!
  Armenis – VICTORIE PSD !!
  Carbunari – VICTORIE PSD !!
  Coronini – VICTORIE PSD !!
  Cornereva – VICTORIE PSD !!
  Doclin – VICTORIE PSD !!
  Bucosnita – VICTORIE PSD !!
  Goruia – VICTORIE PSD !!
  Vrani – VICTORIE PSD !!
  Varadia – VICTORIE PSD !!
  Teregova – VICTORIE PSD !!
  Tarnova – VICTORIE PSD !!
  Turnu Ruieni – VICTORIE PSD !!
  Zavoi – VICTORIE PSD !!
  Rusca Montana – VICTORIE PSD !!
  Moldova Noua – VICTORIE PSD !!

  b.- pe liste comune – USL-PSD

  RESITA – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Otelu Rosu – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Berzovia – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Bucosnita – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Buchin – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Ciudanovita – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Cornea – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Garnic – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Gradinari – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Maureni – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Ocna de Fier – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!
  Toplet – VICTORIE USL DIN PARTEA PSD !!

  Ca să nu mă suspecteze nima-n lume de ipocrizie, cum de subtilitate nu se pune problema a fi suspectată… că tot mi se spune mie dl ” Goe ” pe la partid, o spun direct, nah: mă bucur maxim şi peste poate ŞI pen că i-am tras-o ayatollahului frunzesky, recunosc, recunosc, recunosc !!! Klisura i-a dat o lecţie cât să ne ţină minte câte zile mai are! Felicitări colegilor mei, Bravo PSD !! Bucuria mea e înmiită ŞI pentru că victoriile obţinute în Klisură îmi zâmbesc aripa srpska. Pe de altă parte, Lescoviţa, leagănul copilăriei mele, comuna Naidăş, s-a întors unde-i e locul, în familia PSD. Apoi, Oraviţa a revenit nouă prin victoria unui tânăr, Ursu Dumitru ( care e neam de neam cu Sibilla prin crenguţele arborelui nostru genealogic pe ” ruta ” Lescoviţa-Radimna ). Lupu Matei a reuşit să smulgă Moldova-Nouă greu, f greu şi-a fost o luptă frumoasă şi cu atât mai mulţumitoare ! Luca Mălăescu ne-a adus Oţelu Roşu la capitolul victorii PSD. Am luat Coronini-ul prin Ilie Boboescu şi iarăşi ne-am bucurat, mai ales eu ! Am pierdut Socol-ul la mustaţă dar nu ne lăsăm, data viitoare, atacăm din nou !
  I-am căpăcit pe adversari unde nu se aşteptau, Armeniş, Cornereva… Am câştigat 4 oraşe ( din care unul e Reşiţa, municipiul reşedinţă de judeţ ) .
  Veteranii noştri au punctat din nou fără tresăriri : Gârnic, Ciudanoviţa, Măureni, Doclin…
  Una peste alta, toată perioada cât am cam lipsit din blogosferă, n-am stat deloc : am învăţat şi-am muncit pe brânci cu întreaga echipă care m-a suportat că i-am suduit şi le-am tot ridicat ştacheta ( asta-s eu ! ), i-am criticat şi pe drept şi când nu era cazul ca să fiu sigură că merem în direcţia bună. Şi zic că ne revenim bine şi dacă o ţinem la fel va fi şi mai bine ! Începe să-mi placă!
  În opinia mea şi peneleaua va intra într-o următoare etapă . Una a analizelor. O spun cu încă blândeţe ( ceea ce nu mă caracterizează ).. Achiziţia de succesuri, Frunză”verde” este SUB procentele obţinute de USL la nivelul judeţului. Pt dumneamea şi cei care never ever n-am făcut, nu facem şi nu vom face vreodată sluş la uşa ayatollahului sugativă de rachiu, masonsky, era PREVIZIBIL ! De tot hazul dacă n-ar fi de plâns pt tare multă suflare, zău ! Am votat şi-am susţinut cu tot sufletul candidaţii PSD, liberalii LIBERALI, am votat listele de consilieri locali şi judeţeni ai USL CS, dar…. iarăşi previzibil, n-am votat una bucată ayatollah. Pe mine nu mă merită ca votant ! Nu votez păcălici. Pe frunză-n vânt să-l voteze Dognecea, aista e ” calitatea ” cu care se … ” evidenţiază ” toarăşu. Cu una ca Elena Moise ” primăriţa ” pe care nush din ce motive tot NU o deranjează DNA-ul !!
  PSD CS a câştigat Alegerile Locale, PNL…. ei bine , e rostul ca cineva să-şi asume minusurile, n-aşe ? Păi dară! PNL a pornit la rezbel cu 50 de primari în funcţie, dar… a devenit vioara duo. Aista din vina ” achiziţiilor de succesuri ”, ca s-o spun direct şi limpede. Şi iarăşi şi iarăşi întreb retoric : oare ALTĂ soluţie, FĂRĂ de achiziţii ” de succesuri ” di jenu frunzesky, să nu se fi putut debarca gaşca securistului alcoolic de la Anvers ??!!! Presupunea mai mult efort, mda.
  Iată ce spune un cititor al unui ziar loco :
  ” Deci care va să zică, Frunzăverde nu este locomotiva PNL-ului ci frâna acestuia! Semn că va trebui să se descotorosească de el până nu-i prea târziu. Dacă nu, oricum Frunzăverde se va descotorosi imediat de ei în momentul în care nu-i mai sunt de nici un folos. Dar atunci va fi prea târziu pentru PNL. ”
  Tactic, strategic, prin multă, multă muncă, noi, PSD am fost mai buni şi da, se impune să devenim şi mai buni de-atât pentru că SE POATE şi pe cuvânt că merită!
  Revenind : pedelichelele şi-au luat-o-n freză, rău şi-n Caraş-Severino, feuda nezdruncinată de ceva ani. Era timpul să ne trezim iar PSD să se audă şi impună . Adevărat, deocamdată paşi mici , însă ÎNAINTE.
  De ” rumegat ” MUSAI :
  – achiziţiile ” de succesuri ” ne-au…. ” dăruit ” pe feuda Caraş-Severino procente cam mari pt PP-DD ( peste 15% – !! ), UNPR ( 14% ) – nemulţumirea, frustrarea, debusolarea, furia, neputinţa, dezamăgirea oamenilor care aşteptau ALTCEVA de la noi, NU ” achiziţii de succesuri ” e pe undeva justificată dar a adus… ce-a adus. Putem fi mai buni de-atât lărgindu-ne paleta de ” oferte ”, dincolo de promisiuni. E minusul nostru, al tuturor că n-am avut altceva cu care eram mai convingători, mai credibili….
  – NU are nevoie / folos PNL CS de toată zestrea de penali de Curtea ai ayatollahului ( Ghiorghioni, Borduz, Ana Vasile, etc ), nici USL de microbi şi pete, de damf atât de asemănător cu al bă-SECU-lui ( altă grupare, acelaşi iz, tot un ghem !! )
  – în fine şi NU în ultimul rând: abia aştept să se încheie Tatălui odată cu hăle procese comandate din ordinul Cotroceniului iar AN să fie DOAR al nostru, c-avem tare mult de lucru, arză-te-ar, bă-SECU&lacheii săi ( !! , AMIN ! ) şi încă ceva, îmi doresc mult, dar muuult ca ” Procurorul ”, VP, să facă ce se impune şi să surprindă plăcut una furnică-atomică, că se porni bine şi zău că nu-l slăbim, poate şi mai mult , chiar poate !
  Bine v-am regăsit !!

  p.s. subscriu mesajului ” pescuit ” de pe facebook pe care, dacă mi-e permis îl postez ŞI aici :
  ” Numaratoarea EXACTA a voturilor realizata de PNL arata ca Nicoara a cistigat PE BUNE cu diferenta (e drept, minuscula) de 254 de voturi.
  Furaciunile de zece mii de voturi de peste zi si de o mie si ceva de voturi peste noapte a facut ca boc sa apara ca invingator.
  Clujeni, iesiti la proteste in sprijinul adevarului!!! ”

 6. Domnilor Proaspat Alesi, Sa Nu Faceti Ca Oprescu!

  Sorin Oprescu, dupa ce a castigat in 2008 pentru prima data capitala, a spus (citez din memorie) :”nu vreau sange pe pereti”, urmand ca din asta noi sa intelegem ca nu va da spre informare publicului alegator matrapazlacurile care le adusesera foloase materiale imense predecesorilor sai Basescu si Videanu, deci cu atat mai putin satisfactia de a-i vedea achetati si eventual pedepsiti penal pe cei doi derbedei.
  Si s-a tinut de cuvant, a facut oarece curatenie in Primarie printre oamenii celor doi golani, fara prea mult tam-tam insa, dar despre “afacerile” inaintasilor sai, mucles!
  Ori, acum, dupa ce aceasta plaga cancerigena care a guvernat Romania in ultimii ani, sub directa supraveghere si initiativa a lui chiombila a fost eradicata prin Motiune de Cenzura, boborenii s-au saturat de sintagma “lasa-i maica sa fure si pentru ei, daca fac si pentru noi oarece” si vor, pe langa sangele de pe pereti, zornait de lanturi si chemari ale vinovatilor la apelul de seara si cel de dimineata care se tine in puscariile tarii.
  Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca un primar penal ca Negoita sau Solomon, au fost maturati de la borcanul cu dulceata al Primariilor, atata timp cat in perioada cat au tinut fraiele orasului in mainile lor au spoliat, devalizat, trucat licitatii, luat parandaraturi, retrocedat contra spaga etc. cat sa-si stranga bani care sa le ajunga pentru cateva generatii de negoiti si solomoni chitite sa traiasca doar din dobanda.
  Nu, domnilor usl-isti, aveti obligatia moral-cetateneasca de a da pe mana justitiei pe hotii care au gestionat bugetele locale din care s-au infruptat fara nicio jena, considerandu-se perfect indreptatiti sa ne fure ca in codru, mai ales cand stiau ca si de-o fi sa fie schimbati, inlocuitorii lor vor merge pe burta si ve vor deda la aceleasi metode de imbogatire rapida si fara scrupule.
  Altfel, degeaba v-am votat si v-am investit cu increderea noastra, nu sunteti cu nimic diferiti de cei pe care poporul tocmai i-a descaunat si i-a trimis sa se bucure de liniste in palatele de milioane de Euro facute din banul contribuabilului local.
  Nu mizati pe prostia electoratului, numai la Cluj persista minunea imbecilitatii colective, in rest tara s-a desteptat si romanii asteapta dreptate, hotii dupa gratii si averile dobandite din jaf, confiscate si redate celor care au muncit din greu pentru banii respectivi.

 7. Basescu: „premierii „trebuie să fie bărbaţi…”. „
  Daca era o femeie prim ministru, oare ce sfaturi ii dadea? Sa-si puna mustata?

  Se profileaza inca odata personalitatea macho a Presedintelui, care nu intelege si nu accepta democratia. Ce conteaza ca Parlamentul a hotarit ca el sa nu reprezinte Romania? Pe el il deranjeaza ca Ponta nu a mers „barbateste” sa se ia la trinta cu el. Ce constructie democratica poate exista in Romania cu un asemenea om care se vede Pumnul Nr. 1 al tarii?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-ponta-incearca-fortarea-notei-arata-unda-de-slabiciune-premierii-trebuie-sa-fie-barbati-9740342/

 8. MONICA MACOVEI, PIESA IMPORTANTA IN MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- RETEAUA CATALIN VOICU: TIGARETA II

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 7)

  Monica Macovei a ajuns in 1993 procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie fara a indeplini conditiile legale ( dar cu sustinerea influentei retele de criminalitate organizata avandu-o ca exponenti pe Dumitru Iliescu si Catalin Voicu).
  Pana in 1997 (cand, in urma descoperirii gravelor nereguli comise, a fost obligata de situatie sa paraseasca Parchetul) Monica Macovei a “tinut in sertar” dosarele de mare criminalitate organizata in care erau implicati indivizi apartinand- sau colaboratori ai- retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu (retea din care facea parte si Monica Macovei).

  Un exemplu il reprezinta dosarele intocmite in urma unei “defectiuni” a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu. In acestea apare exact Catalin Voicu in cauze legate de crontrabanda cu tigari (tigari= armament). Dosarele au fost musamalizate de Monica Macovei
  In pofida faptului ca SPP a afirmat in repetate randuri ca nu a efectuat niciodata zboruri speciale pentru transportul unor materiale, ca nu a solicitat astfel de aprobari si nici nu s-a implicat in operatiuni cu tigari, incepand cu 1995 (pana la demisia formala din SPP- si trecerea in colaborarea de afaceri cu firma GIPP a lui Dumitru Iliescu) Catalin Voicu a preluat transporturi de tigari de pe aeroportul Otopeni.
  Astfel, in 6 septembrie 1995, cand era ofiter activ al SPP, Catalin Voicu a preluat de pe Otopeni un transport destinat marii contrabande cu tigari, in care era implicata firma “Candles Impex”. Intrucat au aparut probleme in perioada preluarii, Catalin Voicu a reusit sa stopeze evenimentele care puteau periclita operatiunea legitimandu-se (cu siguranta celui care stie ca are spatele asigurat, inclusiv la Parchet prin Monica Macovei)- in epoca, Buletinul de Identitate al lui Catalin Voicu avea seria DE, nr. 805785.
  In 15 septembrie 1995, Catalin Voicu a asigurat preluarea unui alt transport de tigari de contrabanda (firma Razvan Trading SRL). Una dintre masinile care au avut acces pe platforma cargo Otopeni pentru preluarea transportui era a lui Catalin Voicu (B-01-ZSD).
  Important ca element infractional este faptul ca in 15 septembrie 1995 forma Razvan Trading SRL nu avea incheiat obligatoriul contract cu AIBO.
  O alta masina care a asigurat transportul tigarilor de pe Otopeni a fost B-95-DMM, condusa de Dumitru Diaconu – NUME IMPORTANT ca veriga care apare, ulterior, in operatiunea “Tigareta II” legat de GIPP, de Dumitru (Mitica) Iliescu si de transportul tigarilor de contrabanda.

  Incepand cu 1997 Monica Macovei ajunge avocat al firmei Business Woman (apartinand lui Jamal Al Atm si lui Gheorghe Florica; firma era implicate direct in contrabanda cu tigari si in facilitarea traficului tigari –armament, realizat via colaborarea Traian Basescu- Viktor Bout); Dumitru (Mitica) Iliescu infiinteaza, cu banii lui Adrian Costea, firma GIPP (implicata atat in contrabanda cu tigari cat si in sustinerea traficului tigari- armament) iar Catalin Voicu demisioneaza (prima oara) din SPP intrand in afaceri (a se citi operatiuni de mare criminalitate organizata) cu acesta. Tripleta Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei continua sa functioneze in operatiuni de mare criminalitatye organizata (implicandu-se si in traficul tigari- armament, realizat de tandemul Traian Basescu, pe atunci ministru al Transporturilor – Viktor Bout).

  Traficul cu tigari prin firmele lui Jamal Al Atm (al caror avocat a fost, incepand cu 1997, Monica Macovei- aceasta realizand si falsificarea documentelor) era facilitat de personaje importante (cuprinse in reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) precum: colonel Mihai Panzariu (director general al Vamilor), amiral Cico Dumitrescu, Gica Danila (comisar sef al Garzii Financiare), Dumitru Badescu (general SRI, seful diviziunii C – Contrainformatii Economice) si altii.
  Bazandu-se pe sprijinul acestor personaje din retea, Jamal Al Atm Jamal a preluat, intre 1995 – 1997 (cand Monica Macovei ocupa un post important in Parchet) de la firma Papastratos cele mai multe tigari de contrabanda existente pe piata din Romania.
  Monica Macovei i-a asigurat, la nivel Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, protectia necesara in sensul stoparii oricaror cercetari privind folosirea de documente vamale false la punctele de vamuire Portul Nou si Portul Vechi Constanta, Zona Libera Agigea si Aeroportul Otopeni – astfel, Jamal Al Atm reusind sa devina unul dintre principalii piloni ai contrabandei cu tigari (tigari= armament).
  Monica Macovei i-a asigurat lui Jamal Al Atm, in acea perioada, si protectie in sensul stoparii oricaror cercetari privind sustragerea de la plata impozitelor si taxelor catre stat si distribuirea tigarilor printr-o caracatita de firme-fantoma in care administratorii si actionarii figurau in acte doar cu numele, parasind Romania dupa infiintarea societatilor.
  “Creierul” operatiunilor de contrabanda era colonel SRI George Dumitrescu (parte a retelei Dumitru Iliescu- Catalin Voicu), incadrat la Brigada AT din AIBO, a carui semnatura in calitate de reprezentant al Business Woman si Romolt (detinute de Jamal impreuna cu generalul Gheorghe Florica) apare in toate actele.

  OPERATIUNEA INFRACTIONALA CARE AVEA SA DECLANSEZE CONTROLUL ACTIVITATII MONICAI MACOVEI LA PARCHETUL GENERAL:
  Controlul privind activitatea procuroarei Monica Macovei (demarat in noiembrie 1996) nu avea sa fie declansat “ontamplator” de procurorul general Nicolae Cochinescu. Din ratiuni care au tinut de grija fata de imaginea institutiei, Cochinescu nu a spus vreodata adevarul despre Monica Macovei- rezumandu-se la a o lasa “sa plece” din Parchet.
  Iata adevarul:
  Pe 10 octombrie 1996, in urma unei informatii au fost descoperite pe Aeroportul Otopeni trei valize cu bani, continand 7.000 dolari si 500 milioane de lei in bancnote de cate 10.000 lei. La Otopeni s-a realizat un flagrant, cu sprijinul organelor abilitate. Banii au fost adusi de niste persoane ce posedau pasapoarte diplomatice si care si-au recunoscut fapta. In spatele acestei infractiuni se afla seful Agentiei economice a unei tari straine, complicele sau fiind Jamal Al Atm. De pe pozitia sa de procuror la Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie, Monica Macovei incercase sa musamalizeze totul.
  In decembrie 1996, Monica Macovei recidiveaza (riscand, caci controlul privind activitatea ei era in desfasurare) si musamalizeaza o alta infractiune grava in care a fost implicat Jamal Al Atm. Mai exact: in 21 decembrie 1996, acelasi sef de Agentie economica este prins in flagrant cu 50.000 dolari falsi, la o casa de schimb valutar. In spatele acestei afaceri era tot Jamal Al Atm, care oferea un comision din suma ce o schimba diplomatului ce beneficia de imunitate.

  In reteaua care s-a ocupat de traficul de tigari (si a facilitate traficul tigari- armament) – si implicati inclusiv in Tigareta II (16/17 aprilie 1998)- se regasesc, printre altii, in acea perioada, nume importante precum: general de brigada Mihai Stan (sef Protectie si Siguranta Informativa SPP- fost loctiilor al lui Virgil Magureanu in SRI); Francisc Radici (in epoca, lt. col., sef al compartimentului Filaj din DPSM/MApN – ulterior ajungand loctiitor al sefului DGIM; dupa alegerile prezidentiale din 2004- cand Traian Basescu a ajuns la Cotroceni- Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al DGIA); Claudiu Octavian Duma (SRI, legitimatie seria DO nr. 0271/01.09.1995), Dan Bojoga (SRI, legitimatie seria BO nr. 0322/01.09.1995), Dorel Molnar (SRI, legitimatie seria MO nr. 0459/01.09.1993), Radu Gheorghe Catalin (permis de acces in Aeroportul International Bucuresti Otopeni seria B nr. R 265005).

  O remarca personala: cei mentionati faceau parte din SRI in 1998 (momentul Tigareta II)- dar, toti, angajati in “perioada Magureanu”.

  Revenind la numele Dumitru Diaconu (implicat in transportul tigarilor de contrabanda preluate de Catalin Voicu, in septembrie 1995, de la aeroportul Otopeni):
  REMEMBER:
  In postari precedente am precizat ca in noaptea 16/17 aprilie 1998, din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar au disparut 500 de baxuri.
  Aceste baxuri au ajuns, in aceeasi noapte, la sediul firmei GIPP (apartinadu-i lui Dumitru Iliescu) care, in epoca, se afla in Cartierul Floreasca (str. Turbinei nr. 21).
  Soferul autovehicului care a transportat baxurile “disparute” la sediul firmei GIPP in noaptea de 16/17 aprilie 1998 este Dumitru Diaconu, “om de incredere” al lui Catalin Voicu.

  MONICA MACOVEI A FOST INREGISTRATA PE OTOPENI, IN NOAPTEA DE 16/17 APRILIE 1998 DE CAMERA 38- AIBO

  Misterioasa femeie despre care s-a spus ca a fost prezenta pe Otopeni militar, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, “preocupata” de descarcarea tigarilor din aeronava este Monica Macovei.
  Iata detaliile:
  In noaptea de 16/17 aprilie 1998, camera 38 (sistemul de supraveghere al AIBO) a inregistrand imagini edificatoare din aeroport si din exteriorul lui.
  Camera 38, plasata pe Turnul de control era una mobila, prevazuta cu un transfocator puternic, fiind folosita in principal pentru urmarirea aeronavelor pe timpul apropierii finale pe panta de aterizare (incepand de la 4 km de pragul pistei), pe timpul contactului cu pista, franarii, degajarii pistei si rulajului pana la pozitia de parcare. Similar, avioanele erau urmarite la decolare, din momentul punerii in miscare din pozitia de parcare. In intervalul dintre aterizari si decolari, camera 38 monitoriza procedura de handling (alimentare, descarcare, incarcare etc.) la aeronavele din pozitiile de stationare.
  Aeronava IL-76 (cuprinzand tigarile de contrabanda- si folosita la traficul tigari- armament) a fost ultima care a aterizat in noaptea de 16 aprilie1998, pana in 17 aprilie 1998- orele 06.00 a.m.- nemaifiind prevazuta o alta decolare sau aterizare.
  Pe cale de consecinta, camera 38 a urmarit sistematic si a inregistrat handlingul derulat in cazul avionului IL-76 parcat la platforma militara, la o distanta de 950 m in linie dreapta de Turnul de control. Monitorizarea in cadrul ciclului de control a reliefat ca, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, in jurul orelor 02.00, pe caseta s-a inregistrat plasarea unor autocamioane in apropierea avionului – initial, din aceste camioane fiind descarcate lazi lungi de tip militar. Lazile au fost incarcate in avion (tigarile fiind descarcate anterior) totul durand pana aproape de orele 05.00 a.m. (17 aprilie 1998)
  Camera 38 a inregistrat si prezenta Monicai Macovei (care s-a ocupat si cu falsificarea cargo manifest, dupa cum am precizat anterior).
  Unitatea brigazii Antiteroriste a SRI care era dispusa pe AIBO avea o cale optica trasa de la Dispeceratul Operativ al AIBO, primind de la acesta exact aceleasi imagini pe care, la randu-i, le inregistra pe caseta. Diferenta consta in faptul ca doar la AIBO exista comanda pentru trecerea de pe o camera pe alta, deplasarea camerelor mobile si utilizarea transfocatorului.

  Ancheta privind “Tigareta II” a fost transferata Parchetului militar.
  Procurorul (colonel) Mihai Popov avea sa afirme ca era in posesia unei casete video provenite de la SRI, care surprindea imagini filmate în noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Aeroportul Otopeni.
  Dar, cadre din aceasta filmare au fost depuse la dosarul cauzei sub forma de fotografii (unele fotografii exista “ca rezerva la dosar”- printre care si a Monicai Macovei) ceea ce demonstreaza ca, de fapt, procurorii s-au aflat (si) in posesia filmarii AIBO.

  Unul dintre fragmentele considerate “cheie” de procurori (pe principiul, “a bon entendeur, salut”?) este momentul iesirii din AIBO a echipajului IL-76, insotit de Dumitru Popescu, directorul firmei Quick Aerosevice.

  ELEMENT-CHEIE ( Traian Basescu si Monica Macovei: a bon entendeur, salut!):

  Firma Quick Aeroservice ’95 a fost infiintata de viceamiralul israelian (r) Shimon Naor, un veteran al operatiunii Iran – Contra.
  Shimon Naor a coordonat peste 100 de transporturi cu arme prin intermediul firmei Quick Aero Service, similare cu cel din noaptea de 16/17 aprilie 1998. Pionul principal la Sofia era Iordan Zlatev din conducerea autoritatii aeriene civile, care asigura inmatricularea cu indicativul LZ – corespunzator Bulgariei, avioanelor straine.
  Zlatev era partener in compania Sitrat Air cu Nachev -coproprietar al Air Charter Service.
  Viktor Bout- traficantul de arme si colaboratorul lui Traian Basescu in astfel de operatiuni- era unul dintre actionarii principali ai Air Charter Service.

  (va urma)

 9. Adio, Elena, Adio Doamna A Sufletelor Noastre!

  Sunt trist. Sunt catran si leoarca de suparare si durere. Ma abtin cu mare greutate sa nu scurtcircuitez tastatura calculatorului cu suvoiul de lacrimi care ma inunda si pe care-l tin cu eforturi disperate sub control.
  Elena ot Plescoi, mama noastra comuna in adulter cu stramosul nostru comun, Traian ot Basarabi, Blonda de la drept cum ii place ei sa se alinte, dupa altii Cioara Vopsita, Ibovnica Nationala , Favorita haremului basescian etc si-a dat demisia. Moment de ravaseala, degringolada si doliu national. Ce ne facem noi fara Elena Udrea, pe ce drumuri va ajunge biata noastra tarisoara lipsita de acum de prezenta fulminanta a celei mai cele dintre toate celea la timona corabiei “Romania” , copilot pentru capitanu’ de vampoare scufundate sau date de el pe Apa Sambetei, Traienel Gatlej de Aur.
  Dumnezeu mi-e martor ca de cand a aparut pe firmamentul politicii romanesti i-am urmarit tot timpul activitatea, mut de admiratie si in transa hipnotica am avut inspiratia unor versuri naïve cu care am glorificat maretele fapte ale ilustrei, versuri care au intrat rapid in folclor ele devenind in scurt timp un imbold si o alinare pentru gospodinele noastre, care le-au recitat la claca si la sezatori, la moment de pus muraturi sau de tricotat sosete si fulare pentru iarna, ori pur si simplu singure prin casa, la dereticat, ori de cate ori dadeau cu mopul sau stergeau praful. Nu am fost singurul care am fost vrajit de potentialul politic si umanitar al d-nei Elena. Colegii de partid, la alegerea ei in functia de lider al organizatiei pedeleu de Bucuresti, au tinut s-o glorifice care mai de care in descrieri ce au ramas sculptate cu litere de aur in memoria colectiva a neamului si care pe mine, la momentul respectiv m-au motivat si m-au inspirat in acelasi timp sa scriu urmatoarea poezea:

  Din mocirla si din smarcuri, gratie a doua sfarcuri,
  Si-a tradarii de alcov, pentru chiomb păzit de mov,
  Vopsita la par ca paiu’, si mai jos ca putregaiu’,
  Pupaza portocalie se vrea Boss la Primarie.

  Ode-i canta camarazii ce se-ntrec la vers cu barzii
  Vorbe-n comedie bufa, epitete pentr-o fufa,
  Prototip de tarfulita, ajunsa-n Olimp zeita
  A lu’ Zeus preferata, din parcari recuperata.

  Oltean Soare-n cer o vede, Anastase sfanta-o crede
  Si cu cuvioasă mina, stau la rand sa ia lumina.
  Baconschi in ciuda putzii, o vrea nimfa in jacuzzi,
  Izmana-si renega mama, proslavind greu panarama.

  Turcan doi de Bill impusca, stiind-o ca-i rea de musca,
  O Lewinsky-n Cotroceni la depanusat coceni.
  Boc ne-o da cuc de perete, sa dea ora la pulete,
  Greenwich, dunga-n capitala, etalon de ora-n tara.

  Totu’ e ca la Congres, pe Nutzy scriind progres,
  Cand Oltean si cu Roberta, Izmana precum gazeta
  Ii ridica osanale, ode, imnuri si urale
  Lu’ Lenutza sus pe soclu, declamand discurs de cioclu:

  Pe Oprescu-l vede-n groapa, cu ea dand de zor la sapa,
  Pesedisti mutati la Belu, in frunte cu nenea Nelu
  Iar pe Ponta si Nastase, in cavou in loc de case
  Ea cantand prohod la toti, si-i doreste reci si morti.

  Ajunsa ministereasa prin metoda preacurveasca
  Specialista-n Kama Sutra, tot mai sus viseaza tuta.
  Dar ca Iorgu-n Sadagura, cioara ce da azi cu gura,
  A uitat proverb cu sapa, cand tot ea ocupa groapa.

  Ciuruitu’ nu e trist, caci Basescu-i comunist,
  Si-ajutat de-ai lui ciraci, il continua in draci.
  Cultul nou grotesc rasuna, din baseasca vagauna,
  Nici chiar el in vers cantat, n-a fost astfel adulat.

  Revazand aceste versuri naïve, acum cand d-na Elena Udrea, din vointa proprie nu mai e, si simtindu-ma bantuit de muza neagra a disperarii, nu ma pot abtine din a-i dedica oarece versuri de ramas bun:

  Ni s-a stins lumina sacra ce o luam de la Plescoi
  Prin demisia Elenei am ramas la suflet goi.
  Sorele e in eclipsa, doliu mare-n Univers,
  Stelele o plang pe Nutzy priveghind al sau deces.

  Cucu la Universitate-n loc de ora-si smulge pene
  A ramas doar Romania amintiri ca sa depene
  Cum dadea Nutzica ora si se bulucea boboru’
  Sa isi potriveasca ceasul spre a nu jigni odoru’.

  Fiul ratacit Izmana ce si-a renegat parintii
  Azi se-ntoarce catre mama si o pune-n rand cu sfintii.
  Oltean si cu Anastase de-or mai vrea sa ia lumina
  Vor primi ca tot romanu, pe factura, nu divina.

  Cotroceniu’ e in bezna , fara aura prea sfanta,
  Chiombu-i inundat de lacrimi, dar n-a renuntat la tuta.
  Tricoloru’ e in berna, clopotele bat in dunga
  Si-o petrec pe Lenutzica in parcare sa ajunga.

  Fericit e numai popa, cel vrajit de tanti Nutzy,
  Cu ea libera acuma are marfa de Jacuzzi.
  Se vor zbengui in bule, Baconschi si cenurista,
  Care si-a reluat statutul de Elena fripturista.

 10. MIZA REALA A PRESIUNILOR PENTRU ARESTAREA LUI ADRIAN NASTASE: DOSARUL”ARMAMENTUL”- DOSAR PENAL STRICT SECRET DE IMPORTANTA DEOSEBITA (SSID) 628/D/P/2005

  In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999.

  In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi curand). .

  Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente).

  La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul.
  Intr-un mod foarte suspect, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu este proclamat invingator (si cu “cooperarea” unor personaje foarte “caudate” din PSD- asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament).
  O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (1998) intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General.

  Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005.

  Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

  Intr-un text care va urma curand, voi detalia cum a fost musamalizat acest dosar si ce soarta cumplita a acut ofiterul Sorin Crivat- cel care pusese la dispozitie datele necesare pentru completarea dosarului.
  Pe scurt (urmeaza detalierea intr-o alta postare): sub un pretext mincinos, niciodata probat (luare de mita) Sorin Crivat a fost incarcerat urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza).
  In Penitenciarul Codlea, Sorin Crivat a fost asasinat.
  Parintii lui (tatal sau a fost, la randul sau, cadru active al MI) incearca sa caute dreptatea, in zadar.

  Nu trebnuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind flagrant) exista o izbitoare asemanare.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (in care apare o Anexa ce elucideaza “Tigareta II”- Anexa care a provocat mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s