Lucrătura prezidenţială şi profitorii puterii pdl-iste

Una dintre ultimele arme prezidenţiale, lucrătura securistică, este întrebuinţată serios zilele acestea. Înscenarea unui scandal pe tema doctoratului, avandu-l ca ţintă pe premierul Victor Ponta, face parte
din strategia de campanie electorală pdl-istă care va marca următoarea perioadă. Acest tip de atac, pe care fosta putere portocalie s-a bazat de opt ani, e şi ultima sa modalitate de luptă politică necinstită.

Preşedintele ţării isi trădase intentiile în conferinţa de la Cotroceni, când făcea caz de titlul de doctor al primului-ministru. Reacţia premierului a fost una cât se poate de curajoasă şi onestă, tăind din faşă speranţa ascunsă a pdl-iştilor pentru o potenţială demisie. Este foarte bine, pentru că, în felul acesta, se mai liniştesc apele învolburate de către agenţii electorali pdl-işti, care mai nou pozează în victime şi în răsculaţi.

Nu mai departe cazul ICR, unde o întreagă pletoră de susţinători băsescieni sare în sus la gândul pierderii unei sinecure. E ştiut faptul ca că activitatea directorului Institutului nu a fost doar una culturală. Dimpotrivă, susţinerea în toţi aceşti ani, atât în presă, prin editoriale laudative, cât şi in campania prezidenţială din 2009, a fost făţişă. Din acest punct de vedere, Horia Roman Papapievici s-a pus de mult într-o situaţie de incompatibilitate.

Însă acum, toţi profitorii regimului Băsescu sar ca arşi când văd că le fuge pământul de sub picioare. Să ne înţelegem, aceasta nu este o epurare, cum vociferează propagandistic cei care îşi pierd privilegiile, ci un act reparatoriu dupa o politizare excesivă a instituţiilor. Lucru de care, fireşte, trebuie să se ferească şi USL, pentru a nu ajunge în timp în aceeaşi ipostază.

Reclame

Un gând despre “Lucrătura prezidenţială şi profitorii puterii pdl-iste

  1. Cine nu vede lucratura serviciilor (loiale lui Basescu) e naiv sau rau-voitor. Probabil Melescanu si ceilalti sefi de servicii ar trebui convocati de Ponta si luati la intrebari. Oricum, jalnica incercarea din revista Nature. Individul ala care copie o fi „recenzat-o”? O fi fost aia in romana, sau traducerea de la servicii? Or fi consultat-o si pe doamna „inski”?

    Cu un sef de stat atit de machiavelic, cum poate Romania sa avanseze? Dar ce naiv sunt si eu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s