Coabitarea cu un președinte care vrea să controleze totul?

Din partea lui Traian Băsescu vin poziţii ce se schimbă de la o zi la alta, de la o televiziune la alta. Părerea mea este că, în aceşti opt ani, nu a dovedit că-şi înţelege rolul constituţional. Pretenţia de a fi preşedinte jucător a anulat posibilitatea coabitării.

După suspendarea din 2007 şi-a construit mecanisme constituţionale, cu ajutorul unei Curţi care a adăugat la Constituţie mecanisme care să-i permită supremaţia asupra guvernului. A numit pe cine a vrut premier, iar după 2008 a obţinut un soi de drept de veto în ceea ce priveşte numirea miniştrilor. A dus sistemul politic către o Republică prezidenţială. Spune presedintele suspendat: ”Eu am avut speranta, gandul ca s-ar putea reseta situatia institutiilor prin Curtea Constitutionala”. Acest lucru se vede şi în propunerile făcute de Comisia de la Cotroceni pentru mofificarea Constituţiei.

De aici şi imposibilitatea coabitării. Traian Băsescu nu respectă pe nimeni şi nimic. Nu are parteneri, are subordonaţi. Dacă nu-i poate controla, îi distruge.

Poziţia lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta reflectă o realitate: a imposibilităţii coabitării cu Băsescu, nu a imposibilităţii coabitării în sistemul constituţional românesc. Atribuţiile Preşedintelui nu împiedică acest proces, ci îl facilitează. Doar că Traian Băsescu vrea să controleze tot, el neagă celorlalţi dreptul de a avea propriile lor proiecte de guvernare. Despre asta e vorba.

Reclame

4 gânduri despre “Coabitarea cu un președinte care vrea să controleze totul?

 1. Chiombu, Mai Bourean Decat Visan Si Pavelescu Si Mai Cristoiu Decat Colonelu’ Turcescu

  Efectiv am ajuns sa ma doara fizic, mai tare decat cand il vedeam zilnic pe Ceausescu la televizor atunci cand, din intamplare, butonand pe telecomanda dau peste mecla asimetrica a chiombalaului. Si mecla ca mecla, ca o poti asimila cu o caricatura si razand sa depasesti socul, dar daca ai ghinionul si televizorul nu este dat pe “mute” si auzi ce poate gorni acest personaj sinistru, disperat ca in cazul pierderii imunitatii scrie pe el puscarie, ala esti !
  Daca ghinionul este si mai mare si stai prost cu viscerele te supui riscului unei defecatii instantanee , fara posibilitatea utilizarii toaletei salvatoare, defecatie insotita si de voma.
  Atatea minciuni, deziceri, incercari infantile de manipulari securisto-comunistoide etc cate poate debita dobitocu’ asta pe parcursul unei interventii televizate nu gasesti nici daca aduni toata floarea cea vestita a pupincuristilor din presa cu Pora si Cristoiu in frunte cu sleahta activistilor de partid boureni.
  Individu’ asta, in disperarea lui deja paranoica, minte cu o seninatate si cu convingerea ca se adreseaza unui popor cu IQ predominant subunitar, ceva de speriat. Singura persoana pe care, cred eu, ca o mai poate convinge cu imbecilitatile astea manipulative este propria lui persoana si eventual pe fixa a mica, tuta si triplubuzata. Restu’ boboreanului roman, oricat de redus mintal ar fi, sunt convins ca nu poate sa creada “discursul” acestui impostor.
  Nu mai continui ca-mi stric ziua si n-are rost, abia astept data de 29 sa terminam cu acest calvar eufemistic denumit “regimul Basescu”.

 2. Mi-e sa nu inceapa razboi.Evreii nevinovati sufera din cauza evreilor oligarhi.
  Traian Basescu este imposibil.M-am intalnit intr-o statiune cu cineva care a fost coleg cu Traian Basescu.A spus ca era un om foarte viclean,ca nu puteai sa iti pui nadejdea in el,ca era țepar,etc.Numai lucruri urate mi-a zis.
  Un roman-evreu a vrut sa faca un azil pentru batrani,in Bucuresti,pe vremea cand Traian Basescu era primar.Mi-a zis ca primarul Basescu a cerut 100.000 euro ca sa se ocupe.Dar el nu a fost de acord.Si-a dat seama ca pierdea banii.
  Acest roman-evreu era vice-primar in Nazaret.L-am cunoscut si mi-a zis chestia asta de Basescu.Era foarte suparat.Era un om emotiv,lacrima cand povestea,

 3. Pingback: Citindu-l pe Voltaire… « Motanul Incaltat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s