Când comisarul Reding nu vede că PD-L atacă esența democrației, dreptul la vot

Comisarul european pentru Justiție, Viviane Reding, tot mai cunoscută pentru derapajele sale partizane când vine vorba de România, a recidivat astăzi, implicând iarăși instituția căreia-i aparține în campania pentru referendumul de duminică. Colega de familie politică a d-lor Băsescu, Blaga, Boc, Falcă și a d-nelor Udrea și Anastase și-a exprimat, din nou, îngrijorarea cu privire la starea democrației românești. Motivul constă în faptul că ”nu s-a întâmplat nimic nou” de când Barroso a prezentat cele 11 cerințe premierului Ponta.

Dna Reding nu știe (greu de crezut) sau se preface că nu știe că lista cu pricina era, în bună parte, inactuală și inutilă încă din momentul lansării sale pe piață. De asemenea, dna Reding ignoră, de această dată cu vădită rea credință, faptul că nu a existat în această perioadă nici o grațiere prezidențială, că nu au fost schimbați șefii DNA și Parchetului General, că nu existat publicare selectivă în Monitorul Oficial, nu au fost criticate decizii judiciare, nu s-a recurs la ordonanțe de urgență în situații fără caracter urgent și, nu în ultimul rând, că Guvernul s-a conformat deciziilor Curții Constituționale și a acceptat regula imorală, antidemocratică și contrară recomandărilor Comisiei de la Veneția de a exista o majoritate necesară validării rezultatelor referendumului.

Și totuși, dna Reding lansează acuzații generale și neîntemeiate, numai bune pentru a fi folosite ca muniție electorală de mașinăria propagandistică a Popularilor Europeni, în exterior, și a PD-L, în țară. Acest partizanat fățiș nu face decât să distrugă orice urmă de credibilitate a Comisiei Europene în fața românilor și să îndepărteze una din principalele instituții europene de menirea sa și, implicit, de problemele reale ale cetățenilor UE.

Dacă nu reușește să admită evidența conformării guvernului român condițiilor Comisiei Europene, cum ar putea atunci Viviane Reding să vadă că tocmai tabăra pe care o apără cu atâta înverșunare pregătește o lovitură gravă fragilei democrații românești? Dacă e ceva mai revoltător în aceste zile decât tertipurile jignind bunul simț ale președintelui suspendat, atunci aceasta e menținerea unui partizanat revoltător al unor oficiali europeni în condițiile călcarii în picioare a esenței democrației, prin îndemnarea de către Băsescu și PD-L a cetățenilor să renunțe la dreptul fundamental la vot.

Reclame

5 gânduri despre “Când comisarul Reding nu vede că PD-L atacă esența democrației, dreptul la vot

  1. Foarte corect, sper sa i se spuna personal, in fata aceste lucruri doamnei cu pricina, care prin declaratiile sale implica politic Comisia Europeana, un fapt inadmisibil atita timp cint nu este mandatul Comisiei sau a Comisarilor sa duca munca politica in cadrul UE.

  2. D-na Cretu,
    Constat ca Dl. Barroso, D-na Reding au devenit „foarte preocupati”, „isi exprima ingrijorarea” cu privire la situatia din Romania. Dar eu stau si ma intreb urmatorul lucru: cand Romania a indeplinit toate criteriile tehnice, singurele valabile din cate am inteles, pentru aderarea la Spatiul Schengen, de ce cei din PPE nu au sustinut cu tarie ca Romania sa adere? Prima data s-a opus Sarkozy (PPE), apoi Olanda, apoi Finlanda, nu? Sarkozy a tot luat pozitie impotriva emigrantilor romani, a intrat in contre cu Basescu. Daca l-ar fi sprijinit si Romania ar fi fost in Spatiul Schengen, Basescu ar fi avut acum cu ce sa se laude: iata pe vremea lui si a guvernarii Boc, Romania a inregistrat un succes rasunator in materie de politica externa – integrarea in Spatiul Schengen, ceea ce n-ar fi fost putin lucru. Franta, guvernata de UMP (PPE), sub Sarkozy (PPE) l-a respins si Basescu a incercat sa caute sprijinul Germaniei, a Angelei Merkel, care s-a comportat mai bine cu el…
    Dar daca Romania era in Schengen, atunci n-ar mai fi avut sens MCV…
    N-am pretentia ca as avea, neaparat, dreptate sau ca vad cu maxima claritate lucrurile. Impresia mea este ca PPE a sprijinit insuficient Romania si pe Basescu, care, ca Presedinte, reprezinta statul roman. Poate nu a putut face mai mult, nu exclud nici aceasta posibilitate. Desi ar fi trebuit sa incerce sa faca. Spre exemplu nu am vazut ca PPE sa faca un scandal monstru cand Olanda s-a opus aderarii Romaniei la Schengen… Atunci de ce nu s-au aratat „foarte ingrijorati”, „preocupati” de pozitia Olandei care subrezea PPE in Romania si Bulgaria, si in tot spatiul Balcanic? Strategic vorbind, ar fi trebuit sa vada inainte, sa inteleaga consecintele… Este limpede ca MCV nu poate sa intareasca pozitia PPE in zona ci pur si simplu i-a aruncat in ridicol atat de Basescu cat si PDL-ul. Iar romanul obisnuit intelege pozitiile pe care Dl. Barroso si D-na Reding le iau la adresa Romaniei ca pe o inadmisibila imixtiune in treburile interne ale unui stat suveran. Este uluitoare lipsa de viziune politica a PPE…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s