Un gest gratuit

        Ceea ce se întâmplă în aceste zile nu are cum sa nu ridice semne de întrebare privitoare la intenţiile preşedintelui Traian Băsescu. Şi-a anunţat acum câteva zile dorinţa de a redeveni jucător, de parcă încetase vreodată să fie aşa ceva. Este un mod de a spune că nu vrea să accepte situaţia coabitării cu un guvern USL. Întrebarea este: are de ales?

         După paşii pe care i-a făcut până acum se pare că domnia sa crede că poate schimba actuala situaţie. Asta chiar dacă PDL nu prea mai există, cel puţin până când îşi rezolvă problemele interne, UNPR şi UDMR votează alături de USL, iar alte partide nu există în parlament pentru a crea o nouă majoritate. Astea sunt deja amănunte pentru Traian Băsescu, de vreme ce a declanşat acţiunea „Plagiatul lui Ponta”, pentru a-i forţa demisia. Eu nu cred că Victor Ponta a plagiat şi mai cred că totul a fost planificat la Cotroceni. Sunt prea multe dovezi în acest sens, nu le amintesc eu, se ştiu deja.

         Dacă o nouă majoritate parlamentară nu se întrevede, dacă tot USL va guverna, ce câştigă Traian Băsescu pornind un război împotriva lui Victor Ponta? Amorsând scandalul „Plagiatul” în străinătate, a dorit să-l compromită pe Victor Ponta, pentru a-l determina să nu meargă la summitul de la Bruxelles, din 28-29 iunie. Summit unde se discută planul francez de relansare a creşterii economice, plan care ne-ar prinde foarte bine şi nouă.

         Nu am înţeles de la preşedintele Băsescu care este poziţia sa faţă de problematica Summitului. Ştim doar că nu vrea să se ducă Victor Ponta. Dar nu ştim de ce vrea să se ducă el. Refuză un mandat din partea Parlamentului, pe motiv că are, aşa, în principiu, un soi de mandat divin, primit odată cu voturile celor care l-au votat în 2009.

         Se prevalează de faptul că este o parte a Executivului, şi ca atare el e şeful politicii externe. E adevărat, până la un punct: e parte a puterii executive, dar nu este şeful politicii externe şi nu are monopol asupra ei. Dar dacă este parte a puterii executive, trebuie să se supună controlului parlamentar, ca şi guvernul. Şi ca atare trebuie să accepte decizia Parlamentului, care spune că Victor Ponta merge la Bruxelles.

         Sunt convinsă că vor urma şi alte acţiuni împotriva lui Victor Ponta. De ce natură, e greu de spus. Dar la conflicte Traian Băsescu este maestru şi va inventa ceva. Asta nu serveşte la nimic. Oricum, României nu-i serveşte. În locul acestui conflict, am fi putut avea o cooperare, pentru elaborarea unei poziţii comune în privinţa relansării creşterii economice. Asta dacă Traian Băsescu ar înţelege cum funcţionează o ţară şi o societate normale. Dar nu înţelege şi nici nu vrea să facă un efort să înţeleagă.

         Internaţionalizarea presupusului plagiat al lui Victor Ponta este un gest gratuit al preşedintelui României. Care nu şi-a atins scopul şi nici nu o să şi-l atingă. Dar care face foarte mult rău ţării şi lui însuşi. De azi încolo capacitatea sa de a negocia este zero. Până şi în PDL nu mai are aceeaşi influenţă. Este izolat. Chiar dacă poate face în continuare rău, aproape nimeni din România nu-l mai crede.

         România trebuie să se întoarcă la o politică de tip consensual, în care partenerii să se respecte şi să discute, transparent, indiferent de situaţie. România este, totuşi, o democraţie, în care nu există un monarh, fie el şi de rit republican, care să spună: „Statul sunt eu!” Nimeni dintre noi nu are dreptul să spună aşa ceva. Traian Băsescu nu are aceeaşi părere: chiar crede că este statul, iar cetăţenii, supuşii săi. Poate va afla curând că nu e chiar aşa…   

8 gânduri despre “Un gest gratuit

 1. VICTOR PONTA, TINTA UNUI MIZERABIL SCENARIU CARE DENOTA PANICA SI DISPERARE

  In cazul mizerabilului atac impotriva lui Victor Ponta- fals acuzat de plagiat- se regasesc TOATE elementele specifice scenariului- matca al declansarii scandalurilor (extinse inclusiv la aria internationala) din perioada guvernarii Nastase.
  Acest lucru indica, fara putinta de tagada, ca, indiferent de cum s-ar numi, acum, “varfurile de lance” scenaristii (si regizorii) sunt aceiasi.

  Ca si in perioada 2001- 2004 “reteta scenariului” este:
  1. Scandalul este declansat in zona externa, printr-o publicatie si un jurnalist catre care sunt trimise, din Romania, datele care trebuie inserate intr-un articol.
  2. Scandalul este extins in presa externa (prin preluarea, la comanda, a textului de catre alte publicatii; altfel spus, se declanseaza atacul de presa, pe reteta clasica: o publicatie lanseaza subiectul, iar altele, pregatite, il preiau amplificand scandalul.

  Comentariu relevant:
  In perioada 2000- 2004, pentru astfel de mizerii era folosit “Le Monde”- cu semnatura lui Mirel Bran.
  Acum, initial, scandalul a fost declansat de un “condeier” german, specializat pe cartografie- si care, ulterior, s-a ocupat de oceanografie, de geografie- intr-o revista ecologista britanica, al carei corespondent este respectivul “autor” (despre competenta sa juridica, “vorbesc” de la sine pregatirea si preocuparile sale deja precizate).

  Indiscutabil, acelasi text a fost scris si in germana- astfel ajungandu-se sa apara, aproape in paralel, in “Nature” si in Frankfurter Allgemeine Zeitung- ziar crestin-democrat de linie dura. FAZ vine, astazi, cu o completare “ciudata”- dar care intareste ideea sursei romanesti a scandalului: zice-se, Ponta ar fi copiat, in teza sa de doctorat, si din “Romania libera”; in acest caz, orice comantariu este de prisos, atat de stupida este acuza.

  3.Scandalul este “importat” si preluat de presa romana (efectul vizat fiind psihologic- in opinia respectivilor scenaristi, un scandal este mai credibil in Romania daca este declansat in exterior- fiind preluat, aici, “cu nevinovatie”).

  Un al doilea comentariu relevant:
  Si in cazul prezentului scandal declansat via un condeier german s-a implicat masiv Le Monde (in varianta sa online- Le Monde.fr). Asta arata ca “amicii” otraviti ai guvernului Nastase se afla “la posturi” si actioneaza.
  Le Monde,fr preia astazi (19 iunie 2012) scandalul sub titlul:
  “BAC – Si vous plagiez, ne soyez pas premier ministre en Roumanie”.

  ESENTIAL: textul aparut pe Le Monde.fr este postat, cu tenaticitate, online, in nenumarate “spatii” (de limba franceza).
  Acest lucru indica “pregatirea terenului” in sensul tentativei de a-l ridiculiza si minimaliza pe Victor Ponta in spatiul politic francez (unde stanga a obtinut o victorie coplesitoare).

  4. Scandalul este preluat in presa romana pedalandu-se, justificativ, pe aparitia textului in “Nature” si Frankfurter Allegemeine Zeitung.
  Revista 22 are o “scapare psihanalitica”, indicand existenta scenariului declansarii scandalului “cu intentie si dedicatie”: astfel, sub semnatura lui Andrei Cornea sta scris (citez) “Sper că acum, cand se pregateste să plece la Bruxelles la Consiliul European, „doctorul” Ponta a aflat că d-na Merkel citeste constiincios FAZ. ”
  Comentariu personal:
  Fie Andrei Cornea si-a “pierdut pe drum” niste circumvolutiuni, fie imbatat de mirajul victoriei in batalia anti- Ponta a uitat sa-si ia precautii si a “vorbit” prea mult. Daca tacea… Dar, mai bine ca nu a tacut- astfel, ceea ce putea fi considerata doar o deductie a mea, devine realitate dovedita.

  AMANUNT SEMNIFICATIV:
  In mod evident, actiunea a fost declansata si desfasurata in graba, fara ca scenaristii si regizorii sa acorde timpul necesar organizarii minutioase a amanuntelor si “acordarii” detaliilor.
  De la o publicatie la alta- dar si de la un articol la altul, in cadrul aceleeasi publicatii- detaliile esentiale difera intre ele (conform “urechismului” fiecarui autor).

  Astfel, despre “intinderea” asa-zisei parti plagiate de Victor Ponta in lucrarea sa de doctorat- dar si despre dimensiunile lucrarii, aflam urmatoarele:

  1. In Le Monde. fr (articolul “BAC- Si vous plagiez, ne soyez pas premier minsitre en Roumanie- aparut in 19 iunie 2012) se afirma (traduc in romana): ” mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini (deci, cel putin 217 pagini- jumatate + 1; n.A.), a lui Victor Ponta, avand ca subiect functionarea Curtii Penale Internationale, publicata in 2003, in limba romana, reprezinta text copiat”;

  2. Citez: “jumătate din lucrarea sa – 130 de pagini din 300, fără introducere și bibliografie, scrie FAZ, au fost preluate aproape fără modificări din altă parte” (conform Andrei Cornea- Revista 22/ 19 iunie 2012);

  3. Citez: “Revista Nature si Frankfurter Algemeine Zeitung au scris, luni seara, ca premierul Romaniei, Victor Ponta, este acuzat de plagiat.(…) 200 din 400 de pagini din teza de doctorat scrisa de Victor Ponta in 2003 sunt copy-paste (revista 22/ 19 iunie 2012; articolul “De ce ai furat, procurorule?”, autor Dan Tapalaga).

  Bref:
  Citand aceleasi surse (revista “Nature” – si FAZ care, dupa cate se spune, ar fi preluat articolul din respectiva publicatie), despre teza lui Victor Ponta aflam ca are:
  a.) 432 de pagini (conform Le Monde .fr).
  b.) 300 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012 -Andrei Cornea (este greu, daca nu imposibil de presupus ca introducerea si bibliografia ar insuma 132 de pagini, astfel incat sa se ajunga la numarul total precizat in Le Monde.fr);
  c.) 400 de pagini, conform Revistei 22/ 19 iunie 2012- Dan Tapalaga.

  O astfel de “variatie” a unor date care sunt prezentate, penibil, ca fiind exacte, demonstreaza nu doar faptul ca atacul a fost declansat in graba, fara a se pune la punct amanuntele semnificative- dar si miscarea dezordonata, care tradeaza panica.

  O carte, (o lucrare de doctorat)- cu indicarea momentului editarii- are un numar fix de pagini (am afirmat un truism necesar).
  “Atacatorii” panicati ar trebui sa se puna de acord.
  Cate pagini are teza de doctorat a lui Victor Ponta (teza despre care se spune ca a fost plagiata- si ca plagiatul ar fi fost constatat chiar de “ziaristi”, ceea ce presupune ca au vazut-o si au studiat-o): 432, 300, 400?

  De asemenea, jalnicii “atacatori” ar trebui sa se puna de acord si asupra unui alt detaliu esential (chiar amanuntul- cheie).
  Cate pagini au fost plagiate: cel putin 217 (cf. Le Monde.fr), 130 (cf Revista 22- Andrei Cornea), 200 (cf. Revista 22- Dan Tapalaga)?

  Un alt amanunt care tradeaza ridicolul acestui atac denotand disperarea scenaristilor: au uitat sa-i puna de acord pe cei implicati asupra protectiei (sau dezvaluirii) surselor

  Astfel:
  “Autorul” (subliniez ghilimelele!) articolului din “Nature”, neamtul Quirin Schiermeier, afirma – cu demnitatea betivului care iese din carciuma- despre provenienta datelor asa-zidului plagiat comis de Victor Ponta: “Nu pot să vă dezvălui sursele noastre.” (deci, protejeaza sursa; jurnalistic, este corect).

  Cei de la “Evenimentul zilei” -editia din 19 iunie 2012- nu au fost instruiti nici sa protejeze sursa, nici sa nu-l contrazica pe neamtul Quirin Schiermeier, distribuit de regizori in rolul principal.
  Astfel, aflam (citez): “Profesorul universitar doctor Marius Andruh, preşedintele consiliului pentru recunoaşterea diplomelor universitare, a fost cel care a sesizat plagiatul premierului Victor Ponta”.

  Informatia este de mare importanta.
  Ce-l va fi manat “in lupta” pe Marius Andruh si de ce isi va fi riscat numele si demnitatea omului de stiinta implicandu-se in aceasta facatura nu doar abjecta, dar si jenant de prost croita si vizibil insailata cu ata alba?

  Mao spunea (citez din memorie) “o minciuna spusa de un milion de ori sfarseste prin a fi perceputa ca adevar” (au mai afirmat si altii asta, dar Mao mi-a parut totdeauna cel mai aproape de un asemenea demers care necesita “rabdare aplicata” si conseventa).

  Informatia despre asa-zisul plagiat comis de Victor Ponta este o mistificare murdara. Dar, repetata de multe ori- fara a fi contracarata- se va retine, aducand, daca nu prejudicii de imagine, cel putin “zambete furisate” dincolo de care s-ar ghici intrebarea “si daca…?”.

  NU Victor Ponta este cel care trebuie sa contra-atace- dar altii, care trebuie sa faca zid, acum, in jurul lui.
  In ceea ce il priveste, Victor Ponta a dat cel mai bun raspuns cu putinta cand a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza acuza de plagiat:
  “Tot ma duc la Bruxelles in 28 iunie!” (precizand, pe de alta parte, fara inutile dezvoltari, ca teza sa de doctorat sta la dispozitie pentru orice verificare).
  Este raspunsul pe care trebuie sa il dea, constant, Victor Ponta.

  In ceea ce ma priveste, voi posta acest text pe cat mai multe bloguri.
  Sper sa mi se alature si altii.

  P.S.
  In afara de exceptionala analiza “Dottore”, postata de Adrian Nastase pe blogul sau, nimeni nu i-a mai venit alaturi tanarului premier- procuror Victor Ponta.
  “Vad”, aici, aceleasi “umbre” ale celor din 2001-2004, cand se declansau atacurile impotriva Cabinetului- si premierului- Nastase.
  Le transmit respectivilor (deocamdata!) doar:
  “Mai imprastiati, baieti, mai imprastiati- si mai schimbati scenariile. Si invatati sa nu va mai tradati panica, prin actii si gesturi dezordonate”.

  • IN PREMIERA ABSOLUTA… RAPORTUL AMERICAN IN LEGATURA CU EXPOZITIA ANTISEMITA PATAPIEVICI ICR NEW YORK !

   Prim Ministru al Romaniei
   Domnule Ponta
   Ma numesc Robert Horvath Deva. Sunt cineastul care a deslantuit prin chemarea
   politiei americane uriasul scandal ICR. New York.
   http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
   Nu am nimic de ascuns.
   Am avut o discutie cu Ionathan Vick seful departamentului
   extern al Anti Defamation League. Acesta mi-a confirmat ca cea mai importanta
   organizatie evreiasca din lume a trimis in numele evreilor americani un protest
   in legatura cu expozitia antisemita organizata de Patapievici . Protestul a fost trimes Ambasadei SUA de la Bucuresti si remis Guvernului Roman.
   Editorul New York Magazin G. Culian poate sa confirme faptele primind prin telefon
   aceleasi informatii.
   Serviciile romanesti au reusit sa ascunda marele adevar …….EXPOZITIA ANTISEMITA ORGANIZATA DE STATUL ROMAN NU A FOST ROMANEASCA. AUTORUL A FOST TERORISTUL IRAKIAN OMAR AMBAKY . ROMANII AU FOST DOAR RECUZITA SI DIVERSIUNEA.
   Scriu aceste randuri parasind cladirea FBI din New York unde am informat despre
   expozitia propagandei Al Queda organizata de Patapievici, pe care vreti sa-l pastrati la conducerea ICR.
   Nu e de gluma. La orizont un scandal international fara precedent. Va remit raportul american in legatura cu expozitia antisemita organizata de statul roman la New York

   Robert Horvath DEVA Presedinte Devartes Film International
   New York – Tokyo
   Robert Horvath Deva Blog

 2. Doamna Cretu, este un tam-tam mult prea mare pentru o plecare la un summit. Mi se pare o chestiune care bate pina la alegeri. Mie unuia mi se pare ca, conform constitutiei, presedintele nu este o parte a executivului, desi dl Basescu pare a dori sa „execute” Romania. Constitutia scrie ca presedintele este un reprezentant. Nu singurul, cum zice dl Basescu, deoarece, in acest caz, ar trebui sa retragem loturile de sportivi de la Olimpiada, care nu mai reprezinta Romania – si sa il trimitem pe presedinte in chiloti la Londra. Ma asociez Ayei, cu rugamintea catre fruntasii partidului de a nu il lasa singur pe dl Ponta, pe cit posibil.

 3. Curat murdar, coane Basescule! Evident, il vor pe Ponta „fragezit”, asa ca se fabrica dosarele. Odata fragezit, poate fi santajabil. Odata santajabil, devine dresabil.

  Oricum, slaba punerea in scena…ma asteptam la ceva mai „serios”, o damsela ceva, o fosta „amanta”..hehe, mai e timp!

 4. Haideti sa vedem cine este Quirin Schiermeier, denuntatorul. Este corespondentul din Germania (Munchen) al revistei britanice „Nature”. Conform revistei, domnul respectiv este interesat de clima, oceanografie, pescuit si stiinte ale Pamintului. A fost cartograf si a terminat Geografia, Statistica si Economia la Universitatea din Munchen.

  Pescuitul in ape tulburi e o preocupare mai noua. Nimic despre talentele sale in drept international, in studiul comparativ al tezelor de doctorat ale altora. Dar nevoia te invata, mai ales daca ti-o cer serviciile. Ma tem ca nu doar alea romanesti.

  Iata ce spune insa autorul, care se declara subit interesat de „calitatea cercetarii stiintifice si respectarea standardelor academice in Romania”. Onorabila cauza si demna de mii de multumiri, mai ales ca domnul neamt se gindeste atit de intens cu inima la Romania si cercetarea de acolo. Avantaj Basescu, asta n-a scris nimic, dar vorbeste. Verba volant, scripta manent.

  „Concerning the political side of the possible plagiarism scandal involving Ponta, Schiermeier says that Nature is very little or not interested at all in political disputes that take place in Romania. “The main stake is the quality of the scientific research and compliance of academic standards in Romania,” added the editor. ”

  http://www.foxcrawl.com/2012/06/19/nature-publisher-quirin-schiermeier-about-victor-ponta-plagiarism/

  „Quirin Schiermeier, German Correspondent, Munich

  Since 1999, Quirin has written for Nature about science and related policy in Germany, the European Union, Eastern Europe and the former Soviet Union. He is particularly interested in climate, oceanography, fisheries and the Earth sciences. Before joining Nature, Quirin worked as a cartographer. He graduated in geography, statistics and economics from the University of Munich.
  q.schiermeier@nature.com

  http://www.nature.com/nature/about/editors/

 5. MONICAI MACOVEI, COMPLICE LA ASASINAREA OFITERUL ACOPERIT SRI SORIN CRIVAT , CU SCOPUL STERGERII URMELOR DOSARULUI “ARMAMENTUL” SI UNOR PROBE DIN “TIGARETA II”

  (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT- continuare 8)

  In baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, in martie 2002- cand Adrian Nastase era prim ministru- procurorul general, din epoca, al Romaniei a dispus inceperea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul Romaniei in perioada 1997-1999. In dosar erau implicate (printre altii) generalul Constantin Degeratu, Traian Basescu (in calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout si altii (exista si o Anexa la care ma voi referi). Traficul de armament se desfasurase cu implicarea unor firme (tigari- armament) “reprezentate” legal de Monica Macovei (in calitate de avocat si de falsificator de documente).
  La sfarsitul anuluii 2004 dosarul era aproape finalizat- trebuind sa isi urmeze cursul.
  O “secventa” esentiala a traficului de armament in perioda 1998-1999 fusese facuta cu fructuoasa colaborare Traian Basescu- Viktor Bout- Omar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu. Mai exact, in calitate de sef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol si aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (intr-o tara supusa embargoului international. Autorizare transmisa Statului Major al Fortelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri si relatii internationale, aflata in subordinea directa a sefului Statului Major General.
  Dupa ce Basescu a ajuns la Cotroceni, Dosarul penal “Armamentul” s-a transformat, in Strict Secret de Importanta Deosebita (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numita ministru al Justitiei a avut sarcina de a modifica legislatia astfel incat sa procurorii sa fie subordinate politic (in acest sens modificandu-se abuziv legislatia europeana adoptata in timpul guvernarii Nastase).

  Sorin Crivat, (formal) seful Documentelor Clasificate din OPSPI, a pus la dispozitia procurorilor DIICOT, in 2005, toate dovezile ce au stat la baza intocmirii Dosarului penal 628/D/P/ 2005 (dosarul “Armamentul”).
  Conform celor prezentate de Sorin Crivat legat de Traian Basescu (citez) “pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat si intretinut, impreuna cu cetateanul rus Bout Viktor, cunoscut ca dealer de armament in zonele de conflict international supuse embargoului ONU si NATO, reteaua de trafic ilegal cu armament atit de provenienta autohtona, cat si straina”. Dosarul a fost secretizat sin u si-a mai urmat cursul.
  In urma insistentelor de a se da curs dosarului, Sorin Crivat a fost acuzat, fals- cu implicarea Monicai Macovei – printr-un denunt suspect, de trafic de influenta si de primirea sumei de 30.000 de euro ca mita, in calitate de fost sef al Corpului de Control al ministrului Integrarii si sef al structurii de securitate al OPSPI din MEC. Mita nu a fost dovenita niciodata, dar Sorin Crivat a fost retinut si incarcerat in Penitenciarul Codlea in 21 decembrie 2006, urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicai Macovei (Traian Basescu fiind, desigur, in cunostinta de cauza). .
  Arestarea abuziva si falsele acuzatii aduse lui Sorin Crivat, cu mijlocirea Monicai Macovei, au fost generate de spaima ca marturia acestuia ar f fost credibila- cu atat mai mult cu cat Sorin Crivat era ofiter operativ acoperit SRI, sub criptonimul POPESCU MIHAI (dupa cum reiese din adresa pe care Sorin Crivat i-a trimis-o din Penitenciarul Codlea, in 18 ianuarie 2006, sefului SRI George Maior).
  Sorin Crivat participase la misiuni in tari africane de unde culesese date si informatii legate de reteaua infractionala privitoare la afaceri petroliere si trafic de armament in care erau implicate numele grele din spectrul politic din Romania- inclusiv Traian Basescu.

  In 26 martie 2007 (cu o zi inaintea termenului de judecata din 27 martie 2006- cand Sorin Crivat amenintase ca va declara, public, tot ce stie) ofiterul acoperit SRI a fost asasinat in Penitenciarul Codlea.

  Din nefericire pentru Traian Basescu, Monica Macovei – si “colaboratorii” penali ai acesteia in materie de mare criminalitate organizata, reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu – de la locuinta lui Sorin Crivat a fost ridicat un laptop continand date/ documente criptate, referitoare la dosarul “Armamentul” si la o Anexa a acestuia, care elucideaza operatiunea de criminalitate organizata “Tigareta II”. Acestea au fost decriptate.

  Anexa S-207 (care, se pare, a constituit motivul asasinarii lui Sorin Crivat – in aceasta regasindu-se nume si date legate de cei implicate in traficul tigari- armament “Tigareta II”, in care este implicata si Monica Macovei) contine date din registrul de vizitatori la U.M. 0313-SPP.
  Conform documentului:
  “In ziua de 01.04.1998 (cu doua saptamini inainte de “Tigareta 2” n.A.), la orele pranzului, la SPP au sosit Traian Basescu si urmatorii: Duma Claudiu Octavian (Legitimatie SRI, seria DO nr. 0271/01.09.1995), Bojoga Dan (Legitimatie SRI, seria BO nr. 0322/01.09.1995), Molnar Dorel (Legitimatie SRI, seria MO nr. 0459/01.09.1993), Albu Cristina Dorina (tot ofiter SRI) si Radu Gheorghe Catalin (ofiter acoperit SRI – Legitimatie acces Aeroport International Otopeni, seria B, nr. R265005). Prezenta zilnica, timp de aproape o saptamana, pret de cateva ore, a celor mai sus mentionati indica familiarizarea cu un anume gen de activitate si punerea la punct a unui plan de cooperare intre ofiterii (oficiali si acoperiti) ai SRI si cei ai SPP, in vederea indeplinirii unei misiuni. Ofiterii SRI erau subordonatii colonelul Ioan Rusan – seful Diviziunii Filaj a SRI- unitatea respectiva primind si executand misiuni de sprijinire a SPP (serviciul sau fiind subordonat direct, pe durata operatiunii, generalului de brigada Mihai Stan – loctiitorul directorului SPP pentru Siguranta si Protectie Informativa, fostul loctiitor al lui Virgil Magureanu destituit pentru neglijenta in Cazul Berevoiesti), alaturi de ofiteri din filajul MApN (subordonat Directiei Informatii Militare), prezenti si ei in operatiunea din noaptea de 16/17.04.1998. Misiunile SRI se limitau la contrafilaj in afara Bazei 90 Transport Aerian Otopeni, in timp ce, din interiorul acesteia, contrafilajul era realizat de DIA. Asadar, pentru a patrunde in Baza 90, ofiterii SRI aveau nevoie de ofiteri DIA. In acest sens, incepind din data de 03.04.1998, in acelasi Registru de Intrare la SPP, grupului de la SRI i s-a alaturat si lt-col. MApN Radici Francisc (legitimat cu B.I., seria BD nr. 241548 ), seful Compartimentului Filaj din DIA”
  (“Coincident”, dupa ce Traian Basescu a ajuns la Cotroceni, in urma prezidentialelor din 2004, Francisc Radici a fost avansat la gradul de general si numit sef al Directiei de Informatii a Armatei. Subliniez, ca fiind esential, ca, in decembrie 2004, in pofida faptului ca Adrian Nastase castigase prezidentialele, Traian Basescu a fost proclamat invingator – si cu “cooperarea” unor personaje foarte “ciudate” din zona politica, asociabile cu Dumitru Iliescu, Catalin Voicu, Monica Macovei si, nu in ultima instanta, cu Traian Basescu; asocierea se face „transpartinic” pe operatiuni necurate si are legatura cu traficul de armament).
  Potrivit Anexei S-207, “acest tip de cooperare era solicitata de MApN numai in cazul transporturilor speciale avind ca marfa arme romanesti destinate zonelor de conflict militar supus embargoului international”.

  P.S.
  Nu trebuie sa fie cineva foarte perspicace pentru a realiza ca, pe fond, intre situatia lui Sorin Crivat (bagat in inchisoare nevinovat) si presiunile asupra lui Adrian Nastase (pentru a fi incarcerat in urma unei false vinovatii- falsul procurorilor fiind evident) exista o izbitoare asemanare.
  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

  (va urma)

 6. De La Mapa Profesionala A Noricai La:”- Victoras A Tras O Flatulenta La Ora De Socialism Stiintific!”

  Rar, daca nu chiar imposibil, sa gasesti pe acest pamant o persoana care sa-l poata macar egala in javrisme de maidanez turbat pe ala de-si zice presedintele Romaniei, Basescu Traian. Simtind nodul latului suspendarii strangandu-i-se tot mai mult in jurul gatlejului, altadata renumita palnie de argint, simultan cu ingradirea in limite constitutionale a actiunilor sale si cu apropierea momentului adevarului cand va trebui sa dea cu subsemnatul la Procuratura pentru toate marseviile aplicate poporului care a fost destul de tampit sa voteze o astfel de caricatura umana, chiombu’ a turbat pur si simplu si se foloseste de cele mai abjecte facaturi invatate la instructajul de spionaj facut timp de sase luni la Bran, inainte de a pleca la Anvers, pentru a discredita imaginea premierului Romaniei.
  Dupa ce l-a cautat la spitele rotilor automobilelor cu care a participat la raliuri, sustinand ca i-au fost date ca spaga si a incercat sa-i monteze o lucratura chipurile manarita cu d-l avocat Sova, fapte demontate chiar de oamenii sai din lipsa totala de probe, Basescu asmute Serviciile Romane de Informatii, cu precadere cel extern si angajeaza bani grei din bugetul acestora pentru a internationaliza prin presa straina un asa zis plagiat al d-lui Ponta comis in lucrarea sa de doctorat. Si asta doar cu scopul de a-l discredita pe actualul Prim Ministru al Romaniei in fata omologilor sai din consiliul European unde acesta doreste sa reprezinte, total indreptatit, tara noastra.
  De data asta insa Basescu s-a autointrecut in a turna scarna romanilor in cap, deoarece chiar asa sa fi fost sau sa fie, aceasta era o problema strict interna si nicidecum una in care sa-ti fololsesti spionii si consilierii prezidentiali (sanchi, anonimi!) pentru a monta un astfel de sceanariu in publicatii de prestigiu international.
  Este adevarat ca de-a lungul timpului s-a folosit de cele mai murdare si grotesti forme de lupta impotriva adversarilor sai politici, mai ales a celor pe care nu-i putea santaja cu nimic, de la atacul dat cu mana Saftoaicei la adresa ministrului Atanasiu, la mapa profesionala de sorginte “cadre comuniste” a Noricai Nicolai sau la caltabosii si palinca tinute in sarcina unui ministrului Remes, Traienel si-a dovedit si ne-a dovedit in acelasi timp, pe de-o parte ca nu se poate dezbara de naravul delatiunii si al calomniei cu care s-a consacrat ca turnator al colegilor de facultate la Securitatea Romana, dar mai presus de toate faptul ca este in stare de orice scarbosenie pentru a-si apara interesul personal.
  Nu ma pronunt asupra plagiatului sau non-plagiatului tezei de doctorat a d-lui Ponta chit ca o observatie tot voi face. A sustine ca un om care a facut munca de pionierat intr-un domeniu , participand efectiv ca reprezentant specialist al statului roman la nasterea unui organism juridic cu totul si cu totul nou si anume Tribunalul Penal International, s-a dedat la plagiat intr-o lucrare in care analizeaza opera la care a pus umarul, creierul si sudoarea pentru a o realiza tine de cascadorii rasului. Si asta bazat doar pe faptul ca din punct de vedere tehnic bibliografia folosita nu a fost trecuta in subsolul fiecarei pagini a lucrarii, ci la sfarsit. Numai niste rauvoitori (ca sa nu zic tampiti) pot considera asta o dovada de plagiat.
  Nu, eu pornesc de la ideea ca toata lucrarea nu este decat un fals grosolan. Ei si, ce-i cu asta? De ce trebuie d-l Ponta sa demisioneze si Roberta Anastase sau Codruta Kovesi , nu? Cel putin d-l Ponta nu s-a folosit in niciun fel de fals pentru a ajunge Prim Ministru, el a fost desemnat (ha, ha, ha!) chiar de Basescu, teza sa de doctorat nu a generat daune de niciun fel cum a facut furtul grosolan de voturi practicat in vazul intregii tari de Roberta si nici mentinerea unei incompetente a carei unica calitate este slugarnicia jalnica fata de seful statului in inaltul scaun de Procuror Sef al Romaniei.
  De ce ar fi d-l Ponta mai “deontolog” decat oamenii chiombului si ar proceda fair play atata timp cat adversarul loveste numai sub centura ramanand nesanctionat?
  De ce nu-si da Basescu demisia pentru modul dezastruos in care ne-a reprezentat in plan international, soldat cu esecul Schengen si carantinizarea politica a tarii, sau pe plan national printr-o politica economica aberanta care a dus la pauperizarea marii majoritati a romanilor? Asta ca sa nu vorbim de Flota, ALRO, Casuneanu, Mihaileanu, casa lu fixa etc etc ?
  Domnule Ponta, da-ti-l dracului de idiot si mai nou jucator de tusa, cu sirteurile de la tenisi legate de fermitatea cu care va sustineti prerogativele in fata impostorului, nu-l bagati in seama nici pe el, nici pe jurnalistii naimiti cu banii nostri sa-i faca galerie, vedeti-va de guvernare ca, in ciuda unor stangacii, ati inceput-o bine si lasati-l sa turbeze si sa se sufoce cu propriile-i bale.

 7. Un “bust” de la brâu în jos al lui Traian Băsescu, în faţa vilei sale din Mihăileanu, i se cuvine.

  CE AIA MEA…

  – Tati, dă-i un graţi lui Bombonel că ăştia vor să ajungă la mine prin cazul Ridzi, îi şopteşte Eba cu sinceritatea ei de fată mare.
  – Hm! Să vedem cum decurge chestea cu straPONTYna din Bruxel, de joi.
  Fata moşului, dacă maimuţica face frumos, cum că mă lasă-n preş până-n 2014 şi nu mă pune pe drumurile unui trib(unal) după aia, mergem la Troc(adero). Ce aia mea ! Pardon ! Ce aia..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s