Campania împotriva României

Trebuie să remarc cu tristeţe două lucruri. Primul: campania de denigrare a fost declanşată din ţară, de oameni care, din păcate, sunt plătiţi din bani publici pentru a apăra interesul naţional, şi al doilea: rolul nefast jucat de oameni din presă, care au propagat minciuni la Bruxelles şi au publicat minciuni în România.

Traian Băsescu a manipulat realitatea, folosindu-se de canalul de comunicare al PPE. Nu mai insist, lucrurile au devenit deja clare. Reacţia celor de la Bruxelles a fost mai puţin virulentă decât a fost prezentată la Bucureşti de propaganda portocalie. Aş spune că a fost rezervată, excepţie făcând, cum spuneam, PPE. Din cele 27 de state membre, doar Germania a reacţionat mai vocal, iar acum înţelegem şi de ce: Traian Băsescu a dezinformat-o: „Eu am fost întrebat de doamna Merkel legat de… nu am obiceiul să spun, dar vreau să clarific acest lucru şi sunt convins că doamna Merkel nu se va supăra. Era perfect informată de la ambasadă şi m-a întrebat: „S-au restabilit atribuţiunile Curţii Constituţionale?”. Am spus: „Nu, Ordonanţa de Urgenţă e în vigoare”, pentru că ministrul de externe, Westerwelle, dăduse un semnal cu vreo trei zile, patru zile, înainte legat de Curte. M-a întrebat: „S-au restabilit?”. Nu puteam să mint, aveam ambasadorul aici. Am spus: „Nu”. M-a întrebat: „S-au retras Ordonanţele care vizau preluarea Monitorului Oficial?” A fost extrem de interesant că se interesa de Monitorul Oficial. Am spus: „Nu, încă e în vigoare, e la Guvern.A mai avut o întrebare legată de cum decurge procedura, dacă e reglementată în Constituţie procedura de suspendare a preşedintelui. I-am spus: „Nu, nu e reglementată”.

Sigur, după o astfel de minciună, un om precum Merkel nu avea cum să reacţioneze altfel decât a reacţionat.

A urmat manipularea cu cele 11 condiţii impuse de Barrosso României. Nimeni nu poate impune condiţii unui stat membru şi nu în felul în care se spune că s-ar fi făcut în acest caz. Totul este o manipulare, destinată să confirme teza că „Europa nu îi vrea pe Antonescu şi pe Ponta”. Ea vine dinspre Monica Macovei şi îi reflectă poziţiile. Nimeni nu-şi asumă documentul, care, aşa cum a apărut în presă, putea fi scris de oricine.

Niciun alt guvern naţional, cu această excepţie justificată de minciuna lui Traian Băsescu, nu a luat oficial poziţie faţă de un proces politic perfect constituţional, legal şi democratic. Ar fi fost caraghios să se ralieze cineva tezei „loviturii de stat prin referendum”…

Anunțuri

Un gând despre “Campania împotriva României

  1. Ma bucur ca ai atacat subiectul. Eu tocmai vroiam sa scriu astazi despre declaratia lui Barroso ca Romania s-ar fi tras cu un pas inapoi „de pe marginea prapastiei”. Ori asemenea expresie, stilistic vorbind, este a unui politruc. Chiar daca Ordonantele alea nu le-au placut la Bruxelles, ele aveau sens. Nu erau deloc ridicole. Ridicola a fost decizia CC de a impune 50% +1 din cei de pe liste, si nu cei care participa la vot. Pentru ca, in orce tara, alegerile democratice se fac pe baza a 50% + 1 din cei prezenti la vot, nu listele.

    Desi nu au invadat Bucurestiul cu tancurile, cum au facut sovieticii in Ungaria, se simte un vint rece, imperial, ce bat spinarea statelor mici din UE care inca mai cred in „democratie”. Este culmea ipocriziei sa taci 7 ani, in timp ce Basescu impingea democratia pe marginea prapastiei, ca apoi, cind aliatii tai de dreapta sunt in pericol, sa faci asemenea declaratii politice, unice in istoria Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s