PDL nu regretă decât că a pierdut puterea

Nu intenţionez să comentez ceea ce se întâmplă în PDL. Nu e nici prilej de bucurie, nici de tristeţe. Inevitabil, fiecare partid trece prin astfel de momente dificile. Dacă PDL este construit pe principii sănătoase, dacă are susţinători fideli, dacă are ceva de oferit societăţii, se va descurca şi fără comentariile celorlalţi.
Ceva tot am să comentez, în legătură cu PDL şi cu Emil Boc. De la plecarea lor de la guvernare până astăzi nu am auzit din partea lor un singur cuvânt de regret, o cât de anemică scuză, cerută poporului român, pentru trei ani de proastă guvernare şi pentru dezastrul economic şi social lăsat în urma lor. PDL nu regretă decât că a pierdut puterea, şi odată cu ea accesul la banii publici.
Azi, Emil Boc a repetat, a câta oară, vechea placă a binelui făcut României, pe care a scos-o din criza. Criză pe care el, Emil Boc, a amplificat-o, cu măsurile economice şi sociale nesăbuite, cu clientelismul politic, dar mai ales economic, cu risipirea banului public, cu neputinţa de a atrage fonduri europene pentru dezvoltare.
Orice partid, pe lângă obligaţiile pe care le are faţă de membrii şi simpatizaţii săi, are obligaţii şi faţă de interesul general. Aceleaşi când este la putere, sau în opoziţie. Ei bine, la PDL s-a uitat acest lucru.
De asta nu cred că liderii PDL au înţeles ceva din sancţiunea primită la alegerile de duminică. Nu mă interesează răfuiala diverselor tabere din interiorul partidului, nu mă interesează vorbele grele aruncate de unii altora. Asta nu ţine loc de scuze. Sunt doar răfuieli, o luptă pentru putere, care nu îi interesează pe români.
USL are, acum, obligaţii imense faţă de români şi în primul rând de a guverna altfel decât cei din PDL. Să-i respectăm, să-i ascultăm, să nu-i minţim şi să ne respectăm promisiunile. 

6 gânduri despre “PDL nu regretă decât că a pierdut puterea

 1. Nu inteleg de ce UE respinge partidul de stinga din Grecia care are sanse sa cistige alegerile. De ce doar partidele ‘acceptate’ de UE au voie sa participe in jocul european? Cred ca UE greseste cind pune la colt acest partid grecesc de stinga.

  „The Greek election on Sunday will be fascinating to watch. The leftist party led by Alexis Tsipras finished second in the inconclusive May election by offering to reject austerity and stay in the euro zone. That is an alternative not being offered by the rest of Europe. If Mr. Tsipras wins this election, there could be a showdown. But if the establishment parties recover enough support to form a government, then the play could continue”

  https://corinacretu.wordpress.com/2012/06/15/pdl-nu-regreta-decat-ca-a-pierdut-puterea/#respond

 2. Cum si cand a ajuns PDL un garant al democratiei in Romania?
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/15/cum-si-cand-a-ajuns-pdl-un-garant-al-democratiei-in-romania/
  Sunt voci care sustin ca disparitia PDL-ului ar fi riscanta pentru evolutia democratiei din Romania.
  Cum si cand a ajuns PDL un garant al democratiei in Romania?
  Au uitat romanii de cate ori Basescu Traian, adevaratul lider al PDL, a nesocotit interesele si vointa poporului?
  Au uitat romanii atat de repede ca PDL-ul este un adevarat pericol pentru democratia din Romania?
  Vedeti vreo asemanare intre PDL si partidele democratice occidentale?
  Asa de repede au uitat romanii de cate ori Basescu Traian a incalcat Constitutia?
  Au uitat romanii asa de repede cum Basescu Traian, adevaratul si singurul lider al PDL, a incercat sa isi asigure controlul absolut in PDL si in tara?
  In PDL a reusit si era cat pe aci sa reuseasca si cu tara.

 3. Romanii sunt un neam iertator; exista totusi limite. Limite de care PDL & Co. nu a tinut cont. Nu mizati pe ignoranta omului din cabina de vot; poate fi doar o masca!

 4. Referitor la subiectul discutat, cred ca e hilar ca dupa ce si-au dat demisia in bloc, revin azi cu o formula de continuitate pina dupa alegeri. Demisie, demisie, dar nu asa imediat, ci mai incolo, din toamna. Parca vad cum au revenit pe cererile de demisie, si au adaugat o noua fraza: „imi prezint demisia incepind cu data de azi (sters) dupa alegeri (adaugat)”. Coane Caragiale, cit de contemporan ne esti…

  PDL: un partid foarte serios si atent…la friptura.

  http://www.gandul.info/politica/boc-udrea-macovei-anastase-au-votat-pentru-mentinerea-conducerii-interimare-a-pdl-surse-9755047

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s