Raportor al Parlamentului European pentru implicarea autorităților locale si a societății civile in susținerea dezvoltării durabile

Am fost desemnată, in aceasta saptamana, Raportorul Parlamentului European pentru tema „Autoritățile locale si societatea civila: angajamentele Europei in susținerea dezvoltării durabile”.

Raportul vizează amplificarea rolului autorităților locale in implementarea politicii pentru dezvoltare. Actori-cheie in acest sens, autoritățile locale au dezvoltat instrumente specifice pentru furnizarea ajutorului pentru dezvoltare: programe de cofinanțare, înfrățiri intre localități si acorduri directe de cooperare.

In calitate de raportor, voi pleda pentru o abordare strategica la nivelul UE, care sa încurajeze implicarea si coordonarea autorităților locale in politica de dezvoltare. Cooperarea descentralizata cu alți actori locali, precum ONG-urile sau universitățile, poate completa intr-o maniera eficienta eforturile guvernelor centrale. De asemenea, dialogul structurat si parteneriatul cu autoritățile locale, in special cu cele din tarile beneficiare in curs de dezvoltare, contribuie la promovarea bunei guvernante locale, îmbunătățirea serviciilor publice si dezvoltarea teritoriala.

Comunicarea Comisiei Europene privind rolul autorităților locale in politica pentru dezvoltare creionează contextul si viziunea in acest sens, dar se impun clarificări si îmbunătățiri in vederea unui angajament coerent si eficient al Uniunii, in special pentru întărirea capacitaților interne ale autorităților locale in contextul urbanizării rapide si pentru stimularea asocierii, in condițiile descentralizării politice, administrative si fiscale. 

3 gânduri despre “Raportor al Parlamentului European pentru implicarea autorităților locale si a societății civile in susținerea dezvoltării durabile

 1. Felicitari!
  Cum vedeti diferenta dintre cele doua definitii date conceptului de dezvoltare durabila: cea din raportul „Viitorul nostru comun”, de la Conferinta Mondiala privind Mediul si Dezvoltarea, tinuta la Rio de Janiero in 1987 si cea data ulterior de catre Banca Mondiala? 😀

 2. Romani, Votati: Dan Diaconescu Presedinte, Basescu Prim Ministru, Unghiera Ministru La Protocol

  Daca tot este ca de chiombla sa nu scapam decat cu cianura sau cu 7,62 cu luneta, apai eu, fratilor, m-am resemnat si nu numai ca m-am resemnat, dar am trecut si la preversiuni. Daca-i bal, bal sa fie! In conditiile astea mi-l doresc pe Basescu Prim Ministru si pe Dan Diaconescu, Presedintele Romaniei. Realizati dvs., dragi compatrioti, cam de ce fel de circ vom avea parte cu astia doi la fraile bietei noastre tarisoare, vorba unui ilustru personaj caragialesc? Efectiv nu vom mai avea nevoie de paine, ne vom ingrasa din ras, iar cand vom invata sa traim doar din ras vom muri dracului de foame. Cu duetul asta de mascarici nu vom mai avea nevoie nici de guvern ar fi suficiente doua ministere, ala de finante unde ar merge ca unsa Anastase si ar mai merge infiintat unul nou, ministerul protoculului unde l-am unge pe Unghiera ministru, Razvan Unghiera.
  Sa te tii veselie atunci in toata tara, veselie si la Briusel unde Barroso si cu Merkel plus ailalta vor dansa de bucurie pe muzica lu’ Guta si alde Salam, iar la Casa Alba trimisii speciali ai lui Hillary o vor asculta pur si simplu trasfigurati de placere si emotie pe Printesa Ardealului in duet cu Adrian Minune.
  la Ambasada SUA la Bucuresti se vor tine zilnic concerte de manele cu lansari de tinere sperante.
  Constitutie nu ne mai trebuie ca avem Curte Constitutionala in consecinta desfiintam si Parlamentul si din ditai doua camere oprim de-o debara in care sa-si tina femeile de serviciu de la Casa Poporului ustensilele de facut curatenie.
  De trait vor mai trai hotii si derbedeii lui chiombila si ceva romani mai norocosi cu rude prin strainataste care sa le mai trimita de mila cat sa nu moara de foame.
  Vom avea un partid unic, am mai avut unul si stim ce bine am dus-o, si atunci va fi o coabitare perfecta intre politicieni.
  De votat iar nu va mai fi nevoie, pentru ca va fi restrans personalul de la procuratura, la strictul necesar pentru intocmirea de dosarele daca va mai fi ceva opozitie, asa ca nu va mai avea cine sa-i puna pe tarani sa jure pe Biblie ca au votat pe bune.
  Si am mai avea o sumedenie de alte bucurii si avantaje, Elodii peste Elodii, Ciumaci in reluare sau reloaded, nunti de beizadele live la teveuri, Cristoiu Director General la TVR , iar tov colonel Turcescu ajunctul sau si cate si mai cate alte asemenea bunaciuni aduse in dar de Duo Minciunila.
  Va las insa, ca m-a apucat durerea de cap de atata fericire care bate la mine la usa si eu ca tampitu’ refuz s-o primesc in casa.

 3. Pingback: Privatizarea Oltchim. Esecul… « Motanul Incaltat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s