Pentru Traian Băsescu, democraţia înseamnă executarea ordinelor sale

Referendumul nu înseamnă nici alegeri parlamentare, nici alegeri prezidenţiale. Traian Băsescu are de lămurit o mulţime de lucruri cu cetăţenii României. Este liber să facă acest lucru şi o face în stilul obişnuit, amestecând minciuna cu ipocrizia, aroganţa şi dispreţul faţă de români.

Traian Băsescu spune că suspendarea sa este nemeritată, pentru că, în opinia sa, nu a încălcat grav Constituţia. E drept că în Constituţie nu este definită gravitatea, pentru simplul motiv că lucrurile se judecă în conjuncturi de care Constituţia nu are cum ţine cont. Cei care decid gravitatea încălcărilor sunt deputaţii şi senatorii. Care pot judeca dacă un şir de încălcări mai puţin grave, prin efecte cumulate, duce, prin efecte, la o încălcare gravă a Constituţiei.

Traian Băsescu a uzurpat, mai ales în perioada 2009-2012, atribuţiile Guvernului. Şi-a creat un guvern paralel la Cotroceni, ceea ce este o încălcare gravă a Constituţiei, guvern care nu s-a aflat sub controlul Parlamentului, cum cere Constituţia. De la acest Guvern ilegal şi ilegitim, aflat sub tutela lui Traian Băsescu, au provenit schimbări legislative cu impact major asupra vieţii cetăţenilor români. Este vorba de Legea Asistenţei Sociale, care, practic, aruncă milioane de oameni sub pragul sărăciei și desfiinţează de facto statul social. Este vorba de modificările aduse Codului Muncii, după cum a dorit un grup de indivizi, aşa-zişii „investitori străini”, fapt ce a dus la grave încălcări ale drepturilor sindicale. Exemplele pot continua. Oricine a ştiut să deschidă uşa Cotrocenilor a reuşit, prin intermediul acestui guvern paralel, să impună schimbări în legislaţie care promovau interese strict private, în detrimentul interesului public.

Acum, toate abuzurile sunt justificate prin dorinţa sa de a „moderniza statul”, dar, de, poporul român nu a mai rezistat ritmului impus: „intotdeauna am vrut sa imping lucrurile mai repede decat uneori s-a putut: si cu legea educatiei si cu noul cod al muncii si cu mersul justitiei… cu unele am reusit, cu altele nu, cu legea sanatatii n-a reusit, acolo s-a oprit capacitatea societatii de a mai accepta mersul accelerat”. Mai mult, aprobă şi acum modul abuziv în care au fost introduse măsurile legislative, prin angajarea răspunderii.

Cu alte cuvinte, pentru Traian Băsescu democraţia este atunci când se execută ordinele sale. Cum îndrăzneşte cineva să nu fie de acord cu el, se termină democraţia! Dezbaterea din Parlament l-a enervat, aşa că Guvernul şi-a angajat răspunderea şi acum avem o Lege a educaţiei care nu are legătură cu realităţile româneşti.

Traian Băsescu ne tot spune, de când s-a declanşat campania pentru referendum, că îi pare rău că a luat măsuri de capul lui, că înţelege că românii sunt supăraţi, dar că „nu s-a putut altfel”. Asta deşi românilor nu li s-a dat de ales, pe români nu i-a întrebat nimeni ce trebuie făcut în criză, nu le-a spus nimeni ce alternative există. Se crede persoana indispensabilă, omul fără de care România se prăbuşeşte, singurul care înţelege cum funcţionează Uniunea, Consiliul European, singurul care poate reprezenta România la Bruxelles. Toate aceste afirmaţii sunt false.

Mandatul său este limitat. Se prăbuşeşte România pentru că după 29 iulie nu mai este preşedinte Traian Băsescu? Evident, nu! Iar România, ca şi celelalte ţări, are un corp de tehnocraţi care negociază, evaluează diversele propuneri, şi oferă Preşedintelui României, Premierului, Ministrului de Externe datele necesare structurării poziţiei României. Acest corp de tehnocraţi va lucra poate chiar mai bine cu Crin Antonescu drept preşedinte. Ei sunt cei din prima linie. Dar lor trebuie să li se ofere nişte linii directoare. De asta susţin iniţiativa lui Victor Ponta de a discuta în Parlament mandatele delegaţiei române, indiferent cine o conduce. Politicile europene ale României trebuie să fie transparente şi legitimate de parlament.

15 gânduri despre “Pentru Traian Băsescu, democraţia înseamnă executarea ordinelor sale

 1. În legislația română totul este descris ca în oracolul de la Delphi, lăsînd posibilitate speculațiilor politce. Acum culegem rezultatele demagogiei ce știe să interpreteze

 2. @ Bună ziua !
  „ Pentru Traian Băsescu DEMOCRAȚIA este când se execută ordinele sale ” spune TOTUL !
  Afirmația își are adânci rădăcini în cei OPT ani de mandat dar cu deosebire în ultimii TREI ani !
  După umila mea părere care nu-s înregimentat politic în nici un partid ( http://aliosapopovici.wordpress.com/ ) și pot spune orice doresc fără a cere APROBAREA cuiva, toate relele care s-au abătut asupra ROMÂNILOR și ROMÂNIEI în ultimii OPT ani au o singură cauză : Traian Băsescu !!!
  De ce ?
  Simplu :
  – dacă NU ești cu el ,ești ÎMPOTRIVA lui, oricât de elegant te-ai purta cu el .
  – dacă NU ești în tabăra lui de mafioți ,ești DUȘMANUL lui !
  Și de aici începe totul : DENIGRAREA adversarilor politici și DENATURAREA adevărului în ȚARĂ și în LUME pentru MANIPULAREA OPINIEI PUBLICE și crearea cadrului favorabil lui, în cazul de față , păcălirea românilor de a nu participa la vot cum cer unii din PDL sau votarea cu „ NU ” și inducerea în eroare a celor din PPE precum că în ROMÂNIA s-a produs „ o lovitură de stat ” !!!
  În rest, să le dea DUMNEZEU mintea românilor de pe urmă și să iasă cu TOȚII pe 29 IULIE 2012 la REFERENDUM !!!
  Cu stimă,
  Alioșa.

 3. Corecta analiza pe care o faceti. Dar, ACUM este important a fi mobilizat la votul de demitere cat mai multi catateni. Si asta nu se face doar cu emisiuni TV, mitinguri gigant, declaratii de presa, afise s.a.m.d. Fiecare militant USL, deputati, senatori, europarlamentari, alti alesi etc. trebuie sa mobilizeze electoratul, prin actiune de la om la om. Numai astfel se creeaza premisele debarcarii balaurului cu 7 capete. Nu uitati ca desemnarea lui Ponta ca prim-ministru este lucrarea balaurului care a mizat pe compromiterea acestuia si a PSD pentru ca la parlamentare sa se apropie din nou de banii publici. O intrebare. Dumneavoastra, personal, cati votanti ati mobilizat? Sau asteptati sa culegeti doar roadele debarcarii balaurului? Sunt multi cei ce situeaza pe o astfel de pozitie, savurandu-si reusitele personale ca presedinti de CJ, primari, consilieri sau chiar ministri. Macar in ultima saptamana, puneti-va pe treaba!

 4. D-na Corina Cretu,
  am pentru dumneavoastra respect si admiratie de multi ani si mi-e draga memoria tatalui dumneavoastra care mi-a fost profesor.
  De aceea indraznesc sa va scriu cateva din ingrijorarile mele.
  Legat de 50%+1 – nu cred ca este tarziu sa se gaseasca o forma de solicitare catre CCR si Comisia de la Venetia de a fi armonizate deciziile CCR cu recomandarile Comisiei ( haideti sa semnam milioane de oameni o petitie, sa facem ceva!) Eu am in familie 7 membrii pe listele de vot – 5 sunt in afara tarii si pt a vota trebuie sa parcurga 5 ore dus si 5 ore intors pana la consulat – nu vor putea face asta (au copii mici, probleme financiare). Al saselea membru are Alzheimer si nu mai e apt pt vot, dar e pe lista. In luna iulie au murit doua persoane apropiate familiei mele, evident erau pe liste de vot. Iata ca numai eu cunosc 8 persoane care nu vor vota. Este ABERANT,ABSURD si NEDREPT sa fie impus pragul de 50%+1.

  Legat de campania pentru referendum
  Sunt pline cutiile postale in sectorul 3 de fluturasi care-i arata pe Ponta si Antonescu trasi de sfori ca „paiate” – in fine, nu intru in detalii. La multi oameni prinde asta. De la USL nu am vazut nimic desi dl. Robert Negoita spunea”abia astept sa ma apuc de munca”. Poate nu fluturasi anti Basescu-PDL dar ar fi util ca primarii USL sa difuzeze un afis simplu:
  Stampila pe DA=pleaca Basescu si URMEAZA ALEGEREA UNUI NOU PRESEDINTE ( multi vor vota pt Basescu pt ca nu le place Antonescu si pt ca nu-l vor ca nou presedinte)
  Stampila pe NU= ramane Basescu si conflictele continua
  Stampila pe DA si pe NU = nimeni nu trage foloase in urma votului tau sau a lipsei tale de la vot care echivaleaza cu vot pt Basescu
  D-na Cretu, mama mea are 74 de ani si este o ardeleanca extrem de credincioasa. Nu voia sa mearga la vot pt ca simtea ca e trasa si manipulata intr-o lupta murdara si isterizata. Am reusit sa o conving sa mearga si sa puna stampila pe Da si NU dar sa nu lipseasca. Cati oare simt la fel ca mama mea ? Mi-e groaza sa ma gandesc la anularea referendumului din lipsa de cvorum. Ar fi prea, mult prea amar.
  Va multumesc pentru rabdare

 5. Pingback: Marea Britanie si Uniunea Europeana « Motanul Incaltat

 6. Eu as spune si ca pentru multi, inclusiv Traian Basescu, „democratia” e doar un cuvint folosit pentru deturnarea atentiei majoritatii de la realitatile crude al unui capitalism globalizat care in fapt a distrus deja sistemul democratic.

  Liderii de dreapta ai lumii evita sa spuna adevarul despre cine este facut sa sufere si cine are bogatia protejata. Grecii sunt pusi la colt pentru ca nu isi platesc taxele, insa bogatii lumii au strins sume fabuloase in conturi „off-shore”, pentru a nu fi taxati. Austeritate pentru fraieri, protectie pentru bogati.

  32 TRILIOANE de dolari sunt bani depusi in conturi off-shore, bani care ar fi ajutat acum cind e greu, ca oamenii sa nu sufere atit. Asta este „solidaritatea de dreapta”: minciuni pentru saraci si clasa mijlocie, beneficii pentru bogati.

  LONDON (Reuters) – Rich individuals and their families have as much as $32 trillion of hidden financial assets in offshore tax havens, representing up to $280 billion in lost income tax revenues, according to research published on Sunday.

  http://ca.news.yahoo.com/super-rich-hold-32-trillion-offshore-havens-090225488–sector.html

 7. @Corina Cretu

  „Traian Băsescu a uzurpat, mai ales în perioada 2009-2012, atribuţiile Guvernului. Şi-a creat un guvern paralel la Cotroceni, ceea ce este o încălcare gravă a Constituţiei, guvern care nu s-a aflat sub controlul Parlamentului, cum cere Constituţia.”

  Foarte ciudat… foarte ciudat…
  Eu stau si ma intreb de ce a procedat asa… Nu a avut, oare, incredere in Guvernul Boc, in Emil Boc…? A vrut sa-l protejeze pe Boc…? Eu pot sa inteleg setea de putere a lui Traian Basescu, dar mi se pare, cel putin asa mi se pare, ca o astfel de actiune – sa faca un guvern paralel la Cotroceni, sa uzurpe atributiile Guvernului – nu se pot explica numai prin setea de putere…

  „Oricine a ştiut să deschidă uşa Cotrocenilor a reuşit, prin intermediul acestui guvern paralel, să impună schimbări în legislaţie care promovau interese strict private, în detrimentul interesului public.”

  Si atunci… cine a avut cheile potrivite…?

 8. uite un subiect de presa mai bun decat cartea:,a fi sau a nu fi cu puscariabilii la masa http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/atentie-usl-presedinta-bec-judecatoarea-iccj-gabriela-bogasiu-are-sotul-implicat-in-dosare-de-milioane-de-euro-alaturi-de-inculpatul-stefan-radulescu-avocatul-mihai-bogasiu-a-fost-urmarit-de-sri-oncpsb-piccj-si-are-un-dosar-blocat-la-dna-in-premiera-filmu

  cititi articolul e tare!!!
  Filmul realizat la firma inculpatului Stefan Radulescu (posibil sponsor al campaniei electorale pentru prezidentiale a lui Traian Basescu) inaintea alegerilor prezidentiale din 2004, cu convorbirile dintre Traian Basescu si inculpatul Stefan Radulescu il puteti viziona aici, cu mentiunea ca inregistrarea a fost descoperita cu prilejul unei perchezitii a procurorilor Parchetului General, caz in care atat procurorul, cat si politistul anchetator au fost zburati din functii, iar politistul rapit in strada, batut, aruncat dezbracat la marginea unei paduri, iar apoi internat abuziv la spitalul de nebuni. VIZIONATI FILMUL AICI!http://www.youtube.com/watch?v=vfv828QI2Co

 9. Liiceanu este si el ingrijorat de soarta democratiei din Romania. O majoritate USL in Parlament il infricoaseaza, pentru ca minoritatea PDL nu mai are glas. E ingrijorat ca Basescu nu mai gaseste audienta la TVR. Il sperie viteza schimbarilor si il nelinisteste nelinistea din jur:

  „Aceasta febra si isterie ne duc in rapa economic. Eu am nevoie ca tara care vrea sa se aseze intr-o matca de liniste si echilibru, nu dementa galeriilor care se huiduie intre ele… Nu reusim sa punem pe picioare un mecanism al democratiei care sa functioneze impecabil…”

  Cita ipocrizie. Cind era PSD la putere, il ingrijora ca e prea multa liniste. „Ce, vreti liniste ca pe vremea lui Iliescu ?”, intrebau retoric marii „democrati” din GDS. Vreti echilibru? Nu, asta nu era democratie, era pentru ei un simulacru. Basescu era fantastic, pentru ca era specialist in „zgomote democratice”.

  Azi pe Liiceanu il sperie orice fosnait de la USL. Vindut „democratului” Basescu, Liiceanu si-a erodat capitalul de incredere pe care il are o persoana angajata politic, fie el intelectual sau nu. A devenit imun la suferintele poporului, el avind acolo sus multa liniste si echilibru, fara sa dea nas cu chestiuni minore, cum ar fi reducerile de salarii si pensii pe care le facea Protectoul sau prezidential. Evident, i se par stridentze ceea ce mai demult afirma ca e necesar. Omul se schimba, si cu el si naravul.

  http://www.ziare.com/basescu/referendum-demitere/gabriel-liiceanu-un-vot-responsabil-la-referendum-poate-evita-cosmarul-unei-dictaturi-1180167

 10. astazi incepe o saptamana importanta pentru poporul roman poate cea mai importanta din ultimii 22 de ani.
  este momentul ca acest popor sa reactioneze sa dea dovada de unitate si sa iasa masiv la vot.
  este o ocazie unica pentru acest popor de a dovedi tuturor ca are responsabilitate si spirit cetatenesc.
  fac apel la milioanele de romani umiliti, badjocoriti si jigniti de basescu sa iasa masiv la vot si sa ii dovedesca lui basescu ca puterea este la popor popor pe care el l-a umilit fara regrete.
  cei care nu vor iesi la vot duminica 29 iulie trebuie sa stie ca devin direct responsabili si complici cu relele pe care basescu a declarat public ca o sa le faca daca ramane la cotroceni.
  basescu a spus ca 100 de mi de paturi din spitalele romanesti vor fi taiate si ca o sa mai taie inca o serie de pensii salarii indemnizatii.
  pentru toate acestea toti cei care nu au demnitatea sa iasa la vot devin poate mai vinovati decat traian basescu
  sunt vinovati pentru ca stand in acasa gireaza cu buna stiinta dramele si umilintele pe care basescu cu un tupeu fantastic chiar si acum in capanie a declarat ca intentioneaza sa le produca.
  8 ani de zile milioane de romani au asistat cu neputinta la taierile salriilor a pensiilor la inchiderea spitalelor si nu au putut face nimic.
  acum a venit momentul sa putem face si noi ceva sa le aratam ca nu suntem bataia de joc a pd-l si a lui basescu.
  daca mergem masiv la vot pe 29 iulie si votam DA acest mostru cu chip de om care a calcap pe cap un popor intreg o sa plateasca.
  daca nu mergem masiv la vot sa-l demitem el se va intoarce si o sa se razbune si mai tare pe acest popor pentru ca odata intors nu o sa ii mai fie teama de nimeni si nimic o sa calce pe cadavre. apelul meu este sa ne unim sa mergem masiv la vot si sa ii dam o lectie dura celui care si-a batut joc de noi.

 11. URNA = CHIVOT

  Pe 29 eu decid :
  Am să ucid !
  Traian Băsescu va pieri.
  Cu el şi şleahta va muri.
  Haideţi români cu toţi la vot,
  Urna să-i fie un chivot.
  Băsescule, o iei în bot.
  Clopot, clopot, clopot.
  Nu-i nici o amânare,
  Toţi îţi suflăm în lumânare.
  Te du putoare cu duhoare,
  Pe fund de mare…

 12. Daca UE considera ca ceea ce se intampla in Romania este un derapaj de la democratie, eu va spun ca deja am devenit eurosceptic. Probabil ca multi romani au devenit eurosceptici intre timp. Nimeni n-a mai luat pulsul in aceasta chestiune, cred ca rezultatul ar trebui sa duca la niste alte reevaluari. Daca asta este democratia UE sa ne lase ! Pot trai foarte bine cu mai multa democratie si mai putin UE. Nu cred ca Romania trebuie sa importe o asemenea democratie, clamata de dna Merkel. Eu stiu ca democratia se manifesta intotdeauna la urne. Daca cei din UE doresc sa ne dea o altfel de democratie, eu
  unul nu o vreau. Despre comunistul , securistul, etc Basescu nu comentez. Va hotara istoria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s