Jocul periculos al Popularilor Europeni cu democratia

Decredibilizat in plan intern, Traian Basescu a contraatacat in plan extern, cu o diversiune de o amploare devastatoare in primul rand pentru tara si, intr-o masura mai mica decat s-ar fi asteptat, pentru adversarii sai politici. Stiam ca principalii agenti electorali ai presedintelui suspendat vor fi oamenii sai din institutiile de forta pe care le controleaza. N-as fi crezut, insa, ca – sub pretextul subtire al apararii unor valori calcate in picioare tocmai de cel ce pozeaza acum in victima – cancelarii occidentale si reprezentanti ai unor foruri europene vor deveni, la randul lor, agenti direct implicati in campania electorala din Romania. Pentru ca asta se intampla in aceste zile, inclusiv in urma unei intoxicari fara precedent a mediilor politice si de presa occidentale.

Cum altfel sa interpretam lista cerintelor Comisiei Europene fata de Romania? Solicita renuntarea la ordonante de urgenta aceeasi Comisie care n-a reactionat, ani la rand, cand guvernele lui Emil Boc au abuzat de ordonantele de urgenta, pentru a ocoli Parlamentul, in incercarea de a-l transforma intr-o institutie decorativa. La fel de surprinzatoare este grija fatarnica pentru gratieri si schimbari din functii, desi presedintele Crin Antonescu anuntase, inca de la preluarea intermatului, ca nu va uza de posibilitatea gratierii si ca nu vor fi inlocuiti procurorul general, procurorul-sef al DNA si sefii serviciilor secrete. Suspect de inutila este si preocuparea pentru demisia ministrilor care au probleme din perspectiva criteriilor de integritate, in conditiile in care exista precedentul Mircea Diaconu, cu o demisie prompta din functie, atunci cand s-a confruntat cu o decizie in acest sens. Lista poate continua cu cerintele privind Monitorul Oficial si altele de aceeasi rigoare ipocrita, mai ales in conditiile in care tocmai atat de invocata, in aceste zile, Curte Constitutionala a spulberat, prin deciziile sale, acuzatiile false vehiculate.

Una din doua, in aceste conditii: fie Berlinul si Bruxelles-ul sufera din cauza unor dezinformari si manipulari cronice – ceea ce e greu de crezut, fie se implica, obraznic de fatis, in campania electorala, urmand, la o noua cota, precedentul creat, deja, in Bulgaria de unii comisari europeni, in cursul campaniei prezidentiale de anul trecut, si de dna Merkel, lunile trecute, in competitia electorala pentru presedintia Frantei. Sunt curioasa cum vor reactiona acesti agenti electorali ai lui Traian Basescu, in saptamanile ce urmeaza, in care servicii secrete implicate ilegal in jocul politic, trusturi de presa ale mogulilor aserviti fostei puteri si puscariabili din clientela PD-L vor calca in picioare orice reguli ale procesului democratic, pentru a-si salva privilegiile si libertatea, in dispretul vointei poporului si al justitiei.

Daca nu va reusi sa vada dincolo de obligatii si interese de moment, aceasta falanga partizana a Uniunii Europene risca sa culeaga, mai devreme si mai costisitor decat se asteapta, roadele implicarii politice contrare unui fair-play elementar – de la compromiterea sanselor democratizarii societatii romanesti, pana la pericolul propagarii euroscepticismului la periferia neintegrata, inca, decat cu numele in UE…

14 gânduri despre “Jocul periculos al Popularilor Europeni cu democratia

 1. Au ajuns in acele functii si cred ca pot sa dicteze tuturor.Sa plece in Israel si sa lase lumea asta in pace.Ce cauta Israel in Europa?Astia sunt evrei rai.Au ajuns in acele functii ca sa-si bata joc de o lume intraga.Noi nu avem ce face?Trebuie sa facem cum vor ei?Dar de ce mai contribuim?Si asa nu primim nimic.
  Deja este insuportabil ce fac in Italia.Ii umilesc pe italieni.Pana la urma se ajunge la razboi…
  Eu nu am nimic cu evreii ce isi vad de treaba .Astia sunt evreii rai.

 2. Ma intreb de ce doar Merkel a iesit la rampa, din functia sa. De ce nu Cameron, PM al UK? Si unde este iesirea lui Hollande? Sau poate lipsa ei este mult mai sugestiva?

  Daca PPE si oamenii sai intoxica viata politica a unei tari membre, inclusiv prin reprezentantii Comisiei Europene – care se pretinde a fi apolitica! – vezi interventia lui Reding, atunci socialistilor, liberalilor si celorlalte forte europene nu le ramine decit sa contracareze aceste actiuni. Deci, pe cind si o reactie a socialistilor din UE, la nivel de presedinte de stat, in favoarea USL? Cred ca Hollande si-ar face multi prieteni in Romania, si ar pregati terenul pentru o relansare a relatiilor de fraternitate latina intre Franta si Romania. Pina la urma, limba si cultura ne leaga mai mult decit cea anglo-saxono-germana.

  • Ambasada Romaniei in SUA
   INFORMARE
   Domnule Ambasador

   ANTENA 3 TELEVIZIUNE AFILIATA LA CNN INTERNATIONAL
   UN ATAC DE O GRAVITATE EXCEPTIONALA, FARA PRECEDENT LA
   ADRESA POPORULUI GERMAN SI A CANCELARULUI
   GERMANIEI ANGELA MERKEL !

   La emisiunea Vorbele Grele a avut loc un interviu cu Presedintele
   Romaniei. Citez din memorie :
   -Ciutacu: Sunt nepot de rabin care a fost ingropat de germani….pot sa am incredere in germani si cancelara Merkel ?
   …………..
   Antonescu Nu se arata contariat de aceasta afirmatie
   uluitoare……….

   Ciutacu…In acelasi an CANCELARA GERMANIEI A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI

   Antonecu maraie ceva aprobativ.

   Tinand seama de gravitatea situatiei am luat legatura cu centrul Presei Germane din New York. Am primit asigurari ca
   guvernul german va fi informat de urgenta.
   Domnule Ambasador
   Va rog de a informa prin cablu diplomatic guvernul Romaniei.
   Va rog a comforma primirea mesajului si numarul de integistrare.

   PS In cursul zilei de luni voi avea o audienta cu Consulul German
   in NY…..Busso von Alvensleben.

   Robert Horvath Deva Devartes Film Intrnational
   New York – Tokyo Presedinte

 3. Comisia Europeana a devenit Komisariatul European? De cind isi incalca Comisea Europeana mandatul, cerind Presedintelui unei tari membre sa nu gratieze pe nimeni? Cu ce drept impune Comisia Europeana ca Guvernul sa nu faca schimbari in institutiile statului care cad sub autoritatea sa?

  Astazi pentru mine UE a murit. Nu mai este decit o unealta in mainile unor imperialisti.

 4. D-na Cretu,
  Atat Dl. Barroso cat si D-na Reding fac parte din PPE. Atunci de ce trebuie sa ne mire ca tin partea PDL si a lui Basescu. Eu cred ca este clar faptul ca se implica in campania electorala. Si nu e vorba de Berlin sau Bruxelles, ci de PPE! 🙂 Pe mine m-a mirat ca unii colegi socialisti nu prea i-au tinut partea D-lui. Ponta… Poate gresesc, dar cel putin asta a fost impresia mea…

  Democratia poate fi linistea kantiana, acea Pace Eterna visata de Kant, sau confruntarea dialectica intre forte contradictorii (dupa o idee a lui Hegel)? Am dorit sa fim impreuna, dupa atatea secole in care au domnit granitele, dupa Cortina de Fier, dupa atatea razboaie pustiitoare pe continentul nostru… Si, iata, suntem impreuna, suntem cu totii in UE! 🙂 Este clar ca lupta dintre Stanga si Dreapta incepe sa se poarte pe plan european, deci transcede caracterul national pe care l-a avut pana acum. Ca o critica, sper sa nu va suparati, reactia PES mi se pare cam slaba… Si nu e vorba numai de ceea ce se intampla la noi, dar si de ce se intampla, spre exemplu, in Spania sau Grecia. Dupa parerea mea, PES ar trebui sa aiba o reactie mult mai puternica fata de criza economica ingrozitoare din Spania (care ii afecteaza si pe romanii ce lucreaza acolo). Ar trebui sa militati, de pilda, mult mai puternic impotriva politicii de auteritate pe care popularii vor s-o impuna pe continent si care are si va avea, daca va continua, efecte dramatice pentru noi toti! Ar trebui sa le explicati si colegilor socialisti germani ca intre Kant si Hegel, parca ce spunea Hegel se aplica mai bine.
  Care va fi sinteza acestor lucruri…? Cine ar putea sa spuna…? Poate transformarea Europei intr-o mare republica… 🙂
  Niciunul dintre noi nu a fost obisnuit pana acum cu astfel de lupte politice, pe plan european. Am fost cu totii crescuti in interiorul granitelor, nu intr-o lume pasnica si fara granite… Si lucrul asta ne-a marcat profund mentalitatea.

  PPE n-a facut altceva decat sa deschida un front de lupta politica. Ar trebui sa le dati o replica pe masura, viguroasa, solidara. Vorbesc de o replica europeana, sper ca m-am facut bine inteles. Repet, pana acum replica PES mi se pare cam slaba si cu anumite carente in ceea ce priveste solidaritatea… PPE se arata mai activ si se implica mai mult decat o faceti Dvs., socialistii. Spre exemplu, nu ati sustinut asa cum trebuie PASOK si nici pe Papandreou. Nu ati atacat, venind si cu solutii alternative, Tratatul de guvernanta fiscala al celebrului Merkozy, v-ati multumit cu jumatati de masura in loc sa luati o pozitie ferma impotriva! E clar, in asemenea conditii PPE castiga teren. Nu l-ati ajutat cum trebuie nici pe Zapatero, care a pierdut alegerile… Iar acum PPE face scandal si PES ce face? Pare a reactiona precum o mimoza… Deci mai mult curaj, mai multa implicare si activitate sustinuta!

  In final, felicitari pentru articol! Foarte bun! 🙂

 5. Constat o slabă susținere a PSE față de România. Ce fac europarlamentarii PSD? Cred că este necesară o întrevedere Ponta Hollande până la data referendumului. Este salutară poziția lui sir Watson mult mai clară și mai apropiată de USL.

  • PRESEDINTELE ANTONESCU …..SI AGENTUL STASI ANGELA MERKEL !!!
   AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL DIN PARTEA AMBASADORULUI GERMAN IN SUA
   ” UN ATAC NEPERMIS LA ADRESA POPORULUI GERMAN ”

   Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
   german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
   In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
   avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
   Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
   in atentia autoritatilor germane .
   Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
   Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
   agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
   „Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti.”Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
   Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie ”
   Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
   La Vorbe Grele Citez din memorie
   Ciutacu : Sunt nepot de rabin …aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel………….
   ……………….
   In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
   CIUTACU : …ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
   PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU…POATE.
   Robert Horvath Deva Nipon PRESS

 6. Traiane,

  Nu de tortza ai nevoie la asa o suspendare
  Ti-om da noi la Referendum pomelnic cu lumanare.
  Te-om petrece crestineste cu alai si cai mascati
  Si te-om ingropa cu pompa la capitolul ratati.

  Din Istorie te-om sterge ca si cum nici n-ai fi fost
  Caci la carma tarii astazi dovedit esti de neam prost.
  Pana insa la plecare, doar asa de-antrenament,
  Iti vom aranja sejurul la Rahova-n cantonament.

  Vara asta e la moda racoarea de dupa gratii,
  Pentru mafioti ca tine, derbedei si mari pramatii.
  Chiftelute-n catapulta peste gard la pandaimos
  Si cu vizite virile cand iti scapi sapunul jos.

 7. Basescu continua in acelasi stil, promovind azi o noua frica, anume ca Romania va fi izolata de Europa daca nu ramine el Presedinte. De fapt, este mai mult o amenintare transmisa poporului roman, in bunul sau stil dictatorial. Omul asta se agata de putere cu fiecare rasuflare, si nu ii pasa de nimic altceva.

  Ca un adevarat mercenar, si-a activat resursele externe sa minta si sa zbiere ca in Romania e „represiune”, „lovitura de stat”, si alte timpenii ridicole, la care insa pun botul multi prosti. Pentru ca interesul este ca Romania sa ramina o colonie, de unde partenerii strategici ai lui Basescu sa poata sa extraga ce resurse vor ei, in ce conditii vor ei. Va mai amintiti ce se mai jura MRU cu mina pe funditza utecista de cit de curatzel era contractul de la CupruMin, cu faimoasa firma canadiana, care, intre alte lucruri minore, „uitase” sa plateasca statul asa cum convenisera?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-iau-in-calcul-pierderea-referendumului-in-10-zile-au-facut-tandari-reputatia-romaniei-europa-i-a-rejectat-ca-parteneri-pe-ponta-si-antonescu-9866439

 8. Pingback: Despre declaratiile D-lui. Basescu de la Realitatea TV « Motanul Incaltat

 9. Cred ca PSD a gresit cel mai mult si a pierdut enorm ca imagine atunci cand in repetate randuri, diversi reprezentanti autorizati ai sai afirmau cu obstinatie ca tara merge intr-o directie gresita. Cum directia e cea data de UE si presupune integrarea treptata a tuturor tarilor membre intr-o Uniune politica si economica, acea afirmatie ar fi fost mai bine sa lipseasca. Investitorii nu au incredere in tarile guvernate de forte politice ce critica directiile si valorile clar stabilite de Uniune. Transformarea statului, in sensul reducerii numerice a celor angajati in sectorul public este o alta cerinta obligatorie. Cum ea vizeaza de fapt diminuarea influentei politice a slujbasilor statului si a aparatului de stat, deci implicit cresterea rolului cetatenilor implicati in viata economica (singurii cetateni si contribuabili adevarati, de fapt), e clar ca orice atac la aceste reforme nu avea cum sa fie bine vazut. Raul facut Romaniei este imens, atata prin prisma costurilor uriase pe care din pacate doar noi, nu si politicienii iresponsabili le vom avea de platit (vezi cursul valutar, dobanda la care se va imprumuta statul, etc), cat si prin prisma subrezirii pozitiei Romaniei pe plan international. Regret ca un partid de la care se astepta cu ardoare sa aiba o capacitate organizatorica si profesionala superioara PDL-ului, a putut sa adopte o asemenea directie sinucigasa. Chiar daca 90% din romani si-ar dori un model de societate paternalist, un grad de protectie sociala ridicat, munca putina, pensii mari, etc , dreptatea , care nu se stabileste prin vot ci prin ratiune, ar fi de partea celorlalti 10%. Cursul valutar, dobanzile, functionarea economiei, pretul bunurilor si serviciilor, gradul de incredere al investitorilor, circulatia fluxurilor de capital, profitul si repartizarea acestuia, nu se stabilesc prin vot universal. E o nenorocire de proportii pentru Romania faptul ca un partid cu capacitatea organizatorica a PSD e perceput ca un partid comunistoid, cu tendinte totalitare. Neincrederea, odata instalata, se va atenua foarte, foarte greu.

 10. Pingback: Olteniţa susţine Băsescu? « Popateapa's Blog

 11. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, este membru al Partidului Popularilor Europeni (PPE/EPP) de la Bruxelles? Incalca grav Constitutia Romaniei? De asta vroia atat de mult sa o modifice rapid? La Bruxelles a facut politica externa a Romaniei sau politica interna a PD-L-ului si externa a PPE-ului? Este functia de Presedinte al Romaniei incompatibila cu aceasta calitate ciudata de membru de partid?

  Sunt un cetatean al Romaniei ca nu a facut, nu face si nu va face niciodata politica. Dar urmaresc evenimentele socio-politice. De multe ori mi-am pus intrebari la care am gasit raspunsuri in emisiunile tv. Doar ca in ultimul timp s-au intamplat lucruri pe care le-am considerat putin ciudate si m-am tot intrebat: De ce? Daca problemele din tara sunt pe deplin clare pentru mine (falsa problema a „justitiei”, furturile, evaziunea, minciuna etc etc) trebuie sa spun ca treaba asta cu Bruxelles-ul m-a bagat in ceata.

  Prima nelamurire mare a fost interzicerea expresa de participare la CE a lui Ponta. De ce nu trebuia sa mearga Ponta la CE? Ce nu trebuia sa afle Ponta acolo? Sau ce nu trebuia sa aflam NOI? Mai tineti minte cand Ponta a declarat ca vorbind cu Basescu la telefon acesta i-a spus ca nu vine dar nici el sa nu se duca? Sa ramana scaunul liber? Ciudat. Credeam ca din mandrie. Apoi a inceput nebunia asta cu popularii europeni si asa am aflat cum sta treaba cu familiile politice. Si pentru ca politicienii se feresc sa spuna pe bune care e treaba am cautat pe internet in dorinta de a intelege ce se intampla.

  Am cautat simplu: partidul popularilor europeni. Primul site afisat este http://www.epp.eu – cel al PPE de pe care am aflat:

  1. Partide membre ale PPE (3):
  – PD-L; RMDSZ (adica UDMR) si PNTCD (asa ca nu va mai intrebati de ce UDMR-ul face ce face si nici de ce „ala mic cu capul mare” se gudura pe langa Basescu – avocatul … nu stiu cum se numeste);
  2. Consiliul PPE (16): Sefi de Stat si de Guvern:
  – Primul este Traian Basescu. Tara: Romania. Afiliere: PD-L;
  – Urmeaza 15 Prim-ministri, fiecare cu afiliere la partidele lor.
  3. Pe prima pagina apar 3 categorii (cu fotografii si informatii):
  – I. Presedintia PPE, II. Sefi de stat si de Guvern PPE si III. Comisarii PPE.

  La categoria II, Sefi de stat si de guvern, gasim ca Prim-ministri sunt si sefi ai partidelor din tarile lor. In consecinta, acestia fac la CE politica partidelor castigatoare din tarile lor.

  Traian Basescu, Presedintele Romaniei, este singurul reprezentant in PPE al unei tari membra UE care, oficial, nu face parte dintr-un partid/nu este sef de partid. In consecinta nu face politica unui partid asa cum fac ceilalti PM.

  Veti observa ca la aceeasi categorie mai apar, printre altii, 2 presedinti dar NU din tari membre UE (sunt doar membri observatori PPE): Saakashvili, presedintele Georgiei SI presedinte de partid – Miscarea Nationala Unita, precum si Sargsyan, presedintele Armeniei SI presedinte al Partidului Republican. Deci ei pot face politica partidelor castigatoare in tarile lor pentru ca OFICIAL sunt sefi de partide.

  In acest caz, ce cauta Traian Basescu, Presedintele Romanie, intr-un partid, chiar si european? Cel al Partidul Popularilor Europeni??? Nu Boc era premier si presedinte de partid? Nu de asta s-a dus acum Blaga la Bruxelles sa faca scandal? In calitate de sef de partid, al PDL, membru PPE? De ce nu s-a dus Basescu?

  Constitutia actuala a Romaniei prevede asa ceva? De asta se dadea Tinel Gheorghe de ceasul mortii ca nu s-a modificat Constitutia, sa se faca una „europeana”?

  Dar daca ne uitam la punctul 2, Consiliul PPE, vedem ca Traian Basescu, Presedintele Romaniei, are, oficial, afiliere la PD-L.

  Conform DEX: AFILIÁ, afiliez, vb. I. Refl. (Despre organizații, instituții etc.; rar, despre persoane izolate) A se alătura altei organizații, instituții etc. cu același caracter, primindu-i directivele și subordonându-i-se. [Pr.: -li-a] – Fr. affilier.

  Incompatibilitati si imunitati. ARTICOLUL 84
  (1) In timpul mandatului, Presedintele Romaniei NU poate fi membru al unui partid si NU poate indeplini nici o alta functie publica sau privata.

  Este Traian Basescu incompatibil?
  A incalcat Traian Basescu, Presedintele Romaniei, Constitutia Romaniei?
  Daca „legal” nu, moral DA.

  Dar daca maine se anunta intrunirea CE de urgenta, conform deciziei Curtii Constitutionale ref. la participarea la CE, participa Presedintele sau PM cu mandat?
  Daca se duce Antonescu, are el dreptul sa intre intr-un partid european cand tocmai si-a dat demisia din PNL (si USL)? Nu cred. Cand presedintele Greciei l-a inlocuit pe premierul sau a mentionat ca exprima punctul de vedere al guvernului.
  Daca se duce Ponta (cu mandat de la Antonescu) are dreptul sa faca parte dintr-un partid european asa cum sunt si ceilalti premieri? Da.
  De ce nu s-a mai dus Traian Basescu la intalnirea PPE care preceda CE din iunie 2012, asa cum a fost in 2011 impreuna cu Emil Boc?

  Vor veni expertii pedeleului in consitutii, reguli europene si alte alea si vor spune ca treaba cu PPE a fost in interesul nostru, al romanilor.
  In interesul romanilor???

  Membrii Partidului Popularilor Europeani au fost partasi la tot ce ni s-a intamplat, la tot ce ne-a facut Basescu si PD-L. Au fost partasi cand ni s-au taiat salariile, cand ni s-a furat din pensii, cand s-au inchis spitalele si scolile, cand s-a furat, cand s-a mintit.

  Articole gasite pe http://www.ziare.com/articole/emil+boc+partidul+popular+european

  22 octombrie 2011: Sefii de stat si de guvern si liderii opozitiei din Partidul Popular European (PPE), alaturi de presedintii Consiliului European, Comisiei Europene si Parlamentului European (Herman Van Rompuy, Jose Manuel Barroso si Jerzy Buzek), se intalnesc sambata, in apropiere de Bruxelles, in cadrul traditionalului Summit al PPE, ce precede reuniunile Consiliului European. Reuniunea va fi prezidata de liderul Partidului Popular European, Wilfried Martens, iar printre invitati se numara presedintele Romaniei, Traian Basescu, premierul roman Emil Boc, cancelarul german Angela Merkel, premierii Jean-Claude Juncker (Luxemburg), Viktor Orban (Ungaria), Yves Leterme (Belgia), Enda Kenny (Irlanda), Silvio Berlusconi (Italia), Jyrki Katainen (Finlanda), Boiko Borisov (Bulgaria), Lawrence Gonzi (Malta) si Pedro Passos Coelho (Portugalia). De asemenea, vor fi prezenti vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, ministrul suedez al finantelor Anders Borg si liderii opozitiei din Grecia, Antonis Samaras, si Slovenia, Janez Jansa.

  21 ianuarie 2012: Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, prezent vineri la Bucuresti, a reafirmat intr-un comunicat de presa „sprijinul puternic si aprecierea partenerilor europeni pentru actuala guvernare din Romania”. „A fost mereu o placere sa vin in Romania pentru ca stiu ca PPE-ul are aici parteneri extrem de seriosi in PDL, UDMR, Guvernul Boc si presedintele Basescu. Forta PDL si UDMR in interiorul familiei populare, dar si modelul de reforma pe care acest guvern de centru-dreapta a stiut sa il impuna in regiune, ne-au determinat sa organizam Congresul PPE la Bucuresti anul acesta. Este un semn de recunoastere a eforturilor extraordinare pe care Guvernul Emil Boc le face pentru a impune in Romania un model de crestere economica sustenabila”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com. Totodata, secretarul general al PPE si-a exprimat ingrijorarea cu privire la protestele din Romania, spunand ca violentele sunt „inacceptabile intr-o democratie”.”Facem, de aceea, un apel la non-violenta in actiunile de protest. In plus, dialogul deschis si corect dintre majoritate si opozitie trebuie reluat pentru a se putea prelua din cerintele legitime ale oamenilor din strada in actul politic.” (…)

  30 mai 2012: Liderul Partidului Popular European, Wilfried Martens, l-a felicitat, miercuri, pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru asumarea masurilor nepopulare menite sa scoata Romania din criza. „Ca premier, el a jucat un rol foarte important in conceperea si implementarea a ceea ce el insusi a numit pachetul de solutii de dreapta pentru contracarea crizei. El si-a asumat responsabilitatea, in acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, pentru masurile de care tara dumneavoastra si alte tari au avut nevoie”, a declarat Martens, informeaza B1. Martens a sustinut sa solutiile de dreapta sunt cele mai bune in ce priveste combaterea crizei. „Trebuie combinate cele trei elemente: consolidare fiscala, readucerea competitivitatii, crestere economica si crearea de locuri de munca”, a mai spus presedintele popularilor europeni. Emil Boc a tinut sa aduca aminte ca masurile adoptate de guvernul pe care l-a condus au dus la stabilizarea economiei romanesti. „Modelul romanesc, bazat pe disciplina bugetara, combinat cu masuri de sustinere economica, au adus stabilitate economica tarii noastre”, a declarat fostul premier. Wilfried Martens se afla la Bucuresti pentru a-si lansa cartea „Europa: Lupt si Inving”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s