Efortul PDL de internationalizare si prezentare deformata a dezbaterii politice interne este contrar interesului national

         Într-un gest total lipsit de responsabilitate, Partidul Democrat Liberal a internaţionalizat o dezbatere politică internă, legitimă şi necesară. Câtă vreme lupta politică se duce cu mijloacele legale, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, este mincinos şi calomnios să prezinţi, în Parlamentul European, lucrurile ca pe o lovitură de stat. Deciziile unui Parlament nu au cum fi lovituri de stat.

         Este o realitate faptul că, până de curând, printr-un inimaginabil abuz de putere, toate instituţiile statului au fost conduse de oamenii PDL şi ai preşedintelui Traian Băsescu. Aceste instituţii au acţionat ca instrumente ale PDL după schimbarea guvernului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu. Au pus piedici actului de guvernare. S-au dovedit partizane, fără nici cea mai mică jenă. Nu au lăsat nicio opţiune actualei guvernări şi majorităţii parlamentare. Din păcate, lucrurile au ajuns la un punct în care trebuie să se ia decizii importante.

         Aceste decizii sunt necesare şi urgente. Un minim bun simţ i-ar fi obligat pe şefii acestor instituţii, numiţi politic, să demisioneze. Nu o fac, sunt schimbaţi în cadrul definit de lege, în Parlament, prin decizii cât se poate de transparente.

         Ceea ce face acum PDL la Parlamentul European este un act ostil nu USL, ci interesului naţional. Sunt decepţionată şi dezgustată de scrisorile colegilor mei de Parlament, Cristian Preda şi Theodor Stolojan. Modul în care prezintă realităţile româneşti este grotesc. Nu au fost indignaţi de abuzurile în serie ale colegilor lor din PDL, care au afectat milioane de români. Nu au sancţionat mizeriile Robertei Anastase. Au tăcut în faţa faptelor de corupţie ale colegilor lor de partid. Acum, însă, atacă din toate poziţiile PSD şi USL.

         Nu găsesc nici firească şi nici loială reacţia Curţii Constituţionale, care participă şi ea la internaţionalizarea situaţiei politice din România. Nimeni nu a pus problema înlocuirii judecătorilor de la Curtea Constituţională. Este adevărat că am reclamat posibila incompatibilitate a doi dintre judecători, dar este treaba instituţiilor abilitate să se pronunţe. Cum la fel de adevărat este că atribuţiile Curţii trebuie regândite. Dar asta se va petrece tot în Parlament, ca urmare a unei dezbateri publice deschise şi transparente.

         De aceea, m-am simţit obligată ca, la rândul meu, să le scriu colegilor din Parlamentul European, pentru a le prezenta adevărata situaţie politică din România şi pentru a contracara minciunile domnilor Preda şi Stolojan. Nu pot asista pasivă la denigrarea României, pentru că despre asta este vorba în acţiunea PDL – de internaţionalizare a unui proces politic intern, care nu are nimic excepţional. Apelul la amintirea mineriadelor este un act laş.

         PDL nu a înţeles nimic din lecţia primită in 10 iunie, ziua alegerilor locale. Acţionează cu aceeaşi aroganţă, dovedind acelaşi tupeu sfidător. Acţiuni precum cele de astăzi vor fi sancţionate de români, care au dovedit că resping modul iresponsabil şi corupt în care a guvernat PDL.

8 gânduri despre “Efortul PDL de internationalizare si prezentare deformata a dezbaterii politice interne este contrar interesului national

  1. Haideti sa vedem cine s-a indignat azi: Daul, seful PPE, Reding, o apropiata de la Comisia Europeana, dl. Gitenstein, Macovei, Ungureanu, Turcan si citiva analisti. Adica exact oamenii apropiati lui Basescu si regimului sau. Toti au de pierdut mult din maturarea regimului Basescu, si, evident, tipa si cel mai tare.

    Cind PDL a preluat sefia Camerelor Parlamentului, opozitia de atunci nu a facut un asemenea tambalau. Acum insa, vedem cine este specialist in scandaluri si deturnarea atentiei cetatenilor de la problemele tarii.

    Cel mai dragutz e cum hotul striga hotul: adica judecatorii de la CC politizeaza subiectul, pentru ca le e frica sa nu-si piarda scaunele. Nu ca i-ar durea de democratia din Romania, ca doar n-au tipat de 7 ani de zile la Basescu permitindu-i sa devina de facto Sef de Stat si de Guvern, si sa conduca in stil autoritar tara.

  2. Solutia aleasa de Adrian Nastase- de a renunta la cererea de intreupere a pedepsei, in conditiile in care cauza urma sa fie stramutata “cu dedicatie” – este un exceptional reflex de luptator.

    Sa nu uitam ca Victor Ciorbea a fost procuror si, cand a facut acea afirmatie, anume ca Adrian Nastase ar putea fi omorat “cu ocazia” transportului in orasul-nu-stiu-care unde ar fi stramutata judecarea cauzei, a vorbit intuind perfect gandirea si intentiile procurorilor Monicai Macovei.

    Subliniez ce am mai scris: in penitenciar, viata lui Adrian Nastase este in pericol. I s-a pregatit- si intentia este mentinuta- soarta lui Sorin Crivat (asasinat in penitenciarul Codlea).

    Amintesc ca de “noul caz Adrian Nastase” (legat, formal, de tentativa de sinucidere- pe fond, este si altceva, extrem de grav) se ocupa procurorul Selaru- acelasi care a “ingropat” cazul Sorin Crivat, asasinat in penitenciarul Codlea.

  3. Urmatorul pas pe care aproape l-a anuntat, in subtext, Traian Basescu este declararea starii de urgenta.
    Asta inseamna dizolvarea Parlamentului, interzicerea unor televiziuni si ziare, etc.

    USL trebuie sa se grabeasca- ar putea fi o chestiune de ore!- atat cu suspendarea lui Basescu DAR si- fulger!- cu modificarile necesare privind anumite chestiuni legate de Curtea Constitutionala.

  4. Felicitari noului presedinte al Senatului- Crin Antonescu!
    Felicitari noului presedinte al Camerei Deputatilor- Valeriu Zgonea!

    Separat:
    Felicitari premierului Victor Ponta pentru modul impacabil in care s-a comportat si a actionat, subliniind, ireprosabil, separatia puterilor in stat!

    Felicitari pentru USL!

  5. Nu cred ca Adrian Nastase va fi omorat,daca nu rezista,e posibil sa moara.Dar au reusit sa il trimita le beci.
    @Ambasadorul american ne critica,austriecii ne critica pentru situatia din Parlament.Cine sunt ei?
    Asa un alt amabasador american a intervenit ca sa il scoata de dupa gratii pe Dinu Patriciu.

  6. Se-nvarte Roata, Traienila Zis Chiombila!- Bravo USL, Go For It !

    O fantoma securista tronand chiomb in capul tarii,
    Spumega spurcandu-si gura mai ceva ca largul marii,
    Santajandu-si adversarii cu dosare de doi bani
    Isi vrea inapoi Puterea pentru el si-ai sai golani.

    Jalnica e aratarea, disperata-nfricosata
    Privind cas la jocul sortii ce se-invarte ca o roata
    Si la glia de sub talpa, ieri beton armat nu alta
    Azi nisipuri miscatoare ce-l ineaca drept rasplata.

    Toata uneltirea-i stramba spre a confisca Puterea
    Devenit-a dintr-o data junghiul care-i da durerea
    De-a-si vedea lucrarea hoata aruncata-n colt de pod
    El urmand sa stea pe grinda ca exemplu-n esafod

    Geaba strig-americanu’, preputu’ de licurici,
    Vazand cum se duce potu’ “ieri aici, azi nu-i aici”
    Cartea magistral jucata, cu pot nou statul de drept,
    Il va suspenda pe chiombu si scapa-vom de inept.

  7. Stolojan, denuntator? Rusinos personaj!
    Aud si citesc despre ispravile batranului europarlamentar Teodor Stolojan. Deci, Stolojan s-a apucat sa trimita scrisori prin colturile Europei pentru a-si apara “protectorul”, pe Traian Basescu. Este, pentru mine, unul dintre cei care l-au cunoscut in perioada sa de “inaltare” politica, nu doar un semn de mirare, ci si unul de intrebare. De mirare, ca T.S. se preteaza la acte de minciuna si neadevar, scriind si vorbind in stilul sau agramat si zgronturos ca Romania este in pericol. Ca Romania se afla in afara regulilor democratice. Semnul de intrebare mi-l aduce in fata pe acest personaj care a cedat “psihic” lui Traian Basescu, pentru a asigura ascendenta la putere a acestuia din urma, in conditiile in care el, T. Stolojan, stia ca nu este in stare de a conduce, de a avea echipa si de a “stapani” peste o tara care nu inseamna doar contabilitate, fie ea si valutara. Cred ca fostii sai colegi de la Finante, cati or mai fi in viata, se crucesc de faptul va acest personaj a ajuns sa fie persoana publica de etnie romana care isi blameaza propria tara. Aceasta deoarece T.S. nu era in stare sa ia nicio decizie de unul singur, si nici nu s-a afirmat ca personalitate cu tarie morala, culturala si politica in fata unor evenimente majore.
    Il cunosc pe Teodor Stolojan de cand îi scriam, in anii ’90, articole intr-un ziar central, i le publicam si apoi ii duceam cu gentuta mea de ziarist onorariul pentru serialul publicat cu tema “Ce stim despre economia de piata”. Un tip mercantil si “infundat”, care nu cred ca imi multumea macar, dar isi numara banutii pana la ultimul sfant. Asa o fi facut si avere dupa aceea. Publicarea catorva duzini de articole in ziarul la care lucram, scrise de mine si semnate de el (se mai practica si azi ”obiceiul”) l-a facut remarcat de politicienii vremii si a fost luat la ochi atunci cand a cazut Petre Roman, iar tara se afla in colaps economic. S-a creat un mit despre faptul ca Teo – cum ii ziceau cei apropiati – ar fi salvat tara. Nu, nu este asa. Teodor Stolojan s-a afirmat inca de atunci ca un individ lipsit de personalitate deoarece, precum adesea imi spunea, ii tremura fundul cand presedintele sau sefii de partid ii aruncau ordine telefonice pentru a-l “indruma” ce si cum trebuie sa gestioneze criza de atunci.
    Ma astepatm ca, dupa multi ani, sa intalnesc un alt Stoloijan, mai puternic, stapan pe propriile decizii. Ei, nu, spre dezamagirea mea era si este mereu “jucat” de personaje pe care Traian Basescu stia cum sa le indemne pentru ca “slujitorul” lui sa nu sufle o vorba despre cum i-a cedat “puterea” in octombrie 2004. A intrat, apoi, slujbas la stapan, asa cum a fost intreaga sa viata, fara sa cracneasca si fara a cere favoruri pentru ca avea in spate – si are si acum -, multe “bube”, precum afacerea Megapower, afacerea ALRO si altele stiute numai in cercuri restarnse.
    Demonstratia la care aud ca se preteaza acum, Teodeor Stolojan, aceea de a-si denigra tara, alaturi de Monica Macovei si Cristian Preda, imi intareste convinegrea ca peronajul a fost intreaga viata condus precum o marioneta. Cand se retragea de la reuniunile importante, pe vremea scurta a functiei de la Palatul Voictoria, il auzeam cum imi spunea neputincios: “Ce sa fac, asa au decis cei de sus”, atunci cand eu il chestionam de ce a a luat o decizie sau alta.
    Sunt sigur ca si acum acealasi raspuns l-as primi.
    Dar Teodor Stolojan nu mai merita respectul meu si nici al celor care l-au cunoscut indeaproape.

Lasă un comentariu