Delegatia Grupului Europarlamentar Socialist in Cipru

Astazi se incheie delegatia conducerii Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European in Cipru, tara detinatoare a viitoarei presedintii europene. Delegatia, condusa de presedintele Hannes Swoboda, a avut, ieri, intalniri de lucru cu presedintele Ciprului, Demetris Christofias, cu ministrii de Externe, Finante, Interne si pentru Afaceri Europene, precum si cu presedintele Parlamentului. 

Am avut un schimb de opinii interesant si consistent privind prioritatile presedintiei semestriale europene, ce va fi preluata la 1 iulie de Cipru, in special relansarea cresterii economice, consolidarea guvernantei economice, asigurarea stabilitatii fiscale, finalizarea negocierilor privind cadrul financiar multianual al UE pentru 2014-2020, implementarea Strategiei 2020 pentru cresterea gradului de ocupare a fortei de munca, finalizarea sistemului european de azil si impulsionarea Politicii de vecinatate si a procesului de extindere a UE.

In cadrul dialogului cu oficialii ciprioti am abordat doua teme de importanta particulara pentru Romania:  pozitia viitoarei presedintii europene in privinta aderarii la Spatiul Schengen si libera circulatie a lucratorilor romani in UE. Ma bucur sa constat sprijinul de care ne bucuram din partea autoritatilor tarii ce se pregateste sa preia, pentru urmatoarele sase luni, presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Schimbarea are loc intr-un moment in care Franta promoveaza tot mai intens ideea modificarii strategiei economice la nivelul UE si a reorientarii ei dinspre austeritate spre crestere economica. Sper ca eforturile conjugate ale presedintiilor de stanga ale Consiliului UE, Parlamentului European si Frantei pot determina, in lunile urmatoare, atat de necesara schimbare de viziune in aceasta privinta.

La randul nostru, am tinut sa transmitem un mesaj de solidaritate oficialilor ciprioti, confruntati cu efectele crizei grecesti asupra propriei economii si cu ostilitatea Turciei. Misiunea de observare pe care o efectuam astazi la Famagusta si discutiile cu reprezentantii comunitatii turce sunt, de altfel, actiuni menite sa contribuie la atenuarea tensiunilor ce pot ameninta functionarea eficienta a viitoarei presedintii, pe care Turcia, asa cum am exprimat foarte clar in pozitia delegatia noastre, are obligatia de a o respecta in primul rand pentru ca reprezinta UE in ansamblul sau.

30 de gânduri despre “Delegatia Grupului Europarlamentar Socialist in Cipru

 1. Pingback: Adrian Nastase « Motanul Incaltat

 2. ATENTIE LA SIMILITUDINILE INTRE SITUATIA LUI ADRIAN NASTASE SI SITUATIA LUI SORIN CRIVAT (2006)!

  In iunie 20, 2012 la 3:15 pm (la prezenta sectiune) atrageam atentia asupra izbitoarelor, de fond, intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul, in care era implicat si Traian Basescu- si a carui Anexa lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.

  Sa mai amintesc faptul ca dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, sub patronajul lui Traian Basescu si cu complicitatea Monicai Macovei- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat?

 3. Nu pot şi nu vreau dormi… nici voi, voi cei care preţuiţi Omul, Politicianul Adrian Năstase şi îl dispreţuiţi la fel ca mine pe bă-SECU, mârlanul alcoolic expert în fabricat dosare!!
  aceia care la aceste momente râd, grohăie, aberează, pozează-n ” analişti ” sunt ţucalarii Cotroceniului, sunt parte din jurnalişti, anume, aceia care scriu pt un pumn de lovele orice despre oricine, sunt penalii, sunt hoardele de inconştienţi…. suint aceia care servesc ideii ” nu suntem plătiţi să fim morali ” !! Dumnezeu să fie cu Adrian Năstase şi familia domniei sale !

 4. DAR NU-I TOTUNA ŞOIM SĂ MORI ORI CÂINE-NLĂNŢUIT !!!!
  DEMNITATE !!!
  RESPECT POLITICIANULUI ADRIAN NĂSTASE !
  bă-SECU=javră ordinară, un jegos PENAL, punct.

 5. Eu una aş ieşi în stradă să protestez ÎMPOTRIVA securistului de la Anvers a găştii lui de PENALI şi curve şi a Justiţiei care răspunde la comenzi politice !!!!
  Hai în capitală, fraţilor !!!
  ADRIAN NĂSTASE ESTE NEVINOVAT !!
  JOS CU JAVRA ORDINARĂ bă-SECU !!!!
  ieşim la proteste !!! DE MÂINE ÎN STRADĂ TOT PSD-UL !!
  PESEDIŞTI, HAIDEŢI SĂ ARĂTĂM CĂ SUNTEM SOLIDARI, HAIDEŢI SĂ FACEM CEEA CE TREBUIE ! JOS bă-SECU !!!

 6. ceea ce se intampla acum cu adrian nastase este o rusine si o bataie de joc la adresa tuturor romanilor. sunt socat sa vad ca personaje gen monica macovei se bucura de faptul ca o familie a fost distrusa. este jemant ca aceasta persoana monica macovei sa faca turul televiziunilor basiste la brat cu pseudo jurnalisti gen robert turcescu sau gretoasa pora.
  va aduc aminte ca traian basescu acum 8 ani cand a fost intrebat aveti dovezi impotriva lui nastase? a raspuns citez : nu avem nici o dovada avem doar o informatie pobele le vom produce cauta dupa campania electorala am inceiat citatul.
  se cvede de la o posta ca acest dosar este fabricat comandat de securistul traian basescu cata vreme in modivarea de la instanta se spune clar urmatarele lucruri : curtea pleaca de la constatarea certa ca nu exista probe directe care sa-l incrimineze pe iinvinuitul nastase adrian. atunci cum poti condamna un om cata vreme chiar cei care au judecat cazul in instanta recunosc scris ca nu au nici o proba care sa il acuze pe nastase . acest dosar este o rusine o facatura a lui basescu si a lui macovei care a avut o obsesie in al baga la inchisoare pe adrian nastase cu ori ce pret. este incredibil cata rautate are aceasta macovei si cel care o comanda anume basescu distrugand viata familia unor oameni.
  atentie personal nu sunt un fan nastase daca nastase era vinovat sa plateasca daca adrian nastase ar fi facut puscarie pentru o privatizaare frauduloasa pentru un rau facut romaniei roamnilor in vermea cand a guvernat nu as fi avut nimic de comentat si nastase trebuia sa merga la puscarie.
  dar cata vreme el este aruncat in puscarie pe un asemenea dosar clar comandat de un nemernic care asa a condus romania 8 ani nu pot sa fiu de acord. domnul basescu sa nu uite ca dumnezeu nu doarme si daca faci rau unor oameni cu buna stiinta raul se intoarce. pun o intrebare ce se intapla daca nastase murea iar la cedo o sa se dea vredict ca dosarul nu sta in picioare si condamnarea este abuziva? cine raspunde basescu pd-l acesti nemernici judecatori comandati de basescu?
  multi oameni fara cerier platiti de pd-l au spus ca nastase a inscenat chestia cu impuscatura si ca a vrut doar sa se dea in spectacol. o alta mizerie pentru ca a fost gasit un bilet de adio care arata ca nastase chiar a vrut sa moara nu a facut la misto asa cum sustin cei platiti de acest comunist basescu traian. sper ca dumnezeu nu doarme si acest basescu sa plateasca tot raul facut tuturor aceestor oameni in 8 ani.
  sper sa apuc ziua cand basescu o sa ajunga in puscarie si o sa plateasca tot raul facut fara probe adversarilor politici distrugand familiile acestora fara sa clipeasca. eu nu mai vreau sa traiesc in tara asta in care rautatea oamenilor depaseste orice limita si personaje ca basescu si macovei falsifica probe dosare arunca oameni nevinovati in puscarie si apoi fac turul televiziunilor si se bucura ba chiar se si lauda cu ce au facut si cu faptul ca au dus un om in pragul sinuciderii.
  ESTE CEA MAI MARE RUSINE PENTRU JUSTITIA DIN ROMANIA SI INCA ODATA SPER CA BASESCU SI AI LUI VOR CUNOASTE SI EI PUSCARIA.

 7. Razi Tu, Traiane, Dar Nu Este Rasul Tau!

  Zi istorica ieri pentru justitia postdecembrista din Romania basista a anului 2012. Din pacate si neagra. Condamnarea “pe bune” la inchisoare cu executare a unui fost prim ministru (de fapt cel mai bun prim ministru postrevolutionar) pentru fapte de coruptie in urma unei judecati drepte, sine ira et studio, dar mai ales fara comanda razbunator-visceral politica ar fi insemnat un semnal clar pentru toata lumea ca justitia in tara noastra este intr-adevar Putere in stat, independenta si ca face treaba ca la carte, legata la ochi si cu balanta in mana.
  Modul insa in care a fost condamnat Adrian Nastase de catre niste judecatori care recunosc public faptul ca in ditai dosarul cuprinzand mii de file si depozitiile a noua sute de martori nu exista nicio proba care sa sustina acuzatia ca d-l Nastase ar fi primit foloase necuvenite in calitatea sa de Presedinte de partid pentru a-si face campanie electorala, il face pana si pe cel mai neavenit spectator in ale justitiei sa se indoiasca serios de calitatile unei justitiei nepartinitoare, ba chiar mai mult sa se intrebe daca judecatorii respectivi recunoscand acest lucru, dar condamnand totusi un om erau in deplinatatea facultatilor mintale sau consumasera inainte de a da verdictul bauturi alocoolice pana la nivelul in care le-a luat Dumnezeu mintile. Sau poate ne cred pe noi, romanii, tampiti de tampiti.
  Altfel nu se explica aceasta hotarare judecatoreasca.
  Cei care am trait in timpul guvernarii lui Nastase ne amintim foarte bine faptul ca de pe caii mari si albi pe care calarea acesta la momentul respectiv nu ar fi catadicsit pentru nimic in lume sa vorbeasca cu niste oamenii care ar fi facut orice pentru a-i intra in gratii, daramite sa-si ia sotia pe post de complice si sa purceada personal la organizarea de strangeri ilegale de fonduri pentru campanie, dupa care csa se aseze cu doamna Nastase pe purcoiul de bani, sa-i numere si sa-i aranajeze pe destinatii pentru sepcute, pixuri si tricouri cu sigla partidulului pe ele.
  Deoarece la o interpretare corecta a sentintei asta se intelege. Numai ca justitia nu a putut dovedi acest lucru. Scandalos si strigator la cer. Si asta in timp ce o tara intreaga o vede pe Anastase furand ca in codrtu la numararea de voturi in Parlamentul Romaniei, iar acelasi Parchet care nu a putut face dovada faptelor lui Nastase ne prosteste in fata si ne zice prin NUP-ul dat ca suntem chiori si rauvoitori.
  Dupa cum il cunosc eu pe d-l Nastase aceasta condamnare nedreapta nu va fi un capat de tara pentru Domnia Sa, mai are cai de atac si in tara, insa sunt convins ca imaginea ii va fi curatata de o decizie venita din strainatate, decizie care va fi si o palma data Justitiei Romane.
  Desigur pentru dusmanii d-lui Nastase ziua de ieri va fi fost o zi de betie si de manele date cu sonorul la maximum, la Cotroceni whisky-ul zilnic a fost stins cu sampania bauta din pantoful de firma a lui Udrea, pantof al victoriei meschinariei si razbunarii de mahala a ignarului si impostorului asupra intelectualului fin si a politicianului sadea.
  Numai ca ea a mai insemnat ceva. Daca Adrian Nastase a fost condamnat impotriva evidentei nevinovatiei sale, cam la ce se asteapta portocaliii in frunte cu javra ordinara nationala cand vantul isi va schimba la toamna directia de actiune, mai ales ca la ei probatoriul faptelor lor penale nu trebuie cautat cu telescopul Hubble, ci este la indemna oricarui procuror stagiar bine intentionat?! Vointa sa fie ca jaf probat la buzunarul statului cacalau, Maria Ta.

 8. Acestea sunt gândurile lui Adrian Năstase, transmise Jurnalului Naţional cu câteva ore înaintea evenimentelor dramatice de miercuri. Materialul era destinat rubricii noastre “Astăzi e ziua ta”. Reproducem integral textul lui Adrian Năstase, care mâine împlineşte 62 de ani.

  “Mi-ar face mare plăcere să cred că nu împlinesc, neapărat, aceşti 62 de ani, ci că ei au darul de a mă împlini pe mine.

  Adrian Nastase implineste maine 62 de ani. Asa cum obisnuim, in cadrul acestei rubrici, i-am adresat cateva intrebari, la care ne-a raspuns ieri, cu cateva ore inainte de a incerca sa se sinucida. Iata cum vedea viata fostul prim-ministru al Romaniei inainte de evenimentele de ieri!

  Mai în glumă, mai în serios, aş spune că, la câte s-au scris şi vorbit în ultimii ani despre mine, sunt ca o carte deschisă. Acesta este, de altfel, unul din riscurile vieţii politice, faptul că eşti în permanenţă în vizorul opiniei publice. Iar când nu stau colegii dumneavoastră din presă cu ochii pe noi, stau alţi băieţi cu ochiul şi timpanul aţintite atent. Din păcate fără succes pentru ei, pentru simplul motiv că întotdeauna am fost transparent cu toate aspectele şi palierele vieţii mele. De la pasiuni personale la încercări profesionale, cei care au vrut să afle detalii despre viaţa mea au avut în mine un partener de dialog. Mi-am pus pasaje mari din trecutul meu pe Internet, pe site, pe blog şi, mai nou, pe pagina de Facebook. Astfel, lumea a avut ocazia să afle că nu îmi plac doar tablourile, ci am o pasiune pentru apicultură, că mi-am petrecut bună parte a copilăriei în vie, la cules de struguri, că nu mă dau în lături de la muncile gospodăreşti atunci când sunt la Cornu, că, în fine, încerc pe cât se poate de mult să am o viaţă normală, în cadrul căreia să mă gândesc cu încredere şi speranţă la ziua de mâine şi să nu regret niciodată ziua de ieri.

  Mi-ar face mare plăcere să cred că nu împlinesc, neapărat, aceşti 62 de ani, ci că ei au darul de a mă împlini pe mine, în sensul în care, fiecare inel care se adaugă la trunchiul vârstei vine şi cu un plus de verticalitate, înţelepciune şi bună percepţie a mediului din jur. Peste 365 de zile mi-aş dori să văd un om mai puternic şi mai energic ca la 62 de ani şi mai puţin înţelept ca la 64 de ani. Iar în toate aceste zile sper să am, cât mai mult posibil, familia alături de mine.

  Din punct de vedere profesional, politic, am mai spus-o şi o repet, nu am ce regreta. Fiecare decizie pe care am luat-o trebuie privită în contextul mai amplu al acelor vremuri, iar istoria va avea grijă, sunt convins de asta, să aducă ordine la nivelul percepţiei publice, în acest sens. Pentru că, în cazul meu, argumentele politice se bazează pe cifre, pe rezultate, nu pe vorbărie politicianistă sau propagandă. Asta nu înseamnă că nu am învăţat din fiecare lecţie pe care politica mi-a dat-o. Dacă ar fi să regret, însă, ceva, trecând din planul profesional în plan personal, este transferul vendettei politice asupra familiei mele. Este ceea ce nu i-as dori nimănui, nici măcar celui mare adversar politic de-al meu. Pe de altă parte, cea mai mare împlinire politică este, fără îndoială, guvernarea 2000-2004, una din cele mai de succes perioade pe care ţara noastră le-a traversat în ultimele decenii. Nu o spun doar eu. Au recunoscut-o, cu subiect şi predicat, până şi adversarii mei politici. Motiv pentru care, apropo de lecţii învăţate din politică, am renunţat să mai cred în coincidenţe.

  Cu toate că, cel mai probabil, în acea perioadă, Internetul îşi va fi găsit o altă formă de existenţă, cred că bună parte din „moştenirea” pe care o las generaţiilor următoare este reprezentată de gândurile pe care le public în acest moment pe blogul personal. O platformă pe care, nu de puţine ori, am considerat-o un soi de memorie externă a mea, locul unde subiectele zilei, dar şi cele trecute, peste care s-a aşternut o formă de negură de peste ani, au fost supuse analizei şi dezbaterii. Tocmai de aceea, mi-ar plăcea ca generaţiile viitoare să ştie că mi-a plăcut să scriu. La fel de mult, însă, mi-ar face o mare plăcere să ştiu, de la cei care ne urmează, că le place să citească, că peste 100 de ani nu vom trece la o cultură auditivă, că vom rezerva un rol la fel de important cititului. În rest, sper ca anii următori să reprezinte filtrul tuturor informaţiilor aruncate gratuit în spaţiul public, o perioadă în care să se facă diferenţierea mai clară între adevăr şi neghina falsităţii, în care fiecare dintre noi să ne împăcăm cu propria istorie, aşa cum a fost ea în realitate.

  Nu cred că ar trebui să vorbim despre un „când”, ci mai degrabă de un „cum” atunci când ne referim la dimensiunea de mai bine din viaţa cotidiană. Evident, o constrângere temporală există şi este dată, la rândul său, de contextul economic internaţional. Trecând însă peste efectele prelungite ale crizei economice şi financiare, viaţa românului de rând va fi una mai îmbelşugată atunci când fiecare român în parte îşi va face, în cel mai onest şi serios mod cu putinţă, datoria. Iar noi toţi ne vom da seama că, pentru a putea vorbi despre un beneficiu la nivel individual, nu trebuie să omitem nicio secundă cadrul general în care activăm. Tocmai de aceea, trecând peste „canibalizarea” ce a avut loc în ultimii ani, românul o va duce mai bine atunci când va conştientiza că, pentru ca lui să îi fie bine, trebuie ca acelaşi lucru să li se întâmple şi celor din jurul său. Iar acest lucru poate avea loc doar dacă vom reduce diferenţele sociale prezente la nivelul României actuale.

  Cred că nu am fost întrebat niciodată cât este ceasul. Pe cale de consecinţă, am avut întotdeauna o relaţie relativ egoistă cu timpul, în sensul în care nu l-am împărtăşit cu oameni din afara cercului de apropiaţi. Asta cu toate că, în ultimii ani, am pierdut o grămadă de timp în ipostaze care nu mi-au permis să mă dedic unor paliere mai importante ale vieţii personale, dar şi profesionale. Dar nu vreau să continui să vorbesc despre trecerea timpului. În orice caz, nu la împlinirea a 62 de ani.

  Îmi doresc, la fel ca mulţi români din jurul meu, cred, să se facă dreptate. Să gustăm, fiecare în parte, din cupa adevărului. Pentru că, v-am spus, nimeni nu îmi va aduce înapoi toţi anii în care puteam oferi mai mult celor din jurul meu. Din acest punct de vedere, anul 2012 este un an al schimbărilor, un an al sfârşitului şi, totodată, al începutului. Şi îmi mai doresc, privind în perspectivă, ca toate aceste momente să nu fi fost în van, să existe şi o finalizare, un sens al tuturor lucrurilor care s-au întâmplat. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca bilanţul pe care, poate, îl voi face din aceeaşi perspectivă, peste un an să fie unul pozitiv, care să ne dea nouă, tuturor, motive de speranţă şi încredere într-un viitor mai bun pentru România.

  Toate experienţele, deciziile şi acţiunile pe care le luăm să ne convingă, în momentele de bilanţ ale vieţii, că nu am făcut umbră pământului degeaba. Fiecare an înseamnă o corolă mai bogată, dar fiecare an trebuie să însemne, totodată, apropo de lumină, o rază de înţelepciune în plus atât pentru tine, cât şi pentru cei din jur. Cu aceste trăiri în suflet, prin rădăcinile înfipte în fibra sănătoasă a naţiunii, nu ai cum să dai greş. Cu siguranţa că, la finalul zilei, nu îţi poţi imputa nimic şi, pe cale de consecinţă, nu ai ce regreta”. – ADRIAN NASTASE
  http://www.jurnalul.ro/observator/ultima-declaratie-adrian-nastase-616150.htm

 9. Dragnea: “Incepand de astazi, lupta politica se duce intr-un alt registru.” Let’s do it!
  PE EI PE MAMA LOR !!! RAZBOI JEGOSILOR PENALI ba-SECU&co !!!!
  “Adrian Năstase nu este un om de rând în politica noastră, a jucat un rol realmente major în funcţii de înaltă răspundere, a fost cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 22 de ani şi a considerat decizia instanţei ca un act de nedreptate. Nu aşa luptăm împotriva corupţiei şi corupţilor”, a declarat presedintele de onoare al PSD, d-nul Ion Iliescu.

 10. ADRIAN NASTASE VA FI ACUZAT DE (TENTATIVA DE) SUSTRAGERE DE LA EXECUTAREA PEDEPSEI- PROCURORII LUCREZA LA DOSAR IN REGIM DE URGENTA; O MURDARIE FARA SEAMAN!

  Adrian Nastase, cel mai bun prim ministru al Romaniei- si unicul om de stat pe care il are Romania- a cazut cu revolverul in mana. La propriu.

  Gestul lui, de un cosmic dramatism, are si o incarcatura simbolica pe masura momentului astral al comiterii lui: noaptea Solstitiului de vara (in 22 iunie – cand are loc de obicei Solstitiul de vara- este ziua de nastere a lui Adrian Nastase; mai putin obisnuit, anul acesta Solstitul s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie).

  Condamnat, NEVINOVAT fiind, la inchisoare, a ales calea radicala de a pune punct unui parcurs care descalifica justitia, arunca in abjectie pura procurorii si releva, chiar si pentru cei mai putin perceptivi, nivelul ridicat al influentei cercurilor negre de interese asupra instantelor si Parchetelor.

  Ceea ce parea o farsa juridica- dosarul “Trofeul calitatii”, compus din elemente evident “insalilate cu ata alba” care, dupa nici o logica fireasca, nu puteau duce la condamnarea lui Adrian Nastase- se demonstreaza a fi- prin murdara decizie de ieri a instantei- un semnal de forta dat de influentele retele de criminalitate organizata din Romania.
  Altfel spus, mesajul public al acestor retele de criminalitate organizata este de genul “temeti-va, caci putem condamna, nevinovat fiind, pana si un personaj public important in urma unor false acuze special alese pentru a se vedea ca sunt false- astfel, aratand ce putem si ce influenta avem”.

  Poate mai murdara decat decizia de ieri a instantei- condamnarea lui Adrian Nastase, nevinovat, intr-un dosar construit “cu dedicatie”- este actiunea aflata in curs de desfasurare: procurorii lucreaza la intocmirea unui dosar penal in care – pornind de la dramaticul gest de ieri- Adrian Nastase urmeaza sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Este halucinant!

  In ultima saptamana, am atras insistent atentia asupra ingrijoratoarelor similitudini de fond intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul; Anexa dosarului lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.
  Ajunsese acolo in urma unei false acuze de luare de mita (care nu a fost dovedita), dosarul fiind instrumentat de DNA Brasov pe vremea cand mare sef era Valentin Selaru (azi procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

  Dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, cu complicitatea Monicai Macovei ministru al Justitiei, in epoca)- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat.

  “COINCIDENT”- nu cred in coincidente!- acelasi procuror Selaru este cel care conduce cercetarile privind evenimentele tragice din locuinta lui Adrian Nastase. Procurorul Selaru este cel care, in noaptea de 20/21 iunie 2012, a ajuns, impreuna cu o echipa operativa, la locuinta lui Adrian Nastase si, conform declaratiilor, a ridicat “o arma de foc” (revolverul) si proiectilul care a strapuns gatul lui Adrian Nastase, atungandu-i tiroida.

  Pe de alta parte, procurorul general Codruta Kovesi a declarat ca, acasa la Adrian Nastase, procurorii “au adunat din incapere probele, asa cum se procedeaza in cazul anchetarii unei eventuale fapte penale”.

  Repet: se lucreaza rapid, la parchet, pentru intocmirea unui dosar penal in care Adrian Nastase sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Comanditara acestei actiuni este Monica Macovei – ea este cea care a pus in miscare caracatita obedienta a retelei de mare criminalitate organizata din care face parte (reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei).

  Aceasta retea de mare criminalitate organizata (Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) “l-au scapat printre degete” pe Adrian Nastase, care, conform planului lor, trebuia sa ajunga in penitenciar. Acolo, ar fi urmat sa aiba soarta lui Sorin Crivat: sa fie asasinat. Preconizata asasinare a lui Adrian Nastase in inchisoare (care, fara indoiala, ar fi fost urmata de a declaratie a procurorilor conform careia moartea a fost naturala) trebuia sa fie un mesaj de inspaimantare pentru toti cei care ar fi incercat sa destructureze aceasta retea sau sa i se opuna.

  Avocatii lui Adrian Nastase depun cerere de amanare a executarii pedepsei- si sigur vor avea succes.
  In afara de acest lucru, in cazul lui Adrian Nastase opereaza, deja, prescriptia . Aceasta nu a fost invocata de avocati, care, comitand “greseala” (contextual, este o greseala) de a gandi logic (greseala comisa si de AN, in cazul de fata!) au fost convinsi de faptul ca verdictul instantei va fi de achitare, data fiind nevinovatia lui Adrian Nastase. Acum, sigur vor invoca prescriptia.

  Reteaua de mare criminalitate organizata Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu lucreaza in continuare la operatiunea “aducerea lui Adrian Nastase, cu orice pret in penitenciar” pentru ca, acolo, sa fie “pedepsit in stil mafiot” – asasinat, pentru a lansa un mesaj sinistru.
  Este motivul pentru care procurorii lucreaza de zor- sub “coordonarea” procurorului Selaru (care si-a demostrat deja obedienta fata de reteaua criminala Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu in cazul ofiterului acoperit SRI Sorin Crivat) la intocmirea unui nou dosar penal in cazul lui Adrian Nastase- pentru halucinanta acuza de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.

 11. Sentimentele adevarate la nevoie se cunosc.
  Cum arata un adevarat lider politic, un adevarat om de stat.
  Cu ocazia zilei de nastere a domnului Adrian Nastase vreau sa va reamintesc gestul pe domnia sa l-a facut in anul 2003, atunci cand alti lideri politici ai lumii isi amanau vizitele dinainte stabilite in Republica Populara Chineza.
  In 2003 prim-ministru Adrian Nastase a facut o vizita in China chiar in perioada in care marea putere mondiala se confrunta cu Sindromul respirator acut sever – SRAS.
  “În mai 2003, când poporul chinez rezista „gripei atipice”, când, unele după altele, delegaţiile străine îşi amânau vizitele dinainte stabilite, prim-ministrul Adrian Năstase, din proprie iniţiativă, a propus să întreprindă o vizită în China, vizită pe care preşedintele Hu Jintao a elogiat-o, ca expresie a profundei prietenii sino-române, potrivit zicalei „sentimentele adevărate la nevoie se cunosc”, scrie pe site-ul Ambasadei Chinei, in 23.10.2009, domnul Liu Zengwen, Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în România.
  http://theodora0303.wordpress.com/2011/06/22/cum-arata-un-adevarat-lider-politic/

 12. @

  All

  Pentru cei care nu au aflat:

  Vineri 22 iunie, la orele 17,00, suntem asteptati la Spitatul de Urgenta “Floreasca” sa-i fim alaturi lui Adrian Nastase.
  Andrei Nastase va citi, public, scrisoarea- testament lasata de tatal sau.

  In 22 iunie este ziua de nastere a lui Adrian Nastase.

  Veniti sa-i fim aproape!

 13. Chiar nu exista nicio modalitate ca cei din Parlamentul European sa afle adevarul despre ce se intampla cu justitia noastra?Ca tot suntem monitorizati…Sa citeasca de exemplu, sentinta data in procesul lui Adrian Nastase : „nu exista probe ,dar trebuie dat un exemplu…” Sau sa vizioneze filmuletul (tradus) in care basescu ameninta ca face dosarele publice…si cate-or mai fi…Cum pot ajunge toate aceste nereguli in PE?!?

 14. Cu ceva luni în urmă AN scria ” Sibillei cu prietenie ” pe prima pagină a cărţii ” Bătălia pentru viitor ” :

  ” România se află în marea bătălie pentru viitor, asumându-şi atât greşelile trecutului, cât şi sacrificiile prezentului.
  Rolul clasei politice în etapa actuală este, fără dar şi poate, unul istoric şi de o covârşitoare responsabilitate. La răscruce de vânturi a timpului, care pare că nu mai are răbdare, singura atitudine posibilă este cea lucidă, scrutând viitorul, dar şi cu un ochi atent la realitatea prezentă, ţinând seamă de imperativul major al schimbării, în spiritul unui umanism necondiţionat: construim pentru oameni, ei sunt scopul în primul rând şi nu doar mijloacele prin care se materializează ideile, teoriile, ideologiile de aici şi de aiurea… ” – ADRIAN NĂSTASE

  Cine n-a înţeles ori ” n-a înţeles ” actul de DEMNITATE, căci n-a fost dorimţă de sinucidere cât fost-a un SEMNAL într-u Trezie Naţională, e fie prost fie… Satanic Abuser – bă-SECU!

  … ” sacrificiile prezentului.. ” !!
  ” covârşitoare responsabilitate ” !
  !!! -” imperativul major al schimbării ” – !!!
  Oamenii – în primul rând…….
  în fine… : Bătălia pentru viitor poate să reînceapă !!!!!!!

  Politicianul, OMUL Adrian Năstase a dat semnalul ……. : de-aci nainte depinde mai ales de noi, noi TOŢI cei în a căror voinţă stă VIITORUL nostru, al copiilor noştri şi-al copiilor copiilor noştri ! Ei bine, NU mai există niciun motiv să se mai amâne tooot pălăvrăgindu-se SUSPENDAREA mârlanului alcoolic posedat de-o legiune de diavoli, bă-SECU !! Pt Iuda bă-SECU, ” Adrian Năstase ” reprezintă operaţiunea cu nume de cod ” vă sparg pe toţi, cum vreau, când vreau, oricum vreau, hă, hă, hăă … ”… DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE !
  AN-ul nostru , mai ales prin acest act de curaj, DEMNITATE, sacrificiu ( dacă tot n-aţi priceput vreunul !!! ) a dat SEMNALUL, oameni buni: BĂTĂLIA PENTRU VIITOR POATE SĂ REÎNCEAPĂ !!!
  E rostul, timpul, prioritate zero ( !!! ) să ne băgăm, să rezistăm şi să învingem ! Pentru că merită ! Şi să-i mulţumim lui Dumnezeu că avem un Adrian Năstase care a ţinut atâţia ani la rând Stindardul sus … noi NU suntem urmaşii Romei, nici ai lui traian bă-SECU, dar SUNTEM OAMENI LIBERI şi-i musai şi-i musai ŞI MUSAI să luptăm cu toate armele, pe toate căile, prin toate mijloacele cu Capo di tutti capii – bă-SECU şi Mafiile de le păstoreşte / tolerează / … patronează, reinventează !

  Vă atrag atenţia domnilor Politicieni ai miriştilor mioritice şi vă chiar bat obrazul ( !! ) : noi, ăştia mici ŞI Adrian Năstase n-am încetat o clipă a lupta cu Răul. Voi…. voi l-aţi subestimat pe bă-SECU, voi aţi tooot lălăit-o-n analize interminabile, voi ar cam fi vremea să vă treziţi naibii la realitate că vă CEREM limpede : UNDE SUNTEŢI ACUM ??, ACUM AVEM NEVOIE SĂ FIŢI ŞI SĂ FACEŢI CE TREBUIE… ACUM !! ADUNAŢI-VĂ DE PE MIRIŞTI, PĂMPĂLĂILOR, MUIERI ÎN IZMENE, STRÂNGEŢI RÂNDURILE ŞI TRECEŢI LA FAPTE PĂPUŞELELOR CARE…. NU SUNTEŢI VIZIBILI, VOCALI, PE FRONT … nu suficient !!
  DEŞI NOI, NOI NU V-AM PĂRĂSIT, SUNTEM ! ŞI NOI, ĂŞTIA MICI ŞI MAI ALES ADRIAN NĂSTASE !! Adrian Năstase care, deşi voi l-aţi părăsit deseori… el NU v-a/ne-a părăsit nicio clipă, zmintiţilor ! REVENIŢI-VĂ ŞI…. RE-DEVENIŢI ! AMINTIŢI-VĂ CE-I ACEEA DEVENIRE ŞI LUAŢI AMINTE ( !!!! ) – MÂRLANUL ALCOOLIC bă-SECU E ÎN RĂZBOI CU TOATĂ SUFLAREA ŞI E MAI RĂU CA ORICÂND !!!!! ATENŢIE , MAI RĂU CA ORICÂND !!!!
  O SPUN DIRECT … : STRANGEŢI RÂNDURILE ŞI PREGĂTIŢI-VĂ DE CONTRAATACURI, PEN CĂ bă-SECU VA TOT ATACA !!
  NU FACEŢI GREŞEALA IREMEDIABILĂ SĂ NU STRÂNGEŢI RÂNDURILE ÎN JURUL LUI VICTOR PONTA, CRIN, ORICARE DIN CEI DE CARE…. ATENŢIE, bă-SECU&co SE TEM ! Curajul ticăloşilor, al PENALILOR din FRICĂ izvorăşte !!!! PRICEPEŢI ASTA ŞI VEŢI ŞTII CE E DE FĂCUT, LA NAIBA !!! uuuufff !!!
  Adrian Năstase ESTE stindardul nostru ACUM, oameni buni !!! PRICEPEŢI !!! TREZIŢI-VĂ !!! NU îl subestimaţi pe Satan bă-SECU ! ACUM… ei bine de-acum, ori SUNTEM uniţi împotriva lui, a Răului, ori… NU mai suntem deloc şi ne vom fi meritând laşitatea !
  LAŞI se numesc cei care n-au curaj să recunoască actul de CURAJ ŞI DEMNITATE al Omului , Politicianului Adrian Năstase şi nu se adună pentru ca …. : Bătălia pentru viitor să reînceapă !!!!!!
  TĂCEREA TUTUROR NEDREPTĂŢIŢILOR TREBUIE, SE IMPUNE SĂ ASURZEASCĂ, ORBEASCĂ ŞI SĂ RUPĂ ZGOMOTUL, CIRCUL PĂCĂLICILOR CARE-AU ADUS JUSTIŢIA LA ” RANG ” DE …. DÂRZĂ, UNEALTĂ ! RENUNŢAŢI LA …. RENUNŢARE ! CĂ NU EXISTĂ SĂ NU SE POATĂ DACĂ STRÂNGEM RÂNDURILE, OAMENI BUNI !!

  • ULTIMATUMUL OFICIAL ADRESAT DE CINEASTUL ROBERT HORVATH PRIMULUI MINISTRU PONTA !
VOI CHEMA DIN NOU POLITIA LA ICR NEW YORK DACA PATAPIEVICI NU ESTE SCHIMBAT SI EXPOZITIA ANTISEMITA NU ESTE INCHISA !
   PRESEDINTE DE ONOARE ICR …..TRAIAN BASESCU
   PRIMUL MINISTRU
ULTIMATUM OFICIAL
   Domnule Ponta
Ma numesc Robert Horvath Deva
Sunt de meserie cineast. Absolvent IATC Bucuresti – Cinematografie.
Presedinte Devartes Film International New York – Tokyo
   Nu am renuntat la cetatenia romana si nu o voi face niciodata .
Eu sunt artistul care prin chemarea politiei americane am deslantuit deacum
prea cunoscutul scandal ICR New York si o voi face din nou cat de curand daca conditiile ultimatului meu nu sunt indeplinite.
http://devanewyork.blogspot.com/2010/01/expozitia-patapievici-deschisa-dupa-doi.html
   CONDITIILE MELE SUNT URMATOARE
-INCHIDEREA EXPOZITIEI SI VOPSIREA IN ALB A PERETII GALERIEI ICR NEW YORK
- SCHIMBAREA IMEDIATA A CONDUCERII ICR PATAPIEVICI CAT SI ECHIPEI DIN NEW YORK
In caz contrar voi chema din nou politia, atentiona FBI si voi adresa un protest Departamentului de stat SUA etc……
Confirmati primirea si numarul de inregistrare.
Robert Horvath Deva
Cineast
Urmariti ROBERT HORVATH DEVA BLOG/
   MEMORIU COMPLET :
   http://devanewyork.blogspot.com/

 15. @

  All

  Alaturati-va, pe Facebook, grupului (cauzei) “Solidari cu Adrian Nastase”.

  Impreuna- si cat mai multi- vom reusi!

  P.S.
  Sloganul lui Adrian Nastase, in 2000, a fost “Impreuna, pentru viitor”.
  Sa strangem randurile: impreuna, pentru viitor!

 16. Am dubii ca Macovei este in primul rind femeie, judecind dupa modul barbatesco-barbar in care ii place sa actioneze. Nu stiu daca e mama sau nu, dar nu pare sa stie ce inseamna o familie. Nu spun asta cu usurinta. Modul pervers, josnic, in care il urmareste si ataca pe Dl. Nastase, chiar si atunci cind acesta a cazut jos si nu se poate apara, mi se pare de o perversitate diabolica, malefica, semn de boala psihica agravata. Declaratia sa ca nu crede in diagnosticul pus de un doctor, implicind ca acesta este corupt, este dovada acestei paranoia. Pentru ca nu spui asta pina nu ai dovezi clare.

  Sigur, politica nu se poarta cu manusi, dar exista pina si aici limite acceptate pe plan international, in tarile civilizate. Ori Macovei a ajuns peste niste limite ale normalului in politica.

  http://www.mediafax.ro/politic/macovei-am-dubii-ca-diagnosticul-lui-nastase-este-corect-intrucat-e-dat-de-bradisteanu-9775408

 17. Atit de tar m-a dezgustat Macovei, atacind pina la urma un om in suferinta, care nu se poate apara, incit am sa-i spun ca este o bestie nazista!

 18. INFRACTOAREA MONICA MACOVEI (IMPLICATA IN OPERATIUNI DE MARE CRIMINALITATE ORGANIZATA) SA CEARA DEMISIA LUI TRAIAN BASESCU!

  Citez din presa:
  “Gestul ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, de a-l suna pe (…) Adrian Năstase şi de a negocia cu acesta un regim preferenţial de a ajunge la închisoare este inacceptabil. Şi aşa rămâne, chiar dacă ministrul ar promite public că va telefona tuturor condamnaţilor la pedepse cu închisoare de azi încolo ca să-i întrebe cum vor să fie duşi la penitenciar”, a declarat, vineri (23 iunie 2012; n.A.) Monica Macovei.”

  Conform celor precizate de Victor Ponta, Traian Basescu a fost pus la curent de Ioan Rus in legatura cu modul preconizat de a se executa mandatul, in cazul lui Adrian Nastase. Mai mult, Traian Basescu nu a avut nimic impotriva- chiar s-a interesat de starea lui Adrian Nastase.

  Pe cale de consecinta, infractoarea Monica Macovei (implicata direct in marea criminalitate organizata – reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei) ar trebui sa ceara si demisia lui Traian Basescu- cel putin pentru complicitate.

 19. http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/23/haita-basisto-macovista-basescu-justitia-morar-justitia-macovei-justitia/
  Un magistrat de la DNA, implicat în cercetarea lui Năstase, este numit judecător la Curtea Supremă şi judecă dosarul lui.
  Instanţa acceptă să audieze 970 de martori ai acuzării, faţă de numai cinci martori ai apărării lui Năstase
  Procurorii le dictează martorilor conţinutul declaraţiilor “lor”
  Un judecător de la Curtea Supremă cedează în faţa manevrelor DNA, permiţând instalarea unui haos procedural premeditat
  Instanţa ignoră faptul că proprii săi experţi contabili independenţi au respins în totalitate afirmaţiile procurorilor referitoare la daunele financiare provocate
  Nici una dintre dovezile procuraturii nu a făcut conexiunea între Adrian Năstase şi acuzaţiile inventate împotriva lui
  Judecătorii care au votat pentru condamnarea lui Năstase recunosc că : “nu exista o proba directa care sa-l incrimineze pe acuzat…”
  O condamnare bazată pe presupuneri niciodată dovedite, şi impusă prin presiunea DNA şi campania sa agresivă de calomniere
  „Sigur, daca Traian Basescu mi-ar spune ca intrarea Romaniei in Spatiul Schengen depinde de condamnarea mea pentru afisele electorale din 2004 sau pentru oricare alte motive, as putea sa accept acest sacrificiu, asa cum am facut in 2004, dupa al doilea tur la prezidentiale – cand, dupa finalizarea negocierilor cu UE, in decembrie 2004, pentru a nu periclita semnarea Tratatului de aderare, in mai 2005, nu am cerut renumararea voturilor – pentru diverse nereguli – ceea ce ar fi putut duce la revolte de strada, pe modelul “revolutiei” de la Kiev, si in final la amanarea semnarii Tratatului.
  Cred, in continuare, ca atunci am procedat corect… Acum, am impresia insa ca mizele sunt marunte si chiar murdare” – Adrian Nastase

 20. http://theodora0303.wordpress.com/2012/06/23/haita-basisto-macovista-basescu-justitia-morar-justitia-macovei-justitia/
  Haita criminala basisto – macovista a reusit sa il condamne la 2 ani de inchisoare cu executare pe fostul prim-ministru al Romaniei Adrian Nastase.
  Dosarele fabricate impotriva lui Nastase prin falsificarea dovezilor, santajarea martorilor, mintirea instantelor de judecata si campaniile in presa scrisa si la televiziunile basiste menite sa insele opinia publica.
  Toate acestea au fost orchestrate de catre fostul ministru al Justitiei Monica Macovei si Procurorul sef al DNA Daniel Morar.
  Faptele uluitoare au fost recunoscute de multi, au fost ignorate de unii si totusi, au ramas necunoscute majoritatii oamenilor.
  In acesta vreme Basescu, Udrea, Falca, Videanu si ceilalti sunt liberi ca pasarea cerului.
  Ni se tot spune ca nu trebuie sa comentatm sentintele.
  De ce nu trebuie?!
  “Este o gravă greşeală. Mai ales în astfel de cazuri sentinţele, dar mai ales felul în care s-a desfăşurat procesul şi cercetarea penală trebuie discutate. Fără această discuţie lucrurile vor merge din prost în mai prost.”
  “Judecătorii ajung să judece nu după fapte şi după probe, după lege, ci după convingeri personale sau dupa ordinele primite.”
  Traim vremuri grele imi scria un prieten pe facebook.
  Sansa cea mai mare este ca inca mai traim.
  Mai traim sau este doar o iluzie?
  ‘Din momentul in care a fost desemnat premierul Romaniei a fost tinta unei intense actiuni de demonizare.”
  “Ce aveam noi de făcut atunci: negocierea aderării la UE şi la NATO, scoaterea ţării din recesiune, revenirea la creştere economică”
  Dupa 2004 Adrian Nastase a fost victima dorintei de razbunare a lui Traian Băsescu care nu il dorea contra-candidat în 2009 dar si a unor jocuri de putere din interiorul PSD.
  Ce s-a intamplat la DNA?
  – dolari tipăriti dupa data cand spune DNA că i-ar fi dat mita
  – in dosarul “Trofeul calităţii” lui Adrian Nastase i s-a refuzat dreptul la aparare. Motivarea sentintei completului de trei judecători: nu există probe care să-l incrimineze, dar trebuie sa dam un exemplu, să-i speriem pe politicieni.
  “Se insinuează, nu de ieri, de azi, ideea că, sacrificându-l pe Năstase, scăpăm de MCV, şi că acest sacrificiu ritual este modul lui de a participa la servirea interesului naţional”
  Pentru a ridica MCV, Bruxellesul vrea o justiţie de calitate sau condamnarea “marilor rechini”?
  “Gestul lui Adrian Năstase poate fi un argument al urgenţei unei mari dezbateri publice despre adevărata stare a justiţiei”

 21. Monicuta, Cu Dusuri Scotiene Ai Incercat?

  In albumul cu femei devstate erotic de prezenta animalica a masculului alpha, Basescu, la loc de cinste si la concurenta in ale hidosdeniei cu Andreea Pora si amandoua cu Muma Padurii, troneaza fotografia fostei procuror coomunist si actual mare justitiar capitalist Monica Macovei. Privita din fata poza Monicutei aduce pana la identificare cu o iapa betiva, scapata de conducatorul de atelaj tuciuriu nesupravegheta pe strazile capitalei si intrata in coliziune frontala cu un tramvai caruia i-a fost imposibil s-o mai evite in intersectie. Singura trasatura care o mai personalizeaza puternic dupa carnagiul produs de carambolul frontal sunt pungile de betivan inrait care i s-au format sub ochi si care, in timpul balansarii lor, se prind intr-o hora de autoerotism cu sfarcurile tzatzelor. Ca ar fi urata ca sapte magari nu ar deranja prea tare, ceea ce deranjeaza insa este rautatea viscerala, care tine deja de patologic cu care si l-ar dori pur si simplu calcat in picioare de bocancii caraliilor de la Rahova pe d-l Adrian Nastase.
  Imbecila nu-si da seama (sau poate isi da, dar nu-i pasa) ca astfel de declaratii de-a dreptul paranoic patimase intaresc convingerea a tot mai multi romani, ca Adrian Nastase este o victima, condamnata pe nedrept, pentru a da satisfatice unor personaje cel putin dubioase ca aceasta Monica sau chiombu’, care pur si simplu il urasc de moarte. Si-l urasc deoarece ei, ca asa zise personalitati politice, nu se ridica nici macar pana la nivelul gleznei d-lui Adrian Nastaser, din orice punct de vedere ai lua in calcul o presupusa comparatie. Monica Macovei, incapabila de altceva decat de a uri si a se razbuna, isi pierde si usoarele urme de ratiune ramasa nealterate de noaptea mintii si face declaratii de-a dreptul halucinante, menite sa induca boboreanului ideea ca gestul de barbatie si onoare incercat de d-l Nastase, de a-si lua viata pentru a nu da satisfactie unor nulitati, nu a fost altceva decat o facatura pusa la cale de ministru de interne si d-l doctor Bradisteanu, o somitate in materie, ambii pesedisti, pentru a-l face scapat pe Adrian Nastase de la efectuarea sentintei.
  Sunt convins ca la declararea in public, televizat, a acestei gogomanii fara egal s-a inregistrat si o minune anatomica, Monicai Macovei revenindu-i ciclul menstrual dupa ce ani la rand saracuta se autodeclarase la menopauza. Si nu i-a revenit singur, ci insotit si de un orgasm multiplu generat de imaginea lui Adrian Nastase cu catuse la maini si impuscat in gat.
  Ce nu stie Monica Macovei este faptul ca nu se va bucura prea mult de aceasta minune, cel mult pana in toamna cand, tot in urma unui soc, va reintra la menopauza. Iar socul ii va fi dat de imaginea basescului cu lanturile acnorelor de la navele praduite de el la maini si dus cu duba de la Cotroceni, mai intai la Parchet pentru a-si termina periplul politico-penal la Rahova.

 22. ADRIAN NASTASE; VICTIMA UNEI TENTAIVE DE ASASINAT RITUALIC,
  PENTRU A SE FI OPUS EFICIENT INTERESELOR ANTIROMANESTI ALE MASONICULUI “DISTRICT TRANSILVANIA” (conex, Republica de la Cluj)

  Adrian Nastase poarta semnele unui asasinat ritualic masonic ratat.

  Adrian Nastase NU ESTE MASON- este Cavaler de Malta.
  Dar, a sustinut activ “reaprinderea luminilor masoneriei” romane la inceputurile anilor 1990. Mai exact, datorita lui exista Marea Loja Unita a Romaniei- loja regulara.
  Este firesc sa aiba o recunoastere onorifica si o influenta legata de aceasta.
  Influenta opiniilor lui avea sa-i atraga razbunarea unei “factiuni masonice” antiromanesti.

  Impotriva lui Adrian Nastase a fost inscenat un proces, in mod ostentativ fals si nedrept- pronuntandu-se ostentativ o sentinta nedreapta, privativa de libertate (doi ani); acest lucru este evident, caci instanta de fond a precizat clar ca nu exista probe impotriva lui Adrian Nastase si nu s-a inregistrat vreun prejudiciu.
  Mesajul dorit a fi transmis este clar: “temeti-va, caci asa vor pati toti cei care vor intra in conflict cu noi si ni se va opune”. Adrian Nastase nu s-a temut de nimic si de nimeni!

  Motivul real al acestui sacrificiu ritualic (pe toate planurile) este multiplu: opozitia eficienta lui lui Adrian Nastase fata de masonicul District Transilvania (aflat in directa relatie cu ceea ce curent se numeste “Republica de la Cluj”) care dorea faramitarea Romaniei; opozitia sa eficienta, in perioada in care a fost premier, impotriva “baietilor destepti” (de exemplu, Bogdan Buzaianu- Energy Holding) reprezentati ai masoneriei; opozitia sa eficienta- soldata cu procese – impotriva unor alti masoni care au incercat sa prejudicieze interesele Romaniei (de exemplju, Ovidiu Tender- protejat, politic, la nivel inalt, de Ioan Talpes). Exemplele pot continua.

  Cunoscator ale culiselor puterii pe toate planurile, in decembrie 2000, cand a devenit prim minisru, Adrian Nastase a acceptat un fel de “pace masonica”- motiv pentru care in guvernul sau au detinut portofolii membri ai “Republicii de la Cluj”- direct legata de Districtul Transilvania. Unul dintre acestia este Ioan Rus- fost si actual minsitru de Interne.
  Adrian Nastase a fost, totdeauna, adeptul declarat al ideii “adversarii (si dusmanii) trebuie tinuti aproape”. De asemenea, a fost mereu adeptul ideii ca oamenii pot fi schimbati pozitiv, daca te afli in permanent contact cu ei. In acest caz, din pacate, s-a inselat.

  Atacul impotriva lui Adrian Nastase a inceput odata cu alegerile prezidentiale din 2004.
  Adrian Nastase a castigat alegerile, Victoria fiind cedata- cu sprijinul direct al PSD (al masonilor legati de interesele carora li se opusese Adrian Nastase) contracandidatului sau, Traian Basescu, care cazuse de acord cu sprijnirea acelor interese.
  In afara de realizarea acestor interese, un alt scop clar a fost “sacrificarea” lui Adrian Nastase: scoaterea din viata politica si inlaturarea lui din planul public decizional.

  Intrucat acest lucru nu s-a reusit (Adrian Nastase revenind, spectaculos, in zona decizionala, in pofida atacurilor, in 2007) i-a fost inscenat un proces evident contrafacut, cu scopul de a-l degrada si umili total, uman (“plimbarea” lui in zeghe, cu catuse la maini, ca spactacol public) si, apoi, uciderea lui ritualica (dupa umilirea lui maximala, intre zidurile inchisorii) in interiorul penitenciarului.

  Este o razbunare masonica pentru cineva care NU este mason, a sprijinit reaprinderea luminilor masoneriei- dar s-a opus eficient intereselor negre, anti-romanesti ale unor masoni, dejucandu-le.

  Putina istorie masonica recenta:
  Districtul Transilvania- “Republica de la Cluj”- interese antiromanesti, scindarea Romaniei

  Grupul supranumit „Districtul Transilvania” l-a avut in frunte initial pe masonul Andre Szakvary In 1994, el a devenit membru al Supremului Consiliu pentru Romania condus de Dan Amedeo Lazarescu. Fusese recomandat de Henri Baranger, Mare Comandor al Supremului Consiliu de grad 33 pentru Franta.
  Dan Amedeo Lazarescu a declarat in repetate randuri ca „este vorba despre o manevra oculta a Supremului Consiliu pentru Franta” si ca „Henri Baranger se amesteca in treburile interne ale Romaniei. Aceste ingerinte s-au exercitat in stabilirea componentei si a conducerii delegatiilor Supremului Consiliu pentru Romania la reuniunile internationale la care am participat, culminand cu impunerea lui Andre Szakvary in locul meu.” Ceea ce atrage atentia in aceasta afirmatie este tocmai faptul ca problemele masoneriei sunt confundate cu treburile interne ale Romaniei, in contextul in care masonii au afirmat mereu ca ei nu se amesteca in politica.

  „Districtului Transilvania” a avut ca scop initial scindarea Lojei Nationala- urmand ca scindarea sa apara, ca reflex, la nivel administrativ si territorial, prin actiunea unor reprezentanti ai institutiilor statului. Cnform planului, Transilvania trebuia rapid separata de restul Romaniei.

  Dan Amedeo Lazarescu- senator PNL in 1994- a dezvaluit actiunile lui Andre Szakvary, ale Districtului Transilvania, intr-o sedinta a Parlamentului Romaniei (citez):
  „Ceea ce se intampla de catva timp in miscarea masonica romaneasca, si s-a intamplat si sambata la Cluj-Napoca, este o imensa porcarie. Cativa parveniti cu pretentii de reprezentanti ai masoneriei creeaza un periculos curent cu caracter antinational”.
  Costel Iancu, Supremul Comandor al MLNR a fost audiat, legat de acest subiect”, de Comisia parlamentara pentru control a SIE. In cadrul audierii a afirmat ca, intr-o intalnire desfasurata la Bruxelles, „reprezentantii masoneriei europene au spus clar ca trebuie sa se produca o impartire a Romaniei in regiuni autonome”, Transilvania fiind una dintre ele.

  Revenind la Adrian Nastase:
  Ceea ce s-a petrecut in 20 iunie 2012 a fost expresia unei razbunari masonice.

  A fost condamant definitiv, la o pedeapsa privativa de libertate, intr-un dosar OSTENTATIV contrafacut (si cu nume simbolic “Trofeul calitatii”!- Adrian Nastase spunea “eu sunt trofeul din dosarul “Trofeul calitatii”). Adrian Nastase a fost condamnat cu cinism, in incheierea instantei (de fond) existand mentionat explicit ca NU exista dovezi impotriva lui si ca nu exista prejudiciu.

  Alegerea datei nu a fost intamplatoare- anul acesta, Solstitiul de vara s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie, in jurul orei 1,00 a.m.
  Ziua de nastere a lui Adrian Nastase este 22 iunie (cand, de obicei, este Solstitul).

  In 20 iunie, jurul orei 22,30, la domiciul lui Adrian Nastase a sosit un “tandem” de politisti (instruiti sa imobilizeze- cel care, zice-se, l-ar fi salvat de la moarte, anihilase varfuri ale clanului Camataru, ale clanului Gemenilor; individul actiona violent fara clipire).
  Acesti politisti in civil trebuiau sa-l aduca la penitenciar pe Adrian Nastase care, la “implinirea Solstitiului”, trebuia supus unor sinister actiuni umilitoare si dure.
  Apoi, urma sa fie asasinat ritualic (cu o “mana necunoscuta”, desigur) in penitenciar.

  “Reprezentantul” Republicii de la Cuj (corelata cu Districtul Transilvania) – actual ministru de Interne- i-a telefonat lui Adrian Nastase in jurul orei 22,00, in 20 iunie, aparent (subliniez, aparent) pentru a “se pune de acord” asupra modalitatii in care Adrian Nastase urma sa fie luat de la domiciliu si dus la penitenciar.
  Pentru a se “acoperi”, Ioan Rus i-a telefonat, anterior, mult mai tanarului, mai neexperimentatului politic si mai putin cunoscator al unor astfel de culise, Victor Ponta, pe care l-a facut sa creada ca actioneaza astfel (discutans cu Adrian Nastase) din umanitarism.

  In discutia telefonica dintre Ioan Rus si Adrian Nastase apare- analizat in aceasta cheie- mesajul ca Adrian Nastase stia ce i se pregateste si ca nu va accepta situatia.
  Cei care il cunosc pe Adrian Nastase stiu foarte bine ca acele cuvinte ale lui nu ascund defel ideea ferma a sinuciderii- dar ca Adrian Nastase, care lupta pana in ultima secunda, isi vinde scump demnitatea si ca- desigur- daca nu o poate salva, prefera, ca orice Cavaler, moartea, pe care si-o da singur si demn, barbateste.

  Acelasi reprezentant al “Republicii de la Cluj” (corelata cu Districtul Transilvania) i-a telefonat si lui Traian Basescu pentru a-l pune la curent “cu situatia”. Nu se stie cu “ce situatie”- cert este ca nu l-a mai tinut la curent, dupa producerea tragicelor evenimente, dovada fiind faptul ca Traian Basescu a trebuit sa telefoneze la serviciul ambulanta pentru a afla stiri despre starea lui Adrian Nastase.

  Ioan Rus a “trimis” la locuinta lui Adrian Nastase si o ambulanta- dar, in urma invenstigatiilor, medicii au afirmat ca nu stiau de ce s-au deplasat acolo (fusesera instiintati ca ar putea fi nevoie sa i se acorde ajutor unui barbat de peste 60 de ani) si ca, atunci cand au fost chemati sa intervina, li s-a spus ca “lesinase” un barbat de peste 60 de ani. Or, realitatea constatata avea sa fie cu totul alta!
  Acest lucru demonstreaza ca “scenaristii masoni” avusesera in vedere, pentru maxima siguranta, “asomarea” lui Adrian Nastase de catre (cel putin unul dintre) politistii instruiti pentru reactii dure (sub pretextul ca ar fi incercat sa se opuna), urcarea lui in ambulanta si transportarea la penitenciar pentru “procedurile ritualice la orele si datele stabilite”.

  FILMUL EVENIMENTELOR
  Adrian Nastase avea sa le dejoace planurile.
  In mod evident, nu se asteptase ca “echipa mortii” sa soseasca atat de repede.
  Politistii au fost lasati sa patrunda in casa, iar asa-zisul lui “salvator” (in realitate un calau- iar evenimentele au demonstrat ca este unul dintre cei instruiti sa infaptuiasaca asasinatele masonice, conform ritualurilor) i-a pus urgent catusele la maini lui Adrian Nastase.

  Adrian Nastase a jucat, inteligent, o carte mare: a stat linistit (de aceea nu a fost lovit si nu a lesinat pentru a fi urmat planul aducerii lui la ambulanta in stare de inconstienta).
  A afirmat ca doreste sa-si ia carti din biblioteca si, incatusat, a mers in birou insotit de asa-zidul “salvator”.
  Adrian Nastase a scos un revolver, l-a apucat cu dreapta (este dreptaci) si l-a dus la tampla. Politistul l-a atacat- revolverul a cazut din mana lui Adrian Nastase (incatusat)..

  Politistul a scos un pistol cu amortizor (motiv pentru care impuscatura nu s-a auzit de afara) si a tras asupra lui Adrian Nastase care (cei care il cunosc stiu) este agil si se misca repede. Primul glonte nu l-a nimerit (s-a infipt in tocul usii). Al doilea glonte l-a nimerit pe Adrian Nastase doar sub clavicula dreapta, glontele iesind prin deltoid.

  Apoi, politistul a luat un stilet si, pornind de sub urechea stanga catre dreapta, respectand ritualul masonic (parafrazez) “i-a taiat gatul de la o ureche la alta”, pe dinauntru.

  Cine analizeaza cu atentie una dintre fotografiile extrem de clare ale lui Adrian Nastase, aflat pe targa (fotografiat din stanga) vede clar, foarte clar, deasupra fularului, o mare si adanca taietura de stilet!
  Este clar ca Adrian Nastase – cu catuse la maini- nu a stat “linitit”, desi fusese imobilizat.
  Este motivul pentru care calaul asa-zis politist are o rana la mana- si este motivul pentru care nu a reusit sa il ucida, stiletul trecand, miraculus, la doi milimetri de carotida si neatingand zone vitale.
  Aici, fara indoiala, mana criminalului a fost “miscata” de Mana lui Dumnezeu!

  Motivul pentru care Monica Macovei cere cu insistenta demisia ministrului de Interne Ioan Rus (s-a intrebat cineva de unde are acea siguranta care pare a fi “un drept”?) este faptul ca a fost ratata operatiunea preconizata, de umilire, degradare umana si, apoi, ucidere ritualica a lui Adrian Nastase in penitenciar- cu respectarea simbolisticii oreleor si datelor, pentru a transmite mesajul infricosator la distanta.

  P.S.
  In aceasta cheie- a atacului masonicului District Transilvania (avand reflex “civil” in Republica de la Cluj”) trebuie citita postarea lui Adrian Nastase din 27 mai- dar si cea mai veche (editorial in Jurnalul national) “Cata vreme mai e cineva in tribune”.

 23. IN CAZUL LUI ADRIAN NASTASE:
  IOAN RUS ACTIONEAZA LA ORDINELE MONICAI MACOVEI?

  Nu cred in coincidente- iar, in acest moment, sunt mai atenta ca oricand la detalii “coincidente”.

  Intre actiunile si declaratiile lui Ioan Rus si cele ale Monicai Macovei, legate de Adrian Nastase, pot fi observate extreme de ciudate similitudini.
  Ciudatenia devine de-a dreptul suspecta (am folosit un eufemism) constand ca actiile si declaratiile lui Ioan Rus se “muleaza” intocmai pe declaratiile sinistre ale Monicai Macovei- ULTERIOR formularii acestora de catre procuroarea implicate in marea criminalitat organizata.

  Dau un singur exemplu relevant:
  Monica Macovei a “intrebat”- adresandu-se “nu-se-stie-cui”- citez:
  “Cine a stabilit ca, dupa interventia chirurgicala (…) Adrian Nastase nu poate fi incarcerat si tratat in spitatul Penitenciarului Rahova, cel mai bine dotat spital-penitenciar, datorita inclusiv medicul Serban Bradisteanu, fost senator PSD si inculpat si el de DNA”.

  Ioana Rus a fost cel care a raspuns, cu o ciudata promptitudine, prin fapte, anuntand ca Politia a solicitat ca luni 25 iunie 2012, Adrian Nastase sa fie examinat de o comisie de medici, urmand sa primeasca raspuns daca- sau cand- poate fi transferat la Rahova.

  Acest demers-raspuns pare dement- caci Adrian Nastase se afla, in momentul declaratiei lui Rus, la trei zile distanta dupa o interventie chirurgicala extrem de delicata, vizand ranirea grava intr-o zona vitala si fiind in sectia de Terapie intensiva.

  Monica Macovei- o reala infractoare (implicata in marea criminalitate organizata) – a “lansat-nu-se-stie-catre-cine” si ca are “dubii” in privinta diagnosticului doctorului Bradisteanu (motivatia ei frizand ridicolul pur: “pentru ca este pesedist”!).

  Dincolo de halucinanta lipsa de bun simt a Monicai Macovei- de a pune, public, la indoiala diagnosticul unui specialist de prestigiu, intr-un caz medical grav, acest fapt fiind notoriu- intrebarea este: va raspunde Ioan Rus cu aceeasi promptitudine “ordinelor la distanta” transmise de Monica Macovei si, cu o motivatie de genul “pentru a nu crea suspiciuni” va solicita ca specialistul Bradisteanu sa nu faca parte din comisia care il va examina pe Adrian Nastase?

  Am semnalat faptul ca pe blogul Roxanei Iordache a aparut un text absolut ingrijorator (semnat “Districtul Transilvania”) in care numele lui Ioan Rus apare extrem de grav implicat (aparent, indirect) in ceea ce s-a petrecut cu Adrian Nastase, in Zambaccian, in noaptea de 20/21 iunie 2012 (este vorba despre sinucidere).
  Nu imi face deloc placere, dar nu pot sa nu remarc ca unele actiuni ale lui Ioan Rus- “coincidente” cu vointa exprimata de Monica Macovei- par a “rima” bine cu ceea ce se desprinde din textul semnat “Districtul Transilvania” (legat de “Republica de la Cluj”, cum se si mentioneaza inca din titlu; ca Ioan Rus este membru al “Republicii de la Cluj” nu reprezinta un secret pentru nimeni).

  Scuzele de genul “trebuie sa procedam astfel incat sa nu dam impresia ca il favorizam pe Adrian Nastase” nu ar fi crezute nici de scolarii din elementara.
  Modul in care este tratat Adrian Nastase demonstreaza, chiar si pentru cei mai putin atenti la amanunte ca este defavorizat – nicidecum favorizat.

  Felul in care procedeaza Ioan Rus- manifestand o suspecta graba in a incerca sa-l duca pe Adrian Nastase, aflat intr-o stare foarte precara, la Rahova, si sa-l incarcereze- nu este scuzabil. Mai mult, consider ca este chiar relevant pentru intentiile sale- “coincidente” cu ale Monicai Macovei careia ii merge, fara gres, pe urme.

  P.S.
  Victor Ponta a fost UNICUL din guvern care a venit sa-l vada pe Adrian Nastase, la spital- si il felicit.

  Ce l-a impiedicat pe Rus- cel caruia Adrian Nastase i-a dechis calea catre un ;protofoliu- sa vina sa-l vada? Cumva, spaima ca o va supara pe Monica Macovei?

  Dupa ce i-a trimis in Zambaccian o bruta de politist – sub penibilul pretext ca “il protejeaza intrucat s-ar afla intr-o stare depresiva” (asa se “protejeaza” cineva- trimitandu-i o bruta care pune catuse la maini imediat, unui om rafinat si civilizat- asa cum a procedat si cu cei din clanul Camataru ?; asa l-a “protejat” Rus pe Adrian Nastase, trimitandu-i o bruta care s-a ocupat de arestarea Camatarilor si a celor din clanul Gemenilor?) nu cumva Rus ar fi trebuit sa-si spele macar a mia parte din pacate vizitandu-l la spital pe Adrian Nastase? Sau Rus nu va fi putut- admitand ca ar fi vrut- intrucat nu avea dezlegare de la Monica Macovei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s