Președintele Băsescu instigă la conflict în societate, pentru a evita decontul la urne al propriului eșec

Intervenția televizată a președintelui Traian Băsescu de ieri, 26 noiembrie, este un exemplu de ipocrizie și amestec partizan în campania electorală, dovedind dispreț față de realitate, prevederile Constituției și obligațiile sale instituționale. Din discurs transpare o disperare ușor de înțeles, pentru că abia acum președintele a devenit conștient de eșecul celor două mandate la Cotroceni si de ura românilor de care și-a bătut joc în toți acești ani, prin modul în care a condus țara și, din 2009 pana in primăvara acestui an, și guvernul.

Din păcate pentru președintele Băsescu, aceasta campanie electorală este tocmai despre modul in care si-a exercitat rolul de premier de facto al României, Emil Boc fiind doar o marionetă. Pus în fața decontului, dl Băsescu refuză să se supună verdictului cetățenilor. Mai mult, amenință că nu va recunoaște rezultatul alegerilor, așa cum n-a recunoscut nici rezultatul referendumului din 29 iulie.

Acest refuz poartă în el germenii celei mai grave crize politice și sociale de după decembrie 1989. Președintele instigă prin atitudinea sa și vrea conflict în societate. Nu vrea coabitare, nu vrea respectarea legii. Traian Băsescu se situează, fără niciun motiv, pe poziția profesorului care le știe pe toate, nu admite să fie contrazis și dă lecții tuturor. Este un exemplu de gândire și de atitudine totalitară.

Una din lecții a fost, aseară, cea despre fondurile europene. Ca premier de facto al României până în luna mai, președintele știe foarte bine că miniștrii săi protejați au contribuit decisiv la fraudarea fondurilor europene, au acceptat senini proasta lor gestionare, risipirea banilor în proiecte inutile și costisitoare. În loc să-și asume acest eșec și să contribuie cu ceva la schimbarea stării de fapt, aruncă vina în spatele altora, ca de obicei.

Dl Traian Băsescu ne-a dat lecții și despre Constituție, respect față de instituții și lege, de pe pozițiile celui care a încălcat permanent Constituția, pentru a-si consfinți statutul de ”președinte-jucător” – statut profund neconstituțional. Acum, ne spune cum nu va respecta Constituția, inventând criterii după care va numi viitorul premier, unul al ”interesului național”. Interesul național este definit de cetățeni, la urne, nu de indivizi care manipulează realitatea și abuzează de funcția pe care o ocupă în ierarhiile statului.

USL a propus o lege care ducea la reducerea numărului de parlamentari. PDL, partidul pe care îl conduce dl Băsescu, în disprețul aceleiași Constituții, l-a respins. Iar Curtea Constituționala a inventat motive pentru respingerea Legii privind alegerile parlamentare, care urma să prevină creșterea numărului de parlamentari. USL nu poate admite renunțarea la sistemul bicameral, cu atât mai mult cu cât reforma administrativă a țării, obligatorie, cere existența unei Camere a Regiunilor, rol care va reveni actualului Senat.

Arătând mereu cu degetul spre ceilalți, dl Traian Băsescu și-a făcut program din a ataca in mod constant instituții fundamentale ale statului și ale democrației: Parlamentul și Guvernul. O face invocând mereu scuza că singura sa arma este aceea de a vorbi, deși instrumentele aflate la îndemâna sa, și pe care le folosește cu asupra de măsură, sunt mai multe și mai periculoase. Dar nimeni nu i-a pus în discuție libertatea de exprimare. Ceea ce i se reproșează președintelui este iresponsabilitatea atacurilor și pretenția de a fi o voce unică în spațiul public.

Dl Băsescu este în campanie electorală, făcând asta în contul ARD, de fapt al PDL. Acest lucru este evident pentru toată lumea, de unde și reacția tot mai vehementă a cetățenilor de respingere a acestui amestec ilegitim în procesul electoral. Nu Europa și viitorul ei nu-l lasă să doarmă pe președintele Băsescu, ci viitorul său și al PDL. Iar acest viitor depinde de verdictul urnelor. Dacă mai are o fărâmă de responsabilitate față de această națiune, președintele Băsescu trebuie să accepte verdictul urnelor și să procedeze în consecință. România poate fi un stat normal doar dacă dl Traian Băsescu acceptă să fie un președinte constituțional.

Anunțuri

18 gânduri despre “Președintele Băsescu instigă la conflict în societate, pentru a evita decontul la urne al propriului eșec

 1. Acest betiv ordinar trebuie inlaturat de la Cotroceni cu orice risc. Dar, atentie ; printre usl-isti sunt tradatori; santajul si banul vor putea schimba unele planuri. Un sfat: pina la alegeri ignorati declaratiile acestui bolnav. Va trage in cursa pentru a va scoate din problemele de campanie. Mult succes !

 2. Basescu ne spune cu nonsalanta ca nu va recunoaste rezultatul alegerilor din 9 decembrie.Guvernul se numeste pe majoritati, pe reprezentarea politica majoritara din Parlament asa cum rezulta in urma alegerilor, nu pe alte criterii. Nu Traian Basescu decide cine e bun sau nu sa formeze guvernul, ci alegatorii la urne. Basescu, aflat in mod ilegitim si incorect la Cotroceni, nu se poate impotrivi vointei poporului si a Parlamentului care este organismul reprezentativ suprem. Ceea ce face acum este sa pregateasca cea mai gravă criză politică și socială de după decembrie 1989, amenințând că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor, aşa cum n-a recunoscut nici rezultatul referendumului din 29 iulie. Este un exemplu de gândire şi de atitudine totalitară.

 3. Excelent articol!!!Punct ochit,punct lovit!Toate punctele!!!
  „România poate fi un stat normal doar dacă dl Traian Băsescu acceptă să fie un președinte constituțional.”-Asta n-o s-o vedem în această viaţă 😀 !!!Cred că e foarte bun bancul cu cei trei preşedinţi,Obama,Putin şi băsescu,care se duc la Dumnezeu.
  Obama:Doamne când o să scape America de …?
  Dumnezeu răsfoieşte cartea vieţii şi zice:Nu în mandatul tău!
  Putin:Doamne când o să scape mama Rusia de … ?
  Dumnezeu răsfoieşte cartea vieţii şi zice:Nu în mandatul tău!
  băsescu:Doamne când o să scape România de hoţie şi corupţie?
  Dumnezeu răsfoieşte cartea vieţii,şi răsfoieşte,şi răsfoieşte şi zice: Nu în mandatul Meu băsescule 😀 😀 😀 !!!

 4. Basescu se pregăteste să declanșeze cea mai gravă criză politică și socială de după decembrie 1989, amenințând că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor, aşa cum n-a recunoscut nici rezultatul referendumului din 29 iulie. Este un exemplu de gândire şi de atitudine totalitară.

 5. Pingback: Despre un lucru care nu e in regula… « Motanul Incaltat

 6. PENTRU UN MEDIU CURAT

  Traian Băsescu – o epavă care scârţâe din toate închieturile, şi la „vânturle” UE trase de la Bucureşti. Sabordarea este singura soluţie raţională. Peste 12 zile torpila populară trasă sub linia de plutire o va trimite în istorie. Şobolanii PDL-ARD-UDMR şi târfele îngrozite se ascund în uriaşe prezervative umplute cu ipsos, pentru ca după dezvelire să populeze cu falusuri pustiurile conştiinţei umane.
  Pentru un mediu curat votaţi numai candidaţii USL, pe 12 decembrie 2012

 7. PĂI DA

  „O broscuţă mai merge dar un porc e greu de înghiţit !” a zis Guvernatorul în seara asta la B1tv ( se referea la VVP).
  Poporu crede, pe bune, că Guvernatorul ar înghiţi şi fecalele „porcului” numai să rămână încă 2 ani la Cotroceni.

 8. Moto : Mai mare ruşinea decât pantaloni !

  ADRIAN NĂSTASE ÎNVINGĂTOR

  17 ADEVĂRURI şi 6 ÎNTREBĂRI (3,4,7,14,19,21)
  ce vor sta la baza studiului de caz în toate facultăţile de drept ale lumii.
  1. Sentinţa ca iluminare
  2. Sentinţă în devălmăşie
  3. Sentinţă cu pasaje „plagiate”?
  4. Influenţă şi autoritate de preşedinte de partid asupra unor ne-membri de partid?
  5. A fost eludat avizul Parlamentului

  6. „Trofeul Calităţii” chiar a avut loc
  7. De ce nu a fost bună expertiza independentă comandată de instanţa de fond?
  8. La recurs, toate probele solicitate au fost respinse
  9. Principiul „egalităţii armelor”
  10. Procurorii şi judecătorii sunt interşanjabili
  11. Pentru regimul Băsescu, faptele mele sunt, oricum, imprescriptibile
  12. Am fost candidatul DNA la prezidenţiale
  13. Vasile Blaga – viitorul candidat la prezidenţiale din partea PDL
  14. În 2004 nu au fost decât alegeri prezidenţiale. Nu ştiaţi?
  15. Şi Băsescu şi-a făcut afişe la Eurografica
  16. Momentul în care mi-am folosit influenţa
  17. Teoria „sferelor de influenţă”
  18. Nu există probe directe dar există probe indirecte, examinate în vrac
  19. Intenţie directă sau indirectă?
  20. Pedeapsa – ca exemplu
  21. De ce doi ani de închisoare cu executare?
  22. Lecţia de educaţie civică pentru DNA
  23. Spre CEDO

  Toate cele 5 judecătoare (Livia Doina Stancu, Sofica Dumitraşcu cea care l-a eliberat pe Hayssam din închisoare, Marcela Cobzariu, Ioana Alina Ilie şi Florentina Dragomir) au fost unse la Curtea Supremă în Regimul Băsescu (!!!). Nu deţin date despre regularitatea ciclului.
  Nu ştiu ce le-a dat să înghită Guvernatorul dar în seara aceasta el a afirmat la B1TV că „o broscuţă mai merge dar un porc e mai greu de înghiţit” (se referea la VVP).
  Acţiunea CEDO trebuie să se deruleze urgent. Succesul va fi sigur şi devastator.

 9. Corina Cretu, e asa de usor sa-l terminati pe Basescu mediatic incat nu va dati seama. USL trebuie numai sa inventarieze toate dosarele penale ale lui Basescu si procurorii care i-au dat NUP si sa iasa intr-o conferinta de presa si sa-i dea cu ele in cap, demonstrand in fapt ca de aceea TB se lupta cu dintii ca sa-si pastreze DNA si CSM. Plus o lista cu toate retrocedarile ilegale semnate de acesta pe cand era primar in Capitala precum si hotiile de la MT pe cand era ministru. Aceeasi lista trimiteti-o si lui Merkel, Barosso si Rednig. Si atacati-l si din punct de vedere al trecutului securist cu probe, e imposibil ca sa nu se gaseasca la MT sau prin alte arhive dosarul de cade al lui Basescu sau alte documente compromitatoare, basca incompetenta lui ca capitan de nave cand a dat foc portului Rouen. Iar vis-a-vis de asta informati-l si pe Presedintele Frantei. Deci inventariati-l pe acest securist betiv, mincinos si hot in regim de urgenta si iesiti voi liderii USL intr-o conferinta de presa mamut si tocati-l mediatic. Si tineti-l in acest meci pana nu va mai putea deschide gura. Spor la treaba si victorie pe 9 Dec.

  • Foarte bine spus. Si eu sustin cele de mai sus si chiar am scris de mai mult timp despre situatia lui Basescu dar nu inteleg de ce Ponta si intreg USL -ul nu face ceva consistent, documentat si incisiv. Au o armata de oameni; juristi, psihologi, sociologi dar…naiba stie . Nu se mai intelege nimic.

 10. SUNTEŢI ÎN GĂLEATĂ DOM’ GUVERNATOR

  – Dom’ Guvernator, BEC a aprobat că se poate da câte o căldare la fiecare alegător.
  – Hă, hă, hă ! Să văd eu USL-ul de unde face rost de 100 milioane lei ca să cumpere 10 milioane de căldări…
  Noi găsim bani pentru o sută de mii de căldări. Ce mama Dracului !
  – Tare-mi e teamă că sunteţi în găleată, dom’ Băsescu Traian. Nu e bine dom’ Guvernator !

 11. Pingback: Brussels blog round up for 24 – 30 November: A bailout in everything but name for Greece, Europe splits on Palestine and no EU job for Tony Blair. | EUROPP

 12. Nu inteleg de ce mi-ati sters comentariul???? Daca era forumul Monicai Macovei intelegeam dar asa cu ce am gresit in comentariul meu???? E asa de greu sa-i contabilizati toate dosare lui TB din toti acesti 22 de ani cu procurorii care i-au dat NUP si sa iesiti cu rezultatul in public si sa demostrati cetatenilor cum ca de aceea Smenarul Sef tine cu dintii de DNA si CSM???

 13. AUTENTICĂ

  La-ntânlirea cu catindata di ieri di la Roman, Elena Udrea împarte pupături, pişi pe colea, când i s-arată o moldoveancă pi toaşe îmbrăcată în « moartea pasiunii » având pe un crac scris Craşun iar pi şellalt Anul şel Nou, care-i grăieşte :

  – Pi noi sâ ni pupi, duducă, mai între Craşun şâ Anul şel Nou .

 14. Daca Parlamentul are o anumita majoritate iar presedintele nu tine cont de ea asta poate fi asimilat cu „inalta tradare”. De ce ? Pentru ca o majoritate defineste interesul Romaniei deci , presedintele sfideaza vointa populara. Eu pot gandi ca este aservit unor puteri straine . Spre exemplu…rusesti ! In fond Ceausescu , in esenta, a fost ucis pentru …Inalta tradare. Pentru conducere dictatoriala !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s