Interventia din plenul Parlamentului European privind situatia politica din Romania

Reclame

12 gânduri despre “Interventia din plenul Parlamentului European privind situatia politica din Romania

 1. Watson despre lobbişti
  Sir Graham Watson cere convocarea PE pentru analizarea comportamentului lui Jose Barroso şi Viviane Reding faţă de România
  Într-un interviu acordat corespondentului la Bruxelles al cotidianul.ro, Sir Graham Watson, liderul liberalilor europeni, vorbeşte despre decizia greşită a oficialilor europeni de a nu condamna derapajele politice din România şi despre viitorul politic al Europei.
  Despre intoxicările şi ampla operaţiune de manipulare a opiniei publice internaţionale, cum ar fi aşa-zisa „lovitură de stat“ din România, Graham Watson a afirmat că „oamenii lui Băsescu au fost extrem de bine organizaţi în a-şi vinde versiunea lor despre ceea ce se întâmplă în România, în fiecare capitală a Uniunii Europene şi, mai ales, la Bruxelles“. Watson afirmă că oficialii filiaţi Partidului Popular European nu fost obiectivi în evaluarea situaţiei din România, au exagerat şi şi-au depăşit competenţele. Oficiali europeni de rang înalt, în loc să judece obiectiv şi imparţial situaţia politică din România, au devenit, practic, lobby-iştii lui Băsescu…“.
  În opinia europarlamentarului liberal, Viviane Reding şi Jose Barroso „au comis o mare eroare politică, atunci când au insistat ca, la referendumul din România, să participe 50% plus unu dintre votanţii înscrişi pe listele electorale“, prevedere care este împotriva cerinţelor Comisiei de la Veneţia din cadrul Consiliului Europei.
  Watson a subliniat că aceiaşi oficiali europeni „au greşit când nu i-au condamnat, aşa cum ar fi trebuit să o facă, pe politicienii din România, care au cerut cetăţenilor să nu meargă să voteze“.
  Afirmând, despre referendum, că „trebuie făcută o netă distincţie între legalitate şi legitimitate“, Graham Watson s-a arătat „extrem de surprins“ că preşedintele demis „s-a mai întors în palatul prezidenţial. La referendum s-a văzut foarte clar că există o majoritate a cetăţenilor României care sunt împotriva continuării mandatului său prezidenţial. A fost la putere o lungă perioadă de timp, iar o serie de scandaluri în care este implicat, şi care au fost dezvăluite de presă, au demonstrat clar că nu mai avea ce căuta în fotoliul prezidenţial.
  Sincer vorbind, cel mai onorabil pentru Băsescu ar fi fost să demisioneze şi să declanşeze noi alegeri prezidenţiale. Trăim însă într-o perioadă în care lupta politică din România a devenit extrem de dură.
  În această dispută politică în care a existat o clară voinţă a majorităţii de a-l demite pe Băsescu, acesta a utilizat cele mai sensibile pârghii ale statului pentru a se menţine la putere: serviciile secrete (în special SIE), un ministru de interne fidel, procurorii DNA, judecătorii CCR. Se poate ca, într-o ţară democratică şi membră a Uniunii Europene, un personaj politic să îşi subordoneze asemenea instituţii pentru a frânge voinţa unei majorităţi democratice?“, se întreabă, retoric, Graham Watson.
  Acesta a adăugat că, în România, „Curtea Constituţională ar fi trebuit să fie compusă din oameni care să aibă acceptul tuturor partidelor politice, să fie mai presus de orice bănuială a partizanatului, şi cu o solidă experienţă ca judecători. Or, în timpul disputei politice din România, am văzut că cei patru judecători de la Curtea Constituţională numiţi de Băsescu au fost departe de a întruchipa un asemenea statut“, a spus Watson. (cotidianul.ro)
  http://www.azi.ro/index.php?data=13.09.2012&rubrica=Prima_pagina&citeste=1

 2. Pingback: Mecanismul intermediar « Motanul Incaltat

 3. Pingback: O picatura de miere intr-un ocean de dezamagire – Capra lui Basescu moare dar nu se preda « Hai ca se poate!

 4. Felicitari pentru interventie. Imi mai pare rau ca europarlamentarii nostri nu au redactat si un scurt material scris pe care sa-l difuzeze anterior sedintei celorlalti parlamentari, material care sa lamureasca “ lovitura de stat” si “puciul parlamentar”. Un astfel de material ar fi putut sa mai taie din argumentele neprietenilor nostri care au luat cuvantul. A nu se uita “ Verba volant, scripta manent. “.

 5. Pingback: O picatura de miere intr-un ocean de dezamagire – Capra lui Basescu moare dar nu se preda « Buzle Catalin

 6. @ Stimata Corina Cretu,
  Buna dimineata !
  Va urmaresc de mult timp activitatea politica si gazetareasca ( pe blog si la tv. ) si am doar cuvinte de lauda . Faptul ca NU MA REGASESC in BLOGROLL-ul domniei voastre ma determina sa am oarecare indoieli privind parerea domniei voastre despre cele scrise pe blogul
  http://aliosapopovici.wordpress.com/
  Din aceasta cauza am mari retineri in a comenta interesantele si perinentele dumneavoastra articole !
  Cu toate acestea, eu v-am luat cu ” copy-paste” LINK-urile care duc la cele trei videoclipuri si le-am postat la mime pe blog :
  http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/09/13/
  -http://aliosapopovici.wordpress.com/2012/09/14/
  Va multumesc !
  Cu toata stima,
  Aliosa.

 7. Am depus acum 25 de ani bani pentru cumpararea unui autovehicul Dacia. Nu am primit valoarea reactualizata a depozitului meu bancar, nu am primit masina, nu am primit nimic. In aceeasi situatie mai sunt 2000 de oameni. Exista un proiect de lege, Plx 226/2011 care inlatura consecintele acestei privari de proprietate/ sanse in viata. De ce nu este adoptata ?

 8. Nu mi’am putut imagina ca ar putea exista o asemenea „blonda” in Romania, obisnuit fiind cu celelalte criterii de promovare si apreciere ale „blondelor” pe scena politica romaneasca….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s